Written by AbangNara | April 22nd, 2013

Baru sahaja dinobatkan sebagai Artis Baru Wanita Popular di ABPBH2012, Wawa Zainal telah pun berkongsi cerita mengenai penyakit misteri yang menghantui dirinya. Seram jugak Abang Nara membaca kisah Wawa Zainal. Terasa macam membaca novel seram pulak.

wawa zainal

Sedikit sedutan kata-kata daripada Wawa Zainal mengenai penyakit misterinya yang dikeluarkan di BiPop semalam:-

Semuanya berpunca daripada kakak. Benda itu singgah sekejap dalam badan saya. Apabila benda itu masuk dalam badan, saya bercakap atau berinteraksi menggunakan suara orang lain. Saya sendiri tak tahu apa benda yang masuk dalam badan saya itu, ada yang cakap keturunan. Adik beradik yang lain kena sekejap-sekejap, cuma kakak saya yang sulung itu, dia paling lama terkena penyakit ni, lama dia menderita.

wawa zainal

Kalau ikut pengetahuan Abang Nara, mungkin benda itu dipanggil saka. Kesian Wawa Zainal. Sampai tak ada selera makan dan kurus kering dibuatnya. Nasib baiklah sudah semakin pulih selepas berubat dengan ustaz. Yang seramnya kalau benda itu ada dalam badan Wawa, suara yang keluar seolah-olah suara bayi, suara makcik atau suara pakcik. Takut kan?

wawa zainal

Semoga satu hari nanti benda itu akan hilang dan tidak menganggu Wawa Zainal lagi. Abang Nara tengok Wawa pun dah makin ceria. Siap boleh video Gwiyomi lagi. Comel sangat!!!

Teruskan keceriaan anda dan semoga karier anda akan terus berkembang maju selepas ini.

P.S: Ada Cara Berhenti Merokok Paling Mudah?? KLIK GAMBAR INI

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to Saya Memang Terkena Penyakit Misteri – Wawa Zainal

  1. ngantuknyeeeee!!!!!!!!!!!!! says:

    citer dah basi lah abg nara… blog lain daa lame update ctr nie.. next please…

    0

    0
  2. sutin says:

    macam sakai je.. x cute pn..

    0

    0
    • papadom says:

      fine, kalau dah tahap wawa zainal ko boleh kata tak CUTE pon, aku tak teragak2 nak pikir yang ko tu dengki. ngarot la ,

      0

      0
    • Mariah Kari says:

      aku selalu tgk rancangan Dua Dunia…ustaz tu ckp org2 yg selalu kena gangguan ni org yg jarang solat…iman x kuat..so Wawa n org kat luar sna sila ambil iktibar….rajin2 solat k…..

      0

      0
      • rainbow says:

        kalau kena sampuk @ histeria kebanyakkan mmg la jenis yg jarang solat..tp ada juga yg kena sbb lemah semangat..saka pulak, rajin solat pn boleh kena kalau tanpa sedar pernah ter’mengaku’ apa2 pd org tua2..

        0

        0
        • Anonymous says:

          x juga, kawan sy dulu seorg yg kuat agama, klu kerja pun sentiasa pasang ayat2 al-quran di radio. klu dia suci, dia baca sendir, tp masih kena sampai x sedar diri.. sehingga 15 tahun dia menderita sampai kurus kering…kesian, semua org takut nak berkawan dgn dia…huhu

          0

          0
    • sutin ni ade masalah jiwa, cemburu, dengki, dan tak bleh tgk org lain cute. sbb diri dia pernah untuk jd cute, tapi kena herdik dn kutuk ngn kawan2.sutin jugak penh cuba try buat pembedahan muka, tp malang muka sutin jadi pontianak, selama satu tahun terperap kt bilik, last2 sekali sutin torhe muka yg mcm pontianak tu ngn iron, lepas tu ape lagi muka sutin jadi cam mayat, tinggal tengkorak..sebab tu la sutin ni dengki sgt2 sbb usaha dia jadi cantik tak berjaya..harap2 sutin insaf dan bertaubat la..sutin sutin, ade jugak la manusia macam kamu ni sutin, mak bapak kamu tak ajar beradab ker?

      0

      0
  3. Anonymous says:

    first jagn jealous hahahaha ok

    0

    0
  4. miah says:

    comel lah wawa zainal ni…

    0

    0
  5. wakwak says:

    nape xde org komen..ak suke bc komen korg..first kah?huhu

    0

    0
  6. r_innalif says:

    Comel giler…. kiut miut.

