Written by Bella | November 2nd, 2016

Tidak dapat meraikan ulang tahun kelahiran Aaisyah Dhia Rana di London kerana cukai tertunggak, pelakon Rozita Che Wan menerima pelbagai kritikan daripada netizen dan ada yang mendakwa Che Ta tidak pernah membayar cukai.

Enggan orang ramai terus salah faham, Che Ta menjelaskan beliau tidak pernah melupakan tanggungjawabnya untuk membayar cukai yang dikenakan.

Saya bukannya tidak membayar cukai, selama ini. Seperti biasa, saya membayar cukai terkini. Begitupun, tidak dinafikan masih ada sejumlah tunggakan daripada cukai terdahulu.  Saya tahu dan sedar tanggungjawab saya.

Memang saya kena bayar cukai seperti orang lain juga. Cuma, jumlah tunggakan cukai yang perlu saya bayar adalah besar nilainya.  Saya pula belum mampu untuk menjelaskan bayarannya secara sekali gus. Saya juga sudah mengadakan pertemuan bersama pihak Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) berhubung perkara ini.

Che Ta  sebenarnya sudah melantik ejen percukaian untuk memudahkan segala urusan berkaitan cukai. Che Ta harap dengan pelantikan tersebut, ia dapat membantu beliau menyelesaikan masalah berkenaan.

Saya menyerahkan 100 peratus urusan pembayaran cukai kepada ejen yang dilantik. Sehingga ini, sudah tiga khidmat ejen percukaian berbeza saya gunakan untuk tujuan itu.

Ejen pertama dan kedua tidak melakukan tugas mereka sebaik mungkin. Saya harap ejen ketiga ini boleh membantu saya keluar daripada masalah itu.

Harapnya Che Ta dapat menyelesaikan masalah cukai tertunggak beliau. Netizen juga janganlah cepat membuat andaian, kadang-kadang bila fikir hal cukai ini memang serabut, kami pasti anda juga pernah melalui hal berkenaan bukan? Tidak semua artis yang lupakan tanggungjawab mereka kepada negara . Heh..

Sumber Berita  : BH ONLINE

114 responses to Saya Tidak Pernah Lupa Tanggungjawab Membayar Cukai – Che Ta

  1. Anonymous says:

    first..

    0

    9
    • Kihkihkih says:

      Kami .yg bukan artis gaji x lah sebesar mana..nk berjalan ke Europe pun pikir 10 x ..pun masih bayar cukai inikan Che Ta ni yg mengalahkan Bill Gates lifestyle ko. Tanggungjawab kot sbg rakyat Malaysia!

      42

      0
      • Anonymous says:

        Alhamdullilah..diberi pengajaran juga akhirnya. Hindarilah diri kita dari unsur2 riak dan takbur. Harap insaflah dia. Amin.

        67

        0
        • You Are Full of Crap says:

          Stop giving excuses..just pay bitch!

          50

          0
        • Mamamia says:

          so, dgn erti kata lain.. ko hanya tahu membuka perniagaan, tapi x berapa cerdik menguruskan hal ehwal kewangan! byk melayu2 kita perangai camni. bila ada duit propa, dapat bank loan terus beli mercedes dan berjoli. good for image katanya. kejap je lah diatas, 3-4 tahun merudum lah jatuh.. tersungkor!!!

          40

          0
        • hamba allah says:

          usahawan2 hartawan alaf moden melayu kini.. terbawa-bawa dgn mentaliti usahawan2 berbangsa cina. bina empayar harta kekayaan dunia mcm wang dan harta tu boleh dibawa ke kubur. rumah saja sebesar padang bola. sebab tu lah virus ni semakin menjadi-jadi. buat business elok tapi kalau dah terjatuh takbur, riak, ujub..agama pun melarang.

          10

          0
        • Anonymous says:

          ratu bulu mata, namanya che ta, makan angin merata-rata, taste anak ikan saja, baju terang menyala, ingatkan kaya raya seteraf kak mah kita.. cukai pun tak mampu bayar kaedahnya!!!

          7

          0
      • minah jambu says:

        Mcm mana x tertunggak berlagak adoi macam ko Raja Firaun. Propa je lebih ko ni kan? Laki bini sama je..poyo. Podahhhh!

