Written by AbangNara | June 13th, 2012

Agak misteri kenapa secara tiba-tiba Remy Ishak meluahkan perasaan peribadinya di Twitter. Umum mengetahui yang Remy memang jarang berkongsi cerita peribadi di laman sosial, lebih-lebih lagi yang melibatkan kekasih hatinya, Tiz Zaqyah. Mungkin semalam Remy Ishak sudah tidak dapat menahan isi hati yang begitu lama dipendamkan.

remy ishak

Tiz Zaqyah walaupun tidak ada Twitter, sempat mengupdate status di Facebooknya (telah pun didelete) seperti di bawah:-
remy ishak

Adakah Remy dan Tiz benar-benar bergaduh atau ianya satu latihan lakonan daripada mereka berdua? Abang Nara tak dapat nak confirmkan. Apa pun kepada Remy, semoga cepat sembuh dan cepat keluar hospital. Kredit info Forum Cari yang awesome.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

233 responses to Remy Ishak Masuk Hospital, Dapat Layanan Daripada Tiz Zaqyah Macam Sampah

  1. tupai berjanggut says:

    kesian…………

    0

    0
    • wooney rooney boney M says:

      dua2 SAMPAH~!! sekian tqvm.

      0

      0
      • Kelab Tak Suka Neelofa Mohd Noor says:

        zed zaidi.. sila ambil tindakan anda terhadap mereka berdua ni.. mereka berdua bertelagah mcm neelofa juga.. tindakan displin anda amat kami harapkan.. seniman kn telus di tgn anda kn zed zaidi kn?

        remy.. anda lelaki.. jgn mengharap pada benda yg anda sendri tak pasti.. kelak nasib anda tak ubah seperti si polan yg nak kan populariti tu nanti.. tiz zaqyah blum tentu officially jd hak milik anda pun nnti melainkan anda officially way kn dia tok diri anda tu sendiri..

        0

        0
      • lelaki apa camni…x gentleman langsung..
        awek tak layan sikit dah merajuk..terus luahkan kat twitter….
        xpayah jadi lelaki ar…

        0

        0
      • Zed Zaidi says:

        Apa lah nak jadi dgn industri kita di Malaysia ni. Patut pun rakyat asing bermaharajalela jadi hero dan tak lama lg heroin nya pula.. Hero mcm Remy Ishak ini ke yg kita semua cari? Demam pun nak minta ihsan makwe sendiri.. Xpe2..

        Saya Zed Zaidi Presiden Seniman Malaysia akan mengharamkan artis kita couple sesama sendiri..!

        0

        0
      • Zed Zaini, cepat ambil tindakan ke atas jantan-jantan emosi yang jadi penyebab jantan luar rebut peluang di negara ini.

        0

        0
      • Zed Zaidi says:

        Sikit-sikit nak merajuk lempang kang.. Saya akan bertemu pakar sakit tuan hari ini utk membincangkan hal emosi jantan di Malaysia ni.. Kalau berjaya usul saya ni akan saya twitterkan yea pada awak semua nanti..

        p/s : kamu ada twitter?

        0

        0
      • Bagus Zed… Kamu mmg layak jadi ketua, berani, tegas dan bertanggung jawab. Maaf, aku sudah tutup semua akaun laman sosial aku. Hanya tinggal e-Kawan yg masih tinggal tapi itu pun aku sudah lupa passwordnya.

        0

        0
      • anakayam says:

        …..masing2 ada tak sesuai….tiz zakqah kuat ego..remy ishak nih terlebih gedik……

        0

        0
      • ahmad says:

        Assalam. Tlg jgn gelar org sampah sesuka hati. Kalau diaorg sampah, awak pun sampah.

        0

        0
      • Hanis says:

        Apa jadahnya artis sekarang asyik telan pil penenang? Korang kalau tak tahan dugaan dunia artis, tak payah jadi artis la wey.. Cukup2 la drama kt tv, real life pun drama jugak ke? Dua2 memalukan. Publisiti murahan

        0

        0
      • GIMIK JER NIH…. NAK NAIK NAMA JUGAK KOT…. TIME2 NIH….

        kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html

        0

        0
    • Aduhai says:

      Oh dear me RITZ. I thought u guys are better then this. Takkan gadoh kat social network kot? Come on guys! Dont be in that group of Msian artist yg giler gossip murahan camni.

      0

      0
    • mart says:

      Kal0 bodoh skalip0n, jgn tnjukkn keb0dohan korunk kat twitter..Kate gf&bf, tp gad0h nk sluruh dunia taw..

      0

      0
    • Selitone says:

      Ingat Dik Tiz, pepatah lama… Menarik rambut dalam tepung, rambut tidak putus… Tepung tidak selerak.

      Abang tahu… Dik Tiz akhirnya kini telah mula terbuka hati kepada Abang Selitone… Namun, elakkanlah daripada membuatkan Si Remi menaruh dendam kepada hubungan yg bakal kita ciptakan kelak.

      Abang takut jika Si Remi berdendam… membayangkan sahaja tubuh maskulin 6 packs Remi sahaja membuatkan abang Selitone cukup gerun… kerana perot abang hanya 1 pack dengan pusatnya terjulur keluar.

      Apapun… putuskanlah dengan cara yang terbaik dan terurus.

      Tak kan lari Abang Selitone dikejar…

      0

      0
      • TizTizTiz says:

        Oh abang Selitoneeeee <3

        0

        0
      • xkn meroyan says:

        hehehe…….
        suka le tu abg selitone. mmg dia minat n tiz ni sbb klu ada entry psal tiz dia msti ada… tp aku stuju gak klu abg selitone couple n tiz sbb aku yakin abg selitone ni akn jaga n syg tiz baik2.
        To tiz, terima le abg selitone sma ada dia ni hensem@ x itu blkng kira coz yg plg pnting abg selitone ni lebih romantik n x kn meroyan mcm org tu klu tiz sudi jdi makwe dia……
        go go go selitone!!!!

        0

        0
    • eleh eleh says:

      ishhh tak minat betul la aku dgn hubungan tak matang cmni..gaduh tu biasalah..tp tak perlu publish kt public maaaaa

      0

      0
    • Zed Zaidi says:

      saya akan saman awek2 yang tak layan pakwe..

      0

      0
      • mek yah says:

        Nikah le kalau nak dilayan.

        0

        0
      • Kim Kadeshen M'sia says:

        ko ni zed zaidi celopp..xde keje lain ke dok nak menyaman jer…teringin jadi loyer ke??..

        0

        0
      • fizi (upin ipin) says:

        ari2 saman org ko nih,kaya la…aku nk jugak..

        0

        0
      • Zed Zaidi says:

        ok lah camtu..
        meh kita buat persatuan saman di blog BN

        0

        0
      • maibiskut says:

        zed zaidi real mmg ade degree in law…… tgk kat fb dia. uitm kalo x silap.

        0

        0
      • Anonymous says:

        dh ade degree law, amik plak degree mass comm, bape juta degree dia nak amik?? propa sgt, ckp la drop out ms amik law, nak mengaku ade degree law tp x abis belajar wth?

        0

        0
      • Kurus says:

        oh ada degree law boleh buat undang2 sendiri tu

        0

        0
      • gay mencari movie gay utk dijadikn model 7 hari says:

        peewwwiiiiittttt. blh jd cover utk maskulingay ni, col me 911 if US’s police officer answer ur phone, just say my name…..neelopa bunny ok

        0

        0
      • Anonymous says:

        hahahaha.asyik gelak je bile bace komen zed zaidi celop ni.kelakarlah!!

