Written by serenity | January 17th, 2013

Selepas persengketaan selama tujuh tahun, pelakon Rita Rudaini dan Lisdawati berdamai dan kini berlakon dalam drama terbaru, Kerana Sarah yang diarahkan oleh Murali Abdullah. Untuk makluman, Fauzi Nawawi suami Lisdawati juga berlakon dalam drama itu. Namun Rita mengeluarkan syarat dia tidak mahu Fauzi Nawawi ada bersama di set penggambaran ketika dia berlakon.

Susulan dari syarat itu, Fauzi Nawawi melalui Harian Metro berpendapat Rita Rudaini tidak matang.

Sikap dia seperti budak belum matang. Saya sendiri tidak faham apa masalahnya sampaikan tidak mahu saya berada di lokasi penggambaran ketika dia ada.

Saya tiada masalah dengannya dan boleh bekerja dengan sesiapa saja. Lakonan adalah karier saya, jadi apa jua situasi yang berlaku, saya kena menempuhnya.


Bagaimanapun, Fauzi bersikap profesional dan menghormati permintaan Rita. Tambahnya lagi, skrip asal menampilkan mereka bertiga dalam drama itu tetapi ia dipinda atas permintaan Rita.

Fauzi turut berharap tiada kejadian yang tidak diingini yang berlaku antara isterinya dan Rita.

Lisdawati dikatakan tidak mempunyai masalah berlakon bersama Rita dan penggambaran yang membabitkan dirinya dengan Rita turut berjalan lancar.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

104 responses to Rita Rudaini Seperti Budak Belum Matang – Fauzi Nawawi

  1. alam says:

    Yeah…first…t’haru r

    0

    0
    • Lembu Gemok says:

      Tahniah sbb first..mungkin dapat 500k?

      btw,pengarah pon pelik..diorang tak sehaluan n tak leh ngam lagi,kenapa nak satukan dalam satu drama?kalau perang dua hala takper gak,ni dgn fauzi pon masuk gak.waduhhh…berbaik2 laa..sedangkan nabi pon ampunkan umatnya..come on guys…wachaaaaaaaa!!!

      0

      0
    • amoi says:

      Ala..mst ade sebab knp Rita bengang dgn ko Fauzi…ade ko mintakmaaf dgn dia x???kot2 ko buat salah smpkan dia bengang gila n xnak tgk muka ko…pompuan ni leh maafkan..tp xleh lupakan perkara yg buat dia sakit ati, mrh or sedey smp mati…

      0

      0
    • joyah.. says:

      alahai, bini ngko dah nak berbaik ngan rita nih, jangan la keruhkan keadaan fauzi oit.. dia tak nak jumpa ngko sure ada perkara yg ngko penah lukakan hati dia sampai dia tak maafkan tu, at least bersyukurlah bini ngko dah berbaik ngan dia…
      ngko nih yg tak matang sebenarnya…

      0

      0
      • hek eleh says:

        eleh..ko amoi dan joyah..nampak beno org yang same..kekonon nk ramaikan org backing rita..huhhh

        0

        0
        • amoi says:

          hek eleh ko…jgn main fitnah…aku or joyah bkn org yg same..sesuka ati ko je main tuduh kan???aku ckp bkn nak backing rita..aku ckp bg pihak org pompuan…

          0

          0
        • joyah.. says:

          aku ngan amoi bukan org yg sama…

          tapi akal aku ngan amoi sama, cerdik banyak dr ngko…

          0

          0
    • beautiful timah says:

      sudah2 lah tu fauzi oiiiiiiii bini ngko ngn rita brdamai ko g keruhkan keadaan lagi . . .

      0

      0
    • cr7 says:

      pozi bengang la tu tak dapat berlakon ngan rita,maklumlah rita semakin cun gila babi,frust la si pozi

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Org baru nak berbaik..tak pyhla keluar statement mcm ni.

    0

    0
  3. cikikaka says:

    xpayah la kutuk2 si rita ni.. mungkin dia kurang selesa bila ko ade…kena la paham..

