Written by AbangNara | April 21st, 2014

Apabila Rebecca Nur Islam berhijrah memakai tudung baru-baru ini, Abang Nara antara orang yang paling gembira. Mana tidaknya, Rebecca sebelum ini memang terkenal dengan keseksiannya. Mungkin apabila bertudung, tahap keseksian itu akan berkurangan. Tiada lagi pakaian ketat-ketat yang menjolok mata. Akan lebih sedap mata memandang.

rebecca

Ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Terkejut beruk Abang Nara apabila melihat salah satu gambar yang dikongsikan oleh Rebecca Nur Islam di akaun Instagramnya. Bahagian atas sudah cantik dilitupi tudung, namun bahagian bawahnya. Ish,ish ish. Lebih ketat daripada biasa. Seram sejuk melihatnya.

rebecca nur islam ketat

Agak kelakar juga apabila Abang Nara membaca komen-komen para pengguna laman sosial yang menggelarkan pemakaian Rebecca Nur Islam sebagai “Teletubbies “, Sekali pandang memang nampak sama kan? Diharap Rebecca mendalami lebih dalam lagi apa itu erti bertudung. Kalau bertudung tapi pakai macam ini, tak berguna jugak kan? Seumpama tadah air dengan tempayan tapi tempayan itu pecah di tengah-tengah. Tak gitu?

217 responses to Rebecca Nur Islam & Baju Merahnya Yang Amat…

  1. Anonymous says:

    Ngeri dannnn pitam!!

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      perghh, sebijik cam teletubies yg kaler merah tu…
      comel siiioot

      0

      0
      • badut says:

        Ni la 1st time… aku tngok entry smua komen da lopong tak tau nak cakap apa..ayat2 pendek2 jer….. sorang sorang punyer komen pecah perut aku ketawa bila baca… ANTENA Teletubies tu klu letak kat Kpala Rebeca sure SEJIBIK dah Teletubies… adoiiiii….Tak pun ko Letak Tanduk Dua mcm tutttt…

        0

        0
        • Hebby Heybaldi says:

          Astaghfirullah .. Hasil didikan UMNO .. Pakai plak baju merah lambang kebanggaan UMNO ..

          0

          0
        • Izara Aisah says:

          awat jd lagu tuuuuuuuuuuuuu pon tktaw ?? pasaipa pelik2 sgt hg nie rabikah ?? dh mcm sundelssssssssssssssssss

          0

          0
        • badut says:

          Rebecca nur islam …. Nape la ko postkan picture baju yg ko pakai ni… bw mengucap… gi ler ngaji bab aurat. Seram sejuk ngeri menakutkan. Tak pena lagi aku tngk org pakai mcm ni.. KLU KO NAK LAWAN NEALOPAK PAKAI POWER RANGERS TU… KO MEMANG DA MENANG BESOR.. PALING SERIAU & HUDUH… NO WORDS CAN DESCRIBE IT…. costume yg tak lawak…. Sesiapa yg ada Sakit Jantung, Darah Tinggi terutama Ibu2 yg Sarat Mengandung & Penyakit Kronik lain serta kanak2 yg belum baligh… adalah tak di galakkan @ dibenarkan melihat gambar teletubies ini. Sekian utk kesejahteraan Kesihatan Mental & Fizikal kalian. Aduss sighh

          0

          0
        • Melayu Membangun Bersama UMNO says:

          Halo everybody.. Kalau uolls nak tau ni la latest design Muslimah
          Fashion 2014.. Korang x puas hati ape pasal?!

          Ini kan Malaysia.. Tgk lah our big mama.. Always up2date..
          Membangun Menuju Wawasan 2020!! Please la jgn kolot sangat wei..

          Hidup Melayu!! Hidup Bumiputera!! Hidup UMNO!!

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Penghijrahan adalah sesuatu yang sangat indah..dari seorang yang berimej seksi, kepada seorang yang berhijab, semua orang yang faham agama akan memujinya..janganlah kita menghukum dia sbb dgn perubahan mendadak cam ni, mungkin ilmu agamanya masih kurang..harap rebecca lebih peka dan sensetif ttg apa makna aurat dan cara menutup aurat yang sebenar k..doa kami saudara seagamamu sentiasa disisi..moga Allah merahmati kita semua…(Serius baik gila komen aku ari ni..positif sikit ari ni)

          0

          0
        • amoi says:

          Oh Rabecca…ku sangka Teletubies..rupanya ko nak jadi power ranger merah…hahahaa…kalau swimming pun, aku malu wei nak pakai mcm niiiiiiiiiiiiiii…

          0

          0
        • ni bukan teletubies!! ni namanya MAK SETAN kalau dah pkaian cggini…
          cuma perlu tmbah tanduk dua je sbg eksesori !!

          0

          0
        • Zizeng says:

          BOLOS saja dinding itu!!

          0

          0
        • K.A.A says:

          baju yg tersgt la x sopan dimata aku… x cantik la… mcm mana dia boleh pakai lagu tu??

          0

          0
        • miss m says:

          its a jumpsuit.. but jumpsuit tuh macam tak kena lah ngan dia.. maybe too tight or material nya yang agak tak sesuai ngan baju jenis jumpsuit ni.. rebecca should aware laa.. sebab dia da bertudung, orang akan lebih senang mengutuk orang yang bertudung berfashion. like i can say, dia seorang mangsa fashion?

          0

          0
      • aku minat hanamich says:

        ngahahaha,,ak musykil satu je.ms dia tgk cermin,dia rse dia lawor ke pkai cmtu?org2 kt keliling xkomen ape2 ke?aishh musykil musykil.hairan bin ajaib btol golongan mcm ni..xleh samekan dgn teletubbies lgsung.diorg tu ttp comel pkai cmtu.tp yg ni mcm alien dh..mmg terkejut beruk ms ak first tgk.

        0

        0
        • anon says:

          aku fikir macam tu jugak. takkan la dia tak terpikir baju dia tu mcm nampak perut tuh. takkanla masa dia tengok cermin tu dia cakap lawa jugak baju aku ni. aiii pelik laa

          0

          0
        • mrs b says:

          betul la… dia tak tengok cermin dulu ke? She need a ‘real’ friend la…kawan yg boleh bgtau dia yg pakaian dia is a big NO NO!.. ni kengkawan pun kata ok..seriously tak jujur. pastu post pulak kat instagram!! oo emm geee

          0

          0
        • Miss selfie sendu says:

          Alaaa tgk je la instagram dia. Bajet lawa bila selfie. Gi umrah pun tak abis2 selfie n show off. Pfftttttt

          0

          0
        • aryana says:

          Teletubbies punnnn longgar2 okay baju dia. Yang ni balut nangka uols.. YUCKS.

          0

          0
        • Huhuhaha says:

          Dia x sempat tgh cermin kot.. ke rmh dia xde cermin ?

          0

          0
      • alif aziz says:

        singging mood- bis bis bis,,kamu mmg nakal,,,

        0

        0
    • Neelofa says:

      teruknya pakaian ko ni,
      boleh kawin ngn maskot digi dah ko ni..
      sesuai weh..

