Written by serenity | August 13th, 2013

Pelakon jelita Nur Fazura Shariffuddin tahun ini beraya dengan keluarga di kampung halamannya di Pekan, Pahang. Beliau tidak keberatan mengongsikan gambarnya dengan beberapa orang ahli keluarga di Instagram.

Dalam perkembangan terbaru, Fazura mendapat semakin banyak tawaran berlakon semenjak aktif semula dalam dunia lakonan. Terbaru, beliau akan muncul sebagai pelakon wanita utama dalam filem yang bakal diarahkan oleh Ahmad Idham, iaitu ‘Tembus’. Setakat ini pelakon utama lelaki belum dipastikan, sama ada Adi Putra atau Shaheizy Sam. Kalau berlakon dengan Adi Putra pun okay juga ya tak? Mereka belum pernah digandingkan sebelum ini. Keduanya sama cantik dan sepadan dan pasti akan menjadi gandingan yang dinantikan di pawagam.

Lagi beberapa keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

74 responses to Raya Nur Fazura Di Kampung Halaman, Heroin Filem ‘Tembus’

  1. Anonymous says:

    cantik..sweet je

    0

    0
    • Olga says:

      FILEM TEMBUS PASAL KES ROGOL KE???

      0

      0
    • syukurMalaysiamasihaman~~ says:

      cuba compare pose fazura dgn Nora danish.fazura beradap.maybe sbb nk jd kerabat raja kot kn.huh

      0

      0
      • Wan says:

        Beradap lew sbb dah puas mengangkang…

        0

        0
        • wan budak bodoh says:

          kau mengangkang dengan jantan2 kat chowkit dan menyundal dengan bapak kau sendiri tak pulak kau cakap kat sini..org lain jugak kau nak sebut kan? dah tu kau nampak ke minah tu mengangkang? tak nampak kan? so, tak payah fitnah org..bodoh tak boleh diajar la kau ni!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mengangkang ngan mat salleh kan… Hahaha…

          0

          0
      • Mmg Malaysia masih aman pun.. says:

        fazura ni bukannya asal org susah pun nak attack keluarga diraja..dia punya family pun senang lenang sebelum dia jadi pelakon lagi..takat kawen dgn kerabat, takde beza la dengan kesenangan dan rezeki Allah beri pada family fazura selama ni..tak payah nak buat cerita karut sangat la..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Senang lenang sgt lew… Kwn aku org skampung ngn fazura ckp takde le sng sgt pun mcm biase jek… Tp suka blagak mcm org kaya raya… Huhuhu…

          0

          0
  2. mokcik says:

    fazura=artis yg kurang gossip..mokcik suka..(psst…jab lg mesti banyak keluar ustazah and ustaz internet)

    0

    0
    • joyah says:

      fazura..?? kurang gosip..??? pukul org kat disco, masuk mahkamah, pakai bikini tepi pantai, bla, bla, bla.. masih sikitkah gosip2 itu semua.. ??

      0

      0
      • JiranKuPengsan says:

        gossip dia consider masih sedikit laaa..kalau nak bandingkan dgn artist lain yg suam2 kuku tapi asyik gosipppppppp aje memanjang..berlakon/menyanyi kelaut..contoh terdekat eina azman tu..rupa pun macam ketupat basi, tah hapa dia buat dalam industry pun tak tau laa..tup2 kecoh kes dia buat kurang ajar dgn mak pelakon mana tah..lupa nama dia..glamor sebab benda2 bodoh..sebodoh eina azman tu jugak..mulut longkang, otak udang..’laut dalam’ dah dia tu..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Habis tu kena pakai baju kurung ke kalau nak ke pantai? Kasi sesuai dengan location la kot ye pun. Adoi typical betul

        0

        0
        • whiteboardmarkermerah says:

          Tak tau lak aku dalam agama Islam, kalau nak tutup aurat, okay la takyah cakap pasal aurat, kalau nak tutup keaiban dan aurat paling aurat, kena sesuai dengan location. Dosa pahala, before malaikat tu catit, dia ada ikut location eh? hehe

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          anon 12:16..nak sesuai dgn location kepala hotak kau…tutup aurat tu wajib, kau sendiri pun tak tutup aurat..tak malu ke ?? ke perasan cantik tak pakai tudung ?? mcm hodoh je tak tutup aurat

          0

          0
        • mia says:

          BUNKFACE NO.1..

