Written by Bella | October 17th, 2017

Nampaknya isu tidak puas hati Syazwan Zulkifly terhadap kepimpinan Zed Zaidi selaku presiden persatuan SENIMAN semakin hangat. Semalam, Zed menerusi portal mStar Online memberitahu beliau pernah menolong Syazwan menyelesaikan kes saman pelakon tersebut.

Kenyataan Zed itu menimbulkan rasa bengang Syazwan yang diluahkan menerusi akaun Instagramnya. Menurut Syazwan, beliau membayar sendiri saman tersebut ditemani pengarah Yeop Hitler Zami dan pihak SENIMAN tidak pernah membantu mahupun mengambil tahu mengenai isu saman beliau.

Ada baiknya juga untuk Syazwan dan Zed bertemu empat mata dan meluahkan segala rasa tidak puas hati dan berbincang secara baik untuk meleraikan segala kemelut yang ada.

Sumber Berita : Instagram Syazwan Zulkifly / mStar Online

11 responses to Saman Dibayar Sendiri : Syazwan Zulkifly Bengang Zed Zaidi Mengaku SENIMAN Bantu Selesaikan Kesnya

  1. wekkkkkkk says:

    skrg ni bertikam lidah pun x guna, kena ada bukti segala resit dn bayaran. Cari mana letaknya resit2 lama. Kalau dh x ada, smpai bila2 pun 22 nk menang.
    Lagi satu RM50 seorg utk insuran tu mmg lah x mahal utk setahun, tapi sekurangnya kena ada insuran. So lain kali, sediakan satu fail, photostat yg original resit dn salinan tersebut di kepil sama2 utk rujukan akan dtg. Simpanlah utk jangka masa 3 tahun. Lepas 3 tahun baru buang. Org sekarg mmg putar belit jika tiada bukti.

    4

    1
    • Miss Unibes says:

      Weiii Saswankipli pi lah buka bisnes pisang goreng sementara pengikut ig kau tu ramai. Pi lah niaga dekat KLCC ke, Pavi ke, PWTC ke, depan Maybank ke. Masuk jugak duit hari2. Tapi hati2. Takut kena usir kalau tempat tu bukan khas tempat berniaga. Kalau pun kena usir, niaga je lah tepi jalan atau depan simpang rumah. Confirm ramai beli lagi2 yg nak pi kerja. Kalau kena usir juga taktau lah nasib kau memang siyal kot. Paling tak pun kau ketuk je rumah2 sambil laungkan “pishang panas pishang panas… pishang gorenggg panas panasss… beli lah pisang goreng saya kakak abang sebab nasib saya tak terbela oleh presiden Seniman si Jejaidi… belilah siyalll”. Hahhh gitu cara dia Saswankipli oiii. Dari kau makan hati Astero gam kau, baik niaga pisang goreng. Atau kalau takde nasib jugak niaga pisang goreng, pi lah apply pembaca berita mcm Nonisuara. Nurfatima pun mcmtu jugak dulu tak laku. Paling pun org ingat lagu dia “selembut sutera” dgn “gadis ft. Lah VE” dulu2. Sekarang entah manalah dia. Niaga gigi palsu kot. Tengok Nilopa. Dia sedar dia takde bakat apapun termasuk lakonan dan pengacara so dia niaga tudung. Hasil dia? Sukses jugak Nilopa demi masa depan. Ada jugak simpanan hari tua. Dari hidup makpak yg tanggung baik niaga. Mcm Aqasha tu. Dah tau tak laku sangat dia redha je hidup mcmtu tinggal ngan makpak angkut sekali bini dan anak. Tak ke semak rumah tu? Ambil kesempatan ikut makan kat rumah makpak. Cubalah niaga nasi lemak. Ni tak bermesraan dgn Rita lah pulak. Nak tumpang kesenangan RR lah tu. RR tumpang kasihsayang. Padan lah tu. Tengok DBI. Sembang je kuat. Dpt gelaran Dr dan Dato. Last2 kena reman tapi bebas. Tu niaga bengap jgn ikut. Tengok Nuwarzen sekarang niaga shawl ke tudung ke apa aku lupa. Mahal gila! Tudung Vivy Yusof jugak jadi pilihan. Mahal tapi berpatutan dan puas hati. Sampai menantu Sultan Brunei berkolaborasi dgn Duck si Vivy tu. Sukses dah sekarang. Tengok Srenareswan. Niaga tahpape lah makanan dia. Walau Chef Wan kaya dia usaha sendiri jugak cari duit utk anak2. Ex laki dia tu tak guna. Sukses jugaklah ramai beli. Tengok Swanali pun niaga makanan. Pulut rendang tahpape lah nama dia yg penting pulut. Pun sukses ramai beli & repeat order. Zaquan footballer tu pun niaga baju melayu masa raya hari tu. Sebab dia selalu sakit kaki. Bila2 masa kena buang pasukan bola Perak. JDT pun tak sambung kontrak dia. Tu pun tak laku baju melayu dia. Oklah ada usaha dari masuk BERSAMAMU TV3. Kau ada apa Saswankipli oi? Takyah harap Seniman. Presiden dia si Jejaidi sibuk control artis luar masuk industri hiburan kita. Yg tu dia terer lah. Mcm kes kau ni salah kau juga belasah anak org. Atau Jejaidi yg mintak kau belasah gf kau tu? Sebab gf kau tu kan Singaporean. Jejaidi kan pantang org luar. Lol. Aku kalau dah penat aku komen sesedap jari je. Saswankipli punya berita habis artis lain aku bawak sekali. Oi Saswankipli… Pi lah niaga pisang goreng bawak sekali rakan kau Tisakiah dan Ongkossmel.

