Written by AbangNara | April 26th, 2012

Sudah agak lama tidak mendengar atau melihat wajah terkini Sazzy Falak dan anak kembarnya. Abang Nara pasti ramai yang merindui mereka bertiga. Namun jangan risau kerana majalah Wanita & Wawasan keluaran Mei 2012 menampilkan Sazzy dan anak kembarnya sebagai penghias muka hadapan mereka.

sazzy falak dan anak kemabr

Secara jujur Abang Nara rasa agak kurang sesuai belahan panjang untuk pakaian Sazzy Falak. Namun sudah pasti pihak editorial dan Sazzy sudah berbincang terlebih dahulu sebelum bersetuju dengan pakaian ini. Dan menerusi Facebok Majalah W&W, pihak editorial turut berkongsi gambar Sazzy di bawah.

sazzy falak dan anak kemabr

Sekiranya anda tidak meminati Sazzy, jangan risau kerana Umie Aida turut tampil menawan di dalam edisi kali ini.

sazzy falak dan anak kemabr

So tunggu apa lagi? Dapatkan majalah W&W hari ini juga di kedai buku berhampiran anda.

163 responses to Sazzy Falak Dan Anak Kembar Hiasi Majalah W&W Mei 2012

  1. ayamgoreng says:

    wanita dan wawasan? macam tak kena je.

    0

    0
  2. aku says:

    apsal umie aida rupenyer cmtu??

    0

    0
  3. Choki-choki says:

    Seksinya.. Tapi aku terkejut tgk pic umie aida tu. sumpah horror!

    0

    0
  4. maruko says:

    1st!!!

    0

    0
  5. […] & Wawasan keluaran Mei 2012 menampilkan Sazzy dan anak kembarnya sebagai penghias … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged 2012, Anak, Falak, Hiasi, Kembar, Majalah, Sazzy by […]

    0

    0
  6. nenek says:

    cantik nyer cucu2 nenek…hihihi….like mom like daughter…terspeaking lak nenek….uhukk uhuukk..batuk plak…

    0

    0
  7. senah says:

    baju semua nak berkemban kann.

    0

    0
  8. adasya says:

    tak sesuaila pakai macam tu..

    0

    0
    • Bosan says:

      Belum berjumpa hidayah.. Doakan saudara kita suatu hari menyesali berposing seperti diatas.

      0

      0
      • ain says:

        hidayah tu milik Allah SWT

        tapi… kita pun kena usaha.. kena usaha..

        umie aida, sazzy falak.. dan semua

        usaha lah untuk dapatkan hidayah tu… selagi pintu taubat masih terbuka

        0

        0
      • aptb says:

        bak kate ustaz azhar idrus n kalau die x kate pon smmangnya semua umat islam pelu tahu dan peka..>>hidayah dah sampai 1433H yang lalu(sewaktu zaman nabi kita nabi Muhammad)

        0

        0
  9. Hana Ikhsan says:

    ish ish ish … memang sekarang ni stlye tunjuk kaki macam Angelina Jolie ker ? btw cantik baju Sazzy . Sazzy dan Umie Aida dua2 seksi . Aww aww .

    0

    0
  10. pn aini says:

    “Secara jujur Abang Nara rasa agak kurang sesuai belahan panjang untuk pakaian Sazzy Falak”
    statement xleyh blah. y en nara dok update psal entry nih ap kes?
    cam bukak aib ore len gak.
    bt2 la b’taubat.

    0

    0
  11. insan insaf says:

    astgharfirullah al azim…insaf lah…dunia di akhir zaman….

    0

    0
    • aku yang baik says:

      Pike cantik la tu dok tayang2 kaki ? aurat tu kene la jage,
      Umie Aida ke tu ? ? tak cam langsung . FAiL !

      0

      0
  12. 2 says:

    MAMPOIH DAH 2 2EKOR KENA KUTUK STG.HAHA.

