Written by AbangNara | May 31st, 2013

Kalau anda pengikut setia Instagram Leuniey Natasha, anda pasti akan perasan yang semenjak dua ini kebanyakan gambar yang dikongsikan oleh Leuniey menunjukkan dirinya bertudung. Namun ramai yang tertanya-tanya sama ada Leuniey sudah berhijab sepenuhnya atau sekadar mencuba sahaja.

leuniey natasha bertudung

Terbaru menerusi portal Murai, Leuniey membuat pengakuan yang dirinya sudah berhijab sepenuhnya sejak 2 minggu lalu. Kata Leuniey:-

Sebenarnya saya baru sahaja berhijab penuh sejak 2 minggu lalu dan sekarang sedang dalam proses untuk biasakan diri bertudung apabila keluar. Bukan apa, terus-terang saya sudah lama simpan niat untuk bertudung ini Cuma tunggu masa saya benar-benar bersedia untuk tampil kekal dengan berhijab. Tak mahu lah jadi bila rimas dan panas saya suka-suka bukak.

leuniey natasha bertudung

Pasti Apek adalah orang yang paling gembira dengan penghijrahan ini. Agak menarik membaca perkongsian kisah penghijrahan Leuniey yang mengalami kepayahan ketika mula-mula berhijab. Kata Leuniey:-

Mula-mula susah juga nak sesuaikan diri dengan bertudung setiap masa apabila di luar, yelah dengan cauca yang agak panas dan sebagainya. Lama kelamaan selepas belajar bagaimana hendak bertudung, saya pun kini sudah semakin selesa dan tenang dengan penghijarahan ini

leuniey natasha bertudung

Leuniey dan Apek akan pergi mengerjakan umrah bersama-sama pada bulan Ramadhan ini. Jadi Leuniey mengambil persediaan dengan memakai tudung sepenuhnya sebelum ke Tanah Suci kelak. Apa-apa pun, tahniah kepada Leuniey atas penghijrahan ini. Semoga hidup anda dan suami akan lebih bahagia dan dirahmati selepas ini

P.S: Volkswagen Beetle 1.4 TSI kini di Malaysia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

74 responses to Saya Baru Sahaja Berhijab Penuh Sejak 2 Minggu Lalu – Leuniey Natasha

  1. emmm says:

    so sweet..tahniah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  2. sayang says:

    sangat comel..

    0

    0
  3. kak ton comel says:

    omey angat2…untung apek.kerlass!!

    0

    0
  4. Anonymous says:

    artiskah?

    0

    0
    • model muslimah says:

      bukan artis. celebrity. hahahhaa

      0

      0
    • tudungsaji says:

      Artis la sangat. Putus tunang then kawen ngn Apek baru start famous. Kalau kawen ngn anak tokey batik tu xde lah famous mcm skang ni. Hihi. Cuba tanya Leuniey kenapa delete 2 or 3 keping gambar pasal Karme dia kat IG? Sebab bongkak and berlagak sangat yang dia sorang je boleh jual Karme. Kenapa x publish je benda tu.. Lol. Dh dapat komen yang x puji rayu dia COMEL CANTIK terus remove!

      0

      0
  5. aminah harun bachik says:

    alhamdulillah..~ org yang cntik bertambah cantik la lepas ni. (^_^) #yg aku over exciting dh kenapa?

    0

    0
  6. adyduka says:

    bestnya jadi retis ni, setiap penghijrahan pasti jadi tumpuan. nak jadi retislah lepas ni. hahahha

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      bolehhh bukan tk boleh kalau nk jadi retis ke betis ke seblom kawin tu kena la biasa2 kn bertudonggggg…ape dia? hati lom iklas? eh eh bis bila dh kawin baru lah sebokkkkkk nk bertudong.ikot2 artis yg dh bertudong hati dh iklas ke? masa lm kawin hati lm iklas lagi la nk bertudong ehhhhhhh cian Nyeeee minah jambu dengar ….pasni pojiah gos pulak yg akan bertudong pasal dh dapat laki tk gitu pojiahhhhhhhh…..

      0

      0
      • Lola says:

        ikhlas ke x ikhlas ke x per asalkan bertudung. Walaupun kena paksa sekalipun, tutup aurat tu wajib dan kena lakukan walaupun x ikhlas sekalipun, walaupun kena pakas sekalipun. Lama2 kite akan jadi suke untuk membuatnye. Pahala pun dapat.

