Written by serenity | February 22nd, 2013

Lelaki yang mengaku sebagai suami Azlyn Massiela semalam telah dihubungi oleh Harian Metro dan sekali lagi menegaskan Azlyn ialah isterinya.

Sekarang ini, saya mahu menyaksikan permainan dia.

Menurut lelaki itu, mengetahui tentangĀ berita pertunangan Azlyn dan Fizz dariĀ sebuah blog, dan kemudiannya cuba menghubungi Fizz.

Dia menambah yang dia mempunyai bukti yang kukuh berkenaan perkahwinannya dengan wanita itu, namun enggan menunjukkannya kerana enggan memanjangkan kontroversi. Namun begitu, dia menyatakan dia telah memberi sesalinan sijil nikah itu kepada Fizz Fairuz.

Lelaki itu turut menukar kenyataannya sebelum ini, yang isteri pertamanya tidak tahu tentang isteri keduanya. Katanya kini, isteri pertamanya dan Azlyn mempunyai hubungan yang baik, dan dia juga pernah membawa mereka bercuti bersama di London.

Dia juga kini mendakwa keluarga Azlyn tahu tentang pernikahan tersebut pada asalnya, namun kini masih menafikannya.

Minta diberi tempoh seminggu

Sementara itu, melalui laporan eksklusif Berita Harian, lelaki itu meminta diberi tempoh seminggu untuk mengemukakan sijil nikahnya bagi membuktikan dakwaannya. Ini kerana dia mahu mendapatkan khidmat perundangan serta mahu peguam meneliti sijil nikahnya dengan bekas tunang Fizz.

Enggan mendedahkan identiti, dia mendakwa bernikah dengan Azlyn pada 9 Mac tahun lalu, dengan tidak ditemani sesiapa di selatan Thailand, selepas mengenali Azlyn selama lima tahun. Namun mereka hanya menjalani hidup sebagai suami isteri selama tiga bulan.

Selain surat nikah, saya menyimpan resit pindahan wang sebagai nafkah bulanan yang didepositkan ke akaun Azlyn bagi bukti menyokong status perkahwinan saya.

Saya tidak mahu bersekongkol dan membiarkan isteri yang saya nikahi secara sah terjebak dengan hubungan dengan lelaki lain sedangkan kami masih suami isteri.

Tambahnya juga, dia tidak gentar dengan status perkahwinannya, kerana dia ada banyak bukti.

***

Karnival Kelate Kito sedang berlangsung di JKKN Kelantan sehingga 23 Februari. Perlbagai aktiviti menarik disediakan untuk anda, Jualan, pameran interaktif, demonstrasi silat, persembahan seni budaya dan banyak lagi! Pakat Maghi Belako…!!!!

131 responses to Saya Mahu Saksikan Permainan Dia – Suami Azlyn Massiela

  1. mak jemah says:

    senitron dah bermula…in….action!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 0
    • rosmah mansor shah says:

      sumtimes aku rasa mmg kesian dgn fizz ni..mungkin betol la penangan si azlynn ni.samapai fizz lupa si almy..sedangkan aku masih ingat lagi si fizz ni syg betol dengan almy..mana2 dia dengan almy je..dulu almy ni selalu sakit, fizz yang usaha bawak almy berubat ke sana ke mari kauuu…sayang betol dia dgn almy..

      tapi tu dulu la..skrg ni samada mmg fizz berubah atau mmg kene sihir..kalau kene sihir..apa pun, keputusan hidup dorang di tangan diorang sendiri..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 102 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        cepat2 lah settle promblem ni

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
        • i'm not a monster says:

          wow…lebih hebat dr sinetron, yg aku peliknya si ramli ni sbg suami langsung tak marah kt bini dia keluar dgn fizz, si ramli ni mcm rupa dia..cer keluar dr kepompong kau tu…takut sgt bini no.1 tahu…psal dia main tarik tali mcm ni lah keadaan lg suspen, tak pe kita tgk bukti dia nanti…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 120 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          padan muka gatal sgt.. yg sorang dh ada bini gatal nak berbini dua, yg sorang lg dh ada GF yg baik gatal nak berkenalan dgn perempuan lain.. skrg rasakan.. dh kena cmni br bak ingat anak bini, br nak ingat balik GF yg setia..
          laki ikut nafsu ni mmg patut kena ajar camni… padan muka.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 96 Thumb down 6
        • sakit gigi says:

          hahahah aku mmg setuju sgt… tiga2 gatai… elok garukkn pakai berus dawai wat cuci toilet tuh! sgt setujuk :)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 2
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 40
        • kenapa tak suka sangat kat fizz? dia mangsa keadaan. dia nak mendirikan masjid, benda yang baik. korang nak jadi Tuhan ke nak tentukan jodoh orang? tolol.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
      • hohoho says:

        almy nadia meh layan lagu ni…
        ya dulu aku katakan cinta ya dulu aku katakan sayang
        ya dulu aku katakan rindu
        padamu selalu hanya padamu
        …….sayang itu dulu……tapi itu duluuuuuuuu….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
      • mimi de loma says:

        alahhhh,… mak kenal FF ni,.. songsang jugak, penah comolot ngan jantan..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 22
    • keledek says:

      tiba2 tukar kenyataan. mempunyai hubungan baik dgn isteri pertama, keluarga azlyn pulak sebenarnya tahu dorg dah kawen. semalam kata lain.. emmmmm… hok guano tu??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 0
    • amoi says:

      isk…si suami ni pun menambah minyak kat api yg tengah marak…bertambah la episod lepas ni…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • kakak neelofa says:

      Nara, kalau ko terer apa kata ko pegi cari si Ramly ni….dapatkn copy sijil nikah dia ngan Azlyn…

      Pastu lg best kalau ada gbr ke hape…

      Barulah blogger terbaik asia pasifik….ni xabis2 cedok metro ngan BH jerr…

      Kamon nara!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 112 Thumb down 3
      • apple says:

        hahaha..aku setuju ngan ko

        apapun aku rasa si ramly ni kena bawa kes ini ke mahkamah syariah untuk membuat pengesahan perkahwinan…so ilang konfius si azlyn ni (maybe jugak azlyn ni buat2 konpius)…dan position si Ramly ini…

        takut bini pertama tahu? da jadi mcm ni nak wat camne lagi… ko yg carik penyakit dulu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
    • copy cat.... says:

      di ofis terbacae 1 paper ni azlyn slhkan almy la plak dlm kes ni..azlyn ckp kalo almy x hubungi fizz lg tntu x jd camni..dia kata almy still kuar dgn fizz ms dorang (azlyn n fizz) tgh bercinta..geram plak sy ngan azlyn tuh….azlyn pesan akak…suami ko xnk malu kn ko dia bg 1 mgu mase tok ko ngaku hal sbenar dan mohon maaf kt fizz…kl dia nk kuar kn bukti blh ja..cume dia xnk kuar sbb nt ko yg malu…kl boleh setel cara diam biar kes diam sdri….tanpa buka bukti yg mkn aib kn…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 1
      • Cik Ti says:

        Paper mana tu?sedap2 je tuduh almy pulak..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
        • Ohsonija says:

          Kannnn! sedap2 je nk tuduh orang. padahal diri sendiri yang rampas bf orang, nak marah2 almy plk. dah tu pulak ada suami. hahaha. kenape la jadi macam ni.

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • RAMLI says:

      Anda tak tahu kisah sebenar. Jangan tolong serabutkan saya!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
    • Olga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 36
    • missy says:

      sekaliiii…ni taktik dorang nk buat satu drama crite nk fight ADAM & HAWA nye cite..ni semua sipnopsisss…sbb tu berbelit2 ceghitee die…fuhhhh…gileee siotttt dorg punye promo drama!

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • miamor says:

      senitron tanpa suara..lama2 boring laaa..
      nexttttttt…pelakon pun tak best,so cepat peminat boringgg…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  2. student bandung says:

    i smell something fishy…*pergi beli popcorn*

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  3. Hullahoop says:

    Kalau betul semua ini benar memang TERUK BETUL perangai Azyln dgn family dia.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
  4. Lembu Gemok says:

    Walla..lepas ni masuk cerita parents azlyn lak masuk campur,lepastu isteri pertama mengamok…nice…dah jadi story book dah page ko ni Nara..tajuk cerita “Nenekku Masih Dara”!!!…ermm..tak relevant…”Biniku Kawin 2″..yesss..Yesss!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 0
  5. kelly says:

    sinetron sharnaz dh berakhir,bermule lah kini sinetron fizz-azlyn dan ramly…..hahaha….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  6. bunga says:

    cakap berbelit-belit . sape yang betul pun taktahu. almy yang betul kot sebab tak nak masuk campur hahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  7. Mok CiQ says:

    abg naraaaaaaaaaa…………..

    aper nie mobile site view????
    menci arrrrrrrrrrrrr

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  8. Dealova says:

    Ape2hal tunjuk BUKTI dulu wanita tu BINI ORANG, mana rupa ‘SUAMI’ dia??? sila tunjukkan diri & kewujudan ‘SUAMI’ dia pleaseeee…
    ~ aku rasa fizz nih mmg suka memainkan perasaan pompuan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  9. wawa says:

    abg nara…

    tlglah buat sesuatu…nak masuk BN mesti terus kuar page mobile..jenuh nak taip link baru….pasal ape jd gini ek?? terus hilang nafsu nk buka BN…huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
  10. Anonymous says:

    klu betol pn azlyn mana igt dia kawen sbb dia hilang ingatan..sepatutnya laki dia 2..bertanggungjawab ckit.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  11. nong kronz says:

    nampak nau ce-reka drama, berapa fizz bayo?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  12. ana says:

    sepatutnya laki dia 2 terus trg dr awl2 lg..ni x nk tgk lagi permainan azlyn cmne…dia tu mne igt klu dh hilang ingatan…pelik je

