Written by Bella | August 11th, 2015

Rita Rudaini nampaknya sudah merasa bosan apabila perbicaraan di mahkamah ditundakan lagi setelah bekas suaminya, Aidil Zafuan sekali lagi gagal menghadirkan diri ke mahkamah. rita

Luahan tersebut telah dimuat naik di akaun Instagram miliknya bersama sekeping foto beliau duduk di kerusi defendan dimana beliau sudah bosan asyik turun naik mahkamah.

ritaMuat naik terbaru Rita itu mendapat pelbagai reaksi daripada peminat, ada yang meminta beliau bersabar dan ada juga mempersoalkan mengapa Aidil tidak mahu menyelesaikan kes mereka dengan cepat.

Mungkin Aidil Zafuan ada sebab mengapa beliau tidak dapat hadir siapa tahu bukan? Apa-apa pun, cakap peminat tu ada betulnya, lebih baik untuk selesaikan kes tersebut agar tidak ada lagi sebarang masalah pada masa hadapan dan masing-masing boleh tidur lena selepas ini.

84 responses to Rita Rudaini Sudah Rasa Bosan Aidil Zafuan Gagal Hadir Ke Mahkamah Lagi

  1. enot says:

    Stupid and dumb lady….

    0

    0
    • Mamat Sahdo says:

      Tu la, mulut tu jgn lancang sangat. Mendapat la. Siap minta nafkah percutian lagi tu. Adoi la. Haha. Ko ingat ko saper? Datin Semah ke?! Ko layak bercuti kat Tanjung Rambutan je. Nak duit orang, berbudi bahasa sket. Kan ko yg akhirnya nampak spt melukut ditepi gantang…

      0

      0
      • melati says:

        susah la kalu ex wife betina meroyan x reti bersyukur. sampai kiamat pun kes kau x selesai. buat malu je. ngadu kt tuhan atas sejadah dah la. ngadu kat manusia dlm Instagram buatper bahlol?!

        0

        0
      • Lembu Gemok says:

        kalu aku pun x hingin nk pergi settle. dah la mulut jahat. lantak kau la. mcm dia je yg betul…..

        0

        0
        • Kiah says:

          Dah xde gossip lain ke? Mencirit la cerita cerai theyols ni. Semak kepala giler!

          0

          0
        • Anonymous says:

          alhamdulillah.
          seronok baca korg sumpah seranah org.
          padahal tak tau iperih org yg naek turun court nak bela nasib anak2.
          sanggup tahan caci maki, buang masa tenaga untuk bela nasib anak.
          korg teruskan lah caci maki umpat keji..biar bertimbun dosa tu..mati belum tentu terampun dosa dgn rita.

          rita u go girl..bela nasib anak2 u.biar apepun org kate.
          dorg berani kat atas keyboard je, kena kat batang idung sendiri, baru die tau nak melolong macamne..

          0

          0
        • Zack Komen Terhebat says:

          Hai Rita, sedap kan korek pungkor..?!

          0

          0
        • mamat sahdo says:

          Lembu gemuk wow! Sudah pasti taik ko gemuk besar! Sy suka….sy suka mkn taik lembu gemuk….

          0

          0
      • Cili Boh says:

        Hak kaum hawa….di celah arang dan dapur sejak tahun 40an lagi.

        0

        0
        • cili kisar says:

          hak kaum hawa kau tahu..hak kaum adam camne?..
          cuba kau bkk balik rasullullah penah cakap ape..buat kerja rumah,masak,jaga anak semua kerja siapa?..adam ka hawa?

          0

          0
      • mak sahdo says:

        Hoi mamat sahdo berok akhirat, mai makan taik mak! Zack, melati, ayu,aidil, kiah dll mai ikut sahdo mkn taik jugak! Mak sahdo suka lihat perangai lembu kerbau berok korang!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bahasa ko melambang kan syurga ke idak?!

          0

          0
        • anon says:

          Bahasa mamat sahdo zack melati fauzi kiah dll yg kutuk rita melambangkan mereka lebih teruk dari syaitan berok lembu kerbau anjng…….kan kan kan……padan muka kena kutuk balik mcm binatang sesuai bahasa jijik mereka….kan kan…

          0

          0
      • think positif says:

        org tu tuntut hak dia. yang korang keji mengeji ni dapat apa, dapat dosa ke pahala. orang yang kutuk orang ini memalukan kaum dan agama aje. jaga maruah sikit terutama orang beragama islam

        jangan agama islam atas IC sahaja tak ada makna.

