Written by AbangNara | April 10th, 2014

Susah menjadi orang sejelita Rossa ini. Ada saja khabar angin dan gosip yang bertebaran. Tambah pelik apabila penyanyi yang berasal dari Indonesia ini dikatakan mempunyai hubungan cinta dengan kerabat diraja Malaysia. Memang agak tak masuk akal tetapi itulah dakwaan yang bertiup kencang sejak kebelakangan ini.

rossa

Tampil menerusi Harian Metro hari ini, Rossa menafikan dakwaan tersebut dan mengakui kini sedang bercinta dengan seorang ahli perniagaan dari Indonesia yang berstatus duda. Kata Rossa:-

Saya pun terkejut bila dapat tahu diri saya digosipkan “bermadu” dengan kerabat berkenaan. Hakikatnya, hubungan kami sudah lama rapat, sebelum saya berkahwin lagi dan hanya sebagai kenalan baik saja dan tidak lebih daripada itu.

Pada masa sama saya juga sering memenuhi undangan persembahan dari pihak istana terutama persembahan sempena majlis ulang tahun keputeraan sultan pada setiap tahun.

Bukan saja undangan daripada pihak istana, saya juga pernah membuat persembahan undangan daripada isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor sebelum ini.

rossa

Hebat jugak Rossa ini mendapat undangan daripada golongan VVIP di Malaysia. Memang murah rezeki sungguh. Kalau Abang Nara pun teringin juga nak mendengar Rossa menyanyi secara “live”. Lagu-lagunya pun memang menarik dan sedap didengar. Semoga rezeki Rossa di Malaysia semakin murah dan semakin banyak mendapat undangan nyanyian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

48 responses to Rossa Nafi “Bermadu” Dengan Kerabat Diraja Malaysia

  1. sebuk je kak mah says:

    hai kak Mah pon nk jgk lyn lagu rossa ..mesti bayor beribu .. duet sape la tu kn … membazir sgt .. ak dgr sore rossa ni kt radio jer free jer xpyh kuar blnje ..suh rkyat berjimat tp bini menteri sndri kasi abes duet rakyat … oh Mesia .. syukur masih aman …

    0

    0
    • gulp…..jelita kerrr?? mulut lebar besar……
      owh i see, ptutlah dpt tittle datuk rossa……da lama knl and kenalan baik kerabat raja….cmtu storynyerrrr…….puiii

      0

      0
      • Kak Jemah says:

        datuk CT lagi sedap suara….

        0

        0
      • Olga says:

        ohh…kaedahnya. apa sumbangan si rossa ni pada malaysia..aku pun tak pasti. tup tup…dapat pangkat datuk.

        0

        0
        • Jngn buruk sangka says:

          Olga dan adek2… Rossa ni duta senyap antra 2 buah ngra. Klu dia nyanyi utk vip & vvip akn berkumpul. Bkn bisnzman dr indon tp seluruh asian ye…. Dorang klu berkumpul akn ada DISKUSI PERNIAGAAN. Mrk tu da PENAT KEJE, takkan la nak pegi Open Konsert plak. Mrk pun nak jg berhibur. Di situ lah terdpt MAKLUMAT PROJEK MEGA dlm@ luar negara. Kamu ingt PROJEK CAP AYAM ke?. Bilion of dollars involve ye… Nampak kecik sumbangan dia nyanyi tp vip,vvip ada favourite singer dorang sbb tu Dato siti kaye dan rayer… untung sesiaper penyanyi yg jd pilihan vvip…

          0

          0
        • Jngn buruk sangka says:

          Adek adek ini SUDUT PERNIAGAAN jngn ler kecik ati.. aku pun tak paham kene dislike.. bg informasi buke minda pun salah…Klu TAK DA AHLI PERNIAGAAN BAWA PROJEK mcm mana NEGARA NAK MAJU.. VVIP suke ROSSA terima jer la hakikat. KAMU INGT JUTAWAN KAT INDON TU sengkek ke.. duit 7 keturunan tak habis tau.. Rossa bw delegasi Perniagaan Indonesia, spura, brunai ke Msia. Berdoser besar kamu buat fitnah n buruk sangka. Penduduk indon tak seimbang jurang kaya dgn miskin sngt ketara…

          0

          0
        • Jngn buruk sangka says:

          Ada seorang penyanyi 70an.. dapat Datok gak hnya menyanyi kat prvt function n event utk vip msia. Aku tak ingt name dia Biduanita Negara sekali sekali shj kuar tv. Klu bab hukum agama bab nyanyian aku tak masuk campur… aku hnya bg tau yg facts shj. Klu bab agama jwbnya BN akn ditutup… Rossa tahap ng asian.. org yg slalu pegi majlis tertutup tau laaa… takkan nak msk press . Vvip are involve here jd smua nak privacy penat keje pikir bizns….

