Written by Bella | April 18th, 2017

Tindakan Chef Wan yang meluahkan rasa tidak puas hati terhadap menantu beliau, Gavin Edward O’Luanaigh mencetuskan pelbagai spekulasi mengenai keretakan rumah tangga Serina Redzuawan. Walaubagaimanapun, Serina masih kunci mulut mengenai punca beliau mengambil keputusan untuk bercerai.

Terbaru, menerusi akaun Instagramnya, Serina ada memuat naik penjelasan panjang lebar tentang apa yang sedang berlaku dan sebab mengapa beliau tidak mahu mendedahkan punca perkahwinan beliau retak.

Serina sebenarnya tidak mahu mencari publisit murahan dan anak-anaknya trauma apabila isu perceraian ini sering diperkatakan secara terbuka.

Seseorang wanita mempunyai tahap kesabaran yang tinggi dan cuba untuk bertahan semampu mereka dalam sesuatu perkara ataupun ujian. Walaubagaimanapun, kalau hati sudah derita dan tiada lagi kebahagiaan di dalam perkahwinan mungkin berpisah adalah jalan yang terbaik.

72 responses to Saya Tak Berminat Sensasikan Hal Rumah Tangga, Saya Diam Kerana Banyak Perkara Terlalu Sensitif Mengenai Perceraian- Serina Redzuawan

  1. Mak Becok says:

    Tak payah kita kaum wanita tunjuk baik sgt atau lemah; sedgkan si jantan punya jahat!

    Bangsat betul jantan omputih jilaka ni! Sb. tu depa ni asyik nak kahwin kat M’sia sj; tak nak juga kahwin kat negeri depa supaya isteri terutamanya; tak dpt. tuntut hak depa bawah2 undg2 Barat. Jgn. lepaskan penjagaan anak2 pd. si jantan jilaka mcm. ni.

    Aku sedih baca kisah seorg. pompuan kita kahwin omputih; nafkah tak nak bagi; tapi anak2 bawa lari pi Barat tipu waktu bercuti; dan anak2 tu terus hidup mcm. omputih. Lepas tu satu sen pun tak bagi kat isteri bila bercerai sbb. hanya kahwin di M’sia.

    0

    20
    • Mak Becok says:

      Jadi aku harap CW tolong ambil juga peguam hebat di Barat supaya Serina dpt. tuntut separuh dr. harta jantan haram ni! Entah2 berlambak harta2 dia kat Barat tu termsk. disembunyikan di Cayman Island – itulah yg. selalunya dibuat omputih bila bekerja di rantauan supaya tak kena cukai di negara dia. Apalagi kalau omputih ni spy yg. menyamaq – tentu berjuta harta dia!

      Jgn. kasi can kat omputih jilaka ni pikiaq dia boleh kahwin gadis Islam/Melayu kita dan menganiaya isteri dia sewenangnya!

      1

      15
      • Anonymous says:

        komen paling bodoh….

        13

        0
        • Mak Becok says:

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq kapir laknat si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

          1

          9
        • Peah says:

          Baru kalut.. si Gavin dah pecah lobang dlm Star Online smlm… anak2 duduk dgn dia 15 bulan….

          Yg ko belah mcm tu jeeee!!!!!

          11

          0
        • Anonymous says:

          mak becok = mak bahlol.

          9

          0
        • mat kelate says:

          tak habis2 mak becok maki hamun…copy and paste komen dia sendiri yg di recycle…hahahaaha buduhhhh.

          6

          1
        • Mak Becok says:

          Tu dia; punya penakut si kapir2 laknat ni sampai dok serang Mak Becok!

          Itu bini2 atau suami2 lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig SingaPORK tu kah, sampai lu terlalak & copy-paste mcm. si sewel-pelahap taik, pelac*r2 homo butoh hanyir oi?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis yg. dilahirkan dr. mak2 sundal terkangkang/bapa2 homo tertonggeng tepi longkang busuk oi?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit2 otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan2 dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

          0

          11
        • LOL says:

          pecah lubang semalam…serina tinggalkn anak2 pada si suami 15 bln.
          siapa yg ingkar? patutlah xnk komen… bapak ko pulak yg over2 mcm ayam baru lepas bertelur.

          23

          0
        • Anonymous says:

          Mak becok..sebenarnya..pompan simpanan chef wan..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ATTENTION PLS…JANGAN LAYAN KOMEN BODOH COPY PASTE MAK BECOK..DIA NI MAHLUK HALUS SEBENARNYA KALAU KORANG NAK TAHU….DULU PERNAH DI BUNUH SEWAKTU MENJALANKAN TUGAS SEGABAI PELACUR ATASAN…
          SO TOLONG BIARKAN DIA DGN KOMEN BODOH DIA..TAKUT ROHNYA TK TENTERAM..HARAP MAKLUM YA SEMUA..

