Written by Bella | January 4th, 2016

Rasanya semua orang tahu bahawa aktres Rozita Che Wan mempunyai kehidupan yang cukup mewah. Malah, tidak dapat dinafikan beliau sering memanjakan anak-anaknya dengan barangan yang mahal.

Baru-baru ini mereka sekeluarga telah bercuti di Paris dan anaknya Ammar Effendy sempat memuat naik foto beliau membeli belah di negara tersebut. Namun, kapsyen yang beliau sertakan bersama foto berkenaan di Instagram telah mengundang salah faham sehingga menimbulkan rasa tidak puas hati dikalangan pengguna media sosial.

Whoever said money cant buy happiness simply didnt know where to shop.

Ada yang menasihati agar Che Ta mengajar anak-anaknya untuk tidak terlalu bangga dengan kemewahan yang ada kerana ia bukan hasil titik peluh mereka sendiri.

Sedar ia sudah menjadi satu isu yang sudah viral, Che Ta ada meninggalkan komen didalam foto anaknya itu dimana beliau meminta agar orang ramai tidak dengki dengan Ammar. Walaubagaimanapun komen itu telah dipadam.

Tidak salah sebenarnya untuk sekali sekala menerima teguran daripada orang ramai, kalau betul pun mampu untuk berbelanja besar di luar negara  keep it low profile sudahlah agar tidak membuatkan mana-mana pihak tersinggung.

The fact is, money really cant buy happiness.  Satu hari nanti pasti anda akan tahu apa maksudnya.

131 responses to Rozita Che Wan Minta Orang Ramai Tidak Dengki Dengan Kemewahan Serta Rezeki Anak-anaknya

  1. Anonymous says:

    Hidup adalah roda…tak selalu kita di atas

    Jangan selalu mendongak langit…perlu juga pandang ke tanah

    0

    0
    • Ko dah kenapa haters? says:

      biar la dia, everyone deserves to be happy. sekurang-kurang nya dia kawin lagi dlm usia 40an. jaga anak2 dia….

      0

      0
      • Rooney says:

        aku pun x paham haters ni. dia belanja anak2 dia. dia mampu. che ta ada business. yg korang asyik, mengutuk je…gigih berdengki. so what? what’s the fucking problem here? duit dia..ada dia minta duit BRIM opah korang?!

        0

        0
        • mama says:

          di tahun 2016 ni, saya berdoa supaya che ta dimurahkan rezeki. che ta memang layak sebab dia x sombong, x fake dan selamba dgn org ramai kt luar. i love you che ta. pedulikan haters. they have no life. that’s why they are so miserable because they are so busy hating. god bless che ta and family.

          0

          0
        • SILA LAH TERASA! says:

          SEBAB DENGKI, IRI DAN BUSOK HATI LAH ALLAH S W T TUTUP PINTU REZEKI KALIAN. INGAT TU DAH.

          K BAI. :D

          0

          0
        • beautiful nora says:

          kalu sibok bergossip je mcm nara ni, sampai bila pun melayu2 xkn mampu beli kenzo dan bershopping mcm che ta tu. renung-renungkan lah yer di tahun 2016 ni. kihh kihhh kihhhh.

          0

          0
        • lalalala says:

          bella rajin gossip, hanya mampu shopping kt kamdar je.
          kesian sunggoh ko bella.

          0

          0
        • Anonymous says:

          orang dok marah anak dia. Cakap macam la duit tu. Kan duit mak dia tu… Mak dia tu takpelah dia nak blanja ke apa. Tak marah pun kat che ta.

          0

          0
        • Zack says:

          Yesss, Che Ta is laughing in London, Paris and Sydney.
          Haters???… are crying in front of the bank!!!
          So sad… :(

          0

          0
        • aku kaya says:

          maka nya duit dah banyak boleh la aku tunjuk kat semua orang kan. duit aku suka hati aku la nak tayang. kau sakit hati apasal? aku tau la aku banyak duit, kau papa kedana, ada aku kesah. tolong laaa. melayu kampung betul. aku banyak duit pun nak dengki. nasib baik aku melayu bandar.

          0

          0
        • Nicki Minaj says:

          Biar kat che ta la nak tunjuk kemewahan dia skali pun.. dia brusaha buat bisnes bagai. yg korang dari dulu smpi skang xpenah brusaha nak cari duit! Hrp kerajaan nak tanggung korang…

          0

          0
        • Anonymous says:

          ini che tah ke yg komen…membodek nampk…orang bukan jeolous atau dengki..orang meluat..

