Written by AbangNara | May 11th, 2012

Ingatkan selepas permohonan maaf secara terbuka oleh David Teo, tiada lagi persengketaan yang wujud di antaranya dan Saiful Apek. Namun hari ini, di dalam Harian Metro, Saiful Apek dilaporkan bakal menuntut RM200,000 daripada David Teo.

david teo

Saiful Apek mendakwa yang David Teo gagal melunaskan pulangan pelaburan RM200,000 filem Lady Boss dan Anak Mami Kembali kepadanya selepas dia yang membintangi kedua-dua filem berkenaan melaburkan wang hasil lakonannya RM100,000 sejak 2005. Selain itu, David Teo juga didakwa gagal menyiapkan album nyanyiannya berdasarkan kontrak yang ditandatangani pada tahun yang sama.

david teo

Menurut Saiful Apek juga, pada hari Ahad ini pada jam 2 petang, satu sidang media bersama 50 selebriti lain akan diadakan untuk menunjukkan bukti dan menuntut hak masing-masing daripada David Teo. Segala dokumen yang pernah ditandatangani akan dibawa sekali ke sidang media tersebut.

Abang Nara sedang cuba mendapatkan kenyataan balas daripada Mejar David Teo. Sama-sama kita nantikan perkembangan terkini berita ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to Saiful Apek Tuntut RM200,000 Daripada David Teo

  1. embok ketum says:

    Klu apek buat kerana benar, teruskanlah..

    0

    0
    • lapar duit lah saiful apek ni..

      0

      0
      • tengok aku ni…xdelah kisah sangat psal duit nih…hohoho

        0

        0
      • Saman Jangan Tak Saman says:

        Sokong Saiful Apek…!!!!! David Teoh ni dah besar kepala. Kalau macam ni, Melayu2 otak takkan berkembang.

        Filem macam sampah..hanya layak masuk TV 2 je.

        0

        0
      • Anonymous says:

        WAHAI HAMBA ALLAH YG BERSELINDUNG BALIK GAMBAR FAHRIN AHMAD..
        SAIFUL MINTAK HAK DIA DARI ATAS BAKAT JERIH PAYAH DIA SENDIRI.. TAK PERLU GUNA BAKAT ORANG LAIN.
        YG KAMU TU.. BUAT BIDAAH MENGADA2KAN DOMBA MENGUNAKAN GAMBAR ARTIS YG SEAGAMA DGN MU APA YG KAMU DPT? HASIL TIDAK PAHALA PUN TIDAK..
        DAPAT BERTAMBAH2 DOSA TU ADA LAH.
        RENUNG2 KAN LAH YA..
        :))

        0

        0
      • Cawat besi says:

        Setuju!
        Si apek mintak hak dia duit atas usaha dia sendiri..
        Apek gunakan dgn baik BAKAT ANUGERAH DARI ALLAH UTK MENCERIAKAN HIDUP ORANG. Si dia ni yg belakang gambar Fahrin dia dapat gaji jugak
        MUNGKIN DIA NI DAPAT “GAJI” buat tambah dosa dari Sepupu sepapat Dajjal! Malu lah wei!! Huhuhu!

        0

        0
      • puihhhhhh says:

        saman..kasi bankrup terus! aku makin meluat bin terus menyampah dgn filem2 David Taik yg tak membawa faedah. hanya lawak bodos yg x menjana minda & asyik nak untung. dah la tu setahun 4-5 filem keluar filem. satu pun tak mengangkat martabat filem melayu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Khas buat untuk:
        YANG BERSELINDUNG GUNA GAMBO FAHRIN,
        Lu kata Apek lapar $$$$ eh..
        Lu pun lapar jugak apaaaa… Bukan lapar lagi lebih tepat,
        tahap KEBULUR. KEBULUR DOSA!!!
        Aaaah telan lah lu tu dosa many2x! Jangan sampai tercekik suah..
        Kuikuikuii

        0

        0
      • Aurell says:

        Fahrin Ahmad Full;> ko 2 yg lapa ko sedar x?? da laa pkai pic org len mrosakkan imej fahrin ahmad..bubuh jer laa pic ko yg kurus kering bdn penoh kurap tuh! br tau sape lapar + kebulur sbnr nye!