    0

    0
  13. Leon says:

    Bila dah Gambor d edit …camporrrr..Botox….hasilnyeeee…jd lahh muka umie Aida d atassss itewwwwww

    0

    0
  14. insan insaf says:

    x pyh kutuk tapi nasihat

    0

    0
  15. missIDA says:

    kesian x cukup kain…kawin ngn datuk dah huhu

    0

    0
  16. insan insaf says:

    edit muke x pe…tapi pakaian nauzubillah…xde gaya mcm seorang muslim dah…

    0

    0
  17. missIDA says:

    tutup aurat x pyh tggu tua…sbb mati x tggu tua…ble2 bleh mati…

    0

    0
  18. ziela says:

    umie aida..dasyat nye..

    0

    0
  19. lolo says:

    Sazzy, Cantek betis yer… Umi, ngeri la rupe tiru kimora

    0

    0
  20. Shafie bebal peminat buah zahida niyang pak rapik says:

    mcm majalah bodoh je mag ni…1st dokong anak kembar pakai heels setinggi tu, tak perlula tiru artis barat mengendong anak dgn kasut setinggi tu.. blom masuk pakaian berkemban mcm minah2 kg dulu mandi tepi sg..2nd kenapala mekap nek lampir no.3 (lps zahida dgn erra) tiru mekap kimora walaupn brckp ttg org tu.. tak kenela mekap mcm tu.. apa mag ni ttg tiru meniru je ke… Stupid mag!

    0

    0
  21. menyampah haku says:

    Haha..umi Aida mgsa fashion..kimora pebenda..dh rupe queen zaman firaun je

    0

    0
  22. Lagubestbest says:

    Accepting hellfire..

    0

    0
  23. menyampahaku says:

    Lahai umi Aida, kimora pebenda..dh rupa queen zaman raja zamrud je haku tgk

    0

    0
  24. Detective Conan says:

    1st – megazine mmg suka ambik gambar2 seksi yg class katanya ala2 hollywood utk melariskan megazine tersebut

    2nd – artis pun tak berapa nak bijak

    0

    0
  25. SYAKILA says:

    malu la aku jadi pompuan melayu cam dah takde fesyen yang sesuai untuk wanita melayu, fesyen yg mendedahkan aurat, nampak semua aurat yg patut hanya tontonan suami skrg satu Malaya dan nampak korang pakai cam ni…pakai camni konon maju advance ke stylo ke Malaysia ni? sepatutnya editor WW fahami sensitiviti rakyat malaysia hendak pulak negara islam….umie aida atau umi kalsom tak segan ke awak bergambar posing meniarap dgn harapan org nampak awak seksi meksi tp aku rasa lagi seksa gerun adalah? mesti suami awak banggakan bini2 korang tayang bodi org semua nampak atau suami korg rasa malu dgn awak umi kalsom dan sazzy falak@galak!

    0

    0
  26. 12345678910 says:

    pelacur

    0

    0
  27. Magnet says:

    Is a fail *thumbsdown*

    0

    0
  28. student bandung says:

    sluts

    0

    0
  29. Anonymous says:

    abg nara ni pondan sebenarnya

    0

    0
  30. Audrey Hepburn says:

    1) Cover page: Muka Sazzy Falak sangat berbeza, obvious edit.

    2) Awat muka Umie Aida lagu tu? Nak jadi cam Kimora Lee? Kimora Lee pun tak make up camtu. Aduyai make up artist nye pun…muka Umie Aida dah jadi mcm orang tua buat pembedahan plastik mana je.

    0

    0
  31. kfc xsedap dah says:

    Sazzy in the blue dress tu muke lain gile…agak2 la nk edit or photoshop…trus lain muke sazzy…yg umie aida pulak terover botox n surgery dagu…sekian.

    0

    0
  32. sakit mata says:

    tak sesuai lgsg pakaian si sazzy kt cover magazine ni.. dress terbelah, dada terdedah.. si anak plak pakai punye la selekeh.. ape kehal ni? takde wardrobe yg sesuai utk pmpn yg dah berstatus ibu ke? dah la bergamba dgn anak.. wat malu je la oiii.. 1st impression je dah failed.. si ummi aida plak.. oh i don’t want to start!

