Written by AbangNara | June 10th, 2014

Dunia teknologi zaman sekarang macam-macam boleh dilakukan. Abang Nara mengambil pendekatan tidak mahu mempercayai satu lagi mesej antara Zaquan Adha dan seorang gadis yang sedang tersebar ini. Bukan apa, benda-benda macam ini boleh diubahsuai dengan kecanggihan software. Benda tak ada boleh diadakan, benda yang ada boleh dihilangkan dengan hanya sentuhan jari sahaja.

zaquan dan gadis

Daripada apa yang Abang Nara baca, mesej-mesej di atas di hantar menerusi akaun sosial Instagram. Sememangnya ID Zaquan Adha di Instagram ialah zaqone_08. Mesej ini khabarnya disebarkan oleh si gadis sebagai bukti kononnya Zaquan adalah seorang suami yang bermain kayu tiga. Hmmmmm. Agak pelik tiba-tiba kesemua bukti nak keluar pada satu masa. Konspirasi bukan?

zaquan ayuDiharap Zaquan dan Ayu bersabar dengan ujian ini. Jangan cepat melenting. Apa-apa bincang terlebih dahulu. Mana tahu memang ada pihak yang cemburu melihat kebahagiaan rumahtangga anda dan mahu memusnahkannya. Fikir elok-elok dulu sebelum buat sebarang keputusan. Info asal Forum Cari.

P.S: Hutan permaidani biru di Belgium

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

151 responses to Satu Lagi Mesej Antara Zaquan Adha & Seorang Gadis Tersebar

  1. baby says:

    Adik beradik gatal..dah ada bini pun xckup lagi nak mengatal..apelah

    0

    0
    • nana nurgaya says:

      wat goes around, comes around.. karma weh. tu la dulu buat kat rita sgt. skrg merasalah kau laki flirting dengan betina2 lain pulak. pasrah je la ayu rodoh oii. kau tengah berpantang ni silap2 laki ko duk rodok betina2 lain. sian.

      0

      0
      • facepalm says:

        berapa kali nak cakap dalam Islam tak ada istilah karma. Ko Hindu ke

        0

        0
      • maya says:

        that’s true..its about KARMA..sorry guys bkn nk sebelah mne2 pihak..try korg ingt balik time jadi kt rita bru je lahir ank kedua..nie jd kt ayu plak..ape2 pn kta doakan yg baik2..

        0

        0
        • Aaron Aziz says:

          dalam islam takde perkataan karma bongok..

          0

          0
        • kembar bala says:

          aku tak minat seluruh keturunan kembar ni dan bini2 mahupon bekas bini mereka. lagipon atuk aku pernah pesan, jangan kawin dengan playboy. kalau dah cukup 4, mesti dia gelisah nak cerai mana satu sebab nak isi ke-5. kalau islam kasi kuota 10, mesti dia akan menggatal dengan 11 orang. tapi kembar ni lagi dasat sebab kalau poligami, at least diizinkan dalam islam. depa ni dok bercengkerama belakang bini dengan betina miang lain. puihh. useless.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Hindu ke tak hindu ke..dalam semua agama ada cakap buat baik dibalas baik buat jahat dibalas jahat. tu pun tak faham ke..sengaja nak kasi stement rasist la facepalm ni….

        0

        0
        • bukan karman says:

          Karma hanya agama hindu.agama hindu percaya pada kelahiran semula. buat baik dan buat jahat akan menentukan kelahiran semula org itu. dalam agama islam pula tiada konsep atau ajaran yang sama maksud dengan karma. yang ada hanyalah kifarah..

          hati2 jangan main sebut je.

          0

          0
        • nad says:

          Anonymous ni tak belajar agama ke…karma tu hukum hindu faham!!

          0

          0
    • Blake Lovely says:

      ni lah pemain bola sepak malaysia
      skandal,curang,publisiti semuanya no 1
      tapi main bola taraf estet je,X pernah maju….
      bab zakuan ni tak pelik pon
      kalau betul dia curang dgn ayu
      sebelum kahwin dgn ayu,zakuan dgn
      kembar dia tu mmg kaki betina pon…
      mungkin jgk ni hint kat ayu hari tu masuk cmpur rumah tangga
      kembar ko,kene batang hidung mesti rasa malu

      0

      0
    • redeye says:

      rita mesti tengah senyum manis skrg ni..hihihih..kalau korg nak tau, kwn officemate aku pon ada bukti2 wassap dia dgn zakuan ni..xkn la zakuan ade 14 biji tepon pulak kan ayu raudah??