        0

        0
      • terpaksalah david teoh mengungkapkan ayat power, “SHUT UP AND TAKE MY MONEY!” nak tengok gak Melodi sapa lagi 50+ artis lain.

        0

        0
      • White Shadow Bukan Over Shadow says:

        Aku xtau nape kalu FAHRIN AHMAD FULL komen je aku nyampah gile !
        Ayat2 komen nye cam ntah hape2 aku bace !
        Sumpah mcm #*$^! jer….

        Aku pasti ramai yg setuju dgn akuu..!! hahaha

        0

        0
    • kesian david teo.
      kau apek! buat apa duit banyak2?

      0

      0
    • emey says:

      Yup..berani kerana benar Apek,gunakan hak anda sewajarnya.

      0

      0
      • Pondan Sepi says:

        KECOH R APEK NI! DULU HISAP DADAH XDE PLAK ORANG NAK KECOH2! BILA DH X LAKU MCM HAL! AKU NK TGOK BPE KERAT JE LAH GENG2 DIA YG NAK SUPPORT TU! ENTAH2 ARTIS2 SENDU SEMUANYA!

        0

        0
    • Agensi Anti Dadah Dan Dedah Kebangsaan says:

      Klu dpt kaya lah Apek.. Tapi lepas tu jgn beli dadah lak dan asik nk lalok je eh Apek.. Good luck

      0

      0
    • Anonymous says:

      kenape baru sekarang nak tuntut bagai.
      lepas david teo tersalah ckp tu terus gelabah nak duit. hayya!

      0

      0
      • sekarang dah kurang job. zizan dgn johan dah sebat semua. terpaksa lah menadah…..

        0

        0
      • takdename says:

        kalau kau ada ikut apek kat fb, mesti kau tau kenapa apek buat macamni.. ape yang aku faham dekat page saiful apek, dia buat semua ni sebab amanah dari arwah husni aka bob lokman sebelum arwah meninggal.. arwah suruh apek tegakkan keadilan bagi orang2 yang teraniaya macam dia dengan apek.. dah lama apek ni pendam.. tapi disebabkan amanah, dia bangun tegakkan keadilan..kau baca tak kat atas tu? bukan apek sorang, ade lagi 50 artis yg lain.. aku rasa artis2 tu pun antara artis yg turut teraniaya.. davidteo, davidteo.. mana mau pigi lagi ini kali? GOODLUCK APEK!

        0

        0
      • mimin says:

        betul jugak. kenapa skrg baru nak minta.

        0

        0
      • takdename says:

        ehhh.. silap.. buka bob lokman, tapi bon ku2.. tersedak2 beliau dirumah

        0

        0
      • bulan says:

        betul2…setuju…x paham lah..mcm mengambil kesempatan…david tu org cina…bukan islam….tp ada berani la gak nak minta maaf secara terbuka…artis melayu kalo dah salah nak minta maaf kalo x betul2…

        0

        0
      • Guider says:

        Mungkin , uncle Apek sabar je , tapi sampai David Teo pijak kepala dia , tu yang Uncle Apek tak boleh angkat tu.

        0

        0
    • Mamak Saiful says:

      Nape baru skrg baru nak kecoh2 tuntut???! Ambik kesempatan nampak! Ke baru sekarang baru terdesak sebab job makin hilang??? Ke hutang “pembekal”?? Hehehe…macam2 lah, dah kalah dah Bollywood dgn cite2 remeh ni!

      0

      0
      • Enfagrow says:

        haishh, best nye berkata2. ko tengok x melodi ke propaganza aritue?? apek ada cakap yang allahyarham bob kuman ada bagi amanah kat dier pastue dier cakap kat wartawan pasal ape amanah tue rasa xperlu lah dier bagi tahu public. so aku rasa pasal nie lah amanah allahyarham, tok tegakkan keadilan mereka yang teraniaya.

