Written by AbangNara | October 11th, 2013

6 Oktober lalu, di KLIA, seorang peminat telah melihat seorang wanita sedang memperbetulkan tali leher milik Aidil Zafuan dan mereka dilihat sangat mesra seolah-olah seperti pasangan ‘kekasih’. Terus timbul persoalan sama ada Aidil sudah pun menemui pengganti bekas isterinya, Rita Rudaini.

aidil zafuan

Walaupun menafikan wanita tersebut adalah kekasihnya, Aidil Zafuan membuat pengakuan kepada Utusan Malaysia bahawa dia sudah lama berkawan dengan wanita itu. Kata Aidil:-

Saya memang kenal wanita itu! Pada masa itu, saya baru sahaja tiba dari Kota Bahru dan terpaksa berlepas ke China untuk perlawanan menentang Emiriyah Arab Bersatu (UAE). Lagipun, semasa menunggu penerbangan seterusnya, saya bersama skuad kebangsaan yang lain.

Tambahan, saya tidak akan keluar dengan wanita yang tidak dikenali. Saya tidak mempunyai orang terdekat. Jadi, saya meminta pertolongan wanita berkenaan untuk menghantarnya (barang tertinggal) memandangkan dia adalah kawan kepada tunang salah seorang pemain kebangsaan

aidil

Biasalah pemain bola sehebat dan sekacak Aidil pastinya mempunyai banyak rakan yang terdiri daripada wanita. Lagipun Aidil sekarang sudah single. Bolehlah nak berkawan dengan sesiapa pun. Kalau dah jumpa pengganti pun apa salahnya. Bolehlah cepat-cepat mendirikan masjid sekali lagi. Yang penting tanggungjawab kepada anak-anak tidak dilupakan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to Saya Memang Kenal Wanita Itu – Aidil Zafuan

  1. Kak Enon says:

    ko memang JDT (Jantan Dayus Team)!

    0

    0
    • Maria says:

      biasa la lelaki mcm ni.. kalau bini cerai mati kubur bini merah lagi pun dah mudah dpt pengganti…

      0

      0
      • Mak Guard says:

        mmg dayus pun..cerai pun pakai sms..nak tunggu bini mat yo pulak diceraikan melalui you tube..

        0

        0
      • JDT says:

        apa kurengnya RR….dia sendiri dah keluar dlm paper ramai orang nak ngorat dia sejak jadi janda (berhias), yg pakai posmenlah, entah apa apa…itu pun nak beritau…..konon hot sangat lah tu…

        0

        0
      • n says:

        Aidil..ye la kenal kan..sebab GF..haha..tak kan kawan kot pegang2 mcm tu..*rollingeyes

        0

        0
    • anak pAk Din says:

      tau xpe… hahaha .. lawak maksud JDT

      0

      0
    • AIDIL J.D.T says:

      laki ko pun dayus jugak kak enon.tunggu ye semua….beberape hari lagi. aku dan jdt akan buat sidang media nak pekenal makwe aku ni

      0

      0
      • Kak Enon says:

        alhamdulillah laki aku baik dan menghargai perempuan mcm aku.. tak sedayus aidil yg cerai pun pakai sms.. dia igt kahwin ni main-main ke?

        0

        0
        • AIDIL J.D.T says:

          Ko belum kene cerai sebab tu ko ckp laki ko baik.. konon menghargai ko… baik2 kak enon. anda diperhatikan….. =) aku cerai rita pakai sms sebab tak sampai hati nak ceraikan depan2…. nanti kesian pulak aku tengok muke sadis die tu. hahaha. kak enon. xyahlah lepak blog gosip ni…sebok bergosip kang makan luar pulak laki ko tu. kwing3.

          0

          0
        • Kak Enon says:

          apa pulak makan luarnya laki aku.. laki aku ada kat sebelah ni haaa.. tgh mkn sesama sambil join aku tgk nasib si aidil kat blog ni… kena bahan tak sudah-sudah… ko jgn ikut sgt perangai si aidil ni.. tahu la nick pun dah terikut-ikut.. agak-agak la kalau nak jadi kan role model pun.. kawen pun kat siam.. cerai pula tak pyh ke siam tp sms pun jadi la.. skandal mak aihhh.. malas la aku nak ckp.. pemain bola kan.. bola tu la perempuan bagi mereka..

          0

          0
        • AIDIL J.D.T says:

          baik2 kak enon….hati-hati bergosip…hahahaha…dayusnye laki ko.makan sebelah ko sambil tengok ko layan gosip? eh2. sama-sama layan gosip… dasyat sungguh…kikiki..boleh la start cek dengan siapa laki ko keluar….haha…ni mesti org kaye ni time2 waktu pejabat macam ni duduk bawah ketiak isteri layan gosip…kah3…bos besar pun tau woi waktu kerja….

