Written by AbangNara | May 19th, 2014

Amboi ayat dilanda badai tue. Hehehe. Sekali sekala nampak puitis apa salahnya kan? Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Berkahwin dengan Farhan pada bulan Julai tahun lalu, Abby Abadi kini memberi bayangan mengenai keretakan rumah tangganya menerusi akaun Instagram baru-baru ini. Adakah sekali lagi Abby Abadi akan menemui kegagalan dalam perkahwinan?
abby abadi cerai lagiSecara jujur, Abang Nara tak gemar berkongsi masalah-masalah perkahwinan di media sosial. Masalah suami isteri selesaikanlah sesama sendiri. Bukannya dikongsi dengan orang lain. Berkongsi gambar di atas, Abby telah menulis caption:-

Dari awal kenal……. beli cincin……. uruskan pernikahan…. nikah……. saat2 indah…. dugaan bersilih ganti…… ujian datang & pergi………. Akhirnya….. Mohon doa kalian………..Doakan yg terbaik utk kami….Untuk yg terakhir kali…????

Malah dalam ruangan komen, Abby Abadi juga turut menulis “peluang yang terakhir” seolah-olah membayangkan rumah tangganya sudah berada di hujung tanduk.

abby abadi cerai lagi

Nasihat Abang Nara, kalau tulis di laman sosial, masalah tak akan selesai. Ambillah pengajaran daripada kisah Fiza dan Adam yang salah satu punca penceraian ialah Instagram. Lebih baik duduk bersemuka, bincangkan masalah dan cari jalan penyelesaian. Kongsi di media sosial ini buat tambah masalah je. Tak gitu? Apa pendapat anda?

P.S: Nissan Teana 2014 sedia untuk ditempah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

89 responses to Rumah Tangga Abby Abadi Pula Dilanda Badai?

  1. shiro says:

    Poyo!!

    0

    0
    • walaweh says:

      emm lebih kurang fiza gak ye nk bincng umh tngga dlm media sosial… elite sangat

      0

      0
      • Fahrin Ahmad says:

        perghh, kumpulan elite ni byk pergolakan lah..
        sume bajet2

        0

        0
        • amoi says:

          aku x fhm betul la retis2 ni..kejadahnya hal2 umah tangga nak berhint2 kat laman sosial ni???kalau rasa nak bg org tahu hal rumah tangga korg, trsterang je..xyah duk hint2 bagai…

          tp bg aku elok diamkan diri je…kan lebih baik..aku plg respek syarifah aleya…x dgr ape pun..alih2 bercerai..dah la bercerai, lansung x mengaibkan ex hubby dia…yer la..mmg la dia tu kurg pemes..tp secara x lansung org akan nak tahu jgk knp n bagaimana kan???bila dia diamkan diri, org lain pon hormat dia sbb itu hal peribadi dia..bg aku, masalah umah tangga ni elok diam2 je la..xyah duk kecoh2…seolah2 mengaibkan diri n suami plak…last2 sendiri susah…pastu panas ati plak tu bile kene sound dgn keyboard warrior..hahaha…nasib la kan..sendiri cari masalah…

          0

          0
      • Neelofa says:

        ye ye la tu nara,jangan tabur fitnah la..
        ntah2 dia nk ckap untuk kali terakhir dia nak delete instagram nya…

        0

        0
      • doa2kan yg terbaik la,
        jangan nk mngata orang, buat dosa je korang ni..

        0

        0
    • Olga says:

      ni lah penangan SUMPAHAN kumpulan “ELITE”!

      0

      0
    • shada says:

      dh nk start meroyan lgi

      0

      0
    • puikkk says:

      WOII KORANG
      dia pregnant la..before ni banyak kali gugur..
      so doakan la utk kali terakhir…. die betul2 nk kandungan tu tak gugur lagiiiii

      0

      0
      • Senah says:

        Abestu salah sape yg pegi bg statement misleading cmtuh…mmgla mintak kene bahan…terusterang je la , org ramai mesti tlg doa punye la

        0

        0
      • dina says:

        bila masa pregnant?
        dia duk join demo…politik…apakejadah pregnant.

