Written by AbangNara | June 20th, 2011

erra fazira bertudung

Cantik kan bila Kak Erra Fazira kita bertudung? Untuk pengetahuan, gambar ini diambil semasa Erra Fazira dilantik menjadi duta untuk sebuah syarikat tudung. Berikut ialah kata-kata Erra Fazira apabila ditanya sama ada dia menerima tawaran menjadi duta tudung ini kerana ingin menaikkan balik popularitinya:-

Tujuan saya jadi model produk tudung bukan untuk tarik peminat sebaliknya ia adalah salah satu amanah sebagai duta. Peminat datang dengan sendiri. Kadang-kadang kita pakai tudung pun, kalau orang tak minat, tak minat juga

Abang Nara doakan agar hati Erra akan terbuka juga suatu hari nanti untuk bertudung betul-betul. Jom sama-sama kita doakan ye.

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

87 responses to Saya Memang Ingin Bertudung – Erra Fazira

  1. narinanai says:

    Moga2 Erra Fazira memakai tudung secepat mungkin. Ameen…

    0

    0
    • ecah says:

      comelnyerr kak erra….dia mmg cantik semulajadi..:)

      0

      0
    • RWinterZ says:

      plz jgn tlis ameen..ameen utk org kristian..org islam amin..tolong betulkan ayt2 itu ok..:D

      0

      0
      • majun sangkut says:

        apa ke bongok kau ni….org kristian pun x sebut ameen la…kristian sebut Amen…

        0

        0
      • narinanai says:

        Jgn memperbesarkan isu yg tidak penting. Itu hanya tulisan rumi. Ramai je orang Islam bernama Ameen, what do u want say? Kristiankah mereka?

        0

        0
        • gedix says:

          tu la kan..tolong lah jangan bajet dah berilmu gile2 tapi bila bersuara alahai, kau zero telur busuk la…..cakap ble tapi jangan lah nak main bantai je…….ni bodoh ke hape?

          0

          0
    • DinDa says:

      saya memang ingin bertudung…
      TAPI TUNGGU SAYA JATUH SAKIT NANTI
      WAKTU TUE BARU SAYA BERTUDUNG N TUTUP AURAT….

      0

      0
      • CiliBiliCuluBulu says:

        manusia nak berubah slow2 lah .. kalau ari nie dia jadi duta tudung maybe 1 day dia akan pakai tudung dan mungkin 1 day dia akan berdakwah plak … fan dia pon mula nampak n insaf turut sama pakai tudung.. dpt pahala kat dia.. korang yang dok mngutuk dpat dosa ja…

        0

        0
    • xde sluor says:

      “amanah” sbg duta??? pehhh hebattt.dah mcm main2 hukum lak eih.klu kampeni ni btul nk cari duta dn bagi amanah (kononnye) pastu kaye raye…lok suh si resmah manso rmbut samy vellu tu je jd duta korang!!!!!
      nk kata mangang kang…..xsedap lak kan!

      0

      0
  2. kelip2 says:

    pasal nk jg amanah jadik duta kak erra pkai tudunggg…kelasssssssssss!!!!! xtau ke lau x jadi duta pn wajib pkai tudung?? apekahhhhh

    0

    0
  3. Clipkertas says:

    mmg cantik erra pkai tudung,,

    semoga keinsafan menutup aurat cepat hadir dlm diri K. erra.. k,,

    **ehem2… pd sesiape yg nak komen, tolong laaaaaaaaaaa sgt2 jgn timbulkn cite yg mmperbodohkn diri sbgi MUSLIMAH.. OK

    0

    0
  4. Queen says:

    so sweet!! Saya doakan kak Erra akan menerima hidayah untuk memakai tudung setelah menjadi duta nie.. Satu permulaan yang baik… Chaiyok2…

    0

    0
  5. kezberry says:

    cantikkk!!

    0

    0
  6. son goku says:

    ala…x bez la pasni kalu erra bertudung xdpt tgk boobs erra yg mantap tu =(

    0

    0
    • suka ati aku says:

      son goku..komen awak amat menjelikkan…kak erra punya pasal la nak pakai tudung..awak tu adik ipar dia ke ????

