Written by serenity | November 11th, 2011

Kami tahu yang ada yang katanya sudah muak dan bosan dengan cerita Khairul Fahmi Che Mat tetapi apa yang perlu dilakukan harus dilakukan. Antara sebab kami suka ruangan komen di BeautifulNara kerana kami dapat banyak maklumat dari komentator jadi kewajipan kami juga ialah cuba untuk menjernihkan keadaan terutamanya fitnah yang melanda Khairul Fahmi Che Mat dan teman wanitanya, Nur Dalia yang dituduh minum arak sewaktu menyambut majlis harijadi Dalia di sebuah restoran makanan Itali di Bukit, Bintang, Kuala Lumpur. Walaupun Apex dan Dalia menafikan mereka minum, ramai yang membuat telahan mereka benar-benar telah minum di majlis itu.

Saya bukan nak mempertahankan sesiapa tetapi pada Apex, dia jadi mangsa keadaan. Mereka berdua pun tak kenal saya sebab saya pergi birthday party Dalia tu sebab teman kawan saya.

Ya, saya memang ada di tempat kejadian semasa birthday Dalia Teck. Memang tak dinafikan itu semua botol arak, adatlah masuk kelab kan. Tapi saya pelik macam mana orang boleh tuduh Apek minum sedangkan apek langsung tak sentuh air tu. Sumpah demi Allah saya berkata benar. Saya ada gambar bersama Fahmi ketika event tu baru nak mula, memang muka dia dari awal sampai akhir sama je warna merah berikutan keadaan yang sempit dan orang yang ramai. Lagi satu dia kan putih, lain la kita ni kulit gelap, kalau saya nak tipu awak la kan Serenity, kenapa saya berani sumpah?

Sebab lepas event tu Apek still okay lepak kat luar after event tu, tak ada pun jalan huyung- hayang dekat kedai makan pada masa itu. Dia, Dalia dan perempuan yang badan dia gemuk saya tak tahu nama mungkin kawan Dalia sebab dia bagi teddybear kat Dalia. Bukan mata kepala saya saja nampak, saksi kat situ yang nampak Apek tak minum dan still okay sampai akhir event tu...

Komen asal Asyraf di BeautifulNara ialah:-

apek mana minum arak la wei… aku ada kat tempat kejadian… aku nampak dia g lepak dgn perempuan gemok n awek dia pas event tu kt kedai makan… time tu pkl 3 pagi cmtu kalau aku x silap… aku tatau sapa pmpuan tu tp dia mmg gemok… dia elok je borak2, xde lentok2 pun mcm org mabuk yg lain… pada yg hantar email tu,,, cukup2 la buat fitnah.. dia mmg nak jatuhkan apek… bila game besar nak dekat mula lah mcm2 fitnah apek dpt… hati busuk punya olang!!

Pihak kami telah melakukan siasatan dan mendapati Asyraf mempunyai profil Facebook yang sahih dan sudah mempunyai akaun Facebook sejak beberapa lama. Kepada orang ramai, bolehlah menghentikan spekulasi. Sememangnya Khairul Fahmi dan Dalia tidak harus pergi ke tempat tersebut, tetapi mereka memang tidak minum seperti mana yang diberitahu sejak awal. Kami berharap Khairul Fahmi akan berjuang dengan tenang untuk Sukan SEA 2011 selepas ini. Semoga pulang membawa emas!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

244 responses to Saya Saksi Khairul Fahmi Che Mat Tidak Minum Arak – Asyraf

  1. dek-an says:

    hope kebenaran akan terserlah..seeloknye kite sebagai umat islam xpyh la g tmpt2 cm tu..bahaye bole m’dtgkn fitnah..sekadar luahan :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 177 Thumb down 1
    • smokedout says:

      lantak kau la pemain bola sepak , aku x mau amek kesah ,lepas cite sal mamat ,gosip kau lak kuar ,menyampah ,p jaga gawang dh la ,jgn msuk dunia artis , sial !

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 100 Thumb down 39
      • dragonaz says:

        bila plak apex masuk dunia artis? dahlia tu artis ke? jaga pertuturan anda,,kalau jemu baca gosip2 artis..maka anda berada dalam laman web yang salah..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 58
        • cik joyah says:

          Bak kate mak pak aku…. Kite klu nk kwn bio yg elok… Perumpama jika kawan dgn org yg pakai minyak wangi serba sedikit melekat gak bau wangi tu…. So jgn sesekali salah pilih kwn….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 121 Thumb down 2
        • Selitone Cold says:

          Lain kali, kalau nak elakkan dari diumpat, jamu pulut kuning dengan pisang kat umah jer. TAK YAH NAK SAMBUT DI KELAB… kemudian jemput jiran tetangga atau orang-orang masjid untuk buat doa selamat. Kalau malu sangat nak makan pulut pisang (takut-takut takder kelas kononnyer) tak der masalah kalau hendak tapau pizza sekotak dua untuk dijamu kepada para hadirin.

          Nak jamu kek? boleh ajer… pun tak der masalah gak. Tapi janganlah minta Tok Imam nyanyi lagu ‘Happy Birthday to You’…. Itu buang tebiat namanya…!!! hahaha….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 252 Thumb down 1
        • aku sajer says:

          ya apex bukan artis.. tapi siapa yang menjebakkan dia ke dalam dunia glamor ini.. siapa yang sering mengsensasikan perihal dia.. dia ada acc fb,, tapi tak salah kan dia mempunyain acc fb.. dia ada tweet.. tp tak salah dia tweet kan .. itu yang aku pelik.. nak kata perangai dia teruk maybe ada lah kot.. tp dia tu just ahli sukan.. berlonggok lg player bola ke ahli sukan ke yang terang2 berperangai teruk..tapi takder plak nak kecoh2.. naper ek.. bagus juga dragonaz punya persoalan.. aku dah lama nak tanya..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 7
      • blurr says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 111
        • yayaya says:

          Udah2 le…kalo cter nie xbetol jdi ftnh, kalo cter nie betol pon jdi mngumpat……apa kate baik diam je..kan selamat…:) kalo nak sibuk hal dia boleh…apa kata kita tarbiah dia..dari dok ckp kat belakang bukan apek ngn pompuan nie dgr pon…..wt dosa segunung ad laa….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
      • MJ says:

        kannnnnn.
        LOL

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
      • ano ni mes says:

        oi bebal. kau ingat artis nie penyanyi, pelakon je ke? bebal2x. ko g check kamus maksud artis tu apa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • apexpepex says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 24
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        lantak lantak pn korang lagi2 cakap fashal apek ni bosan lah minah jambu…….ape be cool ok…………jumpa di univsal studio singapore ok minah jambu tunggu kt kren dance lov uuuu

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 13
    • atlet mana leh minum or amik drugs.
      kalau apek tu kaki botol, takan la dia nak amik lg2 nak dah nak game besar.
      dorang nanti kena check air kencing bagai
      kalau kantoi confirm kena kaunseling or denda.
      tapi asal coach dia lek je? xde pun cita apek kena kaunseling tersebar?
      yg buat fitnah tu rasa kan la dosa dia dpt mcm mana nanti
      kat akhirat nti menggelupur sorang2 cari apek mintak maaf. astaga

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 31
      • futuremg says:

        aku tanak komen pasal apek minom ke tak minom, tp aku nak betulkan stmt ko kat sini, kalo amek drugs, tgk jenis ape, ade sesetengah drugs akan kekal agak lame dlm bdn dan ada yg effect dlm bdn kejap jer, kalo test bagai pown takbleh kesan, arak lagi la, ko minum, pas dah abeh hangover whateva, mmg effect dlm badan takde, lagipown atlet nie tak bangang la, takkan lar besok nak test ari nie baru amek….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 81 Thumb down 1
        • Joe says:

          Gua sokong lu, aku baru nak komen ni: Ni budak baru 7 tahun komen…adoooiii

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
        • kolo toure says:

          betui tu bro..selalunya atlet bila nak cleankan dadah dalam badan diorang akan telan arak..tapi aku tak tuduh apek minum sebab aku tak nampak depan mata aku sendiri..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
    • Kunta Kinte says:

      Saya pun jadi saksi Apex x minum arak sbb saya nmpk dgn mata saya sendiri dlm gambar tu dia x sentuh pun arak tu.. =)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 18
    • cik nana says:

      pegi tempat yg mengundang fitnah mcm tu pasepa?? xda tempat lain ka nak sambut birthday??? kalo hampa betoi baik, buat pa p tempat mcm tu???? Lagi 1, asyraf ni pon 1, hang dah la p clubbing tmpat maksiat, tp ley plak sumpah2 pakai nama Allah kan??? ada org nak pcaya ka???

