Written by AbangNara | July 10th, 2013

Untuk anda yang tidak tahu, Nabila Huda sekarang ini sedang berada di New Zealand untuk penggambaran drama Jodoh Itu Milik Kita. Walaupun Ramadhan sudah bermula, Nabila tidak akan pulang sehingga tamat minggu pertama puasa. Rupa-rupanya Nabila memang mahu merasai sendiri pengalaman berpuasa di negara orang.
nabila hudaTeringat kenangan Abang Nara puasa di Korea ketika masa belajar dulu. Tak berapa best sebenarnya. Tak ada pasar Ramadhan. Lauk berbuka kena masak sendiri. Cuma yang best sebab masa musim sejuk jadi cepat sikit berbuka. Namun Abang Nara kesian juga kepada anak Nabila Huda yang ditinggalkan seorang diri ketika bulan puasa ini. Kata Nabila:-

Saya berada di New Zealand selama dua minggu, dengan tujuh hari daripadanya adalah pada bulan puasa. Memang saya sengaja menerima tawaran ini, walaupun tahu ia jatuh pada bulan puasa, kerana peluang menjejakkan kaki ke negara orang memang amat saya nantikan.

Lagipun saya teringin merasai sendiri pengalaman berpuasa di perantauan. Cuma yang tidak seronoknya apabila terpaksa berpisah dengan anak (Kheisya Laila, 3 tahun). Hanya Tuhan yang tahu betapa seksanya apabila berjauhan daripada anak, tetapi saya perlu kuat supaya dapat membesarkannya dengan sempurna.

nabila huda

New Zealand sekarang sedang musim sejuk. Jadi seronoklah berpuasa di sana. Tak terasa panasnya. Selepas ini dengarnya pada hari raya kelima Nabila akan terbang ke Itali pula. Memang murah rezeki Nabila sekarang ini. Semoga akan terus diperbanyakkan rezeki dan dipermudahkan urusan buat wanita ini. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Suzuki Swift 4×4 bakal dilancarkan di UK

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

48 responses to Saya Teringin Merasai Pengalaman Puasa Di Perantauan – Nabila Huda

  1. gincu says:

    Ohh, I miss NZ so much. Mount Eden memang cantik.

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      Puasa mmg wajib…tp ingat rukun kedua tu..solat yerrr..jangan lupa solat…ermm..ko punya lakonan dah mantap, tp…ermmm…Hanya Allah jer yang tau…semoga ko selamat!

      0

      0
      • miss ynwa says:

        boleh caya ke dia puasa lagi2 kat negara orang..negara sendiri pon dah azab aku tengok…kahkah..untuk tidak bersangka buruk di bulan puasa…ok nabila selamat menunaikan puasa di negara orang, jangan lupe bulan puasa setan kene ikat..jadi tutup2 lah sikit..hormati ramadhan al-mubarakk …

        0

        0
      • K.A.A says:

        nabila huda rezeki murah tahun ni.. berjalan satu dunia.. untung dia..

        0

        0
    • Anonymous says:

      MEMBAWA DIRI SELEPAS CLASH DENGAN ” SOUL MATE ” DIA !!! ” OH MY SOUL MATE ” KUI KUI KUI KUI KUI

      0

      0
    • Olga says:

      SAYA TERINGIN MERASAI BATANG NEGRO DI PERANTAUAN-NABILA HUDA

      0

      0
  2. pemburu 1st says:

    yehaaaaa…aku 1st lg lol…hip hip horey

    0

    0
  3. pemburu 1st says:

    lol..pose ker Nabila hood nie?rupe mcm xpose jerk..acah2 je pose je…

    0

    0
  4. Oppsss sorryyy... says:

    Dia ni berlakon memg best…tpi realiti kehidupan dia??????????????????