        0

        0
  2. hernawilis says:

    semakin hangat kenyataan ini……
    Kita tunggu dan lihat sahaja…..

    0

    0
  3. Duhh says:

    Hmmm byk jg hutang david nih

    0

    0
  4. kebab says:

    mcm mana david teo boleh jadi mejar? masuk wataniah terus dpt mejar? mcm ne ek prosesnya? ada sapa2 tahu?

    0

    0
  5. AKU SANA SINI AKU says:

    hidup apek…

    0

    0
  6. apeks says:

    ini cina mau kaya sorang3..puiiihhh

    0

    0
  7. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    smlam minah jambu tengok vdeo pompan ni dera anak dia yg umr 10 bulan tu kesian betol budak tu di belasah di cubit tendang pukol …sial nye betinaaaaaaaa pompan sundal pn tk buat n dera anak dia macm tu…..ni pompan jenis ape ni? tkan keturunan binatang pulak !!! binatang pn sayang anak dia……tkan dia ada sakit mental ! pat kong kek tk sakit mental pulak ! pat anak nangis sakit dia pn datang ke? kenape tk 3 taon or 5 taon jel ! pasal ni kes sirius ! kalau budak tu mati camana? nanti dia keluar jel kong kek lagi beranak lagi dia dera lagi anak dia…..itu aje lah keja dia….yg .minah jambu heran kn kebanyakan nye orang melayu yg buat semacm itu ! bangsa lain jarang sekali buat yg semacam binatang nye perangai…..memang jarang sekali kite dengar……..kenape bangsa melayu melayu melayu melayu melayu melayu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • Kurus says:

      at least yg dera n bun.h pmbntu rumah ramai bukan org mlyu/bumiputra
      tp siap pkai tudung pegi mahkamah..
      tunjuk kt seluruh dunia..media luar buat coverage..a malaysian lady

      0

      0
      • Sshh says:

        eh..datok minah jambu pn brjiwa penyayang yer..sayanggg minah jambu..hari 2 sy tengok video tu pn mengalir air mata..

        0

        0
    • minyak yuyee cap limau says:

      ko silap komen ke minah jambu?

      0

      0
      • Kurus says:

        hehehe…
        aku rasa dato minah sedih tu yg MENGADU kt sini..
        aku tgk video tu pun sakit ati..
        tp jgn susah ati dato…dah kna tngkap mak tu thn lpas lg..ok

        0

        0
    • cik lara says:

      salah channel ke ap ni??

      0

      0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Minah Jambu ni ntah hapa-hapa.. Kot yer pun nak citer topik lain, mention la “off topic”..
      Oi minah… tu kes tahun lepas daa… kan 2 hari lepas ada sorang ketua polis dah bagi statement yang perempuan tu dah masuk penjara.?? Video tu sebenarnya bahan bukti di mahkamah, ada orang keluarkan dari fail sulit & sebarkan. Dah…dah..tak payah emo sangat… betina tu pun dah meringkuk dalam jail.. baby tu pun sekarang dah sehat wal afiat & riang gembira bersama Ribena lagi..

      0

      0
      • mamee monster says:

        kipas…kalu nk riang ria bersama carrie junior leh tak????

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Boleh jugak, sambil makan mamee monster, elakkan guna perencah MSG, makan plain gitu jer..

        0

        0
    • kak ain says:

      jgn salahkan bangsa melayu… siape2 yg “tertekan” pun berisiko buat benda yg salah kalau iman tak cukup kuat menghadapi dugaan2

      0

      0
  8. […] dilaporkan bakal menuntut RM200,000 daripada David Teo. Saiful Apek mendakwa yang David … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Apek, Daripada, David, RM200000, Saiful, Tuntut by […]

    0

    0
  9. minyak yuyee cap limau says:

    apek tuntut 200ribu, lagi 50 orang? abes bankrup la ini cina nanti bhahahaha

    0

    0
    • papa says:

      tuntut lah 1juta pun..ko ingat org cina bahlol macam org melayu ke sampai naik bankrup?dah lah positif dadah,ada hati lagi nak saman org, jilat balik lah lokap tu..n

