Written by serenity | September 11th, 2013

Hangat dunia hiburan tempatan apabila seorang lelaki berusia 56 tahun membuat laporan polis tentang seorang pelakon lelaki yang didakwa bertukar-tukar pesanan Whatsapp gambar lucah dengan isterinya yang berusia 30 tahun. Pelakon yang dimaksudkan ialah pelakon popular Adi Putra atau nama sebenarnya, Mohamed Hadi Putera Halim, 32.
Adi Putra bagaimanapun memilih untuk mendiamkan diri tentang kes itu yang masih dalam siasatan polis. Hari ini melalui Harian Metro, Adi memberitahu yang dia tiada sebab melarikan diri kerana tidak mengenali wanita yang dimaksudkan.

Saya tidak mengenali wanita itu, jadi tiada sebab saya melarikan diri.

Ramai bertanya kenapa saya mendiamkan diri dan memilih melakukan demikian kerana tidak mahu mendedahkan maklumat mengenai perkara ini kerana ia masih dalam siasatan polis.

Saya tidak tahu bagaimana masalah ini boleh berlaku dan menjelaskan perkara berkenaan selepas polis selesai siasatan.

Tambahnya, kontroversi yang hangat diperkatakan itu tidak menjejaskan karier mahupun hubungan dengan isteri dan keluarganya, sebaliknya dia menganggap ia sebagai ujian dari Allah. Tidak mahu hidup terganggu, Adi mahu menumpukan sepenuhnya terhadap karier, isteri dan anak.

Ia juga satu pengajaran Adi yang mendakwa di mungkin tidak akan menjawab mesej peribadi yang dihantar peminat lagi.

Jadi maknanya ada jua mesej peribadi peminat yang dijawab sebelum ini? Khabarnya, antara isi perbualan Adi dengan wanita tersebut ialah permintaan beliau untuk wanita itu menghantar gambar punggung. Mungkin telefon Adi digunakan orang lain atau digodam? Hanya mereka yang tahu jawapannya.

65 responses to Saya Tidak Kenal Wanita Itu – Adi Putra

  1. jijie says:

    pulak dah.. masakan pokok blh bergoyang tanpa berangin adi putra oooiiii….

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau dah ada beruk atas pokok tu..tak payah ada angin pun tetap gak bergoyang..

      0

      0
      • kudin says:

        beruk pun tak kan dapat goyang kan kalau bukan disebabkan kuasa ALLAH SWT… allahuakbar!

        0

        0
        • Sun says:

          kalau x kenal….mcm mana husband pompuan tu boleh dpt no.contact adi ? kalau ada org lain menyamar adi…tak kan lah no. contact sama dgn adi, kantoi dah kat situ, fikir logik lah kalau nak menipu pun, org skrg dah cerdik

          0

          0
        • kah kah kah. apesal engkorang punya balas komen macam haram ni? komen tepat mengena lak tu. terburai aku gelak

          0

          0
    • ayam jepun says:

      ALAH !!!! KO DAH KANTOI AP OIII !!! MEMANG LAH CAKAP TAK KENAL ! DULU TOK ASRAP MOSLEM , PUN CAKAP CAM TU GAK ! KONON TAK NAK AIB KAN SESIAPA LAH ! KAWAN BIASA LAH ! LAST2 KANTOI TAK PASAL2! AIDA OIII ! BUKA MATA SIKIT ! BUAT PERAWATAN BADAN & MUKA U YG MAKIN HARI BERSIZE JUMBO TU ! BUKAN SI AP NIE TAK MAMPU NAK SUPPORT U BUAT PERAWATAN BADAN KAN ??? KALO U DAH MAKIN SLIM & MUKA RUNCING ! COMFIRM PI MANA2 AP AKAN BAWA U GI SAMA ! MELAKA LAH ! SURABAYA LAH ! SINGAPORE LAH !

      0

      0
      • kucing putih says:

        ckp mcm org takde iman..ko kafir ke ape? suke2 nk tuduh org..mcm ko ade kat situ jd saksi semua pulak..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko nie ayam jepun apa hal..si aida tu ada wat apa2 salah ngan ko ke..topik skrg nie AP..bkn aida..jgn nk mgutuk org je keja ko..