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  13. LAKI DIA YANG BODOH says:

    aku rasa LAKI DIA PUN MENTAL…
    mula2: 1) nikah tnpa pengetahuan bini pastu skrang kata mmg bini dia dh tahu (pulak dah)
    2) nikah senyap2 keluarga azlynn pon xtahu ( skrg mmg keluarga dia tahu dari awa)

    mana satu nak percaya ni… mintak tempoh seminggu .. leh bayar agen la g uat surat nikah palsu… aku rasa lelaki ni hanya nk uat azlynn ni terseksa.. maybe dia nak azlynn xdpt jadi dia reka cerita… so kalu ko berani sangat keluar la uat apa nak sorok muka.. dh kata BINI PERTAMA ada hubungan baik ngan azlynn.. logik kan?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 1
  14. jom jemah jemah says:

    “Lelaki itu turut menukar kenyataannya, yang isteri pertamanya tidak tahu tentang isteri keduanya. Katanya kini, isteri pertamanya dan Azlyn mempunyai hubungan yang baik, dan dia juga pernah membawa mereka bercuti bersama di London.”

    Laki die ni biar btol..makin xlogic plak.. cube hire detective Conan tuk selesaikan sinetron nih.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 1
    • lalalililulu says:

      alaa … aku rse bini 1 ngan azlyn nie membe2 jgk kot … tp c azlyn nie plak g seylang laki die … so laki die xnk la bini 1 ngan azlyn nie b’gadohh … alaaa … mcm drama petang2 to la jemah oiiii …

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • nena says:

      tu la bila part ni, rasa macam -> isteri pertama dia baca dan boleh agak sapa la, coz xkan la g london tu ramai sangat smpi tak boleh cam mana 1 kan, rapat plak tu…ntah2 si fizz ni sedang praktis belakon utk drama terbaru kot

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. Anonymous says:

    best la citer dorg ni..lg best dr citer ADAM & HAWA !!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  16. Anonymous says:

    kejap kate bini 1st tak tau.. ni kate bini 1st tau plak..
    yg kedua… suami lyn kate bg sesalinan surat nikah kat fizz… fizz plak cakap die nampak nama lynn je n tak tgk detail lain… mana satu yg btul.. kalu wartawan tanya bule ej die tgk balik surat nikah yg suami lyn kasi tu…
    pening jugak nak pikir sape sebenarnya yg menipoo
    .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  17. jerangkong hensem says:

    WTF???!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  18. jibaok@yahoo.com says:

    Apa dah jadi ni, yg mengaku suami pompuan tu dok main tukar kenyataan pulak. Pening betul cerita depa ni. Sat kata mem no 1 x tau, sat kata pernah bercuti sama2 pulak. Sat kata family x tau, sat kata tau pulak. Apa ni???? Dah jadi pasembor ke rojak ke apa ni???? Peliknya manusia2 ni ya!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • sofea aidura says:

      erm…sblm ni rmai komen knal ngn AZLYN. so rmai tau prangai dye cmner…no wonder klaw dye bley buat sume ni n tipu kite..so btol kate husband dye, kte tgk je la permainan AZLYN MASSIELA ni yep.
      to AZLYN MASSIELA – baik ngaku cpt klaw benar ko tu bini org sblm terlambat n dpt malu sndri. DESPERATE!!

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  19. Solehah says:

    pening dah ni. xtau mana satu yang betul. harap2 kes ni cepat ditutup. xlarat nak dengar kes yang sama stiap hari

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  20. .............. says:

    y si suami pompuan tu jgn la cakap bnyk..tunjukan kan la diri kalau awak berani..ni x..asyik ckp jer x guna….ishhhh….memg dh sah tiga2 org ni kena sihir…sihir buatan sendiri….poyo btl la….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  21. siakap senohong says:

    alahai……ritu muntah psl cite bangang c sharnaz schyco ngn shila amzah ingus meleleh…..ni takkan aku nk muntah lg ngn citer fizz fairuz fuyyoh plak….bosanlaa…azlyn tu aku rase mental ar cm amah lambung2 bayi cm roti canai tuh…takkan dia lupe dia da kawen…sahla mental..pehtu agaknye dia kegersangan tahap melampau cm raja azmi c tua gersang tuh..yelaa dlm sbln bape kali jelaa dpt jmpe laki dia kan..tu yg dia perangkap c fizz ni plak…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  22. Anonymous says:

    cite ni masih panjang lagi tau…
    bini pertama lom mengamuk…
    family pompuan tu pn lom mengamuk….
    tu belom kes bini pertama n family pompuan tu pusing cite lagi…
    ishhh…menggalahkan cite senetron y kt tv tu le….
    tajuk cite y paling sesuai kita letak…CINTA SIHIR BUATAN SENDIRI

