Written by AbangNara | January 31st, 2012

Abang Nara dah lama tahu orang pergi kelab malam untuk lepaskan tekanan. Member-member Abang Nara pun ada 2,3 orang yang selalu pergi clubbing. Abang Nara faham Tasha Shilla pun stress dengan kerja. Kalau pergi clubbing, confirm menari bagai nak rak. Bak kata kawan Abang Nara, bila menari terasa dunia ini dia yang punya.

tasha shilla

Kata Tasha Shilla:-

Saya akui gemar meluangkan masa bersama rakan di kelab malam, tetapi hanya untuk menghilangkan tekanan selepas penat menjalani penggambaran drama. Tambahan pula kunjungan saya ke kelab malam Rabu lalu hanya untuk meraikan hari jadi saya. Saya kecewa dengan fitnah dilemparkan menerusi laporan dalam blog hiburan yang mereka-reka cerita kononnya saya melakukan tarian tiang tanpa segan silu dan tidak mempedulikan orang sekeliling. Ia jelas menjatuhkan kredibiliti saya. Saya bukan hipokrit untuk menafikan tidak pernah pergi ke kelab malam, tetapi kehadiran saya hanya untuk menenangkan fikiran semata-mata.

Nampaknya Abang Nara pun kena belajar pergi kelab malam sebab nak tenangkan fikiran. Tak pernah pulak terfikir memang berkesan aktiviti di kelab malam sampai Tasha Shilla pun mengakuinya. Tapi Abang Nara hanya mahukan Tasha Shilla untuk menjadi cikgu clubbing Abang Nara. Rasa-rasa dia sudi tak? Hehehe.

P.S: Mungkin Tasha Shilla patut bagitau kelab malam yang dia pergi. Rasanya ramai orang di luar sana yang ingin mencari ketenangan secara “berjemaah” bersama Tasha Shilla.

Baca Yang Ini Pulak:-

255 responses to Saya Ke Kelab Malam Untuk Tenangkan Fikiran – Tasha Shilla

  1. buhsan says:

    mcm2 la alasan ang….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 82 Thumb down 4
    • Cik Nin says:

      Orang muda sekarang tenangkan fikiran, pegi dengar kuliah Ustaz Azhar Idrus.

      Barula cool.. :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 297 Thumb down 8
      • Triple H..(WWE) says:

        Kan bagus kalo nak tenangkan fikiran dgn berzikir kepada Allah di rumah, masjid, atau surau.. kan itu lebih baik?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 230 Thumb down 1
      • ko memang bodo kan, tasha ? (ikut ayat budak2 klip pilih aku atau klcc)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 4
      • Neelofa says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 363
      • tugui melut says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 122
      • lynn says:

        Kalu nak tenangkan fikiran, baca Al-Quran, bangun sembahyang di tgh malam, berzikir … ataupun spend time wif family. kalu family tkde berdekatan, p tgk wayang or bercuti sbb stress bekerja … banyak lagi benda boleh buat drpd p kelab malam … Nie alasan tkleh diterima betul. Mengarut …

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 96 Thumb down 1
      • gemersik kalbu says:

        to neelofa (hopefully not the real her).. so sad bile ko cop org yg bagi nasihat or reminder to tasha as org kampung..nape cakap mcm tu skali? as for the other words ko yg lain tu lahai..malas nak komen..biar pelayan2 blog ni nilai sendiri..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 1
      • Bukan Tasha Shila says:

        Nick neelofa tu tak sedar agaknya ramai umat manusia di kl ni asal usul dari kampung jugak. Lol~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 0
      • makcik k-pop says:

        pelik..aku klu stress keja…aku ingat nak balik tido kt umah jer… keja aku lagiiiii la stress dr keja pelakon…. alasan ni boleh dimasukkan dlm senarai ayat2 bila artis kantoi berperangai buruk…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 1
      • Salva says:

        x ku sangka Neelofa revealed her stupidness n be such a dumbass

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 2
      • biey says:

        ada juga org unlike komen ko cik nin…jahilnya! oppsss.,ter;lebey sudaa

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • bujang says:

        tengok youtube ceramah Ustaz Azhar dan lain2nya.
        Paling afdal baca Quran atau dengar bacaan Quran.
        Kenapa cari jalan syaiton untuk tenangkan fikiran…….
        Tepuk dada tanya selera……anda hanya mahukan keseronokan dunia semata-mata.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
      • kelass aku jah says:

        kite sokong awak !

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • kulat says:

        betol2. tenang kan hati n fikiran dengan zikir n sembahyang lagi bagus

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Only CT (In The World) says:

      Lagi best pegi Konsert Jelajah Hasan Ali…..ari tu g masa Shah Alam……menitis air mata mendengar ceramah Hasan Ali

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 21
    • adeakukesah says:

      ayat abg nara cm perli je….tajam seh~ hahah btw, byk cara yang ALLAH suka nk tenangkn fikiran. tp bkn dgn cara menganiaya diri sendiri kt akhirat nanti…heheh~

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 78 Thumb down 0
    • ayu says:

      ?… Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah sahajalah hati akan menjadi tenang – Al-Quran; Ar-Ra’d ayat 28

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 0
    • comot says:

      alasan yg x masuk akal.. bnyak tmpat yg lag baik utk tenangkan fikiran. bercakap tdk mnggunakan akal fikiran inilah jadi nya. semoga kita semua sbgai hambaNya diberikan hidayah utk menjdi muslim&muslimah lebih baik lagi… amin

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • abe says:

      takpe lah yg dah lepas lepas lah…. sama2 lah kita berdoa semoga Tasha diberikan hidayah dan taufiq oleh Allah swt. Hak kita bukan untuk mengeji tapi memberikan nasihat dan teguran dengan berhikmah.. itu yang diajarkan Rasulullah. Sama2 lah kita praktikkan ajaran Rasulullah ya…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
    • nokia cikai says:

      ermmm klau lahnat sgt xnk g ceramah uztas azhar ,xnk mgaji Al-Quran skali pn duk umah diam2 la..ni pg disko lg r stress…bodoh!!!!
      bek duk umah tgok katun spogebob lg baik..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
    • noroom says:

      sbb tu kebanyakan artis ni tak boleh jadi idola. mentality rendah sangat. cakap tak fikir panjang. perangai tak serupa orang. kalau baca artikel baru2 ni pelajar IPT tak berminat menjadikan artis sebagai idola. (lupa akhbar mane). jadi artis for the sake nak glamour n ada bakat (konon). artis2 ni korang ni public figure cuba la tunjuk contoh, klu dulu akhlak tak brape nak comel cuba la menjadi insan untuk diri sendiri for now n hereafter.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • what the? says:

      terasa aku Tasha hoi~ dulu kan, kalau aku tensen pon aku pergi klub, tapi menambahkan tensen lagi adela, lastly .. walau baru pergi 2 3 kali aku rasa cam bodo je, lepas tu balik, aku terus amik wudhu’, semayang, waaaaaa inila dia ketenganan sebenarnya ..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • kulat says:

      betoi 2 bushan orang jahil j cakap g disko boleh tenang fikiran

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. Putera says:

    Banyak lagi tempt y lebih baik untuk tenangkan fikiran.Semoga Tasha Shilla terbuka hati untuk tenangkan fikiran dengan dekatkan diri kepada Allah s.w.t.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 0
    • hothotheat says:

      mentality artis sekarang semakin low. .low. .plus budak-budak lgi. .
      secare tak langsung statement yg dilemparkan membuatkn para pengkritik tergelak kecil sambil menggeleng kpale. .=)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
      • Yva says:

        Sblom nie aku minat gak dgn dier nie…care pembawakn diri aku wase ader potensi maju dlm lakonan tp tuh bak kata hothotheat mentality artis skang smakin low…statement dier nie mnunjukkan kbdohn diri sndri…cian dik non oiiii…lakonan udah bagus tp prngai cm hampeh…

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  3. dodol says:

    waklu tenangkan fikiran..amek wudhu’ n solat sudah..mintak doa lagi boleh tenang

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 0
  4. yui says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 71
    • kesian says:

      hahahaha…..patotle ramai kawan yg aku kenal asal tensen je g clubbing…
      habis duit ley ilang tensen ke? baikla dgr ceramah ustaz azhar idrus.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Abg nara pun patut g ceramah ust azhar..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 3
    • sape2 says:

      blah la ko yui.x pernah komen konon.komen ko la paling banyak kat sini & paling xleh blah, boleh plak guna avatar sama tapi tukar nick. konon org lain la komen.. serius fail.aku rasa ko kecelaruan identiti kot.g daftar rumah sakit jiwa hari ni jugak!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
      • kazen dato' minah jambu says:

        taw takpe. avatar sama nampak sgt guna email yg sama. kantoi2 bodoh je.