        48

        0
        • just saying says:

          ni lah dia usahawan melayu yg bakal diistiharkan …muflis! no basic in book-keeping or finance. no business structure or knowledge in taxes ..just profits driven!

          61

          0
        • Tok Kay says:

          kegagalan mengawal sistem kewangan dan budget syarikat mencerminkan tahap etika dan kecekapan seseorang usahawan itu. macam mana you sbgai owner, brand you n perniagaan you nak ada kredibiliti kalau isu cukai pun you x boleh nak manage and handle? think. cina berniaga.. akaun finance kemas..tip top. ini bangsa melayu x leh lawan. maaf.

          9

          1
      • ... says:

        Apa nk heran dgn mak cik tua ni. Salah sorang anak didik Dr Azizan Othman tu woi. Kuat kelentong, spin dan propa gak dia ni pun…

        33

        0
    • Mak Ngah says:

      Nikmat Allah selalu lupa.
      Biar papa asalkan bergaya.
      Jalan sana sini hingga alpa.
      Ni lah wanita propa bernama ..Rozita!

      34

      0
    • Ayoooo says:

      Perlu kesian? Tak lah kot.
      Kalau dah tahu hutang kau tu byk n x mampu ..simpan je duit g vacation tu bayor hutang2 juta kau dulu. Common sense la samdol woi.

      50

      0
    • Markonah says:

      mak cik ni pon tergolong dlm kumpulan sakit otak. tengok pun tahu gata. apa yg nk cuba buktikn..x pasti. lebih rela show off menunjuk-nunjuk dari ambik initiative settle hutang2. kesiannya manusia sebegini.

      21

      0
    • Cik tata titi tutu says:

      So vellfire yg kene curik tu kene tarik la kan. Buka kene curi cam yang digembar gemburkan. Tu pasal guard wat x tau je.

      17

      0
    • Elena says:

      Ya Allah. Ada lagi yg gila nak ” First”…

      4

      0
    • Anonymous says:

      first kena henjut yeeahhhhhh………..

      2

      0
  2. Anonymous says:

    Dah tahu besar jumlahnya, tak reti2 budget mak cik? Lagi mau yg berlagak diva, riak dan boros. Itu namanya…ketahian lagi kebodohan! Buat org gelak je lah wei. Tolong lah!

    39

    0
  3. Barakbah says:

    Bulan Febuari itu hari kan dah kena, konon dah lantik lawyer pelbagai. Hari ni ..agen la pulok. Yg mana satu nih? Entah2.. van ko tu pun kena tarik tak? Sesuatu dia ni!

    35

    0
  4. garu kepala says:

    eh ..bukan income che ta 80k sehari ke? setakat cukai 25% tu kentot2 je kan che ta yg kaya raya ni. lain la kami ni. minyak masak naik pun stress!

    40

    0
  5. Sam says:

    Oh you mean, tak lupa bayar cukai after dah kene warning ke? Standard lah tuuuuuuu retisss =)

    24

    1
  6. Anonymous says:

    dari dok sibuk g oversea bagai beli mcm-mcm and etc… better simpan duit n bayar je cukai tu.. dh kate besar sgt amount nye…huhu..

    cam xkene je statement “…jumlah nye besar n sy belum lg mampu nk bayar…” with keadaan yg sll berjln oversea n beli mcm-mcm..

    38

    0
  7. whateverrr! says:

    tiada belas kasihan pd manusia yg takbur, riak, berlagak, eksyen bawa beg 20 bijik bila pg makan angin, baju raya saja 20 helai, pung pang pung pang canang se malaya, anak dpt bmw pass spm, turun naik aiport mcm pergi kedai runcit aje. tiada simpati. sorry..nice try tho!

    62

    0
  8. Beristikomah Lah Ye says:

    sepandai pandai tupai melompat..akhirnya tersungkur di kaunter lembaga hasil.

    bayor je lah kiah pekasam hoi..jangan byk songgeh. ko kan kaya raya!

    36

    0
  9. kak mah kebabom says:

    Ckp tetap tinggi menjulang..dh lantik 3 ejen pastu kne tipu….mmg la kna tipu dh pi serah 100% kt ejen..lawyar pun ada yg tipu ini kan plk ejen..lagi laa hang kna tipu hidup2…alahai cheta anak hang kn bijak minta tolong anak buatkan…hang tu tk pandai matematik..aku tau la..