      0

      0
    • kelepehan says:

      haha …what boobs??? kurus cengking. tapi masih boleh pakai push-up bra no worries.

      0

      0
  7. kakchubby says:

    ade je la jawab ko….

    0

    0
  8. Sue@z says:

    tdg jenama apa ya???

    0

    0
  9. masdin says:

    nampak lebih anggun kak era…

    0

    0
  10. masdin says:

    nampak lebih anggun kak era…….semoga lebih dimurahkan rezeki

    0

    0
  11. Jena jen says:

    Kak erra ni org dah hulur duit misti dia nk rembat. Rezeki jgn di tolak wlpn x pakai tudung. Yg compny ni pn bingai bg offer kat artis x betudung. Dua2 pn bingai

    0

    0
    • fitt says:

      yg betul2 bertudung pn perangai mcm sundal,dh ler bertudung jena jen,tp yg banyak wt maksiat,siapa…semua ppuan melayu remaja yg banyak wt maksiat n buang anak,apa kes jena jen…..bertudung ker or tak bertudung,yg penting hati mesti bersih…tk mcm ko jena jen..hati busok

      0

      0
      • joe says:

        jgn mcm tu. dosa tidak bertudung dengan dosa melakukan maksiat adalah 2 dosa berlainan. bila da memakai tudung, dah terlepas satu kewajipan dia. tp kalau dia masih mlakukan maksiat, tu dikiradosa lain. tolong la jangan campur adukkan.. pretty please…

        0

        0
  12. Tanah says:

    Kadang-kadang kita pakai tudung pun, kalau orang tak minat, tak minat juga

    0

    0
  13. Afiq Ikhwan says:

    haaa…cakap banyak apa g?pakai la tudung..hahaha

    0

    0
  14. SENGAL.... says:

    amanah sebagai duta?………. tanya dia balik bagaimana pula amanah sebagai seorang yg beragama Islam….kdg2 artis ni pikir x guna akal……..

    0

    0
    • teh_ais says:

      satu lagi jawapan bodohj : saya cuma mengikut kehendak skrip dan pengarah..sbb tu sy pakai tudung…
      yg selama ni kehendak agama ko x heran sesen pun kan..

      0

      0
  15. shaiful says:

    sakit di mata cinta,jiwa dikau merana.hanya dia mata hati.haha tibe2 nyanyi lagu lama dia.

    0

    0
  16. kimz says:

    cantiknya erra bertudung.. makin hot tengok..

    0

    0
  17. Pearl Pear says:

    cantik… :)

    0

    0
  18. teratai says:

    amanah sb jd duta..amanah dari Allah cmna plak?

    0

    0
  19. Mr IQ says:

    Kalau nak pakai tudung, biarlah dgn kefahaman,
    Nanti jd org zaman skrg, bertudung tp masih x menutup aurad.
    Reality org melayu x paham islam.

    0

    0
  20. pengkritik_AF says:

    bertudung itu wajib bagi setiap muslimah.. kita sebagai umat islam, wajib saling mengingati.. kepada yang belum bertudung tu, kita sama2 doakan dorang bertudung.. jangan lah kita nak keji dorang,,, lebih baik kalau kita doakan semoga dorang bertudung.. yang dah bertudung tu, jangan lah pakai baju takda lengan, baju ketat… ikutlah garis panduan pemakaian muslimah… sama2 la doakan yang terbaik untuk semua umat islam…

    0

    0
  21. Bertudung ni wajib….menutup aurat untuk wanita muslim. jika free hair nampak sangat jahil dan kurang agama, perangai dan sikap kenalah jaga jika kita Islam…baik bertudung atau tidak.Betul itu hak masing2 tapi dlm. Islam kena ingat mengingati sesama org. islam..jika tidak akan didakwa diakhirat nnt….kenapa sipulan tu tak tau kau tak nasihat dia, jika x dengar jugak itu t/jawab dia pulak bagi yg. nasihat dahlepas t/jawab dia.Org. yg. nasihat dapat pahala kebaikan, untukdapat pahala adalah mudah….tetapi susah org. nak ikut sebab jiwa kita ni iman tipis.

