Written by AbangNara | December 22nd, 2009

scha al yahya

First of all nak mintak maaf kalau ramai yang boring kami asik keluarkan cerita Scha Al Yahya nie. Tapi kali nie terpaksa gak kami keluarkan untuk membersihkan nama kami dan juga nama Scha dan Awal.

Kami jugak nak mintak maaf kepada si comel Scha kalau artikel kami sebelum ni (Gosip, Scha dan Awal Bercinta?)menyebabkan Scha tensen tak hingat. Disebabkan kami pernah berjumpa Scha secara live in person, terasa bertanggungjawap untuk mengeluarkan luahan hati Scha tentang kisah dia dengan Fahrin dan Awal.

Kami bagi kesimpulan mudah iaitu Scha clash dengan Fahrin bukan sebab orang ketiga (Awal). Kes diorang nie bukan kes cinta 3 segi. Itu yang dimaklumkan oleh Scha di Fan Page Facebook Scha Al Yahya. Kalau korang nak update direct dari Scha, leh add dia kat situ.

Tapi rasanya luahan hati Scha bukanlah ditujukan kepada BeautifulNara. Sebab kami tak selongkar Twitter Scha dan Awal seperti blog gosip artis yang lain. Apa-apa pun, kami tetap memohon kemaafan kepada Scha sekiranya apa yang kami pernah tulis tentang dia menyentuh hati Scha.

Jom baca luahan hati Scha Al Yahya dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Buat Scha, semoga terus tabah menjalani hidup sebagai seorang artis. Hadapi dugaan dengan tabah dan cekal. You can do it girl!!!

[note]Salam.

Seperti biasa, its been an okay week for me. but today, im very upset. yes as a public figure and a well known person, theres price i hafta pay. but kadang2 kan lebih baik kalau semua faham yang saya ni pun manusia…

kita ada fundamentall beliefs. masing2 ada philosophy masing2. masing2 ada pendapat dan cara tersendiri. so far, Alhamdulillah, saya cuba entertain semua fans yg nak amik gambar dan sebagainya. but bila saya buat mcm tu, ada suara2 sumbang, oh dia dulu mcm tu lah, sekarang mcm tanak layan lah. pernah tak terfikir yg kami ni semua manusia, ada rasa penat, rasa marah etc. pernah tak?

Gambar skodeng merata2. kat mana etika. be civilised. tak sangka sampai mcm tu sekali orang sanggup buat. semata mata nak dapatkan HIT tinggi, visitor ramai ,iklan banyak dlm blog masing2???

terlalu banyak spekulasi,banyak benda yg di teka, banyak benda yg simple di besarkan tanpa usul periksa. soalan2 yg tak perlu, melaga lagakan orang. apa tu? utk ratings? i mite be doing a risky move by voicing out what i feel but at least, im being honest.

cinta 3 segi. apa tu? God knows and i haf proof that the reason why we broke up is bcoz somthing else. bukan sebab pihak ketiga. please, get it cleared and no more after this. tak payah pandai2 nak bercakap and spread “VIRUS” ni.

twitter. i tweet, kalau i approve request, ada pulak yg tak bertanggungjawab buat benda bukan2. taruk dlm blog,scoop sana scoop sini. lumrah. itulah yg internet buat. bila kita nak lebih dekat dengan peminat, ada pulak yg mencacatkan niat2 tu.

saya, akan bercakap bila perlu, berkongsi bila sampai masa.

sekurang2 kurangnya saya bukan bertopeng

TC
salam[/note]

147 responses to Scha Al Yahya – What Do I Do?

  1. EclipsE says:

    scha ker?

  2. fifie says:

    do nothing jela scha..

  3. BorakArtisMalaysia says:

    yeah ~~~~~~~~~ tunggu jap lagi nak update lagi nie

    • EclipsE says:

      kak nara bek update status gathering…
      nak tau gak bp rmi yg dh konpom p…

      • [email protected] says:

        kak nara buat ler cter lain

        • blackberry00 says:

          aq nak gi…
          tp tak dapat pon email kak nara
          nak wat payment cmner….
          aq nak join korang la weiiiii….

  4. EclipsE says:

    knp skrg tenet slow la…
    nak komen pon jd mls…
    lmbt tol…
    mn yg lelain ney??

    • blackberry00 says:

      ade umah baru tak ajak ponngggg…

    • fifie says:

      kawan2 mane ni???????
      x jmpe umah baru ke..
      nk seru jugak la mcm poco..huhu

      • pEnArI pOcO2 says:

        seru lar, tgu per lg…

      • [email protected] says:

        biar je le kalo dorang xnak datang… umah ni pun boring gak

  5. [email protected] says:

    BB ader

  6. pEnArI pOcO2 says:

    errrmmm…not bad…

  7. damia zahra says:

    ermmmm..well lumrah as a public figure..cian gak kat scha! well, peduli kn aper org nak kater…we have to move on! u go gurl!

