Written by AbangNara | July 4th, 2012

Pasti ramai yang tertanya-tanya apakah rahsia kulit muka Adira yang semakin hari semakin mulus. Abang Nara pun kagum sebenarnya. Walaupun memang Abang Nara tahu orang Sabah adalah sinonim dengan kulit cantik, namun pada mulanya kulit Adira tidaklah secantik yang sekarang ini.

adira cucuk muka

Ada desas-desus yang menyatakan Adira menyuntik mukanya dengan vitamin C namun hari ini menerusi Portal Murai, Adira menafikan perkara tersebut. Kata Adira:-

Sebenarnya, ini bukan pertama kali saya dengar orang cakap saya membuat suntikan pada wajah untuk kelihatan cantik. Namun semuanya tidak benar, kerana kulit saya sekarang adalah kulit asli saya dan tidak melakukan apa-apa bahan yang drastik, selain hanya menjaga pemakanan dan penjagaan kulit yang betul. Saya mengamalkan makan makanan tambahan untuk penjagaan kulit dan kesihatan diri saya.

Dan Abang Nara tertarik apabila mendengar kenyataan Adira yang sebenarnya kulitnya lebih cerah ketika tinggal di Sabah dahulu. Menurut Adira, cuaca di Semenanjung Malaysia adalah lebih panas berbanding di Sabah dan ini menyebabkan kecerahan kulitnya berubah. Ini yang Abang Nara rasa nak pergi pindah ke Sabah dengan harapan kulit muka Abang Nara akan lebih cerah.

adira cucuk muka

Apa pun diharap Adira suatu hari nanti dapat berkongsi pencuci muka apakah yang dipakai olehnya. Pasti ramai yang teruja ingin mencuba. Yang penting, Adira tidak memberi jawapan “kulit muka saya cantik kerana mengamalkan wuduk sepanjang masa” kerana jawapan itu terlalu klise. Hehehe.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

132 responses to Saya Tak Suntik Muka – Adira

  1. Anonymous says:

    hurmm dr dulu aku rasa sama jee kulit die, xde beza pun just dlm gambar standard la, klu lighting cerah, cerah la jadi kulitnyee..

    0
    0
    • Atan says:

      errrrrr.. mcm tu ke adira..? pape je la adira ooiiii… jgn pasni kuar gambor ko g cucuk kt mana2 sudah ler.. tp kalau ko tak buat apa nk disentapkan kn?

      0
      0
      • MANAGER KFC says:

        amal kn makan makanan tambahan? ape makanan tu adira? kongsi plsssssss…. mana tau lps aku makan makanan tmbahan ko tu aku pun blh jd gebu mcm kulit ko ke.. x gitu?

        0
        0
      • BUGS BUNNY says:

        tapi time kt AF dulu kulit adira gelap sikit la.. skrg putih maybe dia pakai fair & lovely..

        0
        0
      • Mas Joko says:

        Mas joko rasa kalau suntik Vit C tu takde salahnya. sebab tak semua org dpt Vit C secara semulajadi..Vit C ni kan sbg makanan tambahan, tak kira lah secara suntikan atau makanan..kalau makan glutha pun boleh, suntik glutha pun boleh.

        yg tak boleh suntik placenta, kerana placenta itu haram hukumya, botox pun sama..

        nara, mas joko nasihatkan nara pegi pakai ganier, cerah sekata menurut Lisa Suriyusry,

        Mas Joko pakai bedak sejuk.

        0
        0
      • drogan ball ada 7 biji semuanya says:

        aweks2 cun n mamat2 yg hotz kt luar sana..kalau nk kulit putih masa ambik gambar…ambik lah kt cahaya yg terang…nescaya putih lh kulit anda tp kalau dh memang gelap kulitnya….x pe ler….x payah edit….tuhan dh buat setiap manusia tu cantik….cuma sesetengah manusia jer x tahu bersyukur =]

        0
        0
      • yekew…. menipu je keje kau… tapi mcm best kau blakon dalam citer tanah kubur tu..

        0
        0
      • Dr. Fazeley says:

        Kampung Adira tu kt Kundasang. Mmg sejuk tmpt tu.. Psl tu la kalo g tmpt panas mcm KL bule mengubah warna kulit. Tp kalo mmg kulit dh hitam manis xkan jd putih mulus punya kecuali buat cm MJ. Tp mmg x berbaloilah. Jd hargailah warna kulit anda seadanya..

        0
        0
      • SIAPAKAH ADIRA INI? KENAPA TAK GLAMER? BODOH! BODOH! BODOH!!!!!

