Written by Bella | October 13th, 2015

Baru-baru ini Michael Ang menerusi akaun Twitter beliau ada meluahkan rasa tidak puas hati beliau dengan keputusan pertandingan AF2015 yang telah menyaksikan peserta daripada Singapura iaitu Sufi dinobatkan sebagai juara.

Michael juga turut mengkritik bahawa pengetua AF2015, Edry Abdul Halim sengaja ingin mengangkat Sufi sebagai juara. Pengarah tersebut juga meyifatkan program berkenaan sudah seperti konsert anak-anak syarikat KRU.

Sedar ia sudah menjadi isu yang viral di media sosial, Edry bagaimanapun tidak ingin mempedulikan luahan ataupun pendapat daripada individu yang tidak mempunyai pengalaman dalam bidang muzik. Malah, Edry juga mengatakan beliau tidak pernah mengenali siapakah Michael.

Saya tak kenal pun siapa Michael Ang dan dia tidak relevan dalam bidang muzik. Memanglah semua orang termasuk dia ada pendapat, tetapi luahan daripada orang bukan dalam muzik seperti dia tidak penting bagi saya.Lainlah jika yang mempertikaikan itu ialah penggiat muzik, itu kita boleh ambil perhatian pendapat mereka.

Walaupun Michael menjelaskan kenyataan beliau di Twitter hanya sebagai gurauan, masih ada segelintir pihak yang tidak boleh menerima alasan tersebut dan menganggap tindakan Michael itu tidak profesional.

Biasalah setiap keputusan dalam mana-mana pertandingan sekali pun akan ada pihak yang tidak berpuas hati, kalau asyik terus kritik sana sini benda yang lepas bukan kita boleh ubah bukan? Relax jer..

Sumber Berita: Harian Metro

50 responses to Saya Tak Kenal Michael Ang, Dia Tidak Relevan Dalam Bidang Muzik- Edry KRU

  1. Anonymous says:

    hamboi. takburnya si edry ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dari atas sampai bawah… orang yg sama jer komen… hahaha… rentikanlah nak memburuk org…

      edry ke… michael ang ker… aku give no damn… dua dua leh terjun lombong bersama… sekian~

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Aku bukan anti Singaporean mahupun anti Edry..
        Cuma pada pendapat aku la…
        Sebab aku baru 1st time tengok AF masa Final ritu…
        Aku tak rasa Sufi ada suara dan tone terbaik pun antara 4 org tu…
        Malah masa tone tinggi dia sampai adjust tone dia ke husky voice sbb dia tau kalau maintain tone tu confirm suara pecah.. tak sampai…
        Tp dah mmg rezeki dia agaknya…. dia menang malam tu..
        Mungkin gak faktor matawang dia.. apalah sangat harga undian rm1000 kalau convert ngan SGD.

        Tp bab Michael Ang…. honestly aku tak kenal dia
        Aku hanya kenal dia dalam tv yang mana…
        Mulut dia sama jahat dan sama laser ngan Azwan Ali..
        Cuma dia kurang sket je dari pondan giler tu.

        0

        0
  2. Edry sombong dn angkuh...berlagak! says:

    Nampakkanlah sangat kesombongan kau tu Edry oiii…kalau si Michael Ang tu bukan terlibat dlm dunia muzik sekali pn.. sekurang- kurangnya dia terlibat dlm dunia seni gok….itu semua dh mcm adik-beradik.. jgnlah kalau dia bukan terlibat dlm dunia muzik sekali pn kau nk angkuh sampai mcm tu sekali…agak-ajaklah juga kau tu Edry.. Pendapat dia ke atau orang awam ke kena terima jugalah gok….jgan pentingkn halwa telinga kau je…betul2 pentingkan telinga kepit kau je sendiri….apa yg Michael Ang cakap tu betul tau tk…kalau kau rasa tk betul apa dia cakap..kau ni betul2 ada masaalah pendengaran yg seriusssss…ok sorry ya……ok by…by…

    0

    0
    • zaza says:

      edry dah boleh geng ahmad idham. bezanya edry ni adham idham versi dunia muzik. sama2 jenis tkleh kene tegor. ego tk bertempat.