          0

          0
    • Olga says:

      ROSSA BERMADU NGN ROSMAH KE?????MATILAH ROSSA KENA BOM NGAN ROSMAH MCM ALTANTUYA DULU

      0

      0
  2. mak jemah says:

    Soalan ; Lawa ke Rossa ni kalau tak mekap?muka macam bibik je.Beza dia ada pangkat dato.Duh!

    0

    0
  3. far says:

    no wonder dpt gelaran datuk..huhu

    0

    0
  4. ermmmm says:

    amboiiii bik…sasaran yg hebat2 aje…nk masyuukkkk byk…blk negara buat istana…hehehe…kelas ko jah..!!!

    0

    0
  5. hurmmm says:

    hurmmm x minat langsung lah..buat semak je.bnyk g kot artis malaysia yg layak dpt DATUK tp biasa lh industri sini akan bg la gelaran DATUK OR TAN SRI bila org tu dh meninggal..org malaysia je yg sibuk nk bg gelaran kat artis indon ni.org kita g sana dpt pe????

    0

    0
  6. nok gebuzzz says:

    hmm..bagus la..panggil la artis indon ramai2 lagi kat Malaysia ni..nyanyi 2-3 kali,pas tu dpt la pangkat Dato’…

    0

    0
  7. Ammar says:

    Comel sungguh Si Rossa ni kan?

    0

    0
  8. Beautifool Liar says:

    Korang semua pecaya tak 90% gossip pasal artis kat malaysia ni adalah betul?. berapa kerat je cerita2 artis ni fitnah or menipu..mula2 je menafikan, last2 betul juga kan..so its up to u guys nak pecaya ke tak gosip2 ni semua..

    0

    0
  9. cinta damai says:

    kami heran dengan rakyat malaysia , begitu suka berpendapat buruk kepala semua orang , komentar anda anda tidak sesuai dengan syariat islam , apakah bapak / ibu kalian mengajarkan untuk berburuk sangka kepada semua orang ?

    malaysia kan negara islam dan bermartabat tinggi ,,,katanya ??? ,, tp mengapa rakyatnya begitu suka berkomentar buruk dan menjelek jelekkan semua orang ( baik artis indonesia maupun artis malaysia ) ,,, cobalah kalian sadar akan kelakuan kalian ,,, ingat martabat bangsa di lihat dari bicara rakyatnya ,

    0

    0
    • Anonymous says:

      minta maaf…tak semua rakyat malaysia suka mencaci org lain,. saya dan rakan saya baik saja sama sahabat dari indonesia tidak kira apa jawatan mereka…n for ur info, saya bkn islam. saya tidak mahu komen bagi pihak mereka.

      0

      0
      • BETULKAN DIRI SNDIRI says:

        Cinta damai apa yg kamu kata Mmg Betul tp rakyat msia pun KENA KUTUK kat sana LG TERUK… Same jer perangai. TIADA BATASAN NEGARA,AGAMA, BANGSA,GENDER tp SIKAP INDIVIDU… Plz awk tolong check balik insiden2 yg berlaku. JNGN TENGOK SALAH ORANG tp DIRI SNDRI perlu d PERBETULkan.
        Jngn sebut Mak Bapak kami SUNGGUH BIADAP… salahkan individu yg tak berHemah. Saya bg sttmnt awk balik.. Mak bapak kalian di Indon ajar ank menghina parents org lain ke?…. SALAHKN INDIVIDU BUKAN RKYT MSIA DN NEGARA… AGAMA

        0

        0
        • BETULKAN DIRI SNDIRI says:

          Saya rasa klu awk ni seorg yg terpelajar, awak takkan kluar sttmnt Beremosi yg tak ada asas. Sttmnt awak menyebut Parents,agama, bangsa, negara. Klu d indon ruangan gossip lg dasyat dr sini. Saya sndri peminat rossa slalu pegi prvt konsrt dia. Komen awak akan menyebabkn cercaan 2 negara. Anggap ler ruangan ini asam garam hidup rossa sbg artis. Artis kami sndri teruk kena kutuk d ruangan gossip spt d indon juga. Ini bkn ruangan politik ye.. GOSSIP.. Klu mahu org faham awak.. sila guna akal jngn guna emosi… ini bersangkutan Silatulrahim bangsa, negara&agama

          0

          0
      • BETULKAN DIRI SNDIRI says:

        Cinta damai.. Kakak ipar saya org indon tp dia tak kena diskriminasi mungkin dia dr kalangan org berada di sana. Kluarga saya multiracial mcm2 ngra dan bangsa ada dlm kluarga kami. So saya tau criter politik n hiburan di sana. Tahun lepas cousin saya d bunuh disana ,dia seorg baik genius engineering millionare. Klu dia indonsian mati di msia, rakyt kamu yg beremosi mesti buat tunjuk perasaan di kedutaan. Memang itulah sikap rakyt kamu, jngn kamu deny. Kluarga kami nak mara rakyt indon buat aper sbb dia d bunuh olh individu bkn smua rakyt indon. Lg pun dia bnyk tolong rakyt kamu d sana. Al fatihah buat beliau.. Msia kehilangan seorg Genius peringkat global.

        0

        0
        • BETULKAN DIRI SNDIRI says:

          Cinta Damai nama kamu elok di tukar sj.. kamu bikin org mara. My sis in law send her regards 2 u. Dia kata jngn buat malu rkyt indonesia.. diam2 sje dehhh.. rossa bukan tokoh negara@pemimpin … cume artis… tergulin aku ketawa. Btw kami tak tuntut harta allahyarham di indonesia sana wlpn satu sen. D sana ramai org susah.. kami wakaf kesemuanyer. Jenazah di semadikan d Indonesia. Smoga d tmpt org2 yg soleh.Aameen

          0

          0
      • BETULKAN DIRI SNDIRI says:

        Anonymous.. sy tau awk bkn muslim.. tak ada kena mengena dngn agama yee…… yg ini ptriotik laa kwn…. Damai “siap kata martabat bangsa d lihat dr bicara rakytnya..”. Si Damai ni siap kata rakyt msia lagi. Kamu ni lepas tengkuk kamu sndri. Sah2 kamu ni tak pena ke indon @ tak baca politik semasa… klu kat indon artis dia klu buat silap.. siap kena cerca lagi kat luar… klu kat msia setakat bicara kat ruangan BN jer oiiii… mcm la d indon tu angelic sngt.. klu s damai ni nak menipu pun biar ler logik skit….

        0

        0
    • Syamsul says:

      @cinta damai
      eleh…rakyat indon tu lah yg teruk….time MH370 hilang…indon kutuk Malaysia, padahal dalam MH370 tu pun ada warga indon, aku siap baca lagi tweet orang indon…dorang cakap kenapa sibuk soal Malaysia MH370…kita kan benci sama Malaysia. <<<<< kau tgk jahat tak jahat komen indon.

      0

      0
  10. sha says:

    aku rasa betol la..klu x mcm mne dia dpt pgkt dato’..ak xjumpa lg sumbgn dia pd negara malaysia..selalunye berita mcm ni betol.klu slh da lme kna saman..

    0

    0
    • Jngn buruk sangka says:

      Adek sha sila baca my explaination kat ats bwh olga.. jngn salah sangka… berdose.. dia duta 2 buah ng… setakat nak saman tak ada ground untuk law suit. Tak ada faedah pun…

      0

      0
  11. Rakyat Jelata says:

    Tuanku, Tengku Mahkota, Tengku Muda,

    Jika gosip ini tidak benar, Alhamdulillah..Patik berharap agar tuanku-tuanku tidak berangan atau bermimpi lagi utk berkahwin dgn artis. Carilah permaisuri yang baik lagi solehah utk dijadikan contoh rakyat jelata. Cukup2 lah golongan artis diambil menjadi isteri.. tinjau-tinjaulah rakyat jelata tuanku..

    0

    0
  12. cik beltinsik says:

    agak2 kalau akak panggil rossa nyanyi kat wedding akak dia nak tak? bakal suami akak minat jugak kat rossa ni..asyik nyanyi lagu pudar..naik muak aku..

    0

    0
    • Anak Dara Tua Optimistik says:

      mungkin dah tiba masa ahkak ajar dia nyanyi lagu lain atau ahkak start suka lagu rossa jugak. tapi kan ahkak, lirik tu kan ke ada bait “lebih baik ku berselingkuh saja” haaaaa teng teng teng…

      tahniah ahkak, btw akak jan** ke andar**..whatever it is selamat wedding day. setelah unsingle nanti jgn lupa doakan yang masih single ya muah!

      0

      0
  13. BUNKFACE NO.1 says:

    Rossa ni dah tua….aku tak minat, k bye

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      kerabat di raja Malaysia negeri mana tu yg giler sgt hiburan ?
      tak sedar diri tua…bawak2 lah bertaubat.