    32

    1
  10. Alololo says:

    katanya dah bayar sejuta tapi x cukup chuolsss. macam mana nak cukup..boros je. hidup mengalahkan kerabat d raja british kate middleton. kihkihkihs

    32

    0
  11. loyalmalaysian says:

    Tgk ckp pon masih ade nada2 sombong lagi…

    20

    0
  12. Siti Payong says:

    Tak habis2 dengki….suka hati dialah
    nak bayar ke tidak……sedangkan penjawat awam yang gaji ribu2 pun liat nak bayar cukai..mmlaulah tidak disebabkan dipaksa kena potong gaji aku rasa ramai yang lari lintang pukang!!….jadi apalah sangat nak didengkikan dengan Che Ta…….sepatutnya kita semua tompang bangga dengan pencapaian Che Ta dalam hidup dan kehidupan dia.Walau pun beliau belajar tidak sampai keperingkat Universiti seperti ada sesetengah pengomen blog ni tetapi beliau begitu berjaya dalam menjana pendapatan yang begitu lumayan sehingga menjadi seorang artis yang paling berjaya.Sebab apa?…sebab beliau iikhlas dan tidak ada hasad dengki didalam hati.Jadi kepada pengomen2 disini silalah bersihkan hati anda terlebih dauhulu jika ingin menjadi seperti Che Ta.Yang paling penting jangan ada PHD.

    0

    14
  13. lee chong kuat says:

    Tk prnh lupa tgjawab…cuma tk bayar jer kan makta..owh ejen dia tipu..mcm biasa makta tetap ckp tinggi…kesalahan diri sendiri dituding plk pd ejen..padan muka mung

    18

    0
  14. suzie says:

    RCW 1 tu kete dia ke…jual merc tu sekali dgn plate no dh blh settle 1 juta dh..hah..simple je kan..saja buat susah

    19

    0
    • Anonymous says:

      Kereta Mercedez buruk tu..100k pun susah org nk beli. Model lama beb!

      22

      0
    • KahKahkah says:

      belum pernah dlm sejarah.. artis malaysia se riak dan se berlagak mcm che ta ni. pastu kantoi x bayar cukai. adoi, letih la.

      19

      0
  15. Mujur Ada Pamoga muahahahak says:

    Kena tipu sama egen..tersepit di celah autogate immigresen KLIA!

    22

    0
  16. Angry woman says:

    Nak jgk ckp cukai die dlm JUMLAH YANG BESAR! Still nak bgtau org yg die kaya raya tax tinggi+income byk= aku kaya gile! Che ta che ta..ckp tu nk mendongak ke langit aje! Tak humble langsung!

    25

    0
    • anak cheta ammar itam says:

      da kene ludah dia balik kan tu..haha..mendongak sangat, tgk bawah xnak langsung…

      7

      0
  17. Anonymous says:

    Tunggakan cukai membawa dua maksud. Either u missed payments atau u Bayar tak habis – drpd rm5000 e.g you Bayar rm 1000 shj and d bawa kehadapan. Either or it means u x menjalankan tanggungjawab. Belanja mewah, barang mahal, jam anak beratus ribu, baju mahal2…pergi berjalan tepi pantai baju berharga beribu riban handbags lagi..macam nk masuk fashion show. Bila bergambar mcm jakun pun Ada..org lain pakai simple2 ..dia pulak pakai entah hapa2. X pernah pulak aku tngk Kate Middleton ke Angelina Jolie ke Scarlet Johansson ke even BCL pakai baju mcm bulu ayam masa berjalan makan angin. Come on Lah, kata duit melambak. So execute your duty and pay your accrued taxes!!

    71

    0
  18. zupzapzupzap says:

    Betul kot pakar motivasi kata org yg selalu show off ..yg suka tunjuk gambar bshagia sebenarnya tak bahagia..yg suka tunjuk krkayaan sebenarnya tak lah kaya mana pun..