          “And tell the believing women to subdue their eyes, and maintain their chastity. They shall not reveal any parts of their bodies, except that which is necessary. They shall cover their chests, (with their Khimar) and shall not relax this code in the presence of other than their husbands, their fathers, the fathers of their husbands, their sons, the sons of their husbands, their brothers, the sons of their brothers, the sons of their sisters, other women, the male servants or employees whose sexual drive has been nullified, or the children who have not reached puberty. They shall not strike their feet when they walk in order to shake and reveal certain details of their bodies. All of you shall repent to GOD, O you believers, that you may succeed.” 24:31

          God does not wait for a Scholar to put the correct words for Him!

          The Arabic word for CHEST, GAYB is in the verse (24:31), but the Arabic words for HEAD, (RAAS) or HAIR, (SHAAR) are NOT in the verse. The commandment in the verse is clear – COVER YOUR CHEST OR BOSOMS, but also the fabrication of the scholars and most of the translators is clear by claiming- cover your head or hair.

          The last part of the verse (24:31) translates as, “They shall not strike their feet when they walk in order to shake and reveal certain details of their bodies.” The details of the body can be revealed or not revealed by the dress you wear, not by your head cover.

          Notice also the expression in 24:31,

          “They shall not reveal any parts of their bodies, except that which is necessary.”

          This expression may sound vague to many because they have not understood the mercy of God. Again God here used this very general term to give us the freedom to decide according to our own circumstances the definition of “What is necessary”.

          It is not up to a scholar or to any particular person to define this term. God wants to leave it personal for every woman and no one can take it away from her. Women who follow the basic rule number one i.e. righteousness, will have no problem making the right decision to reveal only which is necessary.

          The word “zeenatahunna” in this verse refers to the woman’s body parts (beauty) that can be exaggerated by the movement of the body while walking and not to the artificial ornaments and decorations as some people interpret it or translate it. At the end of the verse, God told the women not to strike with their feet to show their “zeenatahunna.” Striking the feet while walking can emphasize , exaggerate or shake certain parts of the body that do not need to be emphasized. It is important to remember that striking the feet while walking does not have this effect on the head, hair or face, they are not part of what God calls in this verse the hidden zeena.

          Accepting orders from anybody but God, means idol-worship. That is how serious the matter of Hijab/khimar is. Women who wear Hijab because of tradition or because they like it for personal reasons commit no sin, as long as they know that it is not part of this perfect religion. Those who are wearing it because they think God ordered it are committing Idol-worship, as God did not order it, the scholars did. These women have found for themselves another god than the One who revealed the Quran, complete, perfect and FULLY detailed to tell them they have to cover their heads to be Muslims.

          THE WORD “HIJAB” in the QURAN

          “Hijab” is the term used by many Muslims women to describe their head cover that may or may not include covering their face except their eyes, and sometimes covering also one eye. The Arabic word “Hijab” can be translated into veil or yashmak. Other meanings for the word “Hijab” include, screen, cover(ing), mantle, curtain, drapes, partition, division, divider.

          Can we find the word “Hijab” in the Quran??

          The word “Hijab” appeared in the Quran 7 times, five of them as “Hijab” and two times as “Hijaban,” these are 7:46, 33:53, 38:32, 41:5, 42:51, 17:45 & 19:17.

          None of these “Hijab” words are used in the Quran in reference to what the traditional Muslims call today (Hijab) as a dress code for the Muslim woman.

          God knows that generations after Muhammed’s death the Muslims will use the word “Hijab” to invent a dress code that He never authorized. God used the word “Hijab” ahead of them just as He used the word “Hadith” ahead of them.
          Source(s):
          Khimar” is an Arabic word that means, cover, any cover, a curtain is a Khimar, a dress is a Khimar, a table cloth that covers the top of a table is a Khimar, a blanket can be used as a Khimar..etc. The word KHAMRA used for intoxicant in Arabic has the same root with Khimar, because both covers, the Khimar covers (a window, a body, a table . . . etc.) while KHAMRA covers the state of mind. Most of the translators, obviously influenced by Hadith (fabrications) translate the word as VEIL and thus mislead most people to believe that this verse is advocating the covering of the head.