        0

        0
        • aida says:

          Sebagai isteri, kita memang harus jaga ketrampilan kita untuk suami. Dari segi kecantikan dalaman (hati) dan kecantikan luaran. Ini sgt penting lagi lagi si suami tu popular.

          0

          0
    • gulahati says:

      Adi tak salah.. sebagai lelaki, nafsu diorang memang ada satu.. jadi, no wonder lah..
      cuma perempuan.. jagalah akhlak masing-masing.. lelaki memang suka layan sex and cakap pasal sex walaupun kat henpon..
      macam lah kau orang tak pernah geli2 dengan bf ke laki korang masa belum sah.. choiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      0

      0
      • Anonymous says:

        slh pmpuan pulak, abis tu org laki x slh…. Kpl hangguk ko!!!

        0

        0
      • iman says:

        ntah2 kau pon pernah geli2 ngn bf/gf(tak kesah la mne2 pn bkn ak tau kau laki ke ppuan) kau kan ? hehe

        0

        0
      • Makcik Rasional says:

        Dik Gelihati,kenapa choi sangat komen tu?dalam dunia ni, lelaki ada nafsu,perempuan pun ada nafsu.Jadi bila keduanya bernafsu sakan,maka choilah kedua2nya..Jadi dik gelihati, kedua2nya kena jaga akhlak.

        p/s:Ramai saja yang tak pernah buat benda geli2 ni sebelum kahwin.Cara dik geli hati ni bercakap nampak sangatlah dik gelihati ni memang choi sangat dan kurang berakhlak..Jangan mare :)

        0

        0
      • Haliza Misboon says:

        Apeke baghal ko ni gulahati.. bbodo yg amat.. tu pun org nk komen ko pun nk komen.. org komen cerdik je.. ko komen bangang

        0

        0
    • SANG BEDAL says:

      Betul cakap ko kalo xda angin masakan pokok bergoyang.tok lebai pun boleh lucut kopiah kalau kena goda ngan pempuan cun inikan pula si adi putra..xigt ke si shah jazle mati2 kata xknl pun ngan pempuan yg kena cekup khalwat ngan dia n si serap muslim xnak ngaku ada hubungan ngan sakinah dulu2 kan, kalau dia xkenal pempuan 2 mcm mana pempuan 2 boleh dok wassap ngan AP pulak kan???? Lu pikir la sendiri, kesian kat aida selalu jadi mangsa

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      orang yg gatal tangan goyang2 kn pokok yg tk bergoyang ! pokok tu diam2 di goyang2 kn ! bende yg tkde di ada kannnnnnnn ni semua perbuatan manusia lah sape lagi !! pastu leh tanye pulak > masakan pokok bergoyang tanpa anginn ! mengarottttttttttt huh !!! manusia kalau nk jatoh kn se2orang tu macm2 dorang boleh buat ! tkan kau tk tau !!! tau Nye nk komennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn aje !!! – 2 = 4 brape ? teka la kalau dh pandai sangat huh !!

      0

      0
    • Zain Hakimi says:

      ada monyet macam ko pun bergoyang juga pokok tu.. paham tak… eh tak ingat,..ko kan monyet, mana nak faham bahasa manusia

      0

      0
  2. aidaputra says:

    adiputra difitnah la oi..kesian pompuan itu..inginkan publisiti murahan la sgt..

    0

    0
    • motif sgt ! says:

      difitnah?? tp ade ke pompuan yg saje2 nk buka pekung sendiri klu iyepun die nk publisiti murahan…masalahnye pompuan ni kantoi..bukannye saje2 gi reveal kat public…

      0

      0
      • damai says:

        Yes ada. di KL ramai sgt prmp mcm 2, lebih2 lagi jk lelaki itu kacak dari suami atau tunangan dia. sy duduk kl selama 10 tahun kerana ikut suami, selama 10 tahun itu lah sy dapat mcm2 cobaan seperti yg dialami Adi dan dalam cerita2 drama. ada yg mengaku sudah mengandung anak suami, mula2 mmg asyik gaduh tapi dgn izin Allah satu hari sy tahu kebenaraan nya. Prmp2 skg mmg daring sgt tabur fitnah segala kerana mahu kemewahaan. Sy siapa yg blm mengalami nya hati2 lah yea, there a such woman like dat outside there