    53

    0
  19. Wardahloveejaz says:

    BERLAGAK NAK MAMPOS NEK TA. LAIN KALI JGN BERGURU DGN AZIZAN OSMAN DR PENIPU!!
    BILA ADA TEGUR, KO BALAS AYAT BIMBO BACK UP SI ZIZAN, APA SUMBANGAN ORG LAIN? SO SEKARANG AKU NAK TANYA???? APA SUMBANGAN KO AND SI ZIZAN ??? JAWAPAN YG SAMA= BOTH KORANG ADALAH PENIPU AND PROPA LEBIH!!!

    22

    0
  20. Grab Popcorn says:

    Gamaknye pihak Lembaga Hasil pon dh naik muat tengok attitude dia ni ..padahal hutang tertunggak keliling pinggang.

    22

    0
  21. Ngehhh says:

    kena game dgn ejen palsu ke kak? huhuhuk

    12

    0
  22. Anonymous says:

    pelajar doktor palsu azizan othman rupanya. ooo, patutlah kuat propa kau ni yer???

    15

    0
  23. X says:

    artis..Nanti bila dah tua barulah minta simpati..masa tu barulah kat hospital tak sapa peduli.duit takde lah.mcm2 lagi.masa muda menunjuk2.

    20

    0
  24. linda says:

    Boss aku dulu pun ada outstanding..pastu bincang dgn lhdn nk byr by instalment..depa minta post dated chq 6 bln..tp amountnye tkde la juta2..tkt ribu2 jer..moralnya..ada peribahasa kalau hendak seribu usaha..tp kalau mmg tknk bayar beribu alasan yg keluar

    17

    0
  25. dina says:

    welldone najib ….respect u as our pm.
    gst helps to detect these tax defaulters.
    and preventing them from going overseas is definitley a good move.

    9

    1
  26. lan says:

    ko nak salahkan 2 orang tax agen kau dulu pasal x bayar tax?
    ko boleh check kut akaun sendiri.
    oh lupa …..busy sebab nak coordinatekan pakaian satu family …
    aku rasa kau under declare ur sales sebab nak avoid bayar tax banyak. normal lah orang bisnes buat macam tu. tapi dengan ada nye gst lhdn boleh trace balik ur sales n expenses samada match ke tak.
    so sekarang dah kantoi….buat malu jer.
    orang melayu bisnes mmg mcm ni….dapat jer duit banyak terus kelabu mata.

    22

    0
  27. jamilah says:

    kata bawa 20 luggage tiap2 kali ke luar negara
    dah hafal jalan kat london sbb selalu sangat pegi kan
    nanti nak beli rumah kat london plak
    kena sewa apartment just for ur baju je
    baju raya sampai 30 helai
    tapi….takkan cukai tak boleh bayar
    sbb jumlah besar? biar betul?
    tok ti pun pegi oversea juge, tapi rileks je dia bayar cukai

    #contohilahtokti

    28

    0
    • yoyo says:

      bukan sewa apartment utk simpan baju.. tapi condo…. hmmm sembang tetap taknak kalah….

      3

      0
      • Zasss says:

        Rumah dia kat USJ tu bukannya apartment mewah pun. Taraf sederhana je. Sebab tu selalu buat majlis kat hotel la, apa la. Padahal ajak adik beradik and bff je. Bukannya ajak 500 org sampai nak kena sewa dewan. Kalau rumah dia banglo conform dah lama buat majlis kat rumah!

        2

        0
  28. Qiut says:

    Rozita ni cuma ada kondo ja kan? Terfikir gak kalau betul dia kaya, kenapa tak beli banglo mcm tokti. Ka aku yg salah tgk crita?

    17

    0
  29. melati says:

    memang Poyo org tua ni…!!! sy tgk kete tu sy dh tahu , tu Mercedes Tukun SLK 200 thn 2012..!! tu gambo lama utk model kete tu jer, maner ader Nom pendaftaran RCW…RN ader lah….Cukai pun liat nk bayar , inikan nk beli nom pendaftaran nama sendiri //!! kalau dlm blog ni yg baca org2 Asli boleh lew ko poyo gan Mercedes tukun tu , Rege pun dlm RM140K jew skrng ni..!! tambah plak anak Murid Dr Azizan palsu tu…Dr Azizan tu memang melayu bangsat , ajar org melayu berlagak kaya tapi tong kosong..!! Che Ta kalau awak terbaca ni lah ni nk bagitau org2 kaya btol mereka takder nya nk bergaya dgn mercedes tukun tu..! tgk Dato Vida Lamborghini ,baru lew kaya kalau nk promote untuk perniagaan..!!

