Written by AbangNara | March 29th, 2013

Apa khabar anda di hari Jumaat yang indah ini? Izinkan Abang Nara berkongsi sebuah lagi cerita mengenai kemelut rumah tangga Rita Rudaini dan Aidil Zafuan. Menerusi portal Murai, Rita menerangkan yang dia ada alasan tersendiri mengapa tidak lagi mahu mengikut arahan suaminya.

rita rudaini

Walaupun ramai yang berpendapat Rita harus mengikut segala arah suaminya yang selagi mereka berdua masih bergelar suami isteri, Rita menjelaskan apa yang dilakukan adalah demi anak-anaknya. Kata Rita:-

Sekarang ini, Rita ada sebab untuk tidak ikut cakap Aidil. Kalau dia sudah tidak bertanggungjawab lagi, buat apa Rita nak tunduk dengan perintah dia. Dalam undang-undang pun ada menyebut, seorang isteri boleh tidak ikut cakap semua kalau suami itu bermasalah. Orang boleh senang-senang tuduh saya macam-macam. Saya sudah ditinggalkan dia selama setahun. Duit juga bukannya boleh jatuh ke riba dengan mudah. Saya buat sekarang demi anak-anak

rita rudainiMalah Rita juga memberitahu yang dia sangat sedih dan terkilan dengan apa yang terjadi sekarang ini. Kata Rita lagi:-

Sebelum ini, Rita tidak pernah mengeluh selepas Aidil meminta Rita untuk tidak berlakon dengan pelakon tersebut. Rita hanya ikut permintaan dia sebab sebagai isteri Rita perlu turutinya. Pun begitu, sekarang ini Rita rasa sangat terkilan. Pada waktu bersama, Rita telah meletakkan perkara yang paling Rita sayang iaitu berlakon di tangga yang ketiga semata-mata kerana perkahwinan. Bagaimanapun, perkara yang Rita korbankan selama ini telah dipersiakan. Rita rasa sedih sangat dan dissapointed

ritaAbang Nara kasihan juga sebenarnya pada si Rita ini. Mesti penat menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ibu dan ayah. Nak cari duit besarkan anak-anak bukan satu perkara mudah. Semoga Rita tabah dan dimurahkan lagi rezeki demi anak-anak yang tercinta.

P.S: 7 lif yang paling menarik di dunia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

105 responses to Rita Rudaini Ada Alasan Sendiri Enggan Ikut Arahan Suami

  1. mak jemah says:

    kalo dah rasa mmg xleh nak bersama lagi..cepat2 la selesaikan masalah korang ni…geng2 mak jemah pun dah xlarat nk dengor2 kes engkorang ni..nnt xpasal2 dari kesian jadi menyampah plak..buat la yg terbaik demi anak2..

    0

    0
    • anti-mak jemah says:

      udah2 la mak jemah oi..

      0

      0
      • cik embun says:

        Itula… saya pun rasa disappointed sangat asyik baca kes korang ni….. hehehe

        0

        0
        • rita, aku rasa meluat nak sepak jubor kau

          0

          0
        • arghhhh says:

          dah2 laaa tuuu ritaaaaa!!! stresssssssssss aku!!

          0

          0
        • benci aku, sekor2 patut disumbat masuk dalam troli kat pasar NSK Selayang.

          0

          0
        • Jemah Fed Up says:

          jangan baca cerita2 negatif macam ni, nanti rumahtangga korang pun jadi cam gini. Jom kita masak buat karipap…lagi berfaedah kasi anak2 laki makan.

          0

          0
        • hyde says:

          bile kena tang kau, banyak betul alasan ko. ader aje alasan ko untk buat benda yang salah bila kene kat aidil mcm2 ko ckp.. aku bukanya sokong aidil tapi aku raserita nie mmg da sakit jiwa. dia ingt melalak2 kat media mcm nie boleh setel?
          aku nak tanya satu je la, apa alasan kau bila kau canang keburukan laki kau kat owng?? ader ke hukum yg menyatakan ianya patut dan tak berdosa.?? bila kena kat kau pandai pulak kau sebut pasal hukum.. susah la pompuan cam nie.. pandai sebut hukum bila nak defend diri.. bila tah nak insaf.. MUHASABAH DIRI banyak2 la rita oiii..

          0

          0
        • Fakta says:

          murai dot com….batu api paling besar…!!!!!!

          0

          0
      • sudah cukup cukup sudah says:

        Rumah dah siap, pahat masih berbunyi. aduhai.

