Written by AbangNara | July 23rd, 2010

sehati berdansa

Berita ini masih tak konfirm lagi. Tapi pihak Astro sememangnya akan menganjurkan satu program baru yang diberi nama “Mari Menari”. Program ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang rasa diri mereka mampu menari. Tapi adakah dengan kemunculan program “Mari Menari” ini bakal mengkuburkan program Sehati Berdansa?

Kalau betullah Sehati Berdansa ini berkubur, mungkin sebabnya ramai pasangan suami isteri dari golongan artis yang takut nak join. Bukan apa, terlalu banyak penceraian yang berlaku terhadap mereka-mereka yang join Sehati Berdansa ini. Mungkin semua itu satu kebetulan. Tapi kami rasa confirm ramai artis yang takut kot-kot badi tue tertimpa kat diorang.

Apa-apa pun kita kena ingat yang jodoh, maut, cerai dan lain-lain itu semua telah ditetapkan. Jangan lak percaya yang Sehati Berdansa boleh jadi punca penceraian berlaku. Itu macam dah karut semacam je kan?

P.S: Altimet ada, Nurul ada, Sabri Yunus pun ada! Karnival Pengantin ni confirm best giler arh

101 responses to Sehati Berdansa Berkubur Kerana Badi Penceraian Selebriti Yang Terlibat?

  1. nini says:

    hmmm

  2. PELAM says:

    erm..bagus jugak…..xder sehati berdansa……

  3. putry sarah adlyeeyana says:

    tu Allah nak tunjuk tu..x baik menari2 camtu..hehehehe..jgn maree

  4. SWEET says:

    ELOK LA D KUBURKAN. YG. MENANG PUN ENTAH APA2. SETUJU DIBERHENTIKAN SEBAB MENGARUK JE MENARI PUN TERKANKANG KOBAK X PRO LANGSUNG. MELUAT LAGI ADA TENGOK.

  5. budu says:

    daripada wat sehati berdansa utk suami isteri ..kan baik kalu wat prtandingan mengaji al quran di kalagan artis…kan elok 2

  6. Norulhuda says:

    dah takdir jodoh mereka tak berkekalan jgn nk salahkn itu ini pula tak baik….

  7. jmr says:

    tu pon nk caya ke..iskh2..

    tp aku setuju ngn cdgn wat ptandingan mengaji antara artis..

    • Fact-oriented Person says:

      Setuju..tapi try tanya artis2 tgk diorang semua setuju ke tak..;-)

      • hampehampagastar says:

        kompom r 1001 alasan dtg….sy dtg bulan r…sy sibuk r…shooting sane sini r…oh time tu sy ade kat oversea r…yg setuju pon cume artis2 yg mmg kite tahu depa ley ngaji cth mawi,razak ahmad,kump nasyid…tp lau rancangan hiburan len dgn laju nye mereke setujuk…huhu

  8. amirah says:

    alahai..mari menari pulak dah..

  9. msmifa says:

    hm…BAGOSLA…kurangkan bnda2 yg x baek…

  10. mys abby says:

    a’ah..mengaji pon ok gak kan..sblm time ramadhan je nak dengar artis mengaji sementara nk tgu berbuka pose tu…baru la versatile artis2 malaysia nih…huhuu

  11. milixs says:

    BN…tolong war2kan cadangan kmi nih kat tv3…hehe

  12. mummynana says:

    think cerai ni kisah dorg sndrik… bukan badi ke ape.. sbb peribadi la tu.. jodoh pertemuan pada Allah… :)

    • Fact-oriented Person says:

      Yup, jodoh pertemuan dari Allah..dan perceraian adalah kerana mereka sendiri, bukan dari-Nya..

  13. Fact-oriented Person says:

    Ala Bang Nara nii..saje je nak sensasikan & speculate isu ni sedangkan diorang dah jelaskan sebab mengapa Sehati Berdansa ni tak disambung..pihak Astro cakap bukan sbb badi & diorang pun tau percaya badi ni salah dlm Islam.. Diorang cakap sbb nak buat satu program baru yg lebih kurang sama konsep Sehati Berdansa, tapi kali ni dianggotai oleh satu keluarga..tu je yg sy tau & bukan sbb badi artis2 dok bercerai tu. Lagipun ade atau tak SB tu, artis2 dok bercerai serupa tu jugakkk…;-)

    Harapnya spekulasi tu abih setakat ni jee.BN lagi tau rasanyaa.PEACE

    • AIDA says:

      kau percaye ke astro cakap ?
      aku rase memang betul isu badi ni tak timbul , tapi isu badi ni yg buat artis x nak join SB dah..
      tu yg astro buat plan b ajak public plak participate menari nih…
      tapi ni my point of view je.