      0

      0
      • Lala says:

        Zakuan ni bajet david bekam pulak. Kemain..

        0

        0
        • hanhan says:

          bapak aku pun cakap macam tu. bajet david beckham. padahal main bola xkemana.

          0

          0
        • ishh ishh ishh says:

          tolong la jgn la comparekan si buaya ni dgn david beckham tu hoiii..jauh beza kot mcm langit dgn bumi..lgpun david beckham tu ada title BEND IT LIKE BECKHAM..si buaya ni title apa yg ada?tiltle KAKI POMPUAN adalah..between david beckham tu setia dgn bini dia walau dh beranak 4 hokayy.

          0

          0
    • me says:

      perasa tak nasib ayu sebijik mcm rita..
      kontroversi melanda ketika ada anak kedua
      pastu kes suami ada org lain..
      tak lama lg cerai la tu
      kes ebijik sama dgn rita..
      mmgcepat sunggguh balasan tuhan kan…

      0

      0
  2. aLLy says:

    Pasghah lah ye Puan Ayu. Silalah redha dengan pilihan hatimu itu. :)

    0

    0
  3. anonymous says:

    Nara batu api.if dorg becerai coz sebab nara yang batu api.!

    0

    0
    • aku says:

      Xde kne mengena weh dgn Batu api..nara hanya smpikan melalui blog..skg ni, kalo si suami xbuat hal, xde nye jd cmni kan..xpyh nk kate dr blog ni, dr blog hiburan lain pn dh keluar cite psl ni..

      0

      0
      • SF says:

        ntah nye menggelabah lebih lah yg ckp nara batu api ni. tak baca ke ayat nara ni sah2 bekap laki bini ni. bukannye mengiyakan terus gosip2 mcm ni.

        0

        0
    • diva says:

      nonimes ni mesti ayu rodah kan? kan kan? baik ngaku

      0

      0
    • minah jambu merah biru hepening says:

      klakar ke pe bang nara yg batu api ! cakap tu baik2 sikit eh ! kau tk Nampak ke yg tepangpang chat chat si laki ayu ngan pompan tu ????????

      0

      0
  4. rahsia says:

    ayu bersiap sedia la ngn sepasang jubah hitam ngn cermin mata hitam ye..

    0

    0
  5. aini says:

    Ala..Adik beradik same jek…dh de Bini, still nk budget mcm org bujang…tgk Dan lihat jek la…

    0

    0
  6. rahsia says:

    ayu bersiap sedia la ngn sepasang jubah hitam ngn cermin mata hitam ye…

    0

    0
  7. jojo says:

    biasa la tu. football PLAYER. ahaks!

    0

    0
  8. sentap says:

    oh my….. wow.. malang amat dapat laki curang.. emmm..xtaw nak ckp ape. tp cm heran. ape motif belake mgaku ade scndal ngn zaquan??? kenapekah?

    0

    0
    • wud wud wud wudd says:

      antare motif mesti lew dorang bengang sebab si zaquan tuh tak nk ngakuuuu n si redah tuh mati2 pk laki die inesennn…kesiannnn~~~~

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Hahaha berani main api … tanggung le sendiri

    0

    0
  10. zebra says:

    biasa lah tu. football PLAYER kate ko ! ahaks

    0

    0
    • minah jambu merah biru hepening says:

      biasa lahhhhhhhh kalau zquan nk pasang satu lagi pon boleh pe sape nk marah ! laki kan boleh kawin banyakkkkk kalau tk suka di madukn haaa mintak cerai aje gi makamahhhh buykan Nye susah sangattttt…kalau nk di madu kan haa saty aje ngan laki tu

      0

      0
  11. Sukati aku nk komen apa says:

    ayu baik ko slalu cek kot2 laki ko da mula kemas baju sikit2 ke kn

    0

    0
  12. jamil says:

    besa la …what goes around come around

    0

    0
  13. yuri says:

    Hunm..diharapkan zaquan dan ayu bnyk bersabar mghadapi fitnah yg dtg skrg.stay positif dan doa pd Allah minta perlibdungan.pada yg beri komen negatif tlg muhasabah diri dan bnykkn istifar sbb kita x tahu keadaan sebenar.nti.dpt dosa pula.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ntah laa.. laki walaupon da kawen still nak menggatai ngn poppuan len tak taw la nk kte ape.. lau btul la ni semua konspirasi shja.. hmpak sgt laa ramai yg tak ske dgan dowg..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Itula dulu kata kat Rita. Sekarang apa jadi?

