Written by AbangNara | January 13th, 2014

Anak adalah penyeri dalam kehidupan sepasang suami isteri. Tak pernah lagi Abang Nara dengar mereka yang berkahwin tetapi tak mahu anak. Cepat atau lambat, itu semua adalah rezeki daripada Allah. Membaca Pancaindera semalam, Abang Nara tumpang gembira apabila perkhabaran mengenai kehamilan Scha Al Yahya. Benar atau tidak berita ini, masih belum disahkan oleh tuan punya badan.

scha al yahya mengandung

Scha dan Awal telah mendirikan rumahtangga sekitar Mei 2012. Kalau anda mengikuti Instagram suami isteri ini, anda pasti akan perasan semenjak dua menjak ini Scha sering demam dan jatuh sakit. Menurut Syed yang menulis artikel kehamilan Scha semalam, sakit-sakit yang dialami oleh pengacara Muzik-Muzik ini adalah kerana pembawakan anak di dalam perut. Logik juga kan?

scha al yahya mengandung

Jika berita kehamilan ini adalah benar, jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Scha dan Awal. Pasti mereka berdua sangat teruja. Abang Nara yakin para peminat mereka pun sangat gembira mendengar berita ini. Diharap Scha atau Awal dapat mengesahkan berita ini secepat mungkin. Beberapa lagi gambar pasangan sama cantik sama padan ini dengan membaca artikel sepenuhnya.
scha al yahya mengandungP.S: Bukan sahaja boleh mengubati banyak penyakit kronik, tetapi turut sama boleh menjana pendapatan menerusinya. Tak percaya? Inilah kelebihan Jus Walit Assunnah. Nak tahu dengan lebih mendalam? Tanyalah di Facebook Walit Assunnah. Pihak yang pakar akan buat penerangan untuk anda.

scha al yahya mengandung
scha al yahya mengandung
scha al yahya mengandung
scha al yahya mengandung
scha al yahya mengandung
scha al yahya mengandung
scha al yahya mengandung
scha al yahya mengandung

44 responses to Scha Al Yahya Kini Hamil?

  1. gurl says:

    Alhamdulillah :))) tahniah scha n awal :))))

    0

    0
    • Olga says:

      YE KE MCM XPERCAYA JE LA SCHA GUNA BAPA TUMPANG LA,MAKLUM LA AWAL NI KAN OPSSS,KAWIN SEBAB NAK COVERINA JE

      0

      0
      • lewatashaari says:

        olga. . aku pun dah lama berperasaan macam tu, rupanya ada jugak org tengok awal ni macam opsss. …
        sekali imbas gaya awal tak ubah macam datuk shukri d herbsss terlajak larisssss

        0

        0
        • Maria Mersadis says:

          Scha ni betul ke keturunan Syed ? Tgk dari tepi mcm perempuan vietnam jer ? Ish. ..

          0

          0
        • min ah kay po says:

          aritu yg dia masuk hospital tu dia buat treatment ivf kan…kalau betul kemungkinan dia boleh hamil kembar….yeayy….

          0

          0
        • eh says:

          dato’ shukri tu even mcmtu dia dah ada anak kot
          korg ni mulut puaka masing masing

          0

          0
      • K.A.A says:

        simple je baju scha…

        0

        0
  2. sitinur says:

    Kalau betul . tahniah Scha. Sy pun tgh tunggu baby ni. Siang malam berdoa. Dah kawin 9 bulan.

    0

    0
    • perempuan says:

      saya pun dah kawen 2tahun. masih belum memiliki zuriat yang hidup lagi. 2 kali mengandung, 2x juga la gugur. moga2 ada rezeki buat insan2 yang terpilih seperti kita ini :’)

      0

      0
      • sitinur says:

        yer la awak. Sy doa nangis – nangis lagi. At least awk rase jugak baby lekat dalam perut. Sy xde rase lagi. Apepun moga Allah makbulkan doa kita ya..