          1

          0
      • Anonymous says:

        Cerai jangan tak cerai. Mungkin ini balasan di dunia atas segala dosa yg dia buat kepada laki dia. Ingat wahai kaum hawa, Allah marah pada yang selalu berdosa kepada si suami.Syurga dibawah kaki suami walaupun di syurga nanti dapat bidadari yg virgin. Jadi taat la sepanjang perkahwinan dan ikut kata suami walaupun salah ke, betul ke sebab kalau tak dosa dan silap hari bulan kena cerai. Lelaki tak apa tetap boleh kawen 4, betapa indahnye islam dan adil

        2

        12
        • Mak Becok says:

          Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal, si jantan/betina pelac*r kapir laknat homo tertonggeng pungkoq, si burit/butoh berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi!

          Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel2-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

          0

          5
        • Anonymous says:

          Nusyuz – derhaka & ingkar perintah suami ???? OMG!!!!

          8

          0
      • Anonymous says:

        mak becok kawan baik si chef wan.. iaitu azwan ali. sebijik gaya maki.

        9

        0
      • Aku Mix says:

        bini yg x setia. keluar rumah tanpa keizinan laki.
        jawablah ko besok depan hakim dan allah!

        11

        0
    • Hajah Muslimah says:

      Tapi omputih batang besau bukan macam melayu, kecik, kontot dan lembik. Ada hati nak kawen 4 pulak tu konon ikut sunah, tak cukup tu kalau boleh nak mati syahid dapt awek kat syurga pulak tu. cis dasar kuat seks, harap kan serban tapi sarong jugak yang londeh. Keluar kepala kecik

      16

      0
      • Mak Becok says:

        Yg. lu si penyamaq penakut kapir laknat burit asyik dok menyamaq & hina sampai mcm. tu Islam/umatnya, trutamnya bangsa Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kami apahal si kapir laknat DAPig/PAPig SingaPORK homo pelac*r tertonggeng jub*q tepi longkang busuk?!! Jilaka lu!

        Itu bini2 atau suami2 lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel2 aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing2 kurap penyamaq Zionis ni?!

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq kapir laknat si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

        0

        7
        • Mak Gayah says:

          padam muka chef wan…mulut jahat. semua pakat2 cerai. besok giliran mak becok kena humban dlm kandang taikkk.

          5

          0
        • Mak Becok says:

          lu ni mesti si penyamaq gayahjantan pelac*r homo tertonggeng pungkoq tepi longkang busuk, si butoh berlendir hanyir si kapir laknat -pelahap taik sewel DAPig/PAPig SingaPORK oi! Jilaka lu!

          0

          1
        • Mak Becok Penyokong Atok Bapuk says:

          atok pondan….kecoh padahal anak pompuan ko lari tinggal anak2 kt laki 15 bulan….hahahahaha….

          5

          0
        • lynn says:

          Pergh… panggil org kapir..sedangkan tiap tutur kata yg keluar dari mulut ko ni tak melambangkan Islam langsung.
          Mengucap la sebelum mati.
          Kata2 ko ni kalau guros hati org, tak jejak syurga ko weh

          0

          0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        hahahahaha klakar pulak minah jambu baca komen kau hajjah…memang betol cakap kau minah jambu sokong 200persen..

        0

        0
    • Mak Becok says:

      Sbb. tu, sesiapa yg. kahwin omputih, waktu baru kahwin semasa suami tu masih bersedia penuhi segala tuntutan kita, cepat2 register perkahwinan kat negara suami dia & tuntut hak residensi kekal (permanent residency) sbg. isteri, walau tak tinggal kat sana; baru juga ada hak sbg. isteri, kat Barat kalau kahwin omputih.

      2

      2
      • bangang says:

        kepala otak ko mtk resindensi kekal..ko ingt kita ni boleh dpt kewargenagaraan sesebuah negari lebih dr 1??klo dia dpt kewarganegaraan usa automatically lucut kewarganegaraan msia dia…ada phm bongok?

        4

        2
        • Ali says:

          Permanent resident tak sama dgn nationality. Dia xkan dpt passport UK, cuma dia x perlu ada visa untuk duduk dkt UK. Kalau tak maximum die boleh duduk UK 6 bulan je as visitor. Tu je…

          5

          0
        • Mak Becok says:

          Itulah nama lu si bangang butoh nak mampos! PR disamakan dgn. ckerakyatan (citizenship)? Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel2 aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni?!

          0

          1
        • Mak Becok says:

          Alibagus, komen MB ditujukan kat si bangang jialak tu!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mak becok aku suspect ialah seekor bapok senja aka pelacur aka roh gentayangan..eee so creepy baca dia punya komen..cuba korang scroll..