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  23. aku ialah muntah tgk fizz fairuz says:

    lantak.dia kawin dgn bini org ke nenek org ke,yg penting skrg ni dia CURANG DGN ALMY NADIA.itu fakta.ntah2 saje buat havoc supaya kite lupe yg dia ni curang/jantan xgune.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  24. Anonymous says:

    x kira si fizz ni kena tipu ke..sihir ke…tpi dia ttp salah sb mainkan perasaan si ALMY tu…fizz ttp salah….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  25. boikot ramli suami xgune says:

    aku pelik giler dgn ramli.aritu dia kate bini dia gune henpon dia sms2 dgn fizz.bodo giler.knp baru skrg nk fight pasal hak?awal2 dulu knp biarkan bini dia ade affair dgn fizz, kalau betul ko tu suami.aku serius pelik ngn ramli ni.dah la ramli bukan nama sebenar.bodoh.bangang.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  26. mak c kina says:

    nara!..mobile view ni utk apa?…nyusahkan btl la!….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  27. agak2 says:

    azlyn ngamuk sb laki dia jrg balik rmh. pastu dia cari artis jd tunang dia sb klu org biasa x dak org kenal. supaya laki dia critakan perkara sbnrnya kat bini 1 dia. istri 1 kenal dgn azlyn sb si azlyn ni PA laki dia. jd p london bw jln2 sekali. istri 1 caya dgn laki dia & azlyn. mana dia tau laki dia ni curi2 kawin dgn azlyn d thailand. yg jd mangsa…fizz. boleh buat drama bini2 ku kawin curi..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 1
  28. waty says:

    Mobile view ni yang teramat bangang dan menyusahkan!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  29. siakap senohong says:

    alahai……ritu muntah psl cite bangang c sharnaz schyco ngn shila amzah ingus meleleh…..ni takkan aku nk muntah lg ngn citer fizz fairuz fuyyoh plak….bosanlaa…azlyn tu aku rase mental ar cm amah lambung2 bayi cm roti canai tuh…takkan dia lupe dia da kawen…sahla mental..pehtu agaknye dia kegersangan tahap melampau cm raja azmi c tua gersang tuh..yelaa dlm sbln bape kali jelaa dpt jmpe laki dia kan..tu yg dia perangkap c fizz ni plak…

    ehh mobile view ni anoying btol…..nara ni xbace ke komen2 org kt cni suwo buang aplication mobile bodo tuh?? org on9 ngn pc bkn hp

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  30. saya lalala.. says:

    alahaiii ramly… sibuk sgt nak tgk “permainan” ni… kerana permainan ni laa yg buat korang semua huru hara… sbgai suami kau patut tunaikan tgjwb ko lebih awal!! kalau dorang terus bernikah ko jugak yg berdosa!! mengong la ko ni… jadi ko la ye yg control game ni… nak ngaku ke tak??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  31. gggrrrrrr says:

    PADAN MUKA SI RAMLI !!!!….BINI YG KO KAWIN KT SEMPADAN TU DAH KENCING KN KO…HAHAHA….PADAN MUKA….BACUL SGT…AMBIK SEBIJIK….SKRG BARU KO TAHU “TANGAN WANITA YG MENGHAYUN BUAIAN BLH MENGGONCANG DUNIA ” ..JGN MAIN2 DGN WANITA….BENDA NI XKAN BERLAKU KALAU KO DAFTARKN ELOK2 PERNIKAHAN KO DULU…….INI BARU PERMULAAN !!!…..SKRG BARU KO MENGGELABAH YA !!!!……RASAKAN……INI ADALAH PENGAJARAN UTK SEMUA LELAKI2 DI LUAR SANA !….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 7
  32. wawa says:

    penat dah nak ngikut pasal dorang ni..sakit kepala otak pk sape betul sape salah..fizz kawin jela ngan almy nadia..slmt dunia akhirat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
  33. mimi de loma says:

    FF ni songsang jugak,.. penah comolot ngan

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  34. mimi de loma says:

    FF ni songsang jugak,.. penah comolot ngan jantan!! hakkkktuiihhh ke muka FF and kakak dia yg sangat kampong!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • siakap senohong says:

      alahai……ritu muntah psl cite bangang c sharnaz schyco ngn shila amzah ingus meleleh…..ni takkan aku nk muntah lg ngn citer fizz fairuz fuyyoh plak….bosanlaa…azlyn tu aku rase mental ar cm amah lambung2 bayi cm roti canai tuh…takkan dia lupe dia da kawen…sahla mental..pehtu agaknye dia kegersangan tahap melampau cm raja azmi c tua gersang tuh..yelaa dlm sbln bape kali jelaa dpt jmpe laki dia kan..tu yg dia perangkap c fizz ni plak…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  35. Mok CiQ says:

    ekau punyo page nie da kono godam ke Nara oiiiii !

    x suke ! x suke ! x suke !

    sakit jiwaaaaaaaa laaa tgok…………………………………..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  36. annon says:

    aku dh mula menyampah dgn ramli ni…cakap berbelit2… hari tu ckp azlyn ni sunyi,kurang perhatian sbb kau jarang luangkan ms dgn dia(takut bini pertama tau) ni dah boley pergi bercuti skali lak.. clu bini pertama dah berbaik2 ngn si azlyn ni..siap ley bercuti sekali..no point rasanya si azlyn ni nak sakit stress bagai smpai hilang ingatan..n kau tunjukkan la sp diri kau…come on la,be gentlemen, nk takut apa clu bnda betul..ni boleh pulak nk menyaksikan permainan si azlyn ni..teruknya atitud kau..owg clu boleh nk setelkan hal ni cepat2..ni kau nak pula hal rumahtangga kau dicanang2..pointnya sini ramli dgn azlyn ni y something wrong…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  37. penapis filem negara says:

    Effect2 selepas kluar citer Tamil lakonan Fiz,Almy,Azlyn,Ramly :
    bomoh ~ aku laa yang dah sihirkan Fizz..kalau sapa nak khidmat aku lagi sila tinggal kan no pon..kalau Fiz nak berubat pun boley datang balik pada saya

    Pakar Sakit Jiwa ~ Azlyn patient baru..orait gak kalau anta qoutation sblum dier jumpa dokter lain

    Ramly Burger ~ Beberapa Stall dah kne tutup akibat diserang bini pertama yang mengamok tak henti2

    Juru nikah siam ~ Terpaksa menukar penampilan diri kepada yang lebih smart sebab nak get ready siap2 ada reporter2 yang akn terjah dier

    Nas Ahmad ~ Yess…boley gi buat liputan kat Thai..boley claim bnyk sket bulan ni..nk interview juru nikah n saksi2 nye

    Hotel ~ dah get ready siap2 sbb nak ketok duit Azlyn sbb dia kan gi holiday sbb nak menenangkan fikiran (kononnyer)

    Di rumah Azlyn ~ dah bnyk datang surat2 lawyer tawar dri dgn harga yang competitive utk nak amik kes nak saman malu balik terhadap Fizz…da mcm bukak tenderr..

    Jiran Azlyn ~ tgh sbok2 terkinja2 cari wartawan untuk mendedah kan lagi perangai Azlyn dari kecik n dalam masa yang sama nak kejar glemer gak

    Kawan2 baik Azlyn ~ baik aku dok diam jer sebelom org tau aku kawan dier…nanti x pasal2 aku aku skali kne kjar wartawan

    Ex-ex BF Azlyn ~ Nasib baik laa aku x terjebak dgn minah ni..kalau x, x pasal2 aku kawin dgn bini org

    Ustad2 & Penceramah ~ asal ada ceramah jer mesti akan selit kan kes kes artis bertunang dgn bini org..artis bercerai..dll..

    Bini Ramli ~ tgh sbok2 melaram2 berspa2 bagai skrg ni preparation utk nak buat Press Confrence

    Ramli MS ~ apa laa si Ramli ni main petik jer nama aku..klu yer pun nak glemer,xyah laa pkai nama aku…pkai ler nama Aaron aziz

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  38. usagi says:

    mcm cerita rekaan semata2 je ni.. hehehe.. x sabo nak tgu ending nya.. mcm best jer..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. budakbijak says:

    maksud ramli tu, isteri dia and azlyn tu mmg saling mengenali. cuma isteri dia tak tau dia sebenarnya dimadukan dengan azlyn.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  40. fizi upin ipin says:

    kronolgi cerita

    1. fizz bertunang ngan azly senyap2 x nak heboh kt sape2 (tp bleh plak ambik gambo senyum smpai telinga)
    2. kecoh berita fizz putuih tunang sb rupenye azly bini org (sumber dari kwn adik azly..(azly bkn anak bongsu ke?mana plak timbui adik azly?)
    3. tetibe pelakon baru smpai “ramly”.(bleh buat cita mencari ramly pasai ramly nie x mao tunjuk muke..hee)
    4. ramly kt azly bini dia nikah kt siam..
    5.ilang ingtan 8 bulan..
    6. tp ilang ingtan kt somi je tau (nmpk sngt somi dia x bg perhatian kt dia sb 2 dia x ingt..kt kwn2 ngan family x ilang ingtan..malah nama sendiri pun dia ingt..
    7. kenai fizz setahun..8 bulan hilang ingatan..baki 4 bulan 2 masa dok bercinta ngan fizz makna kt dia x ilang ingtan la..dia ingt sume la..(somi ape cm nie is3 bercinta ngan laki len pun x tau..malah ramly kt azly penah guna hp dia nak contact fizz nie..(x kan x de usaha nak halang smpai leh bertunang nie)
    8. SEKARANG RAMLY TAMPIL KEHADAPAN DGN PENUH BERANI MENGATAKAN AZLY BINI “AKU”..(berani bebenau..x tkt bini pertama ke mcm masa kawin dulu..heran gak aku).X TKT BUSINESS TERJEJAS KE?
    9. TIME NIE LA NAK NGAKU BINI, NAK INGTKAN BINI DOSA PAHALA..NAK UNGKIT DUIT NAFKAH LA BAGAI..MASA DIA JD IS3 X INGT PLAK TANGGUNGJWB SBG SOMI.. BKN SKT BG DUIT JE..X KESIAN KE DAHLA AMNESIA(ILANG INGTAN..HEE)
    10. SEKIAN..NO ENDING STORY…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  41. diana says:

    alahaiii nampak beno nipunye. Aku tercium bau ikan kat sini. dlm base omputihnye I smell something fishy. Ntah2 FF ni upah Ramli bukan nama sebenar tu blakon je. Sbb tu la kenyataan berubah2. Memula kata bini no1 xtau, ni dah g holiday sama2 pulak. bukan mase holiday tu si azlyn dah ilang ingatan ke?