  8. BorakArtisMalaysia says:

    status gathering akan diupdate dalam minggu nie. compem jadi buat. tue jangan risau. email pun dah dihantar kan? tengah finalise a few thing. nanti kita jumpa di sana

    • [email protected] says:

      ok x sabar ni… poco2 nak belanja 100 biji kek lapis

      • pEnArI pOcO2 says:

        sedap jerk ko ckp 100 biji kek lapis…
        aku buat sebyk tuh blm tentu leh siap dlm masa 100 tahun…

    • EclipsE says:

      kak nara nak bt payment cmne?
      sblm bp hb??

      • [email protected] says:

        dalam emil kak nara dah bagi tau kan… sebulm 30 ari bulan

  9. EclipsE says:

    awat semcm muka scha ney…tkt lak aku tgk…huhu

    • [email protected] says:

      dah suntik kot… dagu lain mcm jer

  10. EclipsE says:

    pet aku dgr cite ko byrkan utk aries nti..
    aku xde ker?
    kwn sehdp semati ko ney…

    • [email protected] says:

      ARIES XNAK AKU BAYAR KAN

  11. [email protected] says:

    EMIL KAK NARA BAGI

    Salam Semua~~~

    Ok sesapa yg kompem pegi tolong bank in duit pada kaknara, pastu hantar email skali dgn snapshot yg dah masuk duit tu tau.. (kalau maybank)

    kalau korang guna CIMB just gitau nama penuh korang.

    Nnt KakNara akan reconfirm status duit korang tu lah.

    Nama : Nafisah binti Amran
    Maybank Acct:
    CIMB acct :

    Pastu, kalau boleh bank in seawal yg boleh lah,
    kalau korang nak bank in lambat skit, just email to me gitau yg korang nak gi tapi byr lambat.
    eh paling last pon 30 or 31hb k~

    OK…pape silalah email atau lagiiii senang msg kat FB KakNara

    nafnaf amran

    OK, bai…..
    12 hari je lagi ni

    2009/12/15 atashi naf

    Salam Semua,

    Harap dapat confirmkan yg korang nak datang Gathering Beautiful Nara

    tarikh : 2 Jan 2010
    Tempat : Taman Tasik Perdana
    Harga : RM25 utk seorang dewasa

    Lagi satu, mintak reply balik email sertakan sekali no fon korang ya (ada yg belum kasik)
    Rata2 orang gaji 25hb ek? so tarikh akhir bayar dlm 28hb ok ke??

    ajak la lagi kawan2 lain ya~~~


    kak nara

  12. pEnArI pOcO2 says:

    KAK NARA…

    ABG BLACK DAH BYK KALI MERAYU2 CAMNA NK BUAT BAYARAN PASAL GATHERING TUH…
    SATU PON BLM TJAWAB…
    SIAN KAT ABG BLACK, DIER BERIYA2 SGT NAK JOIN BWK FAMILI SKALI……
    KALO DAH TARIKH TUTUP NNTI TLEPAS LA PULAK…

    • [email protected] says:

      AKU DAH BGTAU DAH KAT ATAS 2

    • damia zahra says:

      ko poie ker poco?..

  13. anNeDeSiLva says:

    salam..
    black ko nk g gathering kew???
    meh kasi nama and email address kat anne
    nanti anne forwardkan bank account no kak nara kat email hang..

    • [email protected] says:

      P ANNE TOLONG ABG BLACK

      • weiya says:

        salam…semua ade ker…weiya in jap jer..tak chat ler…

      • anNeDeSiLva says:

        tu yg anne suh dia emailkan nama dgn no phone kat anne..
        then anne pass bg kak nara…

        • [email protected] says:

          wieya deman ker…. PET n ANNE pun demamgak ni

  14. Piston Pecah says:

    lah..awal plak???cepat beralih arah…
    dah tak follow fan page die lagik…hihi

    • [email protected] says:

      HUHUHU……xnak join gathering kita orang ker

      • pEnArI pOcO2 says:

        pet, silakan masuk org baru tuh…piston pecah…
        amende piston tuh pet…?
        adik bradik ngan pistol ker…
        xkan pistol leh pecah kot…
        hehehehe…
        jgn mara aaar abg piston…

        • [email protected] says:

          xtau ler,,,,
          aku tengah promok ler ni… ko gan le kenerkan dia…
          nant xjadi lak dia nak p

        • pEnArI pOcO2 says:

          hehehehe…
          ko bkn x tauk saper aku nih…
          kuat bergurau kata kan…

        • Piston Pecah says:

          piston tuh omboh…dalam motosikal atau kereta pon ada…kalau kt moto piston tuh duduk dlm blok engine…taw tak???hihi…tak mara…suka sangat..