    0

    0
  22. Ezany-Kun says:

    patutnya syarikat tu amek la artis yg dah tersedia bertudung.. contohnya irma hasmie..

    0

    0
  23. 89wangi says:

    kalau da malaikat sgt takkan masuk laman blog gosip ni..

    0

    0
  24. Jena jen says:

    Owh ya ke? Fitt, teharu aku dengar story hidup ko tu sob sob…Bawak2 betobat ya fitt. Aku tgh nyanyi lagu maher zain chorus ‘insyallah ada jalan nya…’

    0

    0
  25. Erra says:

    Mcm dah xde org bertudung. Amik juga yg x bertudung..

    0

    0
  26. mUmTaZ says:

    Statement tak boleh blah, amanah sebagai duta kepala berjambul ko, terserlah kebodohan di situ..

    0

    0
  27. malaikat tu ada dimana2 x kira laman blog ke atau dijamban.

    0

    0
  28. tabligh says:

    boleh bla la erra pakai tudung…ramai lg yg boleh jd duta..yg pi amek erra pe kejadahnya…jgn maen2 dgn hukum tuhan…arini pakai pahtu buang…

    0

    0
  29. mulut capoi says:

    TUDUNG UNTUK CARI MAKAN.

    0

    0
  30. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    erra memang jambu kalau bertudong…..orang kalau dh jambu tkde rambot pn jambu……….tapi kalau erra pakai rambot botak pn terserlah kejambuan dia……………….

    0

    0
  31. Tanah says:

    kalau org belajar sek/ kolej agama pun payah untuk jaga tudung terutama sesama saudara yg bukan mahram..
    itu yg ada basic agama.. belajar. dan bergaul bersama kawan2 yg faham agama.
    apatah lagi org yg dari kecil kurang diberi kefahaman dan pengetahuan agama, bergaul dengan rakan2 yang tidak faham cara kehidupan islam yg sebenar ,,
    dan tidak nampak contoh yg terbaik untuk diikuti..
    maka amat susahlah dia nak memahami kewajiban dalam menutup aurat.
    hanya allah maha luas kasih sayangnya beri hidayah seperti irma hashmi. bukan berubah pada penampilan sahaja. tetapi seluruh kehidupannya berubah..
    cakap disini pun tak guna. lebih baik. kalau anda2 yg rajin jumpa artis dan bergambar.
    selitkan kata2.. i minat u.. dan alangkah cantiktnya kalau u bertudung”…

    0

    0
  32. pic says:

    dah rezeki dia biar la…

    0

    0
  33. mulut capoi says:

    Isteri firaun dizaman jahiliah dulu pun bolih terbuka hati mengikut ajaran agama dan mentauhidkan ALLAH.

    0

    0
  34. MAU TAK JADI CACA-MARBA SEKARANG…IBU-BAPA PUN JAHIL ILMU AGAMA, X USAH CAKAPLAA…..BELAJAR TINGGI LANGIT PUN KALAU YG. ITU TAK ADA HIDUP AKAN KUCAR-KACIR.JIKA NK. SELAMAT DUNIA DAN AKHIRAT KEMBALI PADA AGAMA, BERPEGANG PADA AJARAN DAN SURUHANNYA, KITA AKAN MATI JUA. JANGAN NK. TUNGGU DAH TUA BARU NK. INSAF,TAUBAT, NAK TUTUP AURAT.MATI TK. KIRA TUA ATAU MUDA.

