Written by AbangNara | October 1st, 2013

Buat kali kedua, Saiful Apek dibebaskan daripada tuduhan memasukkan ganja ke dalam badan. Keputusan itu dibuat Majistret Ahmad Solihin Abd Wahid selepas mendapati pihak pembelaan berjaya menimbulkan keraguan munasabah di akhir kes pembelaan. Sebelum ini, Saiful Apek telah dibebaskan buat kali pertama pada 25 Jun yang lalu.

saiful apek

Saiful Apek juga mendakwa dirinya dianiaya oleh pihak-pihak yang dengki dengan kerjaya sebagai artis. Kata Saiful Apek:-

“Saya juga menyatakan bahawa saya tidak melakukan sebarang kesalahan jenayah terutamanya yang membabitkan sebarang penggunaan dadah terlarang. Saya percaya telah dianiaya oleh pihak-pihak yang dengki dengan kerjaya saya sebagai artis

apek

Ada logiknya juga dakwaan Saiful Apek itu. Orang kalau dah dengki, buat apa pun sanggup. Diharap dengan pembebasan kali kedua ini, tiada lagi kelibat Saiful Apek naik turun mahkamah. Semoga Apek selepas ini tenang menjalani kehidupan dan lebih mudah meneruskan kerjayanya sebagai artis.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

21 responses to Saiful Apek Bebas Kali Kedua, Dakwa Diri Dianiaya Oleh Pihak Yang Dengki

  1. haha says:

    Untunglah rmai artis yg lpas dalam kes2 mcm ni …bila dah kantoi lagi ..bru la nak ambil tindakan ..tahniah …

    0

    0
    • Anonymous says:

      apa2 pun bergantung kpd peguam tu jgak…..ye kan aje lah

      0

      0
      • Kapal Singam says:

        dia didapati tak bersalah sbb “legal technicality” bermakna dia dibebaskan atas “keraguaan”. ini tak bermakna dia tidak melakukannya. pihak pendakwaraya memang susah nak cari bukti dlm mana-mana kes melainkan ada gambar/bukti yg apek tengah hisap dadah. tengok muka dia sebijik org yg suka main benda ni. sepesen je..

        0

        0
        • Anonymous says:

          hmmmm aklo camtu payah la nak dakwa kaum camnih…..nak kena tunggu gambar bagai…sape la plak nak amik gmbar mase dia tgh berdengung

          0

          0
      • mencelah sikit ye.. says:

        ada betulnya, tapi ada jugak kurangnya statement u ni..
        as a legal practitioner, saya melihat bahawa DPP yg banyak membuat masalah menyebabkan OKT byk terlepas sejak bertahun2 lamanya..utk kes jenayah, hanya perlu focus pada satu issue utk menggoyangkan kes..once goyang, magistrate/hakim akan nak tak nak melepaskan OKT..sbb dalam undang2 jenayah ni, standardnya adalah brd @ beyond reasonable doubt. tu sbb kita lihat lawyer mcm karpal singh kaki belit tu senang2 je lepaskan OKT..sbb mmg senang pun!! DPP pulak budak2 muda baru habis belajar duduk dalam AG, lagilah senang kena attack dek lawyer2 kat luar tu..dalam kes apek ni, saya percaya yg DPP tak bawak kes apek dgn baik, tu sebab senang je kasi lepas..dah byk contoh yg kita boleh tgk samada kes2 biasa atau kes2 profil tinggi yg menujukkan kesilapan dari sudut DPP..jadi, DPP sepatutnya diperkasa (AG tolonglah ambil perhatian sbb DPP ramai yg kelaut bila di mahkamah) dan lawyers pulak sepatutnya lebih beretika dalam bekerja..kalau dah mmg terang2 OKT mengaku yg dia merogol (contoh), takkan la korang takde agama/moral nak fikir? perogol mmg ada masalah dgn mental, jadi org sakit ni perlu diubati rohaninya, mentalnya..kenapa bermati2an nak kasi dia keluar? kalau lepas tu dia rogol anak kau pulak mcm mana?? saya sendiri lawyer dan saya sendiri sedih tgk situasi lawyers kat luar sana yg bermati2an sebab duit..agama, etika dan moral ke laut..patutnya perlu lebih pertimbangan, bukan duit dijadikan sandaran pertimbangan..

        0

        0
        • Ritu vs Aya says:

          Mencelah… Betoi gak kate ko tu. Aku yang bute undang2 ni pon dpt byk info lepas bace statement ko

          0

          0
        • Anonymous says:

          bagus pak loyer…bagi contoh pun memang kena…si kaki belit tuh..tq for ur info

          0

          0
    • Selena Gemas says:

      ADA LAGI KE ORG NK DENGKI NGAN APEK ?? CAM X BERBALOI JEK ZAMAN JLN AMPAS DIA LAMA DH BERLALU

      0

      0
    • Olga says:

      APEK KALAU DAH XDE JOB SILA KE LORONG HAJI TAIB JADI NYAH JE,SEBAB AWAK MUKA KALAU SOLEK DAH MACAM NYAH!

      0

      0
  2. tumpang_lalu says:

    Alhamdulillahhhh…..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    kempotnyaaaa si apek ni…pipi dia dh leh wat takungan air mata….sape2 y x suka laki pipi chubby leh pilih apek ni ye…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    pipi kempot….kah…kahhh…kah

    0

    0
  5. Apek is a drug addict says:

    Apek ni sah2 lah mat gian… Boleh terlepas???? Pergi mampos lah matpet ni…

    0

    0
    • minah jembu merah biru pasti gerek says:

      betol jugak ape yg kau cakapkn tu Apek…muka dia pon cengkonggg aje kan……..kena aniaya pulak konon…cmna ni ?????? pasal drug drug ni salah tetap salah camana dia leh cakap dia kena aniaya? senang Nye nk lepas ?????? bis kalau orang kena tangkap kt airport tu bawak drug kena aniaya jugak kenape tk kasi lepas???? kalau dh memang drug tu bukan dia punye tol tk peminat peminattttttttttttttttttttttttttttttttttttttt !

      0

      0
  6. hu3..emtah..biar diri sendiri yg menjadi hakim…dan tentukan yg mana betul yg mana salah..kita yg tak tahu ceita sebenar tak boleh nak cerita panjang

    0

    0
  7. 8 says:

    tak payah beri alasan mengarut la apek..dok diam2 bila dibebas, kan mudah..tak payah beri statement pada wartawan..ni namanya statement menjerat diri sendiri..kena sedar diri kerana awak tu mmg ambil barang..akan datang bila kantoi lagi, nak kata apa pulak??

    0

    0
  8. Anonymous says:

    dok diam2 j sudah le apek…jgn nk bnyk ckp plk sape y btl n sape y salah…tpi kalau tengok pd mata aku la si apek ni kurus semacam…kurus dia mcm i……..d….

    0

    0
  9. kantaw69 says:

    haiyo .. awak mmg pakai .. dan kantaw2 awak pon kita kenal .. cuma nasib awak baik jerk .. lagi 5 tahun partner awak keluarkn dri sg buloh kan … apek ni die kena boom ngn kantaw lain ..

    0

    0
  10. […] keraguan munasabah di akhir kes pembelaan Sebelum ini Saiful Apek telah dibebaskan buat Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Apek……, Bebas, Dakwa, Dengki, Dianiaya, […]

    0

    0