  14. pinkypanthers says:

    nk wat cmne dh xde jodoh….

  15. no komen says:

    karut je badi2 tu..

  16. sis says:

    bgus lah jd juara pun x kemana gak x de pulak dgr mana2 juara jd guru tarian pas abis program tu huhu…

  17. Zaza Muhammad says:

    program tu wpun melibatkan peserta suami isteri tp kekdg pakaian atau kreografer diaorg tu x sesuai ngan budaya kita… baguslah jugak dihentikan….
    Psl cerai berai ni, langsung xde kene mengena, semua tu qada’ qadar yg telah tersurat, seme2 tu kebetulan.
    klu caya mende2 camni kang tak psl2 effect iman dan aqidah kita sbg muslim…

  18. nanaTHeWitch says:

    kind of agree with zaza.. elok ler benti.. tgok ler wpon da kwen xmanis mnunjuk kmsraan kan… pkaian pon seksi saje.. xde pekdah pon.. bter wat y islamic or brunsur kerohanian then sumbng dkat y mmrlukan… lg dberkati…

  19. shameel says:

    elok juga sehati berdansa berkubur. w/pun suami isteri namun tak wajar dok pamer aksi tari menari kt tv.

    p/s= sekadar pandangan saya sahaja.

    • jimmy says:

      Jgnlah tulis “sekadar pandangan saya sahaja”. Memang betul pun. Jangan takut menulis sesuatu yg benar. Bukan ade orang kenal ko pun. Kuang3

  20. jambuair says:

    sama je…masuk & x masuk pun cerai jugak..Artis la katakan!

    • jimmy says:

      Setuju! Jadi artis ni byk bergelumang dgn dosa. Mana hidup nak berkat.. Tak payah check kt clubbinglah, tak pakai tudung (wanita) pun dh tahu mereka tak follow ajaran agama..

  21. Wawa~* says:

    btol3… kalo pecaya mnde2 cerai berai ni jd sbb badi sehati beradansa bagai, dh kra urafat la puloks ken

  22. yang benar says:

    tak boleh cakap program ni ada badi la, sebab artis bercerai la… percaya kan itu boleh jadi syirik … pikirkanla.. sekadar berkongsi

  23. hampehampagastar says:

    byk ag artis len yg x penah join SB neh becerai jugak…bkn artis jew…yg bkn artis pon ade gak cerai berai neh…tu kan keje YANG MAHA ESA….so,mengarut r sesat ssgt sape yg kate badi SB neh…sebut sal cerai neh kite ade akal…pk ngan waras…aq rase xde rmhtgga yg x diuji…so,…lu pk r sendiri…hehehe

  24. bosan gillle says:

    can we belive that?

  25. basshunter says:

    mari menari??? lebik baik tgk mari mengaji kt tv9 tu…ngeh2…

    btw, program ni kena berpasangan mcm sehati berdansa jugak ke??

  26. ieyda says:

    mana gosip baru abg nara? abg nara tdo ke ujan2 ni? cepat la update =(
    sape la pelawak yg kene tangkap lg tu? bekas ahli senario… adoiii. asal la senario jd gtu..uhuuu

  27. lulu says:

    elok la da berentikn ,sebab asyik meniru program UK &US program jer..mcm da xder idea lain .. dah alang2 suka meniru,.kenapa xtiru hell kicthen,nanny 911 ,im celebriti get me out of here ker, letak famous celeb / famous face dlm hutan ,tgok diorg blh survive ker tak .,nak mkn sedap dlm hutan kena face challenge mcm berenang full tank of baby crocodile ,baby snake,cacing,lipas,segala2 yg mengelikn ,bkn tu jer ,sggup mkn?? mater buaya,sperm gajah shake,mandi lumpur taik ,lembu,gajah semua ader …fuhhh…kalau aku ni billionner da lama aku produce program tu kt malaysia,da tentu aku choose ,fasha sanda ,lisa surihani,memek,azwan ali,chef wan ,ahli politik ,…..secara xlangsung blh tgok attitude diorg yg sebenar , sebab camera never lie……..