      0

      0
  10. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    jangan salah kn cina nk kaop duit semua !!!!! bangsa cina memang dorang kuat berusaha dari time nenek moyang dia lagi memang dorang tk putus2 berusaha cari duit untok senang dn jadi kaya …..nenek moyang dorang dolu dolu sampai keje kontrek angkat batu batu di projek perumahan nk kasi anak dorang hidop dn jadi anak yg pandai ….dorang memang strik ngan anak2 dorang cukop deseplin belajar belajar belajar …bila dh besar dh membuah kn hasil ada yg jadi CEO ada yg jadi PILOT ..AKITEK semua keja yg bagos2….berkat usaha dorang tentang anak2 dorang……jadi kite2 ni jangan lah menudoh bangsa lain yg bukan2 ok…ape2 berusaha kalau nk kaya n maju……….

    0

    0
    • mash says:

      ala..org melayu patutnya cari duit sbg bekalan untuk mati.. duit yg kita dpt kena zakat, kena sedekah..baru la berkat.. ini kebanyakannya cari duit nak idop senang, sbb tu rasa duit x penah2nya cukup.

      org cina mmg dah nature dia cari duit untuk dibawa sampai ke kubur, kalo tak nanti menyusahkan family nak kebumi diorg nnt.. sbb tu la diorg keje kuat, apa cara pon tak apa janji masyukkkkk~

      0

      0
      • kepala hotak bodo kau memekak says:

        dah ALLAH S.W.T bsabda yg dunia nie milik org kafir..
        akhirat nnty milik muslim..
        ape x reti bahse ke..
        sampai nk debat siapa miskin..sape kaya..
        melayu bodo..
        simpan sikit kau punya bodo 2 boleh x..

        0

        0
    • guru melayu says:

      setuju sangat….orang yg sanggup berusaha keras selalunya akan berjaya.lagi pun orang cina banyak simpan duit utk pelajaran anak mereka. orang melayu suka membazir bila ada duit,beli perabut kayu jati, kereta mewah dll. rumah cina perabut yg penting saja walaupun kaya, sebab simpan duit utk hantar anak belajar.tak perlu dengki dengan bangsa lain sebab semua makhluk Allah, orang cina maju sebab bijak merancang dan rajin.orang melayu kurang berusaha. pelajar melayu(saya mengajar sek menengah) sangat malas, suka meniru, dll….suka tidur dlm kelas. tak boleh ditegur…

      0

      0
  11. arrr baru tau langit tinggi ke rendah..steady la apek…aku suport dari belakang

    0

    0
  12. aku percaya cina akan menipu melayu,sebab tuhan cina adalah duit!! says:

    melayu muda la nie byk xtau.bukan lah penipu seorg peniaga cina itu,jika ia tidak menipu..cina akan menggunakan kamu smpai kering,smpai xleh guna dah..dgn lambakan gula2 yg melupakan kamu..lepas tue dia akan sembelih pelan2…berurus niaga dgn cina kena hati kering bru boleh tahan..kalu lembik2 jgn mimpi nak seiring dgn cina!! pesanan untuk melayu2 suka dgn gula2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yg kaya2 tu lah banyak buat keje kotor!
      Biar kaya banyak $$$$ tak kira HASIL datang dari mana!
      Dari Judi, jual arak, dari hasil jual pompuan utk melacur, menipu, main stock share ,makan ribaa semua bleh!
      Orang melayu tak bleh pegi jauh, nak kaya cepat payah kerana masih berpegang pada halal dan haram.
      Biar susah asalkan tak ANIANYA KEHIDUPAN ORANG LAIN.
      Sini $$$$ adalah segala2 syurga dunia pada mereka!

      0

      0
      • haih says:

        jgn mencipta alasan. even ada melayu yg x rasuah n buat keje kotor tu pun, ramai melayu yg pemalas. kat opis aku berlambak org melayu pemalas. sedih aku tengok.

