Written by AbangNara | December 9th, 2013

Tahniah diucapkan buat pemain bola sepak kebangsaan, Safee Sali yang bakal mengakhiri zaman dudanya dengan seorang wanita warga Indonesia. Majlis perkahwinan sebelah pihak lelaki bakal berlangsung pada 28 Disember ini. Safee sebelum ini pernah berkahwin dengan Sabarina Yusoff pada tahun 2007 dan bercerai pada 2012 dengan 2 orang anak hasil perkahwinan tersebut.

safee sali dan isteri

Di dalam kad kahwin yang telah tersebar, nama bakal isteri Safee Sali ialah Sasha. Memang padan sekali. Safee & Sasha. Muka pun ada iras. Semoga perkahwinan kali ini berkekalan sehingga ke akhir hayat.

safee sali dan isteri

Jutaan tahniah diucapkan buat Safee dan Sasha atas berita gembira ini. Semoga dengan perkahwinan ini, kehidupan Safee akan lebih teratur dan tenang sekaligus meningkatkan mutu permainannya di atas padang. Tahniah Safee dan Sasha!!!

101 responses to Safee Sali Bakal Kahwini Warga Indonesia 28 Disember Ini

  1. Oh Safee Sali ku... says:

    Alaaa…melepas aku…huhu..

    0

    0
  2. Ada Aku Kesah says:

    Safee nie bukannya retis pun nak masuk BN bagai.lagipun nak kecoh hape lagi, nie perkahwinan yang kedua.relaxlaa

    0

    0
  3. Ok ok la says:

    Tahniah..BTW, jgn lupa tanggungjawab 2 orang anak ye..peace y’all!!

    0

    0
  4. saya ok jer!! says:

    tahniah safee..

    0

    0
  5. dea says:

    Banyak banyak orang malaysia…orang sana gak di pilih…haishhhh…
    Harap tak lupa tanggungjawab pada anak anak…
    Bukan nak cakap…mmg orang indonesia ini suka perampas suami orang…
    Ayat power….romentik macam senetron…

    0

    0
    • Sudah lah says:

      Same je aku tgk Malaysia ngan Indonesia ni…rampas merampas…hahaha…
      Klau ckp pasal perempuan, sila tgk seantero dunia…jgn libatkan nama Negara…perempuan yg suke rampas hak org ni ramai..ade kat mne2…

      0

      0
      • sedo la says:

        takde siapa rampas merampas.. kita semua hak Allah. berfikir sebelum menulis jgn sampai mempertikaikan hukum.

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodoh, hukum merampas apa? semua hak Allah, abis klu anak ko kene culik, ko ckp la, jgn ckp dia culik anak ko, anak ko hak Allah, biar la dia culik! bodo! kaitkan agama agak2 la, jgn sampai sesat!

          0

          0
        • Anonymous says:

          befikir sblum menulis ?? bla larh ! mudah je cara ko berfikir kn ? . . tgk realiti la beb . .

          0

          0
      • adniaNor says:

        tapi yang expert Indon hal-hal macam inio

        0

        0
  6. soffy aidura says:

    hurmmm…… cm da x de prmpn MALAYSIA je.

    0

    0
    • Sasha bibik Indon says:

      Eleh, dulu masa lom glemer, bini dan anak2 lah yang jadi supporters masa susah.. bila dah senang dapt merasa barang indon lagi, perempuan sundal….. berangan la nak jadi victoria beckham tuuuuu…. jgn2 safee ni kena santet.

      0

      0
      • hahahaha….tu lah knon nak join grup pak bekam gitu loh….
        tapi ngak bisa karna ceweknye ngak mantop kayak victoria
        ini cewek bisa jadi sundel bolong ngesot kali ya….ahahahaha
        barangkali juga pak sapi terkena jampi pak dukun gitu…omaigod

        0

        0
    • Anun says:

      Die x cukup kaya untuk digilai oleh wanita2 Malaysia…hahahaha..

      0

      0
  7. WAWAWAWAWAWWAWA says:

    pemain bola punya trend. cerai kawen lain. pastu ank2 yg dgn bekas wife diabaikan.
    Safee jgn lupa tanggungjawab ye… semoga masih igt ank tu ye.. jgn jd mcm teman seperjuangan tu…. sight!