        0

        0
        • Melah says:

          Jangan sekadar untuk berkawin tetapi kurang mendidik dan membimbing keluarga … Renungan bersama…

          0

          0
        • TANTE says:

          ko ni rita LETIH.. tgok name ko pun dah LETIH.. mulut ko mmg tak boleh senyap ek? TAK LETIH ke?? oooooo

          0

          0
      • yUyU says:

        sy rasa kalau kak rita dah tak suka tu, cerai je lah..aidil kan dah setuju nak cerai..kak rita plak tak nak..adoih….cerai past buat hal masing2 je lah~ bosan bila kes ni tak sudah2…

        0

        0
        • akizlani says:

          eleh ko ni rita, ikut undang2 la sgt.kalo bcakap ko mengalah kan lawyer.tau plak undang2 hak sana hak sini. hak sebagai seorang islam npe ko abaikan.? benda yang paling senang. tutup aurat.ade ko ikut.kalo nak ko je yg btol yh salah pun boleh jd btol.

          0

          0
      • Anonymous says:

        baik2 abang nara oii.. nanti family kau pulak yang kucar kacir. sibuk sangat hal orang. tak baik bukak aib orang..

        0

        0
    • suka Sabree Abu says:

      yela mak jemah..
      aku tgk rita ni je yg byk bg knyataan smpai naik mluat haku..
      dendiam je sudah la..
      mulut tu nak jugak bagi kenyataan..
      asyik2 nk mengaibkan laki dia tu..
      hizz

      0

      0
      • Anonymous says:

        dah nampak salahnya sbb tu dia cakap mcm ni sbb nak protect diri sendiri,tp jgn la sampai mengaibkan suami sendiri rita oii.shame on you.

        0

        0
        • Anonymous says:

          aib aib aib!!!!!! sudah2la isu yg sama! korg pun suka mengaibkan org lain kat bn ni, xyah nak sibuk psl rita mengaibkan laki die…

          bak kata setazah bn, klu korg x bukak aib seniri,xde la org lain nak aibkan korg kan…

          0

          0
      • Anonymous says:

        Biarla itu masalah rumahtangga dia, mungkin dgn cara ni saja rr dapat release tension. Kenape nk rasa meluat itu hak dia utk luahkan apa yang dia rasa, kalau meluat jgn baca dan ambil tahu

        0

        0
        • haha says:

          byk lg cara nak release tension la.
          adkh dgn meluahkan perasaan kat media dan bagi semua orang baca adalah cara terbaik?
          knp tak memohon pada Dia sahaja, cerita dan luahkan perasaan..
          -sigh-

          0

          0
    • lisa ray says:

      rita aku rasa ko kene pergi kelas agama, dari situ banyak ko boleh belajar,dari ko selang sehari asyik keluarkan statement jer…better ko cari masa untuk akhirat..Ingat hidup ni bukan untuk dunia, tapi cari dunia untuk akhirat, so kalo bole elak la berlak0n bersentuhan dengan bkn muhrim..Org kate lau hati ego, ssh nk terima teguran n rendah hati bahawa ilmu agama kurang, mana tau dari situ(kelas agama) k0 akn menghargai apa yg ada disekeliling k0..x perlu bermewah(maksud mewah org BMW, ko pon nk BMW wlu k0 mampu sekalip0n, simpan la tok ank2 k0.Ini peringatan tok aku jgak, sekalip0n k0 kaya manap0n,x perlu k0 nk ikut dunia sgt, sbb akhirat yg lebih penting dan KEKAL ABADI, so org yg bijak cpt faham benda2 mcm ni. Mana tau bila k0 berubah sedikit demi sikit hanya untuk Allah, x mustahil Allah makbulkan segala permintaan ko.Kalo diri sendiri x cukup solat,x ikut perintah Allah(aurat), agak2 Allah nk tunai x doa kita, ??..Dengarla wahai Si Cantik,apabila k0 berubah, automatik suami ko akn berubah n x mustahil die akan kembali n hidup lebih baik dr sebelum ini bila ke=dua2 jaga perintah Allah dengan baik. Bila dua2 hati ingin kembali bersama , Insya Allah dimakbulkan.

      P/s- aku pandai nasihat org, tp ini utk diri aku gak, apa yg terjadi kt Rita, semua jadikan semua ini satu pengajaran agar kita semua jgn mudah bersangka buruk, sbb kita semua belum lagi diuji!

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku pun nak nasihat ko jugak, boleh tak eja guna O betul bukan guna nombor 0 .. abis gedik la eja mcm tu? ni nasihat utk aku seniri jugak supaya jgn menggedik. lol!

        0

        0
    • noni says:

      ape kate ko setelkn je cpt kes perceraian ko tu. ni dok sebok main tarik tali ngan laki ko dh kenapa. lpas tu mcm mintak simpati org, buruk2kn lg laki ko kt media. makin bosan dh dgn ko ni taw =,=

      0

      0
    • Meroyan says:

      dua-dua poyo. Satu keras kepala, satu lagi berlagak suci… puii..!!

