Written by Bella | August 18th, 2016

Pagi ini bertebaran berita yang agak mengejutkan kami,  dimana ramai yang mengatakan rumah tangga pasangan Ally Iskandar dan Farah Lee sedang bergolak.

Spekulasi mengenai rumah tangga mereka mula timbul apabila Farah menerusi akaun Instagramnya memuat naik status yang penuh tanda tanya dan pada masa yang sama menggambarkan beliau kini dalam proses untuk memulakan sebuah kehidupan baru.

Berikut status Farah di Instagram :-

Berdasarkan pemerhatian kami, gambar Ally di akaun media sosial Farah juga sudah dipadam.  Apakah benar mereka mempunyai masalah? Apa-apa pun kami harap Ally dan Farah dapat menyelesaikan kemelut yang mereke sedang hadapi dengan baik.

59 responses to Rumah Tangga Ally Iskandar Dan Farah Lee Sedang Bergolak?

  1. jiran sebelah says:

    orang sekarang ni ada masalah dalam kain semua nak cerita kat public.. huishhh

    0

    0
    • dingdong says:

      sebut jer farah lee, teringat bukaan dia masa nak beranak.hehe…

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        tak faham… please elaborate…

        0

        0
        • Anonymous says:

          bini dia ni dulu kan kecoh takde segan silu g hapdate kat fb lubang rahim dah terbuka luas..kengkonon zaman moden sekarang ni itu adalah perkara biasa…tak yah segan silu nak kasitau satu dunia..

          0

          0
      • makcik bidan says:

        ape masalah dia bagitau bukaan berapa? kau bayangkan ape sebenarnya? dasar pelucah!!! haa ni aku nak bagitau standard bukaan utk emak ko ke, bini ko ke, makwe ko ke, engko sendiri ke 10cm nak keluarkan kepala budak, bukan nak menjolok je ghetinya.

        4

        0
        • Anonymous says:

          dasar otak kuning camtula..padahalnya lubang rahim tu lain lubang berak tu lain lubang menjolok tu lain

          1

          0
      • Anonymous says:

        ye la tu klu dh delete semua gmbr ex husband..jodoh xpnjg

        0

        0
      • lava says:

        nampak alim tapi…perangai! benda tu pun nk bagitau kt org

        0

        1
        • anon says:

          laa….apa salahnya bagi tau. Bukannya dia tunjuk gambar bukaan rahim dia. Hati mau baik be

          0

          0
      • Aida233 says:

        Anonymous says:
        August 18, 2016 at 3:28 pm

        Salah info la.

        Lubang kencing
        Lubang berak
        Lubang beranak/ seks (vagina!)

        Faham?

        0

        0
    • Anonymous says:

      dunia org pompuan ni kecik je..nk2 lps kawin..suami tu la kekasih suami tula kawan suami tula lawan..kdg2 bukan nk citer sgt pun kt public..cuma bila xde tempat mengadu xde teman nk kongsi tu yg share kt insta kt fb..dgn harapan adala tempat bkongsi suka & duka adala org yg mengerti..cuma silap farah ni dikenali..kalu dia ni org xkenal so kwn2 dia jela yg tahu duka lara dia..lain le kalu 24/7 post kt insta kt fb blh la cakap sume benda nk citer kt public

      3

      0
      • Suria says:

        Betul

        0

        0
      • Hunny says:

        orang perempuan ni..kalau takda kawan2 yg nak dengar masalah peribadi, boleh je cerita kat adik2, kakak2, mak/bapak. problem orang sekarang ni, masa bercinta bukan main pandai, takda masalah. bila dah kawin, ada masalah rumahtangga, tak nak pulak share/cerita kat keluarga, lebih rela cerita kat social media. kdg2 family bukan nak masuk campur, tapi kau pun tahu, bila masa takda orang nak kat kau, xda orang nak percaya, family jugak yang terima kau. so, apa problem nak kongsi masalah atau mintak pendapat family kau dari cerita masalah dalaman luaran kat facebook, instagram semua ? lepas tu tolonglahh orang perempuan yang aku kasihi sekalian, please don’t live your life in denial. kalau husband kau tu orang dah tegur kata buruk perangai, dengar la cakap orang. tanya la pendapat orang macam mana nak perbaiki keadaan sebelum bertambah buruk. memang buruk2 pun husband kau, tapi kau sendiri pun tahu kau jugak yang menipu diri sendiri. last2 yang jadi mangsa, anak2 kecil yang tak berdosa jugak. aku bercakap dari pengalaman sendiri. orang perempuan lepas kawin jangan biar laki2 buat kau mcam hamba, kau isteri dia okay – manusia jugak. kau hanya hamba kepada Allah Taala, bukan hamba suami sendiri.

