Written by AbangNara | October 31st, 2012

Aduh. Sedih pula mendengar cerita pergolakan di dalam rumah tangga Chef Riz dan Ana Dahlia ini. Bukan apa, pasangan ini memang nampak sangat sepadan dan saling melengkapi antara satu sama lain. Diharap perkahwinan mereka dapat diselamatkan dan tidak berakhir dengan perpisahan.

chef riz ana dahnlia

Chef Riz enggan mengesahkan dakwaan yang mereka berdua sudah mengambil borang penceraian di Mahkamah Rendah Syariah Kajang. Namun Chef Riz mengakui yang ada perselisahan faham antara mereka berdua. Kata Chef Riz kepada Kosmo:-

Biasalah dalam perkahwinan, sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula hubungan suami isteri. Memang kami ada perselisihan faham dan saya ingin menyelamatkan perkahwinan kami. Saya sayangkan dia (Ana) dan saya harap jodoh kami panjang. Buat masa ini apa yang boleh saya beritahu, tunggu sahajalah perkembangannya.

chef riz ana dahnlia

Semoga usaha Chef Riz akan berhasil dan hidup mereka akan kembali bahagia seperti awal perkahwinan dulu. Sama-samalah kita doakan agar jodoh mereka kekal. Dah berkahwin ini, kena banyak tolak ansur dan cuba memahami. Tak ke gitu?

P.S: Taufan Sandy di bandar New York

Baca Yang Ini Pulak:-

110 responses to Saya Ingin Menyelamatkan Perkahwinan Kami – Chef Riz

  1. saya ok jer! says:

    harap hubungan baik and ikhlas ni dapat ni selamatkan. amin. insyaallah :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 0
    • padan muka ko says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 78
    • Nazri says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 176
      • Anonymous says:

        kepada nazri, sila laporkan masalah anda di LPPKN bukan di sini.. Please kaji dulu isi cerita yg nara tulis, before you give your comment. sekian~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 147 Thumb down 1
      • Seri Ayu says:

        Org lelaki juga kena memahami wanita.. Jgn pentingkan diri.. Anak itu anugerah Tuhan.. Kalau Tuhan nak beri, insyallah ada rezeki tu.. Anak angkat pun anugerah juga.. Kalau ditakdirkan si isteri tak blh mengandung kenapa perlu dipersalahkan? Ia ketentuan dr Ilahi.. Tak pyh la nak salahkan wanita tp terima la Qada’ dan Qadar..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 170 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        ketiadaan zuriat boleh juga disebabkan orang lelaki bukan perempuan sahaja. Cuba letak diri saudara dlm situasi ini : kalau saudara yang mandul dan isteri mintak cerai sebab hendakkan zuriat , macamana? Apa perasaan saudara? Banyak kajian yang telah dijalankan yang menunjukkan ketiadaan zuriat berpunca dari lelaki. Pergi lah buat ujian dulu tentukan saudara ok..ini tidak bila tak dapat anak , blame perempuan. Saya ada kawan yang diceraikan suaminya sebab tak ada zuriat. Tapi bila masing-masing kahwin lain, kawan saya tu dapat 2 org anak dan bekas suaminya sampai sekarang tak ada anak..so , sapa punya fault di situ? Saya sudah berkahwin dan mempunyai zuriat sendiri tapi saya cukup bengang bila lelaki suka blame kaum perempuan apabila tiada zuriat..lepas tu gunakan alasan tu untuk berpoligami. My advice is : go and get tested first, then you can talk!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 216 Thumb down 1
      • Lalola says:

        To Nazri : Ooo.. Kira orang lelaki je laa yg nak anak / zuriat..? Habis orang perempuan taknak pulak..? Think first before comment.. :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 126 Thumb down 1
      • mimi says:

        Org lelaki kena faham jugak tak bolehla selfish. Isteri yg tak boleh mengandung tu sangat sedihhhh hatinya dan takkan putus berdoa dan berharap dpt anak. Isteri mana yg tak nak anak. And bila anak takde, suami pun nak kahwin lain, perit nya lah rasa.. Rasa sunyi dan sepi sgt. Memanglah susah dan perit suami nak kahwin dgn org lain, tapi dengan cara berhemah dan bertanggungjawab lama2 perempuan InsyaAllah setuju.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        kesian nazri tekanan perasaan… hahaha… klau mcm ni perangai ko mmg ptt pun bini ko tak nak zuriat dr baka ko.. dia risau takut mewarisi kecelaruan minda si nazri..huahuahua

