Written by AbangNara | August 11th, 2014

Cantiknya nama yang diberikan oleh Awal dan Scha untuk puteri sulung mereka. Menerusi salah satu gambar yang dikongsikan oleh Scha di akaun Instagramnya, si comel hasil perkahwinan mereka berdua ini telah dinamakan ‘Lara’. Cantik namanya. Sedap menyebut. Pasti Lara akan membesar secantik namanya kelak.

nama anak scha

Tulis Scha:-

Salam and good morning from mumny and Baby Lara. Have a great Sunday

nama anak scha

Abang Nara yakin pasti Lara ini adalah nama singkatan dan bukannya nama penuh puteri sulung Scha dan Awal. Tak sabar rasanya nak tahu nama penuh. Lara Sofea pun sedap jugak kan? Diharap anda juga turut bersabar kerana tempoh pantang 44 hari Scha akan tamat tidak lama lagi. Ketika itu pastinya wajah dan nama penuh anak selebriti ini akan diumumkan.

P.S: Gambar ‘teaser’ Hyundai i20 baru

P.S: Jom ramai-ramai kita sertai program Bidadari dan School of Sahabah yang dianjurkan oleh iMuslim ini. Ramai personaliti menarik seperti Ummi Nazeera, Mizz Nina yang bakal berkongsi kisah hidup mereka. Perkongsian yang pasti akan mencuit hati kita.

110 responses to Scha Dan Awal Namakan Anak Mereka ‘Lara’

  1. Anonymous says:

    kang dtg stok2 melayu tanya, ape maksud lara.. nak bet?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 7
    • woiitt says:

      dalam bahasa melayu maksudnya ‘ sedih berpanjangan’..’ dukalara..’ taktaulah dalam bahasa lain..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 167 Thumb down 4
      • okay says:

        nama bajet cam mat salleh..sedor le diri kita ni org melayu..letak le nama sedap2 skit…bnyk kot nama melayu o nama arab yg sedap2 n indah maksudnye..ape daaaa….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 101 Thumb down 43
        • seluar merah says:

          Masa baby ni nama “Lara” memang la sedap disebut, jangan besar ² esok jadi “Lagho” sudah lah.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 183 Thumb down 18
        • Anonymous says:

          stok2 melayu pertikai nama anak orang dah sampai.. nama dorang cantik2 tapi perangai cam hampeh gak dlm bn ni..jadinya nama tak melambangkan orangnya… tak caya.. baca komen dalam bn ni! haha

          lara maksud sedih berpanjangan?? dah bukak kamus dbp ke? kamus sanskrit? kamus makrifat xnak bukak?? hahahah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 47
        • miss ynwa says:

          siot tergelak besar aku komen si seluar merah..harhar .smpai t’jge anak aku y baru nak lelap nie…ngek tol

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 4
        • tipah says:

          Apehal kalau bubuh nama arab x pe tp kalau nak bubuh nama mcm mat saleh tak boleh? it’s their choice..so let them be lah… asalkan maksudnya yg elok2 belake..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 10
        • lisya says:

          ye, kenapa kalau ketak nama arab boleh tapi nama cam mat salleh tak boleh? contoh paling koman, Syarrul Bariyyah, bunyi sedap tapi maksud “sejahat-jahat manusia”. atau Nur Afinah which means “cahaya yang bodoh”. tak kisah lah bahasa apa pun, asalkan the name has a nice meaning, ok apa.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 95 Thumb down 3
        • Bedah says:

          Tiba2 teringat cerita “Layar Lara”… eh…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
        • Tipah Katira says:

          Apa salahnya nama Tipah Katira… pun sedap jugak…
          Air katira ponn sedap bila bulan2 puasa ni…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 1
        • cikarale says:

          In Ukrainian and Russian, the given name is a short form for Larissa.
          In Hindi, the given name is a short form for Laranya, which means graceful.[citation needed]
          In Turkish, it means water fairy. [2]

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 2
        • Yahudi says:

          alang2 kan lebih baek letak nama Larosmah , besar2 nnt pandai kumpul duet , and boleh hidup mewah !!

          p/s : jgn kutuk pls , rosmah antara insan terawal akan masuk heaven !!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 21
        • ketty says:

          Tak pe lah LARA mcm Manja Lara….lain lah kalau mcm renesmee mcm nama kucing je hehheh…*gurau jer

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
        • Faku says:

          CIKARALE

          In my dictionary it means… WHATEVER…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
        • jangan buang masa says:

          Cehhh…. korang bergaduh kat sini cam buang masa jer…

          Kalau setakat anak jer nama islamik buat mender??? Si ibu tak bertudung… Si ayah budak pulak biarkan jer.. tak nak guna kuasa veto… Sanggup tanggung dosa isteri…

          So? Lupakanlah hasrat nak debat pasal nama anak nii… baik korang doakan supaya keluarga ni dapat hidayah untuk membuat perkara asas dalam agama dulu…

          Tak payah nak buang masa la gaduh2…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 6
        • apa ada pada nama dia. sekurang2nya bila besar mulut dia tak sebusuk mulut korang. so, fuck you

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 11
        • maesan says:

          perkara pertama yang terlintas dalam kepala aku bila baca nama ‘lara’ ialah, dia nak tiru ala2 nama anak marion caunter dan nasa.. tapi aku pelikla dengan dua orang ni, kenapa nak berteka teki sangat pasal anak diaorang? nak kata glemer, dua2 pun sendu.. si ayah perasan popular sangat, gambar kena delete dengan insta pun menggelabah.. nak kata wartawan buat liputan meluas pasal anak diaorang, rasanya macam tak pun.. perasan sorang2 yang orang lain desperate sangat nak tau rupa anak dia.. apa pun tahniah kerana dikurniakan bayi yang cukup sifat ya awal dan scha.. sukati koranglah nak letak nama apa pun, yang penting perangai tu jangan menggelabah poyo sampai buat peminat dan bukan peminat naik menyampah.. over sangat.. artis lain beranak pinak lebih dari satu pun cool je

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 6
    • Cik Minah says:

      Tak kisah la dia nak letak nama apa pun. Anak dia. Yg nak pertikai nama and maskud nama anak dia dah kenapa?

      Islam bukan pada nama, Islam pada akhlak dan iman.

      8 – 1 = 7

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 9
      • Faku says:

        Kalau betol ngko x kesah sangat.. ngko letak la nama anak ngko Benjamin Nentayahu… Berani?

        Jangan tunjuk kebodohan tanpa IQ berserta sifat sombong ngko kat sini…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 15
      • anon says:

        Uish gila tak kisah, esok mati Allah panggil hisab guna nama tawwww

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
    • cikarale says:

      LARA;
      In Ukrainian and Russian, the given name is a short form for Larissa.
      In Hindi, the given name is a short form for Laranya, which means graceful.
      In Turkish, it means water fairy.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • yahoo says:

      Lara croft ke duka lara

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      teringat sorang model Indonesia (mustika ratu) namanya Lara Sati. Cantik amat. leher jinjang muka terletak. Model kesayangan Sari Ayu Martha Thilaar

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • Joyah Bandar says:

      Ok la Lara. Asal bukan Kera. Jangan kata artis. Rakyat marhean pun suka letak nama ntah apa-apa. Kenkonon nak glemores bak kata skrip Mamat Khalid dalam Hantu Kak Limah Balik Kampung. Opppsss. Nanti ada pulak kata Joyah ni berfikiran konservatif. Takpe berfikiran konservatif. Ada orang perasan berfikiran high class, padahal nan hado pemikiran tu dunia ketiga.

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • wannabe says:

      Lara duduk di tepi pintu.. melayan hatinya yang lara..
      rasa macam dalam novel lak ;-p

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  2. Lara Croft Tom Rider says:

    Apa makna Lara..tapi bunyi sedap sangat..Lara sweet. Moga jadi anak yang solehah. Amin.