          0

          0
        • Kak Enon says:

          biasa la aidil palsu oooiiii.. kami suami isteri makan gaji yg halal atas usaha sendiri.. ko pun blh.. kalau dah berjaya nak mengelat sekali sekala apa salahnya.. dari mkn gaji dgn JDT tp hasil entah ke mana nak buat apa.. setakat gosip dgn artis je la harapnya.. pastu kaki cedera direhatkan sementara. sampai ke sudah la jawabnya.. tu yg dayus team gelarannya..

          0

          0
        • siti sifir says:

          betul tu kak enon..si aidil mmg dayus…dayus sebab sms cerai..dayus sebab reti buat anak tp tak reti jaga..lg dayus lg sebab dia sebagai ketua keluarga tp membiarkan saja bini dia buat apa saja..puiihhh aidil!

          0

          0
        • mizz cerry says:

          Sokong kak enon…si aidil gila ni memang bengong minum air ketom kot tadi, kalau dah muka jambu batu memang la banyak peminat hari ni cerai esok pun leh kawen lain…mula2 kata la just friend, esok kata dah kawen pulak pas 2 xnak ngaku….hahahahaha oh dunia galmor artis ini semua POYOOOO…auta je lebih

          0

          0
        • abang yang tak bangang says:

          gigih btol la kau ni AIDIL J.D.T. suma nak kene ‘click here to see. hidden due to low comment rating. tapi kental betol kau membalas komen walau tahu akan di dislike kan seberapa banyak mungkin. dayus jugak kau ni. xpe lelaki muka tebak mcm ni la kita cari. kalau aku jadik kau, aku sembab muka lam mangkok jamban dah.

          0

          0
        • miss ynwa says:

          hahhahahhaa BANGSAT AKU GELAK BESAR ayat kak enon memang padu terbaik!! sinis tapi berapi2… agaknye aidil j.d.t ni ade time nak balas komen ko kak enon sebab dia tengah makan gaji buta ni hah..kaki injured rehat sebulan, yang injured kaki jew tapi tangan gigih duk taip komen kat sini…kuikuikui

          0

          0
        • huzz says:

          aku nampak rita yg macam kawen main2… umur dah tua tak tau nak jadi menantu dan isteri yg sepatutnya…tak tau nak bertolak ansur langsung, memang cari pasal… sanggup kahwin dgn budak2 , dah tu kawen di siam. lepas tu pot pet potpet, semuanya salah laki, mertua, ipar duai…satu dunia nak beritau. bila laki tak nak cerai, ketawakan laki, bila laki ajak ikut pindah, tak mau. memang patut dicerai sms tu..kalau aku edel, dah lamu aku cerai si rita…si edel ni kira sabor jugalah

          0

          0
    • Olga says:

      POMPUAN TU ZAREMA,TUNANG PEMAIN KEBANGSAAN TU ZANDRA,,MMG JANTAN DAYUS TEAM(JDT) PON AIDIL NI PUIHHHHHHHHHHH

      0

      0
      • minah jambu merah biru kire ok says:

        ye ke olga? cmana u tau? boleh kasi terang sikit? bang nara niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii eeeeeeeeeeeeeeeeeee geram betol lah ! mtermatics dia ni melambatkn proses komen nk kelua cepat lah huh !! camana nk dapat pes cngini bwekk !!

        0

        0
    • lalalala says:

      alah….ni mesti geng tunang si safiq rahim tu…zandra punyer kawan nk masuk line la tuhhh

      0

      0
  2. ruffmore says:

    owh tidakkkkk!
    Rita pasni meroyan dgn gossip ini! hahahahah

    0

    0
  3. k.ton a.k.a zaiton says:

    Dua-dua gediksss okay!!

    0

    0
  4. Anonymous says:

    mana press cnfrence aril n wawa zainal ni?

    0

    0
  5. RITA RUDAINI says:

    Saya tak meroyan pun…. Saya sekarang solo…Biala saya dengan anak2 saya…. Saya rasa gembira kalau dia bertemu pengganti saya….Peminat tolong doakan kebahagiaan saya ya….