  15. anNeDeSiLva says:

    abg black dapat x???

    • [email protected] says:

      abg black asyik ilang jer

  16. BorakArtisMalaysia says:

    meh la ramai-ramai join gathering. leh kenal-kenal

    • [email protected] says:

      tengah promok le ni….hehehe
      nant paksa poco2 p

    • pEnArI pOcO2 says:

      sygnyer…
      aku sdg berada di puncak gunung masa tuh…
      huhuhu…

    • anNeDeSiLva says:

      tula pasal…
      kak nara kenala promosi lebih sket..
      Marketing sket kat dorg sume ni..
      readers ramai kan..
      so mohla ramai2 meriahkan Beautifulnara Gathering,…

      • [email protected] says:

        nant leh makan kek taik lembu poco sapa p sana nant

        • pEnArI pOcO2 says:

          nnti lar aku kirimkan…
          aku xleh dtg…

          aku wakilkan lembu aku jerk, bawak taik skali…
          huhuhu…

  17. [email protected] says:

    sapa lagi nak p

  18. anNeDeSiLva says:

    lalalalalalal

  19. pEnArI pOcO2 says:

    abg black………………….
    org dah merik panduan ya…
    camni nk join gathering…cepatlah ktk muncul…

    • [email protected] says:

      huhuhu
      dah ilang susah nak masuk balik 2

      • pEnArI pOcO2 says:

        tu la pasal…
        nanti abg black plak yg asyik tanya pasal gathering tuh…
        dah bg dier ilang plak…

        ko tgk lar nnti, masuk jerk dier x pts2 tnya pasal gthring…

    • anNeDeSiLva says:

      tula pasal..
      tak lak dia muncul2…

  20. pEnArI pOcO2 says:

    adoiiiiiiiiii…
    bohsan lar pulak…
    tido dpt gak pahala nih…

    • [email protected] says:

      huhuhu pandai je ko ni poco

    • blackberry00 says:

      DAH MERAJUK BENAR2 DAH NIH..
      DLM MINGGU NI AQ TAK DAPAT AKAUN NUMBER BN NIH..
      TAK JOIN BN GATHERING LAH NAMPAKNYA AQ NIH….
      HUHUHU……………..

      • EclipsE says:

        black dtg nti sorg ker bwk anak bini skali?

      • anNeDeSiLva says:

        abg blackk..
        baca kat atas tu..
        dh tulis pon detail2 nyer…………….

        • [email protected] says:

          komen dah melompat2 ni

        • Heroes season 1,2,3.... says:

          ker ko yg kuat mlompat…

        • Heroes season 1,2,3.... says:

          aik komen aq lak yg mlompat….
          ??????

        • [email protected] says:

          melompat2 ni

          ####
          *****
          %%%%
          @@@
          ~~~~~

          ABG BLACK MINTAK NO TEL…. NANT AKUMSG NO AKAUN KAK NARA…

        • anNeDeSiLva says:

          abg balck hilang lg..

        • [email protected] says:

          asyik ilang jer dia

        • Heroes season 1,2,3.... says:

          ko tau pet asl aq nk replay komen ko jer..
          trus mlompat2…

        • [email protected] says:

          td ko cakap aku… memang melompat2 ni

        • pEnArI pOcO2 says:

          DUNIA DAH TERBALIK…
          KOMEN LEH MELOMPAT2 NIH…

        • pEnArI pOcO2 says:

          lompat jgn x lompat…
          ader bakat jadi katak ko nih…

        • [email protected] says:

          MULUT POCO…
          HHUHUHU poco ader no tel abg blck x

      • [email protected] says:

        poyo jer ko ni

        • [email protected] says:

          pesal ko men aku kuat cni… lompat2 lak komen ni

  21. pEnArI pOcO2 says:

    korang perasan x, eclipse hanya muncul kat kotak first jerk…
    pastu terus ilang…
    keje dier mmg intai first box jerk…
    hehehehehe…

  22. Heroes season 1,2,3.... says:

    ai anne…..

  23. anNeDeSiLva says:

    tak bestnya batuk2…

    • [email protected] says:

      sama le kita

  24. [email protected] says:

    dah xder orang ker

  25. aMmey says:

    awat ampa lompat2 nih
    huhu

  26. EclipsE says:

    sp kutuk2 aku kat ats tue?huhuhu…

  27. anNeDeSiLva says:

    haahla juon anne tak sehat..
    batuk2..