        1
        0
      • Ko Kesah says:

        suntik vitamin c i rasa bole la sebab bkn dr bahan yg haram, alah artis apa nk heran janji dia cantik..ayat nara tu mcm ditujukan ahkak ni.. jerr..

        0
        0
      • hantu jerangkong says:

        stacy angie pun org sabah, kulit dia pun putih bah, tu tandanya org sabah cantik kan

        0
        0
      • RATU says:

        masih ingat ex MB selangor?
        muka dia pun lebih putih dr asal..
        bila di tanya sbb kulit dia jd bertambah cantik, dia ckp sbb mkn tempe…hehehe
        jom la mkn tempe.. RM 1.50 shj sebungkus…

        0
        0
    • hahahihi says:

      alamak…terlebih scrollll plak….

      ehhh…engko first ler…. =)

      0
      0
      • Sasha Sandha says:

        Adira just cakap dia tak cucuk kat MUKA , tak semestinya dia tak cucuk , sbb most of Collagen , Vit C suma cucuk kat salur darah kat tangan =.=

        * I pekerja Cleopatra Beauty Centre , sila lah datang utk cucuk ye :P

        0
        0
      • jubur zed zaidi berlubang di tembak aaron ajis says:

        nk cantik mai lh duk kelate, tgk neelofa..cantik kan..? sampai zed zaidi senyum sampai nmpk gigi masa bersalam dgn neelofa masa sesi minta maaf alzalna tu, tunggu lah kau zed zaidi, aku tembak jubur kau sampai berlubang

        0
        0
      • Berapa banyak kali kamu nak beritahu? Pergi minum TEH returns!

        0
        0
      • jubur zed zaidi berlubang di tembak aaron ajis says:

        kalau aku minum teh TEH MUMMY returns pun, aku tetap nk tembak jubur zed zaidi smpai berlubang, ada hati pegang tangan neelofa dada besar bakul, tangan anzalna x salam pulak, nmpk sgt pilih bulu, nk kan yg besar bakul jer

        0
        0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      memang betol cakap kau tu anon minah jambu tengok muka dia pn biasa ajeeeee……eleh sengaja orang2 ni nk buat kntrovrsi pasal dh tkde cerita tu pasal la dorang keluarkn cerite yg mengarot ni …dorang sengaja nk peningkn kepala hotak artis nk kasi stress huh !! mengarot !!!

      0
      0
    • apa2 pun..muka aku jauh lebih cantik walaupun tak disuntik

      0
      0
    • pisces says:

      tolong la kalau muka putih mcm tepong gomak… macam putih mayat pun ada.. tp bukan adira la.. :-p

      p/s: putih kuning langsat juga yang paling cantek berseri :-)

      0
      0
  2. Choki-choki says:

    jawapan standard~

    0
    0
    • Abang says:

      oi Nara,kau duk kat gunung salju nun pun muka ko tetap cam besi karat… hahaha!! tak payah berangan lah nak kulit cam orang sabah..wakaka!!

      0
      0
      • Anonymous says:

        aku tengok biasa je muka dia.tang kulit memang putih cantik.jeles aku. Nara cam perli je.x caye ke kulit dia putih?.masa aku dok kampung pun cerah sikit.dah dok kl ni mana nak jmpa pokok2.keluar rumah je terus kena cium ngan matahari.xde nak lindung2 dah.kalau aku dok kg balik…mane mau nak cerah balik.so xde la pelik pun apa yg adira cakap tu.

        0
        0
      • miss amanda says:

        aku pn ms remaja kulit muka aku gelap..smpai habis sekolah pun muka agak gelap je..start umur aku 23 ke atau 24 cmtu aku guna safi balqis.. memang beza..tengok gambar dulu dengan sekarang.. sekarang cerah..sampai kwn aku chatting kat FB dgn aku semata2 nak tanya aku buat operation ke ape.. Ya Allah sabar je lah.. itu lah manusia suka pikir yg buruk2 dulu kan.. tapi takpe yg penting Alllah Maha Mengetahui segalanya.. :)

        0
        0
    • Superman without underwear says:

      Mungkin petuanya adalah memegang anjing?

      0
      0
      • Anonymous says:

        xpyh la nk ungkit benda2 mcm tu. xde benda ke nak dicakap dan diingat selain yg buruk2? busuk beno hati ko ye.

        0
        0
      • Anonymous says:

        ni x abis2 psl anjing, ni mesti mamat poyo yg duk kutuk sharifah sofia pakai tudung tp pegang anjing dh samak ke belum. x abis2!

        0
        0
  3. hunny says:

    kulit dia mmg cantik..

    0
    0
  4. lylyezora says:

    MMG KAGUM DGN KCANTIKAN DIA SKRG…MAKIN CUN….

