Written by AbangNara | May 21st, 2012

Abang Nara dah kata dah. Kalau bercinta jangan lama sangat. Masuk meminang cepat-cepat. Mungkin kerana sudah terlalu lambat, Almy Nadia sudah pun tawar hati dengan Fizz Fairuz. Semalam di BiPop, Almy Nadia membongkarkan betapa jiwanya merana dan kecewa sepanjang bercinta dengan Fizz Fairuz.

fizz fairuz

Untuk makluman, Fizz Fairuz sudah pun membuka mulut kepada media awal tahun ini tentang perancangannya untuk melamar Almy Nadia. Namun untuk pengetahuan anda, Fizz Fairuz tidak pernah memberitahu kepada Almy Nadia tentang perkara tersebut secara face to face. Kata Almy:-

Sana sini orang asyik memperkatakan tentang soal perkahwinan saya dan Fizz, sedangkan saya sendiri tidak tahu sejauh mana kejujuran Fizz. Fizz tidak melamar saya, tidak pernah membuka mulut soal perkahwinan. Dia hanya memberikan kenyataan kepada pihak media. Hubungan kami juga boleh diumpamakan seperti retak menanti belah sejak dua tahu kebelakangan ini. Saya terlalu kecewa, sudah kering air mata apabila terlalu banyak dugaan dan rintangan yang terpaksa dilalui. Tapi, lama kelamaan saya terfikir kenapa saya nak terus menangis dan meratap sedangkan Fizz tidak pernah menghargainya.

Tambah menyedihkan apabila Almy membuka cerita yang Fizz lupa hari jadinya dan tidak menjemputnya ke ABPBH. Serius sedih.

Kami tidak lagi bercakap melalui telfon, jika ada hal penting, saya hanya berbicara melalu WhatsApp. Nombor BBM Fizz pun saya tiada. Jadi adakah ini yang dinamakan cinta? Selama tiga bulan merajuk, Fizz langsung tidak mempedulikan saya, jauh sekali nak menjenguk saya di kampung. Saya juga terasa hati, saya tidak langsung dipelawanya ke majlis ABPBH. Saya teringin nak pergi kerana sudah lama tidak menghadirkan diri ke majlis anugerah, tapi Fizz mahu pergi bersama rakan dan keluarganya saja. Saya mengalah. Tapi, paling buat saya kecil hati, Fizz langsung tidak mengingati hari jadi saya. Bukan nak hadiah besar pun, cukup sekadar mengingati dan mengucapkan selamat hari jadi. Itupun Fizz sudah lupa, jadi apa harapan saya?

fizz almy
Sedih gila kan? Bagi Abang Nara, nampak macam Fizz tak nak kat Almy Nadia langsung. Tambah sedih apabila Fizz hanya menghubungi Almy selepas beberapa hari dia memenangi ABPBH.

Dia cakap pada wartawan, saya adalah orang kedua yang selepas ibunya iaitu insan yang dihubungi Fizz diumumkan menang dalam ABPBH pada malam 8 April lalu. Saya nak gelak mendengarnya, hakikatnya dia menghubungi saya beberapa hari selepas kemenangan itu.

almy

Tak sangka begini rupanya keadaan percintaan Fizz Fairuz dan Almy Nadia. Abang Nara nasihatkan supaya Almy lupakanlah sahaja Fizz. Ramai lagi lelaki di luar sana yang boleh membahagiakan anda. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

195 responses to Saya Sudah Tawar Hati Dengan Fizz Fairuz – Almy Nadia

  1. tupai berjanggut says:

    Soal jodoh hanya Tuhan yang tahu..

    0

    0
  2. ehem says:

    fizz tu mmg tk penah serius dlm perhubungan…sape yg kenal dia akn tau perangai sebenar fizz…

    0

    0
  3. Saya Baik says:

    urmm…da la tu almy..ade hikmahnye…

    0

    0
  4. xnk taip nama says:

    alahai..bende kecik jgn la merajuk cpt sgt akak oii…setakat xpelawa pegi ABPH ape la sgt..bknnye rugi berbilion ringgit malaysia pun kak

    0

    0
    • ... says:

      memang la x rugi berbilion pon.org bercinta nak la jugak rase di hargai.kalau bf sendiri buat x endah.memang patut la kecik hati.ni sebelom kawen dah x endah.kalau dah kawen.?x ke bercerai berai nanti.kalau kau pnye bday pon kalau lover ko x wish ko akan rase benda yg sama.

      0

      0
    • eppy gurl says:

      ekau ni xdak kpala ka nak pikiaq??? hati n perasaan xternilai tau x??

      0

      0
    • comei says:

      btahun dah dia ni bcinta dgn fizz.hati pompuan mana xnak disunting? sampai la ni pun x msk lg meminang.sampai dia tpaksa amik anak angkat.dari bdn slim smpai chubby pun x dpinang lg. cantik ape si almy ni. rugi ko fizz..

      0

      0
      • Jantan terhangat says:

        kesian die … bdan almy tu x chubby kot ,mngkin bagi prmpuan chubby .. tapi bagi kami lelaki tu la bdan idaman … montok n mantap ..
        ( xde niat laen , juz saying )

        0

        0
      • Cik_Chenta says:

        Sape yang taknak disunting buah hati sndiri kan?
        Contoh mcm awal n scha tu..Diorg bercinta 2tahun lebih, lepas tu jalan..(berumahtangga) ..Tak elok sebenarnya bercinta lama2 neh…:)

        0

        0
    • nora hangit says:

      “Hubungan kami juga boleh diumpamakan seperti retak menanti belah sejak dua tahu kebelakangan ini.”…dh 2 tahun okey, bkn nye sbb x bwk ke abph..rse cam fizz mksdkn org len kot, bkn almy. ape pon jodoh di tangan Tuhan..neway, fizz bknlah lelaki gentleman.

      0

      0
    • qlara says:

      ko ni bodo ke pe? bkn sbb ajk ke ajk jd isu ni soal hargai ke x seseorg tu dlm hidup fiz tu. klo da jd tmn wanita mesti la b’maksud org yg istimewa dlm hidup dye. tp np ari2 istimewa xsmbut b’sme… mesti la almy terasa hati..

      0

      0
  5. akusriata says:

    ouchhh.. patut la snyap je x bunyi gosip ape2 pun diorg ni.. rupa2 nya makan hati diam2 jer

    0

    0
    • Fiz bongok says:

      Almy ni bagus.takde kecoh2.makan dalam betahun2 sorang2.tinggalkan je jantan xtau appreciate pmpuan ni.
      aku start tengok si fiz tu menang award haritu dah menyampah dah.fake nak mampus.mcm die sorang menang award.peghak.beli paper byk2,undi diri sndiri boleh cite ah.citporahh!