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  5. honeydew says:

    jawapan ko mcm org takde agama laa..puii!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
    • pungguk rindukan bulan says:

      aku sokong…brzikir la pd Allah…solat…bce Al-Quran 2 lg tenang ht jiwa n pikiran…bebas dr wat bnde yg bkn2…cbe cik tasha bce Quran…gerenti xde org nk mengata kn…klu x pon g pnjt bukit…jerit kuat2…huhuhu…xtau la brkesan ke x…jgn jdkn alsn ke club mlm utk hilangkn tekanan…bnyk lagi cara

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
    • ini panglima perang tau. ptuih

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • miya says:

      sepatutnya nak tenangkan fikiran ingat pada tuhan..ini x pergi tmpt beruk kena belacan tu buat apa?semua sementara je bila kluar dari tmpat setan tu serabut balik…apalah ini perempuan..muka cantik tp hancusss!!!

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • pizza says:

      Tasha.. Tasha… nak kesal pekebendanya. Dah pegi tempat jin setan bertendang, mmg mintak kene fitnah la. Setakat ni, aku belum penah jumpa lagi org yg pi masjid,ke, pi playground ke, kene fitnah yg menjatuhkan maruah. Patutnya, kau diam2 jer. Rakyat M’sia ni lembut ati, nanti lama2 depa maafkan la. Ni tak, pi cakap release tension and suka clubbing. Nampak benar hati tu kosong dr cahaya iman. Ni bukan soal being true to yrself, ni dah menyerlahkan yr true unpleasant colour, iaitu kebodohan, kejahilan ilmu asas agama serta kecenderungan kepada perangai liar. Sedangkan agama kita menekankan kepentingan menjaga aib dan maruah diri. When the wise says ‘Silence is golden’, well in this case, damn it’s true!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  6. sasha says:

    elakkan drp pergi atau menghampiri tempat2 yg boleh menimbulkan fitnah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  7. Selitone says:

    Dulu kecik-kecik waktu sekolah, aku selalu main tiang empat dengan kengkawan… release tension ooo-….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 82 Thumb down 1
  8. xhunter says:

    lebih baik pergi masjid dengar ceramah lagi baik,tak pun dekatkan diri dengan Pencipta kalau nak cari ketenangan..bukan dekat tempat macam tu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  9. marballo says:

    apasal tak cari ketenangan dgn bersembayang…minta doa byk2 kat Allah S.W.T…rasanya kalau sembayang lg tenang…tenang apenye kalau kat kelab malam…music bagai nak rak….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
  10. muslimah says:

    nilah dia..org yg lahir beragama ISLAm ptt nye bersyukur..
    jejaki kaki Kt KELAB MLM tu HARAm utk org Islam..
    Cara utk tenangkan pikiran tu mengaji Al-quran baru la betul2 tenang..
    ni x g buang2 masa menari kt Kelab..Rosak..Rosak….
    sekadar bg pendapat ni la org kata nama je ISLAM…Tp Perangai lebih dripada org yg bukan ISLAM..
    kdg2 sy lebih suka mualaf yg betul jatuh cinta dgn islam..yg lahir beragama ISLAm tp tidak mcm ISLAM..
    igt la petanda2 besar hari kiamat semakin muncul..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  11. Cik piNgu says:

    erkkkkk…. ek? pegi clubbing boleh tenangkan fikiran?
    Saya ingatkan doa lepas solat, n zikir yg dpt tenangkan fikiran.. x tau lak g menari2 boley tenang hati ni… huhuhu….

    *lam aty : sabo je lahhh ngn Tasha Shila ni…*

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  12. inang sari says:

    subhanallah.. tenangkan fikiran pegi kelab..?? tak segan silu plak tu statement..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  13. Anonymous says:

    salah pahaman nie….setau saye la kan,klu nk tenang dekatkan dri ngan ALLAH swt…..sy pong dolu2 prnh gak jejak tmpt gni,tp x tenang2 pong….semoga ALLAH membuka pintu hati anda tuk sntiasa mengingati ALLAH swt…..ingat yea dunia hny sementara…..ingatla…Nabi mUHAMMAD saw sgt syg umat2 nyer,kite pong kena la syg nabi kite….;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      sper ler yg dislike…..nmpknyer kena suruh masuk kelas agama yg intensif ni

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • bujang says:

      Ala tipong timang tipong…..lalalalaa……cayanglaaa tipong.
      Betui kata hang pong….kena ingat dekat Allah selalu pong…selawat keatas Nabi Muhammad S.A.W. semoga kita mendapat syafaatnya diakhirat nanti.
      .

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  14. bubulaaa says:

    bodonye kau ni tasha . Islam ke tak weh? taubat lah sebelum trlmbt :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 4
    • kazen dato' minah jambu says:

      ko ni menyemak la. kalo nak guna nick yg berbeza, guna la email yg berbeza jugak. kejap2 yui, pastu anon. skrg bubulaaa kejadah ape ntah. annoying sungguh!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 11
      • bubulaaa says:

        kau pehal der? sape yui? sape anon? sape nick? haram jadah kau ni. kau tahu meh email aku? diam je qweh. taya buat taik cini.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • bujang says:

        Biarlahhhh……kut suka dia……tak jadi kudis punnnn…….
        Takkan itu pun ko nak marah.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  15. nono says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 39
  16. kelab malam mawar biru says:

    bapak kelaka statement ko tasha oi…g clubbing tenangkan fikiran? mazhab mana ko ikut ni? orang kalau nak tenangkan fikiran, pergi tempat-tempat yang mendamaikan, tak pun pegi mendekatkan diri kpd Maha Pencipta. Serious kelaka nak mampos statement ko ni kan..wakakaka.

    *dangduk yukkkkk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  17. ctmaryam says:

    kalau nak tenangkan fikiran bacelah quran.. malu dgn jawapan sebegitu dr seorang wanita Islam..l

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  18. ctmaryam says:

    malu mendengar jawapan sebegitu dr seorang wanita Islam… kalau nak tenangkan fikiran bacalah quran…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  19. saya gedik says:

    Bodoh ! tak sekolah punya orang. hish3 -.-

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  20. mamamia says:

    bakpe ko ckp cmtu sella oi..ko kapir ke islam??lembut lutut aku…”tenangkan fikiran”??? msjid dgn kelab mlm pon dah xtau beza ke sella???mmg otak baghal la lu….puiii…malu aku nk ngaku ko sedare sesame islam..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  21. handpon rosak says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 15
  22. ssssh says:

    dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang..insya Allah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  23. Kui says:

    tak penah tepike nak p kelab mlm untuk tenangkan fikiran.Nasib tasha shila ni bukan sedara mara aku.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  24. hana says:

    hurmm terpanggil nak komen sikit…

    tambah usia… (tanda Allah beri izin tgk dunia sampai hari ni…) Bersyukurlah… tenangkan fikiran dgn bacaan AlQuran.. Zikir… (tak caya cuba try) Apa salahnya.. buat majlis kesyukuran sambut bday…?

    hurmmm ati2 dik.. statement kita kdg2 mencabar kebesaran Allah SWT. Menidakkan yg kiri kanan kita sedang dicatat Mungkar Nangkir… Sama2 kita upgrade Amal ye..