    0

    0
  35. Bya Al Safar says:

    SINI PUN MAU GADUH JUGAK KAH!!! NANTI GUA KASI PANGGIL MALIK BARU TAU! #bahahaha

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ape ni nk gadoh pasal tudong dn tutop aurat ke!!! ruangan ni bukan ruangan nk belajar ugama ehhhhhhhhhhh ruangan ni ruangan komen erra jadi duta tudong tau !!!! th ape ape je korang ni lah !!! menyampah pulak minah jambu……………… bang nara lain kali jangan letak gambar artis yg bertudong lah !!! letak gambar bogel lagi bagosssssssssss uh !!!!!

      0

      0
  36. TP says:

    Bertudung n menutup aurat itu wajib bagi org Islam……no doubt about that.

    0

    0
  37. what the? says:

    main-main hukum Allah.

    ps: hidup atas keredhaan peminat ye Erra, bukan atas keredhaan Allah?

    0

    0
  38. Mila says:

    bertudung tu wajib jgn nak kata amanah company la apala..itulah artis kata bodoh marah pulak, keredhaan Allah kau taknak cari ke?

    Ke hipokrit semata2? Masih nak kejar dunia, nak cantik sangat kejarlah dunia yg sementara ni.. bertudung tu wajib siapa yg nafikan org pakai tudung banyak wat maksiatlah, apalah tu sbb dia yg nak buat maksiat bukan sbb tudung, ada otak jgn letak lutut bhaiiii. Yg x pakai tudung terkinja2 dekat club pakai baju nak telanjang bulat itu apa kes??

    Bertudung itu wajib, tang perangai sbb manusia berbeza2, setan bermaharajalela. Just tudung tu wajhib yg x pakai tudung tu jgn nak pusing ke lain pulak. If blaja agama islam tak jahil & tau hukum hakam dok aje diam2 kang kena basuh baru ada akaii hahaha

    0

    0
  39. AKU BUKAN DORAEMON says:

    Betapa dangkalnya ilmu agama artis sebegini. Walauapapun, sepotong tahniah buat Encik Nara yang berjaya meng’highlight’kan ‘ quote kebebalan artis begini dan seterusnya terdedah kepada serangan-serangan dari budiman pelayar internet.
    Artis begini bebal dan tidak pandai membezakan diantara kewajiban yang datangnya dari Maha Pencipta dan kewajiban mematuhi kontrak dari peniaga. Amatlah mengejutkan betapa artis bebal yang pernah mendirikan dua perkahwinan yang di mana bekas suami dan suaminya sekarang gagal mengenakan perintah bertudung. Amat dukacita sekali…
    Kami pembaca yang mengaku kami antara makhluk terbaik di dunia dan bebas dari dosa *(kononnya) ingin menuntut agar artis bebal begini segera bertaubat dan memohon kemaafan dari Tuhan. Semoga hidayah itu menjadi milik kita semua.
    JAGALAH KEBERSIHAN KAMPUNG KITA.

    0

    0
  40. teratai says:

    dia sebenarnya mcm nie…alasan saya x bersedia pakai tudung, x mau hipokrit..x dpt hidayah lg adalah hasutan syaitan yg kerjanya nak menyesatkan manusia..2 saja..bkn sb x dpt hidayah ke apa.sb termakn hasutan syaitan tanpa kita sedar…

    0

    0
  41. teratai says:

    lg 1…kata2 org yg pakai tudung x semestinya baik memang betul…ada jugak yg pakai tudung nie jahat..manusia x semestinya sempurna..conth ada 2 org sorang pakai tudng sorang x pakai tudung..2 2 jahat..tp dosa untuk tutup aurat dah terhapus untuk org yg tutup aurat..mean dia ada 1 dosa untuk perbuatanya..tp org yg x pakai tudung dia terpaksa tanggung 2 dosa,,dosa membuka aurat dan dosa atas perbuatan jahatnya..jd pilihlah jln korang sendirik..

    0

    0
  42. teratai says:

    klu 2 2 baik..org pakai tudung pun baik org x pakai tudung pun baik…org yg pakai tudung 2 insyallah dosa dia x la byk sngt…tp org yg x pakai tudung terpaksa plak tanggung dosa sb bukak aurat…x ke buta2 je kena tanggung dosa..