    0

    0
  5. bunga says:

    comei + cantik gambar2 nabila huda nie

    0

    0
  6. deqna says:

    kita doakan la untuk dia agar satu hari nanti akan berubah ke jalan yg benar..mungkin hati dia masih gelap g untuk menerima cahaya islam, so kita doakan dia moga satu hari nanti cahaya islam akan berjaya menembusi hati dia…pasti…aminnnn

    0

    0
    • ayamgoreng says:

      Cuba g tgk IG Nora Danish. Yang dia repost dari Betty tu. Erm, nampak sangat kebodohan dia/(artist lain too) bila buat mcm tu..

      0

      0
  7. Senyum Sinis says:

    Suka hati dia lah, dia nak hdp mcm mana, asalkan dia bahagia. Kutuk dia sakan pun, bukan dapat gaji! Nak nasihat dia, dgn cara baik, bkn main hentam je. Ada dia rampas suami org..? Ada dia mcuri..? xkan. So please….nilai dia sbagai manusia biasa. Ssiapa pun buat ksilapan

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko nabila huda eh?

      0

      0
      • Senyum Sinis says:

        knapa ada ape2 yg xkena..??

        0

        0
        • Anonymous says:

          Smpai bila nak nilai dia manusia biasa?kalo sedar diri tu manusia biasa so p la buat byk2solat taubat..

          0

          0
        • Senyum Sinis says:

          Mmang lah Nabila Huda tu manusia biasa, ko ade nmpk ke muka die lain dri manusia yg ade kat muka muka bumi nie. Sblm ko myata ttg Nabila Huda…bgs ko pi buat solat, doakan smoga pintu hati Nabila Huda tbuka..utk brubah. Nie x, suruh Nabila Huda buat byk2solat taubat, ko sdiri dh ke blm..??

          0

          0
    • Anonymous says:

      xbaik la gaduh2…pahala pose kureng..xsmpat time b’buke phala pose tgl 40%..
      ^__^
      ni lg 1 senyum sinis..org2 lain bg teguran,nasihat je..ade yg kutuk mlampau2 2 mmg la salah..haa yg ni penting mmg xdapat gaji bg yg menegur..tapi dapat saham akhirat coz dh tunaikan tjwb sesama Islam…gj dunia xkemana law dpt pun akn hbs…mmg mnusia xpenah lari dr mmbuat silap..sbb 2 kite ni lengkap melengkapi..salah kite tegur..kalau cara pemikiran awk camni susah la..mmg die xbuat salah dr segi mencuri ke ape..kite tegur sbb kesiankan die..tersasar dh..mn taw berkat doa yg menegur nabila akn berubah..sekeras2 batu pun bile kene titisan ujan hari2 akn berubah jgk bntuknya..

      0

      0
      • Senyum Sinis says:

        Sblm kta org tegur dia, bgs bawa cermin besar tengok diri sendiri dulu. Adakah kta betul2 ssuci salju slembut kain sutera…? Bila tiba waktunya nanti, pandai lah dia brubah sdiri. Tak perlu brubah untk mgenangkan hati org lain, tapi atas krelaan diri sendiri. Kalo dia nak puaskan hati semua org, sampai mati pun xkan dapat.

        0

        0
    • org bagi nasihat. yg ko emo apehal.

      0

      0
      • Senyum Sinis says:

        Nasihat…??, betul ke..?? emmm…ok lah kalo mcm tu. Mybe aku s’org je yg nmpk lebih banyak kutukan daripada nasihat utk Nabila Huda slama nie. :-)

        0

        0
        • Firdaus says:

          aku tengok byk kutukan dari nasihat, pak cik spek mata tu ada problem skit mata dia…tu pasal tak reti beza kutuk dgn nasihat, POYO LAH PAK CIK TU..ckp org lain emo padahal dia kot yg emo tak bertempat

          0

          0
      • Firdaus says:

        hoi pak cik sila buka cermin mata tu dan baca komen kat sini btul2 sama ada KUTUK atau NASIHAT. sy tengok byk kutukan,,ke pak cik dah tak reti nak beza kutukan dgn nasihat

        0

        0
  8. Inikali lahhh says:

    Namun Abang Nara kesian juga kepada anak Nabila Huda yang ditinggalkan seorang diri ketika bulan puasa ini. : Mulut ko naraaaaaaa bln² puasa ni. Dkt neelofa ko ayat ko berlapit kannn. sabar je la

    0

    0
  9. paukaya says:

    muke mmg tk pose nye org..