        0

        0
    • Abang Popoyo says:

      Kelab Janda ELITs…

      0

      0
  2. Bedah says:

    Bahana kawen pucuk muda uols..
    Siap lah jah.. Abby akan buat come back meroyan di media social.. uhuk uhuk

    0

    0
  3. sentap says:

    ee bongkak nyer kau ckp abby. ee mengade. nk raih smpati ke hape post sttus gtu.. ce meh nk tampor cket

    0

    0
  4. Jujun says:

    Nara ko kene pk positif jgk. Orang pmpuan ni mmg berhati lembut. Kalau da tk larat nk pendam kdg2 dia terlepas jgk meluahkan, cuma cara dia tu tak brapa kena. Dia public figure, letak kat stegram mmg ramai la sangka buruk. mgkn bkn niat dia nk jaja psl rumahtangga, mgkn betul dia cuma mahukan doa dr org2 yg masih sokong dia.

    Nasihat utk abby, kita smua manusia sentiasa buat silap. Lainkali jgn terlalu yakin bila berkata n berbuat sesuatu. Ala kadar sudah. Tak semua benda kau buat tu betul. Terimalah teguran kalau awak sendiri suka menegur oranglain. Semoga dpt atasi apa jua masalah n semoga sentiasa bahagia.

    0

    0
  5. yob says:

    Dia nie dr dlu lg suke publish cite umh tgga dia kt public

    0

    0
  6. mak mah isteri orang says:

    abby albaldi, contohi la mak mah. agak2 la nak yg pucok mude kok ye pon!

    0

    0
  7. Mr.Right says:

    bila isteri terlalu tunjuk ajar suami, suami akan
    i) Rasa rendah diri
    ii) Rasa diri dqueen control
    iii) Rasa xberperanan sbgai suami
    iv) Rasa bosan
    v) Rasa terkilan
    vi) Rasa hilang sabar

    semoga dpt bermuhasabah diri…

    0

    0
    • Miss Right says:

      Yess…btol tu…mr. right..sgt2 btol…i sokong pdpt u..cos man have their on ego…so learn cik ustazah jadian…

      0

      0
  8. Senyum kambing says:

    What do you expect? Mamat ni dah sah2 takde kerja nak sugar mummy ajer… Ustazah jadian Abby tertipu sebab dahagakan pucuk muda uols….. Tapi maybe susah hidup dgn Abby ni… Sumer dia yg betul… Sumer dia yg tulen Islam…. Jom ramai2 senyum kambing mcm hesben dia ajer….

    0

    0
  9. ejam says:

    saya sayang isteri saya *eh tetiba*

    0

    0
  10. Pffttt says:

    What an attention whore

    0

    0
  11. LESONG says:

    ostajah abby dah mula raih publishity!

    0

    0
  12. mimi says:

    JANGAN post/update/upload apa apa berkaitan rumahtangga dilaman sosial. Post bahagia pun orang boleh menyampah, apalagi post misleading macam ni. Nak minta didoakan, just cakap ‘doakan kebahagian kami’ sudahlah.

    Post post tergantung macam ni lah yang akan buat orang speculate. Yang malu siapa? SI SUAMI. Jaga aib suami kan elok :)

    0

    0
  13. Abby Adabi says:

    Jaga2 semua.. queen of meroyan is back!

    0

    0
  14. minah jambu merah biru says:

    pandai2 la kau nk idop abbyyyyy dulu ensen sangat dapat laki muda hensem ha skarang ape dh jadi…ape2 p0n doa lah kepada Allah yg maha kuasa supaya rumah tangga kau tu aman dn bahgiaaaaaa n lain kali jangan nk macm bagos sangattt !!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau dh tk sehaluan n dh tk sayang cerai sudahhhhhh buat ape nk tunggu lagiiii buang masa aje

      0

      0
    • girl says:

      minah jambu…nak kenal bole

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        nk kenal ? hehe bolehhhhhhh kasi minah jambu no hp u biar minah jambu aje yg kol u ..pasal dh banyak kali minah jambu kasi hp no tapi tkde satu habok pon yg kol ….