        0

        0
    • Cik Ketom says:

      Hehehehehe… kena buat mcm sampah ye Remy… kesian kau

      Tizz selepas habis madu si Remy kau hisap akhirnya kau buang dia mcm tu je…

      Ini semua drama tengah minggu… jap lagi tgk diaorg tengah shopping pegang2 tangan, peluk2 pinggang… peluk2 bahu…

      0

      0
    • Glamer Gilerrr says:

      DUA2 AKU TAK MINAT…. SO TAK MENARIK PUN CITER KORANG K.. CHOW

      0

      0
    • Chichuka says:

      Cara penulisan Tiz di status FB tu agak suspicious. Takkan cara dia type mcm tu kot? Banyak space antara comma. Propa je lah…

      0

      0
    • butter says:

      ha tuuuu diaaaaaa..baru kita tawwwwww..hehe

      0

      0
    • Anonymous says:

      remy dh la muka cam bangla. eh eh aku bukan hina ek, aku just mention je watak remy sbg bangla dalam drama tu betol2 menjadik.. kelakar giler weh

      0

      0
      • Manusia biasa says:

        A ah btol la…. Mmg muka remy mcm bangla… Serius sejibik muka bangla cuci kete husband aku kat sini….. Sebulan 50 riyal jer….. Die nek beskal bawak baldi kecik ngan kain towel….. Slalu pkai baju belang2….. Rajin budak bngla 2….. Aku ngan husband mmg pnggl die remy…..

        0

        0
    • wowwow says:

      ZZ sila pantau masalah mereka & buat laporan kpd Seniman yer.. mana tau boleh bantu selesaikan masalah mereka & bil hospital tanpa meminta bantuan dari artis luar negara.. sekian, harap diambil tindakan. terima kasih

      0

      0
    • timah timun says:

      gaduh dgn awek pun nak post kat fb…mcm org lain x penah couple…cis!!!!

      0

      0
    • mat saja says:

      itu tandanye ore tk mahu kt kamu dh..

      0

      0
  2. Atan says:

    pulak.. abes madu sepah dibuang.. buang jer la pil penenang tu remy.. ambil antibiotik jer ok.. :)

    0

    0
    • nana says:

      masalah berdua selesai la berdua saja..kalau bagitau 1 dunia kat luar ni ramai je nak cucuk jarum..

      rasanya remy bukan jenis suka kongsi hal peribadi kat public..tiz pun sebelum ni kalau ada masalah dgn sape2 dia cakap elok2 je balas balik..entah la tgh hafal skrip kat twitter kah…..??? masing2 ada nama dlm industri peminat pun ramai kan..tolong jgn buat publisiti murahan blh….

      0

      0
  3. Anonymous says:

    abg remiiiiiiiiiiii i kn ada

    0

    0
  4. embok ketum says:

    Sabar jerlah. Mungkin dugaag ko lak kali ni, sbb dulu ko wat kt x awek ko nurul

    0

    0
    • Anonymous says:

      nurul MO ker? hahahaha

      0

      0
    • minah says:

      hukum karma…alaa…si nurul budak kerja hotel tu ekk..aku kerja sama ngan dia kat marriot..si nurul ni pun sama gak..gedik semacam jer goda laki org..masa remy tinggalkan dia, sibuk dok ganggu laki orang merangkap bos dia..konon nak berkongsi cite sedih..agaknya remy gaduh ngan tiz, dia yg sibuk dok kacau remy kot..status bbm dia pulak, xhabis2 kononya remy gilakan dia semula…meroyan kot coz laki org tu dah xlayan dia lg bila isterinya dapat tahu..isteri bos dia pulak berganda2 lawa n cantik..sopan n bertudung lagi..apa yg digilakan sgt kat si nurul pun tak tahu..klau nak bandingkan rupa paras, tiz lg lawa..perangai pulak, tiz lg bermaruah..minah ni smpai skarng dok ganggu bos dia yg dah ada anak 2 wpun dah bertukar tmpat kerja…kalu saper nak tengok muka si nurul yg bajet lawa tu, search jer FB, nama Nurul H Hamidon…muka cam indon jer..perasaan cantik..bajet hot kat hotel…dia ingat smua org x tahu yg dia ni ada skandal ngan bos..menyampah aku…

      0

      0
      • ita says:

        nak komen jgak..cam tertarik pulak coz aku pun kejer kat marriot…aku kenal si nurul ni..boleh tahan gedik gak..sbab tu kena tinggal kot..smua lelaki kat hotel dia layan…hahha…memang ada dgr dia pernah couple ngan remy ishak..kecoh satu hotel dia dok kompang..hhaha..the end kena tinggal gak..cian dia..pasal skandal ngan bos tu xpasti..ada dengar gak..tp bos dia tu dah pindah hotel lain..dulu satu department sales..slalu gak tengok dia org berdua mkn sama2 kat hotel..cuma xnampak ler mesra..mungkin cover ler kot sbab bos dia ni dah kawin n anak pun dah ada 2..mungkin taste si nurul ala2 bangla kot..haha..bosnya itu pun muka mcm hndustan..up ckit dr remy ler..berjawaatan tinggi pulak kat marriot..SSM lg tu..aku pernah nampak wife dia life sekali masa ada photograpy kat hotel utk promote tmpat mainan kat hotel..cam shiela majid pun ada..tp versi bertdung yg ayu.. lg cantik nak compare ngan nurul..ada sekali nmpak bos ni n wife ni kat alamanda bersama 2 orang anak lelaki..sweet jer dia orang.. xkan ler isteri dah cantik tp nak jugak kat nurul yg bajet lawa tu..ahhha..dah nama pun lelaki kan…

        0

        0
      • babygebu says:

        aku dah tgk ex-gf remy nih..Hi yark..xcntik lgsg..xde taste upenye remy nih..huhuhu

        0

        0
  5. kamariah says:

    hemmmm….ape pun settle cr baik la….buang yg keruh ambil yg jernih….

    0

    0
  6. Anonymous says:

    asik citer artis gaduh je, xde cerita artis berbaik2 ke?

    0

    0
  7. Nananna says:

    First ke????

    0

    0
  8. matsuara says:

    standard la. relationship ada pasang surut gitu! <3

    0

    0
  9. Sagitarius Guy says:

    ada aku kesah! Lantak korg la.

    0

    0
  10. misz says:

    yup td ada nmpk status tue kt wall skrg da xdew..
    huhu..ngape plak la dyeorg..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    ape la …

    0

    0
    • rynna says:

      APAKAH SALAHNYA SI REMY NK BERMANJA KETIKA SAKIT NIH? BIARLAH DAH MAKWE DIE, MASA NI LAH NK TENGOK BOLEH KE NK JAGA KITA KALO DH KAWIN NNTI… ALA TIZ JENGOK2, MSG2 CINTAN MANA YG PATUT SEJUKLAH SI REMY NNTI 2 DIE MK PERHATIAN JE 2!.. 2 PON MAK NK AJAR KE? REMY SILA CEPAT MEMINANG ANAK DARA ORANG YE…YG LAIN JGN JD BATU API…..

      0

      0
  12. skandal remy ishak says:

    1st~!!!
    lalalalalallala…
    kenapa u x cal i.. mesti i jaga u baik punya!

    0

    0
    • Anonymous says:

      mungkin sbb rupa kau hodoh, dan beliau x selera ngan kau? satu lagi dia x suke dgn org berebut 1st 1st ni, bodoh katanye.

      0

      0
  13. ada wan kisah? says:

    kanak kanak bila bercinta.

    tu org tua kata, jgn dok bercinta kalau perangai mcm kanak2

    0

    0
  14. lopah says:

    saje cari publisiti murahan…

    0

    0
  15. jaja says:

    tgh tunggu komen zed zaidi…..”saya zed zaidi bla bla…..” lawak2.. cepat la zz!!