      0

      0
  3. Otak Edry Yg Angkuh.... says:

    Kau tu sombong bodoh Edry..berlagak pandailah sngat..tk guna belajar tinggi2…tpi otak angkuhlh sangat….menyampah aku orang mcm ni…podahlah….. lu….

    0

    0
    • Edry belajar tinggi? says:

      Errr… belajar tinggi ke Edry tu? Bkn takat SPM je ke? Aku selalunya tak judge org based on tinggi ke tak formal education dia.. Tapi kalau dah sombong camni nak jugak aku tau, tinggi mana sgt ilmu dia?

      Wey Edri.. Kau buat music utk orang2 marhaen macam kami ni dengar, bukan utk org2 music mcm ko cakap tu.. so kena tau la pendapat audience. Bongok!

      0

      0
      • anon says:

        Hmm….dah ade manusia bodoh sombong yg mempertikaikan pelajaran org. Kamu ni pun tinggi sngt ke belajar. Ingat, org2 yg tak sekolah tinggi tak semestinya bodoh tau. Yg sekolah tinggi tu sb rajin,. Ape kene mengena pelajaran dgn kejayaan hidup seseorg?? ingat sikit steve jobs & Bill gates dua2 college dropouts. Jgn mengomen ikut hati busuk je. Aku bela yg tak sekolah tinggi bkn kerana aku pn takde pelajaran, aku lulusan luar negara, tapi tak tahan dgn manusia sombong mcm kamu ni…
        You haters must accept the fact dat MMG EDRY ORG YG SNGT BERBAKAT…… Aku suka cara dia jwb teguran tu.

        0

        0
        • Anonymous says:

          yup agree. michael ang meroyan tak tentu pasal. lepas ni mesti ada je dia jawab. tringat dulu video keek dia kutuk air asia tu. i mean yes kita mmg boleh tak puas hati normal sbb kita manusia tapi janganlah meroyan tak tentu pasal n buatkan jd viral n nampak sangat kamu jenis tak educated mcm anjing menyalak mcm tu. atleast edry dia just jawab secara profesional n mcm michael ang tu simply petik nama edry mcm tu. remember bukan edry yg bagi vote or keputusan tapi org yg undi tu.

          0

          0
        • Edyna says:

          Haha.. Ko salah faham ni. Baca betul2. Dia tanya belajar tinggi mana Edri ni.. Mana ada dia kata edri bodoh sebab belajar tak tinggi. Aiyakkk

          Melebih2 plak si anon ni. Relax la..

          0

          0
        • feeyyya says:

          halahhh..michael ang kutuk2 edry and sufi sebab si cina kopek tu kan besfriend che ta…kompom la che ta mengadu kat bff dia pas kena herdik ngn edry kt konsert af aritu…kahkahkah

          0

          0
        • Anonymous says:

          Terbaikla edry..

          0

          0
  4. Sombongnya....si edry says:

    Itu namanya orang yg bodoh sombong.. Belajar tinggi2 tetap kosong otak kepala kau tu dgn kata2 kau jg Edry…tiada Makna belajar tinggi2 kau tu…

    0

    0
  5. Tolol Punya Edry.. says:

    Edry yg berlagak..lagi Tolol….

    0

    0
  6. Mmmmmmmmmm....... says:

    Mmmmmmmmm…..

    0

    0
  7. Mmmmmmmmmm....... says:

    Mmmmmmm……….