      0

      0
      • teletubbies vs power ranger says:

        dia tak nak kalah dengan u lah lopak. u kan power ranger

        0

        0
      • khairul says:

        kakak u la tu lopa oi.. x knal kakak sendiri..

        0

        0
      • nida says:

        Ni sume keje ko la lopak. Ko yang sengaje pakai baju teletubbies ni dulu. Nak jadikan trending kan? Nak jadi trend setter la. Hanya orang bungukss cam rebecca ni je yang terikut2 kan stail teletubies ko tu tau tak. Harap2 xde lagilah anak2 didik ko yg ikot lagi lepas ni.

        0

        0
      • Aku la sape lagi says:

        Dia nak masuk rancangan Bolos Musim Terbaru ni. Hahhahaha

        Bolos saja dinding ituuuuuu!

        0

        0
      • juju says:

        semua ni lopa yg mulakan dulu.. dh ade tu follower

        0

        0
      • Mya says:

        Salam to all of you….
        Semua orang dah baca statement kat atas dahla,…
        Korang pon menambah and mengutuk..dosa korang pon sama je… korang suruh artis ni beli cermin… tapi korang dah beli ke cermin untuk sendiri sebelum tu…..
        Nampak minah bertudung yg comment mulut sampai tak cover dlm page ni…..biarlah dosa dia dengan Allah…

        0

        0
        • badut says:

          Mya.. 1. Dia yg upload sndri, ada yg backing rebeca kata utk folllwer jer. Pakai akal la ni social media hbs 1 dunia tau.
          2. Ada org gi kat instgrm dia nasihat elok2 tp lps tu terus kena blockd. Adake pergi majlis sek agama pakai sendat pendek ketat. Ko bayangkn ustz kat situ dlm keadaan x selesa.
          3.. Skrang ni dia buat lg. X bertudung & da bertudung mmg angkuh tak leh dtegur. Agaknya balasan dr attitude dia sehingga post keaiban sndri. Mendapat malu besar. Klu tak agknya mcm tu la perangai hingga memburukkn org yg betul2 nak berhijrah n cuba tutup aurat.
          4. She was born muslim bkn revrt muslim. How come she doesnt knw ’bout aurt at all. Klu baru nak cuba berhijab agk2 la baju tu jngn daring sngt. Evn revert islm herself nvr wear tudung wiv dat kind of dress .. mya.

          0

          0
    • Aaron Aziz says:

      artis kalau sebut hijrah, memang tak pandai nak hijrah betul2,
      dia igt pakai tudung dah dikira hijrah la tu..

      0

      0
    • Wawa Zainal says:

      pakaian rebecca seperti mahu meminta penampar berkelajuan cahaya..

      0

      0
    • ZUuuuE says:

      ngandung lagi ke minah ni?? bawak bawak la insap mokcik. pakai tudung cantik da. lagi cantik klau hang pakai jubah ka abaya ke. haisyy

      0

      0
    • Anonymous says:

      hmm..artis

      0

      0
    • Anon says:

      Jalur pan*at okay!!
      Harusla ngeri..

      0

      0
    • lan drift says:

      ni sorang lgi bongoxxs.. malu weyh.. dh la preggy

      0

      0
    • noni says:

      kesinambungan baju lofa hari tu

      0

      0
    • Butang says:

      Kawan sham kamikaze ke???

      0

      0
    • Anonymous says:

      Haha aku baru perasan, profile instagram dia ada cakap “LOVE TELETUBBIES”. LOL. Lek2. Cosplay kot. haha

      0

      0
    • stone says:

      kalau dia bogel ajer kan best (tapi pastikan dia tetap bertudungg)

      0

      0
  2. tijah says:

    Teletubbies Po?

    0

    0
  3. dee says:

    semoga Allah memberi kesedaran kpd nya.. aminn

    0

    0
  4. macam2 says:

    ini yang dinamakan berpakaian tapi telanjang?ya Allah..dunia akhir zaman semakin menakutkan…. =( selamatkanlah umat2MU ini …….

    0

    0
  5. cik kiah says:

    wah!
    kelas ko markonah!
    merah menyala!
    bling bling lagi.

    mcm burqini pon ade.
    lepas ni trus terjun kolam renang buat kuak lentang!
    seksi sangat markonah oiii!

    0

    0
    • JogOnMekYah says:

      Burkini puntwo-pieces, shirt long sleeve with LONG length tutup punggung. teleTUB/TEMPAYAN kut.. buruk benor

      0

      0
  6. cik gayah says:

    Ya Allah…takutnya

    0

    0
  7. mak jemah says:

    Buruknyaaa pakaian kauuu. Silap silap camel toe pun boleh nampak

    0

    0
  8. HANI says:

    mengucap panjang tgk
    *setan tgk pun terkejut…,hantu jumpa pun pengsan tgk pakaian mcm nie*
    artis malaysia yg melayu + islam makin memalukan

    0

    0
  9. Hamba Allah says:

    Diharap Rebecca mendalami lebih dalam lagi apa itu erti bertudung…

    Salah lah ayat tu, bukan mendalami erti tudung. Tetapi mendalami erti menutup aurat! Menutup aurat itu bukan sahaja menutup rambut sahaja tetapi dada dan semua anggota badan kecuali muka dan pergelangan tangan. Menurut aurat itu juga apabila baju tidak ketat sehingga menampakkan rupa bentuk badan dan tidak jarang sampai nampak kulit. Ramai orang ingat tutup aurat tu hanya tutup rambut, jadinya mereka hanya bertudung.

    Ini lah namanya umat akhir zaman, berpakaian tetapi bertelanjang.

    0

    0
  10. po po says:

    tu dia bau dia hancing tawarrrrrrr

    0

    0
  11. joyah muslimah says:

    Nauzubillahiminzalikh

    0

    0
  12. Hehe says:

    Abang Nara bukan menjolok mata, menCOLOK mata. JOLOK tu buah-buahan je. hehehe. Kelakar dengan baju rebecca ni. Teletubies lagi comel lah.

    0

    0
    • timun labu sayur sawi says:

      menjolok mata la..colok tu batang merah kurus keding yg cina buat sembahyang..

      0

      0
  13. roazita says:

    Ya allah….hantu dan setan pun lari….ni

    0

    0
  14. Kak Chik says:

    kebanyakan artis tidak faham konsep ‘hijrah’ dan konsep ‘aurat’ dalam Islam. Bagi mereka hijrah itu cukup dengan bertudung, dan aurat itu hanyalah rambut semata-mata. Ada segelintir mereka walupun telah ‘berhijrah’ masih lagi berposing dengan aksi-aksi yang menghairahkan untuk tujuan iklan pakaian-pakaian muslimah dan mekap yang keterlaluan. Bagi masa kepada mereka, doakan mereka, jangan cepat mengutuk, mereka masih jahil dan dalam proses untuk mendalami makna agama yang sebenar. sekian.