    11

    0
  30. Anonymous says:

    Setakat komen2 yang saya baca… x satu pun simpati dgn Che Ta. Kami ni pembayar cukai…. walaupun gaji ciput, pembayar zakat n bukan penerima BRIM. Serius kes ni, sampai macam pasport kena tahan je.

    16

    1
  31. abg Ta says:

    no no no no…x baik tipu2 tau nenek Ta….kami semua tau hang mmg x nak bayaq kan kan kan huhuhuhu

    4

    0
  32. rakyat yg dizalimi says:

    utk pengetahuan rakyat malaysia… LHDN sekarang dah ada pasukan pantauan khas untuk laman media sosial…mana2 rakyat malaysia yg suka tunjuk kekayaan memang diorg bukak fail la n monitor je….sebab tu peniaga2 online semua cepat je kena cekup sbb hari2 masing2 berlumba tunjuk kekayaan…so nasihat kpd korang..pura2 la miskin di zaman serba moden ni…biar org nmpk kita layak dapat BR1M drp layak kena byr tax…kihkihkih…

    8

    1
  33. missfyi says:

    agaknya pegawai2 lhdn yang boleh access data pasal che ta ni geli hati je tengok video2 gambar percutian che ta yang maha lavish itu…depa tunggu masa ja nak “jentik” che ta ni.ha kan serve ur right la tak dapat pergi london tu

    17

    0
  34. me says:

    terlalu bnyak kekurangan dia..
    suka sangat salah,kan orang lain..

    i)yang kereta kena curi tu dia salah,kan security…security buat kerja mcm sampah,
    ii)kemudian pasal luggage dia..pun dia salahkn cara pengendalian airport
    iii)dan yg ini dia salahkan 2 org ejen yg dia lantik bagi kiraan cukai dia, yg tdak jlnkn tugas dgn betul katanya.

    dlm hidup dia,..dia bnyak salah,kan orang lain drpd melihat kenaifan diri sndri..

    aku ni kerja..pernah sekali ofis tak dpt bil elektrik..so aku bgtau bos,….tnb mngkin belum dtg,..bos aku pula sound kat aku..katanya you suka salah,kan orang..aku terpinga-pinga..
    bos ni kita kena pandai gunakan ayat..dia nak aku kata,..belum dpt bil lagi..itu shja.
    rupanya 2 ayat itu berbeza..

    so ta ta..ko kena lar belajar ye..jgn sesekali nk salah,kn org lain.

    9

    0
  35. Anonymous says:

    dh tau tak leh bayar cukai tu..duk diam2 la kt malaysia ..tak yah bagai nak g kuar negara..baik duit tu sedekah wakaf kt badan amal..sekurang nya ada saham kita di sana esok…berjalan ada duit,,,cukai tak ada duit,,ingat duk malaysia ni fri..kami pun hari2 tak cukup pun bayar cukai….

    4

    0
  36. Anonymous says:

    setahun 5-6 kali g holiday obersee. mana nak cukup duit?
    tok tie pun 2-3 kali je. kau ni punya lagak mcm dah ber status ….biduanita.

    10

    1
  37. kak jah says:

    memalukan sungguh la che ta oiiii.. hang kemain lagi tjk lagak cuti oberC sana sini.. pack baju smp 20 beg sekali kantoi x bayaq cukai… mana hang letak muka ni che ta oiii.. ke muka hang sama tebai cam muka najib perompak rakyat tu.. booo kat ko la bimbo

    11

    0
  38. Anonymous says:

    Amboi, nak rai birthday aisyah di London?? Riak sggh, mcm la tak boleh nak rai di malaysia…haa, sekarang baru kantoi tak byr cukai…berlagak bercuti di overseas jer, pastu nak byr cukai pon tak mampu….nek ta, nek ta….

    8

    0
  39. Mizz_Mimi says:

    che ta ni kalau part2 membongak dia la nombor satu

    6

    0
  40. rokiah che wan says:

    Aku syak dia nak mohon simpati netizen supaya kecam jibby buat cukai itu ini smpai dia kena banned dari pi obersea.