    0

    0
  4. leez says:

    Sibuk je laki si Lisdawati ni, menyampah lak aku tgk. die yg tak matang, nk besar2kn cite. diam2 dah lah.

    0

    0
  5. leez says:

    aku sokong kau, cikakaka. tul ckp ko. relax lah.rita dah ok. yg die lak yg lebih2.cm lah ensem sgt.

    0

    0
  6. entahlh.... says:

    entahlah…tk tahu nk cakap apa…masing2 dh besar panjang…..

    0

    0
  7. Rota says:

    Biasalah nanti terkenangkan waktu cintan cintun dulu2.

    0

    0
  8. myra idora says:

    fauzi ko tak pyh la nak keruhkan balik keadaan..
    mgkin buat masa ni dia xnak jmp ko lg..
    jnji dia n lisda dah settle..
    kte tak tau one day hti dia tbuka nak semuka ng ko kn..
    aisehhhh!

    0

    0
  9. dia says:

    suka hati org lee kalau tak nak tgk muka… mesti ada yg teruk telah kau lakukan.
    sedar2 lee awak tuu siapa.

    0

    0
  10. anon says:

    nyampah aku kt laki ni… batu api! bini ko ng rita baru je baik2..
    tak pyh nak keruhkan keadaan lah…..
    ape ke susah ke syarat rita tuh???
    ko yg lebih2 n x matang! sueiiii

    0

    0
  11. lawak jenaka says:

    makin nak api2 kan pulak jantan ni… klu mcm ni ko yg x matang.. asyik nak carik gaduh je…

    0

    0
  12. ahkak puaka says:

    RITA TAK BG KO DTG LOKASI SEBAB DIA X KUASA AKA MELUAT NAK TGK MUKA KAU LA FAUZI. TU PUN TAK TAU LG KE……! KO X HENSEM.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    nak cari publisiti ke si fauzi ni??

    0

    0
  14. miss mong says:

    mcm nk jd batu api plk fauzi ni..matangkn diri tu dulu.suh wife tutup aurat ya :)

    0

    0
  15. . says:

    ala..kalau fauzi ada masa dia berlakon kang x selera plk si rita nk berlakon bila tengok muka fauzi y x ensem ni…apa y ada kt fauzi ni hek..aku tengok pn bukan ensem mana pn dia ni….wat fauzi…jangan la cuba nk keruhkan keadaan….tutup mulut n diam2 sudah la….geli la bila lelaki y poyo cam fauzi ni menyebabkan pergaduhan d antara wanita….apa istimewanya??????????

    0

    0
  16. Anna says:

    ada ke patut ko kuarkan statment cmatu..
    ko buat apa kat rita hah??
    sampai dia x nak jmpa ko?
    cecite2..

    0

    0
  17. Ala.. fauzi oi hang pun mcm budak kecik..kes keta mercedes kwn aku ngan hang belum selesai lg no..hang dok pi main sorok2 keta tu kat mana. selesai la secara gentleman…kata rita budak kecik..hang lg budak hingus meleleh!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    sebenarnya dlm perkara ni y x matang si fauzi la…..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    TUL TU!! MESTI ADE SEBAB KENAPA RITA XMAU TGK MUKA SI POJI NI..MELUAT! AKU TGK PUN MELUAT! KLU X SB SI LIS TU ORG XKENAL LA SI POJI NI… KLU RITA GADUH NGAN LIS LEH OK SKRG NI TP NGAN KO TAK MEANS KO TU LA AGAKNYE PUNCE MASALAH… APARAAA… KATE RITA MCM BUDAK XMATANG! KO TU YG XMATANG SB KO G BALAS BALIK APA HALNYE..ITU DIE NYE REQ, KO KALAU GENTLEMAN KO DIAM UDAH LE.. AS LONG AS WIFE KO NGAN RITA DH OK… HISHHH MAMAT NI…. XPAHAM AKU…

    0

    0
  20. lala says:

    takpe la fauzi, si rita tu janda, elok2 la ko takde, nanti timbul gosip pulak kan. dah satu hal

    0

    0
  21. zufa says:

    laaaa..kate professional..xkira la sape pon yg ade kt set tu…berlakon tetap berlakon..dh nama pon pelakon..berlakon je la…xyh nk berlakon utk berlakon..dua2 pon xpro sebenarnya…peace :)

    0

    0
  22. Anonymous says:

    mesti ade sebab ni kalu x nape rita pn x nk jumpe dgn actor lain ok je….