        0

        0
  7. cikikaka says:

    Alhamdulillah…respect!! Moga terbuka hati pada artis lain juga.. :)

    0

    0
  8. Tahniah leuniey… sweettt sangat

    0

    0
  9. cikikaka says:

    Respect !!! Moga terbuka hati pada artis lain juga.. :)

    0

    0
  10. saya says:

    sweet

    0

    0
  11. i says:

    come sgt mek leuniey ni..
    perasan x, sume gmbar posing lam kete, hu3..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    tahniah. suka dah tgk u pakai tudung alhamdulillah

    0

    0
  13. Cricket says:

    Dia ni bukannya artis pun tak yah siarkan kisah dia ni. Kalau dah pakai tudung tu baguslah tapi takyah wat muka mcm itik ke ape, naik menyampah pulak tengok. Takyahlah berposing lebih2, kata dah berhijrah, so jaga tingkah laku dari segala segi, bukan takat tutup kepala je…..

    0

    0
    • key Pop says:

      setahu saya dalam islam tiada pulak paksaan sekiranya bertudung tak boleh buat muka duck face atau what so ever la.. saya tak rasa gambar ni gedik atau apa pun.. ok je.. even saya, kawan² saya yang lain yg bertudung pun pena jugak bergambar macam ni..tapi tak de la pulak sampai keluar statement yang cara saya bergambar menjatuhkan maruah saya atau maruah org² terdekat saya… POSITIF la sikit.. bukannya dia ni bergambar pakai tudung then pakai skirt pendek…apalahhhhhhhh..
      hak posing², snap² gambar tu hak masing² sepertimana hak awak komen kt blog c nara ni..rilek sudah…kalau tak suka, jangan tengok..kan senang? haha.

      0

      0
    • ehem says:

      tk kan lah dh pki tudung tk boleh nk bergmbr memek muka???amboi haiiiii…dia tk mintk utk dipublisitikan..ni semua gmbr2 dlm instagram dia.hak dia la nk bergmbr cm ne pun

      0

      0
    • duck face muka itik says:

      slow2 la beb…die berubah pn dh bagus sgt..
      buat muka itik je pn,bkn nk jd org jahat o pcuri..
      nway,doakan yg terbaik untuk die..
      jgn sodap nk kutuk org je..
      kite tu dah sempurna ke??adoyaii

      0

      0
  14. sn says:

    awak sangat cantik.. bertambah2 cantik selepas berhijrah.. keep it up ur gud work Leuniey.. =)

    0

    0
  15. noname says:

    alhamdulillah…..semoga hidup berumahtangga semakin berkat…insya Allah…

    0

    0
  16. pah bedah says:

    seyesly leuniey sngat cantik!

    0

    0
  17. Robyn says:

    Alhamdulillah, muda2 dah dibukakan hati utk berhijrah..
    Dia mmg bkn artis tapi sorg celebriti, public figure. So tak salah mendapat tumpuan lebih2 lagi perkara baik yg boleh dijadikan galakan utk celebriti2 lain khasnya dan peminat2 atau org2 lain amnya.. Takkan bila ada kisah tak elok je baru diberi tumpuan, kannnn?

    0

    0
  18. sia says:

    Syukur alhamdulillah..

    0

    0
  19. Syabas…semoga Leuniey kekal berhijab hingga ke akhir hayat…

    0

    0
  20. ................. says:

    alhamdulilah…suka tengok dia ni pakai tudung…cantik sunguhhhhhh…

    0

    0
  21. gigi emas says:

    pakai tudung tak semesti hati baik dan tak bererti hijrah……… Erti hijrah dalam konteks penghijrahan ialah pertukaran holistik termasuk perwatakan, perangai, mental, tanggungjawab, pendidikan, moral, maruah dan sebagainya. Nyata hijrah adalah perkara yang amat berat dan bukan sekadar pakai tudung…..Adakah beliau berhijrah? Jawapannye TIDAK….sebab penghijrahan adalah suatu proses yang makan masa sehingga kematangan tercapai……Orang Islam di Malaysia amat kolot kerana meraikan sesuatu yang insignificant seperti pakai tudung. Ingat Islam adalah lebih dari ini seperti ekonomi sesebuah negara Islam, pendidikan, social development dll. Perkara seperti ini adalah lebih penting daripada sapa pakai tudung atau tidak……BUKA MINDA…….