    0

    0
    • mrs b says:

      Bukan artis je..ramai sebenarnya yg tak faham erti menutup aurat ni. Ni sebenarnya ‘ikut trend’…trend bertudung. Amik gambar bertudung satu hari pastu post kat FB..kat Instagram..Kengkawan like..tulis comment..’cantiknyaaa’…’suka tengok u bertudung’….’alhamdulillah..sesuai sangat’..then decide..ok la…lepas ni i nak pakai tudung la..konon dah ‘hijrah’. Ehmmmmm..

      0

      0
      • Joyah says:

        Mrs b, Mmg BETOL ckp u tu. Bkn retis je tp org biase pon same. Skrg tudung sbg pengcover kekurangan supaya tetap di pandang mulia. Cth : Pki ketat nmpk cipap, tp tudung cover. Pegi club mlm2 bute esok g keje Pki tudung mcm wanita suci. Byk la Lagi Nk ckp x habis. HIPOKRIT NAMENYE!

        0

        0
  15. misz d says:

    ya allahhurabbi..terok benor pkaiannya..i plik..dy ney btol ke x.

    0

    0
  16. Sabarina says:

    Kah kah kah … Perut mcm tu ada hati nak pakai ketat2…dah mcm sarung nangka kot

    0

    0
  17. Sudah..cukup..cukup..sudah says:

    Cukup lah wahai golongan retis( rebecca..raja azmi..erma fatima dan seangkatan dengannya) mempermainkan agama…..tettttt

    0

    0
  18. Sudah..cukup..cukup..sudah says:

    Cukup lah wahai golongan retis( rebecca..raja azmi..erma fatima dan seangkatan dengannya) mempermainkan agama…..

    0

    0
  19. hamba Allah.. says:

    Astagfirullahhala’zim…..Masya Allah…

    Insaflah…ini bukan cara menutup aurat yang betul…memalukan kaum wanita sahaja…berpakaian tapi bertelanjang….dunia akhir zaman…

    0

    0
  20. nemo says:

    Menyampah + meluat+ meloyakn. Hijrah ape kebende kalo dh same spesis mcm sesumpah kalo cenggini. Aku cukup hangin 1 bdn kalo tngok manusia kononnye bertudung tp mcm bertelanjang mcm ni!!!

    0

    0
  21. Naudzubillah.. says:

    Astaghfirullah Hal Adzim..
    Ya Allah..aq juga masih belum sempurna menutup aurat..
    Berikanlah hidayah utkku..
    Berikan aq kekuatan utk terus istiqamah..
    Tunjukkanlah jalan untukku..utk aq menuju ke JANNAH MU..

    0

    0
  22. deelapena says:

    ….sebenar bukan memahami apa itu bertudung…tapi memahami apa itu erti menutup aurat bagi seorang wanita islam

    0

    0
  23. Farah says:

    Korang, memang baju ni tak sesuai untuk orang bertudung tapi kita yang mengutuk dia dekat sini pun berdosa. And Nara pun mengaibkan dia juga berdosa. Rebecca ni baru berhijrah, mungkin dia masih belajar lagi and masih cuba improve. Kita doa-doakan la dia daripada mengutuk. Kita pun belum perfect.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dik..kalo rebecca ni bdk skolah rendah blh la dimaafkan. xkan la xtau bezakan pakaian mana yg sesuai n menutup dan mana yg xsesuai. umur dh tua bangka kot. xpyh la nk bljr ttg aurat sbb aku yakin dan pasti minah ni tau semua tu cuma pintu hati dia je yg tertutup nak aplikasikan apa yg dia dh tau. baik buruk kelakuan kita, diri sdiri yg pilih,

      0

      0
  24. Biskut says:

    bahahahaha…berguling2 mcm tenggiling aku tergelak…..

    0

    0
  25. Mr Jurutera says:

    geli geleman noks tengok fesyen ekau ni.
    Mohon Raja Bomoh bagi penampar buaya dekat minah ni.

    0

    0
  26. miss wanny says:

    Kau ni kan Becca.. Mmg skongkol ngn Erma Fatima yerr nak fofulerr.. Pas satu, satu korang planning yerr.. Xde keje Ke?!!! Ingt tuhan oit..

    0

    0
  27. dunia dunia says:

    Tuan tuan dan puan puan selama ini sangkaan kita meleset. Mak toyol bukan warna nya hijau tapi merah. Kenapa toyol hijau sedang kan mak nya merah. Mungkin kerana ikot bapak nya yg mungkin warna nya hijau.

    0

    0
  28. mamamuakks says:

    Bughokbebenor.Aperkeheinih?Buangtabiatker?

    0

    0
  29. Bukan orang alim says:

    Mula2 dia pakai tudung lagi aku dah nampak perempuan ni tak ikhlas,pakai tudung ala2 kadar je,baju masih ketat2,pakai tudung msh nak tayang anting2 kat telinga,ada sekali tu peminat tegur terus dia melenting.Sebenarnya dia ni cuma fikir fasyen n glamer,makin teruk aku tengok,mulut lg kalau bercakap mcm baik sangat macam paling bijak,taulah husband tu lawyer. Husband dia ni mcm tutup mata je tengok penampilan isteri dia yg hancur ni.Nama je berpelajaran tapi tak tahu mcmana nak didik isteri.Wallahualam.

    0

    0
  30. donna donni says:

    USTAJAH WARDINA sy tunggu komen anda tentang ini..

    0

    0
  31. zaza says:

    nnti jawapan dia “sy mula belajar berjinak2 dgn pakaian hijab ni,, harap mntk tlg tunjuk ajar”

    0

    0
  32. Parody says:

    Rebecca : Darling ok tak baju i?sesuai tak dengan tudung ni?glamer tak?
    Suami :Off course la cantik yang,Isteri i pakai apa2 pun tetap cantik n hot.
    Rebecca : ow thanks darling. .Muahhhhhhh. .
    Suami : Ya allah fesyen apela bini aku pakai ni dah mcm alien,nanti aku ckp tak sesuai merajuk pula,mogok sebulan tak merasala aku. .(Dalam hati)

    #Parody

    0

    0
  33. teletubies says:

    Kahkah..
    Teletubies poo skli..naseb x besor mcm poo..
    Nauzubillah.
    Minta jauh la

    0

    0
  34. uqasha senrose says:

    Hai lah. Kalau tambah tanduk dah jd setan. Apa2 pun xdpt lawan aku lah, pakai baju terlupa nak pakai bra. Phewwwee

    0

    0
  35. Jijah Vouge says:

    Rabecca, what were u thinking? Baju cenggini,bukan setakat tak sesuai dipakai oleh perempuan btudung saja,tp perempuan yg x bertudung pun kalau pakai memang hodoh.dia ni xde cermin ke kat rumah. Ni kalau masuk fashion police sah2 kena kutuk tahap gila gaban dah dng joan rivers ai mulut laser tu. Harap rabecca bawak2lah mengucap…bawak2lah insaf. Anggaplah ini kesilapan yg disengajakan dan lepas ni berhati2lah bila berfesyen. Jadi jadi mangsa fesyen sudah.

