Written by serenity | November 13th, 2011

Redza Minhat mula dikenali ramai selepas berlakon sebagai ‘Gigi Besi’ dalam filem ‘Pisau Cukur’ beberapa tahun lepas walaupun sudah lama bergiat aktif dalam teater. Aidilfitri lepas, dia telah muncul dalam promo Diva Universal bersama Cristina Suzanne. Dia dan Cristina juga akan muncul dalam filem KIL tidak lama lagi. Filem ini diarahkan oleh Nik Amir Mustapha juga turut menampilkan Harun Salim Bachik dan Dira Abu Zahar.

Tapi kami ingin kongsikan sebuah filem pendek yang turut dibikin oleh Flux Visual Lab. Ia berjudul ‘Lightbulb’ dan dikatakan dibuat untuk KL 48 Hour Film Project dengan tiada bajet. Tapi ia ada Redza Minhat jadi anda ada sebab yang bagus untuk menonton. Jom layan!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

17 responses to Redza Minhat Dalam Filem Pendek, ‘Lightbulb’

  1. syakira says:

    main bola kat lrt.. love the story… !!

    0

    0
  2. chill sudeyh.. says:

    love him so much! blakon sgt coooool… cayalah bdk mckk!

    0

    0
  3. Salinger says:

    Redza Minhat wrote this. Wow. Brilliant.

    0

    0
  4. natural says:

    x pernah faham shortfilm =.=”

    0

    0
    • sarah_nina says:

      sama ,, aku pun tak faham.. memang buta seni aku ni hehehe.. anyway.. gigi besi ni memang hensem & low profile..:)

      0

      0
  5. neel says:

    ok. love this film, it reminds me to ghost on 8tv.. someone should make this a tv show!

    0

    0
  6. sarah says:

    sape2 bleh explain x..xfhm la about the whole story..hehe

    0

    0
    • lady p says:

      sarah, saya rasa shortfilm ni cerita pasal dorg tgh siasat mayat adi tu dekat mana. redza connect dgn roh adi something like that la. betul kan sy if i made a mistake. :) nway, sgt suka redza minhat berlakon. hehe :D

      0

      0
  7. lina says:

    redza dah kawen!!!! waaa….

    0

    0
  8. Saya cantik says:

    i love redza. dia sngt cooolll

    0

    0
  9. baderall says:

    kau ckp mcm setan…

    0

    0
  10. analiaa says:

    Dear Redza Minhat,
    Would you marry me?? heheh

    0

    0
  11. ranai says:

    redza minhat mmg cool.. suke die blakon!
    cayalah banker nie!hehe..
    anyway, kalo tgk shortfilm..mmg amek mase nk paham plot die.. kena byk pikir..hihi

    0

    0
  12. Selly says:

    Redza ni the most underrated actor in Malaysia. Unlike other actors. Hottttttttttttttttt. He’s a banker sum more.

    0

    0
  13. Bb says:

    Ye, ramai yang tak faham dengan “Lightbulb” dan dari twitter a/c Redza dia menyatakan:

    “We are not in the business spoon-feeding. We want you to think. Kalau malas, there’s always alamak toyol. Heard it got many millions.”

    So yes, his movie was made to think and yet others do not do so and terus dengan “Tak paham lah” etcetc padahal jawapan tu ada di depan mata kita
    #justsaying

    0

    0
  14. Tina says:

    I don’t get some people, I think the story was straight forward except you have to use your brain to figure it out. Lagi pun kalau tak faham, tanyalah. Orang Malaysia ni nak cerita bongok bongok kot sebab tak nak pakai otak.

    0

    0