    0

    0
  23. pinkungu says:

    rita mengelak utk mengelakkan drp sengketa lah tu..tu pun xleh nak fkir ke. Mana tau bila jumpa tiba2 timbul balik sengketa…berilah ruang pada diri masing2..
    cara bcakap mcm nak cari gaduh je..tu pasal lah rita tak nak bsemuka dgn engko..

    0

    0
  24. LINA says:

    media pun yang gi mintak komen pasal statement tu kenapa?

    0

    0
  25. fairus sulaiman says:

    Rita tau yg si lisda tu mungkin nak tnjuk berani skit kot kalau ada laki dia skali ,maklumlah ada back up …. so kalu si fauzi xde , dua2 pun rileks la n be profesional

    0

    0
  26. lotuisnmud says:

    fauzi ni tentu ada buat slh kat rita sbb tu rita takmo dia ada kat set’…sedar2 la fauzi tu dulu siapa? bkn ke playboy gak…ada affair dgn dedua pp ni dulu…sbb tu lah Lisda gado dgn Rita…

    0

    0
  27. huhu says:

    poyo jerk..msti ada sumthing ko buat dia nyampah..yg x leh blah tu..dh org xnk nmpk muka ko..sibukkkkkkkkkk je nk tunjukkn muka ko kan..mmg la ko x kisah..sbb ko tu mianggggggg

    0

    0
  28. antibodi says:

    aku rase Rita ni ada masalah la..perlu ke tukar skrip bagai..bg syarat mcm2 pd pengarah..semacam je kn…nanti kenyataan Rita lak keluar…

    0

    0
  29. vividatv says:

    Kalau professional tak keluar statement macam ni bang

    0

    0
  30. rafflesia says:

    aduyai…orang tu baru nak berbaik semula, dah macam2 pulak statement yang keluar…rita dah nak berbaik dengan bini, yang si laki pulak cakap macam2…karang dengan bini tak berbaik, dengan laki lagi la…last2 laki bini gaduh dengan rita sekali…dah2 la tu…bagi la chance dia nak sesuaikan diri dulu…mungkin si rita ambil masa sikit…yg si rita pulak, harap2 betul2 professional la ye..karang jgn ko pulak keluarkan statement bikin panas…

    0

    0
  31. halimah jongang says:

    yg dorg ni pun, tau ke x kisah dorg b3 ni..hegeh2 nak amek blakon bsame buat ape, mstla bole baik tp ttp ade sempadan dia..sesuatu sgt pengarah dia ni

    0

    0
  32. mee rebus says:

    aku paham knp rita xnak jumpa..ati pompuan walau dah bertahun still masih xada rase sakit klu orang dah buat jahat..aku rase yg bermslh ni fauzi kot..bukan encem pon..meluat akuuuu weiiii

    0

    0
  33. lara_hati says:

    Industri hiburan kt Malaysia ni kecik ja , syukurlah perbalahan bertahun antara rita n lisda sudah berkubur , FN jgn lah keruhkan lagi keadaan dgn komen yang bukan2…bila org sua mic , recorder tu ckp je la no komen kan settle..adeh. Bulan sng..nk tgk artis bergaduh baik baik blk.., dulu nora n fasha tk leh jumpa kt set..n skrg dah baik..so sama la kes rita n lisda.semoga hubungan bertambah baik…ye.