        0

        0
        • STruggLing`CHartiST says:

          Masih ada lagi org yg naive & innocent mcm ko nih ..kesian

          0

          0
        • adrina says:

          saya sokong Damai..

          saya pun dah kena.. tak tau jenis pmpuan apa la yg camni.. dah tak de maruah.. kata single, rupanya dah berlaki, ada anak lagi..

          saya tak henti2 brdoa smoga kami suami isteri dberikan ketetapan iman waima bnyak iblis dassim yg mgganggu… hny kpd Allah tmpt memohon prtolongan.

          kpd betina2 di luar sana yg tak de malu cum maruah, insaf dan brtaubatlah selagi hyt msih ada.

          0

          0
  3. Tabla says:

    Tepuk sebelah tangan gerenti tak berbunyi. Kena ada benda lain untuk ditepuk yang membantu untuk mengeluarkan bunyi…

    0

    0
  4. jeemon haru biru says:

    kalau pandai berlakon dalam tv, pandai jugak berlakon luar tv.. sekian!!

    0

    0
  5. saya ok jer!! says:

    alaaa. sekarang zaman moden. zaman teknologi. zaman IT.. orang sekarang bijak guna kan benda2 mcmni… boleh je nak menyamar jadi sesiapa… cuma diri tu jangan terlampau bodo la percaya semua benda. hahaha..

    **sayang Adi Putra**

    0

    0
    • saya x ok says:

      zaman skang pon zaman moden..orang yang luarannyanyer nampak baik tak semestinya baik dalaman dia.. tak ada yg mustahil pon..dan jangan terlampau bodoh percaya semua benda.. termasuk adi putra.. hahahaha..

      0

      0
  6. cuit sikit je says:

    nara ni mcm mcm la ..nak jawab soalan sifir pulak baru leh komen..sengal !

    bila baca wassap tu macam cuak je….kalau dah tau tu no adi putra knp pompuan tu leh mintak contact lagi…pastu tanya…betul ke u adi putra….pada aku la wassap ni bila kita dah ada no org tu dalam contacts kita baru la boleh ber wassap…bila dia tanya betul ke u adi putra maknanya she is not sure that is adi putra sbb mungkin kat wassap takde pic adi..

    masa tu pulak adi kat Mekah….boleh ke tergamak adi sent pic lucah masa wat umrah…tak tau la kalau dah hilang akal….

    walau apapun…fitnah…tu memang wujud sbb tu kta kena banyak berdoa utk di jauhkan dari fitnah…

    apa pun Adi ni adalah ciptaan Allah yang Maha Indah….He is so macho and handsome…Maha Suci Allah….terpaku akan ciptaanMU…

    0

    0
  7. EKA says:

    “Tak apa, biar dia (pengadu) tampil memberikan segala bukti yang ada. Memang media ada menghubungi saya dan Adi, namun saya nasihatkan Adi untuk tidak memberikan sebarang penjelasan yang boleh mengganggu siasatan polis.

    “Beri kami sedikit masa dan kami juga akan tampil dengan bukti yang kami ada. Saya tidak berniat untuk menyebelahi Adi kerana yang salah tetap salah. Namun, sebagai suami dia tidak sepatutnya mendedahkan aib isteri,” katanya.

    Menurut Aida, dia tetap berpegang kepada pendiriannya untuk berfikir secara rasional tanpa terburu-buru.

    “Kenapa saya tidak melenting? Kerana saya tahu perkara sebenar yang berlaku. Saya ada kesemua bukti. Jadi, kenapa pula dia terlalu menyalahkan Adi dalam hal ini sedangkan isterinya sendiri tidak tahu menjaga adab seorang isteri.

    “Sebenarnya, ini bukanlah isu besar pun sehingga membabitkan media. Dia tak ubah seperti menegakkan benang yang basah. Saya takut, selepas saya kemukakan semua bukti, dia yang akan malu kerana dia fikir saya tak tahu apa yang terjadi,” kata Aida yang mengakui akan mengadakan sidang media secepat mungkin untuk membersihkan nama suaminya.