    0

    0
  7. mimi says:

    samalah…saka…tak boleh baik….99% ustaz pakai khadam…atau sihir…jgn percaya. ustaz syarhan ke harun din…semua tak sampai level nak ubat…ibarat mereka di tahap diploma tapi saka adalah di tahap phd…kalau saka drpd dewa yg ade perjanjian lagi sakit, sampai 7 keturunan. siapa yang hantar atau anaiya org lain, tunggulah balasan di akhirat yg amat berat, tak mungkin selamat kau dan iblis drpd hukuman Ya Rabb.

    0

    0
  8. manja says:

    suke tgk lesung pipit wawa…cute..
    kite xder lesung pipit…lesung batu ader laaa…huhuhu..

    0

    0
  9. SH says:

    Wawa bersyukur kecantikan yg Allah (swt) kurniakan padamu.
    Anyway suka Wawa lawa

    0

    0
  10. huhhh.. says:

    gediks!!

    0

    0
  11. peah kepet says:

    wawa ni comel.tp kalau muka xberkerut lg comel kot..?

    0

    0
  12. kekasihku says:

    penyakit misteri – menyebabkan saya x nak tutup aurat..

    tu org panggil penyakit hati

    0

    0
  13. jemah says:

    comel nye la hai wa ni.. kulit ya ampun.. lesung pipit tu mahal :)

    0

    0
  14. saya peminat wawa zainal says:

    cun giler wawa ni!luv u wawa.

    0

    0
  15. ................ says:

    suka tengok wawa ni..comei jer…d tambah ngan lesung pipit dia…bertambah la kecomelan dia….

    0

    0
  16. kipasmejanational says:

    poyo poyo poyo

    0

    0
  17. saya peminat wawa zainal says:

    get well soon wawa

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Wawa antara artis baru yg cantik n kiut sgt…yg penting tk gediks mcm lofa…dia lg cantik dr lofa yg perasan tu…b4 ni wawa lg cantik but skrg dh cengkung…selain wawa I rasa izara aishah pun sgt cantik…lbh cantik dr lofa tapi knp lofa over sgt n rasa dia yg plg cantik hah???

    0

    0
  19. peminat kecewa:( says:

    first2 tgk wawa belakon citer drama ari jumaat kul 9mlm. dalam citer tue dia pakai tudung.cantik sangat. ingatkan dia memang betul2 pakai tudung kat luar. rupanya tak…..tup2 tengok belakon citer lain siap pakai skirt pendek. ermm…

    0

    0
  20. kecewa says:

    first2 tgk wawa belakon cite ari jumaat kul 9malam. Wawa pakai tudung cantik sangat. ingatkan dia benar2 bertudung. Tup…tup… tengok drama lain siap pakai srkt pendek…Adoi aiiii…

    0

    0
  21. Fish Fairuz says:

    seksi meksi cam ko mmg la antu iblis suka duk lam body ko…. fikir2kanlah.

    0

    0
  22. Hantu Kak Limah says:

    pi ler rajin2kan solat n baca Al-Quran…kalau x…jin,setan memang suka dekat.Makhluk tu pun bernafsu jugak.Ngeh22…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kata kena penyakit misteri tapi diri tu mcm takde keinsafan pun, dekat2kanlah dgn Allah.

      0

      0
  23. Anonymous says:

    wawa memang comel..tapi lakonan macam ade kurang..tak reti aku nak terjemahkan..

    0

    0
  24. Mok CiQ says:

    This is called *SAKA*

    wallah hualam….

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      SAKA MAKA asal kn dia hepi sudahhhhhhhhhhhhh! soal percakapan orang ? gi jahanam lah !

      0

      0
  25. aaaaa says:

    puncanya ialah tidak mendekatkan diri kepada Allah.

    0

    0
  26. aku says:

    weih!!!! semak la politik dalam ni. semak semak semak!!!!!!!!

    0

    0
  27. aku budak kampung says:

    Semoga cepat sembuh Wawa dari penyakit misteri tu…mudah-mudahan ye..

    0

    0
  28. pasaraya says:

    DAH LAH WAWA X YAH CARI PUBLISITI…..NARA TOLONG SIASAT LATAR BELAKANG SI WAWA NI…DEGAR CITE DIE NI ORANG SULU…EEEE X KAN ORANG MALAYSIA NAK AMBIK ORANG SULU BERLAKON…….SEDANGKAN ORANG SINGAPURA NAK BELAKON PUN MACAM2 KERENAH…!TOLONG HORMATI PERWIRA2 KITE YANG BERJUANG DI SABAH…..PENGANAS….PENGANAS!

    0

    0
  29. yahya says:

    http://www.facebook.com/pusatrawatanalhaq

    salam saya adalah dr pusat rawatan islam al-haq wawa zainal kalau anda masih belum pulih & saka keluarga anda masih belum di buang sepenuh nya, anda boleh menghubungi sya…telah banyak kes buang saka yg telah berjaya kami selesai kan di kawasan kuala lumpur, johor, selangor… 010-4214012 yahya

    0

    0