          0

          0
        • Minat CheTa tapi tak suka anak dia says:

          org skrg ni tgh sibuk bash anak dia si ammar tu sbb budak tu beria show off bagai beli barang mahal2. Padahal semua org tahu tu duit che ta. Itu jeeeee bukan org pertikai duit che ta pun. Lols. Lagi satu tengok la ammar tu takleh ditegur nanti keluar lah ayat2 riak dia tu. Cakap suka menyembur tak padan dgn mr bean

          0

          0
        • Aku tetap aku says:

          Siapa nak dengki dgn dia? Orang benci jer sbb suka menunjuk, kalau duit byk pun tak payah la nak menunjuk2. Islam suruh hidup secara sederhana. Duit banyak sedekah untuk org susah dan bantu agama Islam, lagi baik. Tq

          0

          0
      • ahaks! says:

        akak suka che ta. tapi melayu2 otak selevel kerbau yg jadi masaalah besar masyarakat msia. bila orang ada duit sikit dengki. diri sendiri x nk berubah. bukak la business mcm che ta tu. carik duit. korang pun boleh hidup mcm che ta juga. ini tak, hidup segan mati x mau. yg korang tahu main fesbuk, insta…. sibuk buat benda2 x berpaedah. mengutuk je hobby kalian kan?
        porahhh…

        0

        0
      • Olga says:

        bella…mcm ada unsur iri hati disini. lawak la bella hoi. kerana sibuk gossip la ko masih disini kan???

        0

        0
      • Anonymous says:

        Btl….kita pn x penah tahu apa yg dia lalui sebelum ini. Ingat senang ke nk besarkan anak2 sorang-sorang. Ai bangga dgn u che ta. U deserved a happiness. Deorg bkn nk.show off. Dh mmg style cmtu. Dh….x baik nk.jeles….doakn agar one day kita pn berjaya n sukses mcm dia n family

        0

        0
    • sila lah terasa says:

      kerana sibuk mendengki lah, orang2 melayu x mampu mcm che ta. sibuk 24 jam main insta, mengutuk dan menjaki dgn kemewahan orang lain. bila korang nk buat duit plak… kalau syik sibuk mendengki aja???

      0

      0
      • datin semah manzur says:

        kerja masyarakt melayu….giigh kutuk artis.

        sedihhhhh.

        0

        0
      • anti poyo says:

        Boleh beza dengki dengan sakit hati tak? Orang lain tengah struggle dengan kos hidup yang tinggi, ada pulak orang lain tayang kemewahan diri sendiri. Beli benda mahal tayang kat fb, pergi melancong negara luar tayang kat ig. Kita tak mintak duit dia, tapi tolong la simpati dengan orang2 yang macam ni. Hari2 mengenang nasib. Nak beli belanja anak sekolah pun kena mintak bantuan orang lain. Bukan marah korang nak guna duit korang tu, tapi simpati dan simpan saja la kenangan peribadi korang dalam simpanan sendiri. Tak payah tunjukkan dekat public. Jaga hati sesama manusia sikit.

        0

        0
    • Rita Rudataik says:

      aku jugak spender x berukar..dah bau taikkkkk…

      0

      0
      • bicara RM nak taikkk says:

        Bicara RM bodoh nak taikkk lapar sgt….ya zack @bicara RM
        Ko pigi London lah bicara RM, ko mkn spender bertaik org putih sbb memang
        tak cuci lepas berak.
        Hmm….ko ada duit mcm che ta ker?
        Rasanya tidak, sbb ko buruk tau meroyan kat sini….kesian….

        0

        0
  2. rich fever says:

    it is winter sale at outlet stores kat Paris? good to treat yourself with high end brands!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    ” Whoever said money cant buy happiness simply didnt know where to shop ” …. wow!! sombong nyer … betul duit boleh beli kebahagiaan tetapi kerana duit jugak manusia boleh tak bahagia…tak semua benda dalam dunia boleh kau beli dengan duit…..nyawa boleh beli tak?? budak mentah, baru nak hidup…la ni senang la kau cakap, masih dok bawah ketiak emak…takde la nak bangga sangat kalau bukan hasil titik peluh sendiri….nanti kalau Allah tarik balik semua kesenangan tu, baru padan dengan muka..sama la…emak borek anak rintik..sombong tak boleh nak di tegur, sentap!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ni contoh hati busuk..yg kronik.
      kalau ko betul sgt, pesal ko masih di sini?
      podaahhhhh lah. kao layak shopping kt pasar tani je.

      hahahah

      0

      0
      • ini semua poyo says:

        hahah..kata dulang paku serpih , kata orang kau pun kurang lebih … kalau ko rasa betul knapa kau kat sini jugak??? poorahhh….jom pramai2 pegi pasar tani, tempat yang selayaknya utk orang3 mcm kita semua …

        korang puji2 dia melambung takde nyer dia bagi duit kat korang…

        0

        0
        • Anonymous says:

          ahhh sudah…sentap la pulok.
          rasakan…cili pasar tani hasil titil peluh ko sendiri. next??

          0

          0
    • heheheh says:

      nyawa lah…peluh lah…apa lah….bla bla bla. yg ko

      pulau langkawi pun belum pernah pergi.

      cisss…shuddup lah.

