Written by AbangNara | October 1st, 2014

Semalam, SM Entertainment, syarikat di mana kumpulan Girl’s Generation bernaung telah mengeluarkan kenyataan bahawa Jessica dikeluarkan daripada kumpulan itu kerana kesibukannya dengan hal peribadi. Untuk makluman, Jessica baru-baru ini telah menubuhkan jenama fesyennya sendiri iaitu BLANC. Menariknya, hari ini Jessica tampil menjelaskan yang dia telah pun mendapatkan keizinan daripada SM Entertainment dan ahli SNSD yang lain untuk melakukan hal peribadinya tanpa perlu meninggalkan kumpulan Girl’s Generation.

girl's generation

Menurut Jessica, dirinya dipaksa keluar daripada Girl’s Generation oleh SM Entertainment dan ahli-ahli yang lain. Jessica mempersoalkan keputusan yang diambil oleh pihak tersebut kerana jasa baktinya selama 15 tahun dipandang remeh semata-mata kerana dia menjalankan perniagaan fesyennya sendiri. Tulis Jessica panjang lebar:-

Hello. This is Jessica.

I was given a notice of departure from Girls’ Generation by the agency on September 29, and I cannot hide my shocked and upset heart about this, so I’m here to reveal my position.

I have always put Girls’ Generation’s activities before my business or personal life as a member of Girls’ Generation. However, despite my efforts for the team, I have been asked to leave the team by the agency.

While I was planning my business that I’ve had a lot of interest in since before, I had sufficiently consulted SM as well as the members about my preparation many times and asked for their understanding.

Up until the beginning of August when I was launching ‘BLANC’, I had received agreement and permission from SM, and congratulations from the members as well.

However, in early September, after only a month since the launching, the members suddenly changed their position and held a meeting, and told me to either quit my business or leave Girls’ Generation without any justifiable reason.
I explained that I had already received permission from the agency, that I had never neglected Girls’ Generation’s activities, and that I could not suddenly halt my business due to my contract with my business partner after a month.
Ultimately, I pleaded that it was unjust for me to have to make a choice. Becoming a Girls’ Generation member was the best thing in my life, and I had never thought about quitting.

Shocked about this, I had met with the agency CEO on September 16 to convey my position, and once again confirmed their permission for carrying out my business.

However, on September 29, I was given a one-sided notice asking me to leave Girls’ Generation. Due to this, I was also unable to attend the fan meeting in China on September 30, and I have also been excluded from following Girls’ Generation activities.

I have received great pain and cannot hide my sadness that I was asked by the agency and fellow members, whom I’ve spent 15 years with putting in all my passion and effort, to leave Girls’ Generation just because of the reason that I’m starting a business.

I also want to apologize for causing concern to all the fans. Please understand that this situation is not at all what I had wanted, and that I’ve always treasured Girls’ Generation, and that I will continue to do so. Thank you for always supporting and loving me.

Sincerely,
Jessica

girl's generation

SM Entertainment pasti akan menerima impak negatif selepas kenyataan yang dikeluarkan oleh Jessica ini. Agak sedih juga melihat Jessica dibuang begitu sahaja. Girl’s Generation tanpa Jessica sudah tentu tidak akan sama lagi. Apa kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 responses to Saya Dipaksa Keluar Oleh Syarikat & Ahli Lain – Jessica SNSD

  1. Anonymous says:

    ok je kalo tkde pn..
    not a fan of her

    0

    0
  2. Say No to SME says:

    Bodo SM, gud luck sica in whatever you do, Im not fan of SNSD anymore, SNSD without you is about tomyam without limau purut and lengkuas. Always my ultimate bias, sarangheyo Jessica Jung

    0

    0
  3. Say No to SM says:

    SM bodo, Sica is always my ultimate bias, Gonna miss your unique voice ice princess. Gud luck in whatever u do in future. SNSD without Jessica is like Tomyam without daun limau purut and lengkuas. Sarangheyo Jessica Jung. Fighting

    0

    0
  4. themightydingdong says:

    SM, pelis bagi syarikat kat saya.. saya akan handle lagi bagus dari youngmin busuk tu. kamsamida