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 123 Thumb down 2
      • zairul says:

        Yang pergi amek gmbr dia sebar dalam internet pasepa pastuh ckp dia mnum arak..? boleh mngundang ptnh jgk tu…..kalo betol dia buat, jd dosa dia ngn Allah…tapi kalo dia xbuat org2 yg duk ckp dia mnum arak ngn sebar gambar kata dia mnum arak lagi dahsyat……so aku nasihatkan xyoh le kita nak ckp dia mnum arak ke x…..takot2 jd ptnah lor plk…sbb xtgk dgn mata kpala sndiri…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 6
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 25
        • TunTeja says:

          arak ada kat majlis awek die.just fikir jela.kalau tak minum pun still dose.bersubahat ,kalau taknak org bercakap, tak payah la wat majlis macam tu.

          buat sesuatu y boleh menimbulkan fitnah je pun dah doso.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 1
        • aimy says:

          orang yang mengundang fitnah pon kena…

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • NB says:

        meka yg mengundang fitnah……….klu xgi sambut besday kt pat maksiat 2 xde point la org sebar fitnah….nasib baik la ada yg sudi jd saksi x rasmi utk meka…klu x smpai kesudah la org fitnah meka…..ngan pakai yg si pempuan pn upaman x pkai kain 2, yg si lelaki x reti2 nk negor nyer…..so jgn nk marah org tabur fitnah kt meka….terima je la……jdkan nie sebagai pengajaran……………

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • cekidaud says:

      kan islam melarang umatnya dari mendekati zina dan perkara2 yang boleh mendatangkan fitnah.ko yang pilih jalan tu..raselah akibatnya..cam x de tempat lain ko nak sambut..ko ngan tek memey sesuai..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • mia edora says:

        ntah.kalo da taw die tu org kenal ramai.jaga la diri leklok.ni p tempat mcm2 tue.sape yang salah???

        sape?cer ckp.ceckp.si dahlia tu pon satu..dah taw apex tue ramai org kenal.p celeb tempat2 macam tu pasal pa..dgn baju xcukup kain..ish ish..ish..xde masalah..cari masalah..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • Harimau Muda says:

      mcm2 la ko ni apek !!!!!!!!!!!!!!
      ko focus main bola je x boleh ke ?
      dgn pompuan mcm tu pun ko nk buat bini ke ?

      nasib baik ko pndai jage gol,kalau x mmg ke laut la ko ni..

      focus kat sea games tuh,duk layan pompuan murah mcm tu buat ape..

      padan la ko x jadik kapten skrg ni..ish !!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
    • hafisvr4 says:

      Aku sokong

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 20
        • lola says:

          per kess ko nak kaitkan elia dlm hal nih? ni citer bout apek n dahlia daa

          ko nak defend apek n dahlia tu agak2 arr.. yg pasti dahlia senang diangkut ke mane2 walau ke luar negara pun..n dia x kesah berpakaian skdr tutup mane patut..n mak bapak dia pn x kesah anak dia lepak ikut bf smpai pagi..dia br 18 thn lak tuh..pompuan cmni baik kan utk ko??

          its either ko mcm prangai dahlia..or kalo ko lelaki ko punye taste ialah pompuan spesies teckteck tuh..ko sama bangang ngan apek lar maknanye!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
        • apple cute says:

          Elia tak jahat cuma dia salah sb bawa apex ke dunia glamor ni.. kenapa ???? Buat blog ..buat fans fb lepas tu dia yang control semua…nasib tweeter dia tak control.. lelaki kalu dapat perempuan yang control life dia agak2 boleh tahan.. nak cari perempuan bukan setakat baik.. tapi yang memahami kene plak apex tu atlet sukan..

          senang cerita tfk si kembar yang kawin dgn artis tu.. takder pun kecoh2.. padahal macam2 boleh kuar pelbagai.. tapi diorang boleh handle secara baik.. bende ni kalu tak der sefahaman mmg payah lah..

          aku pun tak tau sejahat mana elia tu atau sebaik mana si dahlia..tp bg aku apex nak perempuan yang boleh fahami dia yang dia boleh share suka dan duka privacy bukan heboh sana heboh sini.. atlen sukan tak sama dengan penghibur.. jad fikir sendiri lah

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
    • sukaati akula.. says:

      soalan aku satu je..aku cuma nak taula..dalam bilik tu ade bangsa lain x??

      tolong jawab soalan aku,sebab aku tak tau..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • sukaati akula.. says:

        kalau ada bangsa lain,sekadar berfikiran positif,mungkin milik kawan2 mereka…aku pnh juga pergi karoke,kwn2 chinese tonggang arak,aku minum mineral jer..drg da terbalik..aku cuma menyanyi..itu hak drg,tapi sngt disesali,kalau semua didalamnya melayu,apa lagi dpt dikata..kalau betul pon bkn milik mereka,bole je suro pelayan angkut dulu semua botol tu,baru amik gambar..kan?jika xmahu fitnah..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • tutti fruitti says:

          APPLE CUTE aku mmg sependapat ngan ko….jgn ingat yg seksi meksi tak bertudung tu tak baik…kkdg jauh lebih baik dr org yg btudung…..(nie aku punya pemikiran yg lebih think positive…

          Sbb tu aku tak salahkan apex tinggalkan elia tu…kemaruk sgt smpikan every single words pun nak citer kat fb…fan page…aduhai…dia yg buat apex jd kesudahannya begini….

          Atlet lain pun bcinta gak…berjimba2 gak….tak plak dapat publisiti yg gaban camnie….so skang benda2 tu dah nampak…Ada si dahlia tu open ckp love apex kat Fb …tak pernah plak aku tgk….

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • Eykqa says:

      k0rang tak yar nk ftnah2 orng..0rng x pikir ke lau ftnah2 tu boleh mnybbkn 0rng benci k0rang..cm glerz ar..x de kje len..lps artis pnjge g0l lak..jnjy ader cte yer..nk mmlukn 0rng jer..i hate people like that ya..sblum nk ftnh 0r buat cte pape pikir ar dlu..jgn nk mngutuk je tau..at0y..gedik t0l..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tengok tu, mereka berdua nampak gembira. ada teddy bear lagi. kamu semua ni suka memusnahkan kegembiraan mereka yang kamu semua tak miliki, ouh…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. mel says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 30
  3. Saya Budak Baik says:

    Kan sebaiknya dijauhkan tempat ade minuman tu. Takde la timbul fitnah. khen khen khen

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 28
  4. amad says:

    owh ok.. tp sape yg diantara didalam gmpar tu minum arak ek???????????????????????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 23
      • Anabobo says:

        Klu dia tak minum bagsla.tapi kenapa nak pegi tmpt tu yang blh mengundg fitnah kat diri dia.sendiri carik penyakitla lan??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 32
        • mulut capoi says:

          kAMU NI NAMPAKNYA MEGAH X BERTEMPAT, SEPATUTNYA KAMU AKAN RASA MALU JIKA JEJAK KAKI KE TEMPAT CAM TU.

          JIKA ORANG BAIK X AKAN SENGAJA KESITU.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 1
    • An Non Sense says:

      xkan smpai nak jadi CSI kot??? sampai sorang2 ko nak tau minum ka tak??… pa kes??? dah2 laaa…….pikir hal sendiri cukup….

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 18
  5. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 36
    • Jijah dari Selama says:

      p mampos laa ko!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 28
        • fuhh~ says:

          ko ni kelakarla minah jambu.setiap komen2 ko kasi aku tergelak je.attention seeker!

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Jijah dari Selama says:

          xlaaa….sbb ak rse ko bodoooooohhhh sgt,nk mencapub kt cini…ko ni ni msti pondan kan…hahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          buat lah fitnah banyak2 ye jijah nanti dapat masok syurga yeeeeee teros kan teros kan teros knnnnnnnnnnn

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
  6. Saya Budak Baik says:

    Kan sebaiknya dijauhkan tempat ada minuman tu.. Takde la timbul fitnah. Khen khen khen

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  7. dya says:

    lh caye ke????tibe2 lak der saksi…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 3
  8. ub3y says:

    gmbr tu tersebar selepas game piala malaysia TRG vs N9. Mungkin senjata terbaik utk kurangkan kritikan kpd sharbini. Tersebar pun kat page FB penyokong TRW n TRG. Ok. #freak

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 16
    • hahaha says:

      ko jgn nk libatkn ngri tgnu plak k…citer ni kuar kt blog dlu..ayt ko 2 dh mcm fitnah..xde mknanye org nk kaburkn salah sharbini dgn citer si apek keparat ni…dh terang2 die g tmpt 2..mestilah org aggp bukan2…kn ad cara laen lg nk smbut befday,nape msti gne cara haram ni. ngok ngek la ko ni..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 9
      • benci org otak senteng says:

        ape ke’TAHI’annya teori ub3y nih. dosa apek keparat pg tpt2 maksiat camni x sama darjah dgn kes sarbinee tlepas tgkp bola. heran aku, ada gak manusia otak senteng mcm ko. ko nak cari salah org utk tutup salah kentucky fried che mat ko tu. agak2 r kalu nk kaber org kg pun. huishh! patotla org nyampah sgt ngn suku sakat ko ni. Perasan bagus. Cerdik xleh diikut, bodoh xleh di ajar. nak aku lempang ko laju2 tak?

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  9. leeya says:

    dah bosan dah dgr cerita pasal die ni…x nak tau pon..cerita lain please..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  10. Peanut says:

    mane profile asyraf tu?

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • serenity says:

      Dilindungi. Cukup hanya kami yang tahu. Hendak percaya atau tidak terpulang pada anda.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 23
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        apek tkan buat benda2 yg macm ni tkan apek tk tau halal haram nyeeeeeeeeeeee tol tk bang nara? bang nara !!!!!!!!!!!!!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 10
      • Peanut says:

        ceh.. poyo.. hahahah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Lina says:

    Baguslah kalau tak sentuh

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  12. mek_ani says:

    “kalau saya nk tipu awak la kan Serenity, kenapa saya berani sumpah?”

    Hanya kerana ko bersumpah, ko cakap ko tak tipu…pundeeekkkk la..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 4
    • serenity says:

      Sebagai orang Islam, kita percaya pada rakan seagama yang telah membuat sumpah dengan nama Allah, saya percaya perkara ini bukan buat main-main.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 9
  13. Aku insaf says:

    Aku sebagai anak kelate pun kadang2 rasa muak dengan cerita APek ni…sudah2 lah cerita pasal dia..makin lama makin buruk yg keluar..Harap lepas ni ABE NARA tutup buku Apek…dan pesanan buat mu Apek, CARILAH ISTERI, bukan GEWE…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 1
  14. sarah_nina says:

    tu lah len kali jgn sambut kat tempat2 mcm tu..kalau kat situ sure lah kontroversi.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  15. LEEYA says:

    bosan dah asyik pasal die ni je..x nak tau pon..cerita lain please…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  16. calculator says:

    aku rs kfcm kekadang cam looser gak…sayang…., main bola bagus..tapi x jaga imej…sian..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  17. Ntah says:

    Tak guna ada saksi…saksi pun Ada kat tmpt kejadian,so sbg org islam,ko da Kira bersubahat da…patut ko nasihat dorg supaya party tempt yg elok sikit…klu ya pun dorg tak minum,nape mesti nak buat birthday party kat club n penuh dengan arak??jgn nak blame org kalo dah kene fitnah….korg sndiri yg mengundang fitnah tersebut…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 4
  18. jack says:

    Lain kali jgnlah lepak tempat x elok..sendiri mau igtla.ada akai pakai…lu lepak tempat yang jelas menimbulkan fitnah..