        0

        0
      • BetolSangat says:

        sekarang suma tak perasan… yang Team Kuning tu.. satu malaysia dieorang bersatu.. sebab dari agenda kunin nie jer dapat pecah belah kan orang kita… dieorang semua bersatu.. orang kita berpecah belah.. dia tahu orang kita suka mengganas melawan ketua.

        0

        0
  13. qila says:

    apek memang sahabat baik ngan arwah bob kuman. bob kuman pun dulu cakap saiful banyak bantu ketika dia susah. inilah namanya sahabat sejati. kalau apek di pihak yang benar, tegakkan kebenaran. hidup apex.

    0

    0
  14. CAYALAH APEK TERUSKN USAHA ANDA JGN BIARKN ORG CINA MNINDAS ORG MELAYU..THUMB UP.

    0

    0
    • suci la sgt says:

      pas menang guna duit hisap dadah.. hidup melayu!!
      *mcm tu ke?

      0

      0
    • papa says:

      ko suruhlah bangsa apa sekalipun menindas melayu,mereka tak akan hingin..apa sangat yang ada kat org melayu?dah la pemalas, duit gaji cukup makan pun dah berlagak nak pakai keta besar..cina tak aniaya melayu pun kamu tetap akan miskin dan cina tetap akan lebih senang. kalau tak tahu kenapa,kamu terjun dlm sungai jer lah.

      0

      0
  15. GOD JOB BRO JGN BIAR ORG CINA ANIAYA KITA.DIAORANG KAYA KITA YG SSH.TRUSKN USAHA ANDA.THUMB UP

    0

    0
  16. choyy says:

    Setel kt gelangan tinju pun orait gak

    0

    0
  17. choyy says:

    Setel kt gelangang tinju pun orait gak

    0

    0
  18. […] Ingatkan selepas permohonan maaf secara terbuka oleh David Teo, tiada lagi persengketaan yang wujud di antaranya dan Saiful Apek. Namun hari ini, di dalam Harian Metro, Saiful Apek dilaporkan bakal menuntut RM200,000 daripada David Teo. Saiful Apek mendakwa yang David … Continue reading → […]

    0

    0
  19. Fifie says:

    huh, sejak bila pula David Teo keluarkan album nyanyi? I ni kalau cakap org yg hisap dadah ni susah nak percaya. lagipun kalau ikut logik la, kenapa sekarang baru nak tuntut? dekat 7 tahun tu…
    p/s – Anak Mami tu bukan ke filem Prof Razak??

    0

    0
    • Fifie sila buat rujukan says:

      Prof Razak dulu dibawah MIG sebelum dia buka syarikat sendiri…David boleh jadi kaya pun sebab filem2 razak nih dulu2nya meletup sebelum Ahmad Idham pula kerja dgn David…harap maklum

      0

      0
  20. mejar dt says:

    aiyaa!! lu pun mau minta itu selekah sama wa :D

    0

    0
  21. AURA says:

    Ko yg tak hisap “barang” pun legong kape?
    Ni mungkin ko banyak isap lain eh? Ahaks!

    Director si prof tapi penerbit kan si DT..

    Tu lah lain kali jgn suka hina orang..
    Ni bukan huruf M… Ni huruf HA…
    HAHAHAHAHAHAHA!

    0

    0
  22. meeradriana says:

    x rasa mcm apek amik kesempatan ker??

    0

    0
  23. Sshh says:

    Suka hati awk la apek klau nk tuntut..klau awk rasa awk d tempat y btl..tpi jgn lak nti dpt wit li benda y trlarang plk yer..nayo nti..x pasal2 nti kluo tv dgn kes y sama lgi..apek ni wat lawak ok..tpi tu la semenjak dia ad kes ngan bnda y trlarang ni aku jdi kurang suka kt dia..

    0

    0
  24. lisa says:

    adoi..apek tuntut sebab amanat arwah bob suh tuntut kat david teo..adoi cer cuba jgn nilai org sebb keburukan dia yg dulu…sblm ni pun dia bjasa gak kat industri..bgelak ketawa gak korang zaman dia berlakon dulu..haih..