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Konspirasi apanya, org dh meluat tgok hipokrit si lelaki tu, nahh tunjuk bukti trus..to ayu bertabahlah, tula patut dulu kau bela si rita sbg sesama ppuan bukan jadi batu api, skrg ramai plak jadi batu api dlm rumah tangga kau..pembalasan..tak lebih tak kurang..mcm mna Rita dapat dulu, mcm tula jgak apa yg kau dapat balik..skrg trpulang pada kau mcm mna nk menangani, lg pula kau kn menantu kesayangan, buat la apa yg patut…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Apa pompuan tu dapat pun wat konsipirasi camni…
    Bukan dia kena reject ke apa….

    0

    0
    • aah says:

      Aku turut kuat mengatakan ini bukan konspirasi. Dorang cuma serentak nak buka pekung si Zaquan ni sebab dorang terkena. Memang dasar player. Adoi tak paham dengan laki camni. Dah ada bini cantik pon nak cari lagi. Tak kan la bini ko berpantang terus cari lain kot. Belajar la control skit. aptb

      0

      0
      • aah2 says:

        takda maknanye nk konspirasi bagai. besar sgt ke zakaruan tu org nk buat konspirasi jatuhkan dia? dia sendiri yg cari masalah…padan la mukaa!!

        0

        0
  18. kakmah says:

    dorg ni x cukup enjoy lagi agaknyer…

    pasghahhh itu menyeghahhhh

    0

    0
  19. Abang Jailani says:

    Mak aiiiih gambar profile pompuan tu… Tu lubang hidung dia atau lubang serombong kapal kargo??? Besar tu… Gua arang batu pun kalah

    Tahniah buat Zaquan yang telah menyertai kelab suami curang – Keahlian ramai ni…boleh buat team bola sepak…, captain dia Romiang, zaquan kekal di posisi lama, gol keeper dia Ashraff muslim…. Ha cepat cepat siapa lagi nak penuh kan team bola sepak suami cursing ni… Kita kena penuhkan kesebelasan utama. World Cup dah nak mula ni…hahahaha!!!

    Tulah…. Kalau nak menggatal jgn kahwin awal- Lu enjoy jadik orang buang puas puas. Ni anak dah 2 nak buat gampang…. Buat malu satu family….

    0

    0
  20. xde keje kat ofis says:

    conversation bln 3.skang dah bln 6.bru skang nk kecoh??npe xdari dlu je bongkarkan msg2 ni sume??ooo lpe time tu mh370 sdg hangat diperkatakan…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Bagus aku suka. Dah lah kakak bongkak semacam…Orang tak dpat pergi Paris
    jeoulas lah apa lah.

    Ah amek kau…Nanti tak lama lagi skandal anak Che Ta pulak.

    You deserve it all Ayu & Family!!!!

    0

    0
  22. Tipah Tertipu says:

    Semua hanya pinjaman, termasuklah kesetiaan dan kejujuran.

    0

    0
  23. gadis bunga says:

    bkn stakat pmpuan ini je. i siap ade voice note ank die lg…

    zakuan dah la.. abis semuaorg di ” hai org hot ” hehehehehhe

    ayu bersabar la ye.. pecayakan suami tu hahaha

    0

    0
  24. sue says:

    We women, should keep our minds open. Percaya bulat2 kat dua2 pihak pun tak boleh, tak percaya pun tak boleh. Jadi, siasat, jangan tak siasat.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      nk siasat apeeeeeeeeeeeeeeeeee tkan ayu nk membontottttt ajee bontot laki diaaaa ! ape2 pon biar la zaquan tu bebas sikitttttt asek asek tekongkongggggggggggggggggg aje kt rumah boring la dia tol tak zaquan sayangggggg…

      0

      0
  25. siput sedut says:

    eleh.. si zaquan suka org blow dia.. dia ni mmg plyboy.. dari zmn bujang lagi dia akn cari gadis2 utk blow anunye..

    0

    0
  26. aku pun tak paham boleh camtu says:

    Orang Malaysia mmg pandai mengata, aku just bayang korang semua duduk berkumpul, then masing2 come outs with all the negativity comment. marilah sama2 mengurangkan budaya mengumpat. mengumpat tu ibarat memakan darah saudara sendiri. cuba diam jap, korang plak swith jadi org yg korang umpat tu. internet ni jadi madah utk kembang dosa ke hape? just chill la. tgk gossip. pastu doakan je. peace!