    kalo gua lepak rumah ayam..pas tu kn serbu ngn 999..gua cakap kt 999…bang mazidol sy datang umh ayam ni bukan nak main pelacur saya datang sini sebenarnya mak saya suruh beli telur ayam dia nak buat masak asam..tu yg saya datang sini…x dak kene mengena dengan ayam aih…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 2
    • smr says:

      dalam islam, dadah dan arak tu sama haramnya kan..cuma arak tu DI HALALKAN dalam undang2 negara kita ni.kalau polis serbu rumah/tempat yang ada dadah berkotak2.rasa2nya semua yg ada kat situ kena tangkap kerana bersubahat walaupun tak proses/ambik dadah.rasa2 kalau arak tu di HARAMkan kat Msia, mcm tu la jugakkan? fitnah/prasangka buruk mcm ni boleh dielakkan kalau kita jauhi tempat2 mcm.sama la kalau kita pergi memenuhi jemputan perkahwinan kat hotel tiba2 kita nampak ada dihidangkan minuman keras (memang ada berlaku).kita WAJIB tinggalkan majlis tersebut walaupun asalnya jemputan pekahwinan ni hukumnya WAJIB dihadiri.wallahualam….maaf sekiranya saya salah..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  19. Mia says:

    Akhir kata, carilah perempuan bukan betina and carilah isteri bukan bini – by Fizo Omar.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
  20. supernova says:

    abg nara bole percaya mamat tu dgn statement mcmni je.takat sahih fb account je?.haih…dah jdi trend ckap ‘sumpah demi Allah’..

    takat mcmni,xle bukti ape pun.
    sape suro pgi tempat cmtu.
    dosa tnggung sendiri la.i dun care.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
  21. ada la org tu says:

    yang p masuk tempat macam tu sapa suro??padanla muka!! gedik gila nak sambut besday bagai.ingat korang tu mat saleh??muka melayu tu melayu jugak.booooo

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  22. hrumn says:

    bguslah klu xmnum…ln kali jgn g tmpat2 mcm tu…tpi yg confiusnyer arak tu sape nye?dpan meja diaorg kan?xkn hiasan je kot?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • Frinses says:

      Pemandangan terbaek seluroh alam…
      Jgn dok tensen2 apex kalau xminum lgpn sapa suh posing baek pnya dpn botol2 tu..
      Apa pn diharapkan sila amik pengajaran kepada seluruh umat manusia..
      Tq

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  23. bosey says:

    minum…x minum tu ko nye psl la apek n BN yg tetiba dpt saksi ni…gelas n arak bersepah dpn mata kan…ada soft drink ke?? sape yg punya party n sape yg sediakan minuman tu…x apek ke yg tukang bayor majlis awek dia…da tau yg dtg seme kwn ko islam kan…x tau la kalo kapir laknat sbb pakaian cam org kapir je tgk….baik korang wt mjlis tahlil je…insap sket ingt mati

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 2
    • serenity says:

      Ada tin Coke dalam gambar. Perhatikan balik di post lama.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 11
      • Aku yg dah insaf says:

        Tak yah la nak kaburi org dengan takat tin coke je kat gambar….persepsi org tetap buruk bila dikaitkan dgn club mlm…aku malu bila nampak gadis2 Islam boleh kuar tgah2 malam dgn pakaian2 yg tak snonoh kat club..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
        • serenity says:

          Ini hanya untuk menjawab pertanyaannya, ada Soft Drink ke? Jawapannya memang ada.

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 15
      • bosey says:

        bape byk tin coke n bape bnyk gelas arak sehingga tin coke tu tenggelam org x pasan….org yg menjual, membeli hatta apa2 pon yg menyebabkan mereka itu terlibat ngan arak dan persekitarannya adalah haram ye serenity….x ada kompromi dlm islam ttg benda2 yg haram…….jgn mengundang org utk membuat fitnah

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  24. mambang says:

    macam pantat je, padahal sapa yang sebarkan spekulasi kalau tak korang wartawan2 yang saja suka cari keburukan orang… alih2 orang yang komen pulak konon2nya sebarkan…

    alaaa, kalau apek nak buat hal pun tu hak dia… aku respek apek sebab orang dok cari kesalahan dia tapi kerja dia sebagai penjaga gawang gol tak goyang beb.. cuma yang hari tu gol masa lawan thailand, aku rasa dia dok terbayang peha gebu dahlia kot~ perggghhhh putihhh gebuuu… yuuummmy~ hahahaha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 10
  25. pompuan gemok says:

    biadap nye ko asyraf,tau la nak backing membe baik ko pon,mulut mcm lonkang same la mcam prangai mmbe baik ko tu ”lonkang”

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 5
  26. ape la.... says:

    aku xrasa dia mnum……serius beb….!!apek dalam kontroversi psal ptus tunang…
    dia thu rmai phak memerhati dia….ps tu dia akn ada tgas utk sukan sea(sebelum)…..!!kalau dia minum mmg dia bodoh giler la….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 9
  27. Aisya says:

    Ko ingat semua minum arak jalan terhoyong hayang ke? Kalau dia amik sikit, mmg la x mabuk. First thing first, kalau betul2 org Islam, Muslim, nape celebrate brthday nak hidang air setan. Kalau nak ajak kawan2 non-Muslim pun, dorg sepatutnya hormat majlis kita.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 5
    • booo apek says:

      haaaa betul2 sokong sangat. bukan sekali minum bole terus jadik tunggang langgang jalan dia. pandai2 ar dia bajet. takkan da minum pastu nak kasik kantoi plak jalan terhuyung hayang. setakat sumpah tu . alahai mak jemahhh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
    • kucinghitam says:

      xpelik la kalo ramai mengaku melayu dan islam zaman skrg ni tapi masih jahil agama.. sbb pemimpin sendiri pun xharamkan arak kat ngara ni.. arak ada kat umh org melayu.. nak ckp pe.. ni plak stakat club tu.. mmg wajib ada la kan.. kalo x xdelah panggil club…

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  28. aku says:

    jate nge tino smo jah…….
    wat malu ore kmpung la……….
    malu klate ado rakyat gu demo….
    dh thu ore klate tunjuk la contoh yg molek….
    buat ore dok ngato jah…….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 3
  29. ahsiongcai says:

    Asik2 cite psal diorang.. Next..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  30. pemerthatibebas says:

    dah taknak orang fitnah, yang masuk tempat boleh menimbulkan fitnah tu kenapa? pahtu bawak anak dara (if dara lagi) keluar rumah pagi buta pukul 3 pagi..apek tak malu ke? dalia tak malu ke? mak ayah dia tak malu ke bukan muhrim keluar macamtu? kalau betul la beradat sgt

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  31. cepot says:

    Kenapa apek jd mcmni skrg.1 demi 1 hal.kalau apex ni adik aku,dah lama aku mintak dia cari perempuan bukan betina.biar buruk di mata orang tapi cantik di sisi allah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  32. lalola says:

    kan mufti dah ckp xsalah minum arak pun tapi menghadiri majlis yg minum arak n ape2 berkaitan arak dikire bersubahat.so?renung2kan dan selamat beramal

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  33. akukawanella says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 43
    • puteh says:

      dh tu ko ngan dahlia apek smua masuk dlm kelab penuh botol arak pakai baju dedah sana sini mcm nk tebogel tu pandai sgt lah yerrrrr…………..apa beza ko dgn org kt sini yg ko maki2 yg ko carut2 kan tu……

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • dol says:

      Dalia la ni yg ber ia ia marah hahahaha…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • Anadahla says:

      wow..nak ambik hadiah jer.. dressing macam nak melayan….sudah la..Tuhan dah bukak aib si Apek ni supaya suruh dia bertobat

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ha ni lah yg kau pandai ! dh mengata n fitnah orang pas tu suroh pulak orang tu bertaubat ! betok2 kau yg harus bartaubat sebab mengata manghina n fitnah paham ! apek be cool ok jangan peduli apa yg orang2 ni dh ngata fokus ngan bola je ok jangan pikir banyak kt dlm kepala hotak tu….kalau kite asek pikir pasal ape orang cakap nanti hidop tak leh kaya n sakses……….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
  34. Aku makin benci ngan mamat sorang ni. Mcm2 hal. Main bola je la, jgn lagak superstar, playboy, over d top. Ingat, berapa lama je la yr lifespan in football …..jgn lebih gossip dari bakat. Baru naik sikit dah lupa tunang, die die tutup pekong, tapi benda busuk keluar juga ….ingat kalau kita buat org padahnya akan balik kat kita. Allah boleh beri dan ambil balik bakat tu ngn sekelip mata.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  35. peri says:

    pondan….auww..knp kfcm???butakah….bedak stampung!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  36. Akukawanella, ya, tuhan lebih tahu, sebab tu lah terkeluarnya gambar-gambar ni pada umum. Fate??? . Tak salahkan kalau masyarat punya persepsi sendiri. So. masyarakat fikir2 kan …..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  37. kesah? says:

    dah besar, dah boleh pikir baik buruk , halal haram .. so pkir sndiri la apek ..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  38. aiedact says:

    jauhila fitnah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. aiedact says:

    smoga terhindar dari segala fitnah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  40. TG SHAHRIL says:

    se elok2nye jauhi bsubahat dgn org yg minum arak…Allah akan laknat manusia yg bsekutu dgn peminum arak…kalau dah tahu ada arak atas meja.belah je dri tmpat laknatuallah tu…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  41. miss wawa says:

    bole percaya ke?entah2 ashraf ni kawan nye apek,ye lah nak cover line!!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  42. terlucah_sudah says:

    Jadi, pempuan gemok tu siapa? Taknak bela diri ke kena panggil gemok?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
  43. miss coool says:

    saksi lak yg bersumpah, bukan empunya diri…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  44. me,myself n i says:

    Puihh ! Ye ke ? Aku sangsi je . Ikut kau lah . Allah tahu segalanya . Xleh blah statement , ‘ Memang tak dinafikan itu semua botol arak, adatlah masuk kelab kan.’ Macam haraammmm ! Nampak benar kau laki jahat , sebab tergerak hati nak pergi club . Kalau iman penuh , xmasuk nye der . Syial lah !