    0

    0
  43. noni says:

    apa laa kompeni nih..bongokss pi hamek org x pakai tudung jdi duta tudung?? kelakar betul! cari la artis yg mmg dh pakai tudung ex: irma..bodoh

    0

    0
  44. hamba Allah says:

    bertudung tu kan suruhan Allah.jgn asyik cakap bertudung x semestinya baik.dah confirm yg tak menutup aurat dapat dosa dan siksa kubur.sekurang2nya yg menutup aurat dapat elak dosa buka aurat.x payah la nak mempersoalkan suruhan Allah.typical comment pakai tudung x semestinya baik-bodoh betul sape yg asyik cakap macam tu.

    0

    0
    • teh_ais says:

      btul tu..aku benci baca komen pertahankn diri camtu..apsal x ckap je, xyah smyg,org smyg pun wat jahat jgk…xyah pose..pose pun buat jahat x guna gak..xyah g mekah..g mekah balik wat maksiat gak..abis suma rukun Islam xyah buat la cmtu?senang citer ko masuk agama lain je dohh..

      0

      0
    • chix says:

      betul3X……aku pon nyampah dgn statement yg org selalu dok kate: “yg bertudung tu x semestinye baik hatinye”…..eeeeee….koman sgt2 ayat tuh….well, sejahat-jahat pompuan bertudung pon, AT LEAST dpt elak dosa x tutup aurat…..dr org2 yg x tutup aurat, pastu attitude plak hancusss…..lg la DOUBLE dosa tuh…..

      0

      0
  45. Mila says:

    Hamba Allah, aku sokong pe ko cakap. Otak letak kat lutut ke org tu? Wat maksiat tu sbb perangai dia dah xde kena mengena dgn tudung.

    SEBAB TUDUNG TU WAJIB DIPAKAI HARAM MENUNJUKKAN RAMBUT PADA BUKAN MUHRIM!

    So, x payah nak pusing2 ko baiklah jahatlah, sbnrnya yg x pakai tudung tu terasa sbb dia x bertudung lantas dgn mulutnya yg ku rasa jahil teros tuding jari org pakai tudung wat maksiatlah, lahir anak luar nikahla. Sengal & so sad aku rasa..

    0

    0
    • Juon says:

      Tak payah ckp ada tudung ker tak der tudung ker sama ja if hati tak bersih. Ada beberapa manusia bertudung yang aq kenal buat maksiat, alim di depan tapi kat sebaliknya, fikir la sendiri.

      0

      0
  46. kan ke manis klu ayat tu ditukar sket dr bertudung ke menutup aurat… bertudung tu sekadar fesyen..

    0

    0
  47. cityiklan says:

    first nak cakap
    Blog ni cantik!!

    2ndly nak cakap
    Post kat blog ni terbaik!!

    3rd nak cakap
    memang manis kak erra pakai tudung

    Salam
    My Blog

    0

    0
  48. mulut capoi says:

    kalau hati dah hitam memang tertutup untuk kebaikan, bersahabat dgn org. baik kita akan jd. baik jika sahabat kita pun kuda kayu kita pun jadi spesis itu jugak.company tu nk. raih untung, erra fazira banyak peminat termasuk aku jugak.Jadilah artis yg. mendorong kearah kebaikan bukan menyesatkan.
    INSYAALLAH MUNGKIN DIA AKAN DAPAT HIDAYAH JIKA MAU JUGAK JADI DUTA UNTUK TUTUP AURAT PUN OK.RASANYA. SETENGAH ARTIS ATAU BUKAN ARTIS PUN X MAU JIKA DIHALAKAN BAB2 INI.DOAKAN YG. TERBAIK UNTUK ERRA , SUAMI KENALAH BERI MORAL SUPPORT JGN. HALANG PULAK. DOSA SUAMI YG. TANGGUNG , SILA RUJUK BAB2 INI DLM KITAB DAN BUKU AGAMA.