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 96 Thumb down 0
      • Selitone says:

        Thehehe…

        Hang punya pemikiran advance sangat En. Nazri oiii…. Tak tercapai akal aku… hahahaha…

        Bling Bling otak aku bila aku cuba mentafsir mesej dalam komen hang. hahaha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
      • Kak jemah says:

        Kenalah saling paham memahami…isteri n suami dua dua nak kan zuriat..i dh 5 taun kawin n lum pun ade zuriat, tapi kami redha yg Allah dh tetapkan gitu..husband i kata, masa die Melafazkan akad nikah tak termaktub pun yang dalam akad tu kami akan mempunyai anak…tapi apepun kami masi mencuba…thin positive…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 0
      • saya suka gosip says:

        x salah amek ank angkat…mne tw rezeki ank angkat tu, bini ko ngandung…rmai aku tgk org x de anak…bile amek anak angkat, xlame ngandung…ade member aku..mak die amek anak angkat pastu dpt anak sendiri sampai 9 org termasuk die..rezeki weyh…kite x tw..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
      • Tak Kuasa Mak Nyah says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 12
      • Nazri says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 113
      • abang moen says:

        nazri.. x payah la nk berjournal bagai.. dan x pyh la nak ikut brad pitt sgt.. percaya pada Tuhan.. rezeki anak tu insyallah ada kalau anda byk kan berdoa kpd NYA.. kajian hanya pada paper tp yg tentu kan hanya yg maha Esa.. byk2 kan doa agar rezeki anda peroleh anak dipermudahkan yeaaa… :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        ala nazri.. tu alasan ko nak kawen lg kan???? byk cekadak plak ko.. brad pitt soh ko mkn taik pun ko mkn jgk ke?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 1
      • nazrioreo says:

        aku sll nmpak perempuan meroyan tp meroyan lelaki lebih teruk rupanye….kehkehkeh… nazri ko meroyan dlm blog ni nape? ko tak cukup perhatian dan kasih syg di alam nyata ke? mmg malang la sapa dpt bapak kaki meroyan mcm ko ni.. kehkehkeh….

        nazri, org lain baca journal makin tinggi IQ, ko baca journal jd makin biol pulak ehhh…

        ni tak pyh nak berjournal bagai la klau dh rasa mampu sgt kebatinan ko tu pegi la kawin lain… aku takut dh kawin baru nnti termalu balik ngan bini pertama kot.. nnti ko meroyan pasal bini muda pula kt blog ni. kehkehkeh..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 2
      • apa2 aje.. says:

        tak semestinya pas2 kawin terus mengandung pompan tuh heh..ikut rezeki ler..dan usaha..dah kalau tak sampai setahun kawin bini tak mengandung2 lagi udah kata bini mandul..bangang ker aper..ckp macam org tak percaya qada n qadar jerk..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
      • tudung periok says:

        mohon nazri buat kajian terhadap sendiri kenapa tak dapat anak

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 2
      • Minah jambu 24 jam ngadap lappy says:

        nazri oooiiiiiiiiiii!!!! sesedap mulut kau kata org perempuan bersalah kalau tak dapat anak??? dah kau punya b*t**g tak berfungsi dgn baik nak salahkan bini kau pulak??? Kalau b*t**g kau berfungsi mcm b*t**g AARON AZIZ barulah kau boleh bermimpi nak anak…..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 4
      • dumdumcak says:

        kepada lelaki yang bernama nazri, mana-mana perkahwinan pun memang nak kan zuriat…bukan suami saja malah isteri pun nak…kalau tak diberi zuriat dalam tempoh terdekat perkahwinan, cuba berfikir secara positif, kenapa Allah tak kurniakan zuriat salah satu nya mungkin, Allah tahu lelaki dan wanita itu belum bersedia untuk jadi ibu dan bapa…dari pelbagai sudut, kewangan, kasih sayang, dan segalanya…..saya pernah terbaca, setiap mani yang keluar itu beralaskan tapak tangan Malaikat, dan di hantar kepada Alllah samaada untuk dijadikan manusia atau pun tidak…kalau Allah kata tidak..maka tidak lah ia…mungkin bila jadinya dia manusia, bila dewasa dia akan menyusahkan kamu….Allah Maha Mengetahui segalanya….doa dan memohon lah pd Allah…Wallahualam..sekian.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
      • rainbow says:

        kajian menunjukkan rokok ANTARA punca utama kemandulan(aku x cakap semua perokok mandul)..dan zaman sekarang ni memang senang nk jumpa lelaki merokok..tak perlu nak journal sgt la, benda ni dh jadi pengetahuan am pun, kt poster bahaya rokok tampal kt sekolah pn ada..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • mak c kina says:

        ank adalah hasil kerja JV..tp kehadirannya adalah urusan Allah..ko ni ckp mcm xde agama plak…xtau pe tu qada & qadar tuhan..

        n 1 g,xde sape nk urusan rmh tgga nye diketahui org..klu blh simpan,dorg akn simpan leklok…so xsalah klu org ckp dorg sedaya upaya utk pertahankan rmhtgga dorg…tp klu dah btl2 bercerai,tu pn urusan Allah…sbg umatnye,kte hanya mampu berdoa yg terbaik

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • Puan Jaja says:

        Arwah Pak ngah saya sampai dia meninggal dia tak ada anak disebabkan mak ngah saya tak boleh mengandung.. bukan sbb mandul, banyak kali dah mengandung, cuma rahim dia terlalu lemah samapi bby tak blh tahan lama plg lame 7 bln.. tu pun tak survive..

        Lastly pak ngah saya yg willing nak amik anak angkat.. atas sebab sayang dia tak pernah cari lain or ceraikan mak ngah saya.. infact diorang bahagia dengan anak angkat diorang yang kini dah tingkatan 2.. sampai akhir hayat dia, dia pernah kata dia tak menyesal kahwin dengan mak ngah saya..

        To en. Nazri.. tak semua lelaki berfikiran macam kamu.. jika seorang suami tu terlalu sayangkan isteri dia, tak ada alasan untuk dia mengenepikan kelemahan isteri dia..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        En nazri ..kau tak yah la nak tunjuk pandai ngan aku…..aku pun baca journal journal tu…ingat aku tak tahu apa dia scopus, ISI tu….aku ni gynaecologist tau….and client aku yang tak dapat anak datang jumpa aku tu bila test 50% fault lelaki….kalau kau tu pandai sangat mai la jumpa aku test…ada brani ker? kau tu yang bangang….hidup aje dalam abad ke 21 tapi pemikiran kolot, orthodox macam hidup zaman jahiliah…cakap macam orang tak dak agama….kau tu kawan baik brad pitt ka? dia bagitau kat kau ker jennifer aniston tu tak mau anaK? cakap berdengar dengar, quote journal sana sini, tapi cakap macam orang tak sekolah…anak aku darjah empat lagi pandai pk daripada engko…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        Kau nak link sangat kan nazri …nah:

        1. http://www.urologyhealth.org/urology/index.cfm?article=102
        2. http://www.sciencedaily.com/releases/2011/05/110513112258.htm
        (kat sini ada sebut 1 in 20 males are infertile….1 in 20 tau..bukan 1 in 100 atau 1 in 1000)

        kau nak fakta, aku bagi fakta….sapa bodoh sekarang?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 0
      • Bidan Terjun says:

        aduhai Nazri kenapa la hanya nak salahkan perempuan..tak payah berjurnal bagai…punca ketidak suburan mungkin disebabkan oleh pihak lelaki atau perempuan, nisbahnya 50-50

        low sperm count (bilangan sperm tak cukup) – LELAKI
        sperm banyak tapi semua lemah dan mati – LELAKI
        block sperm duct (salur yg membawa sperm dari testis ke urethra tersumbat) – LELAKI

        ovari tak hasilkan ovum/telur – PEREMPUAN
        Tiup fallofio tersumbat – PEREMPUAN
        uterus/rahim lemah – PEREMPUAN

        itu diantaranya la ada byk lagi punca..apa2 pun rezeki anak tu Allah yang tentukan, jangan persoalkan perancangan Allah dan salahkan sesiapa.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • mina says:

        owh en nazri, kiranya satu hari nanti ko dkurniakan anak lelaki, then anak lelaki ko tu bkawen, dan tak dikurniakan anak, dan tbukti memang anak lelaki ko yg bmasalah, time tu baru ko akan teringat komen ko kt Bn nie.. time tu baru ko sedar yg anak lelaki ko tak bole bg ko cucu.. ko tau ke,keturunan ko akan datang semuanya suburr?takde masalah?? semua kerja Allah, rzeki semua dari Dia.