    0

    0
  8. minah says:

    geliiii

    0

    0
  9. Anonymous says:

    pompuan mlysia dh x ad ke….balik2 jebeng jugak y d pilih…lantak ko le safi..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ala .. ape kurangnya perempuan malaysia . beribu2 perempuan melayu kawin ngan orang indon .. bkn setakat indon je malah bangla dan negro pun perempuan melayu sapu … ok dislike plz ~

      0

      0
      • mizz cerry says:

        Waduh2..itu pak sapi mau ada anak darah campuran yendon la jugak..relex teman2 xdapat orang putih yendon pun bapak sebat jugak janji ada mix…
        Emmmm tahniah la semoga berbahagia selalu, pandai indon ni mengayat sampai safi boleh tangkap leleh orang Malaysia pun kalah dah dapat yg baru bekas isteri dengan anak2 jangan dilupakan pulak…ntah2 esok lusa kuar statement “safi xbagi nafkah kat anak secukupnya sudahla ye”….sekian!!!

        0

        0
      • pot luck says:

        Tapi bukan suami orang. Tak memecah belahkan rumahtangga orang.

        0

        0
        • Anonymous says:

          ye la tu …….. pui !! bersepah la aku jumpa isteri org lari ikut bangsa asing … fakta ; perempuan melayu paling senang dipedaya dan meningalkan suami . tak semua tp kebanyakan . untuk part yg dipedaya . . jadi ape bezannya ??

          0

          0
    • minah jambu merah biru says:

      bukan pompan Malaysia tkdeeeeeee…pasal pompan Malaysia ni otak dia kolot sikit….otak tk open jadi leceh nk bawak ke tepi ke tengah paham !

      0

      0
      • skodeng says:

        pompuan melesia mahal bebenor…yang berwajah desa, baru2 keluar gua pun dah nak 10-40k…tu belum yang pandai mekap sikit, mak pak pun demand kemain…hujung2 duduk bertenggek main fesbuk je kat umah…
        Alasan : …nak tengok laki usaha ke tidak… aiyooo..! lepas kawin duduk bawah khemah…sebab duit dah takde.. haha

        0

        0
        • Anonymous says:

          kesian lelaki miskin emo sbb pompuan skang dh mahal.. takpe lelaki kaya ramai.. yg miskin bwk2 sedar diri, pegi cari amah indon tu ha.. murah je..

          0

          0
      • adnianor says:

        Bukan kolot tapi berlandaskan agama bukan boh ajer. Ingat hidup sementara alam mati kekal abadi. sanggup ke menahan ?

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          sape cakap main bohhhh aje ! pasal dia tk main boh la dia cari bini yg betol2 paham ngan prangai si safi ni paham ! orang cakap lain lain pulak yg kau jawab macm siak hamlau huh !!

          0

          0
      • Dania says:

        Ha! pompuan melayu otak kolot? Otak tak open? Leceh nak bawa ke tepi ke tengah? Ini cakap ikut perasaan ke ikut survey? Pompuan Indon boleh bawak ke tepi, ke tengah? Ke tepi , ke tengah mana? Katil? Kalau yang upgrade2 one can la but the gatal2 one (laki org pun sapu) ohhhhh no suitable words for them.

        0

        0
  10. meroyan ckit jer says:

    aritu bukan main lagi nak menafikan..
    macam dia glamer sgt sampai nak kena fitnah..
    last² kawin jugak..
    sepesen ngan aidil..
    x mengaku tapi buat..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    JANTAN DAYUS TEAM
    ( pemain y gelaran d atas tu semua wat spoil nama kt JOHOR sdgkn dia org bukan rakyat johor pn )….

    0

    0
    • memey says:

      Johor la dayus…collect jantan dayus dalam malaysia buat team bola…mcm takder pemain lain dah…

      0

      0
  12. hoho says:

    pompuan ni muka dia macam bibik…hahahaha

    0

    0
  13. LESONG says:

    WTF!!!!!!
    APSAL INDON YG KO PILIH????!!
    BANGANG PUNYE SAFEE!

    0

    0
  14. Viva Selangor says:

    kaki U turn main pun ntah hapa2 kahwin nak glamer puiiii please la….

    0

    0
  15. abg kuat says:

    Best la dapat bini indon, cantik, pandai main, fanatik, pandai jadi bibik, puas, pandai kikis harta, boleh jadi queen control, haih geram aku tgk bini dia nih, meh sini abg test dulu

    0

    0
    • Jejaka Malaya says:

      Indah khabar dari rupa. Itulah perempuan@bini Indon. Cerita semua bagus pasal bini indon ni, tapi kenyataan tanyalah yang dah pernah dan masih berkahwin dengan mereka2 ini. Kalau dia dah dipulihkan dan sedar. Kalau tidak semua dikata bagus. Surat khabar pun dah banyak dedahkan takkan tak baca.

      0

      0
  16. Anonymous says:

    Pompuan ni ke yang goda Safee sampai bercerai berai. Kesian anak bini dia. Masa susah sebelum terkenal, anak bini la segalanya tapi bila dah berjaya, duit dah mula masuk lebat, lupa segalanya. Mungkin bekas bibik dia dulu kot….