      0

      0
  6. timpom says:

    siannye awk almy yg kiutt..sbr la ye..klo sy pon, xnk hadap laki cmtu. ade smone special, tp wat xreti je..

    0

    0
  7. Almy nadia punya fans says:

    Sangat bersimpati dgn Almy Nadia. Tak patut betul Fizz buat mcm tu. Ckp x serupa bikin. Ptuihhh

    0

    0
    • Uhh ... Kinky says:

      klau putus .. jumpe lh declare sesama diaorg .. ni snyap je .. mmg prasan dkat abp almy xde .. farid kamil dng diana danielle tu mcam dh putus kn.. farid g abp dgan maya karin ..

      0

      0
  8. embok ketum says:

    Wat solat istikharah mintak petunjuk..

    0

    0
  9. sidaracantikmanis says:

    tulah yang aku tak mahu kalo bercinta lama2..drg berdua ni public figure sama juga mcm manusia biasa jugak….ppn ni kalo dia dah sayang..mmg sayang habis..tpi kalo dah kecewa..mmg tk blh nak ubt…sabar yer Almy…..

    0

    0
    • lia says:

      aku tgk almy ni mmg cantik owg dier..hai nape la fizz wt cmnie..n aku setujuk kenyataan ko..kalo pmpuan da sayang,mmg sayang sgt@abis..kalo x xdenyer dier pendam btahun demi sayang dier pd fizz..sbr yer almy,ade la jodoh yg baek utk awk nt :)

      0

      0
  10. Pink Lady says:

    kesiannya ;(
    takpe, serahkan semuanya pada Allah. apa yang terbaik, hanya DIA yang tahu.

    0

    0
  11. ninie says:

    baik putus sblm kawin dr bercerai-berai.. dara pun masih tersimpan rapi.. alahai artis…

    0

    0
  12. ermm.. says:

    soal lupa birthday..hal kecik ajer.. yg dh jd husband & wife pun ada yg lupa..
    call selepas beberapa hari stlh menang ABPBH..x pelah..jgn le sedih sgt dgn hal sekecil ni.. byk lg hal lebih besar yg perlu kita fikir..apa pun ingatlah Allah..insyaAllah hati jadi tenang..
    Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. (Surah. Al Baqarah:216)

    0

    0
    • conan says:

      memang la kita patut ingat allah salu. tp, kalo tarikh moment penting pun kt lupa, x mustahil tarikh kawen pun dia x ingat.lain la kalo bebday almy 4 tahun skali jatuh pd 29.2,kalo tlupa boleh lagi la terima. ke awak ni antara yg x ingat tarikh2 penting psgn?

      0

      0
    • cella says:

      lupe tarikh penting bnde kecik ko ckp…nenek ngn atok aku lg,dah tua pon celebrte bday same2..ke ko sorg je xingt tarikh sesama pasangn ko…kesian ko kan..mest ko seorg yg bosan tahap babun..lg pulak almy ckp no bbm fizz pon dia xde,fizz xbg..bcnta ape mcm tu, tang mne cinta cintun klau cntact pon x…

      0

      0
      • Anonymous says:

        di akhirat nti Allah tak tanya pun birthday kita..boipren/girlpren kol kita bpe kali sehari.. amal ibadat tu yg nk di bawa.. pyelamat kita kat sana nti..
        tak tfikir ke apa yg jd semuanya ada hikmahnya.. setiap manusia Allah jadikan berpasang-pasangan.. mungkin fizz bkn jodoh yg tbaik tuk almy.. bdoa & usaha tuk kebaikan..bkn dok kutuk org sana sini.. sebelum nk kutuk org.. ingat Allah.. kuasa Allah melebihi segalanya..apapun semuanya kena berbalik pada Al Quran..jadikan panduan..
        x de manusia yg sempurna di dunia ni..jd ambil apa yg tjadi sbgai pgajaran & pgalaman..

        0

        0
      • ada hikmahnya says:

        di akhirat nti Allah tak tanya pun birthday kita..boipren/girlpren kol kita bpe kali sehari.. amal ibadat tu yg nk di bawa.. pyelamat kita kat sana nti..
        tak tfikir ke apa yg jd semuanya ada hikmahnya.. setiap manusia Allah jadikan berpasang-pasangan.. mungkin fizz bkn jodoh yg tbaik tuk almy.. bdoa & usaha tuk kebaikan..bkn dok kutuk org sana sini.. sebelum nk kutuk org.. ingat Allah.. kuasa Allah melebihi segalanya..apapun semuanya kena berbalik pada Al Quran..jadikan panduan..
        x de manusia yg sempurna di dunia ni..jd ambil apa yg tjadi sbgai pgajaran & pgalaman..

        0

        0
      • ada hikmahnya says:

        di akhirat nti Allah tak tanya pun birthday kita celebrate dgn sapa..ada org wish ke tak..boipren/girlpren kol kita bpe kali sehari.. amal ibadat tu yg nk di bawa.. pyelamat kita kat sana nti..
        tak tfikir ke apa yg jd semuanya ada hikmahnya.. setiap manusia Allah jadikan berpasang-pasangan.. mungkin fizz bkn jodoh yg tbaik tuk almy.. bdoa & usaha tuk kebaikan..bkn dok kutuk org sana sini.. sebelum nk kutuk org.. ingat Allah.. kuasa Allah melebihi segalanya..apapun semuanya kena berbalik pada Al Quran..jadikan panduan..
        x de manusia yg sempurna di dunia ni..jd ambil apa yg tjadi sbgai pgajaran & pgalaman..

        0

        0
  13. Eyqa Hasnan says:

    kesian almy nadia tu kan ? tak apa . mungkin bukan jodoh dia dengan fizz . mana tahu nanti jadi irma hasmie . tak dapat nabil tapi dapat yang jauh lebih baik daripada si nabil tu .

    0

    0
    • Orang yang memahami almy says:

      Saya setuju sangat2. Mungkin ada hikmahnya… Doa byk2. Insyaallah dpt yg lebih baik dari Fizz

      0

      0
    • mamacomey says:

      tak baik kata si polan itu tak baik bile putus tau, kite semua bukan sempurna pon..klu si polan tu dah kawin mknanya pasangan dia dapat yang tak baik ke? huh..pendek kata tak ada jdh aje..tak semestinya yg kite dpt ni lbh baik..ingat kite hdp ni msti ade ujian dr Allah..so berdoalah byk2 utk mendapat kebahagiaan..