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        nazri..
        hahaha cakap pasal journal Science Direct la Scorpus la.. last2 ambik artis brad pitt tu pulak yg dia jadikan contoh… tak ilmiah langsung.. stakat nak bg contoh brad pitt tu tak yah selak journal la NAzri oiii…

        sblum selesaikan masalah tak dpt zuriat tu baik ko selesaikan dulu masalah mental ko tu…mental tak sihat cmne nak jaga anak nnti.. kang tambah pula masalah dera.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
      • i am xoxo says:

        kalau tak dapat anak salah pompuan je ke? ade je case laki yg menyebabkan perkahwinan takde zuriat. Pegi check doctor dulu baru tau sape sebenarnya tak dapat produce zuriat tu. masyarakat asyik salahkan pompuan je. memang la kilang ade kt pompuan. tapi kalau bahan mentah takde, kilang takleh keluarkan produk jugak.

        sendiri mau ingat la.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        Nazri… Hidup kita ni, kalau nak jadi orang pandai, nak jadi orang yang bijak, kita tak boleh kata orang lain bodoh. Nanti kata-kata tu berbalik pada kita. Bila malaikat aminkan kata-kata tu, ALLAH pula makbulkan, kita yang jadi orang bodoh nanti.

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • bodohnye alasan says:

        Dah,kalo ko tu yg mandul,kawen lah 5-6 org pun,last kene amek anak angkat jugak.Ko ingat pompuan je ke yg mandul?Abih tu ko ingat isteri ni keldai?

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • Kaka says:

        nazri, awk ni mmg typical melay, mcm org kuno, sebb meletakkan kesalahan di bahu wanita, terutamanya dlm bab zuriat. Mcm Org dlu2, yg x de pendidikan, dn juga pd mereka yg tiada pegangan agama, x percaya pd qada’ dn qadar.

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • mak jemah says:

        weh nazri, ko ni dah kawen ke blm? ko dah check ke blm sperm ko tu aktif ke x? klu aktif alhamdullillah la.. masalah mandul bukan utk perempuan je taw.. lelaki pn ada jugak.. kalau perempuan mandul, lelaki n k kawen lain.. kalau lelaki mandul, perempuan minta cerai nk kawen lain, ckp perempuan xley trima dirinya seadanya..sumtime dengan berkat kesabaran + doa + tawakal, wlpn di sahkan mandul, dgn kuasa Allah, bley dpt anak jugak.. so lelaki spesis nazri ni, tlg fikir pakai kpala otak.. bkn kpala lutut k.. hal zuriat, jodoh, maut, semua kuasa Allah..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • kesian kesian kesian says:

        aku igt lagi…masa aku belajar dl…ustaz penah ckp klu br kawen nant jgn nak mengada2 merancang nak dpt anak setahun lagi la…kononnye nak hapy2 suami isteri…ko sape nak tentukan dpt anak setahun lagi….Allah tu maha berkuasa..ko mintak rancang setahun…tup2 Allah bg ujian 5 6 tahun xpat anak..klu dpt x pe la…klu x dpt…Nauzubillah….EN.NAZRI ko kena muhasabah diri…jgn menyalahkan perempuan sahaja…sbnrnye rezeki tu ada tp ko terlepas pandang…ade benda yg ko x bersyukur…..so Allah bg rezeki anak pada org yg selayaknya….renungkanlah….