          In 24:31 God is asking the women to use their cover (khimar)( being a dress, a coat, a shawl, a shirt, a blouse, a tie, a scarf . . . etc.) to cover their bosoms, not their heads or their hairs. If God so willed to order the women to cover their heads or their hair, nothing would have prevented Him from doing so. GOD does not run out of words. GOD does not forget. God did not order the women to cover their heads or their hair.

          0

          0
        • habbatussauda says:

          salah ke pakai baju kurung ke pantai? jgn berfikiran cetek dan jgn sekat atau set otak kamu kepada sesuatu perkara yang berasaskan pemahaman non-muslim. Kita org Islam boleh mensesuaikan pakaian mengikut tempat dan acara asalkan menutup aurat..dan berbaju kurung ke pantai tak salah..ramai jugak org Islam terutama di Malaysia yg pakai baju kurung di pantai2 di Malaysia ni..nak pakai baju lain pun pakailah, asalkan aurat terjaga..kalau non-muslim tetapkan kod pemakaian ke pantai adalah berbikini, takkan kita yang Muslim nak pakai bikini pulak..kenalah bersesuaian dengan agama kita..kalau tidak, apa bezanya org Islam dengan bukan Islam? Copntoh nak membezakan org Islam dengan bukan Islam antara lainnya adalah dengan bertudung bagi wanita..kalau pun pemakainya berbangsa Melayu/Cina/India/Kadazan/Inggeris/etc..but once they are covered in hijab, we know they are Muslim..

          0

          0
        • Kean says:

          Sokong BUNKFACE NO. 1.

          0

          0
        • whiteboardmarker says:

          Mia ni biar betul. Rambut takyah cover? Chest only? Jangan main copy paste je dalam internet tu bukan semua boleh percaya.

          0

          0
  3. maria says:

    sweet betul fazura ni..dulu dia dtg ke opis saya, sambil saya berborak cum interview dia, sambil suka tgk muka dia..pretty in her own way..

    0

    0
  4. saz says:

    Suka tengok fazura…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    itu gossip lame…. sekarang dia da berubah… sweet je fazura..

    0

    0
  6. tacacila says:

    canteknye faz! lebiuuuu

    0

    0
    • Kentang says:

      Erkk…. Geli tekak aku… Baik ko ckp lebiu tu kt mak ko tacacila oi dari dok ckp kt retis sendu…

      0

      0
  7. che mah balik beraya says:

    Manusia boleh berubah dan itu yang digalakkan…kitapun bukannya sempurna mana…
    sweet sgt fazura, tak perlu berlebih-lebihan

    0

    0
  8. pekan mari says:

    Kelasss..one of my student masuk BN..Xpasal2..

    0

    0
  9. holaaaaaa says:

    ok la fazura skg….dr Nora Danish tuuu….. dulo sweet2 je…. skg ermmmmm overrrr..kemne nak bwk bf dia je tuuu….

    0

    0
  10. key Pop says:

    orang kalau da tahap lawa, pakai apa pun lawa….

    haish…

    kelas kau pajuraaaaaaaaaaaaaa…..

    gojesssssssssss abissssssssssssssssss

    0

    0
  11. adli says:

    NADIYA NISAA LEBIH CANTIK DAN LEBIH JELITA DRP FAZURA……..

    0

    0
  12. Puih says:

    Kurang gossip? HAHAHA.

    Bukan takat gossip yg byk, video blue pun ada. Mcm2 ada. Bagus, versatile gitu. Skrg harus la jaga tingkahlaku sbb nak melobi bf VVIP dia tu supaya kembali. Posing ala2 kerabat tu kunun persediaan nk jd princess la?

    Nape lak takde yg komen psl aurat kat sini ek? Sedangkan lisa surihani yg mmg benar kurang gossip tu dihentam pula psl aurat. Hmm.. Pelik.