    0
    0
  5. kb says:

    Mesti dia amalkan makan kolagen ni..

    0
    0
    • Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara says:

      Kau ni mesti kes nak berniaga ni
      main2 promote kat beautifulnara

      0
      0
  6. hahahihi says:

    ehhhh..engko first…

    0
    0
  7. NENEK KEBAYAN says:

    Semakin hari saya amat tertarik dengan penulisan abang nara. Teruskan dengan mengeluarkan idea-idea yang kreatif didalam menyampaikan sesuatu untuk maksud dan cerita yang ingin disampaikan kepada semua.

    0
    0
  8. Papa says:

    bukan kah kulit tangan dan kulit kaki adira juga kelihatan putih melepak dan mulus?? termasuk kulit leher dan yg sewaktu dengannya?? takkan lah satu alam dia suntik vitamin c kot?? terima jerlah orangnya memang cantik..habis citer. mudah-mudahan papa dapat cucu yang cantik kulit cam adira ni..

    0
    0
  9. pasal ni pun jadi bahan gosip..alahai la nara..ekau x ado kojo lain ke?

    0
    0
  10. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    bos aku orang thailand..dulu kulit die sawo2 matang..kitorang salu nampak die telan pil hari2..pastu kitorang tanye die pil ape yang die makan tu..rupenye pil untuk cerahkan kulit seluruh badan..oo..no wonder la kulit bos aku tu dah mcm kulit org cina skrg…putih wokk..lagipun die kaye raye, maybe die pun ade suntik mcm kak ziana tu..kak ziana dulu pun gelap kann..sekarang dah putih gebuuu..so adira, hmmm xmustahil awak pun ade ambik pil or suntik2.. :)

    0
    0
    • Anonymous says:

      bila masa ziana zain putih gebu skarang, aku tgk live still hitam, just tegang jee muka die..

      0
      0
      • miss amanda says:

        tu la, kdg teknik mekap dan pencahayaan yg nmpk wajah beza dr dulu..hihihi.. skrg kan mcm2.. pil tuk halus mulus gebuss sume ada.. janji tak memudaratkan sudah..

        0
        0
  11. Farah Lorenza says:

    Saya percaya pd kenyataan Adira..
    Sebenarnya kampung Adira (RANAU, SABAH) letaknya di kaki Gunung Kinabalu. Sebab itulah kawasan Ranau merupakan kawasan yg sejuk apatah lagi di gigi kaki gunung.. Kerana itulah masyarakat yg tinggal di Ranau berkulit cerah atas faktor cuaca. Dan diakui yg cuaca di semenanjung (KL) agak panas berbanding di kawasan Ranau, Sabah. Di tambah dengan supplement yg diambil, penjagaan makan & kulit yg teratur tidak mustahil memiliki kulit begini. Tapi tidak semua daerah di Sabah itu sama sepertimana di daerah Ranau!!

    0
    0
    • JIRAN FASHA says:

      ye ke farah? kalau mcm tu blh la saya saran kan kpd akak ipar saya yg sdg mengandung utk lahirkan anak dan besarkan anaknya di ranau juga nanti.. confirm kulit bayinya itu gebu sehingga dewasa mcm adira ni kn?

      0
      0
    • Anonymous says:

      tah pape je JIRAN FASHA ni. booooo

      0
      0
  12. elle says:

    Nampak sgt p’bezaan lah syg oiii. dulu muka awak tak glowing, now dah glowing..bersih tak kusam. Ngaku jer lah yg awak tu cucuk vitamin c. Apa salahnya kalau share dgn peminat. Mana tau murah weols pun nak jab vitamin c jugak, sebab makin hari makin tua.

    0
    0
    • ro.chika says:

      ske ati die la, muke die.pastu kalo die nk bgtau ke tanak bgtau ke..ape kene mengena ngan hang?

      0
      0
    • sakura says:

      tertekan like lak.. aku nk tekan dislike td..

      0
      0
    • Lols says:

      Adik ipar aku yg kulit gelap pon nmapk berseri (bukan putih ye) dan tak kusam bila dia start pakai dermalogica. Adoi naaa, apatah lagi org yg mmg kulit cerah, semakin melepak bersinar ler. Jgn dengki ngan org kulit cerah cam adira tu, dah nasib dia baik dpt genetik kulit cerah. Yg penting, pakai pakai produk penjagaan wajah yg berkualiti derr

      0
      0
  13. ladymariah says:

    adira asal dari ranau, kawasan pergunungan di sabah (gunung kinabalu letaknya di ranau,in case ada yang tidak tahu) . kebanyakan mereka yang asal dari ranau memang kulit cerah kerana cuaca di sana sejuk. kalau tidak percaya datanglah sendiri…

    0
    0
    • noniii says:

      ala.. takat dok ranau kt kinabalu tu pun blh putih ke? si tiz zaqyah tu hnya belakon dlm dejavu di kinabalu tu putih jgk apa.. x percaya la aku perkara karot marot ni.. putih kn ciptaan ilahi melainkan kalau ko yg buat sendiri..