    0

    0
  36. Kemek says:

    Bukan kah dia dah berkawin. Biarkanlah suaminya si Azam untuk menanggung segala perbuatan isterinya…….

    0

    0
  37. corrupturedcrew says:

    Hmmm…ntah la…rase cam nak mencarut je kat muka pompuan ni bile tengok pesen die tu… semuanye sekerat sekerat…jgn la kate baru nk mendalami islam…dr umur 6 tahun cikgu ustazah ajar hukum hakam agama…xkan x sekolah kot… atau mak bapak tak ajar… yg aku tak paham kenapa name ko ade islam…sakitnye ati aku..pi tukar name la rebecca no k*p*r…

    0

    0
  38. jlo faz says:

    What the hell is she wearing….speechless…klu tmbh ekor kt punggung tu..dh mcm @#$&*$/*…

    0

    0
  39. Yeyed says:

    Alur pantat tu…… nampak wehhhhh… Umangaihhhhh…
    *tepuk dahi*

    0

    0
  40. hamba Allah says:

    Ya Allah kau ampunkan dosa2 mereka yg komen ni. insaflah kamu semua. tahu niat kalian semua baik. mmg kalian semua x puas hati dgn pemakaian artis tersebut. tapi sedarlah. masih ramai antara kita yg jahil tentang agama. maka kita sebagai saudara sesama islam seharusnya mengeluarkan komen secara berhemah. bukan dengan mengeluarkan kata2 kesat sebegini. kita harus mendoakan agar beliau diberi petunjuk Allah.. Sesungguhnya mereka yg mengata dan mengutuk itu lebih besar seksaannya di neraka kelak. astagfirullah.

    0

    0
  41. Pikachu says:

    ini TELETUBBIES

    0

    0
  42. felixia yeap says:

    semoga ko mendapat hidayah macam aku…

    0

    0
  43. Numie says:

    Ala uollsss, hari tu kan ada baju seksi seksa yang di jual tak laku….hah yang merah talitabies ni takde org kuasa nak beli dan pakai so that’s why dia guna balik…sayang pulak kalau tak pakai membazir..tudung tak tudung pokok pangkal di hati ada iman…kalau sekadar menutup dengan tidak rata sama rata samada luar dan dalam tak usah lah terburu buru, akibat jadi fitnah dan menjadi dosa orang sekeliling dok mengumpat

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Bla orang lain bertudung dia pun nak bertudung. Tapi niat tu biar la betul kerana nak berhijrah bukan kerana nak berfesyen. Kalau orang yang melihat dah rasa malu nak tengok , Rebecca sendiri tak de ke rasa segan silu pada tetamu, suami dan anak2 . Ingatkan dah buang semua baju2 seksi yang dulu. Rupanya perangai masih tak berubah.

    0

    0
    • ngeri says:

      ternyata dia tak buang semua baju seksinya. banyak2 koleksi lama, baju ‘teletubbies’ ni tetap favourite, ever the green gitueww.

      0

      0
  45. pinkungu says:

    kalo aku lah dlm rmh pun aku tak sanggup pkai baju mcm nih,buruk bebenor…

    0

    0
  46. Dedaisy Shop says:

    Ingin tampil lebih baik dari gambar di atas?
    Malu di panggil teletubbies?
    Saya menjual HIGH WAISTED PANTIES – PANTY KEMPISKAN PERUT.
    Pakai dulu sebelum bergambar, harga borong 10helai keatas!
    Fb Dedaisy Healthcare Eshop

    0

    0
  47. HukAloh says:

    Hari tu kata nak jual semua baju seksi. Bagi dia cenggini ni tak seksi agaknye. Ketat its okay. Mcm 2×5 ngan pemikiran fizo. Hahaha…

    0

    0
  48. Jemahjemundiberinama says:

    Haaa. Wardina sepiyah, hat lagu ni buleh la kalau hang nak tegoq ka, nak haplod gambaq ka. Yang hang dok sebok pasai ustat don tu pasaipaaa. Ni tegoq rebeca ni biaq jadi elok supa org sikit. Ni dah supa binatang dah ni. Kalau pi letak kat zoo pon belom tentu menatang nak tengok baju dia lagu tu. eih laaaa. Bodo sunggoh no dia niii

    0

    0
  49. makcik rebbeca says:

    mari pijak teletubies fake ni secara berjemaah, you just ruin my childhood goddamn bitch

    0

    0
  50. mum says:

    alahai.. fesyen jenis apakah yg dia pakai ni? walaupun sy non muslim, tapi sy pula yang rasa malu tengok pakaian si Rebecca ni. *sigh*

    0

    0
  51. lagubestbest says:

    Lol.. bukan kata dah jual semua baju sexy ke? kkkkkkkkk

    0

    0
  52. lolulu says:

    semoga dia berubah ke arah kebaikan..bukan memalukan diri & wanita2 yang btol2 berhijab..

    0

    0
  53. budakperantauan says:

    Saya rasa pelik kenapa dia tak pelik dgn pakaian yg pelik tu hahahah lol
    Moga lpas ni tbuka hati pkai bju yg betul2 ikut syariat ye kak..niat kerana Allah utk berubah..reminder sesama saudara Islam.peace!

    0

    0
  54. anon says:

    Tengok tuboh yg mcm di balut nangka, sendat and menampakkan segala bukit2 & lurah2 lagi teruk dari tengok rambut yg tak ditutup. Apelah tujuan minah gedik ni tutup kepala kalau pakai mcm ni, lagi seksi. Dunia akhir zaman. Frankly bila tengok dia bertudung, lain benar rupa dia, mcm pondan, kejantanan…..esp 1st pic tu….she looks like a drag queen.

    0

    0
  55. iskh2 says:

    dunia akhir zaman berpakaian tetapi telanjang ramai wanita skrg mcm ni…. muhasabah diri hope kita jgn mcm ni laa..memalukan wanita bertudung jer..bertudung nk cr publisiti ke nk menutup aurat…

    0

    0
  56. iskh2 says:

    dunia akhir zaman berpakaian tetapi telanjang ramai wanita skrg mcm ni…. muhasabah diri hope kita jgn mcm ni laa..memalukan wanita bertudung jer..bertudung nk cr publisiti ke nk menutup aurat…t

    0

    0
  57. Melati says:

    ooooo..ni lah tudung yg org bangga kan ,sebelom ni kutuk RA pasal tudung…cantik nya tudung, hehehe…baik tak pakai tudung pun pakaian RA bersopan, lihat lah dunia Tuhan dah tunjukkan ..yg sebelom ni kutuk RA pasal tudung ,,,fikir2 kan lah..

    0

    0
  58. Melati says:

    hahaha Hari tu kutuk sakan kat R Azmi pasal tudung…hari ni kutuk lak org pakai tudung …apalah korang ni Koling ker>

    0

    0
    • An-Nur says:

      Melati…gi blaja pasal aurat…bertudung je tapi pakai baju ketat nmpk bentuk badan tak guna gak…Allah suruh tutup aurat bukan tutup kepala..

