Written by AbangNara | May 23rd, 2012

Kalau Abang Nara jadi To’ki memang confirm Abang Nara sedih tahap 7 petala langit. Mana taknya, kena chop jadi peminta sedekah. Bagi seseorang yang masih mempunyai kudrat untuk mencari rezeki, itu merupakan satu penghinaan yang amat tinggi. Tuduhan tersebut wujud hanya kerana To’ki sering kelihatan berada di Pasar Borong Selayang. Sedih tak?

toki peminta sedekah

To’ki yang dihubungi oleh wartawan Mstar Online melahirkan rasa kekesalannya dan kecewa apabila difitnah sebegitu rupa. Kata To’ki:-

Saya masih ada kudrat yang diberikan oleh Allah untuk bekerja dan mencari sesuap nasi tanpa perlu meminta sedekah daripada orang ramai. Pihak yang menabur fitnah sedemikian sangat kejam tanpa membuat sebarang usul periksa terlebih dahulu.

Tapi Abang Nara paling suka ayat ini daripada To’ki. Memang sempoi.

Salah ke saya nak ke pasar borong hanya kerana saya ni artis? Tetapi apabila orang dah mengata saya ni peminta sedekah, apa yang boleh saya buat?.Biarlah orang nak kata apa pun kerana masa saya susah tiada siapa pun yang datang memberikan bantuan. Saya tak kisah semua tu.

Yang bertambah rasa respek Abang Nara kepada To’ki ialah dia telah memaafkan mereka yang mereka cerita karut ini. Kalau dah legend tue memang legend jugak. Semoga selepas ini To’ki akan terus mencari rezeki dengan kudrat yang ada pada dirinya. Harap-harap adalah stesyen TV atau radio yang akan menjemput To’ki untuk membuat persembahan. Rindu pulak nak dengar suara mantap To’ki.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

80 responses to Saya Masih Ada Kudrat Untuk Tidak Meminta Sedekah – To’ki

  1. aku says:

    yewkew?

    0
    0
  2. tupai berjanggut says:

    baguslah macam tu..

    0
    0
  3. pemerhati says:

    ROTIKAYA memang suka sebar berita tanpa tanya empunya badan dulu.
    ptuihhh

    memfitnah tu lebih teruk dari membunuh..sendiri pk laaa

    0
    0
    • Lan Todak says:

      Tu lah pasal .. klau ye pn gossip xpyah lah bagitau terang2 sape artis tu … bagi hint2 yg berpatutann cukuplah .. ni siap ltak gambo lagi … boleh jatuh maruah org tu ..

      Laen lh klau artis tu ade wat ksalahan jnayah or undang2 dn terbukti bersalah .. xpe lh .. ltak gambo bsar2 xde hal .. mcam kes anak “primadona” tu yg mengedar dadah ..

      Teringat gosip penyanyi yg dituduh merogol anak tiri tu .. kesian malu dia .. padehal pnyanyi tu x kawin lagi ..

      Someone kena sue diaorg dlu kot bru dieorg xwat camni

      0
      0
      • pemerhati says:

        haiyaa…ROTIKAYA mmg dah kena sue sbb fitnah retiss kann…tp diorang mana la takot kena byr saman…dosa fitnah pon dorg tak takot, ni kan pulak takot bayar saman…

        Walaupon BN ni kadang2 lambat update dr rotikaya, tp aku lebih suka baca BN sbb dia update after dah tau cerita sebenar, bukan maen update benda tak pasti cm rotikaya…tajuk entry rotikaya mesti ada ‘tanda tanya ?’ kat blakang. trademark memfitnah.

        ptuihh lagi sekali

        0
        0
      • Lan Todak says:

        sbanrnya tanda ? tu la yg wat rotikaya berani .. nnti kt court bleh lawan .. satu lagi .. mesti ade perkataan Gossip dkat dpan ..

        0
        0
      • bila ada tanda tanya tu yang keluar berita 2 tahun tu macam bunny girl neelofa. dressing maid kata bunny girl. bapak bodoh.

        0
        0
    • pemerhatian says:

      setuju! try masuk rotikaya tak best pulak sbb berita dia dah sah2 tak pasti…tapi nak tulis jgk.. cth: wlupon cerita ni dpt dari mulut ke mulut….tapi layankan jgk kontroversi ni… ” tah hape2 laaa. Bangga ke dpt bukak cerita aib org? (kes vid melia)
      wlupon bn ni taklah hebat sgt (sbb blog gosip aje pon nye), tapi setakat ni bersih dari anasir tah hape2 mcm rotikaya..

      0
      0
  4. faezil says:

    abang nara… bagitau to’ki saya peminat suara dan lagu2 to’ki…. harap dia dapat buat album baru… peduli la apa orang lain nak kata pasal dia.. janji lagu sedap

    0
    0
  5. Zaza Muhammad says:

    Biasaaannnnnn kaca ituuuu… lupe lok lirik.. tp lirik palik popular.. aku yang bersalah, janji tak ku endah, terperangkap dgnnye bisikannyaaa!!!