        0

        0
        • kih3 says:

          Kes ni buka Rita yang tuntut hak dia la.. Si Aidil yg konon2 tuntut hak dia utk soal penjagaan anak2.. tolonglah faham bahasa mahkamah.. defendan tu adalah org yang dipanggil bila si plaintif buka kes…

          0

          0
      • kih3 says:

        tu ko pun bodoh tahap gaban.. sekarang ni kes tuntutan hak penjagaan anak2 yang dibuka oleh Aidil.. bukan kes tuntutan nafkah bodohhhhh…. si Aidil ni, dia yang cbuk buka pastu dia pulak buat hal.. pastu yang anti Rita ni semua dok hentam Rita…

        0

        0
      • dee says:

        Ni zarema kot.. sentap semacam

        0

        0
    • Fan RCW says:

      Desperate forgotten actress…. Kesian nya kaw!

      0

      0
    • Anonymous says:

      sape yg hingin mengadap muka ko tu sis????…dah la hati busuk bermulut jamban. sesuai la ko menunggu atas tangga makamah. balik la sis. dah mcm xde pegangan agama ko ni.

      0

      0
    • sahdo says:

      Come eat sahdo’s shit enot, I love your bitchy way!

      0

      0
      • Abg Joe says:

        Dah2, jangan gadoh2… Abg nk kawen baru je.. xyah ler sampai mengamuk kat cni. Malu kat orang yang. Rita dgn Abg Joe cuma nk mintak restu. Tu je.

        0

        0
  2. Abg Sahdo Bercuti di Paris says:

    pompuan sakit otak ni patut kawin azwan ali je! x habis2 melalak depan reporter.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    kahkahkah Aidil pengecut giler,penyokong dan kroninya pun sama sama pengecut,telor dan bijik tarak..wakaka

    0

    0
    • Abg Joe says:

      “Sesungguhnya telur dan bijik itu tidak menjamin keberanian. Telur dan bijik itu melambangkan kekuatan diranjang”

      Abg Joe was here.

      0

      0
  4. unknown says:

    berani kerana benar, takot kerana salah.. ok bye!

    0

    0
    • Why bodo x3 says:

      Naik court sebab nk balas dendam.
      Nk duit lebih sbb dah x laku.

      0

      0
      • unknown says:

        Laku ke x laku ke, balas dendam ke ape ke, hak tetap hak.. mujur rita tuntut di mahkamah dunia.. kalau dia tuntut di mahkamah akhirat.. hah

        0

        0
      • kih3 says:

        Oiiii bangang2 sekalian (yg cbuk dok kutuk Rita).. lain kali sebelum kutuk ambik tahu dulu ni kes apa.. sekarang ni Rita sebagai DEFENDEN dan Aidil PLAINTIF.. kes skrg ni Aidil sendiri yang bukak kes utk tuntutan hak perjagaan anak2.. bukan pasal tuntut nafkah or mutaah.. Kes ni Aidil yg bodoh sendiri tu yg buka.. bukan Rita.. Dia sendiri yg buka tapi dia sendiri yg buat hal xdatang.. lain kali jgn sesuka hati dok mengata Rita ni.. sekurang2nya dia bagi kerjasama pada Aidil bila Aidil buka kes… to Abg Nara yang bangang abdi.. lain kali buat homework dulu kes apa yang Rita hadir.. bukan pakai tulis je… awak tu dahlah banyak dosa dengan Rita… esok mati nak mengucap pun susah.. #TeamRR

        0

        0
        • keh3 says:

          ” awak tu dahlah banyak dosa dengan Rita… esok mati nak mengucap pun susah”
          This. haha..

          0

          0
  5. jemah says:

    itu hak kaum hawa….mesti tuntut walaupun sampai ke lubang cacing….ketahuilah wahai manusia x derlah… kaum hawa duk merempat bila ditinggalkan oleh org2 x guna ni…

    0

    0
    • Fakta Persandingan says:

      Hak kaum hawa di…dapur!!!