      0

      0
    • kak timah says:

      bila nak habis kes ni nak masuk malaysia book of records atau world record ke utk kes rumah tangga paling lama nak selesai

      0

      0
    • peanut says:

      rita..dengar lah nasihat org2 sekeliling ni. jgn buka atau cerita apa2 lagi pasal rumah tangga awk.. sebelum ada ustaz/ustazah atau org berilmu tegur awk, better stop. nanti awk juge yg malu lps tu melenting kena tegur

      0

      0
  2. hado says:

    tolong aku xnak 1stttttttttttttttttttt

    0

    0
  3. Lembu Gemok says:

    Gosshhhhhh!!!!AGAIN?????????????Nara, bley tak just update ending dia jer?bab2 penjelasan ni semua POYOOO!!!!Kami doakan ending dia yang terbaek utk dua2 belah pihak..tu jer…~

    0

    0
    • ddd says:

      nara ni membodek ke? harharhar..minggu lepas kena hentam ngan rita kt twitter pasal memandai2 menokok tambah cerita….rita siap tanya lg ‘seronok sgt ke buat orang macam tu?’ tp die ni bkn berakal sgt…die pun delete post..die kire die delete post..setel… org tu dah la tgh serabut, tgh meroyan lg nk siram minyak…sedap kena sembur nara?hahahaha

      0

      0
  4. Bunga Melur says:

    Apa-apapun, semoga Rita bersabar dan semoga pintu rezeki dibuka luas untuk menanggung keluarga dan anak-anak. Kalau tak keje, camne nak dpt duit kan untuk menyara anak2 kan? huhu.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    COPY PASTE BLOG OH BULAN.

    0

    0
  6. Iphoneuser says:

    Hari ni hari jumaat..

    0

    0
  7. alamaya says:

    “Dalam undang-undang pun ada menyebut, seorang isteri boleh tidak ikut cakap semua kalau suami itu bermasalah.”

    -baguslah.. ko berlakon kemain daring lg dgn adi putra tu ha… mmg la laki ko marah kak oiiihhhh…lepas tu ko dok bukak semua aib pasangan.. sememangnya kau mendekati nusyuz…

    sebaik2 isteri adlh mendiamkan kesemua aib suaminya..walaupun suaminya seorang penzina..

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul tu. itu la kenyataan artis kurang pandai. dari kesian dh jadi menyampah. kat aidil plak, dari menyampah dah jadi kesian.

      0

      0
    • AKU says:

      suami penzina mana boleh diam..p repot tok kadi la weii jangan dok cerita orang…kalau bawak mudarat bawak balik penyakit AIDS..mana hadis hang ambik aku tak tau laa..

      0

      0
  8. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    hisssssssssssshhh…bosan laaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

    0

    0
  9. ................... says:

    bang nara…cukup2 sudah pasal cite dia org ni la..dh x nk ambil tahu la…bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn…………

    0

    0
  10. xpaham aku says:

    kalau dah xnak dengar ckp suami relakan lah perpisahan tue..dulu cakap syg selagi aidil tu suami die..skng nak ingkar kate suami plak..btul2 xpaham pndirian rita ni..

    0

    0
  11. mizz nurse says:

    nara… citer lain plisssss. muak la. setiap kenyataan rita ko nak buat 1 entry. biar la dorang selesaikan kes kat mahkamah dulu. org ingat rita yg over slalu bg kenyataan padahal nara yg suka ‘exposed’kan kisah rita-aidil

    0

    0
  12. Anonymous says:

    rita…ko cite pasal uma tangga ko aku dh naik menyampah la….lantak ko la kalau selamanya ko x d cerai ke apa ke…..banh nara ni pn satu…agak dh x ada cite y best ke selain dari cite dua eko ni…..

    0

    0
  13. bedah tong gas says:

    senang ko menjanda je la cik rita oii… cari pucuk yg lagi muda mcm che ta tu..untung2 boleh dpt anak kacukan..yela ko kn x menapous lagi…

    0

    0
  14. bedah tong gas says:

    senang ko menjanda balik la cik rita oii.. pi cari pucuk yg lagi muda..untung2 boleh dpt anak kacukan..yela ko kan x menapous lagi..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    boringggggggggggggggggggggggggggg n menyampahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    0

    0
  16. Adoilah says:

    Alasan apa ko guna nih?
    Kalau dah buruk sgt suami tu…boleh jer mintak fasakh…
    Tp kalau kalau ko taknak bercerai…ko tahap wajib tau ikut ckp dia…
    Eh tapi ko canang pulak ko ni taat ikut cakap suami…bab berlakon…plak….

    Malu aku ngan ko nih…umur dah tua tp tak matang…

    Ni duk luah perasaan lagi ni buat apa nih? Ko nak apa sebenarnya…

    Ko mmg dah dekat benar ngan nusyuz nih…

    Rita udah2 lah meroyan yerk.