      0
      0
      • Anonymous says:

        weii nonii yg x berapa nak pandai. ko ni skola smpai darjah bape? dlu x bljr b.melayu pemahaman betul2 eyh? mmg la x semestinya duduk ranau dlm masa singkat spt si tiz zaqyah g wat penggambaran di di ranau tu bole wat jadi cerah. yg dimaksudkan adira ialah, dia lahir dan membesar di daerah ranau. ko paham x? dia org sejati ranau, mak bapak pun orang ranau yg mmg bkulit cerah. (tp kalo slalu g kebun dah x cerah sgt kot). jd kalo dah mak bapak kulit cerah, tinggal di kawasan sejuk cam kundasang, konfem aa adira berkulit cerah. BUKANNYA KO HITAM LEGAM PASTU GI DUK RANAU 2,3 HARI TETIBA KO JADI CERAH. siap kata karut marut lagi. ko tu yg mengarut. eiii aku mula2 malas nak comment tp aku x tahan la dgn statement yg mmperlihatkan kedangkalan berfikir. kalo x tau pe makne dangkal, ko g google search ye. nanti takut ko kata aku karut marut guna word tu. haih.

        0
        0
  14. Lan Todak says:

    Nara xtak tulis ke pasal ahmad idham tu .. skrg ni kena hentam gara2 xsayang mulut dkat paper aritu … padan muker kau ..

    0
    0
  15. cik nad says:

    biasa je.. rmai lg kulit putih cmtu..

    0
    0
  16. jojo says:

    orang ranau memang kulit cantik, cos’ she lives in Ranau which is near to Gunung Kinabalu, kat sana sejuk kot, :)

    0
    0
  17. […] Pasti ramai yang tertanya-tanya apakah rahsia kulit muka Adira yang semakin hari semakin mulus. Abang Nara pun kagum sebenarnya. Walaupun memang Abang Nara tahu orang Sabah adalah sinonim dengan kulit cantik, namun pada mulanya kulit Adira tidaklah secantik yang sekarang … Continue reading → […]

    0
    0
  18. Sumandak says:

    Salam. Apa yg nak dihairankan? Adira kan ada darah kadazan dusun Ranau. Org kadazan dusun ni ada yang berkulit putih mulus. Apatah lagi tinggal di kawasan sejuk spt Ranau. Ditambah lagi ambil makanan tambahan & rawatan yg sempurna..duduk dalam air-cond..menyerlahlah kegebuan kulitnya.Tak payahlah nak komen negatif bagai….

    0
    0
  19. klmmgpanas says:

    mmg betol duduk sabah kulit lebih cerah maybe sbb ozon sana lebih tebal haha. ade kwn pernah duduk sana 4 thn, sekali jumpe wooowww putih!! xde la putih bak salju sbb mamat tu pon mmg gelap but perbedaan tu nyata la.

    0
    0
    • Sumandak says:

      Namun bukan semua tempat di Sabah ni sejuk..area Kundasang & Ranau je yg sejuk..kawasan lain panas juga terutama kota Kinabalu.

      0
      0
  20. CT norani says:

    Memang org sabah kulit putih2…

    0
    0
  21. Mak jemah pemalu says:

    Mmg kat Ranau cuaca sejuk giler,nk plak mlm..penah pg melancong kat sane.tp mase AF die baru dtg dr kg,kulit die dh cerah,tp biler dok kl kulit die lg cerah..aku pun pelik skangni die ni dok KL ker Ranau?Klu vit c pun ok jek…

    0
    0
    • Lols says:

      Dulu duk kat kg, produk muka pon biasa2 jer.. S,arang dah jadi artis, duduk kat dlm aircond jer slalu, produk muka pon berkualiti… So, tak heran la makin cerah. Btw, cuba banding gambar korng masa skolah menengah ngan gambar skarang yg dah bekerja dan slalu duduk dlm aircond and dah reti pakai produk kecantikkan, mesti nmpak perbezaan ketara kan ;)

      0
      0
  22. Prince Noob says:

    kalau suntik pun ada gua kisah???

    0
    0
  23. no says:

    bio r die nk cucuk ke ape….kang kalu x cantik peminat komplen lak..

