Written by Bella | July 11th, 2017

Pelakon Raja Ilya sebelum ini ada memberitahu beliau sanggup untuk melakukan perubahan pada dirinya dan menjalani pembedahan bagi menjayakan watak dalam filem Marvel dan setanding dengan pelakon antarabangsa lain.

Susulan itu, ada pula sesetengah pihak menuduh Raja Ilya sanggup mengenepikan agama semata-mata kerana ingin menghidupkan watak yang diberikan kepadanya. Pelakon wanita jelita itu mengakui beliau merasa terkilan dengan tuduhan tersebut.

Usah kaitkan isu ini dengan agama kalau tidak faham apa yang saya buat. Saya masih ada maruah dan harga diri. Bila orang salah faham, pelbagai kritikan dan tohmahan dilemparkan.

Raja Ilya bakal berangkat ke Amerika Syarikat pada bulan Disember depan bagi mempersiapkan diri untuk menjalani beberapa latihan demi menjayakan watak beliau dalam filem Marvel.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

58 responses to Sanggup Dibedah Untuk Setanding Pelakon Hollywood : Raja Ilya Terkilan Dituduh Ketepikan Agama

  1. hayam says:

    nak bedah tu bedah jer…kata nak cantik setanding angelina jolie n megan fox kan…. hidup ni hanya sementara, ko tak bedah pun belum tentu masuk syurga….hahahaa… jgn marah ya ustazah nara,..

    30

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Tak baik tau ko tuduh2 dia ketepikan agama..
      Ko tak nampak ke pakaian dia…
      Semua syariah Compliance tau!

      25

      0
      • Mat Sahdo says:

        Besok jadi Priyanka Chopra la, kena dedah sama org sana. Bersedialah bila masuk industro yg dikuasa puak Illuminati dan Freemaison Hollywood

        6

        1
        • Anonymous says:

          cerita nak berlakon produksi hollywood ni dari tahun sudah rasanya. pengambaran masih krik krik krik. propaganza ke apa ni?

          14

          0
        • Muka Ko Pecah Lobang says:

          Dia ni kan duta utk klinik pembedahan/beautician mana tah. Aku pernah nmpk poster dlm Facebook. Tak salah klinik kt Hartamas area. Bukan asli dia ni pun sejak dulu lagi…

          3

          0
        • Jemah Konga says:

          muka putih tangan …mcm tangan i je tona warna.

          5

          0
        • Mat Ronggeng says:

          Nak buat operation tetek silicon ke? Raja Ilya nak bawak bakat dia atau bawak tetek silicon nanti ke Hollywood? Saja nak tahu operation apa sebenar nya?

          2

          0
      • Nyah says:

        Alahhh yg pakai tudung pun shape body terang2 tunjuk. So xperlu jdi hipokrit. Dalam islam bulu mata pelesu haram, ko lekat juga da mcm bulu ketiak apek jual sayur kt pasar pudu..

        9

        2
        • Maimunah Mat Din says:

          akak2 tudung lah yg kerap ubah ciptaan tuhan. pinggang bontot tong drum cover dgn jubah. time kenduri nasi 3 pinggan x cukup kalu boleh dengan talam2 nk ditelan. itulah muslimah zaman skrg. pasal makan…lupa hijab dikepala.

          11

          2
      • Anonymous says:

        Dia ni kerabat raja mana? Raja Muzaffar Syah atau Rajagobal a/l Subramaniam???

        7

        0
      • Donald Trump says:

        X habis2 keluar muka ko je Hollywood. Hollywood nk lak muka ko sbb murah. Lepas tu senang nk memperkotak-katikkan ko. Sbb ko nmpk tergedik sgt ko nk pergi Hollywood. Tengok2 skrip watak ko x sampai 10 minit dimatikan oleh adegan bunuh. Hahaha

        19

        0
    • Zzz says:

      dia ni cakap 20 persent je pun yg boleh dipercayai. selebihnya propa! kalu berdarah keling tu..mmg kuat kelentong. asalkn nama masuk blog dan newspaper!!!

      11

      2
    • Lynn Shah says:

      Kalau korang baca link berita tu actually abg nara sengaja sensasikan. Dia kata dia nak buang nodules. Sakit thyroid..

      1

      0
  2. Puteri Hijau says:

    Mengubah kejadian Allah tu kan dah memang menunjukkan bahawa kita ketepikan agama melainkan hal2 tertentu yang diharuskan syarak..

    Ermm, doakan yg baik2 sajelah.

    7

    0
    • atototoiii says:

      Allah da jadikan lahir2 hitam legam sawo matang ramai yg sebok nk putih mcm mayat .. yg tu ikot syarak kah

      btw , mostly arabs yg korg sembah puja tu buat surgeri kecikkan idong xnk bg besar gedabak standard idung arob waima yg berpudah skalipon .