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  45. ieda says:

    assalamualaikum.. abg nara,sy x nak komen psl apek n dahlia ni, cuma nak mintak budi bicara abg nara utk block minah jambu 24jam mengadap komputer tu dr komen di blog abg nara..saya perhatikan selama ni, komen2 dia memang teruk budi bahasa and suka cari gaduh dengan pengkomen2 yg lain..kadang2 sampai mencarut.. saya rasa, elok abg nara block dia sbb komen2 dia mmg berunsur negatif and menghidupkan perbalahan, sejajar dgn tagline beautifulnara, “marilah bergosip secara berhemah..” harap2 abg nara pertimbangkan cadangan sy..sekian..assalamualaikum..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 0
  46. Reena says:

    Mungkin apek tak minum arak tapi ramai yang saksi dia minum budu..minum budu ko, make budu ko..kan lagi elok drpd minum arak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  47. Tertanya tanya says:

    iolls tak heran dgn hal si ashraf nk bela apex tapi yg iolls heran dia duk mencaci kwn minah tu gemuk…kekeke….siut je.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  48. Dr. Fazeley says:

    heh ada pulak si assraff nih tok backing si KF… ni musti si KF dh kawtim botol2 black label dgn si assraff bila dia pulang nnt… apapon lantak lu la apekx minom ke x… jgn minom time game suda…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
  49. mamadee says:

    Ala, kalau minum segelas tak semestinya mabuk, n kalau mabuk tak semestinya jalan terhuyung hayang…kalau dah tau Islam tak payah la sibuk2 nak celebrate birthday kat tempat2 mcm tu..mcm tu ke cara tunjuk syukur Allah panjangkan umur kita?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • says says:

      Alahai berharap sgt ke dyer mnum arak…? ko tgk dpn mata ke dyer mnum arak…aku pon xsuka lah apex sengal nih..tapi kalau yer pon nak ckp cmtuh laen la kita saksi dyer mnum….g la ckp dgn dyer sendiri…dari kiter2 yang ada mngumpat or ptnh dyer….nak benci or xsuka org bior la berpada pada…..aku xsuka xdelah smpai nak tduh org….zasss

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4
  50. anje says:

    kesian perempuan “gemuk” tu. asyik disebut-sebut..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  51. dh xminat apex says:

    fokus bola la apex..mu ni x habis2 kontroversi..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  52. beautifulme says:

    mcm mane ek org2 fofular ni tdo mlm ngan mcm2 kejian, fitnah, citer yg dilemparkan kat dorg? klu aku dh sakit jiwa dh.. baik jd org kebykkan jeee. klu wat jahat pun x 1Msia amik tau hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. motip muka merah says:

    hak alah saksi pun turut dragui…sbb turut serta party tersebut…da terang2 meja tuh dpenuhi btol2 arak..ak rase majoriti tetamu semua islam…pasal muka apek merah xpyh ler kaitkan kulit putih ker ape…alasan yg korang guna sbb tempat sesak ramai org xbley pkai…ak xnmpak tang mne yg sesak smpaikn muka apek bley merah mcm udang kna bakor hokay!! klu pernah tgk cina mabuk muka merah cm apek la…syabas kpd apek dn saksi apek krn gigih bgi alasan yg agak bangang…buat mcm rakyat malaysia smua mcm bdoh xtau menilai gambar tersebut…lain kali cari perempuan yg bley dbuat awek n sterusnya bini..bkn cari betina cm dalia teck :p

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
  54. .38Revolver says:

    x kisahla minum ke tak minum…tapi kalau dah ada kat tempat mcm tu…bersubahatla namanya………elakkanla sedara Apek yer klau boleh…kita ni org Islam….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  55. mengaku jer la says:

    saksi pun berada dlm club dn turut trlibat dlm party bleh dguna pkai ke ngn mngatakn apek xminum???ntah2 saksi pun 2×5…dh tau public figure sah2 kna hentam apatah lgi kantoi gambar brsama botol2 arak dn muka merah.. klu org lain xda ler org nk kecoh..training bola tgah2 panas xda pun muka merah smcm..so alasan xda kena mngena ngn botol2 arak n panas kt dlm club hnya penipuan smata..besday party dalia xkn org lain yg sponsor kot…dh nama nyer wt besday party sah2 table vip n privacy…aku tgk gambar apek tu xda pun sesak ramai org smpai blh jd muka apek merah …klu dh berak tgah jln xkn nk ngaku kan hahaha….saksi apek dn apek serta dalia dn juga kwn2 yg ada lam party trsebut rata2 islam apekejadah korang hidang arak klu xminum…brbotol2 lak tu…apek ko dlu budak baik tapi sejak ko kwn ngn betina sampah yg mnghabiskn duit ko,skrg ko makin lupa diri…malu skit dekat org kg,mak bapak ko…ko pegi mna2 ko bwk nama Kelantan xpyh nk jd KL sgttt…per pun hnya ALLAH shj yg tau..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 4
    • meeradriana says:

      agreed..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • yaya says:

      ske komen ko..dsar jntan xsdr diri..dlu,,aku ske gler ngn ko apex..tp lps stu2 mslh ko lps knal ngn dahlia..nympah akuuuuu

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kalau kau kata hanye allah saja yg tau ha jangan cakap banyak dudok diam diam biar allah yg menghukum

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
  56. akukawanella says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 23
    • nila says:

      Alhmdullah klu bhgia…tapi alangkah bhgianya dia menjaga tngkah lku sbgai seorg muslim…bkn pe sbb dia jdi tumpuan rmai org…lbh2 lgi kalo ade org mnt kat dia msty nk terikut-ikut….org muda la ktakan…yg kes arak ni gua xnak msk cmpur sbb gua xthu citerrr..gua pon bkn sksi..tapi bg pndapat gua apek dn arts2, personaliti2 jglah ckit….dah thu kta jdi tmpuan rmai knp nak msuk tmpat2 maksiat…..bla dh jdi cenggini kn dh gelabah…skdr renungan….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • yRa says:

      klu xnak di fitnah,jngan la pegi tempat2 yg camne…time buat tak pikir,da jadi camn baru nak gelabah….ummat2..sedar2lah ummat Muhammad!

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  57. adie dali says:

    adoi…xsemestinye die nampak sober, xnmapak mcm mabuk..yg die xminum..hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  58. namie says:

    sanggup gne nme Allah untuk buktikan tuh….jgn ske2 gne nme tuhan yerk utk benda yg mcm ni…..ko nk buktikn owg..ko pun msok tmpt maksiat mcm ni..pe kess..

    “Memang tak dinafikan itu semua botol arak, adatlah masuk kelab kan”

    tmpt yg pnoh ngn minuman setan tu jgk ko nk msok ea…sowi ek…arak bkn adat aku sbg melayu n lbh lagi sbg islam….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  59. kepochiiiii... says:

    ade aku kisah? ko nk mnum ke nk ape ke lntak ko la pek..ntah2 mamat yg wat pnjelasan ni dah keno sogok ngn apek..apek kn byk dwit..hahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  60. taik busuk says:

    eleh poyo jw back up si apex tua nie..entah2 apex tua ni yg jd asyraf..poyo giler…apex2 ko bukan artis pun…muka merah kate xminum poyo.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  61. imagination says:

    sebab tu jangan pergi ke tempat-tempat macam tu.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  62. club/pub bouncer says:

    gua sebagai club bouncer nih, dh biasa dgn org2 mcm apek nih.. kate xminum tp hakikatnya minum… tgk je club2 kt kl nih… gua 110% sure yg lebih kurang 50% org2 yg dlm club adalah org MELAYU ISLAM… sbb pe? gua ni kan bouncer, dh banyak tgk ragam org2 MELAYU skrg nih… islam hanya pada ic, tapi time msk club boleh x ngaku…. biasalah, MELAYU MUDAH LUPA… mcm kes apek la nih…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
    • Kacang Soya says:

      Org Islam pon ada jugak yg jadi bar tender. bergelumang dengan air-air kencing setan sepanjang malam. bercampur gaul bebas lelaki perempuan. mata terdedah pada maksiat sbb tiap2 malam tengok perlakuan tak senonoh perempuan lelaki. Pokok pangkal pada org Islam tu jugak. mcm la dah tak de keje lain nak buat. dah terang2 nak keje kat tempat2 mcm tu tak elok & dilarang dlm Islam. wallahualam…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 10
        • ahkak hjh pink.. says:

          woi minah…ko ni mmg sengal kan… nk tulis ape2 pon cuba fikir. dlm Islam MATLAMAT / NIAT kita XKAN MENGHALALKAN CARA DERR… klu semua org berfikir mcm ko ni.abis la melayu..abis la Islam. penyamun perompak pon boleh ckp dy merompak menyamun adalah sbb niat ikhlas diorg nk membantu n menyara keluarga.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          perompak menyamun tu tentu lah niat tk baik lol ! jalan salah tu nama nye……. bodoh betol si ahkak hamlau ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. tak paham says:

    majlis tukan majlis teck (muslim), arak tu nak jamu kat sapa?

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  64. Marlina says:

    1) In the first place, tak payah la celebrate birthday kat tempat macam tu. Buat tempat lain aje la.

    2) Ha, mana yg buat fitnah tu, cemana nak gi minta maaf kat Apex? Kena minta maaf personally tau sbb itu dosa sesama manusia.

    Tak kira la dia macam mana, itu dosa dia. Dosa orang yg memfitnah dia pulak, itu lagi besar dowh. Walau seteruk mana dia pun, fitnah tetap dosa besar.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  65. cicak kering says:

    hahaha . dey , aku pon cerah la jugak . tp aku p pasar shah alam tengahhari bute yg sesak pon xde la sampai muke aku merah cam udang tuh . kt pasar tu lg la xde ekon . alasan xlogik .