    0
    0
  24. ape2 aje says:

    lama tak dgr cerita amy mastura nga sheila rosli..ada sape2 tau p mana diorang ni..

    0
    0
  25. Anna Lee says:

    Abang Nara,

    Kalau nak tahu, kulit org Ranau mmg mcm tu. Nak tergelak pula baca post abg nara kali nie. Sy orang Sabah tapi, x sekampung dengan Adira. Adira asal Kundasang, Ranau. Kaki gunung Kinabalu. Mmg kulit orang ranau mcm tu lah. Sy ramai kawan dari Ranau. Seriously, kulit mmg mcm tu. Abg nara bandingkan gmbr dia time mula2 masuk AF. Mmg lah berbeza, time tu dia x pandai nak make up lebih2 & tak pandai lagi cara penjagaan muka yg baik. Alah, mcm kita muda2 dlu, masa sekolah menengah, ada muka licin mcm sekarang? Bila da besar, da kerja…ada duit, pandai plak nak make-up2, facial2, supplement2, bagai. Adoi ai… susahnya jadi artis. cantik lebih sikit, da kena chop guna botox2, suntik2 bagai.

    0
    0
  26. Anonymous says:

    aku tauuu. ini mest kes abang nara tak suka adira ni, sebab tu cara dia blog post ni mcm ada unsur sindiran. abang nara kan memang seorang suka pilih kasih dan wartawan artist tak professional

    0
    0
  27. triple j says:

    pada pendapat i, sabahan mempunyai gadis2 yg tercantik berbanding negeri2 lain. tak percaya, pergi tengok sendiri. bukan sahaja muka eksotik, kulit licin dan cerah, malah badan juga slim dan tagap2.

    0
    0
    • xyz says:

      I pun sabahan bah. tapi janganlah cakap camtu. dari negeri lain pun ada yang cantik, itu kan kurniaan tuhan =)

      0
      0
      • Kurus says:

        yah bah mo ketawa ka mo pening ka dari semalam aku baca..aku pun nda tau mo cakap..
        yg pasti aku faham maksud adira tu..
        abang nara kenara tu saja ja hint2 mo datang sini..
        bah.. datang bah ko tinggal sini.. sini best.. idup aman damai
        tengok laut, gunung, utan.. ndada stress..

        0
        0
    • Anonymous says:

      Perasannn der. Aku g sabah sn x de la cun mn. Puji lebey. Suma sm je. Xyh nk bangga sgt. Aku rs ngeri lain pn sm.. Cun cantik je. Ape la der

      0
      0
    • triple j says:

      ofcos la i cakap ni generally. ofcos la bukan semua gadis sabah cun2 belaka takde sorang pun tak cantik, dan gadis2 negeri lain takde yg cantik. cuma secara umum, rata2nya la. kebanyakan. adoi ;p

      bukan pemerhatian i saja malah lain2 ramai yg setuju.

      0
      0
    • Anonymous says:

      Hahaha tagap2 itu trademark!

      0
      0
    • Anonymous says:

      Ekeleh aku tau la ko ni dr sabah jugak kan ??sb tu ko msuk washing mesin spin sendiri..huhu

      0
      0
  28. sape nak kulit cantik dan putih amalkan makan pisang setiap hari

    0
    0
  29. gadis sabah sarawak says:

    gadis sabah sarawak memang cantik cantik..

    0
    0
  30. lalala says:

    suntik ke tak suntik, tetap jugak hodoh nye..

    0
    0
  31. Azydy says:

    apa la diorang ni.. suntik pun nak kecoh satu duni..aku dulu kena suntik bcg tak de nak kecoh pun..ada siap suntik kat bontot lagi..rilek ajer..takyahlah nak kecoh2.. apela..

    0
    0
  32. amoi says:

    Jeles tol aku tgk kulit adira..nk putih cam dia gak..rs2nya kne tonyoh kulit guna berus dawai nih spy jd gebu cam dia..hihihi

    0
    0
  33. mek nab says:

    adira ni muda remaja lagi so kulit dia memang akan jadi lebih cantik …sel2 dalam badan dan hormon tengah aktif…dr fadilah kamsah kata orang perempuan akan bertambah cantek sehingga umor 40 tahun..itulah kemuncak kecantekan seorang wanita…

    0
    0
  34. Kulitku mulus juga says:

    Minumlah jus monavie ke…kinohimitsu diamond collagen ke apa ke…kulit cantek pun jadi isu la gosip nih..weols sabah swak mmg kulit cerah la mostly sbb sejuk sikit..nama pun etnik….semua perempuan mmg dilahirkan cantek..apa yg membezakan setiap perempuan (ni fizikal je ya) ialah samada mereka rajin atau malas nk jaga muka dan penampilan jer…sekian