        0

        0
  15. Blueberry says:

    lagi 1 bakal jd ibu tunggal. bkn mendoakan kehancuran tp diri sendiri yg buka pekung yg patut di simpan. bila pekung di dedahkan x semua yg mendoakan kebahagian.

    0

    0
  16. taknaksudah says:

    Habis madu si teruna ni sepah di buang.

    0

    0
  17. malu malu says:

    hurm. actually kan..
    i believe in jodoh tapi kalu boleh berkenalan la dulu paling kurang setahun dengan pasangan anda then baru berkahwin,
    bukan saje abby tp fiza kenal adam pon bape minggu then terus decide nak kawen.
    i think jorg da mature than i so maybe bole pk yg terbaik,
    but i still believe dgn perkenalan dahulu baru ke jinjang pelamin.

    0

    0
  18. mok bedoh says:

    Udoh udoh ler tu Abby..jgn malukan kaum wanito yg ponah bergelorr jando

    0

    0
    • damai says:

      tak juga jk perkenalan short period x bahagia. tengok org dulu2 semua kenal selepas kahwin, bahagia sahaja. one thing hal rumahtangga baik bahagia atau bermasaalah jgn terlalu share sgt kat media social. i need to sacrify alot bercinta after kahwin. suka atau tak perangai pasangan kena tolerate and slowly bentuk supaya jadi lebih baik. Sy pun kenal dgn suami 6 bulan terus kahwin, mmg mula2 kahwin a lot of contrast in our character and we take at least 2 years to amend our way vice versa.skg alhamduillah dah 19 tahun tapi kita terus terang if ada yg perkara2 yg kita rasa tak senang hati.

      0

      0
      • rapunzel says:

        dear damai,

        jgn sama kan org dulu gn skang.. dulu xde media sosial.. nk berhibur jauh skali.. org dlu parents sgt menjaga hal ank terutama perempuan… rumah pon keliling hutan/semak ( xde kemajuan).. so pikiran dorg tersekat xdpt nk pikir lebih jao.. zaman skng ni better kenal dlu la hati budi jgn jumpa tros nk kawen.. lg 1 korg yg artis ni sgt terdedah pada masyarakat luar… dlu ppuan ditindas hya mampu diam saja.. tp skng ppuan da brani melawan (melawan utk hak).. jd jgn samakan dlu dgn skng.. sgt berbeza.. org dlu xde nk bt apa yg ppuan.. duk uma jela.. xpon ikot laki noreh.. tp skng ppuan ada kerjaya sndiri mcm tu jgk lelaki..kuar rumah pegi sana sini berkorban demi kerjaya.. klu yg xpaham gaduh bercerai berai…. so biarlah kenal mengenali dlu.. takot bila da kawen br nk ckp “ooo… br tau prangai die suka kuar shopping/clubing/queen control/xjaga maruah”…. terlalu byk pengaruh luar skng.. dlu2 klu gaduh nk lari ke mana? kuar uma masok hutan, nk redah hutan belantara..???

        0

        0
        • Tokiooo says:

          Setuju dgn apa yg ditaip cik Rapunzel!
          Org dulu walau jodoh sampai hujung nyawa tapi betul ke bahagia? Bagaimana nk ukur kebahagian? Adakah jika rumahtangga tu kekal sampai mati itulah yg diukur sbg bahagia?
          Yg isteri bertahan kerana bercerai itu perkara yg AMAT memalukan pada zaman itu. Memegang title janda juga adalah perkara yg amat AIB bg mereka kerana pandangan dan tanggapan negataif masyarakat pada zmn dulu.
          Org2 zmn dulu pun x kurang hebatnya dari apa yg saya dengar dari org2 tua lah… masa muda yg lelaki ada yg kaki minum, kaki melanggan perempuan2 joget, kaki main judi dll.
          Arwah opah saya pula dapat suami kaki pukul. Tiap2 hari kenyang makan penampar and penyepak. Dan mmg rumahtangga dia sampai ke hujung nyawa dia… tp bahagia kah dia sepanjang hidup berumahtangga?