      0

      0
  4. Pekerja Gomen says:

    Gila tak tayang… KENZO kat paris tu…
    Ekekekekke… kalau aku pun tayang habis…
    Kita ni akan rasa benda tu “biasa je” bila ia adalah normal / rountine.
    Kalau benda tu dah lama kita idam2kan nak buat… atau tak biasa buat…
    Suddenly kita dapat buat… tu yg terjadinya rasa bangga sampai kalau leh nak satu dunia tau….
    (if only u know what I mean)

    0

    0
    • Anonymous says:

      kui kui kui….ko igt semua brg y di beli kat LONDON tu ori ke???ade jgk y fake nya….y MAHAL nya sbb BELI kat LONDON…bl org tnye “ko beli kat mne ni??”…dgn bangga jwb “kat london”….fuyooooo….london mari…ori ke x hnya empunya diri je y tau….m.cik aku y kaya berair dr che ta ni pun ckp “i klu shopping kat london mmg nk kene tgk btl2,bkn ape y penah kene tipu beli beg mahal2 blek malaysia br perasan MADE IN CHINA…you know it is a fake”…..bkn main mrh lg m.cik aku…kui kui kui…ghairah sgt nk membeli sekali kene tipu daa…

      0

      0
      • Rosmah Mansooooooor says:

        Aku shopping lagi dahsyat… bukan takat Paris, London, New York… pendek kata setiap negara aku pergi… berjuta aku shopping..
        Tapi aku tak update la.. opkos…
        Kang org kata aku shopping guna duit rakyat..
        Sedangkan aku menabung dari kecil…

        0

        0
      • manusia says:

        sorry fakta tak boleh pakai. how come butik boleh jual brg tipu. mcm mall besar they got certificate jual brg. pernah dgr dlm butik gucci ke lv pavi jual brg local? klu dpt kt bini kenamaan? karut betul. mestila dia beli butik yg betul takkan la dia tak tahu. sorry kak -.-

        0

        0
      • kerk says:

        erk.. kalau beli kat butik, mmg lah ori.. mana boleh bukak butik jual tak ori… kalau beli tepi jalan ke lain cite laa.. pelik sikit cite kau ni

        made in china tak semestinya tak ori… cuma kalau brand mcm LV tu aku x rasa kat china ada kilang LV sbb tu luxury brand..
        tapi kalau brand mcm gap ke VS ke mmg belambak kilang serata dunia

        please get your ‘story’ right before posting.. *peace*

        0

        0
  5. fuyooo says:

    thumbs up bella…nie lah artikel yg plg bagus anda keluarkan awal 2016. ayat paling win “The fact is, money really cant buy happiness. Satu hari nanti pasti anda akan tahu apa maksudnya.” —–> laen kali kasi “bold” + bigger font size…hokeyyyy

    0

    0
  6. SayaAdaFinals says:

    Ahhhh pedas. Aku tak makan cili padi but masih terasa pedasnya. Terlalu deep ayat last kau nara.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    x salah manjakan anak….kalau aku ada duit aku pun belanja anak2 juga.

    0

    0
  8. Propa says:

    org xdengki pun dgn rezeki ank awk tu che ta, tp dia belagak lebih dpd awk.. belagak x beli brg online shop sbb dia selalu beli pakai cash..online shop pun pakai cashh dik oii bukan daun pun

    0

    0
  9. Anonymous says:

    mak dgn anak sama..ambik gambar beg kertas berjenama mesti nak ada kat sebelah…itu namanya tak riak?..yg mak mandang ckp org dengki dengki dengki tak habis2..

    0

    0
  10. kak moon says:

    jangan asyik mendongak langit, takut terjatuh dalam lubang ditanah. tiada siapa berdengki che ta, org nasihat tanda sayang untuk saling mengingati akan baik buruk sesuatu perkara yg kita buat.
    pandang jauh kedepan apa kesan2nya akan datang, bukan hanya merasa seronok masa sekarang takut tergadah masa akan dtg.
    sekurangnya dah bersedia dari awal jika hidup susah.
    roda berputar. btw keselamatan anak2 tu penting, takut di aim org yg berniat tidak baik jika terlalu show off camni.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Belajar buat duit bebanyak dulu dik sebelum belajar buang duit.
    Takdenya org dengki dgn kemewahan kau tu. Anak Sultan Brunei pun takde bagi statement sampai tak tahu nak shopping kat mana mcm kau tu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      hahaha betul…anak raja Brunei bukan setakat Paris, round the world dia pegi, shopping sakan..takde la pulak nak bagi statement yg poyo mcm tu….. ” Whoever said money cant buy happiness simply didnt know where to shop ” .. ni klau diaorg baca statement budak mentah ni konfem ada yg gelak!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalu x mampusis, cakap je x mampu.
        x payah nk heret nama sultan brunei.
        nampak sangat melayu2 kt sini busuk hati.
        eeee…yucks.