    0

    0
  34. Haliza Misboon says:

    Ader le sebab nye maleh nk nengok muke ngko tu..
    seskit nk ngadu publish satu Malaysia… matang gak ke cemtuh?
    Diam sudah.. org baru dalam proses nk berbaik ni xyah ngeruhkan keadaan..
    mulut cam pompuan laa mamat nih!!

    0

    0
  35. Tompok says:

    Alahai fauzi cakap orang tak matang yg kau bawak pergi media heboh syarat rita letakkan tu kenapa? Kalau professional sgt tutup mulut bila dah setuju dgn kontrak dan syarat..for sure kau ada sakitkan hati rita sbb kau ni pun bleh tahan kasanova..kalo tak takdelah dulu duk cite pasal tak bahagia dgn lisda sbb nak tackle kwn aku yg 10 tahun muda dari kau..nasiblah kwn aku tak layan..taubatlah fauzi oiii…

    0

    0
  36. Adriany Chong says:

    Listen…Listen…Listen.. Even cat have a problem. But as you all should bear in mind, that this lady need some consultation, she brought in some pandora in the line. Got what i mean?

    0

    0
  37. Tompok says:

    Alahaiii fauzi ko yg tak professional pegi heboh kat media..patutnya dah setuju n sign kontrak senyap jela..ko cuba ingt apa yg ko buat kat rita smpai dia takleh tgk ko..bini ko dia ilek je bleh berlakon sama..ko tu pun bleh tahan kasanova fauzi..kalo tak takdelah dulu sebok ckp tak bahagia dgn bini ko beria sbb nk tackle kwn aku 7 tahun muda dari ko..nsb kwn aku pun takde selera dgn ko..haha..propalah ko ni..insaflah oii..

    0

    0
    • tompok propa says:

      kau niyh mana satu. kejap kata kawan kau muda 10thun dri fauzi. kejap 7thun.. mana 1 yg btul.. propa lebiyh lah kau niyh..nak cerita betul2 lah. jgn smpai jadi fitnah..

      0

      0
  38. Anonymous says:

    poyo je dengan pandora ko

    0

    0
  39. izham says:

    fauzi nawawi kan dulu kekasih rita rudaini.. dah sedap tinggalkan..pastu kawin dgn lisdawati..

    0

    0
  40. ntah ape ape says:

    mcm bagus je nk bersyarat2 bagai si rita ni..yg mamat ni pn same je ckp org mcm budak x matang ko pn xbrapa nk matang je aku tgk…

    0

    0
  41. jin says:

    media xya nk keruhkn keadaan

    0

    0
  42. udah2xx lah says:

    sbb kan jantan ni mereka berdua bergaduh…..jantan ni bajet hensem sgt…menyalak je lebih…sbgai suami sepatutnye bg galakan utk kebaikan bersama..ini tidak..mcm bdk2xx bergaduh…yg jantan bersorak suka bajet bgs sgt..ingat Allah skit…

    0

    0
  43. loyar says:

    Ramai yg komen berat sebelah..sib baik aku x minat tiga2..tapi aku tgok x der salah pun komen fauzi cuma iany digembar-gemburkn..tu yg silap

    0

    0
  44. sudahh laa says:

    media je yg lebih ni nk laga2 kn blk…dorg da bebaik xpyh la nk amek knytaan yg x elok..buat org skt ht wtpe..p2 nnt rita plak kua knytaan..p2 fauzi..p2 rita..p2 lisda..p2 media kua komen..dorg kmbali sengketa..haa..tu la yg media nk kot..xhabis2…

    0

    0
  45. slay says:

    sebab kau ni gatal..kaki betina..aku selalu terserempak ko dengan bitch club bukan sorang tp bertukar2 kt dorai…semua orang tau perangai kau termasuk bini ko tp bini ko takut nk bersuara je..tu sebab la rita pon takut buaya atas darat mcm ko..true story bro..