      0

      0
      • hmm says:

        apa kau ingat kaum hawa ni lahir nak jadi hamba nak dok dapurrr je?
        mesti kau dibesarkan dengan dijadikan raja kan.
        mak, kakak kau je yg buat semua makan minum basuh baju utk kau kan? kesian betol kau ni. hmmmm

        0

        0
  6. Tok Kadi Msia says:

    bosan nya. lain kali nikah la lagi kt siam tu. dulu ko yg nk sangat kannnnn?!!!!

    0

    0
  7. melati says:

    padan muka ko Rita…..yg untung nya nya Peguam….Aidil dia bijak, watper dia nk buang duit untuk Peguam…kalau dia tk hadir pun Passpot tetap Aidil pegang Mahkamah syariah tk leh watper2…

    0

    0
  8. ss says:

    si laki sibuk besday party tak habis lagi…..hik3

    0

    0
  9. kutu says:

    sy respek ngn RR sbb dia tuntut hak anak2 dia…dia bising2 pon utk anak2 dia..dia tahan caci maki orang sbb bela nasib anak2 dia.
    mmg la kes dia ni berlarutan sampai tahun2020 pon tak setel2..cmne nk setel kalau pihak sana tak bagi kerjasama.

    yg mengutuk tu mungkin anda tidak berada ditempat dia..dia nk keadilan untuk anak2 dia..

    sy bukan la peminat tegar RR..cuma kagum dgn semangat dia..kalau ibu tunggal lain lame dah makan ati ngn bekas suami.biar je bekas suami lepas tangan..lepas tu komplen kat sane sini bekas suami tak bagi nafkah, x bg duit belanja anak2.

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      Betol tu..
      Mak Jemah setuju ngan pendapat KUTU…
      manusia2 yg pandai mengutuk ni bukan nyer tau masalah yg org nk kene hadap..Mak Jemah pon bukan peminat TEGAR RR ni tp mak jemah kagum ngan semangat RR nk perjuangkn hak utk ank2…
      Semoga ALLAH merahmati perjuangan RR…

      KBAI…

      0

      0
  10. Anonymous says:

    Whooo?!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Malas dh nk layan

    0

    0
  12. ... says:

    boring lah citer dia nih.. nara up date lah citer iman tang (ex nasha) kawin…

    up date terkini tau ! bukan stalker ig orang

    0

    0
  13. Saya kata says:

    Korang tak musykil ke, ni kes saman dari pihak sana, Rita datang pun atas arahan mahkamah kerana di sana tuntut hak. So kenapa pihak sana pulak yg melengah-lengah prosiding???? Fikir kan semua ……..

    0

    0
  14. nadi says:

    kenape kt sini ramai sangat yg suka cakap negatif???
    kehidupan ni ibarat bola.. kadang kita kt atas kadang sebaliknya…
    samaada kamu suka atau tak…. tk perlu la luah kan kata2 hina…. kata2 tu akan pikul diakhirat kelak..jadi cakap la yg baik2…. kita sendiri pon x tau nasib kita esok kan…
    **pd pn rita

    0

    0
  15. Ayu says:

    Go Aidil…go!!!!

    0

    0
  16. nadi says:

    pd pn rita kuatkan semangat ye…
    abaikan kata2 yg x menyumbang makan dn minum mu..
    wanita mmg selalu di uji… kerana itu la wanita ni istimewa
    hanya lelaki yg baik budiman je yg faham apa maksud tanggungjawab… nafkah…amanah…itulah islam…
    jadi… faham2 je lah ye… lelaki yg lepas tangan ni… islam yg macamana…

    0

    0
  17. nadi says:

    hanya lelaki baik budiman yg mengenali islam je faham apa maksud tanggungjawab ..amanah..dan nafkah…

    0

    0
  18. Imalawyer says:

    Apa yang Rita tuntut itu adalah hak anak2 dia bersama bekas suami.Dia lebih tahu bekas suami dia lebih dari berkemampuan utk bayar segala tuntutan.Kalau tak mampu, masakan dia boleh berkawin baru, bercuti sana sini di tempat mewah?
    Ingat senang ke naik turun court?Sekali kalau naik ,sorang lagi party tak dtg, kes tak leh jalan.Tapi duit tetap kna bayar fees pada lawyer.Bukan sikit2 ringgit.
    Bukan senang nak raise up anak2 dalam pada masa sekarang nI.1K pun belum tentu cukup sebulan utk sara anak2..Dgn pakaiannya, makan minum, blanja sekolah, kelas tambahan etc.
    Not easy to be a single mom / single dad..What they do & what they fighting for is all for their children ^_^

    0

    0
  19. lelaki kuno says:

    mentaliti busuk lelaki zaman sekarang “hak kaum hawa…… di dapur”.. Patotlah rata2 KAUM HAWA yg TANGGUNG kaum adam.. pathetic

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Fans Rita x teringin ke nk suruh Rita berhijab….?!