        0

        0
        • Pak Engku says:

          nak banding dgn sultan brunei buat pe…bandingkan diri korang yg pergi holiday pun setakat port dickson je.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Siapa bilang aku xmampu?… bukan paris je aku dah gi…d whole of france…monte carlo,nice,cannes, lyon,mont blanc…bordeaux etc… banyak lagi lah..

          0

          0
      • Anonymous says:

        alang2 heret la nama Bill Gates sekali…yer dok?

        0

        0
      • ijam says:

        anak sultan brunei beli barang pakai lori dtg hotel. tak payah pergi kedai pun tak berlagak kannnnnnn

        0

        0
  12. ds najib says:

    hahaha setakat xsampai 2.6B dlm akaun xpayah gebang besar beli belah di paris.. puiihh..
    duit aku byk lg pun xmenunjuk sangat. org lain yg korek cari maklumat jadi heboh.. sioott jer

    0

    0
  13. unknown says:

    bkn dengki dgn ape yg korang ade..cuma aku kesian dgn ape yg korang xde…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    love che ta!!!

    0

    0
  15. semut api says:

    che ta ni murah rezeki sebab dia x berangan. peramah orang nya.
    yg ko? belum apa2…dah kekwat. laki korang dah lah buruk. duit haram xde pun dlm saving akaun. hehehehe.

    0

    0
  16. Tipah says:

    kalau dah sibuk mendengki..mcm mana korang nak dapat duit mcm che ta ni? kerja la weiiiihhh. samdol la kalian!

    0

    0
  17. wanita berkalong sorban says:

    word dia tu,,,tak sesuai,,,”Whoever said money cant buy happiness simply didnt know where to shop.” cer imagine org x berduit…nak shop apa? kat mna? cuba rasakan perasaan org lain…x terguris? anak2 org x berada?..sya doakan kebaikan untuk keluarga che ta,,in shaa Allah sgka baik..mungkin che ta byk menderma ..

    0

    0
    • Mimi says:

      betul. yang ni i setuju.
      bukan soal dengki tapi kalau takde duit nak buat camne.
      anak orang sebaya ammar ni ada yang terpaksa berhenti sekolah sebab nak kena bagi laluan dekat adik adik pula untuk belajar.
      so bila budak macam ammar ni yang obviously tak pernah hidup susah malah berbelanja mewah dan bermegah dengan duit ibubapa, you rasa apa perasaan orang lain?
      ada rezeki lebih nak bermewah tu tak perlu kot nak canang satu malaysia dalam situasi ramai yang dihimpit kedaifan.

      dan apa yang cheta show dekat instagram tu lebih kepada riak bukannya berkongsi. kalau kongsi dia akan buat instagram personal untuk keluarga dan rakan terdekat yang simply memahami.

      dan respon orang kepada ammar dan cheta bukannya dengki tapi terguris hati dan bersedih. semua orang pun berusaha tapi rezeki tuhan bagi lebih kepada cheta dan keluarga, so janganlah defensive dekat instag kata orang dengki as if orang lain tak berusaha.

      0

      0
  18. dana says:

    takde sapa lah dengki…
    dato vida tuh lg mewah dr cik ta kot tp dia simple n selamba je….
    oooopsss….

    0

    0
    • debunga bum bam says:

      Dato vida ada ckp ms kena intvw dgn paknil “segan nak pakai chanel ni sbb tak bling2”. Dia tnjuk crown/handbag/ car collection and rumah worth 22m. Tp ntahla kan kalau dia buat xde nak rasa dia riak ke mcm mana? Ni bukan kt personal social media ok?

      0

      0
  19. LOL says:

    abang nara sakan bergossip…hanya mampu shopping kt zalora dot com je….

    0

    0
  20. WiDHuRi says:

    In the First place adik, It’s not your money and you didn’t work for it. So… Automatik ko tak boleh buat jurat duit tu can bring happiness ke tak? Hidup belum lama, perjalanan masih jauh… masih ada keluarga and kawan yang dok menghimpit (yg mana more than half of it sebab nak ko blanje je)… u r definitely not entitled to comment whether or not money can bring you happiness. Bila ko dah matang sikit, ko dah tau mana yg palsu mana yg tak… ko dah kerja kuat untuk duit ko… baru ko komen balik boleh bagi happiness ke tak ye dik.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sudah lah kak…spender akak pun made in china.
      pleasee lah. simpan saja ceramah akak tu kt anak2 akak ye.
      k byeee.

      0

      0
      • anti hipokrit says:

        agree, minah bertudung tapi hati tetap busuk. kalau betul2 maksum xkan masuk sini bergossip la sis. pathetic.

        0

        0
        • minah jambu gerek says:

          jangan pecaya ngan minah tudung…tk tengok tv ke ! minah tudung curi kt kedai emas satu dulang dia curi fuh steadey lah minah tudung ! sape punye salah ? minah tudung ke atau owner kedai emas tu ? dh tentu la owner kedai emas tu yg salah kenape tk lock ! n kenape tk ada orang jaga semasa orang2 tu gi solat ? dia ingat ini negeri aaaaaarab ???