      0

      0
  14. saya sayang almy nadia says:

    Rasanya tak perlu lagi almy terhegeh2 kat fizz..dah agak dah perangai fizz ni macam mana..

    Saya Sayang Almy Nadia..

    0

    0
  15. Eyqa Hasnan says:

    tak apa . mungkin bukan jodoh dia dengan fizz . mana tahu nanti jadi macam irma hasmie . tak dapat nabil tapi dapat yang jauh lebih baik daripada nabil . ada hikmah disebaliknya :)

    0

    0
  16. jayzrine zarina says:

    xpelah almy, insyaAllah awak akan dpt jodoh yang lebih baik dari dia… :)

    0

    0
  17. adinda says:

    kesian nye.. tp klu tgk pd gaya n cara mmg nmpk fizz ni mcm owg yg xnk ada comitment.. fizz ni xnk pkir jauh utk masa dpn dia n pasangan.. dia ingt pmpuan ni nk ke tggu laki lama2 klu hubungan xde arah tuju.. almy ni da la cantik.. nasib baik dia setia.. klu x, da lama dia pg cari laki lain…

    0

    0
  18. Lala says:

    x payah lah di teruskan lg…mmg x der jodohlah tu…cari je yg lain…cari org yg syg kita bkn kita syg org….

    0

    0
  19. Alahai says:

    Allah tahu apa yg t’baik utk hambaNya.. Kalu berkemampuan gi Umrah, doa & mintak petunjuk dari Allah … InsyaAllah boleh dpt jodoh yg baik.. Exp mcm Irma Hasmie ~_~

    0

    0
  20. […] di BiPop, Almy Nadia membongkarkan betapa jiwanya merana dan kecewa sepanjang bercinta … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Almy, dengan, Fairuz, Fizz, Hati, Nadia, Saya, Sudah, […]

    0

    0
  21. Elly says:

    Aku harap Fizz dapat cari perempuan yang lagi baik dari dia. Kbai.

    0

    0
  22. minah bunga says:

    takpe. klw ada jodoh tak ke mana. bykkn bersabar. InsyaAllah yang lebih baik bakal menanti! :)

    0

    0
  23. IsteriVIP says:

    So.. Almy dear, jgn la bermuram durja hanya sbb si budak Fizz tu tingggalkan awak, bukan bagus sgt pun Fizz tu, awak masih muda dan tentu ramai lai yg lebih baik untuk awak, mungkin bukan jodoh dgn dia,.. terima je lah kenyataan, jgn sampai nnt dikatakan perigi tertunggu timba sedangkan timba tu dah lupakan perigi.. lebih baik awak tumpukan pd kerjaya awak sebagai artis, jaga maruah dan percayalah satu hari mesti awak akan bertemu jodoh yg lebih baik dari yg lepas. Apa ada hal…… :)

    0

    0
  24. Kepala saya melekat kat kuali mamak says:

    Alahai..mcm 2 ker?.. Almy nadia ni comel..brlakon pun mantap…bongok FF ni..tp pkara biasa la bf lupa hrjadi…bf aku pun slalu lupa gak. Aku pun penah gak lupa bday dia.hahaha. Moral of the story…wahai kaum hawa d luar sna, u all jangn la trlalu mgada2 smpi benda kecik pun nk d besarkn..lelaki pun rimas kalau asyik nk mrajuk jer….

    0

    0
  25. gerammm sesgtttttt!!!! says:

    Fizz ni ckp berbelit2.Dan2 ari tu ckp klu menang abp nk pinang Almy tp bla dh menang reporter tnya lain plak jwpannya……… ckp x serupa bikin dorrrr!!!!!
    oiiii Fizz org beri kau menang tu sbb nk sruh kau kawin n Almy.sian kt dia!!! Npak sgt kau hanya nk pancing undi je. aku minat kau tp bla jdi mcm ni rsa myampah plak.mainkan ati n perasaan prempuan. mcm ne klu bnda ni jdi kt sedara ppuan kau!!!!!!

    0

    0
  26. Almy Nadiot says:

    Bukanke Fizz ada berjanji jika dia menang anugerah abph kali ni dia akan melamarAlmy Nadia.ke statement tu utk meraih undi peminat supaya dia menang

    0

    0
  27. bollaD8) says:

    mcm tekanan mental je fizz ni tau~

    0

    0
  28. LALAa.. says:

    bgang je rasa….ada ke ptt bt org cm2..igt pgkat dia tgi sgt ke??jgn riak & takbur sgt dpan org.x tau lg dpan kita 2 sapa.kalo org biasa2 xpe,kalo kne ngan org yg x biasa silap2 mmkan diri….hormat la pd org,sblm kita nk org hormat kt kita….

    0

    0
  29. wanita says:

    mmg bagi lelaki lupa bday, anniversary, tak pelawa g acara gemilang itu semua dipandang ringan tapi bg wanita dia sgh sensitive. wanita bukan nak apa2 hanya cukup dihargai, lelaki selalu minta wanita fahami mrk tapi tak ramai lelaki yg tak tahu hargai perasaan wanita. I can feel how almy nadia felt cos i pernah alami dlm situasi begitu. its hard to explain how hurt we as wanita if rasa tak dihargai pada hari2 istimewa.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Setuju bangat. Pompuan x minta harta benda wang ringgit, yg pntg org tsyg igt kat kita kan. Tp nafkah anak bini wajib bg la jgk hehe

      0

      0
  30. nurul says:

    almy.. life has to move on.. u deserve better.. just wait and pray for the best..

    0

    0
  31. teddy says:

    thn dpn jgn hrp la ko nk menang abpbh lg fizz ooiiii!!

    0

    0
    • aku says:

      bari mingu lepas adik aku nmpk fizz dgn almy kt uptaun.. jln pegang2 tgn lg.. eii… xpaham la diaorang ni!!!!

      0

      0
  32. sara says:

    fizz fairuz ni lelaki kelantan ke… sebab biase lelaki klantan je yg suke main2, x serius dlm hubungan… wallahualam..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko pena frust gan laki kelantan ker??? meroyan jer komen… xsume lelaki klntn mcm 2, kt negeri mn2 pon ada lelaki yg mcm fizz ni.. bkn kat klntn jer… aku mmg org kelantan n aku xsuke ko komen camtu… aku skang menetap di negeri selatan, wlupon aku pena terjumpa gan lelaki mcm fizz ni kt cni tp aku xpena declare yg sume laki kt negeri ni suka mainkan aty ppuan… lau mcm pk sume cm 2 xkwen la aku smpi ke tua….

