Written by Bella | August 17th, 2016

Sejak minggu lepas lagi, hangat sungguh dengan gosip penyanyi Indonesia, Datuk Rossa yang dikatakan sudah berkahwin dengan seorang kerabat diraja Pahang.  Rossa yang terkejut membaca berita berkenaan telah tampil menjelaskan perkara sebenar dan sekaligus menafikan khabar angin berkenaan.

Sebaik saja membaca artikel yang dikirimkan seorang teman, memang saya terkejut kerana cara penyampaiannya seolah-olah ada saksi di tempat kejadian, walhal perkara itu tidak benar. Saya tidak marah, tetapi kecewa kerana artikel itu seperti mengesahkan saya sudah berkahwin. Kalau gosip, tulislah seperti gosip.

Alhamdulillah, ramai teman saya di Malaysia termasuk kerabat negeri itu sendiri tidak percaya dengan gosip berkenaan. Mujurlah juga keluarga saya tidak mengetahui mengenainya.  Apa yang penting, kekasih saya juga tidak percaya akan cerita itu.

Rossa juga dengan tegasnya berkata, jika benar beliau sudah mendirikan rumah tangga dengan kerabat diraja, beliau meminta mereka yang membuat dakwaan liar itu untuk tampil dengan bukti bergambar.

Jikalau ada foto yang menunjukkan hal terbabit, tolong kongsikan! Tetapi, jika tiada bukti, tidak elok ditulis sebagai berita kerana saya rasa ia hanya merugikan. Terima kasih dan semoga ada jalan untuk memperbaiki hal yang tidak baik ini.

Menurut Rossa, beliau sama sekali tidak mahu terlibat dalam mana-mana kontroversi dan fokus beliau selama ini adalah terhadap kariernya sahaja.  Rossa sebenarnya khuatir jika isu ini membuatkan peminatnya memandang negatif kepada beliau.

Sumber Berita : BH ONLINE

14 responses to Rossa Nafi Sudah Berkahwin Dengan Kerabat Diraja

  1. Anonymous says:

    beriya nafi..gossip yg laen buat lex je.
    kwen dgn ex maya matahari kot

    0

    0
  2. Anonymous says:

    kata bercinta dgn afgan tu apa pulak kak ross?

    0

    0
  3. Anon says:

    dia ni bkn ngan afgan ke?

    0

    0
  4. kreme says:

    apasal rasa macam berita dah basi je??

    0

    0
  5. Kah says:

    Takde ke cerita pasal kim kardashian ke, kendal jenner ke, gigi hadid ke, taylor swift ke, selena gomez ke….

    0

    0
    • Google Sextape Kim Kardashian says:

      Hey.. cuba you google image “sextape kim kardashian” .. you akan nampak kim k punya vagina color coklat lepas tu vagina dia bekas shave dah tumbuh bulu.

      0

      0
    • cricket says:

      Buat apa nak baca psl fake white trash semua tu. Mengada2 ko ni, ni kan blog gosip m’sia. Gihlah baca daily mail tu kalau nak tau sngt psl kartrashian tu. Aku bkn setakat baca, siap mengomen lagi…

      0

      0
    • Jenny says:

      Selena gomez tu x abis2 x boleh move on dari Justin Gayber… padahal Justin Gayber deactive IG dia sebab kena serang dengan fans kpop… bukan sebab selena gomez pun.

      0

      0
  6. anon says:

    buat apa lah duk hadap sangat ke kerabat diraja. Kalau kawen dengan dia org ni semua mmg tak kekal lama sb semuanya mata keranjang, tak cukop dgn sorang, wat sakit hati adalah. Lbh baik kawen dengan yang baik & beriman.
    Tapi agaknya dia orang ni kejar publisiti je kan. Uhh kalau bagi kerabat free kat aku pn aku tak nak, even sultan brunei pun….hehe….tapi duit dia aku nak lah.

    0

    0
  7. Bibik Indon Sengkek Si Rossa says:

    sape nk cium taik idong saye?? saya kasi seposen!!!!

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Dah elok2 balik haji pakai tudung, buka tudung pulak. Lagi satu kemusykilan ni, apa sumbangan dia kat Malaysia ni yg boleh dpt datuk? Gossip dia kawen dgn kerabat aku x heran sbb mana2 artis pun suka kembang semangkok kalau dpt couple dgn kerabat.

    0

    0
  9. abnglong says:

    kerabat raja pahang memamng selalu dikaitkan dgn artis artis

    0

    0