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  42. Anak Pak Abu says:

    Apa2pon aku tetap salute kat Almy, senyap je. takyah kecoh2 wat lagu ombak rindu bagai. dah org taknak, diam je, tak komen panjang2. last2 Tuhan bayar cash depan mata. Almy tengokkan je. kalau aku jd almy, aku gelakkan je dr jauh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  43. Ramlah says:

    Wei RAMLI,kalau ko jantan tunjukkan diri sebenar la!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  44. Fizz Fairuz Kne Kencing says:

    Kalau bini no1 penah g becuti sama2 ke London mesti skrg leh pikir sndiri. Aku ke yg kne madu ittew? Kpd wife2 bisnesman yg penah g becuti ngan si azlyn nih sile upah detektif konan, siasat kak jgn x siasat.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  45. truji says:

    da ku kata awal2..tentu ada sesuatu yg masing2 ingin sembunyikan… tu jadi cerita berbelit belit gini…. huhuhu…. nnt keluar statement baru plak..hehe…nasib lerrr korang sbb media da tau.. nak keluar dari kemelut kes ni pun jadi makin susah. semua org nak cuci nama… semua org awam ingin tau… pandai2 laa… sebaiknye berbalik lah kepada yang satu … fikirkan apa sebabnye tentu ada yg ingin diajari atau disampaikan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. anak pAk Din says:

    ntah ape2 la dorang ni……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. der says:

    director bleh wat model utk next flm! haha..
    sinetron sgt!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  48. RATU CANTIK says:

    i rAse betuLLah fiZz ni keNe Sihir dAn keNe tiPu…
    keCiaN fiZz….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  49. LehaM says:

    cerita dah semangkin bercelaru. pada saya fizz sepatutnya bertindak bijak, bila tahu & jumpa encik ramli, gather semua bukti dan terus bersemuka dgn azlyn & keluarga. awak tu dah bertunang, dari gambar2x yg tersiar majlis pun sempurna accept for the part awak sarungkan cincin.. so beradap jugaklah, jumpa keluarga and bincang baik2x. bila dah betul putus tunang baru beritahu media than move on. ni, dia bidas dia, dia bidas dia. kenyataan pun dah berdolak-dalik. yang akan ketawa org luar. fikir-fikirkan.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  50. loli says:

    ramli ni mmg dasar lelaki bacul,pngecut!!!!! oi tunjukkan la diri ko tu ramli oi kalo ko bcakap benar.knyataan ko tu berputar belit.kjap ckp bini xtau.kjap ckp bini tau.knapa nk tggu sminggu br nak tnjuk surat nikah?? mst ko nk upah org buat surat nikah tu. tau plak takot nak tunjuk muke hodoh ko tu kat org.tkut bini 1st tau la tu.brani buat brani tanggung.jd laki jgn mcm xde buah.tau rodok je.tp bl ada problem buah ko kuncup.dala tua xsdr diri.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  51. anjewww says:

    Lepas ni klo sapa yg pernah pg london dgn azlyn ni mesti dh cuak…jeng–jeng—jeng—suami siapakah si Ramly itew….baik cek somi korang…kikiki

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Din says:

    Hei Nara.. aku sepak kau nak tak? tlg buang mobile site skrg. menyusahkan org tau tak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  53. smile says:

    dah jadi mcm cerita siapa tipu siapa pulak dah…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Kak Ton says:

    Kak Ton pun da buntu dan runsing sangat tentang kemelut ni…apa pun Kak Ton tunggu kesudahan kemelut ni baru Kak Ton siap kan skrip untuk drama terbaru Kak Ton yg diberi tajuk ‘Kemelut Di Muara Kasih’..
    Kak Ton baca ketawa geli hati pun ada…citer nya terbelit-belit dan berpusing-pusing…kata si Azlyn ni anak bongsu tup tup ada citer pasal adik dan kakak nya pula..
    Adoi…pening benar kepala ni…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • lalalililulu says:

      alaa kak ton nieee…. klo pening sgt, hentak je la kepale to kat dinding kan senang…
      bt skrip to cpt2 sket ye… xsaba nk tgok niee… tp tajuk to xbape sesuai la… cbe gne tajuk “cinta si kaki game” … heheee

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  55. penonton drama swasta says:

    bila nak keluar episod yang azlyn ni tertukar masa dilahirkan. dia ada kakak kembar. kembar dia tu sebenarnya isteri Ramly. barulah follow sinetron.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • bunge sakura says:

      haah! name kembar dier Azlyn Mancini! dh kawin lari ngn Roberto Mancini!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Anonymous says:

    teruk betul kuarga pompuan ni..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  57. Anonymous says:

    sbb tu la dlm islam kita wajib mewar-warkn perkahwinan kita. takut ini lah jadinya….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  58. Anonymous says:

    Andaian : aku rasa perempuan tu ada masalah mental .. (siasat..jgn tak siasat…)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. cokodok says:

    The longer the explanation, the bigger the lie..mls nk komen pjg2…tunggu next episode plak…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  60. miss dombol says:

    ntah ape2 ntah???…………cerita murah!!cerita sampah!!! dasar artis malaysia low ClaSSS!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. Tapir tenuk says:

    Aku rase mamat ramli ni psyko la..mungkin secret admirer atau diupah..skarang tgh nak create bukti sijil Nikah..minah azlyn tu maner ader adik..dia dua bradik jer n dia bongsu..family dia VIP gak..kalau saman metro RM 100 x 100000 naskah..free 10 juta..condemn article for malafide..lawyer2 confirm offer free service NIH.

    2nd theory:
    -FF cam nak selamatkan diri..dah kantoi tunang.

    3rd theory:
    -FF kancong awek tunjuk gambar bogel Atas katil or ader awek2 tuntut janji manis..tup2 ko hantam yang lain.

    Lantak la korang..mehnon hungguh mu horang mih..:)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Lucy Selipar Jepang says:

      Hurmmm.. nak saman eyh?
      rasanya kalau ada lawyer yg nak kasi khidmat free, aku pasti lawyers tu mamat-mamat underground metal. Nak nak black metal kegemaran Hairang Metrok

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. ketam ketum kepam says:

    ntah ape2 ntah? dasat cite murah!!cite sampah!!! artis malaysia dasar low class!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  63. miss dombol says:

    suke burger ramly speciAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sos cili lebih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. TopiPinkMakcikBedah says:

    Menyampahhhhhh….. makin hari bedah baca…. makin bedah rasa semua watak dalam sinetron nih penipuuuuu pembelitttt pengkhianat…. bangang lagi bahlol ! Tak payah propa sangat boleh tak???? bukan femes pun…. nak cari publisiti lebih ke???? yang si ramli ni dah macam penyangak upahan je bedah tengok… si fizz dah macam tarak telo… azlynn dah macam ..huhhhhh….. taknak bedah teruskan…. almy pun sama… penat je bedah sayang almy… tapi almy asyik komennnn komennnn komennnn lepastu cakap taknak masuk campur… apa kesssss???? masing2 wayar otak dah shocked keperrrrr???

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  65. joyahkepoh says:

    tenggelam terus kes kontroversi shila hamzah +sharnaz dsbbkan timbul kes baru fizz+azlin+almy..shila+sharnaz da blh duk diam2.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  66. Fish Fairuz says:

    Jgn byk cakap lar , cepat2 lar tjukkan bukti2 ko tuh…menyampah aku menunggunya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Senget la lutut aku............. says:

    Bagi aku la kn si ramly burger ni n FF ni dua2 x bertanggungjawab sebab si ramly ni pn kalo dh bernikah ko kena la jdi lelaki yg berani bkn sorok kn bini..bini bkn hnye utk mnjdi peneman tido jer.suami yg baik dia akn mendidik isteri dia menjdi seorang yg baek dn di pndg mulia.ko sndr pn x btol la………FF pulak kalo ko berani bt keptsn bertunang kena la tanggung risiko nye bkn nye menunding jari kat org len,seolah2 ko tu xde salah apa pn.kalo btol kena buatan org xyah nak di heboh2 kan.menjaga maruah org lain itu lbh baik dri menjauhkan maruah org……bersikap lbh profesional…bkn mcm budak2.
    To almy lak aku nasihat kn lepas ni kalo org tnye apa2 ko jwb je no komen lg mudah.so ko xkn terbabit lg,itu pn kalo ko btol2 xnk terbabit la kan.
    Sekian aku mengarut skrg ni hahahahaha
    Depa ni kena antr jmpe pakar ni…..teruk sgt mslh diaorg ni.
    Kata koooooooooooooooooooooooooooo

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  68. Akoo says:

    Memang lah dia hilang ingatan, lupa pernah kawin, sebab kawen jap aje, x puas manja2 ngan laki…tu yg lupa pernah kawen…!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. ohh feeninggg.. says:

    antar je si minah ni wat check up dara kat spital abes cite..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Nek Tipah says:

    Tatkala org menyalahkan cik Azlyn itu..nenek kesian kat dia.. mmg laa kesian kt Almy jua tapi kita tutup citer Almy dulu.. kenapa sume jumpa belakang? nape x satu family Azlyn berkumpul termasuk Ramli beger dan FF .. takkanlah satu keluarga mental..takkanlah satu keluarga x tau hukum? kenapa Ramli beger yg dikatakan ‘berkahwin’ dgn cik Azlyn ni tiba2 muncul bila org dah bertunang? nampak mcm kamu lebih kenal c Azlyn dr keluarganya? mana pegi kamu hilang dlm tempoh sebelum majlis itu? Kalau betul apa yg didakwa..Nenek nak kate padan muka 2 2 jantan jer.. pasai..2 2 gatai..sekor menambah cawangan tanpa pengetahuan bini pertama..nak memadu x salah..tp cuba ‘gentleman’ sket.. sekor lg mainkan perasaan org.. kalau x endak..cakap terus terang x ndak.. ini hancurkan hati org tiba2 bertunang dgn org lain..laki mcm ni mmg x boleh dibuat laki..pengecut.. semoga kemelut keluarga Azlyn cepat selesai.. kesian dgn maruah keluarga .. akibat bercampur dgn artis.. abis terpalit segala cerita