    0

    0
  10. Kaki kentut says:

    Macam lah korang Tuhan nampak si Nabila puasa k x?
    Korang lgi la teruk, ckp buruk2 pasal org tme bln puasa mcm nie..
    igt bgus sgt k kutuk2 org.. fkir positif jela
    ntah2 korang sendiri yg jd syaitan sbb syaitan kne ikat bulan ramadhan ni

    0

    0
  11. Anonymous says:

    den pulak berpuaso kek felda new zealand pahang

    0

    0
  12. semut says:

    cantiknya pemandangan dalam gambar ni… nabila pun memang hot..

    0

    0
  13. JualJual.my says:

    Salam semua. Just nak bagitau kalau ada sesiapa yang nak buat business ke nak jual barang ke sila la letak iklan PERCUMA di http://www.JualJual.my . Ni hanya nak menolong sesiapa yang nak berniaga.

    Terima kasih Beautiful Nara! KAlau boleh tolong sbarkan ya. Salam!

    0

    0
  14. Hush says:

    Hehe Abil tau dia nak p oversea. trus blonde hair.. Ahaks mana tau nanti mat salleh ada sangkut…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mana tahu watak dia ke , setahu aku dia ada ckp dkt IG dia lps balik dia nk color hitam balik . Jgn la kita hkum trus ..

      0

      0
  15. miss A says:

    kaler rambut amik air semayang sah ka? saja betanya…okeh sekian…

    0

    0
  16. WKMA says:

    Ayu dlm teduhan kasih~~

    0

    0
  17. yuyu says:

    sebenarnya bukan kita nak bersangka buruk pada dia tapi macam mana la orang tak bersangka buruk kalau kehidupan tidak mencerminkan islam…jgn salahkan orang kerana penampilan diri memberi gambaran kehidupan awak.

    0

    0
    • XaXaXa says:

      kalau pun kamu ada sangkaan buruk pada sesiapa pun, kenapa perlu diwar-warkan kepada umum tentang sangkaan kamu tu? sangkaan itu mungkin benar, mungkin juga salah. Tapi perkara yg lebih besar kamu perlu lihat adalah perbuatan kamu sendiri iaitu mengaibkan org lain..jadi kamu juga jgn salahkan org lain apabila mereka beranggapan sedemikian apabila kamu mengaibkan org lain kerana perbuatan mengaibkan org lain memberi gambaran siapakah diri kamu sebenarnya..

      0

      0
  18. beautyfool_lara says:

    ANAK ITU AMANAH ALLAH..asyik tour je, anak kt umah mcm mn? kesian diaa~

    0

    0
  19. akukenko says:

    kalau dpt g wat umrah lg best…….lg cantik pemandangan disana….dan penuh makna bila berpuasa di sana…

    0

    0
  20. XaXaXa says:

    dia puasa ke tak ke, korang yg over mengata kat sini apahal..dosa free aje..

    0

    0
  21. Moscow clan says:

    New zealand tgh winter, kejap je puasa.. Pergi moscow la br perantauan .. 20jam puasa..

    0

    0
  22. luke pritchard says:

    so miley cyrus…mom’s jeans n such…

    0

    0
  23. hwanggg says:

    untungnyaa abilll…….

    0

    0
  24. slay says:

    nabila huda reti puasa ke???bukan nk kutuk tapi aku memang nk caci orang yang xde agama macam dia ni…dadah,arak semua bagi dia biasa je..tak paham tol la..ini bukan nk puasa kt oversea tapi nk melantak kat sana…sudah la…bapak alim tapi anak hurm

    0

    0