    0

    0
  8. Yalah tu.... says:

    Yalah tu Edry eiiii….cakap kau ke betul

    0

    0
  9. Yalah tu.... says:

    Yalah tu…..edry eiiii…cakap kau jelah yg betul….merapu betul ah kau ni…

    0

    0
  10. burit edry.. says:

    Burit….punya edry…

    0

    0
  11. Lah.... says:

    Lah mcm tu sekali kau cakap…

    0

    0
  12. bila says:

    betul ckp edry tu.MA bukan tau pasal muzik.f tak mau org Singapore menang,jangan buat audition kat negeri tu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Youre the best example malysian yg kolot…

      0

      0
      • HAH? says:

        HAH? Apanya yg Malaysian kolot? I think org yang kolot mindanya tak terbuka. Bila is stating the truth apa. Org yg takut sgt nak cross international borders yg kolot, saya rasa kot.

        0

        0
  13. Anonymous says:

    Mic, jgn lah ko sibuk kan edry tu. Ko apa kurangnya bawak pelakon Indon belakon dlm filem ko. Hahahahahaha…………… 2X5=5X2

    0

    0
  14. ramleeposmen says:

    Mic, jgn lah ko sibuk kan edry tu. Ko apa kurangnya bawak pelakon Indon belakon dlm filem ko. Hahahahahaha…………… 2X5=5X2

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Soooooo many stupid malaysians making so much noise …menyalak.. si cina gemok perut penuh najis.menyalak tak bertempat..yg dia ambik pelakon indon berlakon cerita dia dulu tu boleh..inilah org kalau perut penuh najis susah otak nak bergerak..industri hiburan sepatutnya tak terhad pada org local saja.contoh di US.selama ni mereka rugi ke ambil artis luar negara? Malah makin berkembang industri hiburan di sana..cubalah open minda2 anda yg ternyata sempit sngt2..tak malu ke org2 kau berpusu2 masuk ke spore cari makan..mata terbeliak tgk matawang spore..kalau nak diikutkan org2 sg pun tak heranlah sgt nak cari duit kat sana.dahlah matawang jtuh tersungkur..artis2 ke sana pun semata2 nak kembangkan bakat..duit secondary..edry kaulah segelintir malaysian yg bijak..aku salute..
    .

    0

    0
    • Anonymous says:

      MA opinion same je mcm mengutuk sebab tk suke org luar menang…..why org China ok jer when Sheila menang kat China???? why never pertikaikan? be open to all, rezki masing2 di tangan Allah…..

      0

      0
    • zaza says:

      bijak la sangat….

      0

      0
  16. afidah azmi says:

    Edry tak kenal Michael Ang?? Seriusly,Saya yg tak ada kena mengena pun kenal Michael Ang.Antara 3 org ahli KRU ni..Saya paling tak berapa berkenan dgn Edry.

    0

    0
  17. cikikaka says:

    aku x kesah pun sufi menang sbb dia dari awal dah bagus tapi nampak sgt edry ni syg sangat kat sufi ni sbb
    kes che ta dulu tu pun gaduh dgn edry sbb che ta bagi komen pedas kat sufi.. kali ni sbb komen micahel &
    sufi menang, edry terus mendongak ke langit tak nak terima teguran.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Che tah tu bodoh
      .bulu mata je 3 lapis otak dia sendiri tak ada lapis..apa dia tahu pasal muzik?.nak bandingkan che tah dgn edry seperti langit dgn bumi..in the first place sapalah yg pandai sbgt abik ceh tah jadi juri.dia boleh bisness bulu mata je..

      0

      0
  18. Anonymous says:

    10 komen sama orang..sakit otak punya orang..

    0

    0
  19. Mat K says:

    Lu dgn Ahmad Idham, sama je. Dua-dua ekor boleh duduk dlm toilet, terus bom kan.

    0

    0
  20. Wise says:

    Tak payah kenal siapa Micheal Ang… drama dia semua kelaut… asyik ambil hero Indon berlakon dlm drama dia… Jalan cerital tak apa2 aje janji duit masuk poket… Edry tak payah nak kenal dia….and tak payah tonton cerita arahan Micheal Ang semua kelaut…. buang masa.

    0

    0
  21. tak malu says:

    Sesuai la tu…cikgu gan anak murid ada skandal seks…all the best…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Aku kenal siapa michael ang…cina gemok jual fish ball dan pork ball kat pasar sebelah rmah aku..