    0

    0
    • mata sakit says:

      tau xpe sy setuju!! dh ada anak kot ye pun pakai la baju sopan sikit.. baik masuk magz FHM je trus!

      0

      0
  33. Anonymous says:

    Dayusnya suami dia.., astagfirullah…

    0

    0
  34. pp says:

    abesla mkin bykla dosa yg laki dia kne tnggung..

    0

    0
    • Detective Conan says:

      Sbb tu dia takyah risau sbb laki dia tanggung

      0

      0
      • Anonymous says:

        maksud laki tngung dosa bukannya bermakna si isteri x dpt dosa… tp kedua laki bini dpt dosa atas perbuatan si isteri…sekian…

        0

        0
  35. Ms. Piggy says:

    Kimora Lee- Sepet + tembam = ” mcam muka babi pon ada”. Mat saleh kat sini yg cakap, aku hanya agree.

    0

    0
  36. Perasan lebeh says:

    Satu perasan lebeh, cekeding nak mampus,macam tikus je aku tengok. satu lagi SOMBAB nya muka apa ke hal???

    0

    0
  37. rebus says:

    and the ROTTEN CHEMPEDAK AWARD goes to…..kkkkkkk

    0

    0
  38. no says:

    comel lg ank aku…kihkihkih

    0

    0
  39. cik lara says:

    baik beno nye kamu menggelarkan orang macam2…tengok,baca and cakap dalam hati sorang2 xboleh ke?menegur ada caranya.cuba kalo diri sndiri d tego macam tu..iskkk..

    0

    0
  40. saya saya says:

    hahah seronok je jadi laki dia duk tanggung dosa . opps :)

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Betapa banyaknya dosa tuan blog ini sbb mengupload gambar yg x senonoh..selain dr dosa ni, dosa umpatan, kejian dr tukang komen juga di tanggung tuan blog..yg mane blog ini menggalakkan kejian org ramai..yg mane bersifat positif bagusla… Halalke cari duit dgn cara menjatuhkan aib org?? Sekian

    0

    0
    • Jauhi Maksiat says:

      Saya setuju…
      Kesian Nara & anak..
      Byk lagi keje yg berfaedah kut
      Mungkin Nara cuba wat blog dakwah kalau ingin berdakwah sesama artis.

      0

      0
  42. ko says:

    kain terbelah baju berkemban siap dokong anak lagi da macam whore da aku tengok kau sazzy falak. kalua ye pon kau bukan jenis yg pakai tudung tapi x sesuai la dokong anak ngan kain terbelah dan baju berkemban.yg umie aida tu pon pehal baju dia menakutkan muka pun sama?

    0

    0
  43. sazzy falak bodoh n bangang xde maruah!!! says:

    oiii sazy.. ko xtau malu ke pki cm pelacur je..bek tanggal trus bj ko tu..bodoh n bangang..anak tu kecik2 dh d ajo dpn anak pki cmtu..beso nnt anak lg trok ikot..bgs!!..sori anak ko x comeii pn..hahaha..bkn nk kutuk tp kenyataan..

    0

    0
  44. :) says:

    Apa nak jadi si Umie Aida. Nak nikah di depan kaabah, pakai baju mcam orang bukan islam. Jgn permainkan agama islam kelak dapat ganjaran hadiah cepumas, penerbangan terus ke neraka. Fikir2kan lah.

    0

    0
  45. umMee Hailam says:

    ni tgah preparing for next movie aku – Pontianak Walking !! lah uols.

    0

    0
  46. Jantan says:

    Wtf are you trying to show Sazzy ????? Lepeh , kering… kaki cam kayu ubi… kepala besar dari badan – buang masa aku je.

    0

    0
  47. koko says:

    worst photoshop!!