        0

        0
        • yna says:

          sabar…baru 9 bulan kawen..masih baru juga kiranya.. yg penting jgn stress sangat fikir bila nk preggy..enjoy ur married life 1st..bila u happy chances utk lekat pun tinggi..ambil asid folic ya..bagus sebagai persediaan utk mengandung :)

          0

          0
        • Dayang Bunting says:

          saye pun susah lekat…try pegi pakar..aritu saye pegi hospital pakar razif..scan rahim klu ade fibroid /cyst..pastu doc bagi clomid..tak mahal pon..total scan+ubat dalam rm75 je. alhamdulillah terus lekat..budaknye dah 8bln dah skang..cube yea..saye doakan yg terbaik :)

          0

          0
        • just saying.. says:

          Baru 9bulan pun kawen.. saya dah 3tahun lebih.. masih xde lagi.. jumpa doktor.. dua2 ok.. just fikir positif mungkin belum rezeki lagi Allah nk beri.. Alhamdullihlah.. suami tak memaksa, keluarga mertua pun ok je.. buat saya tak terlalu stress memikirkan soal anak.. tp still berdoa agar dikurniakan zuriat 1 hari nanti… awak jgn terlalu stress.. ingat byk lagi psangan kat luar sana yang bertahun2 kahwin masih belum dapat anak lagi.. yg penting redha dlm setiap ketentuan Illahi

          0

          0
        • pou says:

          Kenapa aku dah kahwin pun takde perasaan nak anak?? Lagipun aku takut bersalin.wuaaaaa seram!

          0

          0
        • lilylala says:

          jgn nangis nangis ya. sy doakan semoga akak berdua berjaya mendapat zuriat yang soleh dan juga solehah. Aminnn :)

          0

          0
        • su says:

          saya pun dah 4 taun kawin,3 kali gugur..last puasa lepas..memang sedih tp kne kuatkan semangat,berdoa banyak2 pada Allah..saya mkn ubat kg,pil manjakani..try la,mane tau ssuai dgn badan masing2..sekarang masih berusaha..=)

          0

          0
      • MZA says:

        Bersabarlah ya. Isteri saya pun mengandung 2 kali gugur 2x juga. ALhamdulilah selepas hampir nak masuk 5 tahun Isteri saya mengandung nak masuk 14 minggu dah. Syukur Alhamdulillah.

        Jangan lupa banyak berdoa dan berusaha serta tawakal.

        InsyaAllah

        0

        0
        • perempuan says:

          sitinur.. saya 1st pregnant pun after setahun kawen baru lekat..

          MZA.. saya yang 2nd pregnant, kandungan dah 18w dah. dah cukup sifat dah. tapi masih belum rezeki :'(

          0

          0
        • erin says:

          ala sweetnya laki camni… ;)

          0

          0
      • Anonymous says:

        senasib la kita tp saya 3 kali…

        0

        0
    • Anonymous says:

      kalau betul awk nk zuriat meh la cuba saya punya produk…Double Stemcell..mmg bagus product ni…ada testomoni psl pregnant…insya Allah,kita cuba dan berusaha…

      0

      0
      • ... says:

        testimoni org perseorangan tak membawa apa2 maksud dari sudut perubatan atau dengan bahasa mudah, tidak boleh dipercayai..org2 zaman sekrang nak lakukan barangan, mcm2 testimoni keluar..kalau baca di paper/magazine, sakit mata baca testimoni macam2 manusia nak lakukan product..di Msia mmg takde pantauan..cuba kalau di negara maju, dah lama tokey product didenda @ tutup kedai akibat di ambil tindakan oleh badan berwajib mereka.

        0

        0
    • tudung manik kacamata says:

      saya pun tgh tunggu baby.. hope ade rezeki kami nty.. da 5 bulan kawen xde tande2 lg.. doakan ye.. ameen.. :)

      0

      0
    • Melor says:

      Jangan sedih2 sayang2 semua. Rezeki anda pasti ada. Takdir Allah itu indah. Sabar dan banyakkan berdoa ya! Muahxx. :)

      0

      0
  3. Cik Ika says:

    Lau betul berita ni alhamdulillah…
    scha ni sekeping je kn. cm xcukup zat

    0

    0
    • makKering says:

      sekeping tu maksudnya x boleh ngandung ke?

      pelik pulak.. aku berat 39.0kg. keping gak..
      alhamdulillah..

      rezeki bukan terletak KEPINGan nye…

      0

      0
    • cuteangel says:

      Ni la yg kne betulkan neh..ak pas kawen 3 bln..ak tros lekat…pehtu ggr sbb ak time tu xtau pon ak ngandung…ak jmp doc..ak tye..sbb ak kering ke ak xleh support bby..tau doc ckp pe? U kurus lg bgs dr org bdn sedap or berisi..coz org kurus ni lg seng lekat..n berat ak time tu 38kg.. Bdn kecik je…
      Member ak yg ngaku die subur..sbb bontot besar.badan sedap peluk..smpi skrg xde pape lg…so..moralnye.. berbalik pd asal..rezeki dr allah..heheh

      0

      0
  4. peanut says:

    selembut2 awal, dpt gak dpt anak.. anyway tahniah!!

    0

    0
  5. Anonymous says:

    tahniah la ye scha kalau btl2 mengandung…tpi biasanya kan..kalau ad dgr seorg retis tu mengandung…mesti retis lain pn ad ikut..mcm kita dlam family jugak..kadang mcm tu…kesian kan kalau sape2 y kawin tu x mengandung lagi…sy dulu kalau mengandung suka tpi sekarang kalau mengandung dh x nk…cukup le anak empat org..x nk ramai2..barang2 pn dh mahal..kalau ALLAH nk bagi rezeki tu…bagi le pd mereka y x mengandung lagi…kesian mereka…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Anak pn rezeki jg…Apa slhnya Allah bg rezeki ank yg byk pd awk…mdh2an dh bsr jd ank yg soleh n solehah n berguna pd mak n ayh…

      0

      0
  6. Olaf says:

    tpi tengok scha sejak akhir2 ni pipi dia mcm tembam jer…

    0

    0
  7. sampuk says:

    sampuk sikit…nara..sya,sol dah risik putri sarah…publish lerr

    0

    0
  8. MAK FASHA GENDUT says:

    HOI NARA, UPDATE LA PUTERI SARAH DIRISIK SOL

    0

    0
  9. mamamia says:

    tahniah scha..pada yg lom n lambat dpt zuriat..jgn putus asa..selagi nafas masih ada usahalah..asal tidak membelakangkan agama dan allah..sy pernah lalui..5thn menanti..& alhamdulilah berkat usaha, berdoa n berubat kg..akhirnya allah kurniakan zuriat..& bl dh dpt yg first br 4 bln..sy ngandung yg kedua..so jgn give up..motived diri kepada perkara2 yg positif..

    0

    0
  10. Swweeeetttnya!!!!! tngok gmbar diorang ni..
    kalau betul berita ni..Alhamdulillah…Tahniah Schawal..Kalau x,jangan sedih2 ye..mungkin allah belum nak bagi rezeki lagi…

    0

    0
  11. rakan says:

    alhamdulillah…. lepas operation buang ketumbuhan dlm rahim, dh lekat sekarang…. :)

    0

    0
  12. pari-pari says:

    kalau betul ..alhamdulillah…syukur…tumpang gembira atas kehamilan nya…rezeki saya belum sampai lagi walau pun sudah 6 tahun menanti kehadiran nya….rezeki..ajal maut semua di tangan tuhan..kita hanya mampu berdoa dan terus berusaha tanpa jemu..
    insya allah …

    0

    0
  13. rosliza says:

    sy dapat tahu scha mengandung pun pada 7/12/13. sebab masa tu scha adalah duta kepada SNE Beutskin Essance. So hari tu kami dimaklumkan orang beberapa orang kuat SNE yg scha tidak sihat kerana berana di peringkat awal kehamilan. Die memang nampak letih on that event. Anyway, happy die dah mengandung lepas menjalani pembedahan dan terus mengamalkan supplement SNE untuk kesihatan beliau. Jangan tak tahu, scha ambik SNE kapsul selepas pembedahan untuk cepat sembuh. dan tentunya kuasa Alllah S.W.T juga :)

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      memang betol itu semua kuasa Allah yg kasi ngandong ..tapi ada artis pulak tuhan nk kasi anak dorang tknkkkk sengaja telan pil yg tk leh ngandong pasal dorang takot nk beranak takot badan dorang jadi kembang gemok gedempol macm baflo n macm badak sumbuuuu…

      0

      0
  14. teena says:

    tahniah sha dan awal sy mmg suka sngat kt pasangan ni cute sngat…………

    0

    0