    0

    0
  25. chentalove says:

    tak tau cta yg sbnr nya…
    smada Apek @ David yg btul…
    Dlu tak ada pn tmbul cta2 bgini…pas kes David n arwah tu lalu la tmbul cta ni…
    Apek myelit di sebalik ni la…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    apek nak tuntut dari apek…nanti apek pulak nak saman apek …apek melayu vs apek cina maa…tatau sapa butul sapa salah…sama2 kite menyaksikannyeee bunnn………..

    0

    0
  27. propaganza says:

    salam…….bukan nak mengata atau mengeji….tapi yg bodo tetap bodo…bodo nye sape?org melayu gak…yg pe gatal suka kayakan cina buuukuit tu buat ape…kan senang kita same melayu kerjasama buat filem kaut juta2…kaya melayu same2…yg payah neye melayu ne bila maju sikit ade je yg dengki mengata…dah kaya pulak lupa diri…itu sebab malaysia ne yg kaya raya teratas semuanye bangsa cina…kenapa?sebab dorang pandai memanupilasi keadaan sekeliling….melayu susah nak support melayu…cina xkan support melayu tapi tetap akan support bangsa mereka sendiri..itu pasal senang senang kita tengok dunia sekarang melayu jadi kuli bosnye cina tapi jarang jarang?kadang kadang?payah payah kot cina jadi kuli bosnye MELAYU….baik buruk we all support melayu kita…..

    0

    0
  28. aadk says:

    menyampah ngan apek ni, artis dadah,pastu tak mengaku salah.

    0

    0
  29. semudah itu says:

    salam,aq geram jugak ngan david teo ni,bangang btul la haizz nengokla tu sempat mengata lg ngan arwah bob kuman..

    0

    0
  30. semudah itu says:

    aq x suke cara dorang ni malas btullah haizzz

    0

    0
  31. LEDZEPP says:

    SEJAK 1995 SAMPAI SEKARANG BARU NAK TUNTUT…BUKAN SIKIT PULAK TU 2OOK…ITULAH MELAYU..KALAU SESAMA MELAYU HUTANG RM10 SAMPAI KE LUBANG CACING CARI..TAPI BILA DENGAN SPESIS BABI BOLEH PULAK TOLAK ANSUR…BODOH

    0

    0
    • anti-racist says:

      kalau ea pun x puas hati dgn david teo apa hal suka2 ko mau sebut spesis babi??? SUCI sgt ka kamu?? sibuk mengata org bgtu x sedar diri sendiri punya kelemahan, pakai AKAL la kalau nak keluarkan statement apa2 yerkk.. jan la tunjukkan diri tu x educated sgt smpi keluarkn statement gitu,

      0

      0
  32. Aron Najis says:

    Nak pakai duit beli GANJA dasar SAMPAH MASYARAKAT.

    0

    0
  33. ain says:

    heh

    sakit pulak hati aku ni bila baca komen yang kata orang cina je bagus.. melayu je haprak.. aii.. lebih nih

    Berdasarkan pemerhatian aku. tak kira laa kaum apa pun. semua ada yang rajin, dan ada yg malas..

    banyak je aku jumpa cina malas… banyak je aku jumpa melayu rajin… cuma kadang kita tak nampak melayu berjaya. sebab biasanya melayu Islam yg berjaya tak simpan duit banyak2. mereka banyak infak pada palestin, syiria, orang2 miskin. asal nak penuh je bank.. infak.. balasannya. hati tenang. =)) pelaburan akhirat dah ada kan. Ramai je prof, Dr dikalangan melayu. Pegi pasar tu… nampak je mak cik beli ikan, ce tanya, entah2 prof!

    cina india pun sama.. mereka pun banyak sedekah jugak. cuma lainnya.. mereka dibolehkan riba dan judi.. sebab tu ada senang kaya..

    memang dah dinyatakan kan.. dunia bukan tempat org2 islam beriman senang lenang. tapi tempat org bukan Islam dan mereka yg islam hanya pada nama (pak arab jutawan sampai beli pulau 2,3 bijik contohnya)

    yang korang do kutuk2 bangsa sendiri… satu jari tunjuk.. 3 jari dekat diri sendiri. haha.