    0

    0
  46. tom jerry says:

    fauzi ni mcm x suke jer bini die ngan rita tu berdamai…

    0

    0
  47. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    bangang btol la statement dia ni!!!! suke hati rita la tk nak tngok muke ko yg tak berapa nk hansem tu…mnyibuk je…gentleman la ckit fauzi, biar la wife awk bebaik dgn rita…pasal engko jugak dulu dorg b’gaduh kan!kan!kan! menyampah la aku tngok engkau ni…sabarrrr jeeeeeeeelaaaaaaaaaaaa!!!!!

    0

    0
  48. cinta says:

    tak ensem sbb tu rita tak nak tingu…

    0

    0
  49. apa2 aje.. says:

    suka hati rita ler fauzi oi..hak dia kan..ko nak kecoh lebih2 dah kenapa..pftt

    0

    0
  50. pemerhati says:

    saje La tu si pauzi nk bt haL spy org ingt die smuLe yg dh suam2 kuku…sian kan…

    0

    0
  51. umi says:

    takdanya rita nak kan si fauzi ni. aku rasa dulu dia yg kejar si rita. pastu yg heran, lisdawati yang cun pulak nak kan mamat ni.

    aku memang tak leh tengok jantan ni berlakon, macam perogol bersiri mukanya. terutama dlm citer anak halal.

    0

    0
  52. xsuke fauzi says:

    sebab pe ek dowang rita n bini die gado?
    c fauzi ni pon seronok beno jadik batu api..sudah2 la tuh..bek ko jdik batu loncatan..xpon batu bata rumah cik kasimm

    0

    0
  53. loli says:

    fauzi nawi oi ko yg xmatang kot.kalo org smpai xmau tgk muke ko tu tndanya adalah yg dia marah.mst ko ada buat ape2 kt rita.ksian aku tgk si lisdawati ni dpt laki mcm fauzi ni.si lisda pny back up n yakin laki dia bkn kaki pmpuan pdhal dlm ht sp tau.retis2 sume tau si fauzi ni mmg la ghatal dgn retis pompuan.

    0

    0
  54. loli says:

    pegi salon balik buat rambut ko tu fauzi oi!!!! kdg2 tgk drama sedih bl tgk rambut ko yg kejong di rebonding kan tu tak jadi mnanges.nk ktawa adala.hahahahaha

    0

    0
  55. sara says:

    ye la, nanti lisdawati meroyan plak kn…

    0

    0
  56. cik N diklon says:

    Murali tu yang sebenarnya suka cari publisiti nak lariskan drama-drama dia. Maklum skarang banyak persaingan :)

    0

    0
  57. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    Najwa latiffffffffffffffffffffffff !!! mana kau !!!!! minah jambu suka lagu ADAMU nyanyian uuuuuuuuuuuuuuu suka suka suka eeeeeeeee suka nyeeeeeeeeeeeeee lagu tu best betol minah jambum kalau on lagu tu sampai repit repit n repit banyak2 kali best skali……lagu tu ciptaan najwa sendiri ke ? tk kire lah sape yg cipta lagu tu ….lagu tu memang best ! kalau tk kerana drama setia ke hujong nyawa mampos minah jambu tk tau pon lagu tu najwa yg nyanyiiiiiiii ! memang best gua selut lu najwa……

    0

    0
  58. munirah says:

    ngade2 je rita nih….piiraahh

    0

    0
  59. kak lehot says:

    alahaii si pozi kertu nie drama belum start shooting dah keluarkan statement balas.. suka hati rita lah dah dia tak nak tengok muka ko yg sial & jantan gatal tu.. kalo ko tu matang sangat & anak jantan ko kena respect kaum hawa & bukan mempermainkan perasaan mereka! baik ko jaga anak222 masa bini ko shooting..

    0

    0
  60. reeza says:

    Teringat pula lagu Nirwana, Sudah cukup sudah….cukup sampai di sini saja..agaknya ade kene mengena tak……

    0

    0
  61. Meow says:

    Hoi apasal eh lisda tu boleh suka dgn fauzi? Fauzi tu dah lah hodosssss

    0

    0
  62. anje says:

    Ala… bkn ke c fauzi ni dulu tergile2kan rita, tp rita x kose nk lyn, dia try lak lisda, lisda ok, fauzi laga2kan rita & lisda… tu sbb diorg bergaduh…

    Bukankah?