    2+5=7..susahnya :(

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  3. skudiver88 says:

    lara ngan melara xsame ea maksud?? bukan maksud sedeh ke??kui3 contoh ayat : ‘jiwaku yang lara’…huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
  4. ada ak kesah says:

    first yeahhh..,yup la apa mksud LARA??nak tau jugak

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
  5. Jeaha says:

    Lara nama yg cantik..Cuma dlm bahasa melayu lara sama maksudnya dgn sengsara..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 1
  6. Pedro says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 25
  7. ikan says:

    hrtu bos aku anak nama lara gak tp chinese. hmmm nur lara ke siti lara. melaram

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  8. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 19
  9. duka lara says:

    annonying sgt plk … secret sgt muka anak ..klu xnk tnjuk lagi xpyh la bg sipi2 bagai ..we are sebg peminat menyampah plk nengok .. mcm bajet cantek sgt kot .. nama Lara .. ok la tu jgn bduka lara sgt .. suka cara irma hasmi xde pon mcm schawal ni .. #nanti ade yg reply ckp ‘hak masing2’#

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 108 Thumb down 17
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 64
      • ni msti geng schawal says:

        dia xckp nk tgk anak orang..yg ko ni msti die hard fan schawal kan??sian ko..mak bapak ko xajar cakap bbudi bahasa ker?ustat Don pn xpyh tgu 40 hari tnjuk muka anak dia…jgn bajet alim sgt yer pondan ke nyah anonymous…..rmai yg xsetuju cara schawal ni …

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 9
        • miss ynwa says:

          ntah nyerr anon ni..dia x ckp pon dia kemaruk nk tgk..btul lew tu kalo xnk tnjuk xyah tnjuk lgsung la bajet tgkp gmba sipi2 knon kami mcm zombie yg kelaparan yg sesgt xmenyabar nk tgk..anak scha je pon ..pls la schawaldiehardfan ni. euwwww

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 29
        • Anonymous says:

          laaa ade anak rupanye ko miss ynwa, mesti anak ko pun capui mulutnya cam ko.. komen kat bn xpenahnya nak elok.. kesian anak ko

          Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 11
        • miss ynwa says:

          hoi ape ko ingat aku tak subur hahahhahaha aku akan pastikan besok da besarr tak buka page nara bce kelancangan aku disini puihkk

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
        • t says:

          miss ynwa, berhati2 ketika berkata2.. takut jadi riak

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • miss ynwa says:

          t, ok2 maaf2…. kikikikiki

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • cuit says:

        Die kan da buat kontrak dgn astro. bukan saje2 xnk tayang anak die. aku pecaye die xsabo2 nak bgtau kite. But astro nak nilai exclusive-lah-sangat tu. sebab die xnak nanti mase tayangan tu kluar xde orang tengok. Da hilang la nilai ke-exlusive-an nye kalau scha da tayang wajah anak die dulu. Ape daaa korang ni. Bukan die saje2 nak sembunyi2. Tu pi salahhkan astro tu. Tau nak untung jee

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  10. melati says:

    pungkok lah saya pun tak hingin nk tgk anak dia…perasan macam lah awak tu permaisuri agung poraaah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 4
    • sbb hidung dia kemek mcm hidung sc says:

      Sbn hidung kemel mcm scha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      tak ingin xyah la komen.. pungkoq mak hang betei!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 15
      • Melati says:

        Ni yg selalu Anonymous…selalu yg jenis …kalau umah terbakar dia sanggup tinggal kan Mak dia mati tebakor..janji dia lepas…..org2 camni selalu nya lalang dan perosak bangsa….org camni selalu nya masuk Neraka gan Yahudi….tak percaya tgk Google…pungkoq mak hang betei!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  11. kuasa.google says:

    nah hamik. maksud dan origin nama Lara :
    Lara \l(a)-ra\ as a girl’s name is pronounced LAR-ah. It is of Latin origin, and the meaning of Lara is “protection”.

    tak mo gaduh gaduh dah pasal nama budak tu. sukati mak bapak dia la nak bagi nama anak dia apa. korang susah hati apasal? nama islamic tapi perangai tak islamic pun tak guna

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 3
    • tipah says:

      win bebeh.. aku suka komen kau..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
    • mekD says:

      nama tu produk israel. tanak boikot??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
      • kuasa.google says:

        komponen dlm komputer/smartpon/laptop yg ko guna tu produk israel, tak nak boikot?

        fesbuk dgn twitter ko guna tu yahudi punya, ko tak nak boikot?

        search engine ko guna hari tu pun yahudi punya, ko tak nak boikot?
        milo, nescafe yg ko minum pagi tadi, israel gak, ko dah tukar darah?