      0

      0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Tak semestinya.. Pompuan yang salah pilih… lelaki baik selalunya tak dipandang perempuan.. kononnya membosankan. Nak jugak yang jahat, katanya, “baru lah adventure sikit”…

      0

      0
      • Uhh ... Kinky says:

        btol tu Kipas Susah Mati Neelofa ..aku stuju… mmg la dgan lelaki baik maybe bosan la kn biler bercinta.. tp nnti biler kawin .terpelihara rmah tangga … berbanding memilih yg konon2 nya ‘ bad guy ‘ tpi biler kawin hancur

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Best man win? Bullshit.. Best man lose! Good man always lose to the bad guy..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Best man win? Bullshit.. Best man lose! Good man always lose to the bad guy..
        Aku bukan apa, aku fed up dengan member2 pompuan aku yang datang menangis cerita pasal perangai playboy balak diorang, suami diorang yang main kayu tiga.. dulu masa bercinta tak pikir panjang..
        aku ada beberapa orang member, perangai punya la jahat, mulut longkang, muka pecah rumah, tapi awek diorang cun gila… sedih aku tengok awek tu.. lantak la labu…

        0

        0
      • lia says:

        hai kipas..hari belia nt dtg tau :)

        0

        0
      • sara says:

        kipas… sye sedia trime awk.. asalkan awk bukan lelaki kelalantan… hehe

        0

        0
      • ngomel says:

        hah kipas… ramai betul yg dtg nak mintak alamat, nak kenal2 nak menyerah diri, haaa apa lagi… sambar je..tgh laku kan..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Aku Kedah, tapi moyang lelaki aku dulu dari Kelantan. Dia mula berjalan kaki seorang diri dari Pasir Mas sampai ke Sungai Petani pada tahun 1920. Dia merentasi banjaran Titiwangsa dengan sehelai sepinggang jer, dia cuma bawa sebilah keris & segenggam kerak nasik yang dibuat bekal dalam perjalanan. Dia kawin dengan moyang perempuan aku orang Sungai Petani & sejak tu dia tak pernah pulang lagi ke Pasir Mas, sampai sekarang keturunan kami semua orang Kedah, tapi darah Kelantan tu tetap ada…….

        p/s: Moral of the story, Allah jadikan kita berbilang-bilang bangsa agar kita saling kenal-mengenali di antara satu sama lain. Kelantan tak buruk, yang buruk tu individu…

        0

        0
      • sara says:

        suke cara awk yg matang nih… sye yakin awk lelaki yg baek kan..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Wallahua’lam….

        0

        0
      • lia says:

        saye juz nk kwn je..xlebey drp 2 hehehe tp sara minat awk la kipas hehehe

        0

        0
      • sakura says:

        bkn mslh baek or jht aku rs.. tp sbg manusia biasa, diri sndiri tu buruk ke, hangit ke, hapak ke, tetap nk yg cun n encem je.. kn? tgk lua dulu, pastu br kenal dlaman.. ~~komen ni ditujukn utk diri aku gak… hahha..

        p/s : folo my instagram – sakuramin…
        p/s 2 : aku org kedah gak…
        wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….

        0

        0
      • budu says:

        aku setuju sangat ngan ko kipas susah mati neelofa..kui30..mmg ramai pompuan yang macam tu skang..kepada Sara, aku tak paham nape ko taknak lelaki kelantan.baik sangat ke lelaki negeri lain tu?huhuhu..aku tgk,sepupu aku kawen ngan org n9 macam kene makan nasik kangkang jer..kuh30

        0

        0
      • ms. letto says:

        kipas. aku benci kau. sebab kau baik!!!

        0

        0
    • Apex la sangat ... Haktui says:

      mmg Teruk pn.. xpyah menafikanye lagi … tgok apek keper klantan tu .. mmg teruk dasar luper diri …. aku org klantan .lahir di psir mas tapi aku mengaku kbanyakan nye lelaki kelantan ni mmg teruk ..sbb mereka lh org negeri laen pndang serg dkat org2 klantan .. nk mnta kerje pn ssah ..

      sape yg dok klantan tau la ape maksud aku ni

      0

      0
      • cikira says:

        lawak dowh..aku pun boleh ngaku kelantan, pastu kutuk2 org negri sendiri..oh aku lelaki johor, kami baik2 jer..kelantan jahat2 suma…sgtlah cetek pemikiran..

        0

        0
      • Cikaro says:

        ape yg kau melalut ni cikira … dh g mkan ubat ..

        0

        0
      • mart says:

        Kahkahkah..Mcm bangang jek ko nye statemnt..Taw la da penah frust ngn laki kel..Aku n awex aku p0n owg kel..alhamdulillah senang jek dpt keje..huhi..’Suci’ sungg0h laa hai perangai kutuk owg negri sndiri..Tu p0n kalo btl la k0 dak klate..

        0

        0
    • Danny X-factor says:

      Betul tu!

      0

      0
    • atas pagar says:

      firz fairuz org perak laa..

      0

      0
  33. AKU says:

    aku paham apa yg almy alami ni..serius..apa yg almy cakap ni sebenarnya bukan setakat ABPH tu n birthday aku yakin ada hal lalin lagi…kalau macam ni gayanya..boleh di katakan dalam segala hal mmg dia berperangai macam tu..seolah-olah korang tak wujud pun dalam hidup dia…masa dia banyak dengan kawan..dengan korang tak peduli pun..dan apa2 saja kalau dia buat..bukan korang yang dia bagi tau..kiranya HATI yang ada kat korang ni mmg dia tak peduli pun…aku penah alami..sangat2 faham …last sekali aku tinggalkan kan saja lelaki macam ni…ada hikmahnya..jangan sampai kawin jadi mcm tu….dia hanya akan cari korang bila dia rasa sunyi…betulkan almy? kalau dia sedang berseronok tak da dia nak cari korang…

    0

    0
    • sara says:

      tp cm ne plak ngan laki yg slalu beri alsan bz?? adakah kite nk meraguinye… sdangkan dia btol2 bz… sye pon x phm hati lelaki.. cm ne nk taw dia btol2 ikhlas ngan kiter?

      0

      0
  34. janda baik says:

    sabar ye almy,,dugaan bercinta..