          0

          0
        • minah haru biru says:

          minah tudung konon maksum. padahal…hati berkeladak.m

          0

          0
        • nenek ko! says:

          pakai tudung….gigih bergossip. baik bertelanjang aje. n

          0

          0
      • Anonymous says:

        Masa dia beli spender,ko mesti ada dgn dia kan….pasal ko pun beli…haha…

        0

        0
    • Anonymous says:

      melayu2 poyo. tudung pun nampak cam beli kt kedai bundle…

      lalalala…

      0

      0
  21. bola maniss says:

    agak2 la wei… anak2 org yg kurang kemampuan p skola pn xde beg, kasut koyak, stokin koyak, duit belanja pn xde. Aduhai sedih tau. ko plak tunjuk mewah padahal keje pn x lagi. beringatla, hidup masih lagi umpama roda. belum ada pindaan lg setakat ni. SEKIAN.

    0

    0
  22. hanapiah says:

    bella jelos….kesian nyer. patutla iklan penuh je. iklan jenama sampah. org2 dlm ni mampu la beli barangan sampah camtu.

    0

    0
  23. tun m says:

    byk pulak hati busuk dlm ni. 2016 dah…melayu2 masih kuat dengki.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    melayu2 busuk hati…omg, byk kt atas tu. kesian kan?
    busuk mcm taikkk. layak pergi holiday kt zoo air keroh je.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    tahniah che ta….we love u.

    0

    0
  26. Miley says:

    yassss.. che ta…she got paid. what about you guys????

    huhuhu

    0

    0
  27. nak cubit sikit says:

    che ta is laughing her ass off to haters on the way to her bank…. ;)

    0

    0
  28. koko says:

    haters kena bertubu-tubi….kesian nyerrr.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    buruk benar perangai minah tudung dlm ni. eeeee….yuckky.

    0

    0
    • Acronym says:

      Orang bertudung busuk hati eh.. hmm..Hanya kerana pakai tudung je ke? kalau dia pakai tudung saji baru suci? hahahahah

      0

      0
  30. Anonymous says:

    kenapa aku ckp che ta riak dn ske menunjuk??sbb RAMAI lg org kaya y LG KAYA DARI CHE TA ni tp xde laa 24/7 nk tayang kat media sosial…huhu…jgn sentap yee kipas ssh mati che ta..

    0

    0
  31. juju says:

    Whoever said money can’t buy happiness simply didn’t know where to go shopping. – Bo Derek. Itu bukan kata2 dia pun, dia ciplak ayat orang terkenal.

    0

    0
  32. aha says:

    syahida ni baru keluar tanjung rambutan ke? Gatal gila + psiko + mulut jahat = geli!!

    0

    0
  33. ikan says:

    whoever said money cant buy happiness never had enough money.. kalau x bahagia 100% pun at least dah tak payah la bangun pagi teringat itu ini nak kene bayar tapi tak cukup duit

    0

    0
  34. Anonymous says:

    gatal nya.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    errkk..rata2 komen kat cni tak boleh pakai. Bagi ak, mmg suka hati dialah sebab dia kaya gila..tp bab riak ni mmg nmpk sgt pulak. Ada kawan ak, selalu g oversea, upload sna sini, x lawoo mana pn org2 nya, simple2 ajalh, tp sy xsuka sbb riak. Jadi xde beza engko cantik ke or x cantik ke, anak ko cam org putih ke or jawa ke..kalau dh riak, xde sape yg suka pangai riak tu.
    Papepn..smoga dimurahkan rezeki che ta ni, moga2 jd billionaire pulak stu hari nnti, tp jgn lupa yg susah, dan be humble. Lps ni prepare lh utk gambar2 melancong che ta lg, mgkn dh trlmpau kaya, next vacay dekat marikh pulak..

    0

    0
  36. jemilah says:

    Whoever said money cant buy happiness simply didnt know where to shop.
    kalau duit mak bapak bagi boleh la cakap gitewww
    cuba kerja sendiri taulah hakikat being independent sangat susah beb
    fresh graduate engineer pun RM2500 ++
    tolak epf 11% Socso, PCB, rumah sewa, api, air, duit lrt, duit bas, duit kete, ptptn, parking tol, touch n go…balance tinggal bape je
    Yalah mak dia banyak duit juta2 apalah sangat london tu
    mcm gi sentul je
    Tak jeles pun dgn anak che ta, sbb udah rezeki die…
    enjoy la sebanyak mana dia nak enjoy
    hidup die, duit die suka hati dia
    cuma statement tu agak menunjuk2 sikit
    ustaz don, harun din, ustaz ebit liew takde buat statement gitewww dik
    i cent from me

    0

    0
  37. sukasukiku says:

    kalau macamtu la dia layan anak..maksud dengan kemewahan tunggu la nanti kalau dah xdak wit..ada duit sayang mak, takdak duit get lost mak. itu semua tak mustahil bnyak dah terjadi