    Alih2 sendiri yg kena kecam. kesian nek ta.

    3

    0
  41. Anonymous says:

    Sy kgum ngn che ta psal die org.melayu yg berjaya. Tp ak cam pelik apsal org melayu ni klu dh kaya msti nk berlagak n riak takbur. Ak ad kwn2 cina yg xpyah keje sbb mk bpak kaya nk mmpos..kje buat charity je. Xde plak riak. Nk g oversea pn xde beria bwk photographer bagai. Che ta sy nk nasihatkn byk2 la dgr ceramah agama. Apabila kita berada diatas lihat2 lh ke bawah. Ak ingt lg ad ceramah ikim fm. Dia ajar spy merendh dr wlpn telah berada diatas. Doa spy kt menunduk merendh diri ttpi di mata msyrat kt ttp d pdg tggi.

    8

    1
  42. Anonymous says:

    tak heran pun…skrng musim mencari bisnesman/woman tak byr cukai. ye lah..duit dah krng nak byr htng negara.mana lg nak korek klu bkn rkyt.even aku yg byr cukai stp bulan berpuluh2 dan berts2 pun kna cri x tnjk bukti nak lps spy x byr cukai rm300 je.sdgkan aku byr stp bln…

    0

    0
  43. sentap says:

    aritu bkn main riak citer mcm2…gi oversea cam balik kg..bli anak keta mahal..sambut bufday mgalahkan org kaya raya…income puluh ribu sehari nak citer…so skrg apa citer…xkan x mampu byr kot…Allah nk tjk jap je tu manusia yg riak cam ko nek ta…sumer wayang la selama ni…nak blagak mewah….

    2

    0
  44. Anonymous says:

    kat ig dia terus cari stokis2 untuk produk dia. dah xde duit lettew. huhuhuhu

    2

    0
  45. Anonymous says:

    Bkn sudah pun nk complete e filing Tu pun. Sampai perlu guna agent. Sampai ada cukai tertunggak Ni. Simple aje kot procedures nya. N bila LHDN hntr Surat peringatan, you buat apa dgn Surat Tu? U buang? Dia Ni cantik no doubt. N dia tau dua cantik. Kalau tngk gmbr2 dia, semua jenis perasan. Tapi bila dia buka mulut n start bercakap, boleh tau dua Ni x bbrp pandai.

    5

    0
  46. cherinaemily says:

    tu la, lain kali.. aib ko x bayar cukai tu ko simpan sendiri je la che ta.. konon2 minta simpati la x dpt pi london celebrate bday sebab kena block. lps publish, bkn simpati yg ko dpt, tp sumpah seranah dan caci maki dr netizen yg ko kena hadap.

    Then ko buat statement ni plak, salahkan ejen.. just mengaku jela ko x bayar atas kesilapan sendiri.. tutup citer. org bkn kisah sgt kisah ko nak show off keliling dunia. dh duit ko banyak. tp was wondering, brape banyak cukai yg ko kena smpi ko kt x mampu nak bayar and trpaksa cancel trip to london. setau aku la, org kaya2 mcm ko ni, xde hal setakat nak settle bayar kt lhdn arini, then esok ko bole pegi smula london. ko kata ko x mampu, tp still bole sambut bday anak ko kt hotel. org x bodoh nak menilai che ta oi. lain kali nak cari publisiti murahan pun, fikir2 la beribu2 kali..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Buat banyak charity, lebihkan pembayaran zakat, beli buku..kan ada sections untuk perkara2 bagi pelepasan cukai. Kenapa x buat? Oh ya aku lupa. Kau ni kedekut. Siapa pernah tngk tv show yg host datang kondominum RCW ni? Kondo yg dia beli khusus untuk simpan baju aje. X silap aku, show tu collect brg2 elok yg masih boleh dipakai utk charity purposes. Si RCW ni dia showed everything off lah and siap cakap dia pakai baju2 tu only once. And bila host tu pegang baju yg mcm boleh dibagi charity dia ambil from tgn host tu and cakap x boleh , sayang, sebab brand dia MNG Zara and ao forth. Last2 dia bg host tu accessories yg dia dh pakai masa attending shows..subang besar, rantai mcm pokok christmas. Segan aku tngk show tu, cakap besar…bilang kt orang duit masuk beribu ribu tiap hari…tapi bab sharing is caring …x boleh pakai dia ni. Suka sgt menunjuk. Drp kereta hilang sampai passport kene tahan still nk act like a diva. Malaysia dh ada satu diva weh. Cukup2 lah.

