Written by AbangNara | September 23rd, 2013

Klasik juga nama anak kedua Rebecca Nur Islam ini. Dilahirkan pada 20 September kira-kira jam 9.30 pagi, bayi perempuan ini diberikan nama Nor Anggerik Renesmee. Semoga Anggerik membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah apabila dewasa kelak.

anak rebecca

Besar nanti Anggerik mesti akan secantik ibunya. Tengok kulit masa baby pun putih melepak.

anak rebecca

Kepada Rebecca, selamat berpantang. Kepada Anggerik, jangan nakal-nakal dengan ibu anda. Semoga semuanya selamat buat anda berdua. Sama-samalah kita doakan.

aircond murah

P.S: Telekung travel kembali lagi! Dengan warna terkini dan sangat sesuai untuk cik diluar sana yg sering travel ke sana sini.LIKE Facebook Gudang.my untuk info lanjut dan sebarang pertanyaan.

70 responses to Rebecca Nur Islam Namakan Anak Keduanya Nor Anggerik Renesmee

  1. sha says:

    RENESME CULLEN?? adoii

    0

    0
  2. froggy says:

    eee…tiru nama dlm twilight. anak edward ngan bella

    0

    0
  3. Penukz says:

    Ni mesti peminat tegar Twilight.

    0

    0
  4. Dark Angel says:

    Renesmee, Bella’s and edward’s baby girl.. Mesti Twilight hard-fan nih.. hehe

    0

    0
    • hantu gigi says:

      Aku peminat tegar X-men…xkan nk boh nama anak wolverine, storm, rouge, jean n…bla..bla…bla..pulak kan…hahahahah!!!!

      0

      0
      • Fiona says:

        Aku pon peminat tegar Twilight gak, tp nama anak aku Muhammad Arif, xterpikir plak nk letak nama edward ke, jacob ke, or EJ ( Edward Jacob if bella’s baby was a boy ).. Alhamdulillah.. idok le terpengaruh begitu skali..

        0

        0
  5. cik kim says:

    dah tercatat kat Loh Mahfuz nama dia..

    0

    0
  6. adam & hawa says:

    ..RENESMEE..?? dalam banyak2 ceter melayu nama penjajah gak dia bubuh..pening2, semoga anak membesar jd orang yg baik2 ye syggg…
    Diana daniella buh nama anak simple je kan MUHAMMAD xyah nk gabung nama org putih pun

    0

    0
    • Carol McFloyd says:

      err.. Dalam citer tue, Bella n edward org Amerika lah. Penjajah Melayu org brittish. tulah nk tunjuk pndai sngt! Nama ni satu benda yg subjektif. Tak kesah lah nama anak org putih ke afrika ke, zimbabwe ker. kalo kite dh set dlm minda kita yg nama mcm tue nama org putih, memang jdi mcm apa yg kita pikirk lah. Tak slah lansong!
      Cuma kalo bleh tu letak lah nama-nama yg menunjukkn identiti kita islam. tak salah der. Fikir luar kotak.
      lagi satu, kita takpyah kesah le apa yg org cakap, bkn diaorg tntukn masa depan kita pon. sape stuju angkat kaki!

      0

      0
      • adam & hawa says:

        ada aku kesah kalo filem bangla sekalipun, xpayah la nak ber orang putih sangat dok dalam malaysia je pun bukan kat thailand ke london…paris or whatever!!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        ada betul la sikit tu..amerika jajah…menjajah ni kan dari banyak aspek..pemakanan, percakapan, budaya, etc..tuk kes ni nama haha

        0

        0
      • Anonymous says:

        adoi hai, ini lah yang dimaksudkan dgn melayu mudah lupa.. bukan masalah jajah amerika ke, british ke, ape ke.. betul la, manusia mudah menghukum, judge people without thinking.. but sometimes kena ade judging ni, so that they will think before put names to their own child.. klu x, esok lusa ape jadi anak cucu kite? takut2 semua duk pakat buh nama omputih, ikot trend katenye, smpai lupa dah nama2 indah islam berserta maksud2 yg baik2 tu..
        kot ye pon open minded, but berbatas la.. jgn obses sgt.. as simple as that..

        0

        0
      • Rosalie says:

        Sarah nama Yahudi dan aaron nama Hebrew pun ramai yg pakai….ikut la nama apa pun yg penting agama jangan tinggal…tapi nama adalah anugerah pertama dari ibubapa kepada anak, kesian la kalau bg nama yg maksud negatif atau tak baik….kesian nnti kena ejek…

        0

        0
  7. kiki lala says:

    Besar nanti Anggerik mesti akan secantik ibunya. Tengok kulit masa baby pun putih melepak. ~ x boleh blah ayat abg nara puihhhhhhhhhhh

    0

    0
  8. Anonymous says:

    renesmee ke,,,resume ke,,,ader ku kesah!

    0

    0
  9. ninie says:

    err..apa maksud nama tu??mohon pencerahan..krik..krik..krik

    0

    0
  10. salmiah says:

    apa2pun tahniah…semoga menjadi anak yang solehah..:)

    0

    0
  11. Anonymous says:

    nk nm anak punyelah gempak,punyelah moden..tp ade pk x mksudnye??jgn d pk moden sgt..t mksud xelok..tp dah letak kn..harap2 ade maksudnye..n smoga dpt didik anak jd anak yg solehah..ibunye harap2 tunjuk peribadi yg baik..aku doakan smoga ank ni jd ank yg solehah yg taat pd agama Islam…kalau c ibu xde prubahan cian la c anak membesar dlm didikan yg xbrape smpurna…k baby nur slmt datang ke bumi Allah ni..