    0

    0
  35. zool says:

    Takpelah Almy.. Saya masih single…

    0

    0
  36. snaz says:

    OK..SAYA TUJUKAN LAGU ALYAH – KISAH HATI SEBAGAI LAGU LATAR BLAKANG (huhu..mongok nye fizz..aparah)

    0

    0
  37. Sshh says:

    sdih dngr cite almy..ala tingglkn jer si fizz tu..bkn x ad lelaki lain y lbih baik dri dia..cam almy plk y terhegeh2 kt fizz n y fizz lak buat dek jer..ni bru brcinta..nti klau dh kawin lain plk jdi nya..almy..awk tu ctk..cri la y lain jer..almy brcinta ni ibarat gantung x brtali pkl ye..

    0

    0
  38. benci almy says:

    almy nie ckp cm propa seyh.. time kt kedah tu ko mengatal ngn BOYFRIEND org lain boleh plak… stakat lupa birthday nie biasa lah bg laki.. mungkin ko yg buat perangai dulu, sbb tu fizz buat cm tu…haih.. merajuk 3 bulan? haih ko asik merajok tak tentu pasal, ko pikir fizz boleh tahan ke?

    0

    0
  39. Mak Jemah in da haus says:

    Tak tau nak cakap la.. tapi dulu pernah gak mak jemah jadik pelakon extra.. kenai la 2 3 org kawan dia nih.. termasuk la dia.. sayang seyhhh dia kat Almy tu.. asyik puji2 jer org tu depan aweks2 lain.. tapi tak sangka lak macam ni ruper citer nyer… pernah pegi minum2 dgn dia dulu.. selalu ckp aweks dia c Almy ni kiut sgt2.. hurmmm hipokrit ka apakah c Fizz Fairuz nih..??

    0

    0
    • sedara mak jemah says:

      ye ke mak jemah, sma la kte..fizz nie da skandal la, sian almy..bg kte kn,xsessuai pun dorang nie kan mak jemah kan…

      0

      0
  40. datin maimon says:

    u ollssss, artis tu cam kita jugak, bercinta, putus cinta, sedih, frust… tin mon pun marah tau klo Dato’ Haris ingat besday Tin Mon, walaupun harta kekayaan Tin Mon meruah2… hal hati dan perasaan ni, lebih berharga dari banglo dua tingkat kat Damansara yg Dato’ Haris belikan itu…. kalau org cinta sangaaaaaat dgn kita, benda cam nilah modal free yg digunakan utk terus memenangi hati…. mcm ucapan bday, kata2 manis rindu, sayang…. awwwwzzz…. walaupun Tin Mon telah diduakan dgn Tin Sardin, tapi Tin Mon tetap mendambakan kata2 cinta, kata manis, ucapan bday dari Dato’ Haris tau!

    0

    0
  41. kebabom says:

    kalau aku dah cabut awal2 dah.. carik orang yang boleh caring n sharing dengan aku…to almy, let it be

    0

    0
  42. datin maimon says:

    u ollssss, artis tu cam kita jugak, bercinta, putus cinta, sedih, frust… Tin Mon pun marah tau klo Dato’ Haris tak ingat besday Tin Mon, walaupun harta kekayaan Tin Mon meruah2… hal hati dan perasaan ni, lebih berharga dari banglo dua tingkat kat Damansara yg Dato’ Haris belikan itu…. kalau org cinta sangaaaaaat dgn kita, benda cam nilah modal free yg digunakan utk terus memenangi hati…. mcm ucapan bday, kata2 manis rindu, sayang…. awwwwzzz…. walaupun Tin Mon telah diduakan dgn Tin Sardin, tapi Tin Mon tetap mendambakan kata2 cinta, kata manis, ucapan bday dari Dato’ Haris tau!

    0

    0
  43. Iylah says:

    alahai fizz fairuz..kenapa laa nak cakap x supa bikin.Kalo x suka cakap jea laa x suka, ni keluarkan statement nak kahwin la, nak melamar laa.Ni dah macam bagi harapan kat Almy and keluarga.Sepatutnya dia kenalah jujur dengan Almy dan diri sendiri. Kalo nak,buat cara nak, kalo taknak, berpisah cara baik.Jangan berlakon depan peminat macam diri tu baik dan setia sangat. Peminat sekarang bole menilai laa.. If Almy tu bukan wanita idaman hati dia, then tak payah cakap banyak & tak payah nak beri harapan palsu lagi..

    0

    0
  44. kebaboom says:

    oit benci almy yang benci sgt kat almy tuh..
    dia bukan menggatai, dia cuma trlebih ramah..kekadang kalau trlebih ramah pon orang akan slah ertikan..macam kau la…kalau dia nak menggatai awal2 lagi dia cat n x tunggu FF ni, mcm tungu ayam kat umah aku tu masuk reban..ada paham..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hehe..Lawak la komen ko….tunggu ayam msk reban tu mcmana?bkn senja2 nanti dia msk sendiri ker?

      0

      0
  45. mizz says:

    pasni mst fizz serang balik dgn alasan mcm2…rsnya stp kali aku bc kisah almy ni dia jarang nak kecoh2 sgt ttg hbgn dia ngn fizz…hanya dia serahkan pd fizz utk sebarang komen mengenai hbgn mereka so aku ada ckit respect and simpati kat almy and nmpk sgt dia byk pendam ttg hbgn dia ngn fizz…then bl dah jd mcmni aku faham…sakit dowh…laki tulahh kdg x faham dan x penah ke diorg terpikir perasaan tu boleh hilang klu tggu lama2… emo satt…

    0

    0
  46. mommy papat says:

    Abes aritu yg kt bertegur kat tesco bkn awk ngan fizz ker? Cam elok jer soping brg dapur…. fizz pun tau awk sk horlick yg mn satu kan?

    0

    0
  47. sweet32 says:

    oklah… pada aku klu dah x serasi mase berkwn x yah la kawin.. nnti kawin kejap cerai wat pe.. lebih2 lg klu dah ade anak lg susah… nnti bile dah kawin alasan “kami x serasi, x sefahaman” itu aje yg alasan mereka akn bg… kadang2 dah naik meluat. mase berkwn dah tau x serasi, x sefahaman, kawin gak.. pikir baik2.. kite kawin klu bole sampai mati bkn main cecah sekejap je.. perkahwinan bkn mcm main pondok2!

    0

    0
  48. womanVersace says:

    mcm kisah aku pulak tau deorang nih. sakit dan tanggung sendiri wei bla dah kena mcm ni. mak suruh smbahyang istikharah minta petunjuk. lama kelamaan terus tawar hati dan no more feeling dah kat dia.serius! sbb saya percayakan tuhan.