    Manusia tak lps dari buat salah… tp jgn pertahan perbuatan yg salah tu… Akui dgn insaf… jgn mendabik dada akui dgn tanpa rasa kesal… Wallahu’alam…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
  25. aku suke MCd says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 36
  26. aerisa says:

    Ingatla pada Allah…dik Tasha oi….muka gedik tak ingat!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • hana says:

      : )Maaf ye…nyampok sikit.. tegur jela.. jgn hina muka dia.. sbb Allah yg cipta tuu… kita pun taktau mcm mana org menilai kita kan… ?

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  27. benci artis ni says:

    weh bodoh. org tenangkan fkiran bace quran a.ko? g club….bodoh!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
    • kazen dato' minah jambu says:

      ko lagi! banyaknya komen ko!!!! dapat detect ko orang yg sama melalui avatar.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  28. cikdorazz says:

    bace al-quran pon boleh lepaskan tekanan kerja jugak disamping dapat ketenangan jiwa, tak semestinya perlu ke kelab malam..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  29. choiiiii says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 35
    • tikus pink says:

      si nara tu tulis perli dikk… bukannya menyokong.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
      • aku x tau pun... says:

        aah la korang nihh….abg nara tu gunakan pendekatan perli….reti ke dak??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        Bodoh la budak ni…xreti memahami isi tersirat. Haha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  30. hmmm says:

    abang nara ni sj nak perli snany tuuu. korg neh. xkn xdpt tangkap maksud abg nara. haish

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  31. jaga iman says:

    please..jaga iman,amal,akhlak….ingat ALLAH…watch out ur words!and to nara….please…kurangkan gosip2….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  32. tenang kerrr????? says:

    saya pun nak belajar dgn si tasa sila ni cara ketenagan begini….
    abg nara jgn lupa ajak sy sekali ekkk…..
    agaknye kalau keluar club muka dicucuri sinar ketenangan tak?????????????????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  33. hack says:

    berzikir..tenang otak g solat la ..ape la..tp korang?same je..dok brgosip jgk kan..tenang otak solat sunat g bgos.x yah le gosip..lebey kurang je

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  34. iman terjaga says:

    jaga iman ~ yang ko duk baca blog abg nara ni buat per….???? dia mnyampaikan cerita kat blog dia.. sibuk la suh kurangkan gosip. ********mengong jappppp !

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    • kazen dato' minah jambu says:

      tenang kerrr???, hack, iman terjaga, yui, anonymous tu semuanya ko. adoi la.. annoying betul kalo orang nak faking identity dia tp kantoi2 bodoh.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • pizza says:

      Dei thamby, takyah la menyamar letak mcm2 nama. Bila org dpt detect, naik menyampah seyyy. Rilek aaarrr…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. menyampah says:

    bukan ke ayat nara tu sebenarnye menyindir tasha ke?

    memang dasar org Islam yg x de pegangan agama si tasha ni..org Islam nk tenangkan fikiran dgn mengaji al-Quran ke solat ke..ni x, ikut org kafir g clubbing..molek sgt le tuh..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  36. kikilala says:

    Kalau dia kuat ilmu agamanya, bukat takat TAKKAN pegi club, bahkan jadi artis/pelakon pun dia TAKNAK.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  37. entitysue says:

    Allah SWT maha mendengar wahai tasha shilla…nak cari ketenangan yg hakiki kat atas tikar sembahyang…bila kite mngadu padaNya…blh plak cari ketenangan kat kelab malam

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  38. SHIN CHAN says:

    err….masyaALLAH..mudah2an tasha shilla boleh berubah ke arah yg lebih baik..aminn..same2 doa ek sesame kite semua:)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. che irfan nazri tengku ahmad says:

    Clubbing memang boleh hilangkan tension.

    Sebab tu orang2 Barat sanggup pegi clubbing setiap malam untuk lepaskan tension kerja seharian. Tapi itu cara orang kafir lah, sebab mereka jauh dari Tuhan. Tenang memang tenang lah, tapi sekejap je, tak kekal. Esok stress balik, pegi clubbing balik. macam tu jelah cara hidup mereka.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
  40. giena says:

    hehe..die ni kan,btl2 ambik tukul,tukul kpale sndiri..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  41. haha says:

    Ish ish ish ish… dik oiiii…. akak dulu gi kelab utk berhibur menari lagu yg hot2 dan hapi2 dgn kwn2 jer… macam mana nak TENANGKAN FIKIRAN dgn muzik yg kuat giler gitu dik oiii… masih muda takpe… jgn dah tuek tuek nak masuk kelab lagi pulak ya berjoget joget … cari jalan ketenangan ada di hati kita….. temukan…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  42. adza says:

    nie la yg Kak Wardina war²kan.. artis skrg nie ?leh dijadikan cth & tauladan. semua boleh mendorong ke arah masalah sosial..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  43. aku says:

    apa korang kecoh2 ni..biasalah artis..kalau nak jadi artis macam nilah caranya…kalau diaorang tak buat benda2 macam ni bukan namanya artis…aku tak heran pun…artis le katakan….sebab tu korang jangan jadikan artis2 ni idola…tak de apapun boleh di buat contoh…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  44. Kalau boleh cubalah cari ketenangan tanpa pergi kelab yang macam tu.
    Boleh ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  45. bosan dgn artis seksi says:

    Allah berfirman dlm surah ar-raad ayat 28…ketahuilah HANYA dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang…..

    Bukan g clubbing utk tenangkn fikiran dan hati….hati2 dgn jwpn tu boleh rosak akodah….Agama islam tak pernah ajar g clubbing utk dptkn ketenangan…

    Wallahualam….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  46. nenetpenne says:

    oooo pegi kelab baru fikiran boleh tenang yer?? tengok muda mudi berpeluk, minum2, muzik kuat, botol arak… wahhh terbaekkk….. cemana i tahu? i pun penah masuk club..untuk apa? untuk pengalaman mcm ni lah..kang tak masuk, korang2 yang tak penah masuk club, tak tahu pulak cemana gambaran dlam club tu kan???

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  47. nununymous says:

    hahaha..budak belajar pun tak abes..memang camni la jawapan dari mulut die..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  48. Elly says:

    Ayat sarkastik bang nara, haha.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  49. Awan nano says:

    Cam celaka je jawapan…nak tenangkan hati dgn beribadat la.. Ni mmg bnyak syaitan dlm diri… Awak tuh islam.. Bukan kafir….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  50. faizzulhilmi says:

    Masyaallah, patutlah hamba allah ni tak berubah. Terlalu banyak kutukan, cercaan dilemparkan. Cuba letak diri di tempat die. Mungkin die cube nak berubah. Tiada manusia nak berterusan buat kejahatan.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  51. Anonymous says:

    apela nk tenangkan fikiran pergi kelab..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  52. cicakcomel says:

    Terus tak minat dgn dia ni, rupanya mcm ni perangai. Jgn haraplah aku nak sokong kau maju dlm industri, tak lama lg tenggelamlah nama kau di arena ini.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  53. ibu says:

    xde bezanye ko buat or x tarian tiang 2 sbb ko pg ilangkn tntion pun kt tmpt haram.brtaubtla sblom nyawa ko di ambil ktika ko ngah tngkn fkiran kt club 2..
    tp bgus gk lau ko kne cmtu bru org len leh tau btape ‘ tenangnye’ ko

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  54. [...] Abang Nara dah lama tahu orang pergi kelab malam untuk lepaskan tekanan. Member-member Abang Nara pun ada 2,3 orang yang selalu pergi clubbing. Abang Nara faham Tasha Shilla pun stress dengan kerja. Kalau pergi clubbing, confirm menari bagai nak rak. … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  55. Anonymous says:

    nak tenangkan fikiran banyakkan beribadat kepada Allah S.W.T barulah mendapat kebahagiaan di dunia dan juga akhirat dan barulah hidup kita ni diberkati aminn

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      Beribadat kepada allah kan lebih baik…dapat tenangkan diri…nie terkinja2 kat kelab tu sekejap je……