        boikot biar berilmu bai. boikot guna otak, bukan ikut nora danish.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 8
        • mekD says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 21
  12. melati ati cam hanjeng says:

    Yaa…itu dia melati si hanjeng dh smpai…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  13. saifulislam says:

    lebih elok letak nama isteri2 , puteri2 Rasulullah s.a.w atau sahabat2 Baginda. :) biar nampak klasik dimata manusia,, tapi cantik dimata Allah.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 5
  14. saifulislam says:

    lebih elok letak nama isteri2 , puteri2 Rasulullah s.a.w ataupun sahabat2 baginda… biar nampak kelasik dimata manusia, tapi cantik dimata Allah..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
    • whatever says:

      nama aku klasik ada maksud yg baik tapi disebabkn zaman skang, kwn2 pon byk nama moden, org selalu ejek2 nama aku..sedih gila

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 6
  15. gg says:

    kawan aku nama dia zaja lara..sepanjang aku kenal dia, dia memang selalu berduka lara..sedih je memanjang..nampak tak nama tu kadang2 boleh bagi kesan..kadang2 la..tu just pendapat aku la

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      habeslah awal ponpon, tak tido malam dia baca komen koraang…huhu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • Ummi maryam says:

      Kesian bila ibu bapa lebih mementingkan nafsu dan keinginan mereka mengatasi keberkatan dan kesan pada anak. Semata2 nak nama unik anak jadi mangsa

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  16. Hamba Allah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 14
  17. cik monti says:

    laa.. anak scha n awal je pun.. sy x minat sgt.. kalu anak datuk siti ke.. lisa n yusry ke.. baru sy akan terhegeh2 nk tgk or nk tau nama.. hehehe.. itu sy la..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 6
  18. It is truly a nice and helpful piece of info.
    I am glad that you just shared this helpful info with us.

    Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  19. anon says:

    Mmg tak paham dgn manusia2 yg sebok pasal nama anak org ni. Dah anak dia, suka hati dialah nak bagi nama ape2 pun. Lara tu nama omputeh ke, dengar kemelayuan je. Ni mesti ingat Lara Croft yg Angelina berlakon tu.Bukannya dia bagi nama Mary ke. Christine ke or Susan ke. Even nama omputeh yg dengar mcm melayu ok be….mcm Sarah, Amanda, Susanna, Melissa….
    gg….yeke makna nama tu blh bagi kesan pd kehidupan seseorg?? Ramai je nama yg baik2 mcm muhammad, abdullah, abu bakar….tapi mat rempit and banduan… Nama takkde kene mengena la, kan semua (rezeki, ajal maut jodoh) dah ditentukan sejak dlm perut ibu lagi…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 18
  20. Anonymous says:

    memg lawa nama lara..tpi dlm bahasa melayu nama lara x baik maksudnya sb nti sepanjang idup asyk berduka lara jer..nama kan tu mcm satu doa…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  21. no name says:

    lara hati pun ok

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  22. pretz says:

    nama blh bawa kesan utk seseorg.. sebab tu kite kene letak nama yg membawa maksud baik2 utk anak. itu yg aku belajar dulu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  23. Puteri says:

    klu yg nama Islamic tp perangai x Islamic jgn salahkan mak bapak. klu dah tua bangka xtau nak berubah, hati keras mcm batu pun susah jgk. bila duit dah byk, hati sng jd riak sbb blh beli n pakai mcm2 utk bangga diri.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  24. hampeh says:

    majoriti ustaz ustazah nama mmg Islamik. x pnh plk aku jumpa ustaz ustazah nama ala2 mat saleh celop

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • melayu.perkasa says:

      ko yakin?

      aku rasa ko cuma kenal ustaz dan ustazah yg berbangsa melayu. ko kena luaskan pemandangan ko.

      cuba ko google joshua evans (juga dikenali sebgaia yusha evans) dan william webb (shuaib webb) diorg nih ustaz, tapi masih lagi mengekalkan nama omputih, sbb diorg mmg omputih.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 10
      • middlefinger says:

        Nak terkentut jap. Rasa2 ada tak ustazah nama catherine?