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • cik cockranches says:

        sudah2 la tu,masa bercinta bukan main lagi smuanya indah2,bila dah jadi mcm ni,sumua nk salahkan antara satu sama lain,,cuba cermin diri sniri dan letakkan kesalahan tu pada diri sniri,,jgn salahkan org popuan xleh mgandung ye,,,,pergilah cek doktor dulu,baru salahkan org popuan,,klu xcek dr mcm mna nk tau sape yg bermasalah,
        jgn salahkan org popuan la bla xda ank,kna benarkan laki kawen lain,,,baru kawen xsampai setahun dah sebuk2 nk kawen lagi,,,salah siapa?bukan kah itu namanya lelaki gatal dan tak sedar diri.cik cokcranches ni bukannya apa,,cik cokcranches tgk si nazri ni macam melampau2 plak bila komen,,,,cerita ni klu kita tgk balik,mcm pihak lelaki je yg salah,mcm mna nk selamatkan rumah tangga sekiranya si lelaki nk kawen lain,,,mcm2 la kau ni

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. ketot says:

    Artis pun manusia biasa….tak lari dr silap…..semoga Allah panjangkan jodoh kalian…..do ur best bro……….*usaha kasi ngandung la….anak pengikat kasih lakibin tau

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      *usaha kasi ngandung la….

      Anak tu kan rezeki dari Allah.. Mungkin diorang dah usaha, tapi belum ada rezeki.. kita tak tahu apa masalah diorang. klu dah beranak pinak, tp masih bermasalah, bukan kita yang nak tanggung semua tu.. kita doakan yang baik2 je utk diorang..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
    • propa says:

      bkn pasal ana ni curang ke? dia keluar dgn laki lain kt johor kan? kalau pasal anak smpai takan nak cerai berai..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 3
  3. First says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 26
    • sha says:

      Takkan la ko nak komen sampai kali ke 3 kowt~

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
    • mama jelita says:

      dah 3 kali kahwin ke? laa..ciannya..cantik jelita , tapi kesian dia…mesti ada sebab kukuh kenapa nak berpisah kan…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  4. Aku first says:

    Takkan la si Ana ni nak jd janda buat kali ke3??xserik ke berjanda??

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 13
  5. Aku first says:

    Takkan la si Ana ni nak jd janda buat kali ke3??xserik ke jd janda??

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 10
    • Anonymous says:

      tak kan la ko nak tulis benda yg sama 3 kali kot

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 0
    • amoi says:

      brp kali ko nak bg soalan yg same haaaaaaaaaaa???????????

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • chef wey says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 39
      • jas says:

        kita x tahu setiap saat perjlnan takdir hidup kita..semua org nak yg terbaik..kalu tak mesti chef wan x wat majlis besar2an & sanggup trima status ana sbg janda wat menantu..lagipun dorang berdua ni rasanya x sampai sethn kawin memang dlm fasa memahami 1 sama lain..1st 5 years marriage memang penuh dgn dugaan..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
      • huahuahua says:

        aku pon rasa lum smpai setaun lagi…lek lu…rezeki Allah…jgn stress2…adela sebb nape x dapt lagi.. pk positip je..selagi xde ank neh..honeymoon la puas2 laki bini..kang da ade ank sush sket nk cri msa utk berdua..sabo ye…ade la rezki tu nt….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  6. hafizrahim says:

    takde masalah yang tak boleh selesai..peceraian bukan jalan singkat..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  7. lady says:

    kesian nya tp tgk pic dia org kawin dulu pun mcm ada yg tak kena, tp tak tahu apa.bila skrg dah jd mcm ni kesian plak…artis pun manusia biasa buat silap juga.jgn cepat menghukum, cuma kpd ana bkn nak salahkan dia cuma harap dia lbh matang dlm bermh tangga sebab dah pernah gagal sebelum ni, jgn bila gaduh skit je minta cerai nanti bila ego lelaki riz ni tercabar btl2 bercerai pula haruuuu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  8. PuanOnew says:

    insyaAllah ada jalan yang baik kalau sama2 berdoa dan sama2 ada rasa nak menyelamatkan perkahwinan. . .:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  9. mama meah says:

    isteri cantik, suami berduit… bile hidup tidak seperti sepatutnya… kawen x sampai 2 thn dh dilanda badai, aku yg x cantik mana, laki tak berduit mana, bergaduh baik bergaduh baik… tp ok lagi….pelik sungguh dgn ghetis2 nih…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 17 Thumb down 16
    • Xyara says:

      Tu lah masalahnya mamameah. Isteri cantik, dah tentu boleh cari lelaki lain. Suami berduit, dah tentu boleh cari bini lain.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • cik hepi says:

      Jgn nk samekan dugaan idup kite ngn idup org lain. Allah ciptakan dugaan tertentu utk org yg tertentu. Kekadang dugaan di awal perkahwinan n mayb dhujung2 usia. Doakn je la kebahagian mereka.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
  10. mimiko says:

    si anna dahlia ni xsedar di untung.dah ada laki kaya n baik masih lagi nak cari laki lain kat luar.sedar la diri ko tu sikit anna dahlia oi.asal pon dari kampung ceruk mn.kluarga pon kluarga ssh.xtau bsyukur anna dahlia ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 9
    • vio says:

      mimiko u ckp seolah u tahu apa problem diorang sebenar…kalau u x tahu apa msalah diorang jangan terlebih sudu dari kuah.kang x pasal2 jadi fitnah lak.apa hina sangat ka jadi orang kg? punyai keluarga yg sush? kita x tahu apa masalah diorang so senyap je..x perlu nak menghina orang lain.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
  11. nur says:

    …perkara yg halal tp dbenci oleh Allah adalah perceraian…kalau boleh elakkan,elakkan..kalau masih boleh dselamatkan,selamatkan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  12. Anonymous says:

    Ana dahlia..tak padan dengan katik sombong nak mampos..jumpa masa shopping raya hari tue kat Jalan TAR..bukan jumpa pon,selilsih bahu je..peluk laki hang tak kisah sebab halal. Tapi xpayah nak jeling kat orang sekeliling macam orang nie jijik sangat.. Hang tue pon nobody jugak..kaya pon idak.. Pandai pon idak..cantik boleh laaa..kawin dengan orang kaya cara nak berlagak..Ayam serama lupa reban hang nie..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 5
    • anon anon says:

      yang kau hadap sangat dia senyum2 ngan kau tu buat ape?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 21 Thumb down 26
      • Anonymous says:

        Kepala bana bapak hang laaa aku hadap dia senyum kat aku..aku kata dia dok jeling2 kat orang awam..hang p masuk skolah dulu balik. Orang kata len hang kata len..bodo..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
    • DAHLIA KAHAK says:

      TENGOK MUKA PUN DAH TAHU… MUKA NAK MINTAK KENA TAPAK!
      DAH SYUKUR TU CHEF WAN NAK TERIMA MU JADI MENANTU..
      DAH PERNAH JANDA KAN.. PANDAI2LAH BAWAK DIRI!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • i am xoxo says:

      TO :Anonymous
      October 31, 2012 at 9:56 am
      awat hang nak meroyan pasaipa? dia tengah takde mood kot. tyme aku g khusus kawin dgn dia, bukan main baik lagi dia. dia yg dok senyum2 kt aku dulu.

      muka hg macam jemuan kot tu yg dia dok jeling2 terkejut tuh. takpun nampak hg cam musang, tu yg ayam serama takut.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        BELUM MENJADI MENANTU… TERSENYUM SENGIH LAH…
        DAH MENJADI MENANTU HANTU….
        TUNJUKLAH MUKA NAK MINTAK KENA KAHAK!

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  13. . says:

    mcm ana jer y wat masaalah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  14. sayang salmah says:

    ape nk heran si ana ni dh 3x kawen… hurmmmm…. mencebik le chef wan nnt..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  15. mek nab says:

    mungkin dorang ni busy sgt dgn hal masing2 kot..dgn biz restoran mewah nye…jemputan jadi juri sanasini…dgn shooting drama nye…sibuk jadi takde masa nak beri tumpuan cinta kasehsayang pd pasangan…mek cadangkan mu berdua pergi hanimun 1 bulan …pegiler tempat2 cuaca sejuk yg ada salji ker…haaa kan best kalau asyik bepelukan jek 24 jam …

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  16. isteri gersang says:

    aku mahukan kemesraan suamiku. ini tidak, suamiku bawa ‘adikku’ ke merata rata tempat.. aahhhh benciiiiiii!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 10
  17. kak mah says:

    aku rase, minah ni yang dominan sangat..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  18. lili says:

    Bohong bebenar che riz ni….pandai cover line poorah…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  19. Jenab says:

    Tak paham….nape artis kalo nak kawin bagai nak rak!
    Nak bercerai pun bagai nak rak!! kalo dah artis tu artis jugak lah
    Semua nak di publisitikan sampai ker rumahtangga!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  20. Ostad Rohimi says:

    MasyaAllah…Walaupun perceraian itu halal di dalam Islam tetapi sesuatu yang dibenci Allah Taala.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  21. ehh says:

    xtau nk ckp ape, cme nk bg opinion better mjlis kahwin ikut lah cara Islam,bru berkat rumahtangga..sbb aku rse mcm pnh tgk mjlis khwin ank chef wan siap mnari ala2 arab dgn pkaian mnjolok mata..takdir Tuhan kita mmg xtau, tp mngkin slh satu pnyebabnya jgk.Tuhan nk bg pengajaran kt kita smua

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  22. hadi says:

    tang ayat ‘Ayam serama lupa reban hang nie’ yang buat aku nak tergelak HAHAHAHAHAA….1st time aku dengaq…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  23. eerdeena says:

    adoiyai..sekang ni…kite pun tak tau ape punca perselisihan faham mereka..pandai2 jer nazri ni speku pasal zuriat..

    usia perkahwinan mereka masih baru…
    kite doakan jer yang terbaik buat mereka

    sbg org yg mengenali Diana Mastura aka Ana Dahlia…aku harap pisang tak berbuah 2 kali..semoga Allah merahmati rumahtangga kamu!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  24. milah says:

    Korang semua kat atas ni, sibuk je nak komen hal rumahtangga org. dahlah xde kene mengena dgn korang, tahu pun tidak apa masalah dorang. pandai2 buat spekulasi. cari dosa sungguh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. dynadyena says:

    Owh….katik pon dpt ayam kayo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. aqu says:

    Ana dahlia ney nmpak baek,lemah lembut tp hakikiatnye….huhu..
    Lg 1 nk pesan, kot ye nk gadoh laki bini jgn la dgn public, owg y nengok 2p0n tompang malu..Kontrol ler cket, korang 2 public figure..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  27. ye saye says:

    Dgr kt radio..c nazri ni ada ngadu ngan chef wan psl cbini ni ada affair lg dgn ex hsbnd dye…tp,ex hsbnd yg mne satu x plak d nyatakn…mklumlh bekas janda pd 3 laki.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  28. kelip kelip says:

    janda kali ke-3….?
    masalah pompuan nie…….. !! ish2x..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  29. achunurul says:

    jeliknye baca apa yg en. nazri tu tulis yea? en. nazri, sy pon dah 5 thn lebih berkahwin. ada tak awak buat rawatan kesuburan kat hospital? nampak sangat akal nak kawen lain. katakan awak dah buat rawatan, then masih tak dapat2. itu semua rezeki. keje Tuhan semua tu. jadi laa suami yang sejati pada seorang wanita. Tuhan ada alasan kenapa Dia tidak mengurniakan lagi anak2 kepada satu2 pasangan tu. think +ve hokay? jangan nak just tunjuk pandai. hargai perasaan isteri awak. kalau tak kenapa awak kawen dengan dia? sekarang ni banyak cara nak dapatkan anak. fikirkan!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  30. sherry85 says:

    klu U all nak tau, Ana yg buat hal…aku pernah baca gosip kat suratkhabar. paper metro @ pancaindera klu xsilap. Ana ade affair dengan ex bf die sampai chef riz tau.die pujuk nk kt ana sbb sayangkan ana.yelah,baru setahun kwen.tp ana wt xlayan,still wt affair lg.last2, chef riz mintak pertolongan dr Chef Wan. Tp chef wan xcaya menantu kesayangan die, Ana buat hal. Chef Wan marahkn Chef Riz sbb buruk2 kan isteri sendiri. Chef Wan xcaya sbb depan Chef Wan, si Ana ni baik bukan main lg..last2 aku dengar Chef Riz terpaksa settlekan masalah sendiri sampai la ambil borang cerai..bodoh la ana ni.dh dapat laki yg baik,kaya,jd menantu org ternama,die buat hal lg.si ana ni bkn la cantik mana pon.berlakon pon xsehebat mana.jrg2 je tgk kt tb.xsedar di untung…die ni jenis yg suke kawen cerai kot..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      Si ana ni dia minah kelantan ke ????? setau minah jambu minah kelantan memang suka banyak2 laki ! satu satu laki dia nk tryyyyyy !!!!! ana kn dh jadi bini orang kenape nk mengenyam lagi ngan jantan lain !!!! kire2 si ana ni curang la ngan laki dia tol tk !!!! dh tau diri tu maseh nk mengatal n nk mengenyam lagi buat pe kawin !! buat habis kn beras je buat keja yg tkde paedah nye huh!!! Helo chef riz kalau betol lah si ana ni ada affair ngan jantan lain n dia mendua kn laki kasi CERAI aje !!!!! sebelom perkahwinan ni pegi lebih jaoh lagi kasi cerai cepat2 jangan simpan cangini nye pompan BAHAYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !! lov u chef rizzzzzzzz ! harap bersabar ye n be coollllllllllllllll !! muah muah !!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 17
      • aku.adalah.aku says:

        PROFIL ANA

        NAMA SEBENAR: Diyana Mastura Jaafar
        NAMA KOMERSIL: Ana Dahlia
        TARIKH LAHIR: 21 Jun 1983
        ASAL: Taiping, Perak
        STATUS: Bujang
        KELUARGA: Anak kedua daripada enam beradik
        PENDIDIKAN: Sijil Pelajaran Malaysia
        PROFESION: Pelakon
        DRAMA/TELEFILEM: Salam Terakhir, Orang Luar, Kenderaan Ke Syurga, Hadi, Hatilia, Arjuna, sitkom Otai.
        FILEM: Mantra
        kredit to harian metro 3 july

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • mimiko says:

      mmg ana ni xsedar di untung.dala asal dr kampung n family dia pon bkn org senang.rs mcm lempang je muke org yg xtau diri mcm ni.ksian mak bpak kt kampong anna oi.dala nk kt glamor pon x.cr lain jela chef riz oi.ramai yg nmpk si anna bpimpin tgn dgn bf dia kt luar sn.dasar org kampong br knal dunia.culture shock.tu la jd mcmni.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  31. Biarlah Rahsia says:

    Aku slalu nampak ana dahlia dkt Rootz. huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  32. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Minah jambu agak la kan si ana ni takot nk beranak atau dia tk mahu beranak …..semua orang kawin nk anak pe tapi mungkin si ana ni takot nk beranakkkkkkkkk pas tu kasi alasan tk boleh ada anak atau pon kasi alasan lom ada rezeki……balek baleh itu je lah alasan artist2 pompan ni ….pas tu senang2 je nk ambek anak angkat…….! or mungkin si chef riz ni ganas sangat takkkkkk kt atas katil sampai ana terjatoh katil ape kate peminat2 ???????/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  33. Ana Dahlia Ros Chrisantemum says:

    Waaaakakakaka…. memang inilah saat yang ku tunggu-tunggu, lepeh pueh duit bapak laki aku dikebas, aku pun angkat kaki bersama ex bf ku… Bye-bye chef nazri dan chef wan, trim kaseh atas duet ringgit kamu..aloha celote bebe

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  34. Hawa says:

    Pompuan ni yg x ngaku mak pak dia kan masa 1st marriage? Pasai mak pak dia org susah? Buat perangai lg? Dasar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  35. entah la says:

    aku bkn nak mengata lar…tp aku pun ada ternampak si ana nie duk berpegang tangan dgn seseorg…tah lar dah jd bini org pun bt hal lg…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  36. kuda hitam says:

    cik Suzieuda, celah mane yang ko nampak muka chef riz ni mcm bintang KPOP?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  37. gadis says:

    denga cter riz cuber nk pujuk kkasih lama nyer… kkasih sblum dia bkawin dgn AD..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. hambaAllah says:

    bila kita kawin NIAT KERANA ALLAH… walau ada anak ke tak, kita akan redha dgn apa jua keputusanNYA… xsemua lelaki mcm tu en.nazri… pemberian anak/zuriat tu adalah kerja Allah dan dgn IzinNYA …kita hanya dituntut utk berusaha… bila setiap pasangan bpegang pd tali Allah..insyaallah xkan ada sikap nk blame2 satu sama lain bila blm lagi dikurniakan rezeki tersebut….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. kiki says:

    Yola chef riz..oi…..bnykla ko punya pertahankn perkhwnan..ko yg curang
    Ko wat cita si ana yg curang..kira bekla si ana xcita pa yg ko wat
    Poorah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1