    0

    0
  49. Juon says:

    Apasal pengomen2 di BN ni semua negatif ja fikiran derang ar? Erra buat apa dia punya suka lar….heran la aq ngan pemikiran bangsa sendiri..apa pun me tetap minat erra.

    0

    0
  50. mulut capoi says:

    kesian ko Juon…

    0

    0
  51. Amier says:

    Eloklah tu….Erra pernah bersuara rambutnya makin menipis.Sudah nak nampak kulit kepala hampir botak.Cover dengan tudung lebih baik dari perabih duit dengan berbagai jenis rambut palsu.

    Ada pergi ke Svenson atau Yu Nam?

    0

    0
    • kapas says:

      adekah di sebabkan rambut dah nipis br de akal pkai tudung?? sepatut nyer nk pkai tudung jgn la tgu rmbut da nipis,rosak atau da kaler2 semate2 nk cover rmbut tu…xkesah la erra atau spe2 pn,niat kne baik.kalau niat pkai tudung utk sbb2 laen xde gune nyer…

      0

      0
  52. AuntieN9 says:

    Apakah kehinaan Erra sehingga Allah mengizinkan dia mengunjungi kerumah-Nya berulangkali. Moga Allah mengizinkan lagi untuk ibadah haji pula.

    Berimankah kita sehingga sanggup mengeluarkan kata-kata kesat dan tohmahan?

    Malaikat dalam jamban??? Benarkah??? Andai ada yang menurut ajaran yang salah dari kita selamanya kita menanggung dosa melainkan ianya diperbetulkan.

    Semoga kita sama-sama beroleh rahmat Allah. ‘Amin

    Tegurlah salah saya dengan ayat paling indah.

    0

    0
  53. QG says:

    Cantik Erra pakai tudung…..

    0

    0
  54. tebutebuan says:

    “Tujuan saya jadi model produk tudung bukan untuk tarik peminat sebaliknya ia adalah salah satu amanah sebagai duta”
    kesian dia lupa yg Allah dah amanahkan dia sebagai hamba yg perlu patuh pd perintah dan suruhan Allah.. manusia skrg terlalu leka sehingga mengabaikan tanggungjawab pd agama..

    0

    0
  55. sperma says:

    syukur alhamdulillah..lgpon cantik erra bertudung

    0

    0
  56. bad says:

    jom like page ni nanti aku bg diskaun insyaallah -http://www.facebook.com/pages/AYAM-Golek-Selera-KITA/100239043403390

    0

    0
  57. Sham says:

    Nara, ko ni memang suka copy paste gambar orang tanpa kredit ek? Sedeh la ko ni.

    0

    0
  58. Pokemon says:

    wahhh…ramai bebeno ustaz & ustazah kat belog bang nara ni…

    0

    0
  59. Mai says:

    Tul2..ramai ustaz dan ustazah kat sini. Kamu semua cukup x solat 5 waktu? Ceramah bkn main. Nak tego tu jgn sampai kutuk2 orang tanpa asal usul..tu pun dah satu dosa tau. Mmg wajib bertudung..tp sikap tu kena la jg kan. Jgn fkr pakai tudung sbb nk lepas satu dosa. Dua2 tu kena jg k. Sbb aku ade kwn yg bertudung ni..tamak,sombong sgt. Jd,dua2 kepentingan tu kena jg..baru orang hormat. Jgn ckp nak gebang je. Orang melayu ni klu satu topik ni sampai berkait-kait ke topik lain. Ape la

    0

    0
  60. MeDley says:

    Alhamdulillah Syukur kalau gadis Islam bertudung mcm ni. Sejuk juga hati mata memandang, tak mcm kak Ogy pakai tudung tapi nampak urat juga.

    Tapi, astaghfirullah kenapa ler kak Erra ckp pakai tudong pasal amanah duta? kan tudung ni kerana tuntutan agama menutup aurat?? tak gitu ker… Astaghfirullah… artis artis!

    0

    0
  61. sarawakian girl says:

    so sweet…erra fazira lebih ayu lebih anggun bila btudung… sape setuju angkat kening..hehehe..

    0

    0