    0
    0
  35. mamabosan says:

    eh dulu die memang so so je skang lain macam sgt.. penah tgk live.. die ade letak kat twitter ke fb die, ke instagram tu skin care yg die pakai.. klo xsalah tah ape derm tah… tapi ramai kwn sy pakai memang laaaa jadi puteh dgn product tu.. yg pasti bukan dermalogica.. xingat ape derm

    0
    0
    • Anonymous says:

      alaaa… tlg la carikkannn derm apa.. dermalogica mmg dah out dr list aku. aku mmg dah lama kagum tgk kulit si adira ni. yg aku perasan dulu tak cantik camni… skang nmpak glowing sgt2.. kalu dah tau produk apa, do not hesitate to share here. k

      0
      0
      • Anonymous says:

        cer ko try pakai 3 steps skin care clinique…sebaiknye ko gi test dulu kulit ko jenis ape kering ke sensitif ke berminyak ke…

        0
        0
      • Anonymous says:

        dermedex. something like that la. tak tau eja macam mana :D

        0
        0
  36. winwin says:

    Dah 2012 tapi masih ramai yang taksub dgn kaler kulit. Ramai tul pengomen2 BN ni teringin nak putih. Anyway, abg Nara sefamily try la pindah ke Ranau. Kot2 dah kulit cantik, boleh jugak proof hypothesis yang tempat mempengaruhi kualiti kulit kan. Lepas ni, jimat duit tak payah spend banyak2 utk skincare product. Hanya perlu beli tiket flight tambang murah ke Sabah je.

    0
    0
  37. king kong says:

    kawan saya hari2 minum monavie..muka dia semulus adira ni..nak beli..tapi mahalnye…huhukk…….

    0
    0
  38. Anonymous says:

    Mengamalkan wuduk sepnjg masa?!!! Semua artis yg pernah bg statement ni tolonglah jgn begitu, tak menutup n menjaga aurat n larangan2 lain terkinja kinja atas pentas tk dpt mmbeza halal ke haram, sembahyang pun belum tentu cukup 5 waktu sehari semlm, macamna tu?

    0
    0
    • Anonymous says:

      mmg yg bg statement tu mulus2 wajahnya trutama ahkak nhita kte ngn puan farah breep2

      0
      0
  39. Anonymous says:

    pembongak!

    0
    0
  40. Anonymous says:

    apelaa masalah ngan kulit hitam atau putih ni… bilal bin rabah yg gelap kulitnya dpt je ke syurga…

    0
    0
  41. bb says:

    pigi sabah dulu bah kamurang ..hahahaha nanti sampai sabah susah pulak kalau asal limpas = lalu perempuan2 sana dicakap cucuk2 muka…ya ampun …ni lah kalau belum jauh perjalanan di situ2 seja tinggal tapi berani kritik pasal orang yang tinggal tempat lain..btw saya orang sabah memang pernah study semenanjung and memang hampir semua orang sabah pergi semenanjung cakap semenanjung lagi panas dari sabah…..so jangan sikit2 menuduh ahh….:)

    0
    0
  42. fifi says:

    dermedex katenye…tp produk tu da xsyorkan penggunaannye,xsure why she still pakai, cube follow instagram die, ade pengakuan die kat situ

    0
    0
  43. Anonymous says:

    die pakai dermedex…check kat instagram die..:)

    0
    0
  44. kak Nera says:

    memang kulit die lagi glowing dari dulu.. die pakai ape, hanya Allah yang tahu..

    0
    0
  45. ji says:

    ok, aku paham korang kate kebanyakkan org ranau putih sbb faktor cuaca..
    masa adira masuk af dulu dia tak la putih melepak mcm skg sbb panas dok KL (KL cuaca panas)
    habis sekarang dia dok mana? bukan dok KL gak ke..
    confius2..klu ye pakai produk apa2 gitau je la…mana tau leh jadi duta produk tu..leh la kitaorg try hehehe (testimoni berjaya)

    0
    0
  46. anie says:

    apala korang ni…pindah jak pi kundasang sana di bawah kaki gunung tu then kamu akan tahu la macamana keadaan sebenarnya…kenapa x pertikaikan kulit dato ct ke anita sarawak yang makan ulam tu ke…sepa lagi artis yang lain…mentang2 la adira tu kulit cantik jadi isu pulak bongok!