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  56. Hantam sajalahh Labuuuu says:

    ooooo lps ni kena g club la jugaaaa, i selalu seteres seteressss ni…. artis² skang makin ramai yg bangang dan jahil… Semoga dibuka hati dan diberi petunjuk untuk kearah yang lebih diredhai-NYA

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  57. WAN says:

    “Nampaknya Abang Nara pun kena belajar pergi kelab malam sebab nak tenangkan fikiran”

    aduhh….gi Masjid lah abang nara…
    lainlah kalau kelab yg sihat… Kelab Mengaji ke…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
    • saya comeii says:

      abg nara perli ler…susah btul org yg x phm ayat2 cam tu

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • nss says:

      abg nara tu saje perli je…hehehe…awal2 aku bace, ingat mcm menyokong, dua kali bace, baru paham…(aku jenis lampi, susah nk paham tersirat,hehehe)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  58. APA-APA LAH says:

    orang bodoh je pegi kelab mlm hilangkan stress stress apa sgt belakun aje pun bkn jadi PM tangani isu Negara ingatlah dunia makin tua takut x sempat nanti……

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. JEJAKA HANGAT says:

    muke cantik tpi huh! bodoh rupenyer perempuan nie…… tenangkan fikiran bukan kt club!! tenangkn fikiran kau berdoa pd pencipta kau (ALLAH)! g masjid! berzikir!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  60. kasut putih says:

    kelab malam utk tenangkan fikiran? fikir dulu sebelum berkata2..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. wanzlicious says:

    … cetek nyew ilmu agama ko cek tasha shilla ooiiiii…!!… aku ni x la pandai sgt bab agama ni. tapi aku taw gak dpt bezakan yg mane baik yg mane tidak.. cek tasha shilla ooii..!!,bile kite melangkah jew kaki ke kelab malam HARAM hukumnyew..
    Tolong la….., jgn ko ckp nk hilang tekanan g kelab malam.. MALU mak bapak ko…..!! budak kecik darjah 1-6 yg g sekolah agama pon dpt bezakan… ni kan ko yg da tua….! subhanallah…….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  62. manusia says:

    orang2 yang kutuk shila ni semua baik..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  63. suka suki says:

    byk lagi cara utk tenangkan fikiran selain mendekatkan diri dgn Allah, boleh gak p lepak tepi pantai ke..pegi spa ke..ni tak..hish..dah agak..minah ni mmg bermasalah..mm skang terbukti..ko mmg tkde peminatt okeh..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  64. Rooney says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 21
    • mengong says:

      spesies tasha jgk neh..kesian kesian..
      tegur utk kebaikan je pun bukan utk keburukan..
      study kat States la kononnye nk bgtau yg kamu tu pandai la sesangat tp bodoh bab agama pastu nak bangga diri buat ape yg dilarang agama..kesian..
      kufur pd Tuhan yg telah anugerahkan kepandaian kpd kamu..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  65. kentang hamil says:

    alahai, berlakon drama je pon..nak tertekan ape sgt ler agaknye…alasan tak relevan, pembelaan anda tak bermerit cik shila oi

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  66. saye says:

    tak payah nk kutuk2 orang lain mcm sndiri takde dosa. kalo sekadar gi ceramah agama utk bergelak ketawa tapi bila balik umah, tak igt langsung ape yg di’ajar’ ostad, tak guna gak, tapi bangga dpt gi ceramah agama. jaga ibadah sendiri sudah, buat ape yg wajib, tinggalkan ape yg terlarang. aku pun bkn baik sgt, kalo aku baik sgt, takdenye aku nk bace blog gosip camni. tepuk dada, tanya iman. terima kasih, and peace, no war. =)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
    • Saya nak komen jugak says:

      Beb tegur menegur dalam islam dengan cara berhemah tak salah beb, lagi dituntut syarok beb….dan tak pernah salah kalau ko rosak tapi ada lagi sket kesedaran untuk sama sama menegur kejalan kebaikkan…walau pergi ceramah agama balik tak buat atleast ada jugak rasa positif untuk membenarkan telinga mendengar benda benda yang addin daripada mbenarkan hati dan telinga menadah dendangan syaiton nurajim, jgn pandang kerek beb pada org yang menegur ke arah kebaikkan bukan kah itu benda yang positif, dan lagi satu kalau kita tak baca gosip nih mcm mana kita nak berdakwah??? takkan nak asyik bdakwah kat masjid jek, habis yang macam Tasha tu? kita abaikan?? mana tanggungjawab kita sebagai muslim? (wah panjang jugak ayat saya…peace no perang perang)

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  67. AnakAyamCUTE says:

    meh jupe aku kalo nk tenangkan fikirkan…aku ajar ko alif ba ta…
    alasan tak masok akal langsung..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  68. Ayin says:

    mantap ayat abg nara perli si tasha ni… reason yg jelas menampakkn kejahilan tasha.. mane xnye slalu tension.. lepas shooting g clubbing.. xckp tido la,,sakit kpale la.. klu da tau tensen sbb shooting blk je la rmh terus bknnye t’kinja2 kt club..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  69. gothic says:

    dulu pnh baca katmana tah tulih ppuan nih berbakat, bijak, educated apabala semua… tapi rupe2nye sama gak masuk list ARTIS TAK CERDIK bila bagi alasan ek… agak2 ade ke artis yg betul2 cerdik ??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. jejari halus says:

    kalo dh cara hidup dia sblm jd artis camtu….. tenangkan pikiran pn camtu ler… huhuhuh…. org kalo nk tenangkan fikiran gi masjid ker, gi holiday kt pulau2 ker… tenangla jugak… gi kelab, lagi serabut hotak ada ler…. DUNIA DUNIA….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. awesome says:

    takde tempat lain ke nak peginya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  72. palang says:

    apalah manusia skarang.. org kalau nak tenang kan jiwa rajin lah menghadap Ilahi.. banykkan baca quran.. manusia akhir zaman…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  73. hafiz says:

    kalau untuk calon bini, pikir banyak kali ni

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  74. atie says:

    kalau aku cakap statement dia nie bodoh bleh tak???……”saya ke kelab malam untuk tenangkan fikiran”……what the fuckrulllllllllllll………..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  75. bad the lejeng says:

    g dgr ceramah ustaz azhar idrus la lagi molek..bleh tenang pikiran…apada g kelab mlm…artis mmg x layak jd ikon….blik awal la…bahang pil kuder aper….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  76. hamba Allah says:

    Manusia yang beragama Islam kalau nak tenangkan fikiran lebih baik kita sembahyang atau mengaji .. Menghadap Allah…. Insyallah Tenang Fikiran Kita…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  77. Saya nak komen jugak says:

    Doniaaaaaa doniaaaaaaa…kata bangang kan marah owh doniaaaaaaaaaaa……
    Buat penat jek ayah Tasha azan kan kat telinga Tasha masa Tasha lahir, kesian kat ayah Tasha, last last anak dia pergi klabeng..isk..isk..isk…owhhhh doniaaaaaaaa (repeat)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  78. mazz says:

    sejak bila pulak kelab malam ni boleh jadi tempat yg menenangkan…? melalaikan lagi adalah….. menari dikhalayak ramai, bercampur lelaki perempuan bukan muhrim, arak, muzik yg membingitkan tu boleh menenangkan jiwa la kot…
    lepas ni ramai la anak muda yg mengikut jejak langkah dia ni pergi ke kelab malam untuk menghilangkan tekanan… baguslah… inilah dia artis yg kononnya boleh jadi ikon….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  79. say says:

    hahha..kelakar giler statement ni..kok ye pun..kalau la penat ngn pengambaran baik la rehat dan tido je kt umah..sempat lak g tmpat bising yang penuh ngn maksiat..bkn ke lg stress ke..ish2…dunia nk akhir zaman..bwak2 la bertaubat semua sebelum terlambat..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  80. Bapak die says:

    Bodoh minah ni, orang nak tenang g surau, sekarang kecewa kena fitnah…dah ko pergi tempat tak elok buat perangai macam penari bogel memang kena fitnah…rasanya bukan fitnah, memang betul pun…cuba ko g masjid, xde sape nak cakap benda tak elok. Bodoh betul kenyataan die.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • kazen dato' minah jambu says:

      serious… aku fed up baca komen2 ko. asek cakap benda yg sama tp guna nick yg berlainan. pathetic!