          4

          0
    • Anonymous says:

      chef wan kuat kelentong….

      2

      0
    • Anonymous says:

      cko chef wan jgn percaya la….kuat propa…kuat putar spin cerita. insaflah org tua…

      4

      0
    • The Star says:

      “I was fine with taking on all the expenses as this is my duty to the family and I am fully aware of my responsibilities as a husband and have provided accordingly,” Gavin said. He was devastated when Serina moved out of the house in January 2016 and asked for a divorce”…….

      8

      0
    • Anonymous says:

      sabar mak becok. kita tak tau bila kita mati. Banyakkan lah berzikir dari memaki hina orang. Insyallah hati mak becok lagi tenang.

      2

      2
      • Mak Becok says:

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, punya penakut nak menyamaq pula si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

        0

        1
    • Anonymous says:

      KALAU TK SUKA SENSASIKAN PERIHAL RMAHTANGGA..SO TUTUPLAH MULUT BAPAK KAU YG LAZER TU JUGAK..KENAPA SAMPAI DIA MAKI HAMUN SIBOK MENGHINA MENANTU SAMPAI GITU SEKLI PUN KAU DIAMKAN…KALAU KAU TK BAGITAU ORANG KISAH RMHTANGGA KAU BAPAK KAU SIANG2 DAH BUKAK MULUT..SO PERGILAH TUTUP MULUT ORANG TUA BECOK TU DULU LAIN KALI..

      1

      0
  2. Fairy Mother says:

    Memang pandai sampai kena cerai, kalau tak nak sensasikan cite kau, ytak yah le keluar apa2 statement dalam social media.

    1

    3
    • Mak Becok says:

      Oi; dia kan artis; tentu sentiasa dpt. publisiti walau senyap! Takkn nak diam; kalau org. buat fitnah mcm2!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq kapir laknat si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      0

      1
  3. Fidot says:

    Cite cedok kt IG org lagi…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Waktu si Gavin jaga anak ko 15 bulan ko x heboh pulak????? Bapak borek anak rintik… propa!!!

    8

    0
    • Mak Becok says:

      lu ni mesti si jantan pelac*r homo tertonggeng pungkoq tepi longkang busuk, si butoh berlendir hanyir si kapir laknat -pelahap taik sewel DAPig/PAPig SingaPORK oi! Jilaka lu!

      0

      3
    • Anonymous says:

      bodoh punya tok wan….kuat kelentong di media.

      4

      0
  5. Ex-Amnet Forumer says:

    Ok Media, leave her alone. Kita sambung gosip.

    1

    0
  6. Pecah Lobang says:

    isteri ingkar…lari tinggal kan anak2 dgn si laki..15 bulan.

    4

    1
    • Mak Becok says:

      Yalah, si jantan olang putih sial tu dok pi menyundal dgn. betina2 sini sana! Amek dia; kena jaga anak2, baru tau; dahlah nafkah kat uisteri tak nak bayaq ! Tapi jgn. haraplah nak bawa anak2 tu lari dr. Malaysia kami ni, si jantan olang putih sundal oi!

      2

      2
  7. Anonymous says:

    bini yg tidak taat….. :(

    3

    0
  8. Anonymous says:

    apa punya mak lari tinggal anak2 dan laki ko ni serinah hoiiiii ???

    4

    0
  9. nok gebuzzz says:

    kesianyer pd serina…lagi2 bab anak tu..saya doakan semoga urusan serina dan suami dipermudahkan…

    5

    0
  10. Anonymous says:

    Atok Becok Chef Wan layak kawin sama Mak Becok saja…padahal propa taikkk.

    4

    0
    • Mak Becok says:

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq kapir laknat si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      0

      1
      • farera says:

        mak becok ko xyah komen la..wat brtmbh dosa jk..

        0

        1
        • Mak Becok says:

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

          0

          1
        • Anonymous says:

          Betul tu..aku rasa si mak becok ni ada kena mengena dgn bapok becok..chef wan..
          Atau dia ni ada penyakit mental kot..komen dia lari jauh pas tu suka repeat2 guna ayat2 mengarut yg sama ajer…perasan tk? Tk caya nnti dia balas balik komen aku gunakan copy dan paste..menakutkan kan…

          0

          0
  11. Anonymous says:

    bini yg x patuh suami. sesuai muka ko x dpt sesen pon…

    3

    0
  12. Anonymous says:

    chef wan penipu!!!!

    1

    0
  13. Anonymous says:

    che wan spin cerita konon bekas laki x bayar….tak kasi nafkah…bodoh punya org tua. puiih…

    4

    0
  14. Anonymous says:

    chef wan cakap karut….gavin kot jaga anak2 ko serina.