    0

    0
  21. Abg Joe says:

    Dear Rita,

    Jom Kahwin! Anak2 Rita Abg Joe akan jaga seperti anak Abg Joe sendiri. Kemudian kita sama2 buat anak lagi, bia meriah sikit famili kita.

    Lepas ni Abg Joe x nak Rita turun naik mahkamah, bialah turun naik berat badan je ye sayang Rita (malu pulak rasa hati mengaku cinta)

    0

    0
  22. Urghhh says:

    Rita please tutup aurat dan mulut kau dulu.

    0

    0
  23. Abang nam says:

    Cian ko rita makin lama makin benci org kat nko…

    0

    0
    • Abg Joe says:

      Abang nam ni gila! Atau abang nam suka pompuan muka mona fendy nenek tua? makin ramai org suka ritalah! Bodoh!

      0

      0
      • Abg Joe says:

        Dear Abg Nam,

        Pepatah pernah berkata,

        “dari benci lahirnya cinta,dari cinta lahirnya sayang, dan dari sayang lahirnya anak”

        Abg Joe was here

        0

        0
    • Anonymous says:

      ko lgi kesian komen ko 1 je org like tu pon diri ko sendiri…hahahahaha SEDEHHH!!!!!!

      0

      0
  24. Anonymous says:

    kelakar lah korang ni. yang orang tu tuntut hak dia dan anak – anak dia. Dia tak pernah pun minta korang sokong dia ke or teman dia naik turun mahkamah pun tapi korang punya meroyan lebih dari si rita ni. Dia tahu apa yang dia buat. Korang malas ambil tahu kisah dia tapi gigih jugak bukak link semata- mata nak komen. aku ni bukanlah minat rita sangat tapi apa yang dia fight tu benda betul. Kalau si aidil tu pun macam korang malas nak layan so why bother nak lengahkan urusan mahkamah. just pay what she asked for. please get a life la. Kalau korang tak mampu nak doakan benda elok better korang remain silent je.

    0

    0
  25. antirita says:

    maka rita troopers memenuhi segenap ruang komen.. kerjanya unlike n like komen… hahahaha

    0

    0
  26. jdt telah berjaya menghancurkan karier dan peribadinya dari bench haha

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Aku rasa haters dalam ni semua kawan2 Zarema n Nora Danish. Sudah2 la kutuk RR. Penah dengar omputih kata ‘what goes around comes around’ ka? Sedap je kan kutuk RR. Sat lagi kena kat batang hidung sendiri baru tahu langit tinggi ke rendah. So shut the F up if you are not going through what she has to go through. And to Aidil Zafuan, MAN UP! Sperm hang yang swim pi teloq Rita, not the other way around!!!!!!!!

    0

    0
  28. dee says:

    bagi yg maki2 tu, ingatlah, korang pun akan ada anak2, atau sekurang2nya akan berkahwin, kalau perempuan, jgn ingat korang tak bleh jadi janda.. suami ni, tak dirampas org, di ambil nyawanya oleh Allah.. sama gak lelaki, kemungkinan korang dapat jodoh yg tak sesuai tu, ada. so, jgn nanti terpaksa telah air liur sendiri.. tau lah dosa tu free, tak kena bayo.. dia org ni, tak susahkan korang pun.. tak suka, tak yah campo.. g buat benda lain.. kan? aku nasihat je.. sbb rosulullah pun berkata2 sambil tersenyum, utk elakkan perbuatan amarah dan mencaci mencela..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    sian dkt aidil sampai kena buka file utk dpt hak jagaan anak jugak.. rita ni x bagi langsung ke bdk2 to jmpa dady diaorg.. sy plg2 x suka bila tgk ig rita…. rita n pmnt kipas mati dia suka sgt kutuk2 zarema… sgl mcm dikutuk.. siap ckp klon mona fendi laa.. yg lebih2 buat sy x suka bila mereka buat perbandingan atr anak rita n anak zarema.. puji anak rita cute.. anak zarema mcm oku laaa… hello…….. knp korg mcm ni yaa.. kalau yg pun mint rita sgt2 jgnla sampai bdk kck yg x tau apa pun korg ckp yg bkn2.. kalau korg ada anak.. org duk banding2 anak korg, ckp anak korg mcm too.. apa perasaan korang yaa..? x pun cuba try ckp anak rita x sehandsome anak zarema.. tgk rita nak mengamuk memaki x… x suka betul laaaaaaaaaaaa…