    0

    0
  38. ger says:

    aiyo gatal nk mampus. tak kawin lagi ke? pi cepat2 nikah

    0

    0
  39. hugy says:

    Yang like ni mesti syahida ni sendiri. kesian perangai mcm ni

    0

    0
  40. MAK JEMAH says:

    Untuk pengetahuan che ta… cara anda menuju kepada riak…. tiada siapa yang dengki pun… itu hasil usaha anda…. tiada siapa kisah pun…. mungkin sekarang anda dilimpahkan rezeki mana tahu … ALLAH boleh tarik kemewahan anda bila-bila masa sahaja… cara anda … fikir-fikir

    0

    0
  41. melati says:

    Seumur hidup saya ini lah org yg pertama dia Mewah….,..lebih kurang gan Neelofa….aritu Neelofa tak reti aper itu RM50 juta…arini Che Ta plak kater jgn dengki gan kemewahan dia …kalau Kak Ros terbaca lah mahu dia kahak kan Che Ta ni…..menggong punya Manusia….dh lama kita merdeka , masih ader lg org2 utan cam Che Ta ni…setakat beli cincin berlian gi obersi sana sini ko kater mewah…..??? kelakor2 Che Ta ni…2×5 gan Neelofa..

    0

    0
  42. melati says:

    Seumur hidup saya ini lah org yg pertama ngaku dia Mewah….,..lebih kurang gan Neelofa….aritu Neelofa tak reti aper itu RM50 juta…arini Che Ta plak kater jgn dengki gan kemewahan dia …kalau Kak Ros terbaca lah mahu dia kahak kan Che Ta ni…..menggong punya Manusia….dh lama kita merdeka , masih ader lg org2 utan cam Che Ta ni…setakat beli cincin berlian gi obersi sana sini ko kater mewah…..??? kelakor2 Che Ta ni…2×5 gan Neelofa..

    0

    0
  43. Wawa says:

    Ala anak che ta dapat shopping sakan sebab guna duit mak dia..tgk la lagi 10 tahun akan dtg mcm mana..apa che ta masih laku lagi ke tk..sorry to say la tapi anak che ta ni lagi2 yg sulung tu mcm berlagak nk mampos!! Mungkin kengkawan dia semua berkepit dkt dia sebab dia ni anak che ta..cuba klau dia tu nobody..

    0

    0
  44. Lara says:

    bukan dengki, apatah lagi iri hati, cuma jaki. hope mereka papa kedana satu hari baru tau langit itu tinggi. kau yang mintak kena maki kan. #takeursoonbrokeasshome.

    0

    0
  45. che tu says:

    nak jadik anak che ta…….

    0

    0
  46. Kemboja Putih says:

    The truth is… Allah is testing you madam!
    antara kamu sedar atau tak ajer..

    0

    0
  47. Wait haa wait says:

    Aku komen pasal status insta dia. Whoever said money cant buy happiness simply didnt know where to shop. Yaya wait until your mother die and all the happiness will fade away from you.

    0

    0
  48. Anonymous says:

    ” Whoever said money cant buy happiness simply didnt know where to shop ”

    okey, then wait until you realized not everything’s can be bought. health, child, love etc.

    0

    0
  49. Cemuiihhhh says:

    Bak kata penulis:
    “Tidak salah sebenarnya untuk sekali sekala menerima teguran daripada orang ramai, kalau betul pun mampu untuk berbelanja besar di luar negara keep it low profile sudahlah agar tidak membuatkan mana-mana pihak tersinggung.”

    Aku kata: (dgn hati yg geram)
    NAK SHOPING PENUH KARGO PON BOLEH TAKDAK HAL LAH. ORANG BUKAN DENGKI BUSUK HATI DAN SEBAGAINYA..TAPI ORANG MELUAT…!!!
    Kau bole pikir x yg kerabat diraja yg lagi kaya-raya pon TAKDE PERANGAI JAKUN DAN BATAK semua kejadah nak uplod dan tayang kt instragram. BIASANYA ORANG YG SUKA MENAYANG MENUNJUK SEGALA HARTA BENDA MAK NENEK KARUN DIA TU (walaupun dia kata takde niat nak menunjuk2) ADALAH ORANG YG PERANGAI JAKUN a.k.a BATAK

    Ibaratnya macam KADUK NAIK JUNJUNG. macam ayam berak sekampung. Hah gitulah hangpa che ta seketurunan. Aku rasa zain, shasha yg famili diorang pn mmg dah loaded tu idok ler nak menayang bagai nak rak. CHETA ni dulu x merasa kemewahan sbb tu skg jd JAKUN sgt. Cemuiiihhhh aihh..

    Aku kata dgn hati yg dah sejuk:
    “KEBAHAGIAAN TAK PERLU DITAYANG-TAYANG” cukup dengan kita ada perasaan mengucapkan SYUKUR dalam hati kepada ALLAH SWT. Ingatlah bahawa NIKMAT ALLAH YG BERI DAN ANYTIME BOLEH DITARIK BALIK JIKA KITA KUFUR.