    0
    0
  47. dark_angel says:

    ada member dulu kulit kusam..skrg kulit da mcm Adira ni..selidik py selidik dia punya rutin:
    1. suntik placenta kollegen 2 minggu sekali , placenta kollegen mmg paling cepat berkesan kalau diambil secara suntikan
    2. suntik vitamin c 1 minggu sekali, yang ni 2 kali suntik (2 minggu) dah nampak gebu dan putih , giler cepat.
    3. makanla gluta walau apa pon jenama
    4. makan marine kollegen 2 hari sekali
    5. makan vitamin pembuang toksin badan
    6. ada duit, harta yang banyak secara tak langsung mempengaruhi kadar kecantikan kulit kalau hati senang.

    0
    0
  48. ck mayumi says:

    dh memg kulit dier cntik…ini diakui oleh org sabah bahh..hehehehe

    0
    0
  49. Shima says:

    Ni kalau balak dia pancut kat muka best ni.

    0
    0
  50. didi says:

    ala,,ni pn nk kecoh ke,,,mcm2 produk la skrg,,minum innershine,suntik colegen vitamin c,prp,,dari dia cucuk botox muka spesen mcm anita srawak pastu ckp ambik air sembahyang tp rambut pakai die kuku pn kaler,,sooo fake..nara ko pn p la pakai vitamin c ke prp ke,,bg kulit yg mcm buaya tu halus mulus,,,bg gg jongang tu pakai braces br hensem seswai nk kutuk artis,,,

    0
    0
  51. ikan masing says:

    ADIRA MEMANG ASLI KECANTINKAN KULITNYA, TIDAK PAYAH DAK REKA2 CERITA…
    APASAL PULA ABG NARA CAKAP MACM TU… DIA PEREMPUAN SUKA HATI LAH.

    LINDA NANUWIL KULIT CANTI JUGA..MARSHA.. PUN SAMA! DPINIE KHING..

    0
    0
  52. ikan masing says:

    ORANG SABAH MEMANG CANTIK2 CUN2.

    0
    0
  53. si nara ni dah takde modal sgt dah ke nak tambah dosa? says:

    BOSAN LA SI NARA NI..ASYIK MENGEMBEK JER DUK JAGA TEPI KAIN POMPUAN.DIA PUNYA PSL LA NAK PUTIH MCM TEPUNG GOMAK KE HAPE KE.KE NKO DENGKI BINI NKO TAK KULIT MULUS CAM DIA?

    UTK INFO NKO,MMG SABAHAN CENGGINI KULIT DIORG.AKU TAU LA,10 THN FAMILY AKU MENETAP KAT SABAH.CANTIK PD NI PON ADE.TUPON NKO KESAH KER?NGALAHKAN MULUT MAK JEMAH LA NKO NI..

    >cubalah cari entry yg bermanfaat sket..ini tak,suar dalam pompuan kaler apa pun nko semua nk amik tau.buat tambah dosa jer la nko ni.baru bukak buku baru mlm nisfu syaaban td.

    0
    0
  54. sumandak kaingaran , ranau says:

    atukoiii , urg2 smua ni . . Kmu tau ka kami mimang suma nya kulit cntik bah . . Ndada cucuk2 ndada bedah2 . . Original baitu . . Itu laa untung nya kami yg mimang pure asal Sabah , kadazan dusun . .

    0
    0
  55. bekas penari gelek says:

    apalah korang duk bertengkar pasal suntik tak suntik.Sape nak ngaku berak tgh jalan.Pada saya jangan timbul cerita di kemudian hari dah la siap keluar gambar pegi suntik kat mane….

    0
    0
  56. stella says:

    cua ko tnya sma c neelofa npa tetek nya besar smacam … Adakah krn cucuk ? Bedah ? Urut ? Dan tnya jga sma kak nita sarawak, cik ta, seripah eni .. Jgn asyik nk kondem adira jak .. Buduh btl c pacik nara ne ..

    0
    0
  57. ana maria says:

    hmmm…kalau photoshoot or dlm tv mmg lighting lebih tu yg nampak cerah berseri-seri..Tapiiiiiiiiiii..ada cara korang nak cerah berseri2….contact me untuk dptkan produk tersebut….Tabita Skin Care….promote sat no…..jgn mareeeeeeee.:P (ana maria 016-6731497)

    0
    0
  58. kak anon says:

    Kome nak kulit cantik cam Adira yek…..belambak2 jek produk kat pasaran tu tapi harganya bagi korang yang gaji taak beso tu kenalah tahan nafas dan ikat perut….kak anon penah pakai memang cantik gila kulit kemain putih gebu,…..tapi kak anon memang dah putih waalaupun bukan org Ranau,,..hahaahhaha……….tak semestinya org Ranaau je yang putih gebu,…..cina pon jeles kat kak anon……….hahahahahah