    0

    0
  17. Saya Nak komen Jer says:

    Cukup2 la 2.. tak penat ke Rita? Terima la kenyataan.. bukak buku baru… tak kan sepanjang hidup, ko nak ungkit je sejarah hitam ko ni..ko dok bercanang cerite ko semua orang tau, & orang yang dengar cerite ko bg pendapat bg nasihat ko marah diorang balik.. kalau ko tak boleh nak terime pendapat orang & ko rase orang x faham ape yang ko rase, ko jangan bercerite ko senyap je.. hemmm ~tibe2 teringatkan kisah Ana Dahlia, tak de plak die dok canang cerita ex-husband die dulu~

    0

    0
  18. miss s says:

    suami ko je yg salah..tpi pandangan org ko yg salah..npe nk bgthu media ttg sume masalah umh tangga awk,bkn blh selesai..cerai jlh drpd jd istri derhaka..pape pun dosa dia ngan allah.doakan yg terbaik..

    0

    0
  19. Royagah Propa says:

    SEKALI LAGI COPY PASTE….NARA LEMBAB

    0

    0
    • ddd says:

      its okey…aku tak kisah sgt pasal nara copypaste..sbb aku mmg bukak blog ni je… dulu minat gak ngan rotikaya pasal slalu update tetapi page sgt tak user friendly… so aku lepak sini…senang..simple je..kalau nara x cedok orang2 mcm aku plak yg tak tahu.. org2 mcm kau plak bosan sgt ke setiap jam nak gosip yg berlainan…xde life maybe? haha

      0

      0
  20. Armin V says:

    Kenapa la rita suka buruk2 kan suami sendiri, ada baiknya rita diam je dr buat statmnt n org menyampah. Tak elok kita buruk2 kan org,lg2 suami sendiri.. Tak pernh baca ke cite2 nabi dan rasul dulu, walaupun mereka teruk di hina dan di buruk2 kan tp mereka tidak pernah sekali pun membuka aib org yg menghina dan memburuk2 kan mereka. Malah mereka membimbing mereka ke jalan yg benar utk bertaubat.

    0

    0
    • AKU says:

      laki dia la patut bimbing dia..pasai dia tak bimbing la bini dia jadi lagu tu…

      0

      0
      • hunny says:

        macam ni la..perangai aku ngan rita ade lah persamaan sket..panas baran n mulut laser…tp aku x mulut byk mcm die..hoho… laki aku dulu mase mula2 kawen, culture shocked…feeling2 bujang..masih nk lepak ngan kawan2…bini lepak depan tv sorang2… kalau korang ade kesabaran yg tinggi..tahniah! tapi aku tak.. balik je mmg aku bising.. bukan nk derhaka tp nk ckap ape yg x puas hati.. setiap kali ade je benda yg mnyakitkan hati aku..mmg aku zasss2 je…nk ckp xde insuran? mane ade insuran cover mulut beb.. tp bg aku senang je..nak aku diam,.jgn buat ape yg aku x suke..so skang laki aku da leh paham angin aku…xde da nk cari pasal..tp bkn takut bini…kalau ade yg aku x kena die tgur jugak..so kita kalau tahu x betul hangguk saje lah…tak bermakna die pnah wat salah ngan kite kite kena balas ngan wat salah kat die gak…kemonnn la rita..betulkan keadaan..nilah jadinya kalau xde perbincangan,,,,asek berbincang ngan wartawan…aidil pun same lah…mmg jarang2 kluar..tp sekali kluar wat muka kesian..sory,,i meluat.

        0

        0
      • ros says:

        Rita ini tak boleh dibimbing sebab dia ingat dia sorang betul…..laki dia salah, mertua dia salah, ipar duai dia salah, Lisdawati salah, fauzi nawawi salah… Kan ex hubby beri alasan ceraikan RR, sebab tak boleh dibimbing.

        0

        0
      • Sweet minah jambu merah biru says:

        hati kalau dh iklas tk kira la sape bimbing sape nesti ok punyeeeee

        0

        0
  21. bosan says:

    alahainyerrr….sangat membosankan….

    0

    0
  22. aku says:

    cerai je ler…nak berlakon ngan sape pon dah takde sape nak larang! abis citer!