    0

    0
    • syasya says:

      Go Kak Rita moga dimurahkan rezki akk n anak2 …

      0

      0
    • ruffmore says:

      erkkkk!
      sebab ko dh penat meroyan b4 ni kan hahahahah
      b4 ni bukan main statement itu ini haha

      0

      0
    • key Pop says:

      aku tau kau bukan rita sebenar tapi aku tetap like komen kau…

      aku rasa rita yang sebenar pun tengah bahagia tahap gaban tahap kingkong..
      da tak de makne nya nak fikir X² ni…

      0

      0
    • AIDIL J.D.T says:

      terima kasih rita sebab menjaga anak-anak kita dengan baik selama ini… aku skodeng juga instagram ko… bahagia je kan bawak rayan dengan arjuna jalan2 holiday…. ade masa aku menyesal jugak dengan perpisahan ini.. tapi sebabkan banyak yang menghalang… aku lepaskan ko… aku tau ko boleh jadi ibu yang baik…. kalau ade masa aku bg lah duit susu….ape-ape pun kite still kawan kan? bisnes rs ko ape macam?.. berminat pulak aku nak jv. kalau ade peluang untuk aku, sudi-sudikanlah mengajak….aku pun xlama boleh main bola ni….masuk 30 nanti bolehlah aku pikir nak gantung but.

      0

      0
    • Britney Spears says:

      Britney pon doakan yang terbaik untuk kak rita dan anak2

      0

      0
    • nonono says:

      Aku tengok Rita sekarang ni lagi bahagia dgn anak2 dia…tmbh plak sekarang ni dh berjaya jd usahawan dh…murah rezeki anak2…suker tgk anak2 die kt IG…comel sgt…semoga sukses!

      0

      0
  6. lily yana says:

    Kenapa cerita dia ni keluar kat sini lagi. Pegi main bola la jgn sibuk nak bercinta

    0

    0
  7. mak mentua says:

    cepat betul ko cari penganti ye,pasni jgn kawen kat siam bagai

    0

    0
  8. AIDIL J.D.T says:

    suke hati aku lah. ko ni sape nara nak menyebok hal aku? lantak aku lah. memang aku kenal perempuan tu. yang penting lebih mude dari jande aku. dan lebih lancang dari bini mat yo. opppss.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Init macam Ayu Raudhah aja yang tulis. Sebbab si Raudhah
      suka macam kepo setengah mati dan suka pakai perkataan ooppsss.

      0

      0
  9. AIDIL ZAFUAN says:

    AKU SANGAP LOBANG……

    0

    0
  10. ... says:

    rita hari2 bz layan kerenah anak2.. JDT hari2 bz layan skandal.. tu sbb asal game jer kalah ! kalah teruk !!! boooooo

    0

    0
  11. Khalid Yunus says:

    abis la. gatal la burit rita lepas ni. hehe

    0

    0
    • Anonymous says:

      eh mane ko tau burit die gatal..ko msti jenis manusia yg selalu garu burit kn..hahahahaha..

      0

      0
    • AIDIL J.D.T says:

      woi, ko ingat jando aku tu xbasuh burit ke?? batang ko tu yang gatal berkurap. sebab tu ko sangap nak garu burit org. kah3….

      0

      0
      • abang yang tak bangang says:

        DASYAT NYE KAU NI. PRANGAI KALAH MAT REMPIT. KESIAN KAU. SAPE LA MALANG JADI AHLI KELUARGA KAU. TRINGIN AKU NAK TAHU. SEBBA KALAU LAM FAMILY AKU. KALAU ADE YANG MCM NI, MALU SUME ORANG NAK MENGAKU SEDARA.

        0

        0
  12. shaz says:

    ala pompuan tu zarema zainal kn…dh couple tp x nk mngaku.zarema der tgkp gmbr dgn zandra tunang shafq.msa dorg kt klia anta tunang n bf dia.

    0

    0
  13. ceehhhh! says:

    mane confession wawa zainallllllll?????????????????????

    0

    0
  14. nur says:

    Sape Aidil ni??? Artis ke??
    Please jgn masukkan ruangan blog gossip..
    Dia bukan artis…

    0

    0
  15. Burit wangi says:

    Pompuan puaka dalam BeautifulNara ni je kot yang gatal burit….

    0

    0
  16. fadura says:

    1 Malaya xsuka JDT..ermmm..

    0

    0
  17. sz says:

    ala pompuan yg dimaksudkan tu Zarema Zainal. Yg duk digosip ngn aidil selama ni. tunang pemain bola sepak tu tunang si safiq rahim tu, zandra. Sblm cerai lg dh couple., Dah cerai ni x lama lagi kawen la tu. Gitu la klu dh nama playboy..