          0

          0
      • wek says:

        itu dulu… hahaha
        wekkkk :P

        0

        0
  19. Norman Hakim says:

    mantan ku meroyan lagik

    0

    0
  20. Mak jemah pemalu says:

    Ramai je retis yg kawen muda bahagia…yang paling bagus contohnya ialah Azizah Ariffin..pas kawen berubah terus, pakai tudung dan npk perubahannya..perkahwinan diumpamakan sebuah pelayaran..pandai2 lah kita suami isteri mengemudikannya..kdg2 tenang, kdg2 berombak..Sama2 lah kita berdoa, semoga setiap yg berumahtangga akan bahagia dunia dan akhirat..amin..

    0

    0
  21. air revive says:

    tk senang dudukla memey

    0

    0
  22. Di Bawah Lindungan Kaabah says:

    Mudah2an apa yang ditulisnya itu tentang hal lain. Ya Allah, dengan izin-Mu selamatkanlah masjid yang satu ini agar tidak runtuh seperti yang lain. Kasihanilah kami umat-Mu di akhir2 zaman ini.

    0

    0
  23. Biskut says:

    dh nama pun retis, org ramai confirm akan komen tak kira la komen yg membina ataupun mengutuk. kalau taknak d kutuk ada baiknya hal rumahtangga tak perlu d hebahkan d media social. kalau dh tak tahan sgt pendam perasaan tu sorg2, cr la sorg rakan yg blh dpercayai sbg tmpt utk bercerita. ni tak, balik2 post kat media social. pastu bila peminat kutuk, pandai plak marah. adoiyaaiii…

    0

    0
  24. murmuree says:

    kalau xmmpu nk jaga keluarga jgn sibuk nk ckp pasal politik lain kali sbb kau bukn baik dalm segala hal.. semoga lebih berhati2 n selamat berbahagia.

    0

    0
  25. fishball says:

    Irritsnye “artist2” ni semua!! abeh nanti cakap orang luar yg buat cerita, orang luar yg kepo, orang luar yg buat gossip. Padahal dia yg kecoh kat FB/IG sendiri!! -___-“

    0

    0
  26. Shiela says:

    pening rrrr hahaha abby abadi rase dy je bgus..br brhijrah dah riak.. :p

    0

    0
  27. Senduk Beracun says:

    sape suh kawin dgn ANAK IKAN! Sudah terang lagi bersuluh. Kalau anak ikan yg bekerjaya mantap xpe la jugak, nie terang2 budak tu kerja kuli promoter butik milik engkau sendiri, pastu kau kawin plak dgn dia! Baru kau tau rupa2nya budak tu hanya sekadar pemuas nafsu….. Sometimes love just ain’t enough!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    nk dpt baby y last kot..

    0

    0
  29. pentingke says:

    doa dari sahabat yg x kenal lagi penting dr mintak doa dkt tuhan ye. artis2 -_-‘

    0

    0
  30. yekkkkkk! says:

    Abby abadi ni bukan ke kuat cemburu? Hewhewhew..

    0

    0
  31. rya miera says:

    yang muda meroyan, yang tua pun tak matang juga. ko ada masalah sekali pun, diam diam sudahlah. ko ustazah sepatutnya lebih faham, Hal rumah tangga jgn mengadu kt public, mengadu dengan Allah sudah. selebihnya usaha dan berserah.