        1

        0
    • anon says:

      Eh bongok, dia cerita ke psl rumahtangga dia…???? Dia cume kata nak start a new chapter. Ok lah tu, bknnya dia aibkan laki dia or cerita benda2 dlm kain.. Atleast org blh tau yg mereka dah berpisah, so that takde fitnah… Jgn cepat sngt nak mengutuk org…always bersangka baik.

      0

      0
      • my name is bond...james bond says:

        Setiap manusia ada kelebihan dan ada kekurangan masing2…bagi kita yg tak ada atau belum diuji lagi oleh Allah…banyak2 lah bersujud dan bersyukur pd Allah azza wa jalla….jadikan peristiwa yg berlaku sbg iktibar kpd diri sendiri…

        0

        0
        • anonymous says:

          ujian tidak mengenal sesiapa..bukan bila kita banyak solat banyak sedekah banyak bersujud tu kita tidak diuji, orang yang banyak bersujud pun ada ujian…para ahli iabadat, para2 Nabi yang banyak sujud, yang sembahyang sampai bengkak kaki yang taat perintah Allah dan maksum juga di uji…sbb Allah dah kata dia akan uji manusia dengan berbagai bagai ujian tpi yang termampu untuk kita tanggung.

          kena byk bersujud .. tanda kita hamba yang bersyukur , bukan suruh byk bersujud untuk elak ujian…dan beramal ibadat untuk elak ujian…dan orang yang terkena ujian bukan bermakna mereka tidak banyak bersujud…kena faham tu..

          sbb tu kalau orang bercerai berai, kawin cerai, atau apa2 pun musibah yang melanda jangan nak mengecam, tu ujian Allah atas dia .

          1

          0
  2. aku says:

    JGN SEBOK HAL RUMAHTANGGA ORG LA..JAGA RUMAHTANGGA SENDIRI DULU

    0

    0
  3. Anonymous says:

    semoga tabah dgn ujian dan pengakhiran yang baik2 buat ally dan farah

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Dia cuma bg sepotong ayat Quran org dh buat andaian siap ckp buka cite hal umh tgga bgai.. skrg hidup xde privasi update ayat Quran pun org buat andaian mcm2… mcm dok serumah… agaknya klu org letak umh takde tgga org ckp umh tgga org tu dh roboh.. pdahal dia nk bg tau umh tu umh bru tgga je blom siap…

    0

    0
  5. terpijak taik says:

    Yeah lagi satu pasangan melayu islam cerai. Mari kita beri tepukan gemuruh

    0

    0
  6. Anonymous says:

    ada sumber bagitau diorg dah bercerai..wallahualam..

    0

    0
  7. Nara lafaz cerai says:

    Nara, kau tak boleh pakai tag lain ke? Beratus orang duk baca jadi doa tau.. Demi nak lariskan blog sanggup guna tag camtu.. Kau pun belum dapat pengesahan apa² dari diaorang kan? Dah pampang pasal cerai! Bagi anak bini makan dengan punca rezeki pecah belahkan kisah orang je kerja kau ni!

    0

    0
  8. roy says:

    bukan salah pun kalau bercerai
    apa yang nak tepukan gemuruh sangat..

    pelik betui

    0

    0
  9. as says:

    ish
    harap2 bukan cerita betul la
    x de ribut topan ttbe kuor cite mcm ni
    tp if betul
    Allah Maha mengetahui punca dan sebab
    tumpang berduka

    0

    0
  10. cikkilata says:

    Tengok kat fb, brand FARAHiskandar pun mcm dh nk tutup… Katanya lps ni no more FARAHiskandar sbb tu skrg tgh sale utk clearance stok…

    0

    0
  11. noona says:

    noona rasa bknlaaa. haih xkanlah! noona sangke baik. noona rase dia nk buka kedai tudung dan baju baru. yg lama tu dia jual murah nk tutup. sbb tu doa mcm tu kut….
    x baekla nara n others buat spekulasi begini….

    0

    0
  12. anynomous says:

    Baca je la kat Forum Cari.

    kalau bab retis kat sana semua laju update. nara ambik daris ana jugak kan kalau pasal berita artis

    0

    0
  13. jamalisupian says:

    seeloknya janganlah post or crita benda2 ni kt public..entah entah bole sttle dlu…tapi post mcmni lg mmburukkan lagi..tp apa2 pn..mereka lebih mngetahui.

    0

    2
  14. Ros says:

    Padah kahwen muda. Wahai perempuan. Tahniah.

    0

    0
  15. kasih cici says:

    dah cerai dh semalam, smlm naik mahkamah. sian ank drg, kecik lg

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Macam2 lah korang ni..elok je ada gambar laki die kat IG …latest video pun ade laki dia dok terbaring kat anak die…

    0

    0
  17. Zubaidah says:

    Banyak sebab dia tulis ayat macam tu. Fikir yang baik2 je lah.