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  81. aen says:

    ape ke bangangnya ngomennye si tasha tu??? tenang ke slama ni???selagi kita semua bernama manusia tambahan plak islam xkan tenang klu kita ni cari ketenangan cam tu….adoi!!!! tu lah artis baru…nak kuarkan statement x beragak2!! pegi lipat sejadah kat masjid kn lg bagus…pasni tasha jaga2…ada mata memerghati….hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  82. nana says:

    dalam byk2 tmpt kat situ ko tenangkan fikiran….boleh ke tenang dgn bunyi bising & serabut ngan org ramai tue…ish4x

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  83. gadis cute says:

    statement paling bangang abad nie…..hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  84. Nona says:

    Masalah nye sekarang kenapa topic ini di perbesar2kan? Masing2 punye diri nak hilang kan stress. Dia nak menari cara macam mane pun itu diri dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  85. hana says:

    To Tasha Shila :
    saya harap dapat baca komen saya..
    saya bukanla org yg kuat agama tetapi sekurang2nya saya tahu cara terbaik untuk menenangkan fikiran dari sudut islam.kita sebagai orang islam tahu bahawa dgn SOLAT pn boleh menenangkan fikiran dan jiwa.solat dpt membantu kita berasa dgn lebih tenang.Banyak lagi cara untuk tenangkan fikiran dan menyambut hari lahir.
    saya harap tasha shilla dapat berubah ke arah kebaikan sempena bulan Rabiulawal ini.Jangan berada di tokok lama.
    pesanan ini untuk saya juga.
    terima kasih.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  86. farha says:

    bla wat statement cenggini.. nmpk sgt ‘dlmn’ kurang berisi… baik g tapak pembinaan je- lg bising:D

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  87. kiki says:

    subhanallah..mencari ketenangan sepatutnya mengadap Allah SWT..bkn nyer cr ketenangan kat kelab malam..sabau je la artis nie..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  88. mrs.yie says:

    apa punya mangkuk ayun..nak tenangkan fikiran pegi kelab malam?? lagi berserabut ada la..hahahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Azwan Ali Punyer Jiran says:

      amboi…. mrs.yie yang manis bertudung…. mana tau masuk kelab malam boleh berserabut dada? dah pernah masuk ke? tak payah dok kata kat orang la, bajet ko bagus je sound orang mangkuk hayun.. ko ni tentu spesis tipikal pembaca majalah Mangga “berenang untuk kesihatan” kan?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • Azwan Ali Punyer Jiran says:

        Ops, sory terlajak taip.. ko takder cakap “berserabut dada”. Cuma “berserabut” jer… Tengok? kita ni manusia yang tak pernah terlepas buat silap kan? :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  89. comot says:

    Semoga beliau diberikan hidayah dan menjadi hambaNya dgn lebih baik lagi… amin

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  90. daruni says:

    kan lebih baik kalau dia tak buka mulut dari bagi statement yg confirmkan “kepandaian” dia. btw dia ni mmg sombong giler hokey, ngan budak kecik pun dia boleh main jeling jer.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  91. Tukul says:

    kalo mau tenang hati dgn fikiran..ya, baca sahaja Al’Quran. Ditambah dengan Zikir..selawat..Insyaallah akan dapat dinikmati ketenangan itu. Kalau mau mencari ketenangan di kelab2…itu namanya SETAN!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  92. kuna says:

    sorry to say Tasha Shila yg muke macam maikel jeksen….

    lain kali jgn la jahil benau, ckap pegi clubing sbb nk tenangkan fikiran wak lu….????
    ko takde alternatif lain ke..?? cakap la nk lepak2 ke..ape ke… ni nk tenangkn fikiran..? macam agama tu tak ajar je macam mane nk tenangkan fikiran..bongok….

    phewww…..looser btol.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • pizza says:

      aa’aa la, bila tgk balik ada imbas maikel jekson. Bwahhahh haahha.. aku x penah jejak kelab malam, tp lawak mcm ni mmg bole ilangkan tension aku due to burnouts…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  93. jam says:

    yang mengutuk semua tak penah buat salah..,x penah wat dosa,baik sumenyer…kan ke lg baik kita nasihatkan dia..islam pon menganjurkan kita untuk saling menasihati,

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Tukul says:

      kita semua bukan manusia sempurna..tapi dikurnia kan akal. sudah besar panjang..tak boleh fikir yang mana baik..yang mana buruk. Anak2 kecil pun sudah mengerti bagaimana mau menenangkan hati. Alasan yang tidak boleh diterima.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  94. KASIH says:

    berzikir pun salah satu cara nak tenang kan hati…..kan lagi elok

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  95. meeradriana says:

    oooo…baru aku tahu cara untuk tenangkan fikiran..
    dah agak dah mesti dia bg jawapan camtu kat media..hihihihi

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  96. greenfingers says:

    bkn artis je skang suka g kelab mlm..org besa2 pon dh melambak ada hobi cenggini.. setakat ni, aku tgk budak2 opis aku, leh kata 90% kaki disko n teguk air setan.. mengucap sebentar bila diorg ni tnpa segan silu order air kencing tu n siap letak gmbr ngan arak kat fesbuk??? x malu melakukan bnda haram..berlainan sungguh pemikiran diorg ni, at least g la dok umah tgk muvi.. org islam leh ke masuk disko? Org akhir zaman camnila..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  97. just pandangan says:

    nak tenangkan fikiran dgn mengunjungi ke kelab malam?? itu tempat syaitan..lg serabut ade la…baik bce quran , zikir, selawat….lg tenang….tq

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  98. noname says:

    hmm… tenanglah kot fikiran tu buat masa ni… esok2 kat akhirat…. ‘serabut’ balik…!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  99. NanoNano says:

    Nak cari ketenangan terbaik adalah dengan cara dekatkan diri dengan Allah. Bukan dengan cara masuk tempat maksiat menari bergelek dikhalayak ramai tanpa rasa malu. Semoga beliau diberi hidayah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  100. mya says:

    Dekatkn diri kepada Allah S.W.T..Hidup kita akan lebih tenang..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  101. Anonymous says:

    Ni la lah retis suam2 kuku..saje je nk kontobesi byk2.belakon pon hampeh..puii!pakai baju singkat x cukup kain, sbb tu la pemikiran pon singkat!sedo2 la diri tu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  102. Wargahaha Gelak Kat Korang says:

    Uishh… ramai bebeno ahli syurga dalam BeautifulNara sini ek? Dalam ramai2 yang bagi komen good good sini, aku wonder berapa ramai sangat yang betul2 yang sempurna Solat 5 waktunya dan zikirnya dan bacaan Al-Qurannya. Dalam ramai2 yang bagi komen good good sini, aku wonder juga berapa ramai sangat yang betul2 mengamalkannya, bukan nak tunjuk alim.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 7
  103. cik lara says:

    reply to commented frm ‘Neelofa’ kt atas tu…

    ko kmpung mne beb?tidak kekampungan sungguh cra ko brcakap ye?bagus la tu..mmg dah sah2 clubbing tu HARAM and SALAH nape perlu mmbelakang kan and menidakkan dengan brcakap psl kekampungan org len yg menegor?akal ad x?
    banyak artis kt Malaysia ni naik sbb peminat yg menyokong..kna ingat..kalo xde permintaan and sokongan org yg membeli,melihat cerita yg die ni lakonkan ade ke name dia naik/ade ke org akan pnggil die ni berlakon?ad ke die ni dapat duit??

    cakap gune akal bkn kepala lutut dgn mengkampungkan org len yg menegor benda yg mmg dah sah dan nyata hukumnya…bkn org melarang ko nak buat ape…tpi kalo dah gatal nk jadi artis tu kena lah terima bila org tegor n bg jawapan mnggunakan AKAL FIKIRAN…

    utk renungan dri aku sendiri juga…thanks!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  104. Najua says:

    budak ni tak tahu ker masuk ke club dah berdosa. tak tahu lah tang mana boleh tenangkan fikiran. nonsense tul. dah nampak sangat la bersalah tu.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  105. cESC says:

    Malang sungguh perempuan ini.Sudah diberi didikan agama macam tu jawapannya.Setahu saya kalau nak tenangkan fikiran dekatkanlah diri dengan Allah.Ini tidak..Tempat maksiat juga dipilihnya.Nauzubillah..Semoga ada kesedaran untuk perempaun lain..Sedih dengan jawapan yang diberikan.Mana nilai-nilai murni seorang muslimah..Lindungilah adik2 perempuanku ya Allah..Amin..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  106. boboy says:

    wah tinggi betul IQ budak ni!!!cantik luaran saje dia ni..beauty is only skin deep…nauzubillah..cubalah tenangkan firkiran tu dengan berzikir..semoga tuhan memberi petunjuk kepadanya…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  107. Fafa Shari says:

    Ketenangan Abadi Hanya Hak Milik Allah S.W.T… :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  108. abbyiwan says:

    masa sekolah dulu dia ni tak belajar tentang pendidikan islam ker?ustaz atau ustazah da cakap ker kelab malam utk hilangkan tekanan??agak2 la ajaran islam ada macam tu ker??agak2 jawapan macam tu boleh mencerminkan dia tu tak bersalah ker???sungguh dasyat yer artis sekarang…terima kasih lah wat kami semua terima ‘bala’ dari Tuhan..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  109. didi says:

    ada byk cara dlm islam untuk tenangkan fikiran cthya baca alquran.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  110. bayu timur says:

    tenangkan fikiran dgn ambil air sembahyang dan mengaji ayat suci al-Quran bukan dgn cara pergi clubbing yg lagi2 mendekatkan diri dgn kemurkaan Allah..kita sudah sampai di hujung zaman..nauzubillah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  111. benci org pergi club&sexy says:

    YA ALLAH. Bukan masjid atau surau ke tmpt utk tenang kan fikiran??
    Bodoh nya la. tasha, I’m not ur fan anymore. I’m sorry.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  112. datin maimon says:

    i klau nak release tension i gi paris jer… tanjat maimon bace statement ngko, dik… jujur sangat le tuh….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  113. jumbo says:

    tenang plak jiwa kau bila sebarkan cita xbaik ttg artis..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  114. Nona says:

    Majority kutuk si Tasha nie jadi nampak sangat orang dalam blog nie baik2 belaka. Tak pernah pege tempat gitu. Bagus lah iye. Tapi untuk yang step nak jadi kuali ngn periuk, renungkan lah sendiri.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  115. qaseh says:

    artis… tolonglah jangan bagi statement bodoh… tenang kan fikiran hek hang!
    balik umah pandang muka mak kau lagi tenang.
    tak pun ngaji lah.!
    okay kalau tak nak pun kau nak kate menari tu boleh tenangkan fikiran.
    pasang cd kat umah kau..ha tonggeng, telungkup la nak menari pun.. hapa da!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  116. yaya says:

    ceteknyer pemikiran artis2 sekarang.. PK dulu sebelum nak bagi statement

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  117. mr renji says:

    Artis perlu diberi pedoman untuk dapat mendalami lagi hukum Allah.. Sesungguhnya untuk mendapat ketenangan jiwa, bersujudlah kepada Maha Pencipta… Rasullullah pernah berkata, andainya azab api neraka itu di lihatkan sedikit keatas manusia, pasti manusia lebih banyak menangis dari ketawa kerana takut akan siksaan Allah SWT.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  118. hakuna says:

    kelab malam tu untuk org non-muslim sahaja..tapi artis2 skg ni, suke jadikan kelab malam mcm tempat wajib untuk melepak,etc..segeralah insaf wahai semua kaum ISLAM..pintu bertaubat masih terbuka..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. mat La says:

    kalu dah kaki clubing tu,kaki clubing jugak la…malu la kat non-muslim..takat ni je kualiti islam di mesia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. tora dtg lg says:

    elok la jwapan tu..org islam lebih elok tenangkan fikiran atas tikar sejadah..smbahyang,sujud pd allah moga tenangkan fikiran,bezikir,selawat..emmm..xtau la pa nk jd sesetengah org mcm ni dizaman la ni sah2 jd jin dlm clubing tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. elna says:

    tenangkan fikiran dengan membaca Al Quran, bukan menambah dosa menempah api neraka

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  122. liana amiera says:

    perghh… nara punya ayat, mmg kawtim… saper yg nak g berjemaah tenangkan fikiran kat club??? aku awal2 angkat tangan taknak ikut. hehehehe… kalau g mkn2 seafood, mmg aku nak ikut punya. ;-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  123. muslim says:

    Moga-moga diberi hidayah oleh Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  124. syukurilah... says:

    ketenangan kan dirasai andainya Allah ada dihati…InsyaAllah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  125. gadis sengal says:

    untung la tasha ley g club utk tenangkan pkrn.. byk2 cre, g club yg haruk bising mcm ape 2 utk tenangkan pkrn.. untung la ek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. luqman hakim says:

    weiiiiiiii MANGKUK nak tenangkan fikiran solat lah.bodohpunya manusia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. dexter morgan says:

    amboi.. smpai beratus2 komen kat sini. aaha..
    gaduh sbb minah ni g kelab malam.
    artis mana yg tak g kelab. acu gtau aku.
    lifestyle dorang la mcm ni. tak amek iktibar dari artis2 senior yg pernah kena kutuk sbb g club. terang2 bodoh. pastu g jwb kat reporter mcm ni. bertambah2 bodoh bengap, semua ade. moga2 semua kita dapat jdkan pengajaran dri sikap artis kita ni. takmau la kena kat kita pulak. sama2 mohon hidayah dariNya.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  128. Kelasss abang nara punye post!!! :)
    Tasha Shila ni mmg byk berdalih! “tenangkan fikiran” tu tak bole diterima akal! wakaka! ;pp

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. faez says:

    boleh tenang ke kat situ dik oi!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. pengakuan jerat diri sendiri says:

    kalo dah artis tu..artis jgk laa..mmg gini rutin depa..serabut kepala,pi togok air kencing setan.hati kacau,pi pole dance ker,disko ker.
    kalo kita kata cenggini,puak2 depa marah.konon tak buatttt…berlagak suci..walhal..mcmlah dlm kelab tu depa sekor je ada.xde manusia lain yg bleh tgk.aku kan,kalo artis taraf2 budak shilla ni..sure aku pecaya.lain la artis yg educated with brain cam wardina tu,irma hasmi,yg tak bertudung tp sgt pandai jaga diri cam fazura dan beberapa lg yg lain aku bleh pecaya.kalo dah mmg terang2 mengaku just nak release tension pegi pub..kompem !!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  131. handpon rosak says:

    nara oiii,bgi kuar juge crite ct nurhalija p clubbing gan k.d tym kat indon yer…haha….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  132. ejack85 says:

    kenapa nk tenangkan fikiran pergi night club,kenapa xpergi masjid….adui…plik2!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  133. mizz madam says:

    so? adakh anda smakin tenang setiap kali berkunjung kesana? ? ?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  134. x puas ati says:

    ala .masa wartawan Melodi tanye dato ct ape perasaan dia lagu ‘omputih’ nyanyian dia dimainkan kt disko2..jawapan ct..dia x kisah sbb org pegi disko untuk release tension…jawapan ct tu xde plak nk bising2 cam tasha nie..industri ni mmg double standard..klo ct je semuanye ‘halal’.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  135. mamam says:

    HUH!!! CILAKAK PUNYA ALASAN!!! LU MELAYU, LU XPYH LA P NIGHT CLUB!!! TU TMPT TOK NON-MUSLIM MCM GUA SAJA OK!!!! NIGHTCLUB 4 NON-MUSLIM, BUT MELAYU PULAK BERSEPAH2 KT SITU… DUH!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  136. pengcomment.. says:

    masyallah..nak tenangkan fikiran pegi club!!!!..mmg tak masuk akal betul la si tasha nie…..gi la duduk atas sejadah..bawakkan sembahyang & berzikir..tentu2 dpt pahala..di kelab malam menambahkan dosa buat aperrrr!!!! Iskhhhhh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  137. Lancau says:

    ko ni sengal bangangla nara..ape name ful ko pn aku xtau…
    elok sgt r 2 ko blh faham orang islam tenangkan pikiran kt clubing..memang jahanam pun orang..backup sangat kt betina tasha 2…sial r korang nii!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  138. senah becok says:

    nk tenang,solat,bace Al-Quran,ingt Allah..bkn ke kelab..aduhai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. kecewa tengok artis Melayu Islam says:

    sape lah yg beridolakan budak ni…
    moga2 xde la org yg ikut cara beliau ni..
    abg nara pon…ni mcm menggalakkan org lain ikut cara salah..
    nk tenang ade byk cara..cara baik,cara buruk..
    Tasha Shilla ni da slh pilih…moga ade insan yg btulkan cara die tenangkan diri..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. Bobbo says:

    hahahha….TENANG LAH KAU DISANA DIK……

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  141. lindzynaira says:

    kelab malam tu lebih dekat kot ngan masjid???ape nak jadi la…bole eh manusia2 gi tmpat gelap utk tenangkan pikiran yer…tempat cerah x leh bagi ketenangan ke??? bukan ke b’zikir tu bole release tension???dia wat pe la masa belajar agama kat skola dulu ek???

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • alamaya says:

      die korek idong masa kelas agama… sebab tu la dia lg tenang g kelab dr g rapatkan saff kat masjid tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  142. MummyR says:

    Tenangkan fikiran di kelab malam? bengong ke hape pompuan ni

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  143. lily says:

    wei artis bongok…kalau ko nak tenangkan fikiran pi masjid bukan kelab malam. otak ko bukan lagi kt lutut tapi tapak kaki. muka tu elok sagat ngan tar jalan raya ajer baru sesuai dgn ko. dh lah bodoh. tu lah suh belajar tinggi tak nak malaukan satau malaya ajer…..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  144. alamaya says:

    adoiyai cik neelopah.. artis memang banyak asal dari kampung pon.. haishhh.. nak ikutkan… kebanyakkan artis asal mereka memang dari ceruk2 kampung… bila dah jadi artis.. barulah mereka tu gayat nak buat semua benda.. hahhaha jakun kan.. sebab dapat keluar dr kampung… hurm.. dapat beze la weyh… artis dr kampung dgn asal KL camana… yang terlebih jakunnnn & tekinja2 gediks tu.. haaaa.. yg tu konfem dr kampung u oulllsss… muahahahhaha!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  145. insaf says:

    bukan ke kalau nak mencari ketenangan adalah di jalan Allah?
    subhanallah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. kui3 says:

    1st!!!!!!!!!! ha ha ha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  147. Sang Bedal says:

    ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. ANTI CLUBBING says:

    La bodohnya pendapat si neelofa (not sure ori or palsu) tp klu ori pun biar dia baca sikit komen kita sbg peminat (eii peminat ke?) weh..klu ko nak tau klu takde peminat ko takan betahan lama dlm industri seni, tanpa peminat ko takan pegi jauh, jgn nak suka hati ckp org fikiran kampung ke apa, balik pada pegangan agama, klu rasa agama islam, ikut cara islam, klu rasa sebaliknya ko pandai2 la pikir sendiri….ada ke patut nak release tension pegi kelab malam, otak kayak apa gitu dong? baiklah anda ke masjid atau dgr ceramah agama, manusia akhir zaman, agama dicampak ke dalam longkang…weh ingat akhirat!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  149. pemerhati says:

    surau2 masjid2 kosong..kelab mlm penuh…Nauzubillah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  150. Anti Hipokrits says:

    Malaysians (lagi2 org Melayu) mmg hipokrit tahap CIPAN!! Pandai Dengar ceramah ustaz idrus, solat x tinggal, baca quran…tp menyalak..mengutuk orang kat blog hiburan ni!! Perasan mcm bagus…tengok kt diri sendiri dulu sebelum nk nasihat org lain..mcm la diri tu sempurna sgt!! That girl is just trying to be transparent je..kang biler die cover line..buat2 baik..korg cakap propa la poyo la..yg sebenarnye korang tu MASTER OF HYPOCRITS!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      haii marah nampak…ko mesti geng die kan bab tu ko sentap…ape2 pn ko bodow la dok sokong pompuan ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anti Hipokrits says:

        Aku bukan sokong pompuan ni la bodoh (aku ckp kt ko balik sbb ko ckp aku bodoh)!!! Tapi kebanyakan kat sini bercakap mcm diri tu tak pernah buat jahat, mcm suci sgt..seolah2 tahap kebaikan korg tu mcm x penah tinggal solat, x penah bersuka ria, x penah buat dosa (wpun korg mencarut kat sini bukan2)..hey nobody is noble ok!! Be grateful bile kite sedar apa yg halal & haram..itu bermakna Allah bukakan pintu hati kita..& teruskan berdoa agar pendirian kita tetap kukuh walau dtg dugaan & godaan..Kepada manusia yg kite rase masih belum terbuka hati (mcm si Tasha Shila ni)..kasihanilah atas kejahilan die & doakanlah agar Allah bukakan hati die supaya die berubah menjadi org yg lebih baik..itulah kebanyakan ayat2 kamu2 di sini bernada BERLAGAK, SOMBONG & ANGKUH kerana kamu rasakan yg diri kamu shj yg perfect, kamu sahaja yg betol, kamu sahaja yg alim & kamu shj yg layak masuk syurga!! Inikah cara kamu nak berdakwah…tanpa pernah mendekati & memahami!!??

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  151. bujang says:

    Syaitan marah ditegur…..berbagai2 alasan akan diberi.
    Manusia tak perfect…….tegur menegur amalan mulia.
    Sekurang2nya mereka tau buruk dan baik.
    Teguran berlandaskan kebenaran semata2 kerana Allah, x semestinya ulamak saja bolih beri teguran, sapa2 pun bolih asalkan ada kebenarannya , habis biar aje……
    Ko jangan pandang orang yg. menegur itu sebaliknya ko ambil tegurannya kelak kau nnt. x jadi orang yang bebal.
    Ko nak kutuk, marah kat aku pun terpulanglah……
    Dislike aku ramai2…….fuhhhhh x helan loooooooo………

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  152. blogger artis pun same je says:

    si NARA ni pun same bodoh gak.bukan stakt sokong minah 2 g club.siap nk try pg lagi sbb nak tnangkan fikiran.fikirn budak2 sgt igt nk maksiat je baru ley tnang fikiran.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  153. Tramendous says:

    Whazat Thezet Fuzuck…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  154. -@zw@- says:

    nih tasha shila..baca alquran lagi tenang dari dok p clubing

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  155. Anonymous says:

    nk tenang kn fikiran pergi masjid atau bc al quran..2 yg lebih afdha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  156. erra fazira says:

    ya allah… mcm takder agama je ckp mcm tu… kalo ye kurang agama,takpayah la nak aibkan diri sendiri.. bodohh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  157. terlalu ‘cerdik’kata2nya…acu fkir Iman letak mn la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  158. gee says:

    cik tasha oiii tak der tempat lain ker nak pergi,kalu kata pergi bercuti pun leh tahan gak jawapan.jaganlah bangga sangat dengan jawapan tu k.saya nie boleh dikira sebagai peminat awak gak ini bukan nak kondem tapi cuma tegur2 manja jer k…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  159. sarjan hassan says:

    assalamualaikum… kita ni org Islam… nak tenang fikiran, ambil wudhuk, baca al-quran…. insyallah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. Anonymous says:

    Astagfirullahazim…bukan disko tmpatnya.baik ko solat n berzikir je kat uma…!!! itu yg terbaik yg pling tenang…@ x skolah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  161. mati akal says:

    *tepuk dahi*
    sekian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  162. HAMBA ALLAH says:

    Muge Allah bg petunjuk pd dia.. Sian.. Byk lg cara nk hilangkn stress dr pegi ke tempat y bole bwk fitnah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  163. Anonymous says:

    i think what she meant to say was ‘ release tension’, not tenangkan fikiran. tenangkan fikiran probably by dzikir, etc.. if releasing tension, some people play computer games gun-fighting, ps3 etc because they have a lot of pent up energy built inside.