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      jodoh dia dh tkde ngan bini dia nk buat camanaaaa kannnnnn…kate jodoh di tangan tuhannnnn jadi ape salah Nye safi kawin ngan minah indon…dh tuhan jodohkn safi ngan minah indon n dh di tentukn terima aje lah…warga tempatan memang la ada tapi safi tkde jodoh ngan pompan tempatan pahammmm ! minah jambu tadi kn dh cakap pompan tempatan ni leceh otak kolot !!! tk paham2 lagi ke !!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Jodoh adalah pilihan yang kita buat. Dah dia pilih nak berkahwin ngan pompuan indon, itulah jodoh dia. Memang lah jodoh Tuhan yang tentukan, tapi dah dia berusaha mencari dan memilih perempuan indon, memang itulah yang dia dapat.

        0

        0
      • Jejaka Malaya says:

        minah jambu merah biru ni pompuan hindon ke? Emo semacam jerrrr, tak habis2 dok kata pompuan tempatan kolot? Lain macam punya fight nak menangkan pompuan hindon. Kalau hindon so sorry la yea. That’s the fact about pompuan hindon bibik2 ni. Take it or leave it. Adios

        0

        0
  17. Anonymous says:

    hmm . taniah je lah

    0

    0
  18. syafiqah salee says:

    hmmm… santet?? seharusnya lah… kok dah made in hendon, mantra seharusnye… dpt gak si salee nie ip*p jamuk hhahaha.. x menahan seyh.. hmm.. klu dh ngan neng nie payah la si salee nie nk bg ank2 wet.. mesti dia control. duit smpi kt kg neng jela nmpknye. xdela class pn..cr endon kg gak.. klu dpt yg kacuk mcm nia ramadhani xpela jgk blh gak la di banggakn. ini?????? hmm.. bt mata aku bertaik je nengok puiii… hrp dia jlnkn tanggungjwp sebagai bapa kpd anak2 dia.. duit tue jgn lupe bg ank2 tuk perbelanjaan dan sekolah mereka. pndi bt ank, pndila pikul tanggungjwp. jgn di sbb kn pompuan ko lupe sume tuh. takat ip*p x kemana pown… sdp nye kjp je.. tp ank2 harta yg tiada tertanding di dunia..yg tiada sebarang pengganti… ingt tue safee oioiiii..

    0

    0
  19. aku pelat says:

    Mcm biase je, mcm tua je…mcm xlawa je…dah kurang wanita warga tempatan gamaknya…kot iras2 asmiranda ker, revalina s.temat ke…guwe jugak pingin dong…ahaksss……..

    0

    0
  20. dah jodoh mereka..biaq je le..doakan yg terbaik buat mereka

    0

    0
  21. Olaf says:

    ishhhh…pompuan indon gak y d pilih…sesuai le klau ngan safi ni sb safi pn bukan le ensem sgt..kalau ngan bini dia dlu tu upgrade ni skt j..x bnyk…sktttt j…kalau aidil plk dari upgrade terus menjunam masuk gaung….haaaa…kalau apek ok..dari menjunam terus naik tinggi…

    0

    0
  22. ilya says:

    layak sgt la pompuan ni dgn ko safe..ko pun bkn Nye hensem..pompuan ni pun aku rs kelas c je kat indon…anak2 jgn dilupe yeee..

    0

    0
  23. meero says:

    fenomena biasa aku tengok skrg… mamat mke boleh tahan tp awek kat sblh indon, muke hurm…. stdard indon lah.. manje getis2 je modal…

    0

    0
  24. geli je says:

    pandai pompuan ni nak betapak kat Mesia kawen dgn org kaye.. untonglaaaa. bibik much. hahahahahaha

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      jadi pompan tk kire la pompan indon ke pompan tempatan ke mesti mau pandai ok ! kalau bodoh habis hancor la ! kalau kena cerai tak tau ape nk buat huh !! at last nangis nangis nyanyi lagu ombak rindu nk buat happe !!

      0

      0
      • Jejaka Malaya says:

        Confirmed this minah jambu merah biru is a hindon same species with the Safi’s one. No wonder she’s so angry. The way she wrote also shows she’s hindon. Try to write like Malaysian but failed. So pity of her. Wanna be a spy here.

        0

        0
  25. melati says:

    lahhhhhh…..safee sali ni org perak rupenyeee…. ingt org sel

    0

    0
    • memey says:

      Serius aku ingat dia orang bandung..set2 mcm jovian mandagie…jovian muka boleh hadap jugak…ysng ini….sepadan la dengan bini indon tu…

      0

      0
      • Anonymous says:

        jovian tu jawa Malaysia… i.c pun Malaysia….opppsss tak boleh ckp lebih2…nanti indon yg suka klaim tu datang mengamuk

        0

        0
  26. sweet says:

    nthalah mcm tu lah bila dah senang…….