    Tambah Aida lagi, walaupun isu ini lebih kepada serangan peribadi, namun dia berharap agar peminat dan masyarakat tidak terus menghukum sebelum menilai.

    “Saya tak rasa, perkara ini boleh menjejaskan karier Adi kerana peminat lebih mengenalinya. Peminat dan masyarakat tidak perlu membuat sebarang spekulasi kerana kami belum mengeluarkan kenyataan lagi.

    “Kalau Adi salah, sebagai isteri, saya yang sepatutnya melenting. Namun, saya tidak nampak kesalahan itu pada Adi kerana sebagai lelaki, dia ada tiga kuota untuk diisi sekiranya saya izinkan.

    “Saya percaya, usaha lelaki itu untuk ‘menghalau’ Adi dari Malaysia tidak akan berhasil malah pendedahan kami akan membuktikan siapa isterinya dan apa yang pasti, ini bukanlah kali pertama isterinya bertindak seberani itu,” katanya.

    laki cakap tak kenai, bini cakap ade semua bukti. mana 1 yg betui ni

    0

    0
  8. EKA says:

    “Kenapa saya tidak melenting? Kerana saya tahu perkara sebenar yang berlaku. Saya ada kesemua bukti. Jadi, kenapa pula dia terlalu menyalahkan Adi dalam hal ini sedangkan isterinya sendiri tidak tahu menjaga adab seorang isteri.

    “Sebenarnya, ini bukanlah isu besar pun sehingga membabitkan media. Dia tak ubah seperti menegakkan benang yang basah. Saya takut, selepas saya kemukakan semua bukti, dia yang akan malu kerana dia fikir saya tak tahu apa yang terjadi,” kata Aida yang mengakui akan mengadakan sidang media secepat mungkin untuk membersihkan nama suaminya.

    Tambah Aida lagi, walaupun isu ini lebih kepada serangan peribadi, namun dia berharap agar peminat dan masyarakat tidak terus menghukum sebelum menilai.

    “Saya tak rasa, perkara ini boleh menjejaskan karier Adi kerana peminat lebih mengenalinya. Peminat dan masyarakat tidak perlu membuat sebarang spekulasi kerana kami belum mengeluarkan kenyataan lagi.

    “Kalau Adi salah, sebagai isteri, saya yang sepatutnya melenting. Namun, saya tidak nampak kesalahan itu pada Adi kerana sebagai lelaki, dia ada tiga kuota untuk diisi sekiranya saya izinkan.

    laki kate tak kenal, bini pulak kate ade semua bukti. kemon mannnn mana 1 betul ni

    0

    0
  9. akulahperempuanitu says:

    tengok twitter pompuan tu pun mcm tau dia mcm mana…maybe dia sunyi..so asben dia jgn salahkan org wife jadi mcm tu..kawen dua kena la adil, kalo tak bini kan dah cari lain???nak bini cun aje, pastu biar sorang2!!!

    0

    0
  10. hi,
    Koci memang dah lama tengok berita ni, kesian pun ada, tapi apa yang Koci boleh bagitahu, hanya Allah SWT yang tahu, *bagi siapa yang percaya pada Allah lah, kepada siapa yang tak percaya, apa Koci pedulik kan? gitu. Tapi, tak tau la perangai Adi ni camne, tapi rasanya phone dia tu kena godam kot, takpun, ada yang amik ID dia then guna takpun, ada yang menyamar jadi dia. Kan, tak ke kawan Koci sini rasa camtu? Tapi apa-apa pun, kepada kedua-dua belah pihak, fikir elok-elok, jangan kerana dek nak glamour dengan kontroversi, maruah diri sendiri tergadai.

    Last pesanan dari Koci, hati-hati dalam dunia hiburan ni, macam2 boleh terjadi!

    bye!

    0

    0
  11. xxxx says:

    eceeehhhh mentang2 minat sume kata bohong la khabar angin la pejdah la..cube xsuke bertimbun2 komen kata org tu mcm2..puiii hipokrit lebih..