    0

    0
  63. nampak sgt rita tu pilihan utama pengarah. Kalo tak, takkan la pengarah nk dgr cakap rita!

    0

    0
  64. minah tak jambu says:

    Ko tunggu jer lah pozi….ko ingat rita nak duk diam ngan statment ko ni….

    0

    0
  65. Anonymous says:

    fauzi ,engkau terasa ke der????????

    0

    0
  66. Anonymous says:

    mulut celupar.. sama je diaorg ni…

    0

    0
  67. mak c kina says:

    rita xnk jumpa sbb fauzi la yg lagakan lisda dgn rita…fauzi ckp rita dok syok gile kt dia..mse tu dorg bru je hbs shooting drama rafflesia..dlm cite tu rita suke dgn fauzi…tp rita xheran pn dgn laki mcm fauzi tu…lagi pn mse tu rita pn dh kwn dgn aidil..utk cover yg fauzi tu prasan lebih,dia jual la nme rita…tu yg lisda bengang,igt rita yg terhegeh2 kt fauzi…ble ckp soal hati,xde maknanye blh profesional…bkn senang nk keje dgn org yg penah sakitkan hati kita…so fauzi,ko dok situ diam2…jgn igt org tgk tv sbb nk tgk kau…

    0

    0
  68. mak c kina says:

    rita xnak jumpa fauzi sbb fauzi la rita n lisda bergaduh..fauzi ckp rita syok giler kt dia..mse tu dorg bru je hbs shooting cite rafflessia..dlm cite tu rita suke kt fauzi..tp rita xheran pn dgn muke mcm tu sbb mse tu pn rita dah kwn dgn aidil dah..so utk cover yg fauzi ni prasan lebih,dia jual la name rita…lisda igt mmg btl la yg rita ni syok kt laki dia(tp mse tu lum khwn g),tu yg jd kes gaduh tu…
    klu dah libatkan soal hati,xde maknanye blh profesional…sape yg nk tgk muka org yg penah sakitkan hati kite..dah tu buat cite plak…

    0

    0
  69. Anonymous says:

    hrp rita lebih tabah menghadapi segala apa yg dikatakn kepada nya…

    0

    0
  70. ada aku kesah says:

    rita..rita…seb baik peminat ko backup ko..klo ko bogel sekali pun diaorg x marah punye….d

    0

    0
  71. zaza says:

    hey fauzi, kitorang tk bodoh laaaaaa
    dlm internet,kebenaran sentiasa terserlah.
    #listen

    0

    0
  72. enon says:

    Betul ke si fauzi nyer citer pasal clubbing dan gesel2 dgn pompuan? Takkan lah kot….

    0

    0
  73. aulia says:

    Apasal byak sangat back up rita ni? lau nak bebaik 2, bebaik je la.. x paye la nak pilih org plak..

    0

    0
  74. Cik Peah says:

    Bagi Cik Peah antara dua2 nie, Rita lg tak cerdik…klu c rita ni cerdik xpyh la nk cakap bleh blakon ngan Lisda asalkan xda Fauzi….klu dh pengarah tu dh pinda skrip semata2 nk penuhi permintaan ko yg xnk btembung kt lokasi ,xpyhla nk umum kt media ….sudah tentu2nya Fauzi terkena tempias…klu dia xbuka mulut pn mesti wartawan mtk komen dr dia pasal statement ngokkk Rita tu….

    0

    0
  75. Me says:

    korang ni tau maki hamun, sumpah seranah…adohai…. pelik plk aku tengok korang ni!!! aku rase korang y duk comment maki hamun sume ni yang xmatang kot! sebelum comment tgok diri sndri dlu… buruk org nampak diri sndri mcm bagus sgt… aptb :/

    0

    0