    0

    0
    • btul le womanVersace…mak aku pon cdng gitu gak…pas ak wat bbrpe kali isthrah…mmg trus tawar hti…tu la kan jodoh itu rahsia Allah…sekuat mna pon kte mcintai lau bkn jodoh xkmna gak

      0

      0
  49. Amisah says:

    Yessss…. Akhirnya Almy kuat nk tinggalkan fizz…. Bagus Almy…. Dah lame akak tunggu Almy strong mcm nie…. Cr jantan yg lbh menyayangi,ikhlas, jujur dan setia……. Good luck Almy.. Semoga trs berani, kuat dan berjaya..

    0

    0
  50. Anonymous says:

    To almy.. move on… you deserve someone better than him~

    0

    0
  51. hmmmmmm says:

    lelaki mang mcm nie….tamak…xmo lepaskn takut owg tuduh jahat…so dier tunggu pompuan tu putuskan dulu…..taktik mcm nie aku ley bace r fizz….sengal…

    0

    0
    • lovelime says:

      Setuju dgn kau tp kdg2 maybe sebab nak lepaskan masih syg & takut menyesal klu kena kebas org…nak pujuk tp ego besar dlm diri!

      0

      0
  52. apapuntakboleh says:

    kesian kat almy, no wonderla selama ni senyap je. fizz tu xkan xterniat langsung nk melamar almy? smpi bila nk tggu? klu dok kejar sgt duit n harta tu xkan smpi kemana…..

    0

    0
  53. atz says:

    KO KALAU X NAK KAT SI ALMY NADIA NIE BG AKU JE FIZZ..CUN JUGAK KOT MINAH NIE..APA KE BANGANG..KO NAK MCM NE LAGI TAK TAU..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    ala .. aku suka depa berdua. Doa2 kan lah fizz berubah n pujuk balik hati almy.

    0

    0
  55. Idir says:

    sesiapa yg berada dalam situasi ni, sila baca buku ‘he’s not that into you’..

    0

    0
  56. lady says:

    Kesian almy nie tp sbg wanita maruah diri lbh penting kena dijaga baru bercinta belum berkawen lg so tak payah lah buka cite percintaan sampai semua org tahu mcm nie, tp serious aku tak fhm ape yg ade dlm otak fizz fairuz tue?nak kumpul duit?nak menang award bnyk ke?baru nak meminang almy?mg lah nak beri ank org hdp yg terbaik baru blh kawen tp dlm masa sama klu still syg & cinta jg lah hubungan tue jgn bila ko rase suka ko terhegeh nak msk meminang bila tak suka ko diam membatu!org ade hati perasaan derrr!

    0

    0
  57. Pembela wanita says:

    tak baiknya Fizz Fairuz tu, erm lelaki cmtu tak patut wujud kat dunia nie.hanya pandai permainkan perasaan wanita.takpe Almy Nadia..maybe tu pun yg terbaik utk anda..lagi pun apa jua yg berlaku di atas dunia tuhan akan bayar cash..insya-ALLAH anda akan jumpa jodoh yg terbaik bt anda..

    0

    0
  58. Atiqah says:

    Bercinta lama- lama memang tak elok,jemu lah konon,,bosan,,tengok2 dia dah pasang yang lain,,cheh~~ why,,why~~

    0

    0
  59. apa yang aku tau says:

    aku tak tau nak komen per…tp apa yg aku tau fizz fairuz nie bkn berasal dr org berada…kira org biasa2 jer…arwah bapak dia tu keje forest jer dl…mak dia suri rumah(sdp sgt mak dia msk asam rong)…umah family dia kat raub…apa yg aku dgr ms arwah bapak dia meninggal dl fizz fairuz nie yg tanggung semuanya…guna duit simpanan yg dia dpt berlakon…ms tu blm kuar lg cite nurkasih…dgr2 cite blk ms arwah bapak dia meninggal pun dia blk naik teksi jer…pd pandangan aku lar fizz fairuz nie org nampak glamour jer tp tak la mantap sgt kedudukan ekonomi dia…mungkin dia nak kumpul duit cukup2 kot tuk kawin(skrg kan dah mhl hantaran pun dah berapa)…tu yg fizz fairuz nie mendiamkan diri jer…aku tak tau la skrg nie duit dia dah byk ke blm coz setahu aku dia mmg penh ckp nak kumpul duit banyak2 nak bernikah n beri kesenangan kat isteri dia… nie apa yang aku tau lar…lgpun aku rs bab2 kawin nie mmg lelaki kn sediakan duit banyak…takkan nak syer gan awek lak nak buat kenduri kawin…malu beb…

    0

    0
    • sara says:

      kenape malu lak nk share?? apa salah nye share kos kawen.. lebeh2 lg kalau pasangan x mampu… susah la pompuan zmn skarang nihhh… kalau semua nk hrpkan lelaki jer… ermm ~~~ pelik2

      0

      0
    • mizz says:

      bole terima pakai gak cite ko ni wlupun bkn dr mulut fizz sndr…wluapapun der klu dah ada nama ikatan as psgn pakwe makwe as kt sedia maklum lah ttg diorgni…ko kena tahu how to handle sebuah hbgn..klu ko nak ia jadi lah kan… pd aku sglnya mungkin ikut sinopsis dlm cite ko ni…bg aku klu ko nak perancgn kena ada…even klu fizz x cukup duit or ekonomi x stabil or tanggung family wateverlah dia ptt story kat almy rite..mykn keadaan x mengizinkan bg fizz tp bg almy dia x faham keadaan..so kat ctu pun dah nmpk x btl…conclusionnya komunikasi tu pntg bro…

      0

      0
  60. aku tetap aku says:

    almy…dulu kau bt dkt bf kau yg hampi korang nak tunang…pas ko jd artis ko wat dia cm smpah…dia keje kilang ko artis sbb tu o leh wat kat dia mcm tu…tp dunia ni ibarat roda berputar…skrg ko lak yg kena…ko menyombong dgn org2 balik pulau padahal tu tmpt ko…ko dulu pnh susah bila sng ko lupa semua org yg pernah bantu ko…jgn salahkan org andai ko pnh bt salah kat org lain

    0

    0
  61. beta draconis says:

    suka tgk cite angan2 si tukang sapu…

    0

    0
  62. meeradriana says:

    Kenapa dah menang anugerah baru nak ada kontroversi mcm ni ek??
    Tapi kesian kat almy, lama sgt bcinta pun payah gak..
    Xkan perigi nk mendesak timba masuk meminang..