    0

    0
    • kaki gosip says:

      ko pakai gigi emas pun bila nak hijrah?

      0

      0
    • ali baba says:

      alahai si gigi emas.. Kat blog ni xyah berfalsafah la sgt. Hehehe.. Klako le pulak.. Terima kasih atas perkongsian ilmu ‘Buka Minda’ anda :-)

      0

      0
    • gigi taring says:

      Hijrah berasal daripada perkataan “Hajara-yahajiru-uhjur” bermakna: “tinggalkan” atau “menjauhinya” (tidak melakukan segala perbuatan keji). Firman ALLAH S.W.T yang bermaksud: “dan perbuatan dosa, tinggalkanlah! ” (surah al-Muddathir:5)

      jadi gigi emas,, bila leuniey pakai tudung, maknanye dia dah TINGGALKAN zaman dia “free hair” dulu.. islam ni mudah dan luas,, walaupun sedikit perubahan dia dah dipanggil berhijrah…. dan lagi satu,, tutup aurat tu PENTING dan WAJIB,, hati hati dengan statement “Perkara seperti ini adalah lebih penting daripada sapa pakai tudung atau tidak”… BUKA MINDA.

      0

      0
      • gigi emas says:

        Shallow thinking among the Malays about Islam will bring the downfall of the race and religion…….and Gigi Taring adalah example terbaik melayu bangang dan bodoh

        0

        0
  22. mama rock says:

    suke tgk muke leuniey..x jemu mata memandang..sweet..comel…tmbh2 dah bertudung terserlah kecomelan n keayuan die..moga cepat dikurniakan zuriat..amin…

    0

    0
  23. fira says:

    biarla dia nak buat mimik muka mcmana pun,sdia pun manusia biasa jg nak hepi hepi,ceria ceria as long as dia tak buat dosa or maksiat dahla.bgla support skit…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    alahamdullilah satu penghijrahan ke arah kebaikan.. moga2 apek & leuniey akan mendapat zuriat yang soleh & solehah..

    0

    0
  25. HaNa says:

    alahamdullilah satu penghijrahan ke arah kebaikan.. moga2 apek & leuniey akan mendapat zuriat yang soleh & solehah..

    0

    0
  26. miss dombol says:

    da name pun org dari dlu pun patut berhijab………..anyway u looks great leuniey

    0

    0
  27. Anonymous says:

    x minat Next!!!…
    abg nara jadi ke ustaz asyraf tu kahwen 2 dgn sakinah tv9 tu…

    0

    0
  28. KT Pari says:

    Dia ni artis ke??? Mmglah wat duck face tu tak salah disisi lslam, tapi annoying…. Kalau nak berposing berbagai2 simpan je dlm album kat rumah, wat ape nak tunjuk kat org.Perasan sngt lah tu…. Mcm mengada2 , lebih dari artis pulak. lngat artis2 je yg mengada2….

    0

    0
    • oohh KT Pari says:

      mmg leuniey bkn retis tp dikenali kot dari ko yg langsung org xkenal..
      hahahaha..klau KT Pari nk tegur org bposing bagai, pegi tegur smua org la..kat fb, ig blambak kot…jgn nk tegur leuniey je..dia budak2 lg, same dgn remaja muda lain gak..lama2 nnti dia bole pk la tu mane yg elok n xelok..lgpun dia buat duckface cute ape..KT Pari jd sakit ke kalau tgk dia..klakoor la kamu ni..dengki lettew

      0

      0
    • anonymous says:

      eh suke ati die lah die nak wat duck face ke ape? tu la melayu sume bende nak tegor. yang baik tak nampak yang buruk je nampak. bukannye die letak gamba seksi pun.

      0

      0
  29. adilah says:

    Lawanyaaa! Untuk Apek!

    0

    0
  30. adilah says:

    Untung Apek*

    0

    0
  31. semek says:

    ok la dah bertudong..tapi satu benda aku perasan dgn retis malaysia yg dah berhijrah ni….mesti suka upload gmbar sendiri yg ala2 bajet cun sopan.. nape nape nape?