    0

    0
  50. Doa utk smua says:

    Ya Allah berilah petunjuk dan rezeki yang melimpah ruah kepada semua pembaca beautifulnara. Amin.

    0

    0
  51. Hariss Ahmad says:

    Islam melarang umatnya untuk menunjuk nunjuk.. Artis malaysia ni hidup terlampau nk bermewah mewah… Stiap kali majlis anugerah, kene pakai baju baru… Ape salahnya pakai baju yg lama? Diorng tak sedar yang kwsp xde… Bila tiba masanya perlukan duit untuk rawatan, mase tu rayu untuk derma… sepatutnye rezeki yg ade tu kite simpan dan sedekah ke jalan Allah…

    0

    0
  52. Junaidi Ahmad says:

    Islam melarang umatnya untuk menunjuk nunjuk.. Artis malaysia ni hidup terlampau nk bermewah mewah… Stiap kali majlis anugerah, kene pakai baju baru… Ape salahnya pakai baju yg lama? Diorng tak sedar yang kwsp xde… Bila tiba masanya perlukan duit untuk rawatan, mase tu rayu untuk derma… sepatutnye rezeki yg ade tu kite simpan dan sedekah ke jalan Allah…

    0

    0
  53. anon says:

    Takde org nak dengki pun rozita ooi…..org cume menyampah & muak duk asek menonjol2kan sngt kemewahan. FYI rozita, ramai lagi yg jauh lbh kaya drp kamu. Eksyen lbh makcik ni. Nak spend duit kat anak2 tu ok je, TAPI TAKYAH LAH NAK DI UPLOAD & MENAYANG2 KAT ORG….MELUAT BETOL..
    Nak gih bercuti pun, pergi je. Kenapa kecoh seluruh m’sia. Aku lagi banyak berjalan round dunia drp ko, siap duk luar negara bertahun2, tapi takde nak menunjuk pun kat kawan2 aku, kat FB or insta aku.. NENEK RIAK RIAK RIAK RIAK RIAK

    0

    0
  54. summer says:

    Tak salah berbelanja with your hard earned money. Problem is the caption. That kind of caption, dgn gambar yg baru lepas berbelanja kat Kenzo etc, memanglah it’s just a quote, tapi benda tu buat awak nampak riak walaupun bukan itu niat yg sebenar.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul2. Cuba la cakap alhamdulillah hari ni masih ade nyawa nk shopping, ade tenaga nak melancong, ade rezeki lebih utk beli barang2 baru. “tiada garis dApat memisahkan segalanya kudrat Mu tuhan”

      0

      0
    • acronym says:

      Betul2. Cuba la cakap alhamdulillah hari ni masih ade nyawa nk shopping, ade tenaga nak melancong, ade rezeki lebih utk beli barang2 baru. “tiada garis dApat memisahkan segalanya kudrat Mu tuhan”

      0

      0
  55. dina says:

    nak shopping sakan shopping lah…tapi.. perlu ke buat statement mcm tu?
    kerja pun tak lagi….macam mana che ta didik anak ni sebenarnye….sombong betul..
    si aisya pulak kecik lagi dah di expose kan dan jadi model or duta brg bayi….pakai gelang emas …show off lagi.

    0

    0
  56. Yekeni says:

    Apabila Allah menguji kita dengan kesihatan yang tidak beberapa bagus. Apabila kita merasa nyawa kita telah berada dipenghujung, kita akan mengerti bahawa sebanyak mana harta dan duit, sekerap mana kita boleh shopping, secantik mana kita boleh sarungkan pakaian ke tubuh kita, seberat mana barangkemas bergantungan ditubuh kita, semua itu tidak bermakna.

    Kesedaran kita bahawasanya, adalah amalan kita yang mungkin kita memperlekehkan selama hidup. Sholat kita yang mungkin tidak lengkap. Kita akan menyedari yang harta kita sebenarnya adalah amalan kita. Pakaian kita hanya kain putih semasa dipersiapkan untuk menemuiNya.

    Kita menyedari masa kita yg terbuang mengejar harta yg lebih dari cukup untuk kehidupan seharian sehingga kita terlupa bahawasanya masa itu boleh diluangkan bersama Nya dan yg disayangi.

    Di situ kita akan rasa sebaknya..

    Al Fatehah untuk ayahku… Aku akan lebih berusaha untuk menjadi anak yang beriman. Jikalau aku tidak menjaga mu dengan sempurna masa kau ada, akan ku menjagamu dengan lebih baik kini. Akan ku hadiahkanmu hadiah yg lebih bermakna dari segala harta benda duniawi.

    Peringatan untuk diri sendiri, the next time i shop, i must remember to buy 3 kain batik lepas dan 3 tuala….. Agar diri tidak alpa dengan kesibukan duniawi…..

    Amin….

    …………….