      1

      4
    • Miss Unibes says:

      Woiiii siyal jilaka Saswankipli. Saswankipli pi lah buka bisnes pisang goreng sementara pengikut ig kau tu ramai. Pi lah niaga dekat KLCC ke, Pavi ke, PWTC ke, depan Maybank ke. Masuk jugak duit hari2. Tapi hati2. Takut kena usir kalau tempat tu bukan khas tempat berniaga. Kalau pun kena usir, niaga je lah tepi jalan atau depan simpang rumah. Confirm ramai beli lagi2 yg nak pi kerja. Kalau kena usir juga taktau lah nasib kau memang siyal kot. Paling tak pun kau ketuk je rumah2 sambil laungkan “pishang panas pishang panas… pishang gorenggg panas panasss… beli lah pisang goreng saya kakak abang sebab nasib saya tak terbela oleh presiden Seniman si Jejaidi… belilah siyalll”. Hahhh gitu cara dia Saswankipli oiii. Dari kau makan hati Astero gam kau, baik niaga pisang goreng. Atau kalau takde nasib jugak niaga pisang goreng, pi lah apply pembaca berita mcm Nonisuara. Nurfatima pun mcmtu jugak dulu tak laku. Paling pun org ingat lagu dia “selembut sutera” dgn “gadis ft. Lah VE” dulu2. Sekarang entah manalah dia. Niaga gigi palsu kot. Tengok Nilopa. Dia sedar dia takde bakat apapun termasuk lakonan dan pengacara so dia niaga tudung. Hasil dia? Sukses jugak Nilopa demi masa depan. Ada jugak simpanan hari tua. Dari hidup makpak yg tanggung baik niaga. Mcm Aqasha tu. Dah tau tak laku sangat dia redha je hidup mcmtu tinggal ngan makpak angkut sekali bini dan anak. Tak ke semak rumah tu? Ambil kesempatan ikut makan kat rumah makpak. Cubalah niaga nasi lemak. Ni tak bermesraan dgn Rita lah pulak. Nak tumpang kesenangan RR lah tu. RR tumpang kasihsayang. Padan lah tu. Tengok DBI. Sembang je kuat. Dpt gelaran Dr dan Dato. Last2 kena reman tapi bebas. Tu niaga bengap jgn ikut. Tengok Nuwarzen sekarang niaga shawl ke tudung ke apa aku lupa. Mahal gila! Tudung Vivy Yusof jugak jadi pilihan. Mahal tapi berpatutan dan puas hati. Sampai menantu Sultan Brunei berkolaborasi dgn Duck si Vivy tu. Sukses dah sekarang. Tengok Srenareswan. Niaga tahpape lah makanan dia. Walau Chef Wan kaya dia usaha sendiri jugak cari duit utk anak2. Ex laki dia tu tak guna. Sukses jugaklah ramai beli. Tengok Swanali pun niaga makanan. Pulut rendang tahpape lah nama dia yg penting pulut. Pun sukses ramai beli & repeat order. Zaquan footballer tu pun niaga baju melayu masa raya hari tu. Sebab dia selalu sakit kaki. Bila2 masa kena buang pasukan bola Perak. JDT pun tak sambung kontrak dia. Tu pun tak laku baju melayu dia. Oklah ada usaha dari masuk BERSAMAMU TV3. Kau ada apa Saswankipli oi? Takyah harap Seniman. Presiden dia si Jejaidi sibuk control artis luar masuk industri hiburan kita. Yg tu dia terer lah. Mcm kes kau ni salah kau juga belasah anak org. Atau Jejaidi yg mintak kau belasah gf kau tu? Sebab gf kau tu kan Singaporean. Jejaidi kan pantang org luar. Lol. Aku kalau dah penat aku komen sesedap jari je. Saswankipli punya berita habis artis lain aku bawak sekali. Oi Saswankipli… Pi lah niaga pisang goreng bawak sekali rakan kau Tisakiah dan Ongkossmel.