    0

    0
  48. uteh says:

    suami depa tak tau kot depa ambil gambar cenggini. Kalau tahu mesti suami depa marah dan malu (kot2 la)

    0

    0
  49. cegampang says:

    Oh mak kau! oi dah macam nyah umi aida kat situ. Ingatkan anita sarawak dgn iklan kopi OK

    0

    0
  50. shaz says:

    dah mcm muka bapok pulak ummie aida ni..terlalu taksub nak cantik.ubah san sini nauzubillah…

    0

    0
  51. kakak says:

    umie…muka asli ang xcukup cantik ka..p buat muka jd mcm rosmah pasai pa.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Cantik la both of them. Esok nak pakai baju mcm diorg la

    0

    0
  53. Malisa says:

    hot mama la tu..x kemban susah nak menyusu huhu.. muka umie tu alahai..kesian..mcm2 versi aku tgk..edit potosop dan makeup tu alahai huduh bebenor…kesian kawin suami datuk pun bukan kaya mana ..siap pinjam meminjam lagi ..jd umie kena pandai bikin wang nak nak support diri ..kalau nak senang jd mcm besties dia je..bisnes jual b..Y pada sang bedal..masuk ooo juta2

    0

    0
  54. Mona says:

    adooiiii… doktor mana lah bwat ko ni Mee? Dalam Msia ke kat luar? Ko bole recommend kat kawan2 seperjuangan yg ko…. err…. betul2 *suka* :)

    0

    0
  55. meeradriana says:

    kimora mendanya..aduyai..hahahaha
    nak tgelak aq..
    nway sazzy falak mmg lawa tapi sexy kot..
    dah jadi ibu pun still nak bfesyen mcm anak dara..

    0

    0
  56. pukimurali says:

    memang lah macam Kimora Lee….dua2 pon categori HODOH !!!

    0

    0
  57. poyo says:

    agaknyer nak tnjuk bdn die still seksi even after
    melahirkn anak kot…hidayah milik Allah,tapi kita wajib cari

    0

    0
  58. aku says:

    Mcm angelina jolie pose si sazzy ni..tayang betis n peha..
    Ni la yg dikatakan diberi betis minta peha….huhu..

    0

    0
  59. Datin Paduka Umi Aida says:

    Eh, sukati I lah nak mekap Kimora ke, nak pakai kemban ke tuala ke, mekap firaun ke…Janji I vouge Hokeyyyhh…

    0

    0
  60. haha says:

    lain benor muka umie aida. edit betol. kok ye pon. ish. editor ww nih. xpndai edit. or over edit.

    0

    0
  61. AnakAyam says:

    tobatlaaa weyh….malu la tgk…kalo siti takpe lagikk…nk gak aku tgk…hehe

    0

    0
  62. duitduit says:

    mana suami si Sazzy ni ? tegurlah sikit.

    3mothers of hers pun tegurlah anak.

    semoga berubah, aminnnn

    0

    0
  63. donutpompom says:

    cam sakit je ak tgk sezi ni..hai…ttpla prhiasan tu..ade laki pon dayus..kelak kat akhrt akn dtnye !

    0

    0
  64. lady J says:

    sazzy falak cantik tp terlalu sexy, xsesuai dgn status sbg ibu…. umie aida.. OMG… xsanggup nk komen….

    0

    0
  65. Anonymous says:

    wanita dan wawasan tu kena cuma kena tambah sket..wanita dan wawasan akhir zaman.. :)

    0

    0
  66. hihi says:

    umi aida niyh.. haiiissshhhh kot ye pon bangge ngn kimore lee tuh, xyah la ikot care Kimora Lee berpakaian.. dulu kemain nikah depan kaabah eh.. lani aiishhhh… xtau nak cakap pa la …

    0

    0
  67. lantakpilah says:

    oh whyyyyyyy???????? this magazine sucks. tiru magazine barat W. xkn pulak magazine W nak tiru majalah Ww kot. meLAYU suka tiru. pastu ngaku karya sendiri… pangggg!!!! to umie, kesian kena tipu dgn Ww. buruk siot.

    0

    0
  68. gojes sangat says:

    ehh, asal doe muka umie aida mcm tu? obvious gyla! peliss lahh.