      2

      2
      • Puteri Hijau says:

        Mengubah putih untuk selamanya, maka ini diharamkan. Misalnya dengan cara mengubah warna kulit yg mana warnanya akan kekal.

        Tapi Jika mengubah menjadi putih sementara maka hukumnya boleh sebab ia tidak termasuk mengubah ciptaan Allah. Cth kalau berjemur tgh panas, hitamlah balik..

        #ustajahonline

        2

        2
      • Cili says:

        Pengusaha2 kosmetik sibuk nak memutihkan Melayu2. Sekor mufti pun x berani tegur. Yg ko sibuk salahkan patung pompuan tudung papantanda Shell.

        9

        1
  3. MAK JEMAH says:

    NI CAKAP X GUNA OTAK…….

    1

    0
  4. tarabas says:

    dah cantik tp x bersyukur..

    3

    0
  5. melati says:

    Tgk Negara Arab sudah..!!! sian Palestin …( Qatar yg kaya plak) jd mangsa…hmmmmmm

    0

    0
  6. Anonymous says:

    belum berlakon lagi x tau top ke idak dah melebih lebih nak bedah bagai..hahahahah

    3

    0
  7. Anonymous says:

    hitam putih kontrak pun x ada lagi dah kecoh satu dunia. watak apa and movie apa pun si empunya badan x tau dh cerita entah apa2. bwk bersabar lah dik non…memang bukan senang nk masuk hollywood..tp jgnlah gebang x tentu pasal. silap haribulan watak kau hanya 10 saat sebagai satu bayang2 di lorong gelap, itu shj.

    9

    0
  8. MSJ says:

    Apa benda yang dia bedah? Tak ada cakap pun.

    2

    0
    • Anonymous says:

      haah operate ape

      1

      0
    • cheta says:

      operate biji yang dah tersempai……vagina luruh cecah lantai..

      0

      0
    • Mat Sahdo says:

      Payudara la apa lagi. Apa yg membezakan antara wanita2 asia dan minah2 salleh? Mende alah tu laaaaa!! Kena la mampat nk masuk pasaran sana. Ada ke org sana stim tengok hidung kot? Korang ni mengomen mcm baru keluar dr gua!!

      5

      0
      • wekkkkkkk says:

        ala..minah salleh yg betul2 ori..mana ada tetek..leper mcm papan..mcm cameron diaz..salah satunya..yg pamela anderson (rambut kuning je tau)..tupun bedah..
        wanita asia mcm melayu ada lah jugak…dn boleh la beli cup 32 B …
        tu sbb kkadang mereka (omputeh ori) slamba je x pakai bra…sbb cinonet je..

        9

        0
      • Mat Ronggeng says:

        Hok aloh. Tasha Shila letak tetek silicon. Tak bising pun. Tau-tau tetek dia juling. Tu pun sebab dia hantar gambar tetek dia kat ex pakwe Muay Thai.
        Raja Ilya ni nak bedah tetek sibuk pong pang kat media. Tu belum berlakon lagi. Silap silap berlakon filem dgn Ron Jeremy…hahaha

        2

        0
  9. Anonymous says:

    dulu cakap nak berlakon dengan kajol. tp sampai sekarang masih tiada.
    adakah aku tersalah baca

    15

    0
  10. pey pad mu says:

    yang ko heboh kan nak bedah laa apala kenapa ….riuh sekampung…diam2 buat sudah!!!…pehtu dh buat pegi jer belakon…ni takk…..ko canang mcm mengundang adik kakak pak menakan tok wan pak aji mak aji untuk maki ko …..dah kenapa leha oiiii….heii publisiti yg ko carik…mendapat ler

    8

    0
  11. wekkkkkkk says:

    nasi belum manjadi bubur…

    1

    0
  12. aa says:

    liposuction kot. bersangka baiklah.

    2

    0
  13. Anonymous says:

    Dia ni mmg kaki propa. Org yg kenal je yg tahu perangai keling ni..

    4

    1
  14. Anonymous says:

    Mcm kera dpt pisang nk berlakon di hollywood. Berlakon dulu baru canang..

    3

    0
  15. anon says:

    Nak jadi artis kan, bedah jelah apa2 yg patut. Rozita pun wat plastik surgeri jugak & putehkan kulit dia jgk (compare masa zaman dewi remaja dulu & masa gambar dia kawen…), & ifa raziah pun wat breast enhancement jgk, umi aida erra fazira sharifah aini….wat dagu. & zahida rafik bedah serba serbi jgk…..so korang takyah lah kutuk2 dia sorang sb majoriti artis2 ni mmg wat perubahan pd diri mereka..

    5

    0
  16. Sajat says:

    Majoriti artis2 ubah ciptaan. Akak2 pakai tudung kt kuar sana pun telan kolagen berbaldi-baldi uolsss. Selak jubor..berkerak kat pelipat cellulite!!!