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • thriller says:

      maybe ko cerah yg x cepat merah muka ko.. aku klu dah tersegan tersipu dah merah padam muka aku lmbt gak nak brtuko kpd kaler asal

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. DA says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 36
    • k says:

      so..botol arak tu dtg dr mane??tok saper??mcm bodo jer alasan..pdhal kt event tu de botol arak..aku percaya jer kalo si apek n dahlia ni pegi kt burfday org lain…n ckp dier x minum..sbb aku pon x minum..tp ade jer penah de pegi birthday party yg hidang arak..tp yg xleh blah..ni burfday dahlia..saper sponsor arak tu??even kalo betul x minum pon..saper yg bayar harga arak tuh??dlm islam pon kate bkn peminum jer yg dpt dosa..dr penjual..penghidang..pembuat arak..pembeli arak..duit saper digunakkan tok burfday dahlia??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
      • dnaz says:

        to DA… ko ni da kire bsubahat la bodo!!! bday party dahlia teck..tetekkkk tu kan!!!! kalo buat bday party pon da name islam pg tmpt mcm tu buat ape..bajet korang hebat and bangge la celeb bday mcm tu??? dol sgt ko ni ngn puak2 ko tu..JAHIL paham???.. order plak air haram tu.. xke bodoh namenyer tu..xpyh la ko nk tegakkan bende yg sememangnya salah.. ni mesti skolah serong/ponteng masuk class agama..sbb tu la gile fight nk pertahankan bende yg da konpem salah.. xnk admit kesalahan lak tu.. fake la korang sume!!!

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Uncle Johnny Walker says:

      ok mr. DA, ko ni organizer ea?? dh ko organize (ntah betul ke ko kencing, aku x peduli pon) bday party nape organize kt tmpt werners tu pulak?? it’s a night club ok… yg botol2 whisky bersepah kt meja tuh sape punye?? kalo ko ckp org lain punye, xkan geng2 dahlia tuh bergambar sakan pose maut dpn botol2 tuh… ko sbg org islam (ntah2 islam hanya pada nama jek) patot sedar dgn perkara nih…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • nameless says:

      ASYRAF: Saya ada gambar bersama Fahmi ketika event tu baru nak mula, memang muka dia dari awal sampai akhir sama je warna merah berikutan keadaan yang sempit dan orang yang ramai.

      DA: ” I was there and i do agreed with asyraf. And the theme for guest kiteorg buat merah putih.. dats y la time snap gambar awal2 tu muke apek merah sbb dlm tu suma theme merah putih.. flash camera okay!”

      SY TANAK SENTUH PASAL ARAK TU. SY JUST CURIOUS DGN STATEMENT ASYRAF AND DA PSL MUKA APEK MERAH TU COZ BERTENTANGAN. PELIK SBB DUA2 MENGAKU ADA DKT SITU. IT SHOWS THAT ONE OF THEM CAKAP TAK BETUL. THAT’S ALL. :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
    • I say says:

      Aku mmg sanjung bakat dia di dalam padang dan sbg pemain bola yg hebat, tapi perlukah kita sokong moral dia yg buruk tu. Sbg org Islam, harus kah kita jadikan dia contoh baik. Ingat ya, ini bukan negeri barat .Anyway, kalau cara2 barat yg dibangga2kan, berapa ramai ahli sukan barat yg dah tersungkur dgn skandal2 mereka sendiri contohnya Tiger Wood. Sakit dalaman ni akan makan diri sendiri. Bukan aku tak percaya tapi it’s really hard to believe kata2 kau. Hakikatnya these pictures say a thousand words. Tak tahulah, aku lebih percayakan those pictures than yr words sebab rasaye mcm ada sesuatu yg pelik with the whole situation.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  67. kebarakare says:

    hahahahaha…kelakar statmen dia org semua nih,.. ala, apek pun pernah menipu semua orang kata xda hubungan dgn ppuan tu..ptus pun bukan sebab org ketiga..kan3x.. kalu takat sumpah yg dia xminum arak? dia xwat menda xsenonoh kew..sapa yg nak caya??? kalu dah first menipu..kalau dia ckp btul pun org susah nak caya.. xyah la tegakkan benang yg basah.. ~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  68. Mimi says:

    For me, dr apa yg dikatakan ashraf : “Apex mangsa keadaan.” Meaning apex je yg xminum tp Dahlia yg mybbkan apex jd mangsa sbb dia yg minum. And semua kawan dahlia yg ramai sgt bg komen di atas ter masuk apex yg menghadiri majlis sebut BERDOSA sebab anda berada di dalam majlis yg dihidangkan minuman syaitan tersebut, anda fikirlah sendiri. Dr pemilihan tempat, pakaian tidak senonoh ke hidangan arak semuanya mengundang dosa. Saya yakin anda semua ni antara manusia2 yang lalai dan terpesong. Bagilah 1000 alasan pun, anda tetap telah berdosa. Anda backing dorang skalipun anda berdosa sebab terang2an mereka masuk ke tempat yg mengundang fitnah dan bersosial lelaki perempuan bukan muhrim. Kalo apex dah besar dan matang, dia spttnya as public figure taulah bezakan dosa tak dosa. Xminum xsemestinya tak dosa tp anda berada di tpt tersebut. Masih ada masa utk berubah, tegurlah pemakaian awek anda tu. Saya yakin parents apex kalo tgk pun gambar2 tu mesti pedih and sakit hati anak mereka yg dulunya baik kini tlh semakin melupakan agama dan diri. Kwn2 yg komen2 kt sini,mari kita hentikan fitnah and beri nasihat yg baik.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  69. perempuanbadangemuk says:

    yang aku tak boleh belahh tu “perempuan gemok” nak ulang banyak2 kali.. makan hati kawan tu… hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  70. siti bkn name sbenar says:

    klu main bola,berpeluh2,panas xplak muke die merah…ermmm musykil ckit..ala zaman skarang sume org brani bersumpah..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
  71. qaseh says:

    .: sorry la apek, sebb aku pun ade gak terpikir and cakap kau confirm minum. so far if kau tak minum good for u la. but if kau ade sentuh, hope so its will be the last la kau sentuh.

    sebab tu orang kate elakkan buat or prgi tmpat2 yang boleh timbulkan fitnah..

    nak sambut birthday je pun. lagi elok kalau buat kat umah sendiri dgn family, boleh jemput kawan2 gak pe. lagi orang salute kau kalau time tu ade gmbar kau dgn parents die ke.. nampak la relation tu pure sikit.. or else kalau nak gak smbut dengan kawan2 kat luar. berape banyak da tmpat lain. kau buat kat rest bukit ampang tu ha.. pun dah nice dah! tak pun banyak kot kfc,pizza,mcd etc.., silap2..kalau org tau tu awek kau punye birthday.. diorg buat special lagi pek oi… tak payah la nak tunjuk town or modern sangat konon buat kat tmpat cmtu.!

    sorry lah apek~

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  72. Peduli ape ngan alasan dan sumpah yg dibuat oleh sekutu2 apex…

    Bg aku ini pengajaran wat korang…

    NEXT TIME CARI LA TEMPAT YG LEBIH ‘SOPAN’ KALO NAK WAT BESDAY PARTY…
    kan kite nie beragama islam….

    skalipon x minum air kencing setan tue, ingatlah skit…ramai yg memerhati…

    mungkin korang nie bangga kot berada kat tempat2 sebegitu…. tp percaya la…. x mendatangkan kebaikkan pon….. (berjoget2 setan2 waktu tue coz tgk anak2 Adam hanyut dengan arus kemodenan dan lupa ttg larangan agama islam..)

    KALO X NAK TIMBULKAN FITNAH, DEKAT DGN ZINA, DIKELILINGI MAKSIAT…. PK DULU SERANGUP-RANGUPNYA (BAIK KE BURUK KE) PILIHAN YG DIBUAT…..
    korang nie bukan nye budak kecik…. AKAL KENE SLALU PANJANG…. OTAK KENE SLALU BIJAK…!!!!

    sebab slalu di liputi dgn maksiat… tu yg bodoh memanjang…. hahahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  73. MUKABASI says:

    MACAM SIALLL….. LEPAS JER PUTUS TUNANG ABIS GAWANG M’SIA N KLTAN TERBURAI. TUHAN TARIK BALIK
    KEBOLEHAN NKO.. MAKSIAT MERATA.. BANGSAT LA..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  74. nufah says:

    Daripada Abu Hurairah r.a., Nabi SAW bersabda yang bermaksud:

    “Seseorang insan adalah terikut-ikut dengan
    adat kebiasaan sahabatnya. Maka hendaklah kamu melihat dengan siapa kamu bersahabat.”

    (Riwayat Al-Tirmizi dan Al-Hakim)

    ~~ Kita perlu cerewet dalam memilih sahabat kerana bertemu dengan
    seorang sahabat yang baik adalah sesuatu ketenangan dalam jiwa…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  75. cahaya says:

    penafian dan penafian telah dibuat dan kepada Apek, jadikan ini sebagai teladan . cuma saya hairan, komen mengatakan Apek seorang yang berkulit putih dan mungkin easy to look red kalau kepanasan tetapi berada di tengah padang, mesti berpeluh dan kepanasan jugak tapi tidak pula saya melihat wajah Apek kemerah-merahan .. For Apek to know for Apek to act wise after this ..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  76. FAEZAH MENGILAI NGILAI says:

    HOI DA & ASHRAF : KEPALA HOTAK BERJAMBUL KO KO BERDUA. KO INGAT KAMI SEMUA NAK PERCAYA KE CAKAP KO??KAMI SEMUA TAK BANGANG MCM KO BERDUA..NAK TEGAKKAN BENANG BASAH BUAT APA? BERAPA APEX DAN DALIA BAYAR KO UTK BUAT STATEMENT NIE???