    0
    0
  6. killa fairy :() says:

    killa suka lagu abg to’ki nih.. may God bless u alwiz abg to’ki.. :)

    0
    0
  7. sara says:

    org yg wat crita ni ada bukti kukuh ke? kalau xde bukti jgn ckp nanti jd fitnah…x sempat mintak maaf abis la ko kna jilat ngan api neraka…x logik artis berbakat cm to’ki ni mintak sedekah…dia ada bakat, leh cr mkn lg kot….suka lagu to’ki nyanyi……kpada to’ki bersabar la ye….dugaan….

    0
    0
  8. ? says:

    org nak pegi beli ikan pun salah ke?

    0
    0
  9. embok ketum says:

    Macam2lah

    0
    0
  10. lady jull says:

    Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)

    bukan nak jadi ustazah kat sini sbb aku pn suka baca gosip2 jugek.. tp b4 kuarkan cerita selidik la betol2.. jgn smpai mengaibkan org. berdosa lah besarnya.

    0
    0
  11. nora danish says:

    website abg nara ni lembab la update..roti kaya dari semalam dah update.lepas ni abg nara update pasal yusry ngan lisa cuti ke singapore plak.kat sana dah awal2 lagi update.

    0
    0
  12. Oren Mandarin says:

    Zahida rafik selalu beli barang kat pasar malam ampang, tu pun pemintak sedekah ke??

    0
    0
    • Aku kesah says:

      ala..gmbr yuseri n lisa gi s.pore dh kluar pn kt my artis..abg nara lambat up date x ap jani cite y btl..x mcm roti kaya..bnyk y x btl dri y btl..sb tu sy suka layan BN jer..

      0
      0
  13. strawberry says:

    hye….

    0
    0
  14. metafora says:

    nasihat saya, go zz..jangan dibiarkan sahabat anda itu..banyak mata memerhati tingkah kamu sekarang ni..jangan dibiarkan terus hampa…

    0
    0
  15. J says:

    well..klu To’ki ni nak g mana pon apa masalah nyer..by d way selalu jumpa dia kat area selayang pagi2..caiyo la bro..kiter sumer manusia biasa jek..

    0
    0
  16. myea moses says:

    kesian org tok ki cam2……moga tok ki d murahkn rezeki

    0
    0
  17. myea moses says:

    kesian org ckp tok ki cam2……moga tok ki d murahkn rezeki

    0
    0
  18. […] Kalau Abang Nara jadi To’ki memang confirm Abang Nara sedih tahap 7 petala langit. Mana taknya, kena chop jadi peminta sedekah. Bagi seseorang yang masih mempunyai kudrat untuk mencari rezeki, itu merupakan satu penghinaan yang amat tinggi. Tuduhan tersebut wujud … Continue reading → […]

    0
    0
  19. aku last says:

    bantulah diriku

    0
    0
  20. noraini kawan baik SRK canteqqq says:

    huhuhuu…kalo betol ade kudrat mehla masuk meminang ii…huhuhu i dah lame kesepian

    0
    0
  21. tumpang sekaki says:

    dia x mengemis cuma dia tengah LALOK kot masa dia minta duit kat orang sekitar pasar borong confirm masa tu dia x ingat..tapi orang yang dia minta duit mesti kenal dia sebab dia kan artis msia…kesiann…boleh kenalkan org tgh lalok dgn org yg x lalok…???

    0
    0
    • Abang says:

      oh..begitu citernya….

      0
      0
    • aileen says:

      erm lebih kurang lalok ler…time saya nampak kat NSK Selayang…dgn serabai..rambut berkarat…pakaian pun karat..jauh beza le dr pic diatas

      0
      0
  22. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap komputer says:

    ok lah soal toki mintak duit ngan orang kite lupa kn saja…perkara tu dh overrrrrrrrrr….untok toki jangan minta2 duit ngan orang lagi ok …mulot orang melayu toki bukan tk tau sial kn !!!!!! minah jambu doa kn masa akan datang hidop toki akan lebih baik dari sekarang n berusaha lah selalu..semoga allah akan memberi kn perlindongan untok toki dn memberi kn rezeki untok toki amin…

    0
    0
  23. Dato minah jambu yg paling paling piopular 24jam mengadap computer says:

    orang yg sebar kn toki mintak sedekah ni bukan SUNDAL lagi tapi JALANG SIAL SUNDAL…….mulot yg semacam ni bagos di sumbat kn ngan KONEK plastik !!!! huh !!!!!! bwek !!!!!!

    0
    0
  24. meeradriana says:

    Salah ke dia g pasar borong??

    0
    0
  25. anak jati selayang says:

    nak ckp lebey2 payah…kalo empunya badan da ckp camtu nak wat camner…lihat jer laaaaaa…

    0
    0
  26. Anak Jati Selayang says:

    hurmmmm..

    0
    0
  27. izz says:

    dgr citer dia beli obat kt sana

    0
    0