    0

    0
  57. Anonymous says:

    Aisyaah dah besar mesti tanya cikta “kenapa abang2 aku muka jawa & macam mr.bean pun ada?….xsama dgn aku?…

    0

    0
  58. KAK PEAH says:

    X PELAH DIK…AWAK TO SIHAT LAGI KAN..ESOK2 KALAU ALLAH BERI PENYAKIT..HARI2 NAK KENA DIALYSIS KE..HA MASE TO BARU TAU..MONEY CAN BUY HAPPINESS OR NOT…BAK KATA JALALUDDIN HASSAN..’SIHAT ITU KAYA’

    0

    0
  59. Jiran ko says:

    Jangan riak sangat oii

    0

    0
  60. win says:

    sepatutnya tak payah tunjuk kalau taknak orglain dengki . bukannya org tu salah pun tpi yg salah ialah yg menunjuk2 rezeki tu. tak elok. hidup bukan selalu diatas. manalah tahu ade masanya dibawah nanti org xnk bantu kita sbb masa kita diatas penuh dgn kesombongan. .

    0

    0
  61. me says:

    Che Ta ni dah millionaire , jadi, aku tak heran la dia beri kesenangan or nak bagi ape2 utk anak2 dia dah mmg mak diorg loaded , yg aku heran so far 13 hari kt London 13 jaket winter yg lelaen style lelaen kaler termasok jaket winter anak2 dia .. bygkn berape byk bag lugage diorg usung .. perhhhh mmg Diva !! hahaha

    0

    0
  62. uisss says:

    jgn lepas ni ammar keluar dgn statement lagi worst dah la like korg yg miskin tu kalau teringin nak shopping camni, get a job and get a life, jgn makan gaji dan malas.

    if dia memang come out with this statement mmg org akan bash dia double triple. dia beruntung ada ibu yg kaya dan dimanjakan dgn money that can buy happiness. ibu dia berniaga menjadi sebab bermodalkan sejumlah wang yang banyak jadi kos pembuatan rendah untuk setiap unit, bonus artis untuk marketing and networking, dll kelebihan. tak dinafikan dia ada jugak cabaran dlm bisnes tapi mungkin cabaran lebih kecil berbanding kelebihan yg dia ada.

    cuba pandang pada peniaga kecil yg bermodalkan sekadar ratus atau ribu shj. kos untuk satu unit besar, untung pasti kecil lepas tolak marketing and packaging lagi. plus satu lagi kekurangan untuk peniaga kecil melayu ialah hasad dengki sesama peniaga (sihir dan santau). tgh sedap2 meniaga esok lusa kedai dah takde customer.

    cheta mungkin tak kena atau pernah kena tapi sebab dia berduit mungkin dah minta tolong ustaz tawarkan dan sebagainya. bukannya terlalu percaya atau back up peniaga kecil yg susah naik tapi itu realiti. ada juga peniaga kecil yg menjadi mcm calaqisya, popsmalaya, etc…tapi bila make statement sila jaga sensitiviti.

    Allah sendiri dah kata dalam dunia ni seimbang ada kaya, ada miskin, tapi jgn sesekali kau tindas mereka yg miskin. satu yg semua kena buat ialah bersyukur. miskin ujian, kaya itu juga ujian.

    “kami jadi setiap yg dilangit dan dibumi sebagai perhiasan bagi kamu untuk kami menguji siapa diantara kamu yang terbaik perbuatannya”.

    p/s : duit dia lantak dia lah. tapi jangan bercakap seperti tidak belajar agama. fikir dulu sebelum cakap.

    0

    0
  63. Apak ko says:

    Alahai..muda2 dah riak. Padahal mak engkau setakat jual muka. Nikmat dan rezeki bila-bila masa Allah boleh tarik dek. kalau rupa dah macam jin pakai baju berjenama pon rupa jin jugak

    0

    0
  64. salmah says:

    jgn2 baju winter pun di taja di sana kot? rasa2 pakaian di taja

    0

    0
  65. Hamba Allah says:

    Dengki???? X dengki pn.. Cume satu nk ckp che ta ni x prnh tgk agaknye cerita tanggang n anakku sazali..klo rse bnyk duit tu xyahlh nk menunjuk sgt perasaan org yg xde duit anak2 yatim x fikir ke?

    0

    0
    • Anonymous says:

      ske hati dialah…ape lah ko plak yg ssh…ank tanggang ke…batu belah bertanggkup ke…klu jd pape diri dia…bkn ko yg tolong beli beras utk dia pn…udah2 lah….sibuk hal org…jge hal sendiri sudah….

      0

      0
  66. Anonymous says:

    kentut itu nikmat Allah..

    0

    0
  67. leen_cute says:

    Apelah nk dengki sngt…rezeki dia allah yg tentukan…ske hati dialh…nk shopping…dr jadi ibu tunggal, brkahwin smpi brbelanje pn org sibuk…biasenye org yg penyibuk ni dia jeles…hahaha….

    0

    0