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      apeeeeeeeeee la korang nak berentap ngan si ashraf tu ? lu nk caya atau tk tu terpulang lah ngan kau.. ashraf tk suroh kau caya ngan cakap dia …….kalau lu tk caya itu tk jadi hal……………….ini semua perkara kecik je jangan marah2 be coolllllllllllllllllllllllllllllllll

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  77. apex apex aku dah nasihat kat kau jangan main pempuan jangan minum arak dan jangan isap dadah i’allah ko boleh main ngan ramli kat m u nanti…

    tulah degil nak gak main pempuan kan da tejebak ke tempat haram….

    cari lah ustazah buat bini apex…takyah cari jalang

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  78. lala says:

    AKU X PERCAYA APEX…. BOOOOOOOO… tapi jadi goal keeper yang bagus ok… clean and clear dia memang minum arak.. kalau nak kate sb panas.. kenapa dahlia x merah plk kan.. lagi la beliau yang lebih putih melepak dari si APEX… sungguh x logik alasan tu… lebih baik mengaku dari terus menafikan and ko nampak sangat BODOH with kebohongan itu… juz says this words ” saya memang bersalah.. saya berjanji x akan sentuh air keramat itu lagi semoga ALLAH ampunkan saya” semua orang akan diam. ko da mengaku siapa nak bising2 lagi.. BTW cerita peribadi APEX sangat meburukan diri beliau… sebenarnya yang menghancurkan ko bukan wanita2 itu tapi diri kamu…. salah SENDIRI… budak kecik umur 19 tahun x elok p tempat yang high class mcm nie.. kamu patut duduk di IPTA or IPTS.. minta bf sponsorkan study.. nanti BF da x laku kamu boleh sara die.. itu pon kalau kamu itu cinta agung kt APEX nie…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  79. Nera says:

    tak perlu la nak menegakkn benang yg basah…nama pun besday dalia..sape sponsorship nye majlis n arak2 tu if not ?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  80. :) says:

    Lor…mamat ni kaki clubbing ni …bersumpah dengan nama ALLAH…susah gak….susah-suah….biarlah…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      biar lah kalau dia nk bersumpah ngan nama allah ! kalau dia bersumpah sebut nama allah tapi tk betol tau lah allah nk balas macmana allah akan hukum setimpal ngan perbuatan dia ! kata orang islam tkan tk tau ! orang2 ni je yg pandai2 nk menghukum orang padahal hukuman dia sendiri nanti th macamana…lu pikir lah sendiri ye…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  81. nana says:

    aku gase blambak iklan..JAUHI DADAH,ZINA N ARAK..yg ko g DEKATI wat pe..nk cr gewe pon biar la elok cket.nk yg lembut,sopan ,comey kt kelate blambak..nk yg bradat kt n9 tu gamai..nk yg ala2 jawa lemah lembt,bt pahat jb byk..nk yg idung tletak bak seludang,penang n kedah..nk yg kasau,gile2 tp ati baek cm aku kt melaka ni ha..nk yg jauh cket,kalu lik kg nk flight amek sabah sarawak..yg ko pilih gurl yg mengundng kntroversi wat pe.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  82. aqskekomen says:

    apex mungkin da teraniaya..tpi sala dy jgk brade dtmpt mcm tu..mmg dari mta ksr owg mudah na sala phm…ta baek kite na tuduh2 dia..hanya dia n Allah shj yg tau..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. NurulElyn says:

    astaghfirullahalzim korang ni, dah -dah la. apek memang bersalah sebab masuk tempat maksiat tapi yang korang pulak berbuat maksiat kat sini kenapa? kita sesama Islam dan wajib kita menasihati antara satu sama lain dengan CARA YANG LEMBUT bukan nya dengan mencarut. makin bertambah dosa korang. aku berdoa semoga apek sedar kesalahan dia dan korang pun muhasabah lah diri korang supaya tidak bercakap buruk. itu saje dari aku. aku cuma nak betulkan je. maafkan kalau aku menyakiti hati korang. Assalamualaikum?

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  84. kak li says:

    padan muka, siapa suruh dia putus tunang. dengan bekas tunang dulu tak da kecoh mcm ni. memang perempuan kekasih baru tu banyak bawa masalah . padan utk apek

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  85. abang tiri dalia says:

    ade orang kene tangkap khalwat dlm bilik hotel..bila penguatkuasa serbu, bole plk dia ckp “kami xbuat ape2 cik..kami bincang psl keje je..” ..sama la..kalu da duduk dlm keadaan mcm tuh, wlpn kita xminum, tp persepsi org yg tengok xsama kn?? so?? saje cri pasal, lu punya pasal la.. padan muka lu.. jg bebaik adik tiri aku tuih..khakk tuih..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  86. amy says:

    apek yang hntat email ni guna email kwn dia hahahahhahahah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. aku kesah? says:

    suka hati hang lah apex oiii..menyampah aku..kecoh2 kalahkan artis..dah la dahlia 2 mcm bapok jahh..awek x semenggah hang pun sama jd x semenggah..aepxx dahlia sama2 bodoh..perasan bgus!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  88. Reena says:

    Walaupun aku bukan sesapa pada apek…sekadar saudara seagama tapi aku nak gak cakap (maksud aku taip) yang pompuan cam dahlia tu bakal menyebabkan org hilang hormat dan minat pada kau. Umur br 19 dah celebrate besday kat tempat arak lum lagi kalau dapat kunci 21. Aku ni budak kl gak tp takde lah bangga dgn clubbing/minum arak. Yelah maybe aku tak cukup urban sbb tak minum arak tp aku malu ngan org islam skang ni yg lelebih ‘barat’ drpd org barat tu sendiri. Wahai kerol pahmi che mat, hendaklah kamu sedar bahwa mati itu benar, syurga dan neraka itu benar, arak itu merupakan antara dosa besar dan begitu berat sekali azabnyer. Hari ini mungkin kamu bergembira dengan kenikmatan dunia yang melalaikan tetapi seandainya kenikmatan itu ditarik balik, badan sihat jadi cacat (nauzubillah), adakah pompuan bernama dahlia teck itu masih sudi mendampingimu? Mungkin atau mungkin tidaaakk. Contohilah Safee Sali yg setakat ni masih sedar diri & tidak lupa daratan sekalipun menjadi perhatian.

    P/S: Dah abis lembut lah tu nasihat aku..kalau ikutkan, nak jer aku hantuk kepala ko kat tiang gol pasal cepat na luper diri & keluarga. Jagalah nama baik agama & keluarga. Kalau kita susah, keluarga jugak yg akan bersama kita..masa senang ramai pompuan nak himpit, masa sengkek..salesgirl pun tak nak dekat.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  89. korang pun sme.. x minum arak, x berzina, tapi menfitnah, mengumpat, mencaci sana-sini..

    x sedar diri.. semua rase diri msg2 bagus.. baik sangat ke anda..

    ade plak pihak yg mengambil kesempatan bile kuar bende cam nie.. yes! berita hot nie..

    better kurangkan berkata2 bende x berfaedah nie..

    samelah kita membangunkan agama, bangsa dan negara..

    kalau kita dah teruk, pastinya generasi akan datang lebih teruk.. same2 lah kita berubah.. sye pun jahat, sye nak berubah bersama anda.. sudikah anda?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • NurulElyn says:

      betul tu saye setuju sangat. tak baik kita mengutuk diorang, nasihat dengan cara yang baik dan lembut, jangan mencaci dan mengutuk. makin bertambah dosa korang. :(

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  90. Reena says:

    Adakah dgn berpesan-pesan kepada kebaikan dianggap memfitnah, mengumpat, mencaci sana-sini? Selemah2 iman ialah menegur dengan hati so apa cetanya dgn org yg tak kisah langsung dengan org yg wat maksiat secara terang2an dan menyalahkan org lain yg mengambil berat dengan cara mengingatkan? Kalau asyik dgn statement tak sedar diri, semua rasa diri msg2 bagus, baik sgt ke anda… might as well bagi kata2 perangsang kat apek agar terus terjerumus dgn kerosakan. How sad..mcm mana nak bangunkan agama, bangsa dan negara kalau umat/bangsanya byk yang rosak/lemah? Kalau diri dah teruk adalah lebih baik kita perbaiki untuk menjadi lebih baik. Sama-samalh kita berubah..saya tak jahat, tp saya nak berusaha jadi yg lebih baik drpd smlm bersama anda..sudikah anda?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  91. miss single says:

    ramai je orang sekarang minum arak tapi tak mabuk…takde pon terhuyung hayang.. pape pon..sape suruh pergi situ dan order air macam tu..kalau betul pon dia x minum..tapi dia ada di majlis tu..dosa tetap sama..so takyah la nak pertahankan sangat.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  92. kjfghj says:

    bodoh punya hal… yg jantan x abes2 bekepit ngn betina. yg betina mmg jenis menggetik. buat bende bepaedah sket x ble ke? .. aku ingat org selalu kutuk budak melayu sbb x abes buat mende bodo, ingatkan bila da ada darah mix berubah la skek at least jd lebih cerdik skek tp tambah teruk. tah apa2 tah!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  93. zamrizamad says:

    hang masok kandang kambing, keluar pun mesti sikit sikit berbau kambing…….hang dok main bola elok elok….pi dok masok dunia lain sapa suruh..bukan senang nak cuci kotoran semua ni……deny jangan tak deny

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  94. LOMkiNG says:

    bodoh ah weh, Ni kan si org yang pertahan kan apek ni mcm kawan die je. ye la xkan la nak protect smpai mcm 2 skali kalau x kenal…..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  95. umie says:

    adat masuk kelab ada arak yer??????????? klo x minta????

