Written by Bella | January 29th, 2016

Sebelum ini penampilan Indah Ruhaila di AJL 30 dengan warna rambut blonde cukup menarik perhatian ramai.

Pernah memberitahu warna blonde itu hanya sementara sahaja, Indah kini tampil dengan warna rambut terbaru iaitu ungu gelap.

Saya sempat berambut keemasan untuk dua hari saja. Rambut saya kini berwarna ungu gelap selepas proses melunturkan tona rambut asal bagi mendapatkan hasil terbaik.

Meskipun ada menerima kritikan ramai kerana berambut blonde tempoh hari, Indah bagaimanapun tidak menyesal menggayakan warna rambut tersebut pada malam AL 30.

Saya tidak kesal hadir ke AJL30 dengan imej rambut keemasan, walaupun sedar risiko dan reaksi orang ramai.

Ungu atau blonde tidak kisahlah, meskipun ramai tidak suka ia tetap terpulang pada tuan empunya badan. Jika Indah rasa selesa dengan imej terkini teruskan sahaja.

Sumber Berita: Berita Harian

45 responses to Rambut Blonde Indah Ruhaila Sudah Tiada, Bertukar Ke Warna Ungu Pula

  1. hana says:

    rambut bas sekolah….rambut nenek kebayan jadi trend skg. syukurlah saya masih ada tuhan.

    0
    0
    • Anonymous says:

      if kaler rambut bukan time period, berapa kali mandi?
      macamana nak elak rambut basah time wuduk?
      sebab awal2 kaler kan xleh kena air.
      #tanyaje

      0
      0
      • jangankecamsaya says:

        sy pun tertanya2 dgn golongan yg kaler rambut ni, igt lg dulu uztad cakap kalau kaler rambut tak sah sembahyang. ke sekarang ni ade kaler yg halal? maaf le tanya soalan yg mungkin nampak bodoh ni

        0
        0
        • sekadar share apa yg tahu says:

          kalau inai okay, sebab selalunya bukan chemical-base, asli. inai tak tutup dan selaputi texture rambut kita. air masih boleh tembus basah texture rambut. kalau yg ada chemical dye betul2 jenama internasional tu..itu x sah solat. chemical dia byk.

          0
          0
      • minah jambu terlajak habis says:

        itu dia punye hal la yg kau sebok nk cakap pasal rambut dia ape hal !! biar la dia hepening ngan rambut dia ! dia nk kaler kuning ke purple ke itu dia punye suka ok !! mujur rambut minah jambu perang original eemmuah hahaha …!

        0
        0
        • Minah Berduri Terlajak Guna says:

          Oh minah.. kau tak payah nak berlakon sungguhlah minah bontot oii
          kau ingat kata kata kau betul sangat ke….oii si bontot busuk..

          0
          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          eeemuah hahaha…!

          0
          0
    • Anonymous says:

      indah dan kita kena ingat ..kentut itu nikmat Allah

      0
      0
  2. Patrisia Layola says:

    muka jawa sebijik ada hati pasang angan2 nk rambut blonde lak???
    kekekekekeh

    0
    0
  3. melati says:

    aduiiii ..Ruhaila ni…org kalau dh kena Kanser Kepala tu, dekat2 kan lah diri gan Tuhan..tgk kalau Kanser kepala sekejap jer rambut pudar…..Ruhaila2 saya saran kan awak pergi jabatan Kanser Negara , mungkin dpt membantu anda untuk rawatan kanser kepala tu….cuba lah Ruhaila mungkin dpt selamat kan anda…

    0
    0
  4. Amy says:

    Esok esok rambut rosak jadi botak baru teringat nak tutup aurat…tak sayang ke tak bersyukur ke dgn apa yg Allah kurniakan??kenapa nak ubah ubah???

    0
    0
  5. sentap says:

    kenape aku nampak baju hitam dia jarang? padahal sekali tengok je. takde nak terbelek2 baru nampak..

    0
    0
  6. Nenek terbang says:

    Nape x pakai warna putih. Nenek nye rambut dh platinum color. Jom berjemah kita buat rmbut wrna putih.

    0
    0
  7. Anonymous says:

    kematian itu pasti

    0
    0
  8. aku says:

    “proses melunturkan tona rambut asal bagi mendapatkan hasil terbaik”
    ade sape2 bole explain x? maksud ni apa? hehe..aku xpernah warnakan rambut..cuma nk tau..melu8ntur tona rambut asal…means kaler itam ke? abestu..kalau kaler asal itam dah luntur..means..nak ke warna hitam..dia terpaksa kalerkan rambut warne hitam plak ke?? sory..xdpt byg mcm mn tu..hehe

    0
    0
    • ami says:

      Proses tu nama dia hair bleaching..meluntur warna rmbut asal tu mksud nya dia bleach rmbut. Bleach rambut gelap akn buat rambut jd blonde. Nanti kaler baru akn jd terang sbb base color die dh blonde. Kalau rmbut hitam tp nak terus warna kn jd ungu, end result takkan jd warna ungu. Warna tak nampak sbb ungu dah campur ngn hitam rambut asli dia. Contohnye kertas hitam, kau lukis guna marker merah. Warna marker tu takkan visible sgt pd kertas tu. Tp kalau ko guna kertas putih, vibrant kan kaler marker merah tu. Sekian terima kasih. #commonsense

      0
      0
      • bukan ami says:

        i sayang ami yang terer explain. muahh ciked

        0
        0
      • Anonymous says:

        mmm…tapi macam mana nak jadi neutral kehitaman balik ?? tunggu rambut panjang ke ??

        0
        0
        • ami says:

          Semua proses kaler rambut & bleaching, kena tunggu rambut tumbuh semula baru dpt balik warna asal..once dah kaler, mmg xkan boleh tukar warna asal sbb pewarna tu dah msuk dlm rambut. Kalau nak rambut hitam balik, kena warnakan hitam atau pun tunggu rambut asli tumbuh lps tu potong rambut yg berkaler tu. Warna tu akan kekal sbb tu