    3

    0
  17. Anonymous says:

    Whitening tu mmg obvious sgt. Pecah kak oiii, putih ko putih pelese sgt!

    2

    0
  18. Mak Becok says:

    Bangangnya artis pompuan ni! Kononnya pembedahan kosmetik yg. akan buat dia setanding pelakon ‘antarabangsa’ – lembu betul! Kat Hollywood pun; kalau lakonan mcm. sampah; rupa cantik ubah mcm. mana pun, akan dikeji penonton Barat oi!

    Dan mcmlah Hollywo*d pro-HOMO/PORNO jijik (yg. penuh cerita SAMPAH & bnyk yg. ANTI-Islam/umatnya serta ANTI-Bumiputera Native Americans) – yg. dikuasai puak ZIONIS/CIA jilaka tu akan menjadikan dia artis terkemuka atau paling top; sampai sanggup nak buat pembedahan kosmetik !!

    Jangan pula nanti direkrut jadi si jalang CIA sudah! Lihat di –
    FOIA Docs Show CIA/Pentagon Made 1,800 Movies, TV Shows to Make America Love War

    Claire Bernish, Activist Post,
    July 7, 2017

    0

    1
  19. Mak Becok says:

    Bangangnya artis pompuan ni! Apa kaitannya pembedahan kosmetik dgn. nak jadi setaraf sbg. pelakon ‘antarabangsa‘?! Yg. penting lakonan bermutu; bukan hanya rupa paras oi!!!!!

    Mcmlah Hollywo*d pro-HOMO/PORNO jijik (yg. penuh cerita SAMPAH & bnyk yg. ANTI-Islam/umatnya serta ANTI-Bumiputera Native Americans) – yg. dikuasai puak ZIONIS/CIA jilaka tu akan menjadikan dia artis terkemuka atau paling top; sampai sanggup nak buat pembedahan kosmetik !!

    0

    0
    • Mak Becok says:

      Lihat bagaimana Hollywo*od dikuasai puak CIA-yg. sebenaqnya dikuasai puaka2 Zionis di –
      FOIA Docs Show CIA/Pentagon Made 1,800 Movies, TV Shows to Make America Love War

      Claire Bernish, Activist Post,
      July 7, 2017

      0

      0
      • Samila says:

        Bebal nya statement..
        Apa kata ko duk dlm hutan aje , tak yah tngk Tv atau Movie

        1

        1
        • Mak Becok says:

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis sewel jub*q BERUK Homo/porno puaka Zionis Penyamaq Kapir harbi si pemakan taik dedak Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

          0

          0
  20. Saper2 je la says:

    Boleh lak terkilan…hihihi nampak beno *eh tak nak tulisla..kang kena kecaman hahaha

    0

    1
  21. mok cute says:

    citer berentam2 dr dulu…pastu senyap…duit upah jahit baju pun dgr citer tak byr…buat malu je…

    2

    0
  22. antalya says:

    patutnya dr awal lg xyah mentioned pasal nk bedah2 bagai tu. kecoh betul la minah ni dasar attention seeker. Nabil yg dpt jadik host red carpet pon rilex je xde nk kecoh apa2 pon

    2

    0
  23. Otak udang says:

    1 je nk ckp bonggok otak kt lutut
    Xbersyukr dgn rezki yg allah dh bagi masih xcukup apa yg nk dikejar pn xtau apa kau ingt nanti masa kt akhirat nama kau dpt anugrah ke…

    1

    0
  24. mami jora says:

    karra pullay ama rempah going to hollywood,kami geng naina dan mami wish u all the best yayyy atleast dia dpt offer ..hat yg lain 2 tu dok la bwh tmpurung

    0

    1
    • Mak Becok says:

      Mcmlah Hollywood Zionis Kafir Harbi tu hebat sgt!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis sewel jub*q BERUK Homo/porno puaka Zionis Penyamaq Kapir harbi si pemakan taik dedak Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tak yah la nak maki seranah.
        Coli mak kau gan seluar dalam bapak kau pun China yg makan Babi yg buatkan.
        Nk maki taik hanyir bagai, mari dtg Kranji , Tuas, Cck tengok org malaysia kau rajin keja cari rezki Halal sapu sampah kutip sampah..
        So jgn nk step Butuh kan org singapore.
        Org sini pun takde la nk sampai seranahnkan org Malaysia cari rezki sesama melayu .
        Nk pig pig kan org mak kau agaknya jenis berzina gan Anjing agknya tu la celupar keluar anak haram macam kau ni Mak Becok .
        Becok la sangat mulut baik disumbat Batang negro tembus pat urat kepala n sambung lagi ke otak kao !!!

        1

        0
  25. nyah says:

    mak becok hidup kau penuh dengki busuk dan kebencian…..mesti muka kau gila hodohkan LOLOLOL

    0

    0

Leave a Comment

Optional