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  96. syukran says:

    Buat majlis DOA selamat & kesyukuran itu lg afdal.. dpt rahmat Allah, mnta keberkatan utk thn berikutnye..ini menunjukkan rse syukur kte krn kita msh bernafas d bumi Allah SWT.. sekian..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  97. LomKiNG says:

    bukan nak mengata apa, tapi pmpuan mcm ni x elok buat bini. …bukan nk berpihak pada sape2…….kalau betul ni smua “FITNAH” hrp2 lain kali apek berhati2 la ye….kami di sini bukan nak jatuhkn ko.cume nk bagi nasihat. perbuatan minum arak tu kalau btul ko buat tggl kan la….tapi dah ko kata “FITNAH” …so ok …..renung2 kan la

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  98. moshimoshi says:

    skang suma nk ngaku turut berada di lokasi kejadian.. ntah yea ntah x…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. hanz says:

    biasa la orang muda, nak enjoy gak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  100. NORA ELENA says:

    ORG KELANTAN MCM TU LAH. SUKE SGT BWT PERANGAI MCM2. YG PEREMPUAN PEGI CLUB TU MCM SOMETHING YANG HEBAT LAH, LELAKI KELANTAN PLAK KALAU MASUK CLUB DGN AWEK CUN KIRA BANGGA LAH. KALAU MINUM LAGI COOL. PADAHAL ORG KAMPUNG

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • noor says:

      pehal la x abis2 nk ktuk org klntn je.. wpun aku bkn org klntn aku jijik dgn budaya kutuk megutuk negeri lain.. pas2 korg ni ble bg komen dlm ni sume nk tnjuk hebat.. ntah2 korg pn lebey kurang je.. tlg ingt bahawa dosa 2 bkn takat minum arak je.. ngumpat dgn mengata pn dosa jugak kn?? kater islamm…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Eykqa says:

      igt yer x sume lelaki sme..s0 jgn nk men mngutuk 0rng..x habis2 nk ftnh dye..tau sume 0rng jelez an sbb dye nie femez..yg kte pelik nie asl lak ble 0rng tu dah femez ader jer crite..msty pnye..benci ar k0rng nie..ske sgt kutuk dye..klau gf dye jerw k0rang kutuk x pe nie smpay dy skali nk kutuk wat pe..glerz t0l..at0y..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. ATZ says:

    apapon apex nie mmg bodoh..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  102. aku sedih says:

    Yg pegi tempat yg bole mengundang fitnah mcm tu pasal ape?? Da xda tempat lain ke nak sambut birthday???smbut kt secret recipe sudeyy….urm, kalo korang betul2 baik, buat apelah g tempat mcm tu,terang2 ad botol arak depan mata plak tu… Lagi satu, si asyraf ni , awk tu dah la join de club kt tmpat maksiat, tp leh plak sumpah2 pakai nama Allah kan??? ada org nak pcaya ke??sedih2…..urmmm~

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  103. SNA says:

    nora elena… xperlu lah mgutuk negeri org… nk kutuk org xpayah babitkan negeri… xelok perangai mcm tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. bodoh.tahap.tapir.la.kau.apek says:

    Bole blahh la kau apek. hari tue kate putus tunang bukan sbb org ketige. kau cume anggap dahlia tekek tue adik. last2 keluar gambar pegang tangan. siap raye same2 lg. menyampah wei dgn penipuan ko tue. skrg dah kedapatan mcm nie. ko kate x minum. kalau x minum yg ko bodoh sangat pegi tmpat mcm tue nape.? nie yg jd saksi c apek nie ntah2 ko kene sogok ek. tue pasal la ko siap sumpah2 lg. dah ko pegi tmpat mcm tue.? ingt sumpah ko tue org caye ke.? banggang. kalau pun bekas tunang apek tue berlakon pure2 baik. stakat nie aku x de bace pun gosip yg x baik pasal die. nie apek nie. aku x heran la wei kalau ko dah makan anu c dahlia tue. mcm mane la parent c apek nie bole setuju apek berkawan dgn dahlia.? suke ek drg dgn dahlia jd menantu. pompuan x cukup kain. maseh virgin lagi ke tue.? ntah2…. haha p mampos la korang due.. menyampah. salute safee sali. xnak kene tuduh minum arak tp pergi tmpt mcm tue. ape banggang la kau apek. lain kali celebrate befday kat kedai mamak je. so org pun x tuduh ko minum arak. tp tudu ko minum teh tarik jer. even muke ko merah kat kedai mamak org x ckp ape. bole la ko bg alasan kedai mamak x de aircon. ye x.?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  105. shirra says:

    minum ke x minum ke kalo dah ade kat situ kire dah bersubahat la….gi la tnya ustaz mana pun…..dah tahu yg wat birthday party kt club tu kenapa?byk gi tmpt lain yg elok boleh buat kan…so …renung²..kan…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  106. zbm says:

    jaga tepi kain org ni ada baik n ada buruknya. tapi zaman lening sbb x nak jaga tepi kain orglah terjadi mcm2 perkara. cthnya apek gambo ngan botol arak. kalu x jaga tepi kain seluar apek tu, dr dia x pernah sentuh benda haram tu…akan sentuh plok. baik dia kena hentam sekarang agar x lupa diri. psal awek ni subjektif….elia n dahlia… ada kelebihan n kekurangan masing2. cuma apa yg aku nampak maybe elia cam queen control n dahlia plok akan bawa apek ke alam indahnya dunia…(clubbing, pakai seksi2, manja2). sbg lelaki apek patut bimbinglah awek 2 ekor tu……yg aku nampak bila apek bercinta…baik elia, maupun dahlia…apek tu mcm lembu kna cucuk hidung jer……ikut je….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  107. siti says:

    Lain kali apek sila jgn masuk kandang rimau sebab lepas masuk kandang rimau anda akan ke kandang buaya (jadi bahan fitnah).

    Bak kata Ustaz Azhar Idrus, dah bodoh tak boleh buat apa lah. Dah tahu awk terkenal, pegi masuk club haram jadah tu watpe? Off courselah akan terjadi fitnah.

    Kesian, jadi mangsa umpatan org sendiri carik pasal sendiri mendapatlah..hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  108. Fida says:

    Senang cite, xnk org ngumpat jauhi la tmpt2 camtu..aku x nmpk lak ke’sesak’an yg dikabarkan dlm gmbr kut pub tu..mcm byk space je..muke2 yg dok meja tu plak sume MELAYU tulen ala2 mkn tempe & sambal belacan. X yah la susah2 nk perthnkan “SY X MINUM”. Lg bagus if insaf x pg tmpt2 camtu… ape2 pun, hidup harimau malaya!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  109. ganyot says:

    sape ckp minum arak pasti jln terhuyung hayang??xde maknenye kalo dh mmg kaki minum bende 2 dh sebati tgk muke merah menyala dh tau minum.. knp ms dkt padang lg panas n berpeluh2 xmerah mcm terbakar gitu.. kn bole beza kn merah sbb minum or panas sesak.. n bg alasan mcm org bodoh.. xabes2 cite psl die.. bosan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  110. wekk says:

    ermmm…bukan tak pecaya tapi kalau wat tulisan macam ni,adik aku pun leh wat…

    harap2 xbetol laa…tp even dh mdekati arak pun dh dikira berdosa tawww!!,g tempat clubbing mmg ptot la kannn…. sapa kata orang islam leh masuk tmpt najis mcm tu??

    BIG NO!!!

    tu laa…duit dh byk2 tu g la daftar belajar balik ttg hukum hakam ni,jgn dah bodoh tapi sombong..

    bubyeee

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  111. mart says:

    Ay0oo..asal ade game jew,ade la crite criti sal apex ney..Apex udah2 la p tmpt2 y mndtgkn unsur pitnah 2..Lg 1 bijak2 la weh pilih kawan..Kal0 ko xpk dosa pahala, ko pk la mak bapak ko kt kg..snggp ke ko tgk deorg dipandang hine sbb ko..Cer pk lor..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  112. mayakarin says:

    dahlia teck tak sesuai untuk apex..semoga apex dapat memilih calon isteri yang lebih baik..calon gf boleh la..teruk la minah tu.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  113. Ekqa says:

    memang mcm glerz..klau kte tau spe yg sebar fitnah nie..mmg kte sumpah2 seranah gak 0rng uh..kte bnci 0rng yg wat ftnah nie..sgt bnci..kte harap 0rng yg wat ftnah nie mampus pun lgi bgs..eee..gram t0l..sng2 je nk ftnah 0rng..klau dy yg kne ftnh,skt aty x..tak bt0l pnye 0rng..snng2 aty nk ftnah lak..dah x de artis nk ftnah g0alkeeper un jdy ar..jnjy ader kje ye nk wat..KEJE JAHAT..benci :P

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  114. hamba Allah says:

    whateva he said and whateva had been show in da pic…a lesson here dun go to da club if dun want people talk bad bout u….most of the soccer player like social in da club wat….even there are been advised not to f…k or drink b4 game…afta game they do it…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  115. back to basic says:

    Apa maknanya ‘Aib’? Aib ini adalah mengatakan sesuatu kekejian,keburukan orang. Kita tidak boleh mendedahkan orang yang tidak sembahyang kerana itu dipanggil ‘Aib Agama’.Apa tah lagi mendedahkan video sex.

    Kita tidak boleh mengata mengenai kelemahan orang seperti “Eh, itu anak haram”

    “Eh,makan banyak tu,lapar ke pelahap ni” Jangan berkata begitu kepada orang. Ini semua adalah ‘Aib kelemahan’ dia.

    Hukum mengaibkan orang ini adalah haram. Seperti juga hukum mengumpat.

    Mengumpat pun ada syarat. Maksudnya, perkara berikut bermakna jatuh hukum mengumpat:

    *
    Cerita keburukan orang
    *
    Cerita mengenai dia tapi di luar pengetahuannya
    *
    Cerita benda betul tapi di luar pengetahuannya
    *
    Cerita perkara yang dia tidak suka tapi di luar pengetahuannya

    Contoh lagi..

    Jika jiran kita ada sekumpulan anak gadis tinggal serumah dan kemudian ada salah seorang membawa pulang boyfriend dia dan duduk berdua-duaan di dalam rumah tersebut, kita boleh melaporkan ke Jabatan Agama. Tapi kena selidik, takut suami isteri. Ini salah satu langkah utk menjaga aib org supaya kita tidak terburu-buru.

    Bagaimana mendedahkan aib sendiri?

    Contohnya: “ Aku telah minum arak begitu banyak sebelum ini”. Atau “ Aku tidak sembahyang selama 40 tahun”

    Kita ditegah membuka aib sendiri. Seperti contoh di atas, seperti menunjuk-nunjuk kehebatan melakukan dosa. Jangan sesekali berbuat demikian.

    Jika untuk dijadikan iktibar, jangan beritahu siapa nama orang yang terlibat.

    Hadis Rasulullah SAW:

    “Jangan buka aib orang kerana Allah akan membuka aibmu walaupun di dalam rumahmu sendiri”

    Ada yang bertanya, apa hukumnya jika mengintai orang. Sememangnya haram. Kerana kita telah mengaibkan orang dengan cara mengintai.

    Satu lagi untuk saya sampaikan. Jika kita baru berkahwin, ataupun telah berkahwin, ataupun bercerai, jangan sesekali mendedahkan perlakuan kita bersama pasangan kita. Maknanya, jangan menceritakan hubungan intim kita bersama pasangan kepada orang lain. Hukumnya adalah haram.