      0

      4
  2. Anonymous says:

    hek eleh..bile tiz bersuara, sibuk yg lain nak tumpang sekaki..kenapa sebelum diam tak berkutik?? xde telo ke?? kahkahkah

    5

    1
  3. Kapal Selam says:

    Sendiri yg buat kes. Baguslah sendiri yg settle kan sendiri. Ko dah pukul anak orang lagi mintak seniman tolong settle kan masalah yg ko buat sendiri. Ceh ! Retis kelas apa ni?
    Seninan, boleh tak kita kategori retis retis kat Malaysia ni? Kelas A, B, C etc…. Kalau perangai macam sundal bolong – bogel macam Alicia atau tunjuk tetek dlm Bigo atau selfie tetek juling….tu kasta retis yg paling bawah. Yg pukul anak orang pun boleh masuk kategori bawah jugak. Hahaha

    10

    0
    • nilai says:

      Bagus jgk kt kad keahlian tu ltk gred kelas level ikut disiplin..bakat dsb yg wajar dinilai..barulh kerjaya artis nmpk pro..

      1

      0
  4. ananananana says:

    yang pastinya aku mmg xsuke n menyampah lah zed zaidi zadi president
    ye ye je la dia tu….sound2 org bagai n nak ckp dia mmg xlayak lgsg jadi president tolong lah tukar org lain

    12

    0
    • pelik says:

      Dah tau zed zaidi x guna..tukar lh..nape SENIMAN angkat dia lg..dia angkat diri sendiri ke selama ni??

      6

      0
    • kini aku pasrah dengan segalanya says:

      menang tanpa bertanding.. retis lain malu nak mencabar.. budi bahasa budaya kita kekdahnya… tapi berani pulak menyampah-nyampahkan orang lain.. tak puas hati la kononnya dengan kepimpinan sedia ada tapi buntu nak menyahut cabaran dalam pemilihan.. ibarat netizen yang menyampah dengan najib tapi dalam ramai-ramai 30 juta orang malaysia, dikatakan takde pencabar lain yang layak menggantikannya.. pasrah je la apa nak jadi asalkan ada yang sanggup menjadi pemimpin..

      0

      0
  5. ananananana says:

    yang pastinya aku mmg xsuke n menyampah lah zed zaidi zadi president
    ye ye je la dia tu….sound2 org bagai n nak ckp dia mmg xlayak lgsg jadi president tolong lah tukar org lain..menyampah!

    1

    0
  6. amaiamai says:

    President seniman ni syarat dia celebrity yg dh xcelebrity n xde job eh?

    1

    0

Leave a Comment

Optional