    0

    0
  23. melati says:

    AF 2015….???..saya tak tahu ia masih Wujud….rasa berdosa kah saya kerana AF2015 saya tak tahu masih Wujud…,,pastu perang2 mulut plak……………aloooooo ASTRO…..ambil skit lah pendapat penonton., kalau nk naik kan namer AF kembali bersinar..Bagi balik kat AZNIL..settle semua…ni ko bagi kat Zizan Kangkang yg tgh nk lupus tu…

    0

    0
  24. sotong hitam says:

    PEOPLE… move on lah!!! yg dh mengang tu rezeki die! Lepas ni extravaganza pulak org pertikaikan…tak boleh ker tonton and feel happy? ni semue kan entertainment semate2!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yup setuju. Itu rezeki namanya. Ntah2 yg ramai menyalak kat sini x undi pun pelajar kesayangan korang tu. Aku mmg x undi pun, layan je.. Yg menang tu dah tentu dpt duit n pergi melancong. Korang yg kutuk2 tu dpt apa?

      0

      0
  25. anon says:

    Aku mmg tak pernah tengok AF ni….tapi kenapa yg duk mengutuk edry syg kat sufi & nak menangkan dia, bukan ke pemenang ditentukan oleh undi dari penonton?????????? Confuse….?
    FYI….edry tu kan mmg berbakat, lagu2 dia mmg sedap2… Betol cara edry jwb, sape cina yg mengada2 komen psl AF tu? Pemuzik terkenal ke. Berapa lagu dah dia cipta?? Honestly mmg aku pun tak pernah dengar apek ni. Yg gih menyebok tu kenapa. Takde kena mengena pun dgn dia kan? Ang shud mind his own business…

    0

    0
  26. anon says:

    Bagus Edry, cara kau jawab mmg mantop. Respek you Edry…

    0

    0
  27. dexter says:

    Bukan kamu je yg tak pernah dengar nama michael ang tu, aku pun tak pernah dengar jugak. Sapelah apek menyibok ni. Attention seeker betol. Kalau dah bukan bidang dia, wat ape cina ni nak menyibok…. Edry taulah ape yg dia buat, dia kan mmg berbakat dlm bidang ni. Yg duk komen mengutuk2 edry tu kenapa…? Busuk hati betol melayu2 ni…

    0

    0
  28. josh says:

    GOOD JOB…..YOU GO EDRY….l’m your biggest fan..

    0

    0
  29. che ti says:

    sudah2 la dgn af maksiat nie. cikgu pmpuan yg bertudung siap salam & peluk dgn anak murid lelaki time terkeluar dr konsert. apa la yg nak dibanggakan sgt konsert maksiat mcm nie.
    terkejut tgk af hari tu sorg pelajar lelaki salam, peluk & sebelah tgn lagi pegang pinggang cikgu pmpuan yg bertudung..

    mmg mgucap panjang……….

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Thank you so much edry.. jawapan MANTAP!

    0

    0
  31. mawar says:

    hmmm sejak bila AF pilih juara based on tone yg terbaik…tgk vince, mawi, zahid, faizal, shahir dll…sepatutnya ada yg lebih layak drp mereka kalo dpilih oleh juri profesional…sekian

    0

    0
  32. Siti says:

    Kebanyakan orang malaysia nie memang busuk hati. Nampak sangat kebusukan hati mereka. Penuh dengki dan iri hati. Susah sangat ke nak terima je nie memang da rezeki Sufi? Bukan nak cakap ape, tapi kebanyakkan orang malaysia mmg sakit hati bile orang Singapore dapat lebih. Penyakit hasrat dengki dan tak puas hati mmg tk putus dari dulu. Salute those Malaysian yang support talent yg tak kira bangsa atau nationality!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dorang sakit hati pasal dorang masih dok rmh tepi longkang busuk..jamban pecah .pakai tudung pas tu t’shirt lengan pendek..merepek orang malaysia ni.

      0

      0