    0

    0
  27. mery says:

    Kpd cik kak n cik adik sekelian…sila jg suami masing2 atau berdoa bakal suami x wt perangai mcm ni…xperlu nk gelak2 atau gembira dgn mslh rumhtgga org lain….kalo kena kt diri sendiri br tau…

    0

    0
  28. JoNeD says:

    Instagram boleh chat macam ni ker?? tak penah tau la plak… ;-)

    0

    0
  29. faezah ngilai-ngilai says:

    korang tak payah la mengutuk si Ayu ni
    kesian la dekat dia
    korang2 yang komen ni pegi check wechat laki maisng-masing
    entah2 gatal mcm ni jugak

    0

    0
  30. Saya says:

    Nara oiiii. Tu bukan message kat Instagram. Kalau ye pun logiklah sikit. Instagram mana ada chat. Comment ada la. Duhhh

    0

    0
    • cj7 says:

      bila masa nara ckp msg kt IG, nara ckp ID si zaquan kt IG tu sama dgn wechat tu.. lain kali phm btol2… kn da malu. macam ni pun ada

      0

      0
      • eunnim says:

        Org ats ni mangkuk ayun ke ape? Dah sah2 nara tulis “mesej2 diatas dihantar menerusi akaun sosial instagram” kau ckp org malu .. sape yg malu skrg ni?

        0

        0
      • eunnim says:

        Dah sah2 nara tulis “mesej2 diatas dihantar menerusi akaun sosial instagram” kau ckp org malu .. sape yg malu skrg ni?

        0

        0
    • lily says:

      ada la.. check blk.. sy pun br tau.. rupenye blh chat dkat ig.. pi tnye kwn2 kat mane button utk chat..

      0

      0
    • abc@2014.com says:

      Oii yang korang ni hulu sangat kenapa? Boleh chat la kt instagram. Download la instamessage

      0

      0
  31. cik piNgu says:

    ak sbnarnya mls nk komen.. tp nara kan, kalau retis dia suke nampak sgt nk bekap, kalau retis x suke siap la ayat kemainnnn lagi sindir..

    sori bang nara, awak mmg mcm tu. tp ape boleh buat, ni blog awak..jd awak punya suka..

    0

    0
  32. Bugima says:

    Moga rumahtangga dorg blh diselamatkan..Moga perkara cmni terjadi kat HS!!!

    0

    0
  33. tasha says:

    perempuan ni cari publisiti murahan.. ko pun chat ngan laki org dah kenapa.. pastu nak ckp org tu main kayu tiga.. pls la ..

    kalau ko chat ngan laki org or bini org xpyh nak expose mcm ni.. ko nak suh diorg bercerai ke? konon ko hot sgt la? baru zaquan je chat konko dah kecoh kt dunia mcm
    ni..

    0

    0
  34. larra says:

    Its normal mana2 lelaki pn yg ada bini cantik ttp noty..bkn dia nk kawin pun..juz suka2..msg2 cmtu pn nk jd big issue..dont think someone is sweet to u its permanent..even choc have expired. Lolz!

    0

    0
    • Puiii says:

      cakap je la melayu. terus lari topik aku tgk ko komen kelaut.

      PS boleh je cakap english aku pn slalu grammar kelaut2 ni tp dah alang2 kelaut kt blog nara je pon cakap je la melayuuuuu. dah la komen tahpape. ko dah kawen ke blom?Ko mesti hodoh kn jeles plak cantik ke ape laki ttp noty. x kisah hodoh ke lawa kalo iman tak kuat camtu la jadinyer….

      0

      0
    • datin limah says:

      means, pempuan da kahwin pun boleh wechat ngn laki lain la ye.. sb smua tu bkn permenant.. cadbury pun expired… banyak la hangggggg….da kawin buat cara da kawin.. wechat ni no need kot kalo da kawin.. just use whatsapp… wechat ni budak single yg nk cri kwn or makwe pakwe jekkkk..

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        eh ape salah Nye pompan dh kawin nk chat ngan jantan lain ????? setakat chat aje pe bukan Nye keluar dating romen2 ke pe ! kalau laki boleh chat ngan pompan lain bini tkan tk boleh ! jadi bini jangan bodoh sangattt macm kerbauuuu…..n laki pulak jangan ingat bini tu bodohhhhhh ..!

        0

        0
  35. mummy says:

    aku rasa org malaysia ni xdelah jahat sangat. cuma kenyataan yg ayu kene hadapi ialah die pernah memecahbelahkan umahtangga org. orang kesian apa yg terjadi kat rita dulu, cuba anda ditempat rita jatuh belum tentu terbangun dek ooiii… itu terpaksa die kene terima apabila bakal dikutuk oleh rakyat malaysia. bukan senang ye org nak lupakan benda camni. nasihat aku pada ayu, anything happen dlm umahtangga awak jap lagi, cubalah minta maaf dengan rita, sekejap je rakyat malaysia ni leh terima awak balik. percayalah.