    4

    0
  48. momdrj says:

    agak-agak berapa total outstanding tax tu…?

    1

    0
  49. Anonymous says:

    mana boley harapkan 100%.. kita kena pantau.. dah nak masok 3 agent x pandai2 lg ka che ta oiiii

    0

    0
  50. Anonymous says:

    nampak sangat plate number RCW 1 tu tampal dgn cello tape!

    6

    0
  51. Anonymous says:

    Ptt la setiap kali holiday bwk beg smpi 20 bijik…ambik gambar pon posing kt tepi tembok,taman,tepi laut je rupa2 ye tak berduit nk shoping..g jln2….so g la kt tmpt2 Awam…free hahahahaha bilik hotel pon xpernah tunjuk…malu ea klo org tau tdo kt hotel ala2 je

    3

    0
  52. aihh says:

    ejen??.. guna untuk bayar cukai??…
    hebat , perlukan agen untuk cukai anda.. just buat online.. dan bayar apa yang tertera kat screen.
    orang lain pun bayar cukai gak wei!..

    2

    0
  53. Anonymous says:

    no plate tu dia edit la.. buat apa dia nk habaq kat semua org no plate keta dia.. awww fikri la sikit…

    2

    0
  54. Anonymous says:

    kesalahan memalukan adalah menjaja cite nak sambut birthday kat luar Negara , tapi batal sebab x bayar cukai…

    3

    0
  55. alexa says:

    KAN AKU DAH AGAK PUNYA! hari tu aku dah cakap. dia ni mmg kes takkan bayar duit untuk cukai sebab dier taknak duit pergi ke tangan org lain!! “dari bayar cukai baik i blanja beli birkin!” poyo minah ni

    3

    0
  56. Wow says:

    if income juta juta mmglah kena hired tax agent yang ada license tax agent or sng cite chartered accountant (CA) yg pakar dlm hal pencukaian ni. Spjg aku dlm line tax ni mostly client yang ada outstanding case ni jenis liat nak bayar tax or x nak byar tax tpi duit byk. Dah keluar court letter dri LHDN and nama blacklist kat imigresen bru pening kpala nak fikir. To Che ta my advice, hired qualified tax agent, financial things hired CA yg qualified yg blh manage well your financial things and one more thing be humble and less show off your personal life into public.

    Mostly org yang btul2 kaya tak suka show off apa yang dia ada, klo blh x nak public tahu lgsg, but org kaya yg suka show off ni, org yg bru nak jadi kaya sbb dulu dia miskin so dia batak nak show off apa dia ada skrg. hihihihi

    10

    0
  57. Eton says:

    Mujur ler kne tahan dgn LHDN..klu dak lgi riak, menunjuk mokcik ni dpt sambut besday ank kat londan..mau dia canang semalaya ckp saya mampu, bleh bgi ank2 kemewahan..hadoiiii, ghrupenya xdok pitih ponn..

    2

    0
  58. Alia says:

    Berlagak tk abis2…mesti account yg memeningkan sbb tu ejen tk leh buat .nk tipu sapa nk tlg.org.taukeh jamu dgn artis kalau kaya skt mcm ni lah

    3

    0
  59. Anonymous says:

    Kalau korang perhatikan , laman RCW ni selalu dapat komen terbanyak.
    Famous nyeeee

    1

    2
  60. loyalmalaysian says:

    famous? mmg la..famous paling sombong…famous baik ke…x pe lagi…

    3

    0
  61. Nabila Uda says:

    makan angin kt langkawi je pun ok. janji hutang x keliling pinggang sis.

    6

    0
  62. my name is bond...james bond says:

    Pendapat saya..sudah tiba masa zain sbg suami kena memimpin keluarga..dia adalah ketua keluarga bertanggungjawab melindungi isteri dan anak2..kalau biar isteri buat keputusan dan suami hanya ikut angguk2 mcm nilah jadinya..harubiru keluarga jadinya..