    0

    0
  18. Eton says:

    Dlm perkahwinan kena bnyk bertolak ansur, hidup bersama bkn utk sbln 2..wpun cerai itu halal, tapi Allah paling xsuka talak..tapi klu dh dpt suami kaki pukul, xbertnggung jwb atau isteri curang tu lain kes la..

    0

    0
  19. Joe says:

    Ally kembali jd gay…dah kantoi

    0

    0
  20. shakila says:

    Takziah farah n ally.
    kalau boleh, x perlula farah nk update bagai2 kt IG tu utk org lain duk pikir bukan2. seolah-olah nmpk sgt Ally yg salah sebab ceraikan dia, pdahal semua yg rapat dgn mereka ni tahu kenapa smpai jd penceraian.

    To Farah, lps ni kalau kawen dgn org lain, kurangkan perangai queen control dan mengarah2 tu..suami sesekali bole la tahan dgn sikap isteri mcm tu..lame2 ko rasa dia tahan??Ubah perangai, jd la yg lebih baik dari sebelum ni..Dari luaran mmg kita boleh kaburkan pandangan mata org luar, tp dalaman diri kita org luar x nmpak..Yg rapat je tahu n rasa mcm mana. Move on la..berdiam diri lebih baik. Bila sebelah pihak duk update mcm2, buat org luar nmpk sebelah sini yg salah..sana x slh langsung, padahal………huhu

    Anyway, take care of your daughter..kesian dekat dia bila mak ayah dh separate mcm ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau bini queen control pun perlukah smpai bercerai? hanya perceraian jer ke yg ally fikir? sbgai ketua keluarga dia kena fikir macam mana nak handle perangai bini dia, bukan ceraikan bini dia mcm tu jer.. lainlah kalau bini dia berzina dgn jantan lain ke apa.. lelaki adalah pembimbing dan ketua keluarga..kalau x sedia nak handle bini perangai mcm2, jangan kahwin!! perempuan pun kalau x bole nak hormat lelaki jgn kahwin!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        pernah tengok ustaz cakap kalu dah mampu ajar isteri xsalah pun cerai tu..macam zamarul hisyam cakap dia lafaz cerai then dok asing dr diana sbb nk masing2 belajar salah masing2 pastu blhla rs perasaan ms berkahwin & lps kahwin padahalnya sbelum org tahu diorang bcerai dia dh lafaz rujuk pn..islam pn bg ms edah tu sampai 40hr kan..cuma dlm kes ally & farah ni org cepat sgt hidu..cb bg masa pd diorang

        0

        0
    • Ally playboy says:

      entah2 shakila ni la skandal ally. bajet bagus mcm bangsat

      0

      0
    • minah jambu - safety first says:

      kau ni famili ally ke ? kakak ally ? adek ally ? abang ally ? or ally punye scandal ? kau pon jangan cakap banyakk kt dlm blogggg paham…dh ally tu gemok tak tau jaga badan n mungkin tk kasi bini keluar bekeja mesti lah bini tu bosan asek dudok rumahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh aje memanjang !! lepas ni farah bebas sebebas nye leh keluar bekeja jangan ingat ape2 lagi n jangan pikiran sangat nanti stress besarkn anak n bekeje lagi hepi hepening ..farah pon muda jambu lagi long way to go..lov u farahhhh…

      0

      0
  21. pendoa setia says:

    sedihnya bila dpt tau berita2 cmni..secara x langsung satu ikatan suci terlerai…tp semua nya dah tersusun..jodoh ajal maut semua ditangan NYA..
    apa pun..kita doa aje yg baik2 buat mereka..bukan mudah nk lalui semua ni..

    simpati :(

    0

    0
  22. shakil explain says:

    shakila…betul kerr apa yg u info tu..jangan reka cerita tau..nanti tambah dosa plak

    0

    0
    • shakila says:

      kalau x percaya, bole p call farah tanya dia. sekian, terima kasih..ckp lelebih kang kate fitnoh pulak.

      0

      0
  23. aku says:

    muke same,,, harap jodoh panjang laaaahh.. aaamiinnnnn

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Tak pernah suka dia sebab cara dia bawak diri kat social media macam dia perfect sangat. TAPI takde siapa nak perkahwinan yang dibina berakhir dengan penceraian.e Kalau betul dah bercerai, takziah.

    0

    0
    • Pat says:

      Lagi satu dia asyik perasan diri korean tu yang geli. baru bape tahun kot dok korea. Pastu ingat lee tu nama ayahnya. Rupanya ayah dia nama Ramli melayu.

      0

      0
  25. Anonymous says:

    kalau da cedok kat gorum vari tu, bagi la kredit nata kimak oiii… ko ni lebih bangsat dari perompak. makan jasil haram

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Hmmm…..mcm laki wat hal jek ni…

    0

    0