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Ramli says:

      Azlyn tu berlakon dan tipu hilang ingatan pelakon terbaik abad ini kepala otak hari2 tipu siap kantoi bertunang cakap photoshoot….ckp pelat mcm budak kecik tu cozin2 dia tau citer per.brani claim kt bh masih dara gambar perut mengandung semua ada…jgn sedap mulut komen kalau x tau citer

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • RABB says:

        Haa…ramli….dh kluar pn kau…..apa citer skrg….tgk apa dh jd ….betapa huru haranya hidup orglain dek krana perbuatan bacul kau….nasib baik bini kau brtunang dgn artis, terbongkar smua, dibuatnya bini kau bertunang dgn mamat mana2 kt luar sana, x ke naya…sampai ke sudah la byk org yg tanggung dosa akibat sikap penting diri kau ni…BERTAUBAT SEGERA…..!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  71. somebody says:

    aku kenal bini 1 ramli…tungguuuuuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. Auta je lebih says:

    Test

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. aqil says:

    semua ni mainan dunia jer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Tunang ku isteri org ni ke yg dok heboh loni… awk2 semu tau ke dkt umah aku lg bodoh jantan kena tipu kt popuan yg x de iman.. ada somebody sewa seblh umah aku.. tiap weekend laki dia mai utk asmaradana secara smbunyi2 coz laki dia dah ada bini 1 org..idup suami isteri dkt 3 tahun..tup2 dtg seorg lelaki mengaku “isteri awk tu, isteri saya yg sah”.. trlopong suami ke 2nya.. semua ini gara2 ke dua2 laki kpd seorang bini nikah di siam

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Sweet minah jambu merah biru says:

    Ala sudah lahhhhhh cakap aje lebih tapi habok pon tkdak si laki lynn ni ….kalau brani tonjol kn m,uka lah kt melodi ke media ke baru la orang akan pecayaaaaaaaaa ! asek main cakap cakap aje sape2 pon boleh….fiz pon mesti nk bawak laki si lynn tu kt mana2 media bawak skali surat2 ape yg patut untok membuktikn yg lynn ni betol2 dh kawin…kalau belom ada bukti jangan banyak cakap lah !

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  75. kan dlm melodi FF ckp tak nak panjg kan cerita…
    dia pon nak buka buku baru tak nak aib kan mana2 pihak
    skrg jadikan pedoman seh…skrg bukan takut terkawen laki org tapi bini org
    skrg akhir zaman ..gol isteri bnyak menderhaka atau lari tinggalkan suami

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. landak says:

    leh ganti cite setia hujung nyawa…..rasanya bh dr 10 juta org pengikut….
    .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. aku ada body says:

    kita ni tak tau cite sebenar…tak payah nak serkap jarang banyak sangat…kalau manusia dah jahat…dia memang jahat….kalau dah penipu semua cakap2 dia menipu…cuma bole disimpulkan disini…takde suami yang begitu dayus mebiarkan isterinya menyundal kalau tanpa sebab2 tertentu….kita serahkan urusan ini kepada yang empunya badan…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  78. shhh diam says:

    sy kenal sgt dgn family suami dia ni. mmg sy penah nmpk ramli bwk pmpuan ni g kenduri umah akak dia (ramli) kat s.alam. konon2 adik angkat. nk cover dr wife dia tau. tak sangka dah kawen rupenyeee huhu…siap bwk g bcuti kat london same2. so mmg sah pmpuan ni dah kawen.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mulut manis says:

      azlyn ni adik angkat first wife ramli. tu yg dia tak suspect ape2. sy knl akak kpd ramli ni. kesian kat wife dia. tak pe wife dia lawyer. (ape kne mngene? haha)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • oponeto says:

      oohhhh kesahnya… best gila gosip ni..panazz..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Tak Tunjuk Muka says:

    SEMUA WATAK2 NIE NAK KEJAR GLAMOUR JE..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. orangkataakumangkuk says:

    cam ni je la, shila pun tgh frust menonggeng skrg ni, apa kata:
    FF kawin ngan shila….dua dua tengah frust tertonggeng
    ramli kawin ngan almy…..jadik bini nombor 3
    azlyn kawan ngan sharnaaz…kawan je la

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  81. sukatisayajerlah says:

    lorrr.. kalau betul la dak remli ni laki si azlynn ngapa gak kene ada seminggu nak kemaskini dokumen? ke nak ‘beli’ dokumen dulu. agagagagagaga…. tah hapa-hapa lah kan.. entah2 remli tak dapat azlynn kendian buat pitenah kat beliau.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0