    0

    0
    • Milah says:

      @ Puih: kenapalah pulak takde org yg komen pasal mulut kau yg jahat yg mengeluarkan aib org. elok org tak tau pasal dia ada video tu, org sekarang dah tau. menjawablah kau dengan Allah besok dan cubala mintak maaf dgn pazura kat akhirat nnt. tau2 dia dah taubat masuk syurga, kau masuk neraka, masa tu, kalau ada button like, mmg aku nak tekan LIKE.

      0

      0
      • Anonymous says:

        bukti mana video lucak. kau pun percaya je tak siasat. byk artis kena pelanduk dua serupa la. alahai menjawab la kau kt akhirat nnti tanggung dosa ye

        0

        0
      • Anonymous says:

        Sape ckp takde sape tau? Mmg org dah tau kot… Eleh dia pun slalu mengaibkan org.. That’s how karma works. Kita tutup aib org, Allah akan tutup aib kita dan sebaliknya.

        0

        0
        • sirap ikat tepi says:

          (1) karma tak wujud dalam Islam dik oi..
          (2) tolong fahami ayat anda sendiri..kamu kata Fazura selalu kutuk org lain, so now the ‘karma’ returns to fazura i.e. when you and other people say bad things abt her..

          now My Question is: pernah kah kamu terfikir bahawa Allah juga boleh membuka aib kamu sebagaimana yg kamu sebut “Kita tutup aib org, Allah akan tutup aib kita dan sebaliknya”..perlakuan kamu sekarang adalah kamu mengaibkan org lain i.e. fazura..so, sila telan kalau lepas ni kamu diaibkan pula..

          kesimpulannya, jgn lah buka aib org..tak kesah lah dia jahat ke, apa ke..kalau seseorang berbuat jahat pada kamu, kamu ada hak utk pertahankan diri kamu, tapi bukan menjaja cerita tentang dia selepas itu seolah2 kamu ni malaikat, kamu maha berkuasa, kamu lah yg terbaik, dan sebagainya..bersangka baik aje sudah..lagipun yg ditunjukkan diatas tu adalah gambar dia beraya..tak boleh kah kamu berfikir secara logic tentang kemeriahan raya nya saja? kenapa mesti nampak benda2 lain yg bukan issue? dan yg paling penting, kenapa mesti suka sgt nak mencari salah org?? apakah diri kamu perfect?? dosa dengan Allah, boleh kamu bertaubat, namun dosa dengan manusia? fazura kenal baik dgn kamu ke yg boleh selalu2 mintak maaf bila mengata, mengumpat, mengeji dia? dia tak kenal pun kamu sapa..so, bersangka baik lah, jaga lidah, jaga adab dan tertib kan lebih mudah..

          0

          0
    • hamba Allah says:

      VIDEO LUCAH TU BUKAN FAZURA , KALAU FAZURA BUAT VIDEO LUCAH DAH LAMA POLIS TAHAN DIA , KENA SIASAT BAGAI , TAK PAYAH LAH TAMBAH DOSA MENGUMPAT BAGAI, NI KAN BULAN SYAWAL KENAPA KITA NAK BUAT FITNAH , YA ALLAH AMPUNILAH SAUDARA INI.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nobody’s fool.. She’s just lucky to got away with that. Takde sapa nak fitnah pun.

        0

        0
        • Hamba Allah says:

          Do you have any proof , have you watch the video? have you ever heard KAT YOUNG …go Google her name and click image , there you will see who is KAT YOUNG , she is the one in the video , KAT YOUNG is THAI PORN STAR , coincidently her face resemble to FAZURA !!
          Honestly …just GROW UP …the story was publish in Uncle seeker blog and I got the information from there , because at first like everyone else I believe the rumours , after reading the blog and found out myself , I know FAZURA is innocence otherwise the police already question her , use common sense , peace everyone.

          0

          0
  13. Lagha says:

    Si Fazura ni makin lama makin lawa. Elegan.

    0

    0
  14. hitam says:

    i luv fazura…suka lakonan dia sbb ada stail tersendiri. sgt sweet, comel, gedik tp kiut, cantik and humble…tak nak komen citer lama dia..past is past.
    dia da pandai elak diri dr publisiti murahan.
    **tak mcm si lopak tu, lakonan kelaut..muka bersepah2 kat mana2 ada. gedebak gedebuk je lebih, bakat tah kemana.