    0

    0
  23. Modjo says:

    Apa sebenarnya yang ko nak buktikan ni Rita wei…..itu ini-itu ini……agak-agak la….kalo da tak bole tu cerai je la……tuntut nafkah…..abis cerita. Orang tak cakap pun ko apa-apa sebelum ni…….ko nak balas dendam ke apa…….suami ko bermasalah apa..? amik dadah? cederakan ko? anak2?…..banyak hutang?….tak bekerja? gelapkan msa depan ko? kalo tak ada itu tak termasuk dalam sebab2 ko untuk tidak taat. Manusia bukan sepanjang usia tenang…..mesti ada gelora….ooo ada masalah je ko buat hal….camtu ko tak payah kawin la…..aku rasa ko ni jenis nk lelaki hadap kerenah ko 24jam…..sbb ko rasa ko da buat segalanya utk suami ko….(padahal skadar meletak kepentingan berlakon/glamour ke NO.3) ko tak reti/berusaha nak amik ati mentua ko….pegi mati la kalo diorng tak suka ko…..mesti ada sebabnya…..ko kena la positif. Ko lupa lepas kawin ko kena hidup dgn laki ko dgn keluarga suami ko….kepentingan NO.1….family ko kerjaya ko NO.2/3(faham)…..kalo tengok keadaan ko aku tak rasa laki ko tak bagi kebebasan utk ko. Lagipun…suka ati dia nak bagi kebebasan setakat mana. Yang penting ko taat. Sebab aku percaya lelaki cuma akan kurang/berenti bagi perhatian kat isteri/keluarga dia kalo perempuan tu suka berlagak….banyak kerenah ….tak taat,….kurang ajar….tak tahu jaga ati……. tak tahu ambik ati…..buat keje uma alakadar…..suka cari isu nak bagi panas rumahtangga….tak faham keadaan suami ……komitmen suami…..sudah la tak reti nak support suami…..menambah masalah lagi…..(aku tak kesah kalo ko x sedar…sbb mmg jarang prempuan bekerjaya nak mengaku kelemahan sbb tak faham kedudukan mereka lepas berkahwin) kalo korang ‘DAH’ buat semua tu and suami mmg masih jenis tak reti nak jaga isteri/keluarga…..korang boleh say goodbye…dan aku yakin semua pun setuju.

    Jadi sekarang ada baiknya ko tutup mulut…..bercerai …tuntut apa ko nak tuntut dan hidup la dengan bahagia. Kalau ko betul…insyaAllah….tuntutan nafkah ko berjaya….hak penjagaan anak pun mesti ko dapat punya. Aku, ko kita semua percaya Allah itu adil.

    0

    0
  24. lyds says:

    Rita, tak dinafikan laki awak salah Tapi itu part dia. Part kita seorang isteri, janganlah menceritakan segala keaiban hal rumah tangga kepada orang lain melainkan dalam mahkamah. saya rasa cukup-cukup la awak bagi komen kepada Media. Nanti tambah dosa, padahal awak adalah pihak yang teraniaya.

    0

    0
  25. Joyah Santekk says:

    Selesaikan ajer la di mahkamah. Makin lama orang pon bosan baca kisah yang tak ada penghujung. Ni bukan drama adam dan hawa ..atau sehangat asmara. Ni la realiti hidup. Move on, bina kehidupan, langkah keluar dari kehidupan silam. Tak payah la panjang2kan cerita. Sendiri berdosa, orang yang mengutuk pon berdosa. Ye betul, pembaca memang dah makin bosan membaca cerita yang tak sudah2 ni …

    0

    0
  26. sutera says:

    kalau dah tau tak bole hdp bersama lagi, cepat2 la selesaikn masalah orang yg tak pernah abis ni. fokus la kat kerja masing2.. jgn la asyik duk hedoh kat org masalah rumahtangga. e2 kn hal peribadi. jgn kongsi kn semua perkara dgn media. haiyakkk! ptt la aidil dah xfokus jd defend HM… dah2 la rita.. malu kat org.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Perempuan ni rasa diri dia yang 100% betul saja. Alasan dia tak pernah habis. Itu lah, ini lah! Bercerai lah dengan hati terbuka and move on! Close case! Kalau ada jodoh khawin lagi. Tapi looking at her character, chances very slim lah. Orang lelaki dengar kisah dia dah truama atau takut nak mendekati dia! Kes nak bercerai dah bertahun tahun lama nya. Dendam dia sangat dalam terhadap bakal bekas suami & famili si suami tu.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Assalamualaikum…