    0

    0
  12. ape ke pelik nama renesmee..tu..jenama mee baru ke tu..adeh

    0

    0
  13. Mirai Suenaga says:

    ohhh, aku ingat datang dari mana lah nama tu. rupanya dari filem twilight. aku bukan fans twilight, sbb tu aku tak tau. anggerik tu nama kelas aku time sekolah menengah dulu. kalau tak de nama twilight tu, sedap kot…?

    0

    0
  14. mamatcomel says:

    apsal x letak REBUSMEE je….nmpk jugak kemelayuannye……

    0

    0
  15. ehh says:

    reshmonu?resume?rebusmee?wakakakakaka…giler klakar korang bg nama2 tmbahan..mmg kreatif.kalah rebecca.

    0

    0
  16. luke pritchard says:

    The meaning of the name Renesmee is Reborn And Loved
    The origin of the name Renesmee is American

    **Combination of the names Renee and Esme. Created for the Twilight book series by Stephenie Meyer.

    0

    0
    • miammiam says:

      haa kan ade maksud tu.

      orang melayu ni cepat melatah.asal tak bunyi arab sikit trus ee ade makne ke???asal makne tak bawe maksud tak molek atau sembahan2 agame lain dah.tok nenek kite dulu nama Mawar la, Kunyit la, Halia la. tade hal lah.kalau fikir, Maryam.Ape maksud dia?Biasa org jawab ibu pada nabi Isa.

      Allah dah tulis name kita kat Luh Mahfuz sejak azali pun.takpe lah asal tak bawa maksud buruk

      semoga jd anak solehah ye nur anggerik renesmee

      0

      0
  17. invisible me says:

    harap maksudnya baik-baik saja.

    0

    0
  18. cute says:

    dalam pantang pun..Rabecca nie maintan jee cun nyerrrr….

    0

    0
  19. meeya cullen says:

    baru nk pass nama tu kat anak buah aq..hahaha

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Aku hrp pasni klo rebeca ni kna tebiu psl baby dia ni,dia bg statement lain la..jgn ckp “sy hrp anggerik akn jd anak yg solehah” wpn ucapan tu ibarat doa n tu adlh doa yg baik,tp bg aku tu sgt la bullshit..msa baby hrpkan anak jd anak yg soleh/solehah..tp dlm proses didikan tu lgsg xda unsur islamik.anak ni ibarat kain putih,ibubapa la yg corakkan dia.klo stakat di mulut ja doakan anak jd soleh/solehah tp xda usaha utk didik ke arah jd soleh/solehah,tu yg anak jd sparuh siap tu..nma islam,tp cara hidup??

    0

    0
  21. farah says:

    The meaning of the name Renesmee is Reborn And Loved

    0

    0
  22. sherry situ sana sini says:

    dah besar nti pangil garit tak pun sesame..sami pun boleh

    0

    0
  23. Poyo Nyer Ko! says:

    ek eleh,,mamat nie,,,burit bagai ko yer,,,ntah ape nk pg kday burit ko tu,,poyo la ko nie,,,

    0

    0
  24. pink says:

    ade maksud ke nama anak dia ni?

    0

    0
  25. stella says:

    bnyk nya langau2 taik m sini . . suka sgt busybody hal urg . . jaga hal sndiri sdah laa . . biar laa ba dia mau letak nama anak dia apa pun . .bkn anak ko . . sial punya m

    0

    0
  26. eden says:

    Lorr.. aku ingat hotel renaissance tadi. apa2 la becca oi.. :D
    selamat berpantang…

    0

    0
  27. boom!boom! says:

    Nara, tolong lah berfikir secara bijak sikit..putih melepak aquals cantik ke? adakah semua org yg cantik tu putih melepak? ramai yg putih melepak tapi kurang cantik..dan ramai yg tak putih melepak dan cantik..vice versa..*kolot la pemikiran kau ni Nara..

    0

    0
  28. V says:

    Resume?? Resdung??

    0

    0
  29. minah jambu merah biru kire ok says:

    cute Nye baby diaaaaa soooooooooooooooo comel lov uuuuuuuuuuuuuuu………!

    0

    0
  30. i says:

    wow…same birthday dgn i…hehehe
    semoga menjad anak yg sentiasa menyenangkan hati kedua ibu bapa

    0

    0
  31. akira says:

    RENESMEE tu kan gabung nama mommy bella n mommy edward??? Huhu pape pon hope jadi ank solehah ye anggerik:-) and tuk rebecca jdi la mama yg baik xmo sexy mexy da k nnty ank ikot. Huhu *peacenowar*

    0

    0
  32. […] Renesmee Semoga Anggerik membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah apabila dewasa kelak Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Anak, Anggerik, Islam, Keduanya, Namakan, […]

    0

    0
  33. dede says:

    mcm nma tmn umah aku..

    0

    0
  34. pujiah gambus says:

    adoi la…macam2 nama tamban korang bagi.wakakak..sakit tali perut aku dok ketawa..reshmonu la..rebus mee la..hahaha

    0

    0
  35. Drea says:

    Nama pelik2 mcm ni, terbelit lidah imam nak sebut nama ni dlm tahlil.

    0

    0
  36. melayu layu says:

    besar nnt jd vampire ye….bangang punya melayu..sebab ade org2 mcm ni la melayu layu dipandang begitu hina..dan org kafir pulak langsung x tertarik dgn agama islam kerana byk penganutnya mcm si rebecca ni

    0

    0
  37. […] Rebecca Nur Islam Namakan Anak Keduanya Nor Anggerik Renesmee (68) […]

    0

    0
  38. […] Rebecca Nur Islam Namakan Anak Keduanya Nor Anggerik Renesmee (69) […]

    0

    0