    • setuju2….kalau blh buat program mcm Dirty Job tu…pilih artis yg comel2 kiut2 je mcm Juliana Evan,Lisa Surihani,Fasha Sandha,Rozita Che Wan ke…tengok aksi dieorg…kumpul najis lembu,bersih tangki kumbahan…hehehe
      mmg meletup2 dr AF lagila aku rase
      asyik program nyanyi2 je…naik boring plak aku tengok

  28. [email protected] says:

    kak nara n bang nara xder citer pasal artis yang kener cekuuuup pasal dadah semalam ker….

    mst orang yang sama, pelawak mana lagi kan yang sengal

  29. aries_april says:

    smua ni jdh…
    kta yg kna prtahankannya…

  30. Mmm..... says:

    Yg tinggalkan badi sebenarnya pengacaranya dulu.Dua kali kecewa tu yang peserta2 pun terkena sekali.Saka dia kuat la katakan…

  31. fikir says:

    toksah nk pcaya badi2 ni. khurafat je tu. patut kurangkn rancangan2 hiburan kt tv tu. ni x, manjang ada rancangan baru je, mst pasal nyanyi2, joget2, ntahapa lg. ape org malaysia ni kemaruk hiburan sgt ke? bkn nk kata apa la, tp kebanyakan program hiburan skang x menjana minda langsung.cemana la org malaysia nk maju? yg untung bukan sapa pun, balik2 masuk kt poket dorg gak. esp yg ada undi2 by sms ni. come on la people.. xkn x nampak lg kot..

  32. aku xminat sgt program ni….

  33. lalalala says:

    Sehati Bercerai….:)

  34. Sejiwa Melafaz Talak..hehe

  35. sepet says:

    erk???xde makne nye yang berbadi badi….jodoh pertemuan di tentukan oleh ALLAH…dh nk cerai tu,cerai laaa….tak der kaitan dgn sehati berdansa…..sendiri mau ingt…..

  36. Pening... says:

    mmg patut pon…sbb ramai yg jeles tgk suami istri bermesra…..

  37. Pening... says:

    :) stuju tak??/

  38. ALAM says:

    ak yg xjoin sehati berdansa ni pon da nk kene cerai…ish3….dunia..

  39. sasafreil says:

    sehati berdosa ~

  40. […] Sehati Berdansa Berkubur Kerana Badi Penceraian Selebriti Yang Terlibat? (80) […]

  41. Vanda Muske says:

    wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

  42. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

  43. Im sorry for the possible off-subject Guys, but may you inform me which web hosting firm you are using right now I’ve a problem as a result of my current webhosting company godaddy.com is kicking me off. They are saying that our web site is utilizing too many server resources. But our web site only gets 300 visitors per week. Anyway, what could be your recommendations? Are you happy together with your net host? I’m checking LCN in the meanwhile, however is it real that they can present unlimited disk space? I have contacted them and so they say one thing like 1000GB disk drive costs only $50 monthly, so if some day we’ll begin operating out of disk area we will simply add a new 1000GB drive so can continue uploading.. Whats your opinion? Any ideas and web hosting firm name recommendations are very appreciated.

  44. As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me get further ahead.

  45. As with all points, the beginning point is essential. It’s like taking a highway and not understanding the direction by which you want to travel if you do not have a starting point. For me, the beginning point is understanding which market I’m aiming for.

  46. prozac says:

    I found your wicked website listed on Yahoo!!!

  47. TY for posting, it was very handy and told a great deal.

  48. However an additional intelligent blog! Completely can’t wait for more!

  49. Completely I share your opinion. In it something is also to me this idea is pleasant, I completely with you agree.

  50. avsrokepqdbrdqdlpaglaqgcghrgsirlkh

  51. I savor, lead to I discovered exactly what I was taking a look for. You’ve ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  52. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thank you for lunch!

  53. I really enjoy this theme youve got going on on your website. What is the name of the template by the way? I was thinking of using this style for the site I am going to put together for my class project.

  54. Good day very nice website!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also…I am satisfied to find numerous useful info right here in the publish, we want develop more strategies on this regard, thank you for sharing.

  55. Thanks for sharing the post to your site. I was looking for this bit of info for a few hours but could not find any info on this anywhere else!

  56. I have been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Reading this info So i am satisfied to exhibit that I have an incredibly excellent uncanny feeling I came upon just what I needed. I most certainly will make certain to do not put out of your mind this site and give it a glance a relentless basis.

  57. Couldn’t have said better!

  58. I like your writing style genuinely enjoying this website.

  59. Glenn Nowley says:

    It’s definitely useful for me which has been seen.Its presented well and also nicely written which easy to understand.Thanks to you for that info.

  60. I really feel rather fortunate to have come across your web web page and search in advance to lots of extra pleasant min’s studying correct below. Many thanks whenever additional for all the information.