    0

    0
    • goyangkaki says:

      ya, CEO BARU SM memang tak pandai jadi CEO setakat nak kan PANGKAT
      C E O jew . pasal ceo TAK GUNA NIE LA hubungan group SNSD retak
      sedikit ….dan terpaksa keluar saya risau kalau YOONA atau member yg laen
      pun turut keluar ….terutama YOONA dia nie dulu waktu training ada jugak rasa nak keluar jew dri group …….#staystrongsnsd

      0

      0
  5. Emery says:

    Transfer funds to or between Prepaid Cards (VISA, Master – Card, Discover), that can be used
    at millions of Retail and ATM locations worldwide.
    At meetings towards the end of 2008, the FIH Executive Board agreed on proposals from the Hockey Rules Board for rule changes in 2009.
    Paul Hirsch is a writer for ; Regal Black Mens Magazine For more information on this subject visit
    our ; Sports Section To read about ; African American athletes.

    0

    0
  6. I do not even understand how I ended up here, however
    I thought this publish was once good. I do not know who you might be but definitely you are going to a
    famous blogger in case you are not already. Cheers!

    0

    0
  7. onlooker says:

    Dari apa yg saya baca, Jessica memang dah ada perancangan nak keluar dari Girls’ Generation. Cuma dia terkejut bila dia terlebih dahulu dikeluarkan atas sebab keutamaan dia sekarang terhadap bisnesnya BLANC dan bukan lagi GG. Berita ni sedikit sebanyak mengganggu perancangan dia dalam mempromosi jenama BLANC. Boleh rujuk web ni:

    http://blog.koreaboo.com/post/98854586408/breaking-dispatch-releases-18-q-a-report-with-close

    0

    0
  8. harry potter says:

    ala..dont worry la. sorg keluar ade lagi 8 org kot. jessica boleh wat solo pasni. chill la~

    0

    0
    • dila says:

      chill la anda kata,diorang dah berkawan berbelas-belas tahun isi hati diorang,sedih,gembira semua dah kenal perangai masing2..SAYA minat group nie sebab PERSAHABATAN diorang UTUH,diorang bukan setakat nyanyi and nari jew….PERSAHABATAN diorang sangat hebat,sampai la 30.9.2014

      1

      0
  9. Lian says:

    Kesian jessica….Sedih nya jessica dah bukan penyanyi lagi..Bongok punya SM…Kesian jessica..Patutnya tak patut buang dia..Mesti SNSD sekarang tengah sedih…

    0

    0
  10. memyself says:

    friendship in kpop? lol..

    0

    0
  11. […] minggu lalu adalah minggu buruk untuk syarikat SM Entertainment. Selepas menyingkirkan Jessica SNSD, Luhan daripada kumpulan Exo telah menghantar surat untuk meninggalkan kumpulan tersebut. Berita […]

    0

    0
  12. syahida.ss says:

    Aqu sebagai sone turut sedih . snsd tetap di hati . Jessica kembalilah . CEO baru memang bangang , petikan pangkat bukan karier artis nye

    0

    0
  13. minatkpop says:

    Kpop ni nmpk gah dr luar je… realitinya teruk.kebajikan artis kurang terjaga n dorg x bleh buat pape. Cthnya masa isu hangeng kuar dr suju. Its ok jessica, bakat ade, rupa pn cantik, minat bisnes.. satu hari nnti mesti bjaya..

    0

    0
  14. Farah says:

    SNSD pasti akan tidak terima Jessica keluar dari SNSD begitu juga dengan saya ngga akan menerima ini

    0

    0
  15. siti natasha says:

    kesiannya jessica kene keluar dari snsd.rasa macam nak nangis bila tau jessica nak keluar.

    0

    0
  16. zairatul says:

    Kesian jessica , pengurus baru SM bodoh sebab dah buang jessica and pisahkan girl generation . Be countdown GG

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Ok jessica good luck for your bisnes,jgn sedih2 ea………hwaiting????????
    #iam your fan
    #girl’s generation hwaiting

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Kenapa Jessica keluar dari snsd kasihan Jessica Jessica Jung I MISS YOU SONG

    0

    0
  19. mr x says:

    Kasih amat ia deh..anang nyabak Jessica..
    kuatkan semangat….

    0

    0
  20. mrx says:

    DON’T CRYING TO YOU LIVE style.this is my life style “,NEVER GIVE UP”,

    0

    0