    0

    0
  32. unknown says:

    mgkin ini antara kifarah utk Abby? saya amat berharap Abby dapat memantapkan dalamannya..belajar agama..bukan belajar berpolitik menggunakan agama..masuk PAS bukan bermaksud anda masuk Islam..ramai lagi org Islam lain yg bukan PAS..pakai tudung bukan lesen utk mengata org..kalau bercakap sesuatu yang benar sekalipun, ada adab dan tertibnya..jd adalah penting utk umat Islam berakhlak mulia, mengingati mati, ingat Allah, berpegang pada pillars of Islam, etc..bukan hari ni bertudung, esok terus rasakan diri tu mulia..terus berceramah condemn org, condemn kawan2, condemn mufti, condemn semua..jauhkan lah riak & takbur dari diri..semoga sedikit kesusahan yang Allah beri memberi keinsafan & kekuatan buat diri kita semua..kerana sebenarnya kesusahan tersebut selalunya ada akhiran yg indah, insyaAllah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tu la,patutny abi ni pi minta ayaq jampi kat ostad2 pas,doakan supaya rumahtangganya kekal ke akhir hayat,boleh fokus kat ceramah pas nanti. Rugile jika abi tadak nanti,ye tak abi?

      0

      0
  33. Shaklee says:

    semoga berbahagia sehingga akhir hayat buat abby dan suami

    0

    0
  34. Melati says:

    Elite disingkat kan ..Janda Elite…., semua bekas kumpulan Elite Bercerai? Feminin semua nya aman damai jer tk pernah dgr cerai berai…tgh termenung pikiaq..

    0

    0
  35. ari says:

    admin yg sebarkn ni pon dpt dosa tau x..
    mmg ternyata abby slh sbb die sendiri yg bukak cite..
    tp admin pon nk dpt dosa jgk ke??
    Islam melarang kita membuka aib org lain walaupon mereka sendiri yg membukanya..
    motif admin ape?
    lbh rmai yg tgk mkn bertambah la dosa admin..
    nsht sye delete la ye..
    kita same2 Islam ye tidak?

    0

    0
    • PagiPetangSiangMalam says:

      Oii Ari, abes kau baca, then siap comment lagi, takper? Dah, sana!!! Seboklah kau kat sini. Kau dgn abby ni, sama satu kapal. Meroyan tak habis. Semak ajjer. Kau baca blog gossip, gossip lah banyak. Bangang. Kalau baca blog mancing, byk pasal ikanlah. Tolol. Dah, pegi sana. Pegi angkat baju kau kat ampai tu. Dah berkempam kena hujan panas, kau sebok baca gossip sini. Tuiiii!!!

      0

      0
    • iesa says:

      abby pon manusia..dy pon ade wt silap..slh ke dy luah perasaan??cm la korg xpernh ade mslh..perfect..tipu sngt la korg xpernh update status mcm2..enth2,jirn sebelah kdekut nk bg ikn pon korg nk update..mende ar..

      0

      0
      • rapunzel says:

        please la.. gaduh gn laki ckit update.. kecik aty ckit update.. laki lupa nk beli makanan feveret pon update.. xpyh la jaja mslh rumahtangga tu.. serius aku mmg xpena luah prasaan/masalah kt media sosial..terutama hal aku laki bini… sgt2 aku menjaga walaupon mslh kecik skalipon… masalah besar lg la x.. mmg aku mintak jao sgt terlalai terleka kot2 terupdate hal rumahtangga… takot org salah phm… Allah xkan membuka aib seseorang tu jika seseorang itu menjaga aibnya…

        0

        0
  36. Mengarut says:

    Carik publisiti je dia ni , tak betul agaknya suka kontroversi, kesian kurang kasih sayang..

    0

    0
  37. Ex Ex Ex says:

    semua anggota kump Elite dah biasa kahwin cerai..

    “trauma yang melanda… menikam nikam jiwa..”

    0

    0
  38. boikot nara bodoh ! says:

    nara bodoh !! selama ni aku bole go lagi ngn penulisan ko..tapi x sangka ko ni penabur fitnah ! boikot je dia ni doh..xberkat la rezeki ko bg kt ank bini ko tu !