      0

      0
      • bedface says:

        Bunkface .. namer ko pun da ada unsur hiburan… mesti ko slalu gi open concert@gig… hu…hu…hu… ko ni klu nak ckp org tngok namer ko….. jngn mare..

        0

        0
        • bedface says:

          Babe aka bunkfc… kerabat tu bkn giler hiburan… dorang tak gi open concert la… mak bapak kat bandar @ kg pun slalu tngk dengar hiburan kat radio tv,open cncert.. umah org kawin siap ada dj lg… karoke pun aku tngk kat kg kg pun ada… salah ke?

          0

          0
        • bedface says:

          Kerabat yg da berumur tu bnyk binezman dorang tak dengar@tngk tv slalu@tak gi open cncert@movie pun setahun sekali pun tak gi… kerabat yg muda2 pun sibuk cari duit lerr …. dorang nak berhibur sikit… kita ni jngn bersangka bro… cara masing2.

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          aku tak pernah pergi gig.
          aku ni hanya peminat bunkface. Aku bukan orang KL…kat area aku jarang ada open concert. Kalau ada pun…aku tak pergi.

          0

          0
        • bedface says:

          Nasib baik ko ngaku… habis tu yg ko ckp MCM TIN KOSONG LA… makcik2 warga emas yg gi konsert tu nape ko tak suruh tobat… hello bro ko duduk dpn komputer jer rupenyer .. ko tak suke tmpt sesak ko punyer pasal la. Akk pegi pendalaman.. atuk2 nenek2 makck2 tngk artis nyanyi lg… KLU Function tertutup org2 bersopan protokol… ko duduk mana? Sek rendah agaknyer ko ni… tak tau aper2 pasal hidup… adik klu tak tau jngn komen.. malu dekkk.. nampak sngt awak dok kat mana? Org kat kg pun da pandai skrang…. Nak tngok bunkface akk bwkan prvt gig. Tak sesak pun sbb exclusive.. mahal akk bayarkan… PEACEEE.. bdk kecik rupenyer

          0

          0
      • bedface says:

        Bunk fc ko ni duduk kat mana? Pondok ke?… aku tngk MAKCIK2 umur emas pun GI OPEN KONSET…. Org awam pun pantang ada konsert free aka open concert penuh weiiii…. tu ko nak panggil gillerr hiburan keeee…? Aku sukeee gi Open cncert .. meriahhhh… mcm2 peringkat umur ada… concert tertutup pun aku slalu giiii… bosan protokol… tp aku dpt tngk singer tu dr dekat… NGUTUK JER KEJE KO….

        0

        0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          aku tak pernah pergi konsert…dan tak akan pergi.
          aku x suka tempat orang sesak.
          Aku layan lagu bunkface jer….open concert aku tak layan.

          0

          0
        • bedface says:

          Alamak aku da tersilap …. tulis PONDOK.. kwn aku kata PONDOK tu adalah pusat pengajian agama yee.. aku maksudkan pondok dalam hutan.. sorry nt being sinical to org SEK PONDOK…

          0

          0
  14. Tak Gitu says:

    Murah sangat tittle DATUK kat Malaysia

    0

    0
  15. kisah benar says:

    Masa aku g taman negara pahang. Ada satu banglo dkt resort situ. Cantik amat. Staff kat taman negara ckp tu tempat persinggahan rossa bila nak main dgn kerabat pahang. Cite ni dh lama dh dkt 2thn pun so mmg btl pun rossa gundik raja no wonder cerai n dpt gelaran datuk. Puiii

    0

    0
    • benat tp salah says:

      Kisah benar… ko dngr citer org bkn nampak sndri… klu tak betul da jatuh fitnah… ko tau tak betapa besarnya doser fitnah ppuan berzina klu tak buat?.. dia cerai dngn kaki dia sbb laki dia buat perangai dgn ppuan lain…. klu ko ckp betul skali pun … jngn citer kat org… esok kat padang masyar aib ko kena buka… 7 doser besar .. MENUDUH PPUAN YG TAK BERZINA .. D FITNAH ZINA…. sekian timaksh

      0

      0
      • benat tp salah says:

        Ko bayangkan klu la citer ko betul tp saat ini rossa da bertobat nasuhah… pergh… mengundang kemurkaan tuhan…. terhadap ko… ko tak takut ke?.. baik sangka je la… ko tak baca kat atas ke? Rossa terkenal kat indon.. dia bw deligasi perniagaan…. in fact bf dia skrg jutawan tekenal.. duiit 7 keturunan tak habis makan… bila tulis biar minda kelas pertama…

        0

        0
  16. nira says:

    Semoga semuanya tida benar adanya, adnaikan benar utu akan menjadi resiko masing-masing individu.

    0

    0