    3

    0
  15. Tipah X Tertipum says:

    cakap tok wan jgn percaya…20% je yg betul. huhuhu

    2

    0
  16. Sporean Gurl says:

    Al kisahnya…anak2 tinggal dgn si suami 15 bulan dah. Patutlah tak berani nk komen!!!

    7

    0
  17. Anonymous says:

    Ketaatan seorang isteri terhadap suami melebihi ketaatannya terhadap kedua orang tuanya …..

    3

    0
  18. Anonymous says:

    bini derhaka….lari keluar rumah. cissss.

    3

    1
  19. Anonymous says:

    patut la gambar2 IG asyik sana sini..
    rupa2 nyerrrrr.

    3

    0
  20. Anonymous says:

    Che Wan patut dlm reban ayam taik sama mcm Mak Becok. Dua2 ribut.

    1

    0
  21. aih says:

    first of all.. Serina.. ur father tak patut masuk campur.. and yes he is ur father..
    tapi syurga u bawa kaki husband u… ur husband make love with u… why must ur father interfere…

    6

    0
  22. AkuBenciMatSalleh says:

    Korang ni tatau agaknya. Sebab apa Serina keluar rumah. Bukan dia keluar rumah tinggalkan anak-anak dia. Si Gavin tu yg tak kasi Serina ambik anak-anak. Siap bagi condition lagi kalau nak bawak anak pi mana-mana maid kena ada. Supaya dia dpt pantau aktiviti Serina bersama anak-anak. Yg pandai komen, mmglah sedap mulut komen. Yg Gavin pasang betina cina sini sana korg tatau deh. Serina bijak. Diam. Tapi dlm diam takkan nak dok diam je bila Gavin menipu tanggung anak-anak 15 bulan. Mana boleh tinggalkan. Solat pun tak pnh ambik pusing nak belajar. Sbb tu Serina nak tuntut hak dia. Supaya dia blh dpt anak-anak. Korg tatau byk benda ni.

    20

    0
    • Yekeni says:

      Betullah… dlm islam, kalau laki tak kasi keluar rumah, walaupun untuk visit papa wan, tak boleh keluar rumah. It’s their marital home. He has the right kalau tak kasi serina bawak anak. Tapi kan, kenapa serina tak terus pergi mahkamah tuntut untuk bawak anak bersama? Kenapa masih boleh terus gigih berniaga sana sini? Mungkin pasal laki tak salah ke? Tak abusive pukul bantai, nafkah kasi…. go thru the right channel lah… jgn cakap laki tak tanggunglah… itu tak masuk akal… walaupun share dgn isteri, ada jugaklah dia contribute…

      Kalau pasal solat, yg melayu islam pun belum tentu jaga solat. Itu tugas serina membimbing. Obviously she failed.

      Gavin is health conscious i observed. Serina should have paid more attn to herself, her body instead of business memanjang… laki pun bosan, makan luar… lelaki, nafsu kan satu….

      0

      0
  23. Anonymous says:

    hati2…omputih ni kalau bab anak no1..dia lebih pentingkan anak2.

    2

    1
    • Yekeni says:

      Yes… true… my uncles are very good family men… tak pernah tinggi suara…. very caring…. very pleasant people… and children are their priority…

      4

      0
      • Mak Becok says:

        Yg. berlambak perogol pedofilia kat Barat tu tak pula lu terlolong ya si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

        1

        2
  24. Anonymous says:

    Serina yg salah..

    0

    1
  25. Mak Becok says:

    Yalah, si jantan olang putih sial tu dok pi menyundal dgn. betina2 sini sana! Amek dia; kena jaga anak2, baru tau; akibat nafkah kat isteri tak nak bayaq ! Tapi jgn. haraplah nak bawa anak2 Islam kami tu lari dr. Malaysia kami ni, si jantan olang putih sundal oi!

    0

    0
  26. jg spenda memasing says:

    komen2 cam bangang sibuk sgt hal dlm kain org…padahal masing2 jgk berlaki..tp laki pun byk kepoh jd kaki gosip jgk sekarang ni..sbb mentang2 bini ko bekerja ko pulak mulut cam mak jemah…jg keluarga memasing…masyarakat mmg kaki sibuk tambah2 lg retis…explain apa pun kat org tetap org akan manipulasi….

    To Serina memang anda artis…tapi selain peminat ramai jugak pembenci…
    benda2 peribadi tak perlu dicerita sbb yg menyibuk tu dasar menyibuk semata2…bukannya concern sedikit pun…anda explain mmg benda tak akan habis…as a fan i hope things will gets better off no matter what…

    5

    1

Leave a Comment

Optional