    0

    0
  39. lin says:

    she is pregnant

    0

    0
  40. umiiaz says:

    Tak suka la… Kulit nmpak baik.. Tp patutnya baik la luar dlm.. Ini tak… Kan k kita d ajar rahsia umah tangga tu, hak peribadi.. Dosa d hebahkan.. Lebih manis kalu d tulis doakan kebahagiaan kami..dr d tulis begitu.. Bagi orng dosa mengumpat jer…

    0

    0
  41. nok gebuzzz says:

    sape pon mana tahan dok suami yg x keje…harapkan duit bini,dari segi batin jer hebat tapi yg lain hempeh……jadikan pengalaman satu iktibar tok semua….kite x lah mendoakan yg x baik……harap tidak la berlaku….

    0

    0
  42. anony says:

    Ni mesti kerana mulut laser dia yg wat laki dia tak tahan. Baru belajar ugama sikit dah nak tunjuk pandai and ingat baik. Ni satu geng dgn wardina. Hari tu masa pilihanraya org2 kat pantai timur label dia “artis mulut jahat” masa dia gih berkempen. Berkempenlah dgn cara berhemah, ni duk mengutuk org. Hmm….org2 PAS blh amik jgk ke manusia mulut longkang mcm ni masuk ke parti yg kononnya islamik ….
    Neway, laki dia tentu dah bosan dgn dia ni, agaknya hari2 kene leter. Yelah org tua kawin dgn budak hingusan.. Dah lah kawin free, nak tunjuk baik. Kebaikan tu terletak kat hati….

    0

    0
  43. abi adabi says:

    Alamak nak cerai dah ka. Napa Ustazah Abi. Sebut sgt demostrasi sampai laki tak makan di rumah kut. Lain kali kalu nak kawin, kawin la ngan Mat Sabu. boleh hari2 g tour satu Malaysia tabur fitnah.

    Makan lah rempah adabi.supaya mulut anda pedas seperti rempah ratus abadi oop adabi.

    0

    0
  44. hairan says:

    dulu nak kawen cpt2 kerana Allah katanye. Kawen kat thailand habisan cpt dah. p aku wonder nak cpt2 ni krn Allah ke nafsu ye?

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Bila berjumpa , jatuh cinta dan terus berkahwin tanpa fikir panjang dikatakan dah jodoh. Bila bergaduh dan tak sehaluan , barula macam2 alasan yang keluar. Sebab tu sebelum kawin kenali dulu hati budi pasangan kita. Sesuai ke tidak. Kalau harapkan cantik, putih dan gebu je atau harapkan pucuk muda , hansome dan macho tapi asyik nak bertekak je sebab tak ngam buat apa. Dah kawin baru sedar tak sesuai. Bak kata orang diluar nampak bagai pinang di belah dua tapi di dalam bagai pinggan retak seribu. Sebab tu la kadang kala bila kita lihat pasangan yang tak sepadan , jangan dikutuk atau di hina. Itu hanya luaran. Tetapi mereka sehaluan bagaikan irama dan lagu. Itu yang membuatkan mereka bahagia. Berdoa dan berusaha la mencari jalan bagaimana nak atasi segala masalah yang timbul. Kena ada give and take.

    0

    0
  46. anonymous says:

    tak yah nak mengata sgt la , ntah2 korang pun hidup lepas ni cerai berai

    0

    0
  47. shasha says:

    eleh nara..kalau artis kesayangan dia, dia xhentam pun mcm tu konon xleh tulis kt page social..kalau dia xsuka artis tu bukan main lagi hentam..agak2 la nak pilih kasih pun.sy bukannya minat abby tp dah lama perasan nara ni mmg pilih kasih….

    0

    0
  48. minah jambu merah biru says:

    ape2 pon bang norman jugak la yg best dari laki skarang ni huhu..