    0

    0
    • putih says:

      Pasai pa nk kait ngan lopa plak heran aku? Ke ko ni pajura.. Maklom la pajura mmg anti lopa.. Ya ka gedik kiut? Kiut amenda da tua… Past is past but not everyone will forget.. Past is past tuh ayat nk sdpkan ati ko je huhuhu…

      0

      0
  15. Hari Raya Aidilfitri akan menjelang tiba tidak lama lagi, dan anda berpeluang mengadakan sambutan yang penuh glamor bersama ChurpChurp dan Astro!

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Pesal boobs londeh mcm org dah beranak ramai? Akak aku yg dh beranak 4 pun takde nampak camtu.. Fazura ni mmg xsuke rmbut kaler htam ke x penah nmpk rmbt dia wrne htam asik kaler karat je x lawo la sbb xmsuk ngan kulit die… Bwk2 la tutup aurat fazura dari dedahkn ape yg kurg sopan ditonjolkan tu… Brtutup tu lbh sopan dn manis… Maaf ye hnye menegur utk kbaikan fazura juge :|

    0

    0
    • KELABU says:

      alarhhh..baju dalam salah tu.. ko ni nmpk je ‘barang’ org.. x baik.

      0

      0
      • Kean says:

        Klu x nk org nampak, pkai la leklok jgn pakai bju sarung nangka… Pki tudung tutup dada xde la org nak ckp lg.

        0

        0
    • nuqman says:

      ini namanya menegur ke? sila belajar agama dulu ye sebelum memalukan, mengaibkan, memfitnah, dll ke atas org lain..kalau menegur ada adabnya..bukan mcm ni..or kamu ni bukan Islam? kalau bukan takpe laa..sebab org Islam diajar tertib dan adab dalam menegur..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Takde sape pon nk malukan dia. Dia sndiri malukan diri sndiri ngan pangai dia. Kalau pangai elok takde la org nk brckp…

        0

        0
  17. Hamba Allah says:

    Dlm drama ntah tajuk apa tu yg blakon skali ngan neelofa tu sy suka sgt sbb fazura btudung nmpk menwan btul. Sy hrp fazura dpt kekalkn imej bgitu bkn dlm drama je… Sumpah nmpk lbih cantik faz pkai tdung menutup aurat dri imej dlm gmbr skrg.. Moga faz cpt dpt keinsafan dn hidayah utk tutup aurat dgn lbih smpurna.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Sorry, x minat kt retis yg dh senior tp still kayu brlakon dn pasan ala2 diva. Next!

    0

    0
  19. Keheranan says:

    rasa pelik dan heran mbaca komen2 di atas yg mana mengaku menutup aurat konon tp kata2 yg dilemparkan kpd mereka2 yg tak menutup aurat mcm kata2 org MUNAFIK!!!

    Harus ambil perhatian yer…tak smua pmbaca di sini beragama Muslim…nnt heran org2 non-muslim melihat kamu saling mengutuk antara satu sama lain…

    0

    0
  20. anonymoussss says:

    ko cbuk tgk brg org pasal..ko punye tu tgg menegang ke..dia pki bra xde dawai tu nmpk jatuh..nmpk semula jadi dri pada pki span je lebih…abuk pun xda..

    0

    0
    • lalala says:

      Dh dia tunjuk org tgk la, bodoh! Ce kalo dia pakai tudung tutup dada, kan x nmpk tu.. Sbb tu la org suh tutup aurat takde la nmpk nasik lemah yg dh londeh tu. Org len dh branak pinak xde pon jatuh even x pakai push up bra ke wired bra ke apa.

      0

      0
      • Leave A Comment says:

        masyarakat fasik..cakap org pandai, diri sendiri tak tahu jaga..kalau pandai menjaga diri tu lebih baik dari org yg dicomment, kenapa reply mcm org tak ada agama?

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ek eleh… Ko pnye ayat pn bknnye bagus sgt utk org reply dgn ayat yg bagus… Nk org reply ngan lemah lembik, ayat ko pn kene lemah lmbik gak.

          0

          0
  21. QQ says:

    Nampak tua cam 40an… Padahal bru 30an. Tua ngn matang tu x same…

    0

    0
  22. KELABU says:

    awat gelabah bewok sgt psai dy??? biaq kt dy laa.. xp yh nk ngomen lebih. doa sdh kita ni kt dy.. kalau nk ngata hok -ve, tgk dulu diri tu sblm judge org.