    0

    0
    • lady says:

      gojes…ape nak pelik dia kan bff zahida niang rapik tue!hahah…aduhai sazzy drpd muda kau liar & sexy dah berank pinak pun nak baget angelina jolie lg ker dgn dress ala2 terjulur kaki tue?malu lah klu ank ko dah besar nanti tgk pics ni:)

      0

      0
  69. Jeng jeng jeng says:

    Umi Aida dah macam ropa Himau… Auuumm..aumm..

    0

    0
  70. ikan oreng says:

    dulu masa filem Embun umi sangat sangat sangat cantik…malahan dikatakan muka melayu klasik… tapi sekarang sedihla tengok… penah masa cita apa tu? diva popular kan? yang muka dia teramatlaaaa tajam termasuk la kakak dia pun sama jugak nak cocok muka masa tu… Umi, please la kembali la mcm dulu…. u dah memang cantik..kenapa nak dirosakkan anugerah Allah??? *sobs sobs

    p/s dulu orang kata aku mirip umi eda..tapi kalau sekarang orang kata mau aku meraung tak kuasa muka mcm drag queen….

    0

    0
  71. zabbit says:

    xpyh nak tiru omputih kalo nama blakangnya dh terang2 nama melayu.. siap binti lg.. ckp english dh kira urban gila.. artis2 ni xsedar ke kalo dh melayu watla cara melayu.lansung xsesuai pakai cam org barat.. alang2 xyah pakai baju trus.. sama je ngan pakai baju or x kalo x rupa gini gayanya

    0

    0
  72. lovelime says:

    serious sazzy mmg cantik tp lbh cantik klu dia menutup auratnya sebab tak semestinya dgn cara seksi seksa barulah kecantikan seseorg blh terserlah & blh dpt tittle “artis plg seksi” sebab CT pun pernah dpt tittle tue walaupun xdedah sane sini!!!(tp aku bkn fans CT ok & serkup tudung sajinya) ank dia alhamdulilah sempurna cuma xsecute ibu & ayah (ini pendapat aku nak hide pun aku tak kisah) si ummie aida nie bkn masa mula2 kawen kate nak berhijrah pakai selendang ke?ker aku mimpi mase bace artikel dia?lol

    0

    0
    • bobby says:

      Hahaha…aku rasa sazzy nie dia baget dia mcm artis hollywood korg tgk artis hollywood lepas jerk bersalin berlumba2 kuruskan badan nak maintain market balik pergi 1st party or event lepas bersalin tue mmg akan melaram sakan nak tunjuk dpt maintain body lg walaupun dah berank, jd plak cover majalah jual juta2 mcm kat people.com tue, itu semua budaya artis barat lah eh sazzy ko ingat ko ANGELINA JOLIE ke?nak tayang kaki kontot ko tue…ko bkn tinggi lampai pun pernah aku jumpa sekali…so tak yah berangan lah! malu lah dgn ank sket mcm nie ke ibu yg nak dijadikan contoh?tp ckp pjg pun tak guna wei sazzy n d geng mmg liar n sexy pun drpd zmn bujang dlu!

      0

      0
  73. kata says:

    ingat umie dulu kata selepas wedding, nak pelan2 bertudung tapi kenapa semakin..

    0

    0
  74. aeryne says:

    kuasa editing boleh jadi smpai mcm tu sekali…terlebih ‘horror’ muka umie aida tu…

    0

    0
  75. nana says:

    ape nak heran dorang pakai mcm ni? dah selalu kannnnn.. org kaye mmg selalu tak cukop kain n benang.. =___________=!

    0

    0
  76. Tow says:

    Too much Photoshop!!! The look wired!

    0

    0
  77. aku says:

    alahai sedih anak2 tgk mak sekse cm tu

    0

    0
  78. Fasha Sandha says:

    miaaahhahahahahah…sdh dijangka..pasti ada ulama2 dan nabi2 palsu kat sini yg mengeluarkan segala macam tomahan, kejian dan cercaan bila gmbar2 mcm ni kena post…apa guna badan bertutup ala2 pocong tp dalam hati dan fikiran…nauzubillah…mengalahkan setan!!!