    0

    0
  49. Why bother says:

    Lagi kisah artis sendu, instagram dan rumah tanggaku bergolak. Phuuii.
    Nasib kumpulan elite lah, nyanyi lagu Tamparan Wanita. Skali hari2 ditampor nye suami masing2 haha

    0

    0
  50. mak jem says:

    tu la abby..mak jem pon pyokong pas jugak.tp mak jem tak suka dengan perangai abby ni..rasa diri semua saja betul.tu pasal laki ko lari kot.mak jem tengok mentua ko pon ok..muhasabah diri.tengok apa yang tak betul kat diri tu. Jangan laki kena ikut ko..tapi ko kena ikot laki.jangan berpolitik kuat sangat

    0

    0
  51. Rohaizad says:

    Bersangka baik adlh lebih baik :D

    0

    0
  52. minah jambu merah biru says:

    sebok sangat kempen sana kempen sini sarahan sana sarahan sini sampai laki pon tk terjaga…kate syurga di telapak kaki laki tapi makan minon laki tk di jaga telapak kaki laki happe kalau dh macm tu huh !! jangan nk eksen alim sangattttt agak2 la alim tuuuuu bukan senang nk masok syurgaaa…kalau abaikn laki pon tk boleh masok syurga jugak kan….kalau laki dia lari pon dh memang patut ponnn pasal abby kn dh macm mak cik mak cik…taksub sangat ngan satu benda padahal dia sendiri pon tk betol !

    0

    0
  53. sweet 17 says:

    Aduhh… lg2 kes rumahtangga retis bgolak… yg xfhmnye, mesti nk hint2 gitu gini kt media sosial bagai… diam2 setel antara berdua sudahla… dh btul2 confirm nti, br la inform org media n peminat …buat pc….

    0

    0
  54. abbyngok says:

    mulut abby mane dapat tahan. nak jadi uztazah dengan mulut camtu. MEMALUKAN. Tengok kesalahn org NO 1. Kelemahn diri x SEDAR.

    0

    0
  55. Geram Dgn Mulut Jahat!! says:

    Aduh!! ramai yg komen -ve drp +ve… cuba la doakan yg terbaik tuk keluarga Abby bkn menjahanamkan keluarga dia..INGAT!! satu hari anda juga akan alami situasi yg sama seperti Abby..Just doakan yg terbaik tuk kebahagian dia esk2 ada pulak org doakan yg terbaik tuk diri kita..

    0

    0
  56. Che ton tonggek says:

    Dia nak suh kite doakan apa sebenarnya nih?? Tak faham laa…

    0

    0
  57. misz asz says:

    sabo la kak abby..begitu la realiti hidup…kite bahagia hari ini bkn bermakna bahagia esoknye..hal rumah tgga ni xperlu nak di publishkan pn sbenanye…ckp je la doakan kebahagiaan akk n encik husband berkekalan hgga ke syurga..inshaAllah..tak perlu mnyatakan yang tersurat n tersirat..buat kan pembaca berfikir yg luar dari ape yg berlaku…mmg bkn masalah kami…tp bile akk da publish tu maksudnye akk da share maslah akk dgn public..so beware with ur words..kdg2 ape2 kite publish kat media sosial ni lg mngeruhkan keadaan…be happy n harapnye nothing happen between u n ur hubby…last long! InshaAllah

    0

    0
  58. senyum says:

    Nampaknya kat sini ramai jgk yg pandai kondem org..jgn bercakap abby suka kondem org atau apa sedangkan diri pon sama..apa beza kamu??dari menambah dosa mengata kat sini,lbh baik doakn kebaikan utk dia?byk sgt kah pahala kita sampai suka mengata org..biarkan dia..dia takda ganggu hidup kita pon..kita tak di timpa musibah dan ujian,memang boleh berkata macam2..cuba fikir kalau satu hari kita yg ditimpa ujian..kuatkah kita?bukan nak menyokong abby atau menyalahkan sesiapa..cuma rasanya tak perlu kita marah tak bertempat..maaf kalau tersilap kata..

    0

    0
  59. […] Farhan, 24 tahun. Sebelum ini Abby telah memberi bayangan mengenai keretakan rumah tangga menerusi status-status yang dikongsi di Instagram. Info asal Utusan […]

    0

    0
  60. […] Rumah Tangga Abby Abadi Pula Dilanda Badai? (87) […]

    0

    0