    0

    0
  12. Beautiful narong says:

    X fhm komen si adi putra ni,,aritu kate sy xsempurna( lebih kurang la) cm mengiyakan skandal die gn pompuan,,tibe2 la ni kate x kenai plak pompuan tu?? Compius la adi oiii!!

    0

    0
  13. cece says:

    kalau difikir secara logik oleh akal…. semua benda yg terjadi tu betul..

    1. kalau betul takde contact…mcm mana husband pompuan tu boleh call no phone adi putra marah marah..setahu saya.phone no artis susah public nak dapat. melainkan pengurus yang bagi atas urusan kerja.

    2. macam mana bini orang ni boleh ada gambar lucah adi putra.. kalau betul betul dia adalah orang yang menyamar or orang lain yang guna nama adi putra.

    3. dari segi screenshot flirting dah boleh nampak logiknya..macam mana lelaki nak flirt dengan pompuan dan pompuan itu melayan..

    4. jawapan dan ulasan yang adi putra bagi kat press semuanya common dan klise….contohnya….hubungan saya dan isteri masih utuh dan saya masih sayang isteri saya (tapi saya pernah tertarik dengna pompuan itu)…..saya tidak kenal wanita itu (tapi pernah contact melalu wasap dan flirt flirt)

    5.kenapa perlu publisiti murahan..takkan husband nak benda ni jadi.dan takkan si bini nak malu kalau benda ni kecoh.semuanya klise…..

    masakan pokok tak bergoyang kalau takde beruk kat atas pokok.
    jom main tepuk tepuk tangan..pukul tangan sebelah.eh? ada hantu yang tepuk balik.hehehehehehe

    0

    0
    • Amoi Comel says:

      Setuju dengan ‘cece’…
      Tapi aku ni sebagai peminat sebenarnya tak peduli dengan kehidupan peribadi artis, nak tunggang terbalik ke………… janji persembahan bakat dan karya seni dia bagus n aku enjoy tengok dia belakon/menyanyi…

      0

      0
  14. adnan semput says:

    eleh x kenal konon…whatsapp tnye ‘can i see your bu$$’ tu mende? phuiiii

    0

    0
    • Linzy Longkang says:

      aduyaiiii Adi ckp jer laa ko flirting2 tagging2 ngan minah tuh, biar seme org tau minah tu gatal tak cukup ngan en som dia, ko pun dah tentu saham bole naik lagi even muka ala2 bangla tuh

      0

      0
    • Nek Joan Rivers says:

      Ahah kan? Apa punya jantan ni… Jaga lah tatasusila tu sikit… Patut cakap ler… may I see your butt PLEASE?
      Kids nowadays… Langsung tak berbudi bahasa! Hahahaha

      0

      0
  15. gugu gaga... says:

    :) typical malaysian artis walaupun org singapore….

    0

    0
  16. Anonymous says:

    haaa…jgn pas ni pompuan tu plk y keluarkn statemnt balas wat adi plk ye..tkt trjdi mcm shah jazle tu….

    0

    0
  17. Anonymous says:

    sbnrnya kan retis ni kalau dh TERkantoi memg la jawapan dari mulut dia org ni baik2 n manis2 belaka…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Why you so obsessed with me? Girl, I wanna know
    Lyin’ that you’re sexin’ me when everybody knows
    It’s clear that you’re upset with me
    Finally found a man that you couldn’t impress
    Last girl on the earth still couldn’t get this

    You’re delusional, you’re delusional
    Girl, you’re losin’ your mind
    It’s confusin’ you, you’re confused, you know
    Why you wastin’ your time?
    Got you all fired up with your Napoleon complex
    Seein’ right through you like you’re bathin’ in Windex

    0

    0
  19. Anonymous says:

    tak kisahhhh. aku tetap minat adi. macam mana pasrah sendat tu still ramai peminat walaupun dia tu banyak kontroversi dulu, macam mana peminat abil babil tu tetap sokong dia walaupun dia teruk gler, camtu lah jugak aku akan tetap minat adi walaupun semua ni berlaku.

    sayang adi sangat2! :P

    0

    0
  20. yoyoyuna says:

    kalo adi sah tidak bersalah… malu je laki tua tu.. dpt bini curang… haihh..