    Dancing and music might be her method of releasing tensed mind & body. i heard it’s free entry for girls sometime? Vacation need to spend quite a lot of money. All you muslim brothers & sisters out there, isn’t it a sin to badmouth people? wouldn’t advising be a better option? anyway, hope she’s happy and find another more suitable way to release her tension..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  164. SNOW says:

    KELAB MALAM? SAH2 KELAB MALAM TEMPAT X ELOK, TMPT BYK MAKSIAT, TMPT BYK ARAK, TMPT UTK BERZINA DIK OIII..
    DAN MEMANG CONFIRM KELAB MALAM UTK ORG2 YANG JAHAT, SEKIAN..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  165. mizz umie@me myself n i says:

    How To Build Anti-Stress
    Stress is a feeling of depression. Why are you depressed?
    Because you do not get what you want. Other reason, something that you do not ask, do not want and do not want to have happen to you then feel difficult to get out of it, for example problem.
    How to build anti-stress.
    When deemed anti-stress, you will be able to more stress. More and more thinking about drugs, an increasing number of disease arose. The reason? Something else will attract similar. Think stress, you will be able to more stress. Similarly, think about the anti-stress, because you are in combat stress. Your opponent stress. You will be able to effect more stress because there is stress in your mind, not peace.
    Forget about anti stress. Instead, build peace and enjoy the serenity.
    Listen to the songs that reconcile the soul, the calm and comfort. Avoid hear songs tone of sadness, frustration, despair or disappointment. You will feel sad, frustrated, desperate and frustrated too similar to what you heard. Words containing the word will evoke emotion emotions empty vacuum in your heart, which is why you never came.
    Go take a walk in the park, on the beach or anywhere that you think you can have peace of mind. While there, Focus to feel calm. Forget about stress exhausted. Your main purpose is to find peace, rasainya, save and enjoy that you have the strength.
    When you are in a situation full of stress, busy and full of chaos, how to calm yourself. When you are calm, soothe more yourself, more relaxed than the one before. This is a great way to use the full face of stressful situations.
    If you feel depressed or are thinking about something but you stress hard to forget, that focus on SOLUTIONS. For example, if you stress because there is no money, I think cemana solve it. If you are not excited, I think cemana solve it. I think cemana so excited.
    Focusing the mind on the settlement will make you excited a little bit because you see a way out of stress you are experiencing. You will feel some relief. There is hope for resolving the difficulties you have encountered…..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  166. mizz umie@me myself n i says:

    aku amik dari pakar motivasi Dato Dr Fadhilah Hj Kamsah…ha amik….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  167. Anonymous says:

    Tenang hati kat kelab? bodo punya manusia… ckp mcm xde agama…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  168. Anonymous says:

    artis skunk nie makin cetek tentang agama…harapkan muke jew cantik…sedarlah tu kurniaan dr sape…klau tuhan nak tarik kejap jew…xkan lepas tu bru nak sedar sape yg lebih berkuasa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  169. havockerz says:

    macam nie nye BERUK yang korunk vote ? macam orang tak de IMAN kau cakap tasha oii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  170. heechul says:

    Alamak t’lmbat pulak bg komen tp xpela kan..

    Walaupon p’gunaan bahasa utk m’beri nasihat agak kasar bunyinye, tapi p’cayela ada mende baik utk renungan kita b’sama..bukan utk cik tasha jer tp utk kita gak. Jgn jadikan perkara buruk yg b’laku pd masa lepas m’jadi penghalang utk kita lebih dekat dgn kebaikan..slow-slow pon xpe la coz kita pon asalnye mmg x sempurna mane pon terus tetibe nak buat baik kan..

    Kita yg rase amal dah sempurna tu (erk yeke ni?hee) marilah sama2 doa amal baik kita ni dterima Allah. Bkn utk diri kita je ea tapi utk sume umat islam seluruh dunia la supaya dijauhi kesesatan n diberi ketenangan idup bkn kat dunia je kat akhirat gak.

    Mungkin cik tasha blom nampk dan alami sndri erti ketenangan sepertimana amalan2 yg kita praktikkan utk b’tenang ne kan..hehe

    Jgnla kita b’kasar dan maki org sebegitu. Kita juga ada buat silap cuma kita bukan artis mcm cik tasha n kluar plak statement cmtu. Sbb tu impact dia lbh kuat. Takut nti esok lusa, bila kita diduga Allah, kita pulak jadi mcm cik tasha. Berdoalah utk dia dan diri kita agar kekal tenangnye hidup ne ikut jln yg btol. InsyaAllah. Allah Maha Penyayang kan..tiada apa yg mustahil bgNya utk diri dia dan jugak diri kita.

    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  171. mizheechul says:

    Alamak t’lmbat pulak bg komen tp xpela kan..

    Walaupon p’gunaan bahasa utk m’beri nasihat agak kasar bunyinye, tapi p’cayela ada mende baik utk renungan kita b’sama..bukan utk cik tasha jer tp utk kita gak. Jgn jadikan perkara buruk yg b’laku pd masa lepas m’jadi penghalang utk kita lebih dekat dgn kebaikan..slow-slow pon xpe la coz kita pon asalnye mmg x sempurna mane pon terus tetibe nak buat baik kan..

    Kita yg rase amal dah sempurna tu (erk yeke ni?hee) marilah sama2 doa amal baik kita ni dterima Allah. Bkn utk diri kita je ea tapi utk sume umat islam seluruh dunia la supaya dijauhi kesesatan n diberi ketenangan idup bkn kat dunia je kat akhirat gak.

    Mungkin cik tasha blom nampk dan alami sndri erti ketenangan sepertimana amalan2 yg kita praktikkan utk b’tenang ne kan..hehe

    Jgnla kita b’kasar dan maki org sebegitu. Kita juga ada buat silap cuma kita bukan artis mcm cik tasha n kluar plak statement cmtu. Sbb tu impact dia lbh kuat. Takut nti esok lusa, bila kita diduga Allah, kita pulak jadi mcm cik tasha. Berdoalah utk dia dan diri kita agar kekal tenangnye hidup ne ikut jln yg btol. InsyaAllah. Allah Maha Penyayang kan..tiada apa yg mustahil bgNya utk diri dia dan jugak diri kita.

    :)
    p/s:cik tasha tolong jgn ke kelab mlm lg la ea..pleeez pleeeez.. (cehh gaya merayu la konon kan)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  172. Remarkable! Its in fact remarkable piece of writing, I have got
    much clear idea regarding from this piece of writing.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  173. Getah Beku says:

    Yang jadikan artis itu sebagai ikon samalah dgn dia jugak…jahil nye manusia ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  174. The No BS Blueprint To Banking 4 FIGURES In 30 Days Or Less

    Get this step by step road map to mapping profits on amazon with
    very easy to follow steps, you can have it now for only 7 dollars.
    WOW, click the link now!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  175. roy says:

    ini kata2 org akhir zaman yang xthu mna halal dan haram…dah tau2 kelab mlm dah tentu haram bg umat islam…lg2 org perempuan, bla ilmu xda mcm nie lah..ambil mudah mengtakan xbuat ape2..kat kelab mlm…kat kelab mlm tue mcm2 boleh berlaku…klu nak sambut hari jd..bt lah doa selamat bersama keluarga…jemput rakan2 dan saudra terdekat..kan bagus…jgn kata kubur masing2 pulak..mayat kita nie xkan tergolek msuk liang lahad sendiri.. igt tue,…insaflah…jgn permainkan agama kita…ambil mudah tentang haram halal…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0