    0

    0
    • benciaidil says:

      Betul la..tgk la ig zandra tunang si safiq rahim,kn ade tulis,sending our other half..means mmg diorg couple la..nara ni,cer tgk ig zandra..lgpn aidil pn slalu p umh zarema..ade pic lg..cume xamek bsame..p skodeng cpt!

      0

      0
    • fadura says:

      Ingat lagi masa gossip si Aidil dgn pompuan Zarema ni kat BH…punya lah si Aidil ni bengang dgn RR sbb aib kan dia (konon nya)..terus cerai pakai sms.

      0

      0
  18. […] Terus timbul persoalan sama ada Aidil sudah pun menemui pengganti bekas isterinya Rita Rudaini Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Aidil, Kenal, Memang, Saya, Wanita, Zafuan. […]

    0

    0
  19. ape-ape je says:

    Elokla tu kawen cepat2..jgn jd dayus..
    Team JDT ni byk yg dayus..
    1.aidil cerai bini sms jer
    2.safiq membiarkan awek dipeluk anuar zain
    3.safee main bola kat kelab indon sethn dah cerai berai
    4.nunez main bola xslim2..haha
    5.haa..yg ni paling dayus Matyo melihat sahaja bini beliau memaki pakguard smbil buat2 bodoh

    Kesian team JDT rmai sgt yg dayus..kan,kan kan..

    0

    0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      tapi bukan baihaki ok dia kesayangan minah jambu …lov u always baihakiiii…..untok mat yo pulak…PADAN MUKA LU KALAH hahahaha..

      0

      0
  20. sz says:

    kadang2 Allah tu bagi rezeki melalui anak.. Tapi ada yg dapat rezeki lupa anak bini.. tu yg kesian tu.. Allah bagi nikmat sikit je, dah alpa.. mudah tewas.. Allah tu sentiasa ada, sentiasa memerhatikan kita.. Allah tu adil ;)

    0

    0
  21. labat says:

    nara lambat la. org dah kecoh pasal sidang media aeril dan wawa.

    0

    0
  22. Janda Vogue says:

    Dah kenal lama?? maknanya betul la masa jadi suami lagi dah curang??

    so yang mengkritik menghina Rita Rudaini yang beratus ratus tu padan muka korang…lain kali jangan side sangat jantan ni..yang aku pelik pompuan melayu ni…apa pun yang jadi pasti pompuan yang di hentam ! baik kes RR kes FS kes Siti Nurhaliza kes Asraf…pompuan yang korang hentam padahal it takes two to tango !

    0

    0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      ye laaaaa pasal mungkin aidil cerita hal yg burok2 pasal rita ngan pompan yg nama zarima tu babtu si zarima tu prihatin n kesian ngan si aidil dn dia tk teragak2 lagi untok jadi mateair si aidil walau pon aidil maseh lagi jadi suami rita pahammmm……skarang dh cerai ha ape lagi HARI RAYA la si aidil ngan si zarima tu ! n kite tk boleh salah kn si zarima jugak pasal si aidil yg memburok2 kn rita ngan si zarima cakap macm2 pasal rita….elehhhh rita pon dh hepi skarang ngan anak2 dia …makin dh cerai makin hepeningggggggg ! helo aidil ! lu boleh pigi kawin dahhhhhhhhhhh ! &@-@&

      0

      0
  23. nanu says:

    eleh si aidil ngan zaquan tu mmg dari skolah dulu dah terkenal ngan playboyos pun. tak heran la bai kalau dak muak ngan tu, amik yang len. bajet muka market begitu la. sape2 yang skola ngan diorg ni dulu tau la perangai. huhu

    0

    0
  24. Raphaim says:

    Apa kena mengena dgn Pemain lion spors pulak ????
    Ini pasal AIDIL la bukan SPORE player faham NGOK !!

    0

    0
  25. Untunglah.. says:

    Tunang pemain bola jugak??
    Hmmmee..
    Untunglah tunang dia bagi awek dia betulkan tali leher jantan lain..

    0

    0
  26. abang yang tak bangang says:

    Aidil ni da la suara mcm chipmunk. nnti dh tua sait lutut xlarat nak main bola sapa nak bela kau?. anak kau xhirau sjakdr mereka kecik. tunggu je lah anak ngan zarema. tu pon kalau ade rezeki. rezeki yang tuhan dh bagi skarang pon kau abai. kesian kau. kau dh melengkap kan senarai jantan2 dayus dalam jdt.