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        evans and webb tu family name lain citer la.. tapi yusha dengan shuaib tu kan nama islamic. diorg still kekalkan nama joshua and william tu as alias, tapi still ada nama islam. betul tak? yang islam dr awal2 nak letak nama mat saleh tu..uh..lantak meka le.

        nama islamic yer. bukan nama melayu. mawar pun xde maksud gak dalam islam, walau indah mana pun nama dia dlm bahasa melayu.

        Hadith yang direkodkan oleh Abu Daud, Ibn Hibban dan Ahmad. Maksudnya, “Sesungguhnya kamu semua akan dipanggil pada hari kiamat dengan nama-nama kamu dan nama bapa-bapa kamu, oleh kerana itu perelokkanlah nama-nama kamu semua.”

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • jebat says:

      ade je ustzah aku nmenye emy sylviana mohd zahid kalau xsilap

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. pretz says:

    Ibnu Umar r.a. menceritakan;
    ????? ??????? ????? -?????? ????? ???????? ?????????- ??????? ????? ?????????. ???????: “?????? ?????????”.
    “Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. telah menukar nama (seorang perempuan bernama) ‘Ashiyah (yang bermaksud; perempuan yang engkar) di mana baginda berkata kepada (perempuan itu); ‘Kamu adalah Jamilah (bermaksud; yang indah)’”. (Riwayat Imam Muslim)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  26. pretz says:

    Said bin al-Musayyab menceritakan bahawa bapanya -yang bernama Hazn (bermaksud; susah/sedih)- telah datang kepada Nabi s.a.w., lalu baginda bertanya kepadanya; ‘Apa nama kamu?’. Jawab bapaku; ‘Hazn’. Lalu Rasulullah berkata; ‘Kamu adalah Sahl (yakni Nabi menukar namanya kepada Sahl yang bermaksud; mudah). Namun bapaku berkata; ‘Aku tidak akan menukar nama yang diberikan kepadaku oleh bapaku’. Said berkata; ‘(Dengan kedegilannya itu) maka berterusanlah huzunah (yakni kepayahan/kesedihan) membelenggu keluarga kami selepasnya’”. (Riwayat Imam Bukhari dari Said bin al-Musayyab dari bapanya)
    ***????? ???? ???????***

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  27. minah jambu idop umno ! merah biru says:

    dlm banyak2 nama kenape lara ? kenape tk hara aje ? atau pon huruhara cantek jugak nama tu …

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  28. aku yg confuse says:

    Ya Allah, awat letak nama lagu tu? nama ni panggilan untuk si anak. doa jugak tu. ni dok panggil lara, lara setiap hari. sengsara azab lara la budak tu di doakan yg bukan2

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  29. lara alana says:

    name full anak die, lara alana

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      pangil Alana aje n jangan pangik laraaaaaaaaaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • atlantis kutub utara says:

        Nak sgt nama yg unik katanya…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • minah jambu idop umno ! merah biru says:

          ye keeeeee emmmmmmm tkpe lah dh kehendak mak bapak baby ni nk buat cmana terima aje lah yeeeeeee semoga ada Nye baby ni rezeki schawal bertambah yeeeee lov uuuuuuuuuuu !

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. fikir says:

    salam.. siapa kata nama x mberi kesan pada kehidupan? tahukah anda antara perkara yg dituntut seorang anak di akhirat nt adalah susu dari ibunya dan nama yang baik dr ibu bapanya? kalo nama dia islamic tp perangai sebaliknya jgn salahkn sesiapa. sbb kalo dh nama muhammad tp panggil mike, dimana keberkatan nama itu? jd kalo perangai sdiri x senonoh jgn nk salahkn nama msg2. elok2 mak bapak bg nama maksud yg baik korg pendekn jd ntah apa2. sbb setiap kali kt panggil sesorg tu dgn namanya samalah seperti kt mendoakn dirinya. so sapa2 yg bakal ada anak tu pilih lah nama yg baik ye.. dan belajarlah pgl org dgn nama yg ada maksud ye..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  31. Anonymous says:

    Mungkin Schawal dah tya ustaz dan dipersetujui. Baby ibarat kain putih, coraklah dia secantik namanya

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. Bdk banting says:

    Hampir2 sama name ngn lana nordin si tek bes..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  33. Lara says:

    Layar lara.. best nya dia ambik nama id yang I selalu guna kat sini, kembang kejap.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  34. Sedara Che Ta says:

    Lara Clarissa mmm sedap namanya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  35. Fyda Noh says:

    Tahniah Scha dan Awal…
    Semoga anaknya membesar jadi anak solehah yang berbakti kepada ibu bapa dan ummah.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Semoga menjadi ustazah pakai tudung sampai lutut n boikot produk israel juga. N tak payah sibuk nak belajar tinggi2 ke negara kafir. Apatah lg melancong honeymoon bagai. Hidup melayu!!