    Pertama sekali saya nak mintak maaf lah jika komen saya ni akan membuatkan Rita mahupun peminat-peminatnya sakit hati or terasa hati. Selama ni saya just mengikuti perkembangan Rita dari jauh je. Dari mula sampai laa sekarang. Dan sekarang saya tergerak hati untuk komen pasal isu rumahtangga dia ni.
    Bagi saya, ada baiknya Rita berdiam diri dari membuka satu persatu keaiban tentang suami atau rumahtangga sebab sekarang dah nampak sangat macam Rita yang berlebih lebihan. YES memang Aidil tu salah sebab meninggalkan Rita dan anak-anak dan tidak memberi nafkah (menurut Rita lah) tetapi kita sebagai seorang wanita dan isteri tak patut membuka pekung dan memburukkan seorang lelaki yang masih bergelar suami kita. Hukum tetap hukum dan jangan pandai-pandai buat hukum sendiri Rita nanti termakan diri. Betul awak terpaksa berlakon untuk mencari nafkah untuk makan minum anak-anak tetapi DOSA tetap DOSA dan agama tidak pernah menghalalkan apa yang haram kerana alasan Rita yang mengatakan dia TERPAKSA berlakon untuk mencari rezeki.
    Saya dulu sangat meminati Rita tetapi sejak akhir-akhir ni bila baca Rita berbahas dengan follower2nya di twitter rasa macam meluat pulak. Bila orang memuji tak pulak dibalasnya komen di twitter tu tetapi bila mengutuk, melenting bukan main sampai keluar hukum hakam dan undang-undang yang dia buat sendiri. Orang pun sekarang dah meluat dan bosan dengan statement-statement Rita. Dari simpati bertukar menyampah.
    Jadi, tolong lah Rita. BERHENTI untuk memberi komen-komen yang boleh memakan diri sendiri. YES! betul awak cakap kami tidak berada di tempat awak dan tak rasa apa yang awak tanggung tu. Tapi tak salah jika awak buang sedikit ego awak untuk jadi seorang yang boleh menerima pandangan oarang lain dan menjadi seorang yang boleh memaafkan orang lain. Hormat mertua. Kalau dah namanya mertua…mereka juga sama darjatnya seperti ibubapa kandung kita sendiri. Tak salah kita korbankan sedikit ego. Ini kalau setiap masa nak berperang, sampai bila pun orang takkan terima awak untuk jadi seorang menantu yang baik. Kita rendahkan sikit harga diri kita untuk memujuk dan mengambil hati orang tua tak salah rasanya. Memang kami tak rasa penderitaan awak tapi jika awak sendiri tak beri peluang untuk suami awak berbuat baik kepada awak dan anak-anak, macamana perkara nak selesai.
    Kami sebagai peminat pun tak tahu apa sebenarnya yang awak nak. Tolong lah Rita. BERDIAM DIRI dari memberi sebarang komen kepada peminat-peminat di laman sosial. Kalau blogger buat statement tahu pulak awak melenting padahal memang awak yang menimbulkan kontrovesi ni. Kami sayang kan Rita dan sentiasa menyokong Rita cuma mahu Rita berhenti memberi kenyataan mengenai isu rumahtangga dia je. Sekian.

    0

    0
  29. Mat K says:

    buruk baik dia, dia tetap suami ngko. dengar cakap dia, selesai. hal rumahtangga ngko takyah heboh kat public dah la. bosan.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    boringlah pasal Rita ni! DOSA tetap DOSA!

    0

    0
  31. pah says:

    kalaw bosan n mnyampah..xpyah la bce blog si nara ni..adoiii…

    0

    0
  32. robyn says:

    “Orang boleh senang-senang tuduh saya macam-macam.”

    sbb awak yg mengundang, rita oii! org takkan mengata kalau masalah awak tidak dicanang ke satu negara. ramai artis lain ada masalah jugak tp kalau diorg nak share pun taklah sampai membuka aib pasangan berlebihan. secara tak langsung membuka keaiban sendiri dan menzalimi diri sendiri. jadi jgn salahkan org.. rasanya peminat awakpun dah mula mengata dan menuduh!

    better don’t open your mouth if the words that come out from it are not so sweet anymore

    0

    0
  33. ijn says:

    Malang sungguh aidil bertemu RR ni…Dari kahwin lari, dari kena aib, tuntutan nafkah yg bukan2…

    0

    0
    • hunny says:

      kalau elok bgnye xde lah bukan2 jadinye..bile nak kawen ngan sesorang patut dah tahu kesan dan akibatnye…tapi mase tu semuanya ‘rela’ kan? bile dah sampai mase xrela plak?.. kau jantan kot ye pon org tu ajak kawen lari xde telor ke untuk say no! aku mls nk citer pasal kawen lari xde restu ke ape..tu semua jodoh,,,yg dikisahkan sikap masing2…sorang pesen lepas tangan…sorang pesen mulut murai….

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku trauma betol ngan RR ni. aku rs ramai lelaki kat luar sana mmg reject awal2 kalu jumpa pompuan mcm ni. mcm kala jengking… perempuan ni betul2 menakutkan

      0

      0
  34. iris says:

    eeeee…..asik2 ko je la pompuan meroyan nih….menyampahhhhhhh tahap babun tgk statement ko nie…

    0

    0
  35. rota rota says:

    rita rudaini ada alasan sendiri enggan ikut arahan suami kerana matanya juling kiri pandang suami kanan pandang lain hahahahahhahahhahah!