    0

    0
  36. Ayu Rodoh says:

    Tu la..
    Dulu korang sebok2 pasal rumah tangga rita.
    Aku ada jual spec mata hitam. Dua singgit..!

    0

    0
  37. larra says:

    Agree with u

    0

    0
  38. Macam2 says:

    ada la sebab nape jd cmtu kt rita n ayu…korang x payah la sibuk2, tu kerja Allah…Allah cuma minta kita doakan yg baik2 je, Bukan Allah suh kita ambil alih tugas Dia, x payah nak jd hakim sangat…

    0

    0
  39. mak jemah says:

    same je…lelaki/ perempuan bila ade rupe….ade name..ade kuase…ade duit…mule tunjuk belang..typical malay..tu sebab malayu susah nak maju..bola tak maju2…utama kan nafsu dr segalanya..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Kesian Ayu…Dulu beria2 kutuk Rita . Apa rasanya bila kena batang hidung sendiri,. Lelaki miang ni , walaupun bini dia pakai pemutih sampai macam zombi sekali pun, dia tetap miang juga. Depan nampak baik je. Belakang tetap main mata dan melayan pompuan lain. Ada SEGELINTIR pompuan kat luar sana tu , status suami orang atau bapak orang bukan penghalang untuk buat affair. Yang penting hansome dan loaded.

    0

    0
  41. graphic_atelier says:

    jangan gaduh.. ini pompoan yg mengaku ni buat malu je.. dia buat edited version nak fitnah tapi tak kemas graphicnya… sesiapa yg masih dok gaduh, saya nasihatkan beli screen komputer atau tab yg high definition, sah sah ada pertindihan nama yg dibuat super-imposed tu, dan fogging effect sekitar nama tu.. adalah disahkan bahawa pendedahan ini adalah fitnah…. kesian sesiapa yg percaya.. saya selaku graphic designer mengesahkan ianya adalah edited version…..

    0

    0
    • apaapaje says:

      tak yah nak graphic designer sgt laa….puiii. bukti ni pon si nara curik dari Forum Cari. pompuan ni salah salah poremer jugak. ko gi tanya dia kalau ko kompem ni versi edit..

      0

      0
    • lily says:

      hmm.. tgk juga.. tp yg sy perasan kat blkg nama zaqoan_08 tu, ada perkataan ‘as graphic designer’.. means pompuan tu keje sbgai graphic designer la.. and itu adalah conversation sblm tu tp dh naik ke atas.. yg dia print screen, chat yg br msuk 7hb tu..

      0

      0
    • graphic designer la sgt says:

      ye ke graphic designer? xyah la beli tab screen pc hd bagai.. membazir.. zoom je pun dpt tgk.. yg ko ckp fogging effect tu prev msj dorg la.. len kli sblm sahkan confirm btul2.. kang jd mcm cadbury! bhahaha!

      0

      0
  42. anonymous says:

    pe kate korang p cek we chat laki masing2. jangan nak meroyan kat sini.

    0

    0
  43. anonymous says:

    Ayu dah xsedap ke? Kalu xnk.meh bg abg try plak.haha

    0

    0
  44. pemerhati says:

    Dari abang sampai adik. masa yg abang lagi aku nak kata dah benda ni..org n9 agaknye mmg camtu perangainye..sbb benda ni jadi kat aku sendiri. suka main pompuan dari pak mentua sampai ke anak. pastu kalau umahtangga org sibuk lak sedara mara nak masuk campur. dapat anak kedua mmg wat perangai. org dah terima awak tu yg mmg hodoh kire baik apa. aku senang je. ada pompuan ko cakap ngan aku. aku ada kerjaya, ada rupa n muda lagi. last2 aku ambik semua anak2 sekarang sibuk nak tgk anak dulu xde pun sibuk2 nak jaga anak. melutut pun aku xkan bagi anak2 aku. memang aku balas demdam korang ni. aku anti org n9.

    0

    0
    • Kau pahal lak nak anti org n9 .agak2 sikit mulut kau tu bai. Seekor dua yg buat hal habis semua kau nk burukkan org n9 .kalau kau nk judge pun jgn nak babitkan negeri sekali .abah kau mengajar !!,puih .agak2 a sikit .elok poie mampuih lah kau .mulut cm gampang !!!