    0

    0
    • fareeda nyata jelita says:

      sbb diorg baru nak rasa kelainan…keBESTan btudung..kecomelan bila bertudung..pasal bajet cun sopan tu aku tatau..niat masing2..janji diorang xbuat salah pada orang lain..lagi satu, nak tgok, tgok..kalau tak nak tgok, jgn ler komen negatif..bg support bole tak semek

      0

      0
  32. Robyn says:

    Mmg betul proses penghijrahan suatu proses yg mendalam. kesediaan utk keluar dari kejahilan merupakan langkah pertama dan bila mahu menutup aurat itu suatu permulaan yg murni utk berhijrah. tak ramai yg ikhlas hendak berhijab. dan mereka ini patut diberi galakan bknnya
    memandang rendah niat mereka ke arah proses utk berhijrah.. syabas lieuney, semoga dipermudahkan..

    Gigi emas, sila buka minda!

    0

    0
  33. lulu says:

    dlu tgk xcomey mne…biasa jer..hrp putih n kurus..tp bla dh pkai tdung…comel sgt2 nmpk…kiut3

    0

    0
  34. zuanzuan says:

    bertudung?, walaupun pada hakikatnya BERTELANJANG.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    comei mcm kak ton

    0

    0
  36. Mak jemah pemalu says:

    Alhamdulillah…muka lueniey mcm pelakon Janet Khoo…

    0

    0
  37. Tina turner says:

    Cantik siak… Untunglah apek. Da la bini baik. Cantek lak tu..

    0

    0
  38. Princess says:

    Alhamdulillah. Akhirnya Allah sudah membuka hatinya untuk berhijab. Syukur. Semakin hari semakin ramai hamba Allah ingin kembali ke jalan yang benar :’)

    0

    0
  39. mizz says:

    Alhamdulillah…wlupun sedikit showoff tp dia mmg sgt comel bertudung…and doa yg baik utk anda berdua…

    0

    0
  40. ramosa says:

    ada aku kesah tdg x tdg?sama jee….lantak dia,dosa pahala sndiri tanggung..pepe pun luni tetap cun mcm mana pun….

    0

    0
  41. BungaDurian says:

    org perempuan Islam bertudung sepatutnya masyarakat Islam lain suka, gembira..bukan menghina, mengeji..ada je yg korg nak mengata..jgn biar hati tu hitam dgn kata2 nista pada org..cermin diri dulu sebelum mengata org..kamu bukan Tuhan nak mengeji menghina..bahkan kamu mgkin lebih hina mengeji org yg berubah menjadi lebih baik..jadi ada baiknya lepas ni kita doakan agar dia menjaga auratnya dengan maksud aurat sepenuhnya sebagai wanita..jgn condemn condemn condemn sahaja sebab kamu sebenarnya menyerlahkan kebusukan hati kamu sendiri.

    0

    0
  42. anon says:

    topic kat sini ialah dia baru bertudung..patutnya kita suka sbb dia wanita Islam..yg sampai issue gambar duck face tu apahal? tak payah lah nak poyo sgt..jgn hanya nampak salah org..salah sendiri pernah cermin tak? bagi comment yg menghina org lain ada cermin tak? dia nak bergambar duck face ke zebra face ke, dia tak langgar apa2 shariat pun..atau adakah dia bergambar duck face membuatkan muka kamu jadi mcm donald duck? agak2 la..poyo tak bertempat! nak tunjuk baik mcm malaikat tapi hati kamu yg kurang baik!

    0

    0
  43. Anonymous says:

    tahniah apex berjaya suruh isteri pakai tudung

    0

    0
  44. omeyy angattt says:

    Dah memang dia comel pun..nape la ramai yg dengki..hak dia la nk bergambar mcm mana pun,instagram dia. org lain yg follow instagram dia perasan dia betudung yg publish pic ni..bkn dia sendiri yg nak glamourkan diri.dah memang lumrah isteri seorang yg dikenali ramai akn turut jadi perhatian media.so apepun moga leuniey terus sukses and jadi wife yg solehah.pedulikan kata orang lain yg jeles teramat tue yea… :) leuniey comel sangatttt >_<

    0

    0
  45. […] Saya Baru Sahaja Berhijab Penuh Sejak 2 Minggu Lalu – Leuniey Natasha (73) […]

    0

    0