    4

    0
  63. hebat stetmen ko says:

    Ingat bln lepas tak bayar hari ni kena blacklist ke? Tak ye sayang..kalau berbulan2 tak bayar baru dorang sekat hak kau g luar negara..kadang sampai setahun baru tau masuk senarai blacklist..sebab lhdn nak bagi can kat kau untuk bayar hutang..gi jelah lhdn pastu gi insolvensi..nak keluar sangat gi oversea tu gi la tanya lhdn, insolvensi..mintak surat kebenaran keluar masuk ngan imigresen..tu pun kalau dapat la..sekian.

    1

    0
  64. loyalmalaysian says:

    plat keta dia RCW 1 tu ujud ke kat JPJ? sape2 tolong check…

    1

    0
  65. Anonymous says:

    Malu Zain..bini melaram tapi hutang keliling pinggang.

    1

    0
  66. Lucu says:

    Sudahlah..insaflah. Lepas ni takde org pun yg akan terpesona. Kau jalan lah ke hujung dunia sekalipun yg penting cukai kau belum berbayar di negara sendiri. 20 beg pun hutang kau tetap bertimbun!

    1

    0
  67. Anonymous says:

    rupanya kemewahan dia selama ni..propa!

    1

    0
  68. Tanya aja says:

    Random lah mak cik ni.
    Tetiba cakap pasal cukai. zakat dah bayar belum?

    0

    0
  69. Anonymous says:

    ratu bulu mata ! kuat propa! kaki auta! itulah che ta!

    2

    0
  70. johnny bravo says:

    Bila baca kesah makcik ni kat aku gelak sampai tergolek2. lngatkan kaya sangat sampai kemana2 mkn angin kecoh satu M’sia, london lah, santorini lah. Bawak beg sampai berpuluh2… Riaknya manusia yg sekor ni, kuat betol menunjuk. Hidup biarlah sederhana. Kalau nak mkn angin pun dlm diam2 je, takyah sebok nak upload gambar. Duk tayang & bertukar2 handbag, berlagak mcm org kaya. Tulah melayu, prinsip dia org….biar papa asal bergaya. Skrg sape yg malu. Ikut bangsa cina, duit berkepuk tapi takdelah nak menunjuk..Eee…malunya/

    4

    0
  71. anon says:

    Org sekolah tak tinggi mcm nilah, otak kosong. Baru wat bisnes sikit dah berlagak kaya. Anyway, nak celebrate birthday anak sampai kene wat kat UK ke? Instead of spending recklessly, save some for rainy days. Nenek low IQ…

    3

    0
  72. alfie says:

    Tu lah Che Ta, cepat cepat lah settle so you boleh go oversea and hantar lagi gambar gambar intim you kissing in the public for the Malaysian public jew!!!!

    1

    0
  73. gandy says:

    Nenek ni pakai seluar sendat gile, tak malu ke dgn anak2 teruna dia. Muka dia ni lain benar drp masa zaman dewi remaja & dlm gambar masa dia kawin dulu, Muka dia masa tu iras adek dia Rodhoh. Kulit pun nampak mcm gelap je.

    1

    0
  74. hazelnut says:

    Nak belikan anak kete mewahlah, jam mewahlah, mkn angin luar negerilah, lagak macam org kaya. Kumpul duit tu biar betol2 kaya, barulah nak menunjuk pun. Ni, nak bayar cukai pun tak mampu……nampak smgt bodoh tak pandai nak organize kewangan. Makcik ni cume pandai menunjuk & bermekap tebal 5 inci… Padan muka.

    1

    0
  75. kutu says:

    Confused, kalau org biasa laju je LHDN suruh potong gaji utk byr cukai. Artis senang2 je lepas

    1

    0
  76. aku paham che ta says:

    betul lah tu apa che ta buat . mak aku kerja swasta gaji ciput pun LHDN kejar tak menyempat suruh bayar tax . tapi pulangan yang dapat dari kerajaan apa je? semua untuk pekerja gomen! gaji 9k sebulan tanggungan anak 6 orang lagi tapi nak suruh mak aku bayar 30k setahun?? pagi petang mak aku kerja cari duit, pastu customer service hampeh. HIDUP BN! HIDUP JIBBY!

    0

    1