      0

      0
  59. Teletubbies says:

    Tak senonoh langsung..dah jadi ugly and the beast…bukan lagi beauty and the beast

    0

    0
  60. NUR MUHAMMAD says:

    Assalam. Yang membezakan orang beriman dan berilmu vs tidak beriman dan tidak berilmu adalah melalui kata-kata, akhlak dan penampilan diri. Semuanya harus istiqomah yakni berterusan. Oleh itu cara berpakaian melambangkan akhlak = iman dan taqwa. Apa dalam hati kita akan terbit melalui kata-kata dan penampilan diri. Wallahualam.

    0

    0
  61. jimba says:

    Ni nak benar2 bertudung atau sekadar ‘tudung untuk berfesyen’? Ini bukan kes pertama melibatkan artis yang katernya berhijrah tapi pemakaian masih lagi seksi dan tak sesuai. Kepala tutup, tapi pakai skirt legging; kepala tutup tapi pakai baju serupa bikini. Apa nak jadik? Tolong perbetulkan dan rakan artis lain, jangan main pandang jer, tegurlah rakan2 anda demi kebaikan.

    0

    0
  62. bila nangka perasan says:

    adoooiiii…….boooncit nya perut. Tak ada cermin ke kat umah dia. agaknya kawan2 dia tak sampai ati nak tegur bab minah ni sangat perasan body dia ala2 Ms World…… …..HAHAHAHAA. Malu lah.

    0

    0
  63. MAXMORA says:

    SENIMAN..sila tegur artis yang memalukan pakaian muslimah!! kalau aku jumpa kena ludah je ni…

    0

    0
  64. joyah says:

    Kalo tambah ekor n 2 tanduk jadi ape? Lol

    0

    0
  65. adik manis says:

    ko mabuk ketum ke becca oi pakai macam gini? Aptb!

    0

    0
  66. Anonymous says:

    Betul 2 x paham, sepatut nya artis yg selalu dapat khidmat tajaan baju /mekap dari pereka fesyen or make up artis ada knowledge ttg fesyen yg sesuai n cantik.

    Ni burok benor maybe IQ zero kut x pandai apply…

    0

    0
  67. RebeccaNurALIslam says:

    oi oi oi.. ni apehal nak kutuk2 aku..
    sebab aku lawa la aku pakai cmni..
    korang jangan macam² eh.. aku saman kang korang mcm erma tu..
    suami aku lawyer tau…
    ppffffttttt

    0

    0
  68. minah kepoh says:

    Fesyen dr planet marikh ni, mcm alien pn ada ku tgok rabecca ni.. pakai tudung sbb ikut trend bkn sbb dpt seru.. wallahu alam..

    0

    0
  69. Saudara Sesama Islam says:

    As Salam, Kepada saudari, seruan untuk mengenakan hijab itu sudah ada, Alhamdulillah. Cuma mungkin saudari memerlukan penjelasan lebih lanjut berkenaan penutupan aurat bagi seorang wanita. Memang tidak dinafikan pakaian saudari itu menutup aurat yang sepatutnya saudari tutup TAPI adakah pakaian saudari itu menampakkan susuk tubuh yang boleh mendatangkan nafsu syahwat kepada yang melihatnya? jawapan saya, BETUL pakaian yang saudari pakai itu “bertelanjang” dalam menutup aurat.
    renung-renungkan.
    teguran untuk kebaikan dan saudari sendiri telah mengaibkan diri sendiri!

    0

    0
  70. Mat K says:

    Ngeri nya.

    0

    0
  71. Sado says:

    Klu cenggini rupe..bukak je lh tdung tu.malukan
    islam je.suami pn stu baghal unta,x leh tgur ke
    bini ko..buta ke??agk2 pe yg pompuan ni
    pkir msa pki bju ni??

    0

    0
  72. Hamba Allah says:

    Miss Rabecca is a new muslim right? Why don’t we just advise her that her dress is inappropriate instead of saying something bad or even call her names. Is that what Islam is about? Publish other people’s shame to the whole world to see. How do you feel if people talk about you this way.

    This is what I know what Muslim should do to other Muslim if they think what they doing is wrong.
    1- if you see other muslim doing something not right – call that person and advise.
    2 – you see them again, call them again and advise again.
    3- if you them again with the same mistake – give one look at that person and pray to Allah to open their heart to see what they doing wrong.

    Not publishing and smash that person with all unkind words, as that acts won;t make you a better Muslim.

    0

    0
    • REBECCA NUR ISLAM Real name says:

      Sayang Hamba Allah… rebecca tu mmg muslim bkn rvrt to muslim.. melayu bkn mix mat saleh pun. Blh faham klu dia baru revert to islm tak brpa nak fhm pasal aurat. Fyi da bnyk kali org nasihat elok2. Masa x brtudung, terlalu sexy hnya seinci nmpk panties jd org nasihtkn baik2 tp dia buat hukum sndri. Dah tudung masih lg.. aduhhh no cmmnt… anywy agreed … wiv ur piece of advice.

      0

      0
      • REBECCA NUR ISLAM Real name says:

        Juz wonder is it bcoz of her name , she’s been acting dat way. I mix tp my name islamic. My uncle kat aus pun tukar nama jgk bila revert to islm. Nw dia imam d sana. I x pena tngk org dressing like her but indon ada la pakai shrt pants but bertudung. Tu lg la pelik but in msia nvr. She’s malay.. memalukan weird la tngk… mayb i ni naive sngt kot…. terkejut betul…

        0

        0
  73. adoi says:

    bogel je rebecca

    0

    0
  74. Salute says:

    Ok hari tu kita dah ada Power Rangers warna pink. Skrg ni dah ada Power Rangers yg warna merah. Mungkin artis M’sia nak melengkapkan pasukan Power Rangers versi Malaysia utk misi mencari MH370 dan menentang penjahat2 di lautan spti Godzilla

    0

    0
  75. ely sue says:

    apa da…da mcm teletubis da………….ada otak letak kat kepala lutut ke bangang

    0

    0
  76. Anonymous says:

    bersangka baik…
    ini inner…dia terlupa pakai jubah kat luar

    0

    0
    • EH says:

      dah macam ni pon masih nak bersangka baik?
      kalau terlupa, buat ape nak tayang kat public?
      simpan je la sendiri..

      ape daaa

      0

      0
  77. BERTAUBATLAH says:

    Rebecca, harap anda pergi menuntut ilmu cara cara menutup aurat yang betul. Bukan setakat pelik. malu saya tengok. bertaubat yer…

    0

    0
  78. Anonymous says:

    Mungkin dia berpegang pada prinsip, “aurat tu subjektip”
    kekeke

    0

    0
  79. Anonymous says:

    Another of the advantages of an automatic mosdquito control system is that it not only helps iin keeping the mosquitoes away
    during a party but also helps cool down thhe temperature oof the area.
    If you’re thinking about just turning it on throughout a bbq you may be disappointed.
    Whether you’re a student, or you’re planning aan extended stay, you will need to factor in
    what may goo wrong.