    0

    0
  36. plizz laa says:

    KALAU WARTAWAN X BERTANYA SAL RUMAHTANGGA NI MUNGKIN RITA PUN AKAN SENYAP ..NI TIDAK BARU JE NK SENYAP DATANG LAK WARTAWAN NK PANASKN BLIK..Cukuplah cerita ni..org luar yg baca pun dh naik benci tau…

    0

    0
    • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

      nak salahkan wartawan pulak? mulut rita tu mulut wartawan jugak ke? mulut siape yang bercerita sekarang? rita ada otak, die boleh pikiaq perlu or tak perlu utk jawab pasal rumahtangga kat wartawan..

      0

      0
  37. YNA says:

    emm klu bcerai pn mst de gak cite rita psl aidil tu,maklumlah gila talak…’aidil masih gilakan saya wlpn sudah 3bln kami bcerai’-rita rudaini……huuuuhhh

    0

    0
  38. SS says:

    apo kono eh jang….poning palo den…aidil apo kono kau ni…tu la jgn igt kawen ni mudah jang oi..ko tingga an bini ko kek umah…bilo nak corai bini ko tuntut sumo nafkah eh ko mengango x dapek bayar ko fight fight fight…tp x yo monang…x yah nak menogakkan bonang yang basah…klu ko betul x de la mahkamah asik tangguh je kes perceraian ko ni….pado rita lak…den th ko syg laie ngan aidil tu tp dah2 la tu…x yah la dipanjang2kan lg…tuntut la yg termampu dibayar Aidil…sumo ni dunio yo….klu aidil lopeh kek dunio ni…akhirat sok dio x kan lopeh…percayo la ckp adik ko ni…

    0

    0
  39. I luv u pani ! says:

    sampai bile nak cenggini kak rita? tak penat ke? nak beruban smua rambut kat kepala tuh baru nak move on dan memaafkan???

    0

    0
  40. ustazah jadian says:

    salam to alls,

    sikit aje usatazah jadian nk ceramah ni, jap lg ustzh nak masak.

    “perempuan wajib ikut cakap suami, dan x wajib dah ikut ckp ibunya sendiri melainkan ke arah kemaksiatan”

    wallahualam…. assalamualikum….

    0

    0
  41. ritot says:

    ikut ko la ritot oiii…dosa ko yang tanggung sendiri…ada aku kisah…cuma aku bosan ngan kisah idup ko yag tak abis2 melalak sebut nama laki ko…sebenornya ko sayangkan laki ko saje tak nak ngaku kan…tu yg ari2 sebut nak amik perhatiang dari laki ko…cian meroyan ko rupenya….

    0

    0
  42. Anonymous says:

    aku rasa nak sumbat mulut rr ni ngan cili padi 1000 biji…biar dia mengelupuq kepedasan baru senyap kot…aidil…ko ceraikan je bini ko yg mulut laser ni..biar dia rasa apa yag ko rasa bila dia aibkan ko….

    0

    0
  43. Banyak bunyik says:

    Haish ..dari mata kasar …aku bleh cakap rita yg byk salah sbb aidil tak banyak bunyik…
    Manusia …kalau jenis yg biasa/suka sgt defends diri sendiri sebenarnya dia lah yg banyak buat salah…
    Trust me…

    0

    0
  44. awek kulim says:

    SABARLAH KAK RITA, SMUA YG TJADI PASTI ADE HIKMAHNYA… LOVE U……

    0

    0
  45. awek kulim says:

    love u rita…

    0

    0
  46. Naz says:

    Rita minta aidil buktikan bila dia aibkan aidil. Rasanya sekarang pun da nampak dia mengaibkan suami dia. mm rasanya org pun bukan lagi kesian klu asik bertarik tali mcm ni tp sdh tahap bosan..

    0

    0
  47. ijn says:

    rr ini saja melengahkan penceraian sebab dia nak tuntut nafkah. kalau dan bercerai . tak dapat nafkah lagi

    0

    0
  48. yuyu says:

    aidil…ko cerikan je pompuan ni talak 3….pompuan ni byk bisingggg ooo….

    0

    0
  49. triple j says:

    harap2 nara hentikan ambil port psl kisah rumahtangga diorang ni dan the next psl kisah diorang ni adalah samaada diorang berbaik semula atau bercerai. tu pun supaya tak timbul fitnah nanti samaada nampak diorang jalan sama2 (kalau berbaik) atau rita atau aidil dgn orang lain (kalau diorang bercerai).

    0

    0
  50. gulagula says:

    Makin byk kau mengaibkan rumah tgga sndri makin rmai lah benci kau… xperlu la smpai nk luah perasaan kt media.. xsemua pendapat org lain sama mcm kau… isteri yg solehah adalh isteri yg xmengaibkan rumahtangganya di pihak umum…

    0

    0
  51. Roundtable says:

    Ye le tu Rita…semuanya kau le yang betul dan baik sangat…Bukan nak sebelahkan suami kau,tapi naik bosan bila pompuan asik cite keburukan rumah tangga aje.BOLEH TAK kalau wartawan tanya kau diam atau jawab ini “masalah peribadi kami biarlah hanya kami yang tahu .lagipun dah jadi kes mahkamah,tak manis saya rasa cite rumah tangga kami saya citakan pada orang luar”..ATAU kau boleh jawab “Minta maaf no komen”….settle…nama baik kaupun tak tercalar..Ingat islam tak suka umatnya buka aib orang.

    0

    0
  52. miss s says:

    ada ustaz atau ustazah yg bertauliah kt sini..tlg nasihat kan puan rita nihh

    0

    0
  53. rita xnak cerai says:

    “Sekarang ini, Rita ada sebab untuk tidak ikut cakap Aidil. Kalau dia sudah tidak bertanggungjawab lagi, buat apa Rita nak tunduk dengan perintah dia”
    So..rita terime jelah pceraian korangkan senang..bile aidil nk cerai ko lak ckp syg bagai..
    pastu heboh xnak tnduk perintah suami plak..ko ni cakap putar belit.

    0

    0
    • minah jambu karat says:

      tapi syurga kan di bawah telapak kaki suami rita harus taat dengan suami

      0

      0
      • Sweet minah jambu merah biru says:

        huh ! kalau laki tu baik tkpe la jugak nk taat ngan laki ! ni laki dia prangai macm siak buat happe nk taat buang masa aje…

        0

        0
  54. abby abadi says:

    pelik dia ni. bila suami nak ceraikan, persoalkan kenapa nak cerai kan dia?

    dah kau pon xnak dengar cakap dia dah. cerai la endingnya.

    0

    0
    • MINAH JAMBU SWEET CANDY says:

      saya sayang dengan abby segala kata2 nasehat nye saya simpan di dalam hati saya.kalau boleh saya nak jumpa abby untok minta pendapat dia segala masaalah saya.

      0

      0
  55. makcik KJ says:

    Dear Rita Rudaini,

    Orang kate, what happens behind closed doors and between four walls best to keep it that way.
    You said Aidil is not a good husband, tak bagi nafkah sedangkan gaji puluhan ribu, tak jenguk anak, keluar tinggal u and anak2 macam tu (yes I’ve been following your stories at first sebab kasihan pada kaum sendiri). But, as time goes by, I heard none of elusive statements from your husband (or is he an ex husband now?) about you. are you aware, that you have vent out your frustration of your unblessed marriage and your husband’s behavior in the public. That is public embarrassment, and by law and rights he can go after you and silence your once and for all?
    You sendiri pun bukanlah wife yang baik kalau inilah perangai yang u tunjuk. Fine, if you say you need to pertahankan hak u dan anak2. But, if i were you, I would drag him to syariah court, tuntut harta sepencarian, tuntut hak nafkah selepas cerai, tuntut hak penjagaan anak2 and be done with it. Sebab itu lagi bijak dari dragging your feet like this.
    You need to lighten up, girl. This is definitely not a strong woman’s attitude.

    Be a smart person for once, will you Rita? I think we all are very tired of hearing bla bla bla and yada yada yada from your end. Dari simpati langsung menyampah!

    0

    0
  56. Missss says:

    Mcm dia je yg mengelami masalah rumahtangga dlm dunia ni.. Mcm nk kita semua dgr masalah rumahtangga dia je.. Serious aku menyampah, n seriously aku x habis pon bc statement dia… Sbb cita dia sm je, cuma ada sket putar sana putar sini, corner sana corner sini

    0

    0
  57. bukan nama sebenar says:

    dia cuma perlukn TEMAN PENGGANTI

    once dia dh jumpa…dgn sdiri nya bliau akn shut down salakan beliau itu…

    0

    0
  58. Zain Sardin says:

    kalau rita dapat jodoh baru nanti jangan carik lelaki melayu yg typical, mmg perangai seposen tak guna, pompuan gak yg merana

    0

    0
  59. nurul says:

    Huhu klau sy jd lelaki takut nk dekt dgn org mcm ni….sah2 klau kawin asyik dia jd betul..syg hrp muka je lawa

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Rita Rudaini c jiwa kacau. Kejap ckp mcm tu kejap ckp mcm ni dgn harapan laki dia tu akan balas statement dia balik. Org mcm ni x payah dilayan…. Biar dia cakap sorang2, nanti senyap sendiri lah tu.

    0

    0
  61. Anonymous says:

    2 la dulu2 msa pendidikan agama islam kt skolah xmo blaja btl2…..kang dh xtau hukum agama….aishhh susah tol nk lentur buluh yg dh tua nih….amik parang tebang jelah….:)

    0

    0
  62. laila says:

    cianlaaaa……..tengok kak rita, banyak besabar yeee

    0

    0