    0

    0
  27. Pisang panjang says:

    Aidil 2 memang gatal.. kalau x, xkn la Rita meroyan? dh dia tu kaki pempuan.. dh la x matang. Dh ada ank tu, jga la kluarga baik2. Jgn la sibuk carik betina lain? Rita tu pmpn.. of cos la dia marah.. lgpun fkirkn kbhagian ank.. mmg la org pmpn hti dy cpt tsentuh n tsinggung. Tgok la skrg, bru je cerai..dh sibuk cri pengganti.. nampak x kbenaran? Tuhan tu maha adil.. kbenaran akan tbukti jugak akhirnya… Smoga Rita dpt kbahagian hri2 mendatang n bhagia dgn ank2..

    0

    0
  28. lelaki says:

    semua kat sini ckp tak pakai otak dan berlandaskan agama. suka hati dia la nak buat apa. bukan buat dosa pun. Laki mana xsyg anak, xsyg bini. Suka buat spekulasi sendiri. lagi2 bab negatif. Cermin diri dulu da layak ke nak judge org mcm tu mcm ni. Kalau aku pun xsuka bini asik salu main fesbuk, twitter, ig ni.. lagikan artis.

    0

    0
    • 1P says:

      sebelum kawen, si rita ni dah ber facebook, twitter & bergelar artis as well..apsal yg nak jugak kat rita tu? awat? si zarema tu tak ber facebook? twitter? ig bagai? tengok lepas kawen, si zarema tu stop tak aktiviti twitter semua tu? eleh, alasan mcm2

      0

      0
      • minah jambu merah biru kire ok says:

        orang kalau dh suka ape si zarima buat pon semua okkkk aje..dh saying la kate kannnnnnnnnnnnn……kalau zarima ni prangai macm bini mat yo yg kurang ajar tu pon aidil akan cakap dia baik n sopan santon depan orang tua huh ! ape2 pon rita jugak laaaaaa yg kena tudoh prangai burok tk tau jaga laki oleh si aidil padahal padahal padahal…ni semua dh di rancang oleh kawan si aidil punye tunang kenalkn si zarima ngan aidil….elehhhh macm gini punye wayang dh lama main la…! ape2 pon lov u ritaaaaaa god bless..

        0

        0
    • ain says:

      kalau ko rasa diri ko ade otak..asal ko baca komen disini…ko pun sama jek la…poyo jek lebih..hahaha…masing2 xperfect..itu dosa dierng sndri tanggung..ko nasihat baik2 suda…xpyh nk sound2…ko ingat perempuan suka ke laki lyn perempuan lain,scandal sana sini..lebih baik lyn internet dri terseksa dgr cite2 ttg prangai laki sndri yg xsenonoh tu..tak yah acah2 bgus la eh ‘lelaki’..

      0

      0
  29. Pisang panjang says:

    Aku memang lama dah cermin diri oi “lelaki”.. xda makna nya nak syg bini kalau bt skandal kat luar?nafkah x bagi? Rita tu baru main twitter k?ape punya alasan lah? Klau rita x syg pkahwinan..lma dh diorg cerai.. nsib bek dy cuba ptahankan diri kt mahkamah sbb xnk cerai. Klau si aidil tu, dulu lagi dah cerai.. Masa syg sggup k Thailand, msa dh x syg.. sms je ckup.dy igt pmpn 2 bola? xpa la..bnda dah takdir bcerai.. mgkin tu je jln utk Rita lebih bhgia lps ni..

    0

    0
  30. Ini Semua Poyo says:

    Ada jugakkk yang nak lagi kat Aidil lepas terbukti kedayusan jantan ni… Tp zarema ni bukan baik pon… so sesuai la tu… Perangai sama jenis…

    0

    0
  31. […] pula masih buruk-burukkan suami, saat itu saya jadi benci, sakit hati dan terus hubunginya meminta cerai. Saya paksa dia lafazkan cerai. Tercabar, […]

    0

    0
  32. […] itu saya beritahu bekas pilot tersebut, saya melihat ribuan orang datang dari segenap pelosok negara untuk […]

    0

    0
  33. cherrie says:

    ye la….macam hensem boleh bwak sampai tua…

    0

    0
  34. […] Saya Memang Kenal Wanita Itu – Aidil Zafuan (80) […]

    0

    0
  35. bingai bingai jea comment hang pa dkt sini..hang pa igt, hang pa baguih sgt kew hah..nk kutuk2 org nie hah..lu org igt ha sini wa pnya pumkin, skarang wa tk kira ito rita rudaini skandal gua..wa tk kira apa nk jdi, jdi la..berani buat,berani tanggung ar bro sapa kencing wa pancung…waghieh kojolobak kojolobu

    0

    0
  36. […] Saya Memang Kenal Wanita Itu – Aidil Zafuan (82) […]

    0

    0