    0

    0
    • Hijau says:

      Ang pon pasai pa dok glabah monkey sgt backup dia mcm org ngata kat hang. Ka ang ni fazura panaih bontot bila org dok komen2… Minah propa. Org tau la pangai ang sbenarnya camna takyah nk blagak baek no..

      0

      0
  23. nemo says:

    aku penah jumpa dia kat ikea.. siap bergambar.. she is damn gorgeous.. tiada make up.. pakai sliper dan legging je. rambut sanggul atas ala ala messy bun je.. tapi terserlah cantik dia..

    0

    0
  24. Unagi No Sushi says:

    Nampak dull and haggard la muka dia.. Nampak sgt byk photoshop dlm iklan. Takde la nk kata dia hodoh pun just biasa je.. Tak cantik mane, tak hodoh mane pun, biasa je. Kalau btudung mcm dlm drama lg tampak menarik…

    0

    0
    • 2424 says:

      pada aku, kenyataan tetap kenyataan..kalau pun aku tak minat fazura, tapi aku tak boleh deny kecomelan dia..dia mmg comel, lawa dan elegant..aku terserempak dia sekali aje berbaju kurung siap berselendang yang dibiarkan lepas di bahu..rambut panjang lurus lepas (time tu rambut dia panjang)..aku tgh berbincang dengan client aku di luar mahkamah dan turut terdapat ramai lawyer lelaki dan perempuan di luar mahkamah dan juga org awam..bila fazura tiba2 muncul dari tepi mahkamah dan membelok ke arah kami sambil berjalan dan senyum pada kami..masa tu hampir semua mata tertumpu pada fazura..sebab dia memang lawa..warna baju pun lawa, mmg bersesuaian dgn dia..lawyer lelaki terutamanya jelas2 memandang pada fazura hinggakan fazura hilang dari pandangan..masa tu ada yg berbisik kecantikan fazura, ada yg bercakap jelas sesama mereka yg fazura ni lawa, dan ada yg tak kenal fazura tu sapa namun mengakui dia mmg lawa..so, pada aku, jujur dengan diri sendiri, org lawa ni tetap lawa..

      0

      0
      • Unagi No Sushi says:

        Mungkin pandangan stiap org berbeza.. Kalau awak ckp awk jujur dgn pndangan sndiri bhw fazura tu lawa, maka itulah pndpt awk takde sape bleh deny pn.. Tp lain org lain pndangannya pula ye. Bg sy, biase je. Sy pun penah trserempak dgn fazura kt pavilion, tp secara jujur bg sy dia tampak biasa. Diulangi, tampak biasa, bukan hodoh ye.. Berbeza tu. Tp kalau dlm majalah atau iklan, mmg tak dpt nafi dia kelihatan cantik. Cuma rasa trtipu gak la sbb kt dlm iklan dgn kt luar tak berapa nk sama… Membuatkn sy terpikir, betapa canggih teknologi skrg. Tp diulangi ya, ini pendapat peribadi. Cantik itu luas definisinya dn stiap org berbeza pandangan.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Artis masuk mahkamah mmg la org akan tgk. Bukan takat fazura je, kalo rosnah mat aris, wan maimunah, rashid sibir, sume la org akan tgk sbb muka familiar… So takyah pasan sgt la org tgk awk sbb awk meletop cantek ke hape…

        0

        0
    • fazura mmg cun pun.. says:

      jeles tak bertempat nampaknya..huhu..elok lagi muka fazura yg cun ni dari muka kau..cuba cermin sikit muka kau tu..serupa ketupat basi!!

      0

      0
      • Unagi No Sushi says:

        Mak aih marahnye… Sy takde ckp pun fazura ni hodoh. Sy cuma ckp dia biasa je.. Cuma dlm gmbr yg realiti nampak lebih tua berbanding wajah dia kt dlm majalah atau iklan. Takde sekelumit pun nk rasa jeles.. kalau btol pun nk rasa jeles, lebih baik compare ngan emma maembong, siti saleha, erra fazira, maya karin ke yg mmg realitinya cntik walau tanpa mekap dan tak perlu photoshop.. Sorry la ye fans fazura, bkn semua minat fazura.