    0

    0
  80. PA KU DULI says:

    Ya ampun..nampak pukek………perut boroi……….malu…geng rozita che wan..jenis org tua x sedar diri..

    0

    0
  81. akiko sha says:

    gaknye ni baju inner kot,yg nk pakai ngan kaftan ke jubah moden ke…..die nk cepat sgt..anak die nangis ke so die telupe nk pakai kaftan.. yg korang nih jgn cepat sgt menghukum..hehee (sedapkan hati) x caya t korang dengar penjelasan die ekk..mst die akan ckp cam 2. pon die akan ckp camni- masa 2 da jam 10 malam sy plak rabun..masa 2 xde baju yg sesuai..dan baju ni je ade…hehe..alasan sela amjah..kikiki

    0

    0
  82. SAKIT MATA says:

    Ahakssss……semua dah kendur hahahah….nasib tak sampai ke pinggang..perut boroi..memalukan la cik kak woiii…

    0

    0
  83. mas says:

    Takpelah..mungkin Rebecca masih sedang dalam tempoh penyesuaian..Berilah dia masa…

    0

    0
  84. rebeka nur cahaya keimanan says:

    laa ni kan super imposed..apela awak sume. xkan takleh nak bezakan rebeka dgn teletabisss.kikiki

    0

    0
  85. nampak papap rebecca haha

    0

    0
  86. puntianak says:

    bukak je la tudung ko tu Rebika.. betul2 menjatuhkan maruah kaum pompuan yg brtudung.. nnt pesen buduh ko ni jdi ikutan pada org lain yg tak tau nak beza smada brtudung ke nutup aurat…

    dunia akhir zaman…………..

    0

    0
  87. sibuk pepagi says:

    Rimasss mata aku tengokk!!!

    0

    0
  88. cik mai says:

    agaknya artis skang dah tak berapa reti nak berfesyen kot. hari tu neelofa ala2 power rangers, skang rebecca nur islam lak pakai baju teletubbies. kesiannnn

    0

    0
  89. kek dahnya says:

    duit byk beli jugak baju yg cukup2 kain ni .. bli la lebih sikit rebeka oiii …

    0

    0
  90. Anonymous says:

    binatang ape kah itu?…(bju merah)

    0

    0
  91. rebeka nur islamik says:

    ni bukan gambar sayaaa..bukan saya..bukan saya yang upload! saya xpernah pakai baju camni..ada org aniaya saya..ada orang hack akaun instagram saya :(

    0

    0
  92. Anonymous says:

    ya ALLAH…pagi2 aku sarap hampir nk tersembur tngok pic rabika ni…nape buruk bebeno rabika oiiiiii…aku ni y tengok pic ko..aku plk y rasa malu teramat sgt…segala bukit bukau ko nmpk…y atas…y bawah semua ketara nmpk..dh mcm sarung nangka dh..ko x malu ke rabika tengok pic ko mcm ni…kt uma ko x ad cermin besar ke….ishhhhh…burukkkk…burukkkkk gilaaaaaaaa…memg teramat la burukkkkkkkkkkkkkkk…

    0

    0
  93. Anonymous says:

    umat akhir zaman, berpakaian tp telanjang.

    0

    0
  94. fasha says:

    enough lar abg nara. enough la post pasal aib orang.kalau abg tak post tak ramai orang tau pasal benda ni. baik followers instagram die je yg tau skang dah bertambah ramai yg tau. kita semua tak sempurna. its better let her know dari bukak aib dia. i’m soryy abg nara. kalau abg bleh komen orang, orang pun boleh komen abg. just doakan je utk dia. bukan senang nak istiqamah. apa pun saya kagum dengan blogger mcm abg act. hope u will take note =)

    0

    0
    • nina says:

      setuju sgt dgn u. jgn buka keaiban org.. tp zahirkanlah kebaikan.

      0

      0
      • REBECCA NUR ISLAM Real name says:

        Sy tak faham nape dia uploadkn sndri gambr tu… maknanya dia mmg sengaja la… bkn dr kwn ke? Wal iya zubillah… maknanya dia buka aib dia sndri laa…. saja cari penyakit betul… tak ada istilah follower saja bila dia sndir yg kuarkn kat social media dia… fasha org yg revert to islam wlpn tutup aurt x sempurna lg tp takkn pakai mcm rebbeca ni.. x kn dia x ada asas langsung bab aurat… dis is way too much dear… dia malukan diri sndri…

        0

        0
        • REBECCA NUR ISLAM Real name says:

          Dear fasha sy baca reader kat sini criter pena tegur cara baik to rebecca dressing thn terus kena blockd… wat kind of attitude is dat.. can u xplain plz… majlis sek agama lg… masa x bertudung n skrng attitude remain da same… susah la nak berubah klu tak leh tegur… doa jer la utk dia n kita smua. Cari penyakt betul rebecca ni…

          0

          0
  95. Pilih kasih says:

    hnya mampu mengelengkan kepala n mengucap pnjg bila tengok gmbr rebecca ni….

    0

    0
  96. Melati says:

    Bodoh …org bertudung pun salah ? org tak bertudung pun salah…memang korang semua agama Hindu kot…tak paham gan org yg prasangka buruk …ader kah dia berbogel? sekurang kurang nye dia bertudung….Artis berkemban pun Marah…cuba anda back ke zaman 80an Mak2 ko org pakai tudung ker? baik ker? tah2 . Artis bertudung pun kena kutuk, Artis tak bertudung pun kena kutuk, Artis berkemban pun kena kutuk..setahu saya org2 yg punya hasad dengki ni Mak dia mesti Bohsia masa muda dulu….itu lah hakikat nya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aduhh..apa yg bodoh sgt ko ni melati’?? ko ni Islam ke x?? blaja pasal aurat x masa sekolah? mmg dia x berbogel sbb pakai baju..tp definisi telanjang tu pakai baju menampakkan bentuk tubuh sebijik sejibonn!! dh la pakai tudung.ko rasa sesuai ke dia pakai camni?? x kan?? ko sanggup ke pakai camni kluar pegi klcc ke midvly ke.ko nak x?? xde masa nk dengki2.kita cuma beringat jgn sampai jd camni..sedap mulut je ckp mak kitaorg bohsia..tah mak ko dlu yg pelacur kampung.anak pon bohsia!bodoh btul

      0

      0
    • melati sudah insaf says:

      Hoi betina , kau nie tak habis2 nak sesatkan orang lain.kalau kau bukan islam , jangan pandai nak persoalkan hukum hakam.dah kau memang akan jadi kayu api kat neraka pun.kalau kau islam aku mintak kau mengucap balik ye , terpesong dah akhidah aku tengok kau nie.cakap pernah kerja dengan raja azmi kan? Stok2 kembar sedosa seharam ler nie?sibuk gedik nak sesatkan orang lain , aku perati je perangai kau yang tak senonoh dari komen2 lepas.perangai serupa keling.mulut sami velu tak busuk macam kau. Sudahlah perangai jahat , sesat lagi menyesatkan.berambuslah kau.kalau aku x tegur , ko dok terus2 hasut orang lain. Takut sungguh aku rasa , kalau kau islam jatuh murtad.isk neraka jahanam la tempat kau.astagfirullahalazimmm!!!

      0

      0
  97. Anonymous says:

    artis sendu..suam suam kuku memang la cmtu. any bad comments or teguran sure kena block sebab xbley terima kritikan..only puji pujian je yang dibenarkan..so yuckssss! no respect to you becca. booooo!

    0

    0
  98. nina says:

    kesian die.. jgnla kutuk2.. mbe she terover confident utk pakai mcm ni.. smoga lepas die bace komen kita2 ni..she sedar n malu utk pki mcm ni lg.. ttp aurat kena paham btol2 konsep pahaman menutup aurat.. xpe.. kite doa supaya die sedar k.. slow-slow berubah..insyaallah…

    0

    0
  99. jangan marah says:

    xfhm apa msalah c becca nie….nma sgt indah tp…..xmalu ka pd diana amir irma hasmie diorg muda lg tp cra btudung sgt2 mnutup aurat…org mcm becca ni laaa mmbuatkn org non muslim pndang agama kta ni mcm2…klu x brsedia ke arah hijab lebih baik jgn laa becca…wat malu kat ank2 jew…

    0

    0
  100. miss oppssss says:

    Bukan lawa pon minah ni…..

    0

    0
  101. korok says:

    bolos saja dinding ituuuu……….!!!

    0

    0
  102. Tonkoro says:

    skang ni sejak neelofa makin ramai pakai baju ketat tayang alur bentuk pepet dan tetek, cam tue baik bogel jer baik tak yah pakai tudung.

    sajer lar tu nak tunjuk cipap dia masih tembam tak lar terjuir macam cipap pompuan orang beranak 9. BAHALOL!!!

    0

    0
  103. Berpesan-pesanlah pada kebenaran says:

    Salam, sahabat sy pernah menegur rebecca dalam laman instagram beliau ttg cara berpakaian rebecca pada satu majlis yg melibatkan sebuah sekolah menengah agama. Ketika itu rebecca bertudung litup tetapi cara berpakaiannya (seluar dan bajunya) ketika itu adalah tidak sesuai sebab ‘Ketat, Singkat dan Sendat’ dan amat tidak bersesuaian dengan majlis. Jika anda follow instagram beliau hari ini mungkin gambar2 itu masih ada. Tapi, tak sampai 20 minit sahabat sy itu terus di bloked oleh rebecca dari instagram beliau. (Berpesan-pesanlah kepada kebenaran walaupun pahit!) Wallahua’lam..

    0

    0
  104. rara says:

    YA ALLAH ..ampun kan kami…..jgnla disebabkan manusia2 seperti ini azab akan menempiasi kami….ya Allahh…sedihnya……….apekah yg dia buat?die ingt pakai tudung,g mekah wat umrah u lakonan ke..ya ALlah

    0

    0
  105. Anonymous says:

    dah terbaca banyak sangat cerita artis lately ni yg boleh buatkan lesimpulan artis2 ni bodoh ke apeee

    0

    0
  106. Cik Mawar says:

    Oh inilah yang dikatakan berpakaian tapi bertelanjang. Speechless.

    *Marilah kita sesama berdoa agar Allah Swt mengampunkan dosa kita semua. Tengok perkara tak elok pon berdosakan. Tak pasal dapat dosa tengok awok ni Rebecca AL ISLAM oit.

    0

    0
  107. DIA says:

    kalau nee yg d namakan penghijrahan, tak tau dia berhijrah ke arah mana??
    suka tgk retis yg berhijrah seperti putra sarah, irma hasmi dll…. sejuk jew tgk

    0

    0
  108. lily says:

    Sebenarnye kes ni xkan timbul kalo dye tambahkan dengan skirt panjang beserta kardigan.automatik jadi ayu..maybe dye terlupa pakai la tu.bersangka baikla..pandang diri kita dlu sebelum mengutuk orang lain.mgkin orang lain sedang mengutuk cara pakaian kita juga.

    0

    0
  109. Linzy Longkang says:

    Mak aiiii ko beli kain tudong mahal sgt ker beca oiii sampai tak cukup bajet nak buat baju elok sket? Saper designer ko nih pon mohon di hukum sekali

    0

    0
  110. adoyai says:

    korang jgn salah faham….lepas birthday party dia ada kelas berenang kat pusat akuatik negara. biasa la artiskan ‘masa itu emas’ xde masa nak salin2 baju ni….terjun terus kat swimmg pool tu!

    0

    0
  111. Amylee says:

    I think dia ni harus diberikan penampar hidayah second round..versi 2.0 punya since the 1st hidayah macam x jalan kat dia. Baru lepas google pasal dia..nama anak pun ada ‘renesmee’ sempena citer Twilight tu. Adooiii la..terkesima sangat2 taktau nak cakap apa dah. Kurang pahala ku. Tapi kuasa Allah kita xtau kan. Kita nantikan apa yg bakal datang selepas ni. I just mampu doa yg baik2 for now. Mungkin dia x dapat proper guidance. Ada suami tak semestinya dapat bimbingan yang betul. Ya Allah, tolong la aku yg suka baca keaiban org n tolong la si rebecca ni sekali….ohh tidaaakkkk *terus terjun tingkap*

    0

    0
  112. sopee says:

    errrr…belon..belon..grmnye nk penyet2!bersamalah artis2 membalut aurat.balut kepala balut badan…jgn ikut artis ye kwn2

    0

    0
  113. SOFEA says:

    dia memang bodoh,blind mangsa fesyen paling BODOH SAMA DGN NEELOFAS…HAHAHAH DIA PUN SUKA TELETUBIES HAHAHAHAHAH SAMA LA KO NOOOOKKK REBECCA NUR AL ISLAM TUKAR LAAA NAMA KOO NUAT MALU KAUM MELAYU JE KEW JA DAH YE…

    0

    0
  114. atuk aku suka says:

    and the Ms. FATTY CAMEL TOE ( karipap sendat) of the year award goes to…..

    0

    0
  115. ape nk jd ngan retis2 nih?#*&^%!@ says:

    eiiii.. tak taw malu ke pkai cenggitu…????
    laki dia pun tak tegur ke bini awk tu dh la kepala bertutup baju punya ketat tak hengat..
    dh tu nampak alor *****…. astaghfirullah..
    nak katakan jahil.. mmg zahir nya dh dilahirkan islam..
    wallahualammmmm…

    0

    0
  116. what ever says:

    cantek nya n gojes nyaaaa.. I like!!!! nak lagi fesyen terkini dari Rebecca.. :((

    0

    0
  117. rizqal says:

    ni nama nyer fesyen mabuk.akal xdpt b’fikir dgn waras.ptt nyer pic mcm ni simpan utk tatapan peribadi.bkn utk tontonan umum.harap Rebecca dpt muhasabahkn diri..

    0

    0
  118. mamamia says:

    kah kah kah….. tu la lain kali jangan dok puji tinggi melambung sangat bila orang ‘berhijrah’ tamba plak artis/selebriti. kita faham faham je la style kehidupan diorang ni semua kan…. ambik kau sekali dia keluar dengan style pakaian ketat ‘teletubbies’. ini kalau tya nanti ada la stupid answer yg dia bagi…….

    0

    0
  119. sakura says:

    omg…hnya mampu trlopong…ngeri siot…

    0

    0
  120. rebecca teletubbies says:

    Aku dah tergelak sorang sorang baca komen sorang2. Hahaha

    0

    0
  121. anak setan says:

    Kenapa la muslimah sekarang suka sangat mempersendakan agama islam. Golongan macam ni patut dicincang halus. Pastu bagi harimau , singa dengan buaya makan.k sekian.

    0

    0
  122. neelofa says:

    Orang yang design dan orang yang memakai baju ni boleh GO TO THE HELL !!!

    0

    0
  123. amirul says:

    Semuga ini kali terakhir puan rebeka memakai pakaian seperti itu. Tolong…tolong belajar cara pemakain yg telah ditetapkan utk wanita islam…apa maksud menutup aurat…Jagalah maruah puan dan suami serta anak2. Sekian …

    0

    0
  124. elynaa says:

    Sedihnya aku tgk. Lagi sedih kalau aku dapat kawan2 mcm kawan Rabecca ni.. Seburuk2 kawan adalah kawan yang membiarkan kita dihina dengan senyuman dari orang lain. Sebaik2 kawan adalah kawan yang menegur dan sanggup dibenci untuk menjaga aib kawan sendiri. Kesiannya rabecca ni :'(

    0

    0
  125. Kuku unta..:) nyummeh…

    0

    0
  126. Kuetiau busuk says:

    Hamba Allah, rebecca is not a new muslim. She was born muslim. Get the fact right before u post ur comment.

    0

    0
  127. ong kai pin says:

    Ko pun sama abg Nara.
    Sibuk menyebarkan gambar-gambar orang dan kekurangan orang.
    Sibuk menyebarkan dosa-dosa orang.
    Berapa juta mata memandang dan berapa ramai orang bercerita dan share dari entri ko ni?
    Agaknya saham ni yang ko nak bawa ke akhirat?
    Aku orang cina tapi aku kasihan melihat ramai islam jadi macam ni. Kawan aku islam pernah cerita tak baik sebarkan aib orang. Aku tegur pasal kasihan pada kau Nara

    0

    0
  128. CUTE says:

    Tengok gambar mula…bibir ku senyum…mata ku merenung lembut….
    Tengok gambar kedua….kedebanggggggg..boommmm!! mcm kena sawan …
    hodohhh becca oiiii……

    0

    0
  129. Aooooooo…hai saya teletubies Merah…Only me.
    tak baik tau you all ckp cmtu kt kak Rabecca.

    0

    0
  130. Anonymous says:

    Rebecca ni sedar tak apa dia buat. Kalau baby pakai baju tu sweet la. Ni mak orang yang pakai. Ado hai…. tak lawa langsung. Ingatkan bila pakai tudung dah tak nak pakai seksi2 lagi. Rupanya sama je.

    0

    0
  131. Datin Joyah says:

    Pdn muka ko becca al jendul.

    0

    0
  132. Mierul Shafiq says:

    edit je kot ni…xpercaya lah dia pakai..sebab baju cmni memang dressup untuk alien jek..atau mungkin dia ni memang alien??

    0

    0
  133. Reena says:

    Hamboihh..meghahnya mak ngah!! Dorang dah sign ko jadi maskot teletubbies ke becca oii..malulah sket kat anak2..org berhijrah, ko pun nak berhijrah..baguslah kalau kerana Allah..tp masalahnya hijrah tanpa disertai ilmu hanya akan menerbitkan amarah.. contohnya mcm baju meghah berdaghah ko ni..abis semua terbonjol dan menonjol.

    0

    0
  134. Naliya says:

    I suka perubahan pada mizz nina. Itu baru perubahan namanya. Low profile

    0

    0
  135. Haji leman says:

    Becca ni mmg ada darah omputih ke ?

    Badan dia solid betol la .
    Stim siak !!!

    0

    0
  136. i still say yes.. says:

    Allahurabbi..harapnya Rebecca belajar dari kesilapan ni..

    0

    0
  137. Nurislamjugak says:

    Menelanjangkan kejahilan diri..insaf lah ..

    0

    0
  138. *** says:

    Mcm red devilxx

    0

    0
  139. mama says:

    tak ada cermin ke kt rumah dia nie….memalukan jer…

    0

    0
  140. ibu roti says:

    cuma satuuuu je yg aku nak tahu. ade tak gambar dari belakang? curious…curious…

    0

    0
  141. Applipcious says:

    Soklan: Pilih padanan yang sesuai:
    a) hijau – lopak ranger
    b) merah – rabek teletubies
    c) kuning – digi man bersamamu

    0

    0
  142. mozed says:

    tu perut ke pregnant???

    0

    0
  143. mek bunga says:

    mcm beruk betina berut bunting la pulak ter……buruk cekpit tersembur

    0

    0
  144. mek bunga says:

    mcm beruk betina bunting dah la aku tgk…..tersembur cekpit dia ter

    0

    0
  145. Aku bukannya ustazah says:

    M.E.M.A.L.U.KAN
    M.E.L.O.Y.A.K.A.N
    M.E.N.J.I.J.I.K.K.A.N

    tolong dalami ilmu agama lagi..tuntutlah ilmu sehingga ke liang lahad..berhijrah bukannya setakat bertudung..yg lain sila ambil iktibar semoga kita dijauhkan dari keaiban yg kita cipta sendiri..juga doalah supaya dia berubah dan lebih menjiwai dan mengamalkan ISlam sepenuhnya..doa yg baik untuk org lain akan berbalik juga pd diri kita, insya Allah…

    0

    0
  146. […] yang sihat kerana kelihatan usaha untuk mereka belajar lebih mendalam mengenai agama Islam. Rebecca Nur Islam yang sebelum ini dikecam kerana memakai pakaian sendat dan bertudung, tampil memaklumkan penyebaran gambar miliknya itu menyebabkan masyarakat mendapat dosa […]

    0

    0
  147. nolan says:

    Hhmmm…baik ngko telanjang je terus, dh alang2 kn?…

    0

    0
  148. Anonymous says:

    aduhhh…kok yea pun crop la dulu pic tu seblom post kat instagram…

    Nama pun x sesuai ngan empunya diri…x berapa nak Islam nya…

    ermmm….sensitive la sikit bab berpakaian ni…ko tu retis…

    0

    0
  149. Anonymous says:

    Really no matter if someone doesn’t know then its up to other
    viewers that they will assist, so here it occurs.

    0

    0