  28. [email protected] says:

    susah nak send komen ni pe cter

  29. blackberry00 says:

    pet..poco..

    aq ilang jap tadi…
    aq tgh bkk email add aq..
    dh byk kali aq bagi dlm bn chat box ni
    satu pun tak direply..
    aq nak bank akaun no..
    klau bleh, mbb arrr
    senang sikit..
    email add aq.. [email protected]

    DAH MERAJUK BENAR2 DAH NIH..
    DLM MINGGU NI AQ TAK DAPAT AKAUN NUMBER BN NIH..
    TAK JOIN BN GATHERING LAH NAMPAKNYA AQ NIH….
    HUHUHU……………

  30. Heroes season 1,2,3.... says:

    wei korg smue…
    mggu ni aq last kt bn ni….
    pde sper2 yg dh ad aq tu..
    naek poli nti bru aq approve….

    trimala aq terakhir ku tuk mu smua…

    smpaikan slam buat smue….
    slam ku ni slam perpisahan…

    sekian…

  31. anNeDeSiLva says:

    abg balck dh baca lom kat atas tue/??

    • blackberry00 says:

      dah anne..

      jap la bkk email
      pastu bg detail kat anne
      tp plizzzzz
      promise me one thing..
      this could be our secret……

      syyyyyyyyyyyy

  32. pEnArI pOcO2 says:

    ABG BLACK,

    ORG DAH BYK KALI DAH MERIK ARAHAN NGAN KTK CARA2 NK JOIN GATHERING TP KTK MENGHILANG JAK2…
    COBA KTK SCROLL UP KAT ATAS YA, ADA ANNE MDH CARA2NYA….
    JGN CEPAT PUTUS ASA BAH…

  33. pEnArI pOcO2 says:

    PET, ASAL NGAN MULUT AKU…
    KO SUKE KER…
    PANDAI KO YERK…

    AKU XDER NUM HP ABG BLACK…
    ABG WHITE ADER NIH…

  34. Heroes season 1,2,3.... says:

    topik bru : korg rse sper kt bn ni pngkomen plg hampeh…

  35. pEnArI pOcO2 says:

    APA LAR ABG BLACK NIE…
    DIA NAK P KER X NAK NIH…
    KOMEN AKU KAT ATAS, SPATOTNYER KAT BAWAH…
    MUSHKIL GAK, DUNIA DAH TERBALIK KER…

  36. BorakArtisMalaysia says:

    dah approve email Abang Black. anne mintak tolong hantar kat dia ek camner nak wat bayaran. tima kasih anne

  37. anNeDeSiLva says:

    ok settle…

  38. pEnArI pOcO2 says:

    K GUYZ…
    AKU NK OUT DAH NIH…
    ADER APP KAT LUAR, PASTU TRUS BALIK UMAH…
    TATATATA…SALAM…

    lompat si katak lompat ehh..
    lompat lah tinggi-tinggi…ewah…
    cepatlah petpet ku cepat…
    cepatlah tumbuh gigi-gigi…ewah…

  39. fifie says:

    jom p umah baruuuuuuuuuu

  40. BumbleBee says:

    hmm… wartawan pun satu. kalo case close…sudah2laa bertanya. Ni x, nk korek2 lg…fahrin ade PC utk jd duta garnier men…tp bukan soklan psal kerjaya yg ditanya..tp soklan dh basi. Yg ditanya plak kalo x pandai kawal emosi, mula la bg ayat2 berbau sindiran, provoke utk pihak satu lg…pastu dh terbukak balik cter. masing2 yg terlibat panas ati balik walaupun sebenarnyer dh makin kool. yg untung, wartawan tu jugak sbb dpt cter terbaru utk headline…

    utk Scha: x perlu layan ler ape2 kes pun . . .
    utk fahrin: dah xde jodoh la tu. byk lg yg lain tunggu. rezeki pun makin murah tu dpt byk job/iklan…bersyukur sudah.
    utk wartawan yg sker laga2: bler nk insaf? xde bahan sgt ke asyik nk buat org gaduh? ngok ngek btul.

  41. Lesha says:

    so bored…This story gainnn…More story HERE..!!! =)

  42. yah..!!more asia story…

  43. pinkypanthers says:

    ayoyo pe hal ni…

  44. rasin says:

    do I care? wat eva la mcm la korang tu bagus sgt blakon x leh blah

  45. zawzal says:

    emm..dah jadi sampai lagu nih plak..

  46. noza says:

    jgnla copy and paste mcm nie….why not ask and get permission 1st from her…inilah masalah bloggers!!

  47. Najib says:

    Lumrah jadi artis..kena lah bersabar bebanyak

  48. ceAh says:

    hmm..
    sabar je la kak scha.
    manusia mmg mcm 2.
    xpnah puas hati dgn org laen.
    pa pe p0wn kak scha ttap the best 4 me!!
    n adk akan ttap skong kak scha!

    adk ceah <3 kak scha

  49. We would like to thank you for maintaining such a reputable blog. We know that it takes time, effort and commitment to keep such a blog and as such, we have added your blog as one of the top Allergies