    0

    0
    • Anonymous says:

      msk akal ke dlm bribu riban peminat Adi ni,Adi leh mlayan si minah ni?sy xmnt pun Adi ni..tp klu ikt logik,ade ke ms die nak lyn ppuan tu?byk lg pminat adi yg single n cun2..ntah2 org mnyamar je jd adi putra ni..

      0

      0
      • guli pecah says:

        tak de yang mustahilnya dalam kes Adi ni. Kita ni manusia biasa, ada masanya kita buat salah, mcm Adi jugak. Mungkin dlm byk peminat Adi…ini lah yang sangkut..so Adi kan lelaki, mmg lh cuci mata sikit. Tu yg chat dgn ppun ni. Tak dinafikan ppuan ni mmg lawa. Dh tgok gmbr ppuan ni kat Rotikaya…mmg gebu lah kulit dia. Tgok cara Adi komen dh tau apa hbugan
        Adi dgn ppuan tu. Adi takut nk aibkan ppuan tu sbb dh pnah chatting sma2. Mau tak mau dia terpaksa berdiam diri lah. Dia pun kesian jugak dgn ppuan tu. Tu yg Adi diam diri. Paham2 je lah….sesiapa yg penah ada kes mcm adi ni mmg tau & dpt menilai kenapa Adi buat kenyataan mcm tu. Lebih2 lagi Adi public figure..

        0

        0
  21. Haini says:

    Husband perempuan tu muka tak tau malu, nak heboh2 cerita curang bini dia dengan orang lain, patut nya dia mesti educate Isteri dulu… kemudian ajak isteri dia jumpa Adi selesai cara gentleman… apa hubby dia buat seperti menepuk air di dulang terpercik muka sendiri… Nampak sangat laki dah tua takut Isteri muda pergi dgn orang lain.. Suami dah tak bole beri kepuasan pada isteri ini lah padah nya…

    0

    0
  22. pkpk says:

    SALAM SEMUA, NI AKU NAK BAGUTAU PENGALAMAN YANG LEBIH KURANG SAMA AKU ALAMI, AKU DAH KAWIN,DAN ADA SEORANG PEREMPUAN BAGITAU BINI AKU YANG AKU PERNAH SKYPE,MSG DGN DIA,SIAP SUARA AKU N MUKA AKU PEMPUAN TU KATA MEMANG AKU YANG MSG N SKYPE DGN DIA.PADAHAL AKU XDE PUN MSG NGAN PEREMPUAN NI TAPI DLM H/P AKU ADA MSG PEMPUAN NI.ADAKAH H/P AKU DIGODAM ATAU ADA RAKAN SEKERJA YANG KHIANAT KAT AKU MASA AKU TINGGALKAN H/P ATAS MEJA? SAMPAI SKRG JADI PERTANYAAN. SO KES PEMPUAN XTAU MALU MCM NI MMG BYK DAAAA

    0

    0
  23. pening says:

    hmmmm… dok usha instagram adi putera…die mmg rajin gk follow aweks…salu artis ni x brape nk follow org bese…tp die bleh thn juger…so xtaula…xleh bajet org ni cmne

    0

    0
  24. whatevssss says:

    TAPI PERNAH NAMPAK ADIPUTRA FOLLOW INSTAGRAM BETINA TU

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Si adi ni memang aku lama dh perati.. jenis laki mata keranjang.. klu masa belakon, mata tu mcm nk tkluar, tbeliak tgk pompuan..lebih2 lgi masa blakon ngan ND.. so no wander la bile jadi kes mcm ni..

    0

    0
  26. samad says:

    Suruh Adi tunjuk “anu” dia, compare sama x dgn gambar kat whatsapp tu

    0

    0
  27. wowot says:

    ape kate kwg tggu je keputusan siasat polis kua…x sia2 dosa kering la…korg jge laki bini kowg tu…upssss

    0

    0
  28. Tina turner says:

    Angah buat semua ini untuk mak!!

    0

    0
  29. […] Saya Tidak Kenal Wanita Itu – Adi Putra (60) […]

    0

    0
  30. […] Saya Tidak Kenal Wanita Itu – Adi Putra (61) […]

    0

    0