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  36. Mummy Dina says:

    Mesti comel Baby Lara ni coz mummy & daddynye cantik & hensem..
    Semoga Baby Lara membesar sebagai anak solehah..amin

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 11
  37. lara dutta says:

    mesti cute…yg pasti xda sharipah dah nama anak2 dia..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  38. N says:

    Semoga baby tersebut mewarisi kehidungan ibunya……

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  39. themightydingdong says:

    HELOOO GUYS kalau nama john anthony banderas william peter pun takde hal lahh kalau beso jadi manusia baik.. kalau nama sedap2 tapi beso jadi hantu baik takyah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  40. Lolipop says:

    Sibuk boycott sana sini… jom boycott our bad behavior first… kutuk kiri kanan… for all you know nama tu is just nama panggilan and it is a part of a name with a gorgeous meaning dari segi Islamic.

    Bila negative thinking semua benda nampak tak elok jela and anak diaorg suka hatila nak tunjuk penuh ke, separuh ke….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  41. Harry Styles says:

    BAJET ARTIS HOLLYWOOD KONON.. NAK MUNTAH AKU

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  42. SAJI says:

    lara dutta boleh, layar lara boleh..lara croff pun boleh…

    larat pun boleh…

    kalau dah melayu tu ttp melayu walaupun nama anjelina ann jolly

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Mizie Maintenance says:

    aik….kata br lepas beranak…APSAL tetek nampak kecik jeee??x bersusu kot…..keee Awal (suami dia) awal2 lagi dah isap….hehehhehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  44. Peace says:

    Mksd dlm bhs latin ‘Lara’= Terkenal,Bahasa Rusia= ceria,pelindungan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. lalalitamplung says:

    Majoriti anak retis kat mesia ni kan nama bukan main vogue da vazz tgk rupa hancoss tak seindah nama. Tak semua macam tu ada yang comel-comel anak gak anaknyo.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. ting tong says:

    apa kata anak next bagi nama anak2 nabi ke isteri2 nabi..ye lah sebab panggilan tu kan ke satu doa.bila bagi panggilan yang baik maksud yang baik.kita dan orang lain doakan dia dgn benda baik..secara tak langsung lah..tapi terpulang lah kan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. maklong says:

    Nama baby girl kawan maklong LARAA IMAN.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  48. Anonymous says:

    Pernah baca satu artikel ni..
    ‘Apa yg benar-benar mempengaruhi di akhirat nnti bukanlah nama.sebaliknya iman dan amal soleh. Jikalau namanya baik namun tiada iman maka tiada berguna. Ketua munafik pada zaman Nabi SAW ialah ‘Abdullah Ibnu Ubay. Namanya amat baik, namun munafik, maka namanya yang amat baik itu tadi tidak dapat membantunya.
    #Umat Islam memang digalakkan memilih nama yang baik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Anonymous says:

    tak kesah lah dorang nak nama apa pon . itu hak mereka . sedangkan nama orang yang takde maksud pon ok je . elok je menjadi . actually , pokok pangkal atas diri sendiri macam mane dorang akan didik anak dorang . jangan judge orang base on nama saja ye . tak baik . esok kalau kite nama kan anak kite pon lom tentu orang suke . just be positive je . saya cume bagi pendapat dan tiada kaitan antara hidup dan mati .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Anonymous says:

    kita doakan yang terbaik la untuk mereka. ni asyik kate tak baik , tak baik la jadi nye .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. […] anak kita tak ‘best’, tak baik makna dan sebagainya, memang boleh terbakar jiwa raga. Menamakan anak mereka ‘Lara’, Awal Ashaari dan Scha Al Yahya menerima kritikan daripada peminat yang menganggap nama tersebut […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Comment

Optional