    0

    0
  79. jlo says:

    umi kan best pren zahida……effect botox pon lebih kurang la..nanti kita tgk era pajira pon camtu jgk ke…??…

    0

    0
  80. Witwit says:

    Inilah pic Ibu yang terlampau :( …yg selak bagai nì ape motif…

    0

    0
  81. izat says:

    banyak sangat cucuk sampai muka umie aida dah macam muka pondan…apakah?
    selama ni pun sazzy falak memang suka pakaian yang sebegitu…jadi tak berapa nak heran dah.

    0

    0
  82. akuabby says:

    sedih tengok retis gini..diaorang tak belajar agama ker?tak tahu dosa n pahala ker??cian tol diaorang ni..

    0

    0
  83. tutupmulut says:

    ummi aida tu nak pose macam KIMORA LEE. oh pleaseee.

    0

    0
  84. oii penyibuk says:

    btol la abg nara, mcm tak seswai je dress belah sampai paha tu utk seorg ibu muslim..kan lg cantik kalu takder nampak2 paha….tak nampak keibuan langsung.

    0

    0
  85. Chiku says:

    tak ada orang lain ke. Kimora Lee is a fucking ugly nyonya!!

    0

    0
  86. lie 2 urself says:

    sazzy yg kena shop baju di section budak2 ada hati nak posing sexy????????? kakakakakakakakkakakakak

    0

    0
  87. student bandung says:

    aku kesian kat suami dorg..org lain dpt tgk apa yg sepatutnye dorg je leh tgk..

    0

    0
  88. 2x5 says:

    Aku tak minat adik2 erma patimah ni.adik dia is betty tu pun 2×5 je aku nengok!tergedik2 ambik gambar bajet hot2 gitewww!datin Paduka yg tak harus dicontohi.kesian Kat mak diorang yg dah tua tu,anak2 hanyut dgn kemewahan dunia.kesian.

    0

    0
  89. cik receptionist melaram kasut zalora says:

    spatutnye sazzy n twins baby shoot gmbor kt tepi bitch..oops beach..da berpario cekci sgala..seb bek tak terpeleot pkai heels dukung anak..

    0

    0
  90. naralovers says:

    asal anak sazzy tu cem gitu. tak comel nya

    0

    0
  91. naralovers says:

    anak sazzy ni kan . tak dpt kehenseman dan kekacakkan muka ayah ngn mak dia lah .=

    0

    0
  92. Anonymous says:

    Thor n loki balik tmpt asl bwk bende alah tu…sekiannnn

    0

    0
  93. woo.. hot mama die neh..huhu

    0

    0
  94. i'm not an Angel.... says:

    Sape Kamu nak menghakimi mereka? Kamu baik sangat ker? cakap kutuk2 x dosa ker?

    0

    0
  95. missalone says:

    pakaian artis sekarang semakin teruk! bukanlah niat nak mengutuk, sy pun manusia biasa yg x terlepas drpd dosa, tp adakah satu kebanggaan apabila memakai pakaian berupa “berkemban” mcm tu, dah ada anak, buat la cara ada anak. mcm mana la anak2 zmn sekrang nak jd elok bila mak bapak pun prangai mcm tu.. lps tu mengeluh bila anak dedah aurat bila besar, sbnrnya berpunca drpd sikap mak bpk jugak.. ini sume fakta!

    0

    0
  96. pemerhati 77 says:

    baju Sazzy Falak warna biru tu macam baju kang sora pakai semasa paeksang art award 2012…hampir sama….

    0

    0
  97. ahmad razi says:

    aku rasa sazzy ni takyah la expose sangat anak2 dia tu. Tak brapa nak comel tu dah sah lah. siap buat cover depan gambar anak2 tak brapa comel tu. kesian anak2 tu. kecik2 dah ajar nak pakai sexy bagai. ajarkanlah perkara2 yg elok pada anak2 tu sejak kecik walaupun anak2 tak brapa comel. akan terselah kecomelan mereka kelak.

    0

    0
  98. nun says:

    pkai kemban mcm tu senang nk nyusukan anak kot……………

    0

    0
  99. Anonymous says:

    klu hidup berpaksikan ke budaya barat cmni la jadinya…

    0

    0