    0

    0
    • dL says:

      sebab FIZZ dah keluarkan kenyataan nak meminang ALMY..
      sebab tu la ALMY kene terangkan..dia tak tahu ape2 pon..
      :)

      0

      0
  63. a says:

    almy , jd gf sy , sy sukekn awk , awk pon manis je tgk , sy suke , sy jnji akn jge awk elok2

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hai ko ni…cer ltk nama sebenar dgn pic sket…..ada ke ptt nk tackle pompuan tpi ltk nama “a” jer….x gentleman langsung..sama je la ko dgn fiz tu..huhu

      0

      0
  64. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    dah lah almy jangan tunggu si fiz tu lah buang masa aje ! dh bertaon2 mateair bukan nye nk datang minang ke pe ! ape fiz nk tunggu sampai si almy ni rambot dh beruban baru nk minang??????????? nanti fiz cabot pulak ! almy patut tanye fiz bila nk minang almy ? setakat tanye tk salah pe ! bis pada tunggu punye tunggu punye tunggu sekali habok pn tadak amcam ! almy nk kena tegas tau ! jangan diammmmmmmmmmm je …sampai bila nk tunggu jawapan dari si fiz ni…..!!!! dari almy kurus sampai almy dh gemok si fiz ni diammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm je tk cakap ape2 !!!!!!! kalau si almy ni kawin ngan orang lain mungkin dh tiga empat dh anak dia…..nasib baik almy ni cute n jambu lagi………..cari jantan lain je lah almy tk payah tunggu si fiz tu buang masaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa je !!!

    0

    0
  65. kak Nera says:

    aku tak berape nak minat sangat kat Almy nih. Die cantik, tapi dress up. Mak aii.. tak tahu nak cakap la. Macam dalam citer cinta buat Emelda baru2 ni.. tak leh blah la baju2 die. Paling lawak baju scene kat hospital tu, siap berserban ntah ape2. Tapi kesian gak kat die kalau betullah FF buat kat die mcm ni..

    0

    0
  66. Mi says:

    Sy fham perasaan yg kak almy alami skrg..apa yg kak almy alami skrg sy pnah alami.. Hbgn sy ngan die dah 5 tahun.. Tp hbgn 5 thn ni dah musnah bgitu sj sebab orang ketiga.. Mula2 die lp befday sy.. Die lp anniversary kteorg.. Rupe2 nye dlm diam die ade perempuan lain.. Dorg dah 9 Bln mjalinkan hbgn..kak almy, sebaiknye kak almy buat la solat istikharah.. Mnta ptunjuk ngn Allah.. Tapi samping tu kak almy kena brusaha gak.. Brusaha mcari jln pyelesaian..

    0

    0
  67. zbm says:

    fizz pernah kata klu menang abpbh nk lamar almy tp bla wartawan tya blik lepas menang tu, mcm ular belit jwpnnya. dr situ, aku dh bleh agak si fizz mmg dh x nk kat almy. aku fhm perasaan almy bla org yg kita syg buat mcm tu. huhuhu

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Fizz tu mmg kaki pompuan la..dulu penah lepak dgn dia bagtau gf die chinese stewardess mas…time tu die dah dgn c almy ni tp mcm segan nak mengaku plak..tetap cakap pompuan hot awek dia..dah ada gf stewardess kunon nya tp tetap main dgn kawan aku..in front of my eyes n kwn aku sendiri bgtau..ey poyo la si fizz tu and hipokrit..kaki minum lak tuh..come on ya almy u desrved someone better besok ko kawen dgn jantan ni merana n time tu dah bila ada anak its too late nak buat apa lagi..better back off now..

    0

    0
  69. torpedo says:

    sabar la ye almy…prmpuan yg baik tok lelaki yg baik..jgn pk sgt dak fizz tu…syoh..syoh..!!!!

    0

    0
  70. fatin says:

    tu dia lah ..dah almy tu amek anak angkat,mana si fizz tu nak..

    0

    0
  71. mak jemah pasar malam says:

    Hurm, mmg kesianla kat almy kalau lelaki wat mcm tu… satu je saya nk tgur abg nara, almy ne skrg dah bertudung, jgnlah siarkan gmbar die x tutup aurat… hormatla kat almy… dulu die x jaga aurat, skrg alhamdulillah dah bertudung, kalau bleh jgnla siarkan gmbar2 almy yg dulu, yg x tutup aurat. sekian, mak jemah nak jual pisang goreng, mai mai beli~

    0

    0
  72. aku sedih... says:

    mei….wa…mei…wa…..menangis kau kerana CINTA…mei…..wa…
    Baik laki atau pompuan, bila dah lama sgt bercinta dan xde tanda2 nak noktah perhubungan cinta tu, fikir2kan lah.daripada CINTA terus menjadi kasihan.dari jadi kasihan terus rasa bersalah.jd bertahankah hbungan tu sehingga ke jinjang pelamin.coz bila dh kawin perasaan cinta tu tu akan pudar sedikit demi sedikit.memang bukan smua tp kebanyakan akan jd camtu….wa…wa……mei wa….

    0

    0
  73. […] Abang Nara dah kata dah. Kalau bercinta jangan lama sangat. Masuk meminang cepat-cepat. Mungkin kerana sudah terlalu lambat, Almy Nadia sudah pun tawar hati dengan Fizz Fairuz. Semalam di BiPop, Almy Nadia membongkarkan betapa jiwanya merana dan kecewa sepanjang bercinta … Continue reading → […]

    0

    0
  74. Tramendous says:

    Huhu..ada can nak ngorat almy ni…terima la saya cik almy..

    0

    0
  75. datok_t says:

    ko pcaya x aku ckp fizz fairuz ni da dpt main si almy nadia ni..

    0

    0
  76. is comey says:

    iye lah tu… baru beberapa hari lepas jumpa kt tesco damansara kemain lg bershopping… tetiba dh tawar hati pulak..

    0

    0
  77. homo sapiens says:

    belum kawin da kuat merajuk.susah nie.. mungkin dah bukan jodoh..

    0

    0
  78. Anonymous says:

    xberkenan langsung dgn fizz, mamat culture shock, rupa xderk suara terkepit tp perasan ensem. apala yg almy nak kat fizz. dari segi rupa tu almy terlalu comel utk fizz yg xder kelas ni. almy yg comel dan kelakar ni sia2 jer dapat kat fizz

    0

    0
  79. Jeng jeng jeng says:

    Kalau tengok dari rupa Fizz ni memang lelaki jenis tak matang, byk muka n suka guna org lain utk populariti..Tinggalkan jer lah Almy. Suka Almy ni berlakon. Paling best watak lucu..