    0
    0
  59. Anonymous says:

    klau nak tahu adira makan makanan tambahan apa tuk jaga kulit dia,koang bleh follow instagram dia…isma af yg turut sama menggunakan produk tersebut apabila disyorkan oleh adira ngan kakaknya ema ada buat order produk nih tuk dijual…klau ada yg berminat bleh lah follow isma kat ig..isma af7…klau xsilap nama produk tuh beutskin……hurmm~

    0
    0
    • Anonymous says:

      kau tak payah nak menipu la weyh! ema kakak si adira tu ada tweet cakap kat beutskin jangan nak sewenang wenang guna gambar adira untuk testimoni. means adira tak guna produk tu, n ema juga tak amik order. harap maklum. lalala~~~

      0
      0
  60. saye says:

    kecoh la!! sal kulit pun nk kecoh ke.. dah mmg die putih.. sbuk je.. jeles le tuu

    0
    0
  61. sinikundasang says:

    kakaka memang org ranau putih melepak tinggal d kaki gunung cuba tinguk abang om petrus 1 tahun ja d ranaupun buli putih

    0
    0
  62. swit swit ma.... says:

    rase nye makan tambahan yg adira maksudkan to SNE Beautie Skin…isma a.f jual…sayep tgok kt instagram isma :)

    0
    0
  63. shaz says:

    biaaa je la adira ni bukan cun mana pun. putih tak semestinya cantik… putih pucat. lighting punya hal tu sebab akevup artis pandai pilih tone.. dah pernah jumpa dia tak make up, pucat !!!!!

    0
    0
  64. nurlyla says:

    bha, haha.. siapa pandai jaga kulit, dia lah bah yang dapat kulit cantik.. apa namanya? sunatullah… =)

    0
    0
  65. nurul says:

    sy taw ape rahsia adira..huhu..

    0
    0
  66. linda says:

    Adira, Isma, Heliza, Stacy semua makin cantik sebab makan supplement SNE Beutskin Essence.. Kalau tak percaya boleh google dan tgk Instagram Isma.. Asalnya Adira ada masalah kesihatan tu yang dia ambik supplement tu. Dia ada datang kongsi testimoni produk. Ni orang HQ sendiri yang bagitau. Now dah setahun lebih dia makan. Saya dah cuba 3 minggu. Mmg ada perubahan. Terus jadi stokis sbb tgk market bagus. Sape nak cuba meh PM saya. Harga offer dari harga pasaran untuk pengenalan.. Sharing is caring.. semua orang nak cantik.. 0173288861

    0
    0
  67. MsViruz says:

    Apa la korang ni.Adira cantik sbb dia makan Beutskin Essence.tak bek tau fitnah org

    0
    0
  68. riana says:

    adira kulitnya cantik sbb makan supplement Beutskin Essence….try gugel la yerr..
    kalau nak beli ngan saya pun boleh…Riana 0166731497….Harga RM200.00 belum termasuk postage…postage Rm10.00…saya dah guna produk ni hampir 3 bln..mmg superrbbbb…:)

    0
    0
    • saleha says:

      yuppp …saya pun dah try produk yg Adira ambil ni….walaupun kulit sy gelap…sekarang namapk cam makin cerah & berseri2….ramai kawan2 pun tegur…so sapa nak kulit cantik cam adira trylah produk .Beutskin Essence…

      0
      0
  69. ye betul adira amalkan beutskin.

    0
    0
  70. tak nak gaduh says:

    nak putih…dalam hidangan makanan selang seli makanlh buah tomato yg merah,bgun pagi semasa perut kosong,minumlah perahan lemon sebiji d campur dgn buah oren supya taklah masam sgt jgn lupa tmbh sedikit air kosong.jgn minum minuman manis n bercaffein.minum air mineral 2 botol kecil sehari atau lebih.nak payudara tak kendur sgt n nk buat bdn tegap..lakukn senaman 10 ke 5 mnt stiap hari.jgn pakai make up over.bhnnya sedia maklum.celak sedikit n gincu bibir sedkit.consume colagen yg ngam dgn anda.sewaktu dtg bulan jgn pakai krim muka yg brminyak pakai yg nipis..selepas pukul 7 jgn mkn bnda yg berat..klau boleh jgn mkn lagi.elak mkn kropok,mkn dlm tin,mi bungkus n sewaktu dgnnya.nk cantik kenalh usaha.biar muka tk cntik asal bdn sihat dpt beribadah itu lagi penting..sekarang org tak peduli pasal kesan yg kta akn trima hasil ciptaan mereka.sedikit yg benar2 serius dgn produk mreka.fikirkan.

    0
    0