    0

    0
    • Lagubestbest says:

      Hadis Sahih Bukhari No. 0465 Jilid 1 Topik adalah Solat: Diceritakan oleh ‘Uqbah r.a., katanya: “Aku solat Asar di Madinah di belakang Nabi saw. Setelah memberi salam, beliau cepat berdiri sehingga melangkahi duduk orang menuju ke bilik salah seorang isteri beliau. Jemaah agak terkejut melihat Nabi begitu cepat berdiri. Kemudian beliau kembali dan dilihatnya orang banyak agak hairan melihat beliau tergesa-gesa. Lalu beliau bersabda, “Aku teringat ada sedikit emas di tangan kami. Aku tak suka terganggu kerananya, kerana itu ku suruh bahagi-bahagikan emas itu.”

      0

      0
  34. anon says:

    haishh kes apek dgn david teo
    tapi korang sibuk hina melayu dgn cina
    ape kes nieyh?
    for your information :
    cina mmg telah didik sejak dri kecil untuk mencari duit sbb tu ramai cina yg kaya raya ..dan lgi satu dorang harmoni..walaupon org cina duduk rumah banglo mewah2 tpi dorang x lupekan mak bapak dorang..siap 1 rumah banglo/villa yg besar tu didiami oleh semua ahli keluarga (mak baak + adik beradik )

    and tak semua melayu pemalas !!
    dan ramai apa melayu yang kaya
    contohnya , mak cik jual nasi lemak + kuih muih dkt kwsan kejiranan aku dulu..dia ada banglo + kereta2 mewah hanya dgn b’niaga nasi lemak + kuih muih …jgn main2 ..nmpk je dia x b’pelajaran dgn meniaga mcm tu je tapi dia kaya okay..rumah dia mmg besar gila siap ada private gym dgn swimming pool lgi …asalkan s’org tu rajin mesti dia akan dpt kejayaan..jgnlah nk kutuk2 bangsa ni pemalas banga tu pemalas..apa kes kau nieyh ..kau rajin sgt ke ?

    TIADA ISTILAH BANGSA MELAYU PEMELAS , BANGSA CINA PEMALAS , BANGSA INDIA PEMALAS , BANGSA MELAYU RAJIN , BANGSA CINA RAJIN , BANGSA INDIA RAJIN

    RAJIN ..itu mngikut kehendak s’rog..klau dia betul2 nk mcapai target mnjdi insan yg cemerlang & kaya raya..maka dia haruslah rajin untuk mncapai taget dia tu .. KERAJINAN SESEORANG ITU TIDAK MENGIKUT BANGSA !!!

    dan kepada penabur fitnah..yang kata bangsa melayu kaya sbb judilah , rasuah & bla bla bla..whoaaa mcm mane korang tau semua info-info tu ? korang spy ke smpai tau semua benda alah tu ..sudah2lah menabur fitnah !! korang bukannya ahli keluarga dorang pon ataupon sahabt t’dekat dorang pon yang tau sama ada mungkin org melayu kaya sbb rasuah ke judi ..jangan serkap jarang

    klau dengki tgok org lain kaya..usaha sendiri untuk mnjdi kaya ..jgn nk menabur fitnah & jgn m’keji bangsa lain..tak kiralah kau melayu ke cina ke india ke pakistan ke iban ke ..klau nk kaya raya sila usaha sendiri ..JANGAN MENABUR FITNAH

    0

    0
  35. Azie says:

    MEJAR!!! Mejar celop jer…kite orang yang bermati-mati training pun baru prebet je…nak naik Leftenan pun kena one month trainig lagi…..Dia pergi berapa kali je, tu pun berapa jam n dapat service, yang tak berpanas dan tak berhujan…terus dapat
    Mejar…..tu la Wataniah Pelatun Seni :P

    0

    0
  36. kembar says:

    wat ape..bli dadah ke apek!?

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Cina mmg di lahir kan utk menipu org!!!!

    0

    0