    0

    0
  80. Audrey Hepburn says:

    Almy Nadia, anda sepatutnya lari daripada Fizz ni sejak bertahun2 yg lepas. Bukan selepas 6 tahun. Lelaki yang membiarkan perempuan menanti2 tanpa sebarang progress selama beberapa tahun bukanlah lelaki yang betul2 komited pada hubungan.

    Ingat lagi dulu, bila wartawan banyak kali tanya pada Fizz, bila nak kahwin, Fizz cakap belum terfikir, belum sedia. Itu saja dah tunjuk tanda pada Almy Nadia supaya LARI JAUH-JAUH.

    Almy Nadia, sila cari lelaki yang menghargai anda dan mahu menjadikan anda ISTERInya. Saya nasihatkan Almy Nadia mulai menyayangi diri sendiri, utamakan diri sendiri. Pedulikan hati orang yg tak menghargai seorang perempuan.

    0

    0
  81. bigtits babes says:

    iols rasa Fizz tu gay laa…sesuateww sgtt!

    0

    0
  82. Dangabay says:

    samo cam cito eden je..sadis takpi nk buek gu mano. den ni lagi lahai da bertunang bagai..nk pisah takuit….

    0

    0
  83. saya says:

    erm,fizzn i dah la tak nsem wat gtu pulak..faham perasaan almy tu..itula yang plg menyakitkan dari nampak die kuar dgn 2-3 pompuan skaligus tu…harijadi tak ingat,bende yg sepatutnye bawak gf tak bawak..serius kecik ati…almy,takpe.jgn dibiar melarat,stop it noww

    0

    0
  84. Tara says:

    Ha’ah tinggal je la. Fizz pun da ade gf lain. Xnak caya dah la. Aku jiran fizz @ changkat view condo, dutamas. Phm2 la bile aku kata jiran n mana aku nampak fizz dgn gf bru dia. Tp gf bru fizz mmg lagi lawa n hot dr almy. Bkn ckp almy x lawa tp now fizz dating dgn org lain. Tatau la kalau adik ke. So almy, the call is in ur hand. Think wisely. Aku xde mase nk wat cite or fitnah tp harap almy kenal btol2 hati budi pasangannya sblm buat keputusan

    0

    0
  85. i am xoxo says:

    fizz kawan dgn fauzi nawawi 2 yg terjangkit perangai “player” tuh…. ala stakat muka camtu, ko cari yg lain la almy…

    0

    0
    • mizz says:

      bdw fizz mmg kwn ngn FN erk…ok no wonder…
      fauzi nawawi tu lama dah tau pangai dia…opss…sori2..hrp2 hbgn dia ngn isterinya kekal hgga akhir hayat…

      0

      0
  86. memey cute.. says:

    pada almy nadia..sbr ek mungkin ada hikmah disebalik kejadian ni..aku dulu pun kenal ngan lelaki yg mcm si fizz tu gak..xpernah nak ajak kawin..bila putus cinta ngan die aku jd mcm org ilang arah..tp Allah tu maha adil aku diketemukan ngan lelaki yg jauh lbh segala2 nya dr die..lelaki itu adalah suami aku sekarang..jgn sedey2 ek mungkin amy pun akan jumpa ngan lelaki yg lbh baik lg..jgn cpt mengalah kena kuat ye amy..

    0

    0
  87. rambutan says:

    aku mmg dr dulu tak suka ngan si piz peroz tu.. mengelabah je mamat poyo perasan ensem tu..

    0

    0
  88. Anonymous says:

    Bila masa almy pakai tudung?

    0

    0
  89. cik_kipas says:

    hope the best for u, almy…

    0

    0
  90. frankrose says:

    “…..saya tidak sangka berkahwin dengan lelaki yang kurang didikan agama, tidak takut dosa pahal apabila soal nikah kahwin dipermainkan….”

    kata2 dari rakan artis kamu, sedang berantakkan rumah tangganya, baca ulang2 kali, jadi lah orang cerdik, belajarlah dari pengalaman orang….

    0

    0
  91. Butterfly~~ says:

    Hmm…amat memahami ape yg almy rase skrg nie..coz aku pnah rase bile org yg kita syg x serius nak kawin ngan kita..tapi boleh tgk dari 2 perspektif samada lelaki tue mmg syg kita cuma die blom ckup duit lg ataupun die mmg x syg kita even duit bkn mslh utamanya..and kes aku dari 1st perspektif..maybe jodoh kitorg mmg kuat and finally we just engaged last week..kawin ujung thn nie insya allah after bercinta 7 tahun..hihi..to almy, kuatkan lah diri tuk hadapi semua nie and byk kan b’sabar..u can feel his love to u if he’s still here for u..but if u feel there is something wrong somewhere with your relationship, maybe there is someone better than him out there..insya allah…

    0

    0
  92. honeywellz says:

    kamu cantik Almy n cute mute buat ape dgn si fairuz pendek n tak hensem tu……………………………..

    0

    0
  93. izat says:

    lupakan je lelaki buruk tu….ramai lagi yang lebih layak buat kau almy.

    0

    0
  94. senduduk putih says:

    mmng susah nak tnggalkan org yg kita syg lebih2 lg kita dh bnyak bkorban untuk dia,tapi kena tekad untuk tnggalkan dia coz nnti dah kawin kita akan tanggung sume ksedihan tu sedangkan dia seronok dgn khidupan yg dia lalui. kalau x tekad dlm hati mmng susah untuk kita lupakan dia..

    0

    0
  95. akula says:

    MAMAT NI MUKE REMPITTTT SYIALL.. SUDAH2 LA TUH KO NAK HADAP KAN.

    0

    0
  96. fizo omar says:

    aku pon cm kes almy ni..dh 2x bfday xde wish pon..lau bfday die ak wish lmbt mrh nye bkn men lg…
    xpe almy lau fizz xmo i kn de…kite kn serasi blakon cinta buat emelda…

    0

    0
  97. pet fairuzz says:

    alahaii pet fairuzz ni, bukan hensem pon.. donut lebih.. almy ni cantik kot kate ko.. haa carik je org lain nokk.. dah menang award pastu putar cita tak jd lak minang almy.. sian minah nih… kang Allah swt tarik blk award ko ape pun x dpt weiiii.. puihhhh

    0

    0