      0

      0
  45. anon says:

    Karma tu hindu ke ape ke, peduli ape…. Kita percaya kalau kita wat jahat kat org, one day tuhan akan balas, mcm karma. So tidak salah kalau cume amik perkataan tu je. Bukannya kita percaya pd agama hindu pun……

    0

    0
  46. noname says:

    Biasa la orang yang jeles dan cemburu atas kbhagian orang lain..kite mmg xthu apa2..tp tuhan tu tahu segalanya…siapa btol siapa salah…jgn menokok tambah..nti xpasal2 korg yg dpt dosa..fitnah tu…artis kan…biasala..jgn tlalu over sgt ye menabur fitnah tu…yg komen lebih2 ni pon sama…perfect ke..?? Peace..!

    0

    0
  47. KT Pari says:

    Hmm….dua2 perangai adek beradek sama je. So rodhoh, kamu rase lah ape yg rita rase dulu. Dulu bukan main lagi dia ni backup si aidil & memusuhi rita. Skrg mcm mana ??? U R getting a taste of yr own medicine …..yezza…

    0

    0
  48. wahaha says:

    biasa la bini tgh pantang, buat hal la kan..dulu rita tgh pantang pon xbalik
    dah name pon kembar, peragai same je..
    haa tulaa rodhah, dlu wat org xpikir diri sndiri kan..

    0

    0
  49. serena says:

    Dulu bila rumahtangga rita runtuh cepat aje pengomen2 kata sb tak dpt restu…. Ni hah dpt restu kenapa bergolak jugak. Bertahannya satu2 rumahtangga tu bkn kerana restu la….mmg lah lbh baik dpt restu. Tu si EF tu pun dgn restu tapi bercerai jugak.
    And nara….ni bkn konspirasi lah. Org2 yg ni cume nak tunjuk bukti je tentang kebenaran cerita2 psl zakuan ni. So ayu rodhoh, takyah nak mengutuk si rita tak pandai jaga laki, ni laki kamu pun wat perangai jugak…..mmg adek beradek dasar mata keranjang

    0

    0
  50. Anonymous says:

    saya percaya akaun tu bukannya akaun fake.. mmg zakaun tu yang menggatal.. dia tahu dia public figure..

    0

    0
  51. JANDA SEDIH says:

    lelaki ttp sama.tk pernah cukup dan tk pnh kuat untuk melawan godaan syaitonnn..
    muka ada, duit ada apa lg yg nk wisau…berlambak ikan yg offer diri nk dimakan maa!!!!!
    MAN IS STILL MAN !!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      janda sedih..

      tak semua lelaki y encem tu gatal…ade je laki y encem tp setia…cume hnya segelintir je laki y baik n setia pd isteri…tp aku akui laa mmg kebanyakkan laki cam ko ckp kn..laki2 camni laa membuatkan org pndg serong pd laki encem y setia cam aku ni..hahaha…

      0

      0
    • Bedah says:

      sat.. tambah sikit..
      Hat jantan muka pecah jamban, umoq dah lanjut kuboq dok kata mari2 pon keliling betina asalkan berduit…
      Salah Jantan ka salah Betina garek?

      0

      0
      • Jamban Oh Jamban ... says:

        @kak bedah luv u … hahahahaha kak Bedah … sy tergulin2 … Dah dekat pukul 2 am ni … ktawa mcm org sewel … sorang2 ni … ” MUKA PECAH JAMBAN ” kakakakaka …. JAMBAN DUDUK KE … JAMBAN CANGKUNG …. Kelasss Perumpamaan akak … boleh register kat DEWAN BAHASA KAK BEDAH … Kak bedah ckp German lagi la …. biar org pening kpala pulak nak Paham … SALAM RAMADHAN AL MUBARAK AKAK … Muahhhhh …

        0

        0
  52. roti kaya says:

    inilah bahana khawin dengan orang muda

    0

    0
  53. rizal says:

    jwpn kpd semua ini sng je..dekatkan diri pd Allah…bl ade iman dlm hati i.allah seorang suami/isteri tau akn kedudukan die,tau camne nk handle dan nk elak bl de org cb goda..tepuk sebelah tgn tak kn berbunyi kan..klu ade girl flirt2 jgn dilayan..dan klu ade laki flirt2 y pompuan pun jgn nk dok melayan…ni kes 2-2 kaki melayan..aku de seorg kwn ni..bini mmg cntk giler..tp sejak dr zmn skola,universiti,keje smpai dh kawen ni pun rmai pompuan dok menggatal kat kwn aku ni…aku cume leh nasihat je kat kwn aku ni jgn layan..tp alhamdulillah kwn aku ni mmg setia..bl die nk elak dr pompuan gatal n gediks ni aku laa y slalu jd back up die..to zaquan,ko jgn nk malukan lelaki ensem y setia cam ktrog ni…ko muke dh cb laa jd setia,,pompuan2 murahan camtu xyah laa dilayan..buang mse..