    0

    0
  27. mynews says:

    cth2 tbaik player2 bola malaysia yg tak teguh hati tp alhamdulilah xsmua buta hati mcm ni….dulu Azman Adnan ada bini cantik mcm haleeda boleh kawin ngan AS feminin…
    pastu Aidil kembar tu lak bini cun meletop2 pun n ada anak2 comey2 pun cari ppuan lain gak..
    dan tbongkar sudah kenapa Safee bcerai ngan bini dia…bukan sbb bini dia mintak cerai tp sebab dah sangkut ngan warga Indon..naik la taraf ppuan indon yg biasa2 ni hehe…hohohoho tahniah la ye…

    0

    0
    • Jejaka Malaya says:

      Seperti perumpamaan melayu – seperti sikudung dapat cincin mesti gembira tak terkira maklumlah sebelum ini tak ada orang yang nak beri dia cincin sebab dia tak ada jari untuk di sarungkan cincin.

      0

      0
  28. Anonymous says:

    Bisa2 aje dong.. mna mungkin ngak mau mas! huu…

    0

    0
  29. Lady Gagap says:

    Sorry I xnak kutuk tapi terpake kutuk cam boyan jew !! jauh lebih OK ex wife dia tapi ” Jodoh itu Rahsia Allah” jaga lah sebaik baik mungkin rumah tangga yang dibina INI bkn pakai buang saja ye

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Kahwin dgn bibik je ko.

    0

    0
  31. pa ku duli says:

    ppuan ni mcm kasar je ku tngok…xde lemah lembutnyerr..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      atas katil baru boleh tau dia kasar ke lembot huhu ..

      0

      0
      • pot luck says:

        Harapkan lembut atas katil tak kemana? Nak bawak ke majlis malu, nak bawa ke masjid malu sebab kasar. Sampai satu tahap kelembutan atas katil pun hilang sebab dah tak mampu.

        0

        0
  32. Kitty says:

    Pasti mengguris hati ibu kepada anak2nyer…..

    0

    0
  33. akulahperempuanittew says:

    WTF!!!! Jantan Dayus Team!! patut main bola mcm hampeh skrg!! Kor dengan Edelnotelo outttt!!!! Next!!!!

    0

    0
  34. mak jemah ader aku kisah!! says:

    die nie da lama la kawin ngn minah endon 2. masa ak g endon 2 taun lepas. bapak yg driver 2 kate safee nie da kawin ngn perempuan bandung sana. media2 sana semua da tau. media cni je x tau. maybe da tau tp buat2 x tau. mls nk layan safee nie kot. masa 2 safee masih ngn pelita jaya lg. gambar2 dier ngn perempuan bandung sana pon da tersebar. (yola perempuan bandung cantik2 uolssss).

    0

    0
  35. Omaigoodeness….btl ke dh lama kwin? Anyway…sepadanlah muke mereka 2…safee tu muka emm…tak lalu nak tengok…muke kena ngan perangai…..opssssssss

    0

    0
  36. Mak jemur ikan masin tepi parit says:

    Siapa ni ?
    Dia ni retis ke ?
    Apasal abg nara cover cerita pasal mamat muka BOYAN bukan retis ni ?

    0

    0
  37. karly says:

    kalau nak kahwin, kahwin lah, asal ingat tanggung jawab kat anak2, sudah…. Sekian, terima kasih..

    0

    0
  38. mona pendi says:

    mcm muka bapok jerk… oppssss sori!!

    0

    0
  39. mia says:

    ingat lawa macam luna maya ke.. hmmm..

    0

    0
  40. Majlis pkahwinan?nikah nyer emang udah kok….d indon Sana nikah ya pak?emang gratis n Padan bangat…muka kayak safee ngak padan kok sama si cantik Luna Maya….ngak ganteng deh….

    0

    0
  41. SHO says:

    nenek aku lagi cantik lah… masa dia muda dulu lah…jangan marah haa…

    0

    0
  42. Karma Wijaya says:

    Siapa bilang aku memilih dia …..kerna kau tak seputih Melati ooohh…

    0

    0
  43. Anonymous says:

    mesti perempuan malaysia .. byk yg akan makan hati .. cemburu ler tu .. haha

    0

    0
    • manjasari says:

      Bukan perempuan Malaysia makan hati tapi prihatin@kesian kat anak-anak dia sebab selalunya bila kawin perempuan indon ni semuanya lupa tanggungjawab. Semua di-control. Supaya tidak di kutuk kemudian hari harap-harap isteri dia yang Indon ni kena jaga jangan sampai tercontrol harta Safi.

      0

      0