    Jadi, sama-samalah kita semua berazam untuk tidak cuba mengaibkan orang. Tidak ada untungnya.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  116. kucingkakitinggi says:

    Itulaaaa si teteck ni. Teringin sgt nk sambut bedei kat club. Xpadan ngn budak kpg. Sedarlah diri tu sikit. Dr celah mana dtg. Dah tau diri tu jd perhatian, buatlaa benda yg elok2… Bg sedap mata org memandang. Xmalu ke parents nmpk gambar mcm ni? Makbpk fahmi pun nk ke menantu mcm ni… Ini namenye fitnah yg dicarik sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  117. nabila says:

    abg nara…minum or xminum bukan soal nye…itu antara dia dgn Allah…tapi pada hakikatnye nie celebration bday si dahlia teck…knp mest nak kena ada arak bagai…da sah2 dia tu org MELAYU & ISLAM…perlu ke ada bnd2 tu smua??..kpd org yg bersumpah n mempertahan kn fahmi or dahlia teck nie…xperlulah nk berbuat demikian…sesungguh nye anda pown bersubahat sama…dlm erti kata berada di dalam majlis yg menghidangkan arak..even anda,fahmi or dahlia xminum sekalipun..majlis meraikan hari jadi seorang yg beragama islam tetapi air arak yg dihidangkan…WAJARKAH???..pada saya tindakan anda menyokong fahmi n dahlia teck seperti menghalalkan sesuatu yang haram…:)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  118. lucai says:

    apex ni dah hilang teruna oleh si teck sbb tu duk merengek merapu ikut je si teck ke hulu hilir hehehe.. c teck lak saje nak tumpang glamor apex psal x ckup syarat jd artis huhuhu =p

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  119. eReeN says:

    Lelaki dan perempuan bukan muhrim duduk dalam 1 bilik tak buat apa pun sudah dituduh khalwat. Inikan pula gambar include botol arak mestilahh orang kata.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  120. bekas peminat apex says:

    dulu saya suke sangat2 apex but now
    go to hell laa apex-.-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • seruling says:

      go to hell konon.kau yg sokong dia orang fitnah apex ni tk GO TO HELL ke?bangang!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. iluvislam says:

    kita sebagai umat islam tidak harus menyebar fitnah begitu mudah….tidak wajar bagi kita untuk membuat konklusi berdasarkan perkara yang ada…haruslah kita siasat apa yang berlaku sebenarnya…mmg larr botol arak byak kat situ…tp adakah fahmi yg minum???…sesungguhnya ALLAH MAHA MENGETAHUI APA YANG ANDA SEMUA TIDAK TAHU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  122. ina says:

    Assalammualaikum.

    Rasanya semua gossip dan fitnah bermula daripada kehebatan dunia tanpa sempadan. Kalau ada website,surat khabar dan rancangan TV yang menyiarkan gossip-gossip dan gambar-gambar artis yang berperangai tidak senonoh, pasti ada pihak yang akan merakam dan mengambil gambar artis-artis yang berperangai tidak senonoh ini.

    Sebenarnya apabila kita hendak menegur orang yang melakukan kemungkaran, ada adab-adabnya. Yang paling penting kemungkaran itu kena berlaku di DEPAN MATA KITA. Bukannya tengok dari gambar-gambar yang disebarkan di media massa. Sebab jika masing-masing melihat daripada gambar-gambar yang disebarkan, kita boleh buat penilaian yang berbeza. Lepas itu, ada pula ruangan komen. Apa lagi, bermacam-macam penilaian mereka ditaip. Akhirnya penilaian-penilaian kita tersebut jadilah fitnah. Sebabnya ada orang yang membaca dan kononnya menyokong komen kita yang dianggap betul itu.

    Saya tidak menyokong mana-mana pihak. Tetapi jika dilihat, pihak media (suratkhabar,tv dan website gossip) banyak memainkan peranan dalam menyebarkan kehidupan artis walaupun artis ni memang kita tahu tidak sempurna hal ehwalnya. Pihak media yang berkualiti akan menyebarkan perkara yang baik-baik mengenai artis Malaysia tetapi banyak pihak media (kebanyakannya website) yang bersifat picisan suka menyebarkan gossip-gossip artis yang lebih kepada sisi artis yang tidak baik. Saya tahu kebanyakannya untuk medapat untung pemilik website tersebut samada dari segi wang ringgit atau populariti.

    Tetapi kita sebagai pembaca tidak berhak untuk menghukum mereka. Sedangkan kita sendiri pun sedang membaca gossip mengenai mereka. Maka lebih baik selepas kita memmbaca gossip mereka, kita tidak perlu mengeluarkan komen/hukum mengenai sikap mereka yang kita nilaikan daripada gambar yang dilihat, sebab kita ttidak berhak .Baca dan jika hendak komen, tulislah pandangan mengenai hal yang tidak berkaitan dengan sikap mereka, pasal baju ke,kasut ke, karier mereka ke. Kalau ada reader yang betul-betul bersemangat nak mencegah kemungkaran, carilah mereka ini personally dan tegurlah mereka secara baik bukannya tegur di website-website hiburan picisan. Itu pastinya menyumbang pahala.

    Saya baru menonton movie klip3G, saya bukan nak promote movie ini dan lakonan cerita ini kuang baik pun untuk ditonton tetapi saya syorkan kerana dari sini saya dapat mesej mengenai bahaya penyebaran bahan-bahan rakaman dan gambar di internet dan media massa. Terutamanya orang yang menyebarkan bahan-bahan seperti ini biasanya untuk meuntungan peribadi. Sekian sahaja komen saya yang tidak seberapa panjang. Terima kasih kerana membaca. PEace!

    *Rujukan: http://www.mahyuddinwasoh.com/fiqh/empat-syarat-cegah-munkar/

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Fizah says:

      Cik Ina, masyarakat ada tanggungjawab moral untuk menegur tapi perlu menegur dgn beradap. Kalau benda2 mcm ni terjadi di tempat yg tertutup, macam mana? Tentu hanya gambar yg boleh dijadikan bukti. Sbb tu kita diberi akal fikiran untuk menilai BUKAN MENUDUH.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. nama says:

    satu je aku nak tanya, kalau dah ada botol arak dijual kat restoran tu sah2 la restoran tu tak halal, asal kau main redah jugak? yang kau makan tu halal ke?

    curiosity

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. ciqa says:

    apek…apek..apek..phew bowing gile..semuanye nk jd popular…lau tau popular xpyh pg tmpt mcm 2…byk lg cr nk smbt bezday bdsr syariat islam…br kapel da buat maksiat byk2…lrt ke nk tgg semua dosa ne..dosa dgn mak ayah even dorg ampun kan pn blm tntu xkn dihisab oleh Allah.. korg ptt jd role model y baek..xmaluke bile da kawen n ad ank nnt n satu ary ank korg trnmpk pgai sbnr korg..mmgla xmnm ark..tp kalau da pg tmpt mcm tu xkira dosake…fkir2kanla..jgn sbb kan nafsu abish da xfkr halal haram

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  125. Congkak says:

    KFC (Khairul Fahmi Che mat) muda lagi. baru 22 tahun. Darah masih panas. Buat silap tu normal. Dari kesilapan baru lah ada pengajaran dan pengalaman hidup. KFC tu pun cuma insan biasa. Jangan emosi mengutuk/ menegur seseorang. Sempurna sangat ke diri sendiri? Kalau terjadi kesilapan tegur elok2, cara berhemah.

    Untuk hari ni KFC dah pun mengembirakan seluruh Malaysia. Tahniah buat Malaysia.

    *Terlalu manis kerana berjaya menumbangkan Indon!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  126. badak says:

    hahaha..korang sembang macam korang baik sangat..
    dia baru bwk balik emas..support la skit..adoy..
    kalu cmnie cana bola nak maju..korang yg downkn dia…haha..cermin diri dulu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  127. fify says:

    kebanyakkan orang bencikan khairul fahmi ………..tapi
    knp ,,,,,,waktu dia berjuang harumkan name negara korang boleh mengumpat dia lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  128. fify says:

    knp kenanyakkan org bencikan kfcm bkn nye nk hargai dia sewaktu dia berjuang mengharumkan name negara korg mengumpat adelah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. daliateteck says:

    so kalau dia minum pun? dah terang2 kat situ ramai org melayu dan botol air setan atas meja deyolls. tak tau la pulak kalau org melayu bukan beragama islam kaann? eh nak tanya la, kalau pun deyolls tak minum, mak bapak deyolls ni sangat open minded gitu biarkan anak2 dorang lepak tempat2 maksiat ni? nak smabut birthday, buat kat kedai yg takde hidang arak pun boleh kan.kau yg sendiri tak pandai jaga diri, jgn nak suruh org stop fitnah.fitnah tak datang kalau kau sendiri pandai jaga batas2. aku tak faham term standard lah masuk club ade arak. jadi kau merelakan diri kau utk bercampur gaul n dekatkan diri dgn arak ke?lawak lah.lagi lawak sebab aku spend masa utk komen. nan hado lah perangai korang. otak letak dlm lubang bontot lagi,ni lah akibatnye eh?selamat maju jaya lah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. fiqa says:

    byk nye komen…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  131. dlf~ says:

    bnyk nye komen..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  132. flipper** says:

    ape-ape je la..yg korang ni nk buat dosa knp?bangang betol lh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  133. dlf~ says:

    betol tu..korang sume diamkan je la.tak bebaloi betol.tu mslh apex dgn allah lh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  134. tahi lu says:

    tahik la korang suma!! buweek buwekkk!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  135. orang yang fitnah itu akan mendapat dosa besar..sabar je lah khairul fahmi dan dahlia teck..khairul fahmi:semoga maju dalam sukan…….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  136. Cik Waniey Zulkifli says:

    serabot la ko pempuan,,nak buat majlis kat kelab bagai..lau ko nak suruh apex tu lebih respect kat ko..ko buat la doa selamat ke hape..ni kelab jugak ko pilih..apex orang kelantan..budaya orang kelantan masih ada..nampak cam ko je yg beria-ria..lalalalalala..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0