    0

    0
  54. Entah le says:

    aku ni malas nk komen lebih2 sb aku x tahu y mane btl n y mane salah..tpi aku dapat rasakan y si zaquan ni mcm adi putra jugak….

    0

    0
  55. lala says:

    sabar jelh dgn perangai lelaki tu pantang tgk perempuan cantik perempuan tu pn bodoh

    0

    0
  56. kakiparkorozitachewanopos says:

    Eh eh ada lagi bukti. Mcm mana la agak nya Ayu Raudhah nak pusing cita utk cover suami dia ni lagi eh? Nak tepis lagi ckp bkn ID Zaquan dah nyata sangat tu ID Instagram dia. Haiih Zaquan, nak chatting tu chatting je la ni sampai ajak jumpa bagai. Isteri pulak tgh sarat pregnant masa tu. Sedappp je ko nak jumpa awek lain kan

    0

    0
  57. aku says:

    terima kashikat suami awak curang.
    terima hakikat yg awak pernah runtuhkan umah tangga irang.
    sibuk canang menantu pilihan…skrg mana mertua? tak tolong back up sama ka?
    terima hakikat awak dah xpired sbb ur hubby kata ‘next!’

    0

    0
  58. […] Satu Lagi Mesej Antara Zaquan Adha & Seorang Gadis Tersebar (95) […]

    0

    0
  59. Nera says:

    “sumber ayu” da tak berapa. . .sambung sendiri

    0

    0
  60. reen says:

    bagi aku peluang dan ruang yg wujudnya curang….aku doakan zaquan dan ayu kekal.aku tahuu betapa susahnya berkahwin dgn public figure ni.tambahnyer pulak laki tu handsome. semoga ayu tabah.

    0

    0
  61. boring says:

    Boooooooooooringggggggggggggg

    0

    0
  62. Kak JAH says:

    Kak Kiah ni nk tulis komen tapi tak semena mena nk pulak TERBERAK NI!!!!!
    Aduhhh makkkkkkkkkkk!!!
    Tolong …

    0

    0
  63. derrrr says:

    btolla tu..dulu si zaquan ni pnah ada skandal ngn bdak uitm..bdak tu slalu trun jb.slalu tido dgn si zaquan ni..tiba-tiba satu hari tu ayu nak balik jb terus zaquan suruh budak tu balik.bdak prempuan tu merajuk pastu terus zaquan ni bank in 1k dlam akaun dia..legaaa

    0

    0
  64. I PUN AWEK ZAQ_ONE says:

    I PUN DOK FEELINGDGN ZAQUAN GAK..BOLEH KAWIN 4 LAAA…AWAT DOK KALUT SANGAT AYU RAUDAH NIE….OKEY KITA SET TIME TABLE YER….
    ISNIN…UMAH U
    SELASA…UMAH I
    RABU…UMAH U
    KHAMIS…UMAH I…(YES..MALAM JUMAAT TU..HIHIHIHI)
    JUMAAT….UMAH U…
    SABTU…UMAH I…
    AHAD….KITA BAGI LA DIA (ZAQUAN) REHAT NAK BG STAMINA KUAT,,NANTI PANCIT PLAK..HAHAHAHAH
    OK TAK???
    ADIL KAN IIII

    0

    0
    • Tipah says:

      Eh.. you… Tipah dia nak campak mana?
      Isnin & Selasa rumah Ayu
      Rabu & Khamis rumah you (I PUN AWEK ZAQ_ONE)
      Jumaat & Sabtu opkos laa rumah Tipah.. Malam minggu you!
      Ahad bagi chance dia cari no 4!.. Jah budak bola.. tak luak stamina (^_^)

      0

      0
  65. Zac says:

    Yang penting Pahang juara piala FA eh …

    0

    0
  66. nak ketawa says:

    skrg kita tgk ayu plak yg meroyan ye,dlu korang sdap jew kutuk rita skrg org ramai plak ktuk ko ayu..btol ke diorang ni bahagia??mngkin dpan public jew kot nk tunjuk,geam aku bla korng kta mcm2 kat rita dlu,i support u rita..tuhan maha adil atas dunia dah tnjuk,byar cash..doakan yg tbaik jew lah..