    0

    0
    • Jgn kacau budak2 x de dose tu ... says:

      Org biol jer bandingkn budak2 kecik x de dose ni. Handsome atau x hndsm ke .. itukn anugerah Allah. Kutuk2 ciptaan Allah. Korang ingt ank zarema tu … Zarema yg acuankan rupe ank dier ke? Mestilah Allah. Kite x minat nak tau kesah mak bapak budak2 kecik ni tp kite paling sakit ati bila org kacau budak2 kecik tu … tak kirelah ank saper pun .. Zarema ke Rita ke. Plz la klu kaki kipas tu kutuk2 ank org …. tiba2 ada org kutuk rupa ank korang …. Marah tak?. Paling pelik kaki kutuk bdk2 yg x de dose ni=0rg pompuan … ada yg da jd ibu. Prangai hazab klu sok Allah bg ank korang ada kekurangan .. baru nk ingt jage mulut.

      0

      0
  30. Anonymous says:

    Apsal aku punya komen tak keluar ye tadi? Abg nara tak suka rita ke? Ye pun tak suka takyah delete komen org.

    0

    0
  31. sotong hitam says:

    TEBALKAN TAHAP KESABARAN DALAM MEMPERJUANGKAN HAK KITE SEBAGAI KAUM WANITA DAN IBU. BIAR APE ORG CAKAP, SBB DIORANG TU TAU CAKAP JER, NANTI KALAU DH KENE BATANG HIDUNG BARU LAH TAHU BAGAIMANA RASANYE….

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Betul. Saya pun tidak perlu membenci akak Rita sebab dia bukan saja wanita tabah, malah dia menggemari dan menyanyangi warna biru.

      0

      0
  32. ZAREMA GEMOK says:

    Saya rasa makin hari makin orang suke dgn rita.. dia perjuangkan hak anak2 dia,, contoh untuk single mother.. yang dayus dan takde telur serta pompuan yang jd queen control.. x yah melalak kat sini.. korang memang tak aman dunia akhirat sebab aniaya orang.. selagi kes ni tak selesai mmg rita adalah orang yang teraniaya.. ZAREMA GEMOK dan AIDIL YANG BODOH TAK SEKOLAH.

    0

    0
  33. llloyalmalaysian says:

    aku cdgkan rita carik org lagi kaya dr bekas laki dia…abis cite…

    0

    0
  34. melati says:

    kalo bosan wat per tuntut mcm2….penat la baca kisah ko jer yg x habis2….

    0

    0
  35. adira says:

    Mahkamah..tolonglah bertindak tegas sikit agar masyarakat luar sn respect institusi kehakimn islam..ak ad pengalmn nek turun court..seryes menyusahkn..kita bhrp mahkamah selesaikn tp dorg pon melewa2 amik tindkn.klu x suami keep on x hadir , xde tindkn len ke bole amik…waran mana waran

    0

    0
  36. pemerhati says:

    Jantan takde teloq mcm tu la….pondan!

    0

    0
  37. aidil pondan says:

    rita sya rindu awk sngat jauh dr lubuk hati yg paling dalam

    0

    0
  38. dee says:

    Melati, nanti kau ke, anak2 kau, atau waris2 kau ke, ada masalah dgn suami, jgn buat tuntutan apa2.. cari nafkah sendiri.. tanggung sendiri ya? tak kena kat kau, boleh lah cakap…

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Aku rasa yg komen hina rita nindari org sama.. Guna nama lqin2.. Lol….

    0

    0