    0

    0
  16. aku peminat remy says:

    ala xmo la gaduh2..putus dh ker

    0

    0
  17. 2903 says:

    sekejap jah tu…nanti ok lah drg ni…biasa lah relationships kan ada ups and down..still hoping RI n TZ bleh bbaik…

    0

    0
    • Rin says:

      suke dgr cite kapel ni..
      asik2 kapel lain jek, boring dh..
      remy jarang tnjuk prsaan, so of koz ni mngejutkan..
      tah2 twitter dia kna hackk.. wawawawaaaww

      0

      0
  18. Ummi Nazeera yang tak jadi makwe Remmy lagi skrg bahagia dgn omputih says:

    tulah Remy…dulu elok jer i ni..u pukul2..skrg padan ngan muka u…good job Tiz

    0

    0
  19. peminat says:

    remy ishak mcm budak2!!!!!!!!! menyampah!!!

    0

    0
  20. watever says:

    eleh korang~~~bercinta sesama artis sbb nk memburuk one another ke pe??? kalu ckp dr sndr cam sampah marah lak kang….

    0

    0
  21. datin maimon says:

    Remy, Tiz… u olsss cam budak2 la, i ngan Tin Sardin x penah pun gadoh2 lam Tweeter, low class la gadoh main tweet2 nih…. murahan…

    0

    0
  22. aku adalah aku says:

    nak kena sentiasa lyn taraf 1st class ker remy oi? fuhhhh ni baru brcinta xtau ler mcm mana kalau dah jadi isteri….

    0

    0
  23. lalalal says:

    sian dia….ni yg jeles ni.dpat layanan dr pmpn cumillll….

    0

    0
  24. Anonymous says:

    anyway….get well soon…syg remy

    0

    0
  25. Makcik_Kantin says:

    nape la ckp mcm tu ngn bf… kalo da x syg skurang2nye respect la remy sbg org yg sakit n sakit itu dtg dr ALLAH…

    0

    0
    • ila says:

      kan TZ replied twit RI. tak kn dia tak boleh nak defence diri dia. negara kita demokrasi bukan komunis. nak pertahankan diri pun salah ker. ayoo.. apa punya statement. kalu yer pun diehard fan RI jgn sampai buta mata n perasaan pulak.

      0

      0
    • mak ngah cafe says:

      makcik……
      tz tu mgkin nk lepaskn rsa bengang dia .ye lah nti klu dia diam je msti korg akn ckp apa yg remy ckp tu betul jdi dia up date status kt fb dia utk pertahankan diri.mmg aku pn x setuju n cra penulisan dia tu tp remy pn x patut tweet mcm tu.xkn tiz nk ckp baik2 lak sdgkn apa yg remy tweet tu lg le kureng asam!!! tp dia dh delete status tu……
      alaaaa…bnda kecik je,hero idaman malaya tu je yg terlebih kepoh!!!!! over mgalahkn pompuan!!!

      0

      0
  26. mamacomey says:

    weh..bgs pe mende2 ni..ade gak citer nk dibace..muahahhahahahaha

    p/s : jgn gadoh2 tak baik, nk gdh jgk gdh berdua aje..jgn kasi tu orang..malu lah..huhu

    0

    0
  27. 020930 says:

    mcm x caye je remy buat status tu semua….. :O

    0

    0
  28. Audrey Hepburn says:

    Pada saya la, mungkin ini bukan gaduh marah, tapi gaduh2 manja sepasang kekasih.

    Alaaa…takkan la sapa-sapa tak pernah gaduh2 manja dgn pasangan masing2.

    0

    0
  29. bunga says:

    eee saya pernh dpt bf yg suka gertak2 n telan pil n etc ni if kita nk putuskn hubungan..dorng ni attention seeker..mula2 dulu takut gak nk tinggalkn sbb takut dia bt benda2 yg merepek repek tapi biler dh x tahan dgn perangai yg kurang matang mcm si remy ni, trus nekad tingalkn sebelum jadi suami…

    0

    0
    • daun says:

      betul la bunga….aku punya bf pun sama.dia x cakap nak telan pil,tp dia gi sakitkan diri dia.gi tumbuk dinding la,toreh tangan ngan pisau la… Lastnya aku nekad gak tinggal dia.tukar no hp skali.skang dah 10 taun berlalu, nampak fb dia.syukur dia dah kawin.xde la aku risau lg kot2 terjumpa dia.

      0

      0
    • cik kiah says:

      yesss.. mmg die atention seeker.. cam tu ke ko tweet psl orng yg ko syng.. mcm mnapun remy ttp salah sbb die yg mula dulu.. pg tlis mcm tu kt twitter.. biar semua orng tahu… haaa skrng aper yg ko dapt?.. settle problem ko?.. ibarat meludah ke langit.. pas tu kena muka sendiri… padan muka… go tiz.. go tiz.. u deserve to got better then him.. remy kooo lyann la bluesss jiwang karat ko tuuuu yerrr…..

      0

      0
  30. iman says:

    gaduh2 manja je ni…esok2 baik ler tu…..biasalah psangan bercinta…ade pasang surutnye…chilll everyone….

    0

    0
  31. yen456667 says:

    apa yg aku notice remy ni manja jugak orgnye…hahahahhaha kena reject tu yg merajuk tu.hangin satu badan trus..hihihihi

    0

    0
  32. Joyah yah yah says:

    KAN DAH KANTOI ! BUAT MALU JEE INGAT SWEET COUPLE LOL .

    0

    0
  33. Joyah yah yah says:

    KAN DAH KANTOI ! INGAT SWEET COUPLE LOL .

    0

    0
  34. nenetBurberry says:

    sikit2 tweet… kalau orang biasa lantak laa kan..tapi kamu berdua tu artis, reti ke idok?? kang tak pasal2 kena kutuk… bhahahaha

    0

    0
  35. Doktor Haus says:

    Takyah ckp English la Remy kalau grammar out…ckp Melayu lg bagus dari tunjuk bagus ckp English tp hampeh!

    0

    0
    • Anonymous says:

      alaaaa ckp je la kau yg x reti speaking… xyah la guna nama omputih doctor house klu eja haus pun salah.. kene balik!!

      0

      0
  36. expressionless says:

    suka remy-tiz ni sbb drg low-profile je…tapi..tapi apa dah jadi….????!!!!

    0

    0
  37. Kim Kadeshen M'sia says:

    dah lama perasan dah…nampak sgt cam remy ni yg tergegey kat tiz …kdg2 aku rs derang couple pun sbb peminat yg suke derang couple+ nak naikkan populariti msg2…bukan sbb 2-2 saling jatuh cinta..kalau amik gambar sekali serius nampak fake kebahgiaan yg ditunjukkan esp tiz…hmm~~ape2 jela..

    0

    0
    • peluk sapa??? says:

      abis tu klu msa bgmbr diorg berpeluk bercium cm laki bini bru x fake????
      elehhhh lg le korg kutuk!!!!!
      stkt ni aku tgk diorg le couple yg x pegang2 dpn org(blkg org x tau le… tu urusan diaorg n Tuhan) aku x de le minat sgt n diorg tp bg aku ok le diorg ni klu dpn public x tnjuk sgt.

      0

      0
  38. mak enon says:

    grammar kau bagus sgt ke doctor haus..aku tgk english remy ok je…sbb dia couple dgn minah speaking mcm tiz la dia boleh improve english dia…suka hati kau je ckp english remy hampeh…podahhhh

    0

    0
    • Linda Off says:

      minah speaking mcm tiz la dia boleh improve english dia .. pale otak kau …

      kau tau x klau ade carta artis malaysia bijak pandai ..tiz ni duk dkat paras bwah2 … harap muka lawak tapi bodoh bingai baek tak payah …

      0

      0
  39. doktor wannabe says:

    bab english tu mmg kelakar lah, nak jugak kan..she know?? what the heck kan..tp serius lah akak pesan kat adik2 kt luar sana, kalu kita ni cantik, itu bonus, gunakan sebaik mungkin, carilah lelaki yg cerdik utk dibuat baka..utk membimbing korg dan anak2 korg nanti, lagipon senang weh berurusan dgn org bijak..akak kalu kaye esok2..driver akak pon akak nak ade degree..

    0

    0
    • sarah says:

      eh, xreti grammar xsemestinye bodoh, ak ade kwn American, die pun ade gak salah eja certain english words tp boleh jadi engineer dekat Boeing sbb IQ die tinggi cume die xpeduli sgt pasal grammar and sentence structure. kalau kite ckp english grammar salah pn diorng xcomplain asalkan diorang faham. orang Malaysia je over lebih, tp nak design roket/ kapal terbang pun tak lepas.

      0

      0
      • mart says:

        Stuju sgt latu..Sbb 2la owg2 kite ada y sgn nk ckp omputeh sbb ramai y mengeji..Aku pon ada jgk bekeje dgn omputeh, xde la die nk btlkn grammer bl kte ckp, asal paham dah..

        0

        0
  40. pemerhati says:

    boleh x selesaikan hal dalaman korang tanpa letak status kat twiter ke kat fb ke..poyo gile kot korang ni..bile ade media (wartawan) sibuk tanya2..,”saya x suke cerita hal peribadi,saya lebih suke cerita tentang karier”…hahaha…SENGAL..

    0

    0
  41. jlo says:

    jgn lah..jgnlah putus…dorang nampak loving sangat….*nanges*

    0

    0
  42. katok puru says:

    clash jer..tiz, jom kapel..

    0

    0
  43. No One says:

    kesian remy…couple ngan maya karin je la… :)

    0

    0
    • izzah says:

      tk sesuai la…
      i dun think remy ni taste maya karin….

      0

      0
      • No One says:

        xde lah..dioeng kan penah di gossip bersama dulu…masa diorng acting dlm filem cun kot… :)

        0

        0
      • NO TWO says:

        NO ONE.. KO BKN TUHAN NAK TENTU KAN COUPLE ORG K.. DO NOT USE YOUR KARMA LAW IN THIS SITUATION.. PERCAYA LA QADA’ DAN QADAR SAMA SEPERTI KITA PERCAYA YANG PERKAHWINAN FASHA & JEJAI DITENTUKAN OLEH NYA

        0

        0
      • Anonymous says:

        no two, no one ni meroyan sbb laki dia ade pompuan lain tu yg mcm tu..

        0

        0
    • No One says:

      its just a suggestion… dont be serious… hahax… ;)

      0

      0
  44. wow says:

    ngade2 lah kau remy..nak kena layan kau setiap masa kerrrrrrrrr? haktuiiiiiiii

    0

    0
  45. meeradriana says:

    dah mcm fizz fairuz ngan almy lah plak..
    jgn bercinta lama² sangat..
    nilah padah dia..

    0

    0
  46. Lan Todak says:

    tpi btol la … biler kiter skit bru kiter tau stakat mane syang orng pade kiter .. aku bru lpas kuar hospital 1 mggu psal dmam … mase tu lah kiter daptt tau ape btape pnting nya keluarga dn kwan2 rpat kiter . …

    To Tiz … kau mmg xmatang prangai budak2 … chck blik profile kau ..patot lah stakat spm je blajo nyer .. remy kau cri yang lain je lagi bagus ..

    0

    0
    • walafiat says:

      owhhh tau time sakit ingat sedara kawan bagai, tak ingat tuhan ker? ni dah sihat walafiat la ni main hentam orang sesedap hati nih? artis pun manusia jugak.

      0

      0
    • ila says:

      RI yg mulakan, apa pulak tiz yg ko kondem. Ko yg tak matang. Tiz reply “aku pendam jer”. Tiz jenis perahsia tak suka cite pasal personal.

      0

      0
    • degree le sgt! says:

      iyolah….. klu yg pompuan x matang bleh terima le sbb mmg org pompuan mcm tu.abis tu yg lelaki meroyan kt twitter tu matang sgt le ye…. sakit skit gf x layan abis dicanang 1 dunia nk sruh org kata gf dia x baik…..( gf je bkn bini pon..). mmg matang sgttt le tu…….
      kau ada degree bergulung2 ke smpai nk sruh org check balik profil ??
      hina sgt ke belajar smpai spm??? dh ramai le org kelulusan spm tp lebih berjaya dr org yg ada degree,phd bagai….
      lg pn tiz zaqyah tu x penah mintak sedekah n kau wlpun dia hnya ada spm je!

      0

      0
  47. triple j says:

    samaada diorang ni berlakon bergaduh, ataupun betul2 bodo sampai benda2 bodo mcm ni pun nak update bagi semua tgk. something is fishy.

    0

    0
  48. kau hado says:

    biasalah tu,RI tgh sakit mesti emo sikit~

    0

    0
  49. ld92 says:

    trus x minat mamat ni dah….betulah x gentleman lngsug..gado sikit trus post kat twitter…

    0

    0
  50. mL says:

    dulu ada umi nazira..pergi pukul..sekarang? buku bertemu ruas nampaknya?

    0

    0
  51. Anonymous says:

    kau pandai sgt ke linda off..kau duk kat paras mana..tggi sgt ke tahap kepandaian kau..pirahh

    0

    0
  52. umi nazira says:

    xpe la bang remy..i masih sayangkan u..

    0

    0
  53. Baby says:

    Bagus Tiz! Tinggalkan je mamat poyo giler ni, sblm tangan dia naik ke muka u cam dia buat kat Umi. Kalu i cantik cam u, cari duda muda kaya & educated lg bagus (bujang takde wang).

    0

    0
    • ila says:

      berita yg appeared dlm paper tentang RI & UN ibarat langit & bumi kebenarannya. kalu x tahu cite yg sebenar baik diam aja. dah byk sgt ker pahala tu yg nak buat dosa pulak. paku dpt info yg sebenar tpi x bole la reveal kat sini. Bukan nak backing RI tpi apa yg benar kita perlu benarkan.

      0

      0
  54. RITZ lover says:

    hurm…setiap perhubungan ada pasang surut..sama2 penat, sama2 letih…Hope diaorg leh cool2 n loving2 smula.. yg lain tlh jgn hangatkn lagi.. kita doa yg terbaik tuk mereka dua2..whatever it is, WE LOVE RITZ!!

    0

    0
  55. Anonymous says:

    baru kapel dah nak tweet bagai…ada can kawen nanti pun buat mende yg sama..

    0

    0
  56. ida says:

    Hehe…kelakar lak rasa, lepas ni, apa-apa cerita keluar kat BN, mesti orang ‘suruh buat aduan’ dengan Zed Zaidi….macam ketua pengawas lah pulak ZZ sekarang. Tak pun, macam ketua warden :) Denda jangan tak denda!!

    0

    0
  57. Aku kesah says:

    hai..lom awin dh gadoh ini mcm..sok klau dh awin klau gadoh satu mlysia thu..aibkan sesama sndiri..klau nk gadoh boleh..tpi jgn la bgi semua org tahu..malu la wei..awk tu dh tua..bkn bdak2 lgi..

    0

    0
  58. benci kontroversi says:

    amek maya karin jela,sangat padan dlm filem cun

    0

    0
  59. markonah tonggeng says:

    tizz panas hati kot. cerrr tgk the making of Jiwa Taiko, Remy kata adegan paling dia suka, adegan rangkul Diana Danielle. Pendapat aku lerrr.

    0

    0
    • cady says:

      kalau aku jdi tiz pon,aku pon hangin kot….

      0

      0
      • Anonymous says:

        tu la.. bleh jwab mcm tu.. nampak sgt gatalnya… dah la kt tweet mlm td sebok nk berkenalan dgn hanis zalikha.. poyoooo la mamat ni

        0

        0
    • wahaha says:

      betol2..terus aku menyampah dengan si remy ni.. gatal sgt, awek mana tak bengang dengar bf ckp mcm tu

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tizz… tggalkan ajer la lelaki bingai mcm nie..klu aku pn myampah! sibuk nk bkenalan pastu agungkn pompuan len.. poodah wemy..!

        0

        0
    • dinno says:

      setuju,,terkejut bila remy cakap mcm tu,,,nak sgt peluk diana daniel,,,kemaruk apa tah,,,serius kalau dia kata,,,kerja dia profesional ok lah,,,tapi mcm dia ambil kesempatan,,,, kesian tiz,,,,terpaksa hadap mamat ni punya kegatalan,,,,

      0

      0
    • bahahaha. tiztatic tiztatic. kat spital kamu rangkul la puas2 macam nak merangkul Piala Presiden.

      0

      0
  60. kiah sempoi says:

    Dalam ISLAM haram couple2 nih…kawin je terus..kan senang..mcm2 layanan dpt..

    Dah la skrg org muda2 couple dah nyalahkan suami isteri hubungannya..isk isk isk..nauzubillah..semoga ALLAH melindungi kita..

    0

    0
  61. Samir Nasri says:

    dua2 bangang ..sampah!

    0

    0
  62. ila says:

    TZ kan tgh busy dgn Deevaju ku di Kinabalu. This weekend baru habis. Mungkin dia tak sempat nak visit RI. Korang ni tau nyer nak mengutuk n mengumpat jer.. Mungkin masa RI admitted dia tgh shooting. Tolong la fikir secara rasional n logik sikit. Orang demam panas memang fikiran tak stabil n makan ubat pulak tu. Tolonglah jangan jadi batu api.

    0

    0
  63. luvlavender says:

    tiz dh delete ke post die psl remy..

    0

    0
  64. ck slmh says:

    nur…..nur….. ya kasiiihhhh…

    0

    0
  65. romeo says:

    cinta mmg buat manusia jd bodoh

    0

    0
  66. malam yg sepi pak mat jual topi says:

    ala datau dh mst clash pnye..artis katekn..kapel sbb same2 nk pemes je..poordahh!! kalo btl syg sgt dh lame pk kawen..artis mesia katekn… wakakaka..takat wt main blehla oiii

    0

    0
  67. Prince Noob says:

    cam bangang la artis2 ni… lantak korang la nak bercinta ke apa takde sape peduli pasal konflik cinta korang tu takyah la nak jaja kat twitter facebook bagai… murahan betul cinta2 artis ni

    0

    0
  68. Anonymous says:

    BerCINTA 1 malaysia tau, berGADUH 1 malaysia tau.best2.

    0

    0
  69. Anonymous says:

    dapat layanan macam sampah pastu tweet. gitu eh? yang pompuannya pon siap update status kat fb. agak agak la woi. dah tentu korang tu retis. pegi cerita kat laman web sosial memang cari pasal la kan?

    0

    0
    • ila says:

      tak boleh ker tiz balas twit ri utk nak defence diri dia. ri yg mulakan n malukan tiz. tolongla kalu nak beri opinion please be rational and positive. melayu… melayu… tak faham ……

      0

      0
  70. cikjoyah says:

    publisiti muraahaan. muaraahan betol. haha.. Zed Zaidi, sila hentikqn tawaran lakonan utk dorg be2 ni.!

    0

    0
  71. baby says:

    Si Remy ni set-set Jimmy Shanley gak. Tak suka tp taknak lepas pastu kutuk2 bagai. Gentleman ke tuh?? Sapa yg kawen ngan mamat ni mmg hazab la…ego melangit! Eeeee…..geram aku!! Kat fans RITZ pun aku geram. Sibuk nak paksa2 diorang couple. Sweet konon. Ceh!

    0

    0
  72. dinni says:

    TIZ N REMY KALAU TAK SESUAI BAIK BERPISAH JER!!!! MACAM SCHA N FAHRIN DULU!!! Awal awal dah sedar tak serasi,,,,akhirnya scha jumpa yg lebih hebat punya

    0

    0
    • Anonymous says:

      Btul tu…remy bkn bgus sgt punnnnmat bngla berlagak jer machoooguy passs tu jd bapooook meroyan kt twitter.tiz better pilih orng lain la…. X leh wat jd suami si remy ni.pns baran…playboy.. kaki klentong.. Mmg padan ngan muka die klau kena tggl ngn tiz…better u caerri lelaki lain..ramai lg yg berduyun2 tggu u

      0

      0
  73. AAB says:

    Ape nie gado2…
    Abang Zedddddddd…
    Tgk Tiz ngan Remy nie…

    0

    0
  74. handpon rosak says:

    laaa,lek la bro,aku dulu admit spital na bedah kenser,bf aku pon tak dtang jua,klu skali tapa ni 2kali admit but jst cal ja tu pn kejap n jarang,bz knon..n lpas tu aku mls da na layan llki mcmtu,sampah ja…haha

    0

    0
  75. Di harap mereka dapat berdamai – buang yang keruh ambil yang jernih. Seeloknya tak perlu di update di laman2 sosial, ramai yang memerhati. Setel elok2…PEACE!

    0

    0
  76. […] Agak misteri kenapa secara tiba-tiba Remy Ishak meluahkan perasaan peribadinya di Twitter. Umum mengetahui yang Remy memang jarang berkongsi cerita peribadi di laman sosial, lebih-lebih lagi yang melibatkan kekasih hatinya, Tiz Zaqyah. Mungkin semalam Remy Ishak sudah tidak dapat menahan … Continue reading → […]

    0

    0
  77. darkskyjuice says:

    ni pendapat aku sbb aku mmg mengikuti kisah mereka ni……..
    msa mula2 remy membuat pengakuan diorg ni couple hati aku x setuju tp bl.aku follow blog remy n tgk dia bnyk berbicara ttg kehidupannya yg penuh berliku aku kagum n ketabahan n kesungguhannya utk mngubah nasib diri n familynya n aku terfikir mgkin sikap tu y membuatkan tiz terpaut pdnya. bleh nmpak dia bleh mbimbing tiz y mmg kt ketahui x berapa baik tu!!! ttp bla jdi mcm ni terkejut jgk sbb sblum ni diorg nmpk amat memahami.-x tau le klu2 propa je( n lpas tu aku amat2 bhrp agr mreka ke jinjang pelamin n bhgia ke akhir hayat)
    pd aku bnda ni terjadi mgkin sbb tiz pn dh lama pendam rsa agknya sbb bnyk yg bleh kt tgk, antranya remy x pernah tnjuk@katakn sesuatu ttg hubgan mereka slepas pengkuan tu.tiz aje yg tnjuk melalui gmbar n status fbnya.bla ditnya remy ckp dia mmg x suka membicarakn soal hati n hnya suka membicarakan soal kerjaya shj.tp msa timbulnya gosip yg mengatakn putusnya cinta mereka ari tu remy ada kuarkan status menghentam tiz(wlupun x tau ditujukn pd sapa tp dr pnulisannya mnjurus pd tiz) di blognya tp smpat memuji2 wanita lain seolah2 utk menyinggung prsaan tiz.sdgkn msa tu tiz lngsung x bersuara malah sdg bermati2an menafikn ttg putusnya cinta mereka wlpun diasak hebat oleh media.hnya tiz je yg bermati2an menafikn sdgkan remy mngmbil jln mudah zip mulut dr mberi sbgr komen(spatutnya dia jgk kna tmpil ni x, malah memberi komen yg agk mengejutkn di media- perlukn msa utk fikirkn ttg hbg mreka n paling menyakitkan hati bgtau rakannya yg dia dh single!!!) lps tu tiz plak dituduh sbg menipu media n pminat bla remy kuarkn statment mcm tu.!!!(tp pastu smua ok bla mreka muncul brsama kt red carpet abpbh) cuba korg fikir apa prasaan tiz??? sbg wanita aku pn psti akn terasa klu dilyn oleh kekasih mcm tu!!!! sptutnya remy kna fikirkn perasaan tiz sblm ckp mcm tu!!! tmbh lg bla isu n diana tu.tnya le mna pompuan pn psti akn terasa klu kekasih ckp mcm tu (adegan y paling disukai -peluk diana!!!!)
    n skrg bla dia sakit n tiz x layan dia dh meroyan!! siap tweet wlupn hal yg sebegitu kecil???? nmpak sgt x matang !!!sptutnya dia kna le faham mgkin tiz penat shooting(dia pn pelakon gak xkn x fhm)@ ada mslah lain??? fhm2 je lah perempuan kn???!!!! msing2 tgh panas ptut diam kn dulu dh sejuk nti bru slow talk baik2 ni x trus tweet y bkn2 klu aku d tmpt tiz pn bengang gak!!! lelaki apa klu x fikir pjng mcm tu!!! ikut suka hati dia je mcm tiz tu x de ati n perasaan!!! mgkin tiz pn ada salah gak tp sbg lelaki sptutnya remy prlu berfikir semasak2nya sblum berbuat sesuatu. klu dh jdi mcm ni sapa y malu korg gak sbb korg tu retis….. dok bgaduh dlm media sosial 1 dunia tau n 1 dunia gak y akn menghentam kamu!!!! klu dh x suka putus je dr menyakitkn ati antra 1 sma lainangap je.mgkin ada hikmahnya ats apa y terjadi………..
    la ni aku lngsung dh x n respek remy dh…….. bleh jln………………………!!!

    0

    0
    • fasha real. says:

      bole buat drama swasta ni kikiki

      0

      0
      • ila says:

        ada kemungkinan twit ri kena hacked. sbb ramai yg dengki dgn couple ni. sbb ri mmg tak suka cite hal personal begitu juga tz. jgn la gado2 kat sini n kutuk-mengutuk, mengeji, berdosa, dah byk sgt ker pahala. kita tak tau hal yg sebenar tlh berlaku. aku dgr tz mmg manjakan ri, ri pulak mmg jenis emo. anak2 dr broken family mmg mcm ni. mungkin juga masa dia sakit, tz pula terlalu busy n penat dgn shooting. esp tz mesti terlalu penat lepas panjat g kinabalu n tz pulak tak der masa nak manjakan dia, ni lah jadinyer. tz pernah mentioned ri mmg seorg yg emo. bukan apa saja nak bermanja ….. ataupun masa sakit emo dah maksimum, tu yg tertwit agaknya…. cuba tgk foto tz kat istg dia, muka dia ceria dlm sedih. tz pulak bila ada pblm mesti cari niesha, dia ni kwn baik ri. entah2 diaorg dah ok. aku syg dua-dua ni. sori yer …byk sgt teori aku….

        0

        0
    • pingu says:

      pjgnye!

      0

      0
    • panjangnya. macam diorang tu tok cik ko je. camni lah, kalau ko putus cinta, diorang tak kisah kat ko pun. to cut the long story short, bahagia yg sebenar ialah bila kita punya ikatan yg sah iaitu suami isteri. takat couple camni, esok aku curi awek ko, lusa ko clash dgn lain of sort. try dont give a damn, but this did annoyed me

      0

      0
    • darkskyjuice says:

      maaf le klu komen aku ni pjg tp aku dpt rsa mcm ne skitnya hati bla psangan kita wt cm tu sbb aku pn pernah kena mcm ni n ex tunang aku.sebijik perangai cm remy ni.klu dia apa sj boleh wt,lngsung x de salah, x blh ditegur wlpun mmg dh nyata sebesar tembok kesalahannya.tp klu kita…. salah sebesar kuman pn habis dicanang pd family n kengkwn dia.konon nk sruh org kta dia baggusss sgt le n kt ni jahat pdhal dia yg wt perangai tp x plak kt bgtau sbb nk jga ati n perasaan tunang le ktakan.tp lelama2 aku dh x thn mcm tiz ni gak le terus meletus prbalahan n putus tunang.mula2 tu mmg le sedih tp dh lama ok je aku anggap apa yg berlaku ada hikmahnya n alhamdulillah skrg ni aku dh ada family y bahagia…..

      0

      0
  78. schmetterling says:

    errrr…. pasai apa tak dak komen kutuk negeri2 pasangan ni yer? kalau yang dari kelantan, mak aih kaw kaw hantam. tipikal.

    0

    0
  79. Anonymous says:

    aiii remy, dah puas merayu simpati agaknya skang ni nak mendajal la plak kot. kutuk plak lepas dah tau xder harapan dah kot. kalau rasa masih ada harapan of course xmarah2 kat twitter. true color bf tiz, nasib baik xkawen lagi. sejak dulu lagi xsuka remy n tiz. can feel dat tiz xfall in love ngan remy, cuma remy tergilakan tiz sehingga tiz percaya remy bf yg baik. bf baik mungkin tp as a husband xpayahla, lelaki yg terlalu gila masa bercinta macam aidil ni selalunya worst husband. masa bercinta seolah-olah family xkan effect rumahtangganya nanti, tapi setelah dapat kawen, nafkah anak semua serah kat isteri sebab utamakan ibu. xcukup iman camtulaaa…. selamatkan diri tiz sebelum terlambat, jgn kawen dgn lelaki yg xgentleman dan xromantik langsung.

    0

    0
  80. budakhotel says:

    hukum karma…sama ler tu..ex gf RI nama Nurul huda hamidon..kerja marriot sama ngan aku…minah ni pun sama gedik gak…masa RI tinggalkan dia dulu sbab couple ngan ummi nazeera, sibuk goda bos dia wpun dah tahu bos dah kawin n ada anak 2..alasn nak share cerita sedih..murah betul si nurul ni.agknya remy n tiz gadoh sebab si nurul gedik ni…dlm status bbm dia pun, subuk kononya remy tu gilakan dia..meroyan kot coz isteri bosnya dah dapat tahu skandal dia org..perlukan perhatia ler tu coz bosnya dah xlayan..tambah lg bosnya dah bertukar tmpt kerja….apa yg digilakan sgt pada si nurul pun x tau..isteri bosnya lg berganda2 cantik..bertudung lg…kalu compare ngan si nurul gedik tu ngan tiz, tiz lg ler cantik n bermaruah…nak tengok muka minah ni, leh search FB dia..Nurul H Hamidon…cam indon pun ada..konon2 hot kat hotel…bg aku tengok gaya pun dah tahu mcm dah “kena” jer ngan remy or mana2 lelaki..hahha…

    0

    0
  81. Anonymous says:

    Mmg x leh pkai mamat ni.. Hampehhhh mmg boya pun.. Semua die nk try kaple ngn tiz..pas tu ngn mk pun nl kuar jga..apekehalll ko ingt ko hot sgt ke? Berlagak macho jer lebeh..pas tu meroyan mcm bapok kt twitter

    0

    0
  82. Haktuiiiiii says:

    dah nampak dah true colour mamat ni…

    0

    0
  83. Haktuiiiiii says:

    nampak dah true colour mamat ni…

    0

    0
  84. Nanananana says:

    What goes around comes around remy!

    0

    0
  85. sweet32 says:

    remy buat cam tu bkn org simpati.. elok2 perkara tu jd peribadi, trus org tau… masalahnye tiz zakiah tu isteri dia? tunang dia? klu ye pon cume gf je… buat malu je remy oi…

    0

    0
  86. Wei Wei says:

    Remy Ishak mengapakah post tweet cam tu..haiya!!kalau hang tu insan biasa bukan bergelar pelakon boleh lah hang nak meroyan2 gf tak datang melawat lah berbagai.tapi hang tu actor beb.dah tu berkapel plak ngan org dalam industri.tak pasal2 hang jugak yang diperkatakan.apa2 pun aku still peminat no 1 hang..:))))

    0

    0
  87. Anonymous says:

    tiz n remy org negeri mana yeerr? kalau kelantan mesti dah ramai yg mention kat sini….

    0

    0
  88. Julia says:

    Terkezut nok bila remy ckp fav scene dia dlm jiwa taiko tu ‘dpt rangkul diana dianelle’!!apa dia x pikir dulu sebelum dia ckp..emmmmm

    0

    0
  89. marionette says:

    Alah..Remy ni bercinta ngan Tiz berjalan dgn org lain. Kesian Tiz. Tau ke apa dibuat masa Tiz sibuk shooting? Sah2 boya melarat ni.

    0

    0
  90. Anonymous says:

    chill la sume orang. kowang komen mcm kisah remy+tiz ni jalan cerita drama or novel.. be realistic la.. sume kt sini either penah kapel/putus cinta/tunang/kawen/cerai.. my point is, we’ve been there (in love relationship).. think of them as org biasa gak..laki mmg la perlu macho, tapi laki sbnrnye pun manja juga (cm bf i dpn org xmau ckp love u miss u, dlm tepon, bile dating 2, dalam wyg, sibuk nk manja2 kn).. and pompuan come on la.. we had those moody time, rase cm mls nk lyn laki, or kalau kita xsuke dgn apa yg laki tu buat, mara2, refuse nk sokong dia.. standard lah.. its their life..kalau sedara mara tiz+remy baca komen2 kowang ni, ps2 diorang balik kg.kene hentam ngn sedara mara (which i myself pun really dont like), kesian la.. give them some space, we are supposedly menyokong kerjaya lakonan mereka, nasihat and amek tindakan kalau dowg involve with drugs or ape2 yg melggr jenayah (bukan artis je, sume org pun). tapi 1 think we should not get involve is their love life (kite pun xsuke bile org judge kite ckp ko kene cmni cmtu kn?).. ahh.. aku pn tak tau kenapa aku pun stress bercerita panjang lebar.. maybe i have those kind of experience where i’ve been judge..

    0

    0
  91. 9ienc5 says:

    whatever lah…but aku still harap semuanya ok btween them…harap sgt semua ni sementara je…dah terbiasa dah tgk remy with tiz, and tiz with remy..cant imagine them with org lain… :(

    0

    0
  92. Fazidah says:

    Setuju tiz Banyak bersabar.remy x serious.brcinta dgn tiz tapi puji maya dn Diana Danielle.leave him not worth loving him.dia x prnah tunjuk sayang.u deserve a better man

    0

    0
  93. Ida says:

    Kesian tiz nmpk sgt dia sabar dn matang .if remy x serious dn lebih memuja org lain like maya n Diana, Elok angkat kaki n cari org yg betul2 sayangkn u

    0

    0
  94. syiha says:

    harap tiz zaqyah lebih matang dalam menempuh dugaan macam ni…giler malu kalau boyfr meroyan kat twitter mcm tu.,.. dah tak tahu nak kawal emo… rasanya benda ni tak la besar mana pun… tapi mengadu kat twitter macam Tiz tu JAHAT sangat …. plzzz la… jagalah maruah…Remy Ishak dan Tiz Zaqyah…bukan setakat Malaysia jer yang suka kan mereka berdua,,, rakyat Singapore ..Indonesia dan Brunei pun …suka tengok mereka…. harap mereka jangan rendah kan imej … dengan twit benda denda cam ni… malu laa,,,, tapi suka cara tiz… lebih relax… mungkin banyak masalah peribadi …tapi lebih profesional… serius laa kalau RITZ atau BRANGELINA ni putus …memang ramai laa kecewa…. tak kurang juga yang nak menepuk tangan…

    0

    0
  95. suray says:

    i rasa Tiz hanya untuk lelaki yang lebih hebat daripada remy…… serius laa…lelaki yang sehebat Awal atau Yusri…..

    0

    0
  96. uly says:

    harap2 jgn sampai putus…

    0

    0
  97. maryam says:

    Nway baru lepas tengok citer “Kau Untukku” RI ngn Dira..bestnye.pandai dira blakon.soal personal tolak tepi la

    0

    0
  98. Kurus says:

    sbenarnya aku pun mengikuti twitter remy tu…
    ternampak lah.. pastu aku tido

    0

    0
  99. emma says:

    ape kate cik REMY ISHAK call ALYIAH n sh bagi u makan ubat ke…?dulu u tolong die dlm AJL kan..??…

    0

    0
    • glamer says:

      apa kat remy tweet or call jer ex gf dia si Nurul H Hamidon tu..sure terhegeh2 minah tu pergi…maklum ler dia ngah kesepian skarng ni..hahha..tp kalau tengok muka minah ni lagi sakit remy ishak…xcntik lngsung..xberkenan pulak aku baca pasal minah ni..perampas suami org rupanya..dia lak glamer cam artis…aku dah search FB dia tadi..mcm yg budakhotel tu ckp..wakakka..memang xde taste remy..pada ex boss dia tu, cari ler skandal lain kalau nak pun..cr yg lagi cun..hahha..aku pun cun gak..hahha

      0

      0
  100. beta draconis says:

    mana perginya kata2 manis spt susah senang kita hadapi bersama, lautan api sanggup ku renangi, kalau dinda x percaya belah lah dadaku dgn kapak, makan dan tidurku tak terurus kerna rindukan mu,

    0

    0
  101. Idaa says:

    RI is very loving,once masa dia demam, gigih dia mencari Red velvet utk Tiz..Dalam traffic jam yg teruk, tgh2 kota damansara..gigih mentweet mana tempat nak cari RV..N ada gamba Tiz kat tweet RI..sape2 yg follow twitter RI pasti tahu dan ada gamba Tiz yg comel tengah2 wat lawak masa makan Japanese food..Come on guys, don’t be too judgamental dowhh..anyway, RI tengah demam, extra sensitif.Five them a space..Emm may them both calm and blessed with happy marriage n children with good relationship..amin..if Tiz tak in love with RI, takkan ada insta dengan caption, ‘Till death do us apart’….see yourself, http://web.stagram.com/n/tizzaqyah/
    Please pray for their happiness, folks

    0

    0
  102. Cik Nad says:

    Saya suka idea ada watak zed zaidi.

    0

    0
  103. Idaa says:

    Sori typo..Give them a space..

    Maaf kalau ada menyinggung mana2 pihak..

    0

    0
  104. Anonymous says:

    Ko pigi brambos lh remy, biar aku jadi bf tiz, ko pegi lh ngorat neelopak tu lak

    0

    0
  105. dah xsuka remy says:

    aku dulu minat sibangla nie sebelum NKTS lagi bila kuar gossip pasal dia kaki pompuan aku buat tak kesah personal dia lantaklah lagi pon itu gossip semata2
    tapi bila dia ada kes dgn UN aku dah tersentak apa hal mamat nie sanggup belasah pompuan dgn alasan time tu UN tak waras .Bila gossip dia dgn TZ bercouple aku pon mcm majoriti yg suka akan RITZ harap sampai berkawin & punya keluarga sendiri. Diawal2 hubungan diorg dah nampak sikit sibangla nie memang baran & cakap kasar pernah dia tweet perkataan “betina” hanya tak jawab call dia . Perangai tak semegah amik kesempatan dgn alasan tuntutan kerjaya terutamanya bila ada nak kuar produk film bukan main lagi berposing dgn pasangan sampai nak masuk dlm seluar sgtlah murahan itu tak kira lagi dlm pshoot majallah nak muntah tgk gaya yg mengada2 dia tu . Cakap hal2 personal tak nak kongsi dgn peminat tapi bab2 nak raih simpati, nak tunjuk dia dipihak yg betul, nak burukan gf yg dia cakap sgt mencintai boleh pulak nak share dgn peminat meroyan menyalak mcm hanjing tu apa kebendanya “drama ?” dasar manusia low IQ !
    Itu tak kira lagi yg dia post diblog yg mengambarkan seolah2 TZ yg suka cari pasal dgn dia .Perangai baling batu sembunyi tangan cipta kontroversi yg kena jawab gf jugak dia selamba lari keJakarta pastu bila balek jumpa wartawan dia boleh pulak cakap “beri saya sedikit masa” bertubi2 TZ kena dgn wartawan sebab film CKK dekat nak ditayangkan.Itu tak kira lagi perangai2 dia baru2 nie TZ baru balek dr KK dia senang lenang pegi keLangkawi dgn geng2 bersuka ria di pantai sampaikan ada org tweet so sweet Remy & Tiz holiday bersama tapi yg sebenarnya siapakah perempuan itu ? dimana TZ berada ketika itu ? wajarkah TZ dilabelkan kuat cemburu ? Bagi aku lebeh baik TZ tinggalkan terus sibangla nie bawak haluan masing2 jadilah sebagai rakan artis sahaja bukan sebagai pasangan kekasih mau pon suami isteri. Untuk TZ kalau pon tak pandang harta untuk calon suami tapi carilah seseorang yg boleh membimbing dia kejalan yg lebeh baik dunia akhirat . Kalu setakat mamat sengkek nie ain’t worth it ! bairlah dia dgn dunia dia sendiri kejar mana2 perempuan bini org ,janda org yg luar sana yg sanggup hadap perangai jelek dia tu !

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku nak like post ko ni.. JUTA2 kali… mmg mamt ni x worth it lngsung ngan tiz… mat bangla ni baik cri prmpuan muka mcm indon jer…tiz yg putih melepak tu x layak lngsung tuk dia.. die ingt die mcho/hensem sgt.. rmai pmpn dok gila2 kt die.. ko nak sgt life mcm tu kan… ko ambik la.. moga ko dpt la habuan nya nnti.. sendiri twit bnda bodoh ..sendiri cr pasal.. sndir jga kena kena kutuk kaw2…hahaha….

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku pon nak like post ni juta2 kali..terbaekkkk…dulu marahkan wartawan sbb tulis gosip tp takde nama,konon baling batu sembunyi tangan..sekarang ni sapa plk yg menyorok?2 kali dia buat tiz mcm ni..kuar statement,lepas tu lari…sembunyi…yg dia tau memburuk2 kan tiz,raih simpati…dia tau fans dia akan menangkan dia,pathetic…apa2 la encik remy,what goes around,comes around…tiz,move on girl..cari orang yg menghorrmati perasaan awak,melindungi awak…bukan nya memburuk2 kan awak in public sbb nak careve for attention…

        0

        0
    • dah xsuka remy says:

      aku nak tambah lagi sibangla nie tak pernah telintas kah dia kena mcm2 kaki tercucuk kayulah (shutin CUN), xcident moto,ketika shutin JTaiko set terbakarlah,shutin bravo5 kena tujah dgn senapanglah sampai kena 13jahitan & terakhir nie masuk hospital virus attack paru2 insaflah sikit mungkin allah nak soh dia bertaubat & insaf dgn segala kesalahan yg penah dia lakukan sebelum ini !

      0

      0
  106. Anonymous says:

    hahaha..semua orng tertipu dgn lakonan n twitt si remy yg minta simpati tu..alahh mcm tak biasa..die kn mmg kaki mnta simpati ni..dulu2 pun sama.. before die msuk hsptial.. die dah gaduh dulu dgn tiz..”cuba uolss.. phm kn blik ayt tiz kt ats tu.. terng2 die tlis remy ambil pil penenang..”sooo mmg penyakit cari sendiri.. pas tu nak cover balik.. twit la bnda mengarut2..x matang lngsung jntan ni.. mcm ni ko nak buat laki tiz.. baik tak yah laaaa… dah la byk curang dgn ko..u deserver lelaki yg lbih baik,syng n jujur dgn u tiz..remy ni riak berlakon jer lebih…pns baran plk tu.. nnti dh kawin klau gaduh ..mau mcm2 die ungkit.. baik u jauhkan diri dr die..

    0

    0
  107. Ida says:

    Nasihat kat tiz buat solat istikarah.

    0

    0
  108. aurora says:

    Remy mat bangla bodoh..

    0

    0
  109. sky says:

    perlu ke remy tweet mcm tu?????????

    0

    0
  110. balanciaga says:

    dua2 bengong..ahahaha

    0

    0
    • ila says:

      dah2 la berhenti mengumpat, mengutuk org. kita tak tau apa cite yg sebenar telah berlaku. pegi la dengar ceramah isra’ mikraj. aku dah dpt info kenapa ri jadi mcam tu. kesian, dua2 jadi mangsa keadaan. biarlah mereka cuba settle hal ni. tak takut api neraka ker korang semua. kalau takut tolong stop bagi komen yer…… kepada nara kalau ada cite2 mcm ni jgn dipanjang2kan tak takut api neraka ker…..

      0

      0
      • Tak percaya remy says:

        Mangsa keadaan ? Podah! org yg sakit masuk wad tu dah boleh berkareoke dgn perempuan lain! Get real lah ! aku berdoa suatu hari nanti allah akan tunjuk kan kepada kita semua siapa remy ishak yg sebenarnya mangsa keadaanlah sangat ! Memang dasar hipokrit !
        Buatlah perangai mcm tu tgk berapa lama dia dpt survive last2 siapa pon dah tak nak offer jobs utk dia

        0

        0
  111. zbm says:

    RI ishak mintak layanan lain kot, tu psal TZ hangin…heheheheh

    0

    0
    • gebu sanggatttt says:

      alahai..biarkan jer ler diaorang ni…remy ishak memang xsesuai pun dengan tiz zaqyah…tiz zaqyah tu dah ler cantik sangat..remy ishak sesuai dengn ex gf dia dulu tu, nama Nurul Huda Hamidon.minah ni pun bukannya lawa..macam minah indon..ok lerr…bangla n indon..hahha…pernah kuar paper BPop kononnya remy x ngaku yg si nurul tu hnya kawan biasa jer..sedih minah ni..aku kerja hotel jugak dulu sama ngan si remy n nurul ni..bercinta sakan..dah sampai naik genting..konon2 pre honeymoon..tup2 remy tinggal coz jatuh cinta ngan ummi nazeera..pastu ngan tiz zaqyah…kepada remy, amik ler si nurul ni balik..kesian aku tengok dia…smpai skarng xkawin lagi..bila baca komen kat atas tu, smpai sanggup kacau laki orang coz dah desperate sgt sebab dah xlaku..baik remy amik jadi bini jer…pada tiz zaqyah, cari ler calon suami yg lain..

      0

      0
  112. alaaa org bercinta. mcmtu la..ada masa ok,ada masa x ok.
    dan mamat tu mgkin salah time dia nk bermanja, maybe tiz tgh xda mood..

    0

    0
  113. Pemerhati says:

    Tiz dah lah perokok yang kau lagi nak terhegeh hegeh apahal , cuba cari gf yang berperangai sikit . Biar tak cantik tapi berperangai dari cantik tapi hodoh dalaman .

    0

    0