    0

    0
  67. muslimah says:

    Beginilah cara hidup pompuan yang tak ada maruah.sanggup buat apa saja untuk meruntuhkan rumahtangga orang lain.jangan lah kita selalu suka dengan berita yang macam ni.sepatutnye doa yang terbaik untuk mereka.dan juga doa kan anak2 kita mendapat jodoh yang baik..nanti seronok kan orang.satu hari kita akan terima tempias yang sama.DIdiklah terutama anak perempuan menjadi muslimah yang baik.supaya perkara begini tak kan berlaku.

    0

    0
  68. dikcik says:

    ni la pemain bola sepak malaysia….main tak tara mana….perangai ja lebih dari beruk….

    0

    0
  69. ani says:

    yg di atas tu betul ke rita ? kan dh ckp pembalasan memang cash kat atas dunia lagi.dn yg. aaron azis tu tak sayang mulut nampak nya. ingat kalau tak kerana peminat di malaysia siapa aaron azis?

    0

    0
  70. Omak Ekau Bukan Omak Den says:

    mana nak tgk video yg korang sebut2 tu ah?

    0

    0
  71. tak faham says:

    “wat goes around, comes around.. karma weh. tu la dulu buat kat rita sgt. skrg merasalah kau laki flirting dengan betina2 lain pulak. pasrah je la ayu rodoh oii. kau tengah berpantang ni silap2 laki ko duk rodok betina2 lain. sian.”

    – saya kurang faham part kata “dulu buat kat rita sgt”..

    ps: siapa yg buat apa kat rita rudaini???????

    0

    0
  72. shazaza says:

    – lelaki kacak mmg sukar dipercayai kerana byk godaan, klu xde iman mmg jd mcmni..

    – kes ni sma trjadi kat sy, ya mmg sdp mata memandang, tp kesakitan akibat sikap berfoya2 mmg azab..

    – jaga mcmna sekalipn dr smua segi, org kata perutnya, batinnya, kprluannya, kasih syg, turut perintahnya, penampilan n kecantikan diri, klu dh tabiat smua itu xmmberi apa2 mkna… yg haram juga dipuja dan dikejarkn..

    hmmm itulah lelaki kacak….

    0

    0
  73. saja nak share says:

    Teringat dulu pernah terjumpa zaquan dengan aidil dekat penang, kitorang pun nak ambik gambar la, then si zaquan ni over ajak aku n kakak aku lepak and tanya bila balik KL etc dan ajak balik sama malam tu. Masa tu dia lagi 1-2 bulan nak nikah dengan ayu. Tak tau lah kalau dah kawin dia dah berubah ke kan, wallahua’lam.

    0

    0
  74. […] Satu Lagi Mesej Antara Zaquan Adha & Seorang Gadis Tersebar (130) […]

    0

    0
  75. Aidil Zafuan says:

    Biarlah dia nak menggatal ke hapa, dia handsome and banyak duit, barang besar main power. Laki kan boleh kawin 4, so what’s the problem?

    0

    0
  76. YANA says:

    PADAN MUKA…OPPSSSS

    0

    0
  77. […] Satu Lagi Mesej Antara Zaquan Adha & Seorang Gadis Tersebar (143) […]

    0

    0
  78. […] Satu Lagi Mesej Antara Zaquan Adha & Seorang Gadis Tersebar (143) […]

    0

    0
  79. […] Di kala pelbagai desas-desus menimpa suaminya, Ayu Raudhah tetap tenang dan kelihatan sentiasa menyokong suaminya. Inilah tugas seorang isteri sebenarnya. Tidak mudah percaya dengan kata-kata orang, sentiasa berbincang dan saling mempercayai. Untung Zaquan Adha mendapat seorang isteri yang begitu baik hati seperti Ayu Raudhah. Hari ini menerusi akaun Instagramnya, Ayu Raudhah melahirkan rasa kesyukuran bersuamikan Zaquan Adha. Tulis Ayu:- […]

    0

    0
  80. Wak Gering says:

    Memang la karma 2 sama maksudnya tp Islam lain… lain sgt2… islam xde la sekejam smpi bunuh pastu konon2nya dilahirkan semula. 2 sesat namanya. Pembersihan dosa dlm Islam ada amalam2 dia. Klo dosa pembersihan dia taubat nasuha… bukan bunuh pastu dibakar mayatnya nnt cukup tempoh dihidupkan semula jd budak kecik balik… len kali belajar la agama sedlm2nya…

    0

    0
  81. ?Votre plan doit prêts pour la achat
    maison montpellier provence vous vendez actuellement votre Homeschool la changer la composition crèmes va supprimer angle et est le moins de affecter la structure

    vente maison montpellier la martelle

    maison a vendre montpellier architecte

    vente maison montpellier 34

    acheter maison montpellier altitude

    achat maison montpellier hotels

    0

    0