        0

        0
  25. am nobody says:

    Salam. Tak mau komen apa2 pasal gambar artist beraya, tapi saya nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN pada semua Muslim commentors, silent readers (mcm saya) dan owner of this blog Nara & family..EID MUBARAK everyone :) Salam.

    **am nobody**

    0

    0
  26. lee says:

    bila turn fazura lak hmm

    0

    0
  27. naz says:

    pe pun luv fazura… sederhana jer,,, walaupun dia lawa org yer,,, xperlu nak tunjuk cantik kalau da kita cantik :)

    0

    0
  28. Whateverlah says:

    dosa die bapak die yang tanggung kan yang korang sibuk sangat die pakai bikini kenape? bukan korang pun yg tanggung dosa die. Korang ingat korang yang tak berbikini tu baik sangat ke kompom cium syurga ke? Whateverlah you all!

    0

    0
    • Hamba Allah says:

      Whateverlah,

      Mungkin awk dh muak bila org ckp “sudah menjadi kewajipan sesama muslim utk menegur” sbb tu keluar statement awk yg mcm tu. Mmg bapak dia tanggung, tp sbagai sesama Islam pun kita ada tanggungjwb utk menegur saudara seIslam. Mungkin awak boleh baca teguran seorang ustazah terhadap Rozita Che Wan yg baru2 ni jd kontroversi. Dan kalau tak silap sy, bapak fazura dh meninggal kan? Itu lebih menyedihkan.. Kerana sehelai rambut anak pmpuan terdedah kpd bukan muhrim, ya Allah berat balasan yg ayah kita kena di alam sana.. Itu baru sehelai rambut, bukan masuk bab berpakaian ketat apatah lg berbikini. Wallahualam.

      0

      0
  29. Que says:

    Klu warna rmbut, tak sah solat… Sbb air tak sampai ke rambut. Lg 1, cantik ke warna rmbut cmtu..? Warna rmbut asli lg cantik hitam brkilat… Hope fazura consider utk tak lg wrnakn rmbut. Biar wrna asli je. Dn lg cantik kalau brtudung..

    0

    0
  30. anon says:

    retis kuar masuk hotel gini la, belum kawen tetek dah londeh, barai

    0

    0
  31. Malebes says:

    Amboi fazura/fans fazura bkn men mrh lg bila org ckp fazura tak lawa… Lawa ke tak tu berbeza pendapat stiap org. Nape x bleh time pandangan org len? Fazura tanpa secalit mekap mmg berbeza. Senang ckp bkn naturally beauty la. Tp bila mekap ok la nampak gak la cantik lebih lg kalu ditambah fotoshop. So what? Ramai gak artis cmtu. Tak rmai yg mmg cntik tnpa mekap mcm diana danielle, siti nurhaliza, sofea jane. Takyah la nk nek angin sgt.. Bkn 1 malaysia pun minat ngan fazura, sama gak la ngan dato siti bkn sume org suka dia. Bila dickp kurang cantik atau nampak biase je, dickp jeles plak. Kalo pandangan dari sorang laki ckp cmtu, dikira jeles gak ke? Bapok bleh la dianggap jeles haha… Jgn maraa aaa..

    0

    0
  32. mummy says:

    nmpk ayu sesuai dgn kerabat johor. De rupa jadi datin sri..

    0

    0
  33. sssss says:

    bt ape la nak kutuk2 berbakul2..yg dpt pahala si fazura tu….yg diceritakan bukannye pasal gosip tp pasal dia beraya…x kesah la dl dia sape pun…yg pnting ape yg dia bt tu berubah @ tidak Allah je yg th…kite dah nampak dia lebih sopan skrg ni bagus la…doa la dia bertudung pulak n dapt bakal suami yg boleh bimbing dia…

    0

    0
  34. a comment says:

    Tak penah minat dia ni sejak dia jd pengacara rncangan remaja tu.. Pastuh nama asik msuk paper sbb naik turun court kes tu kes ni.. Mmg byk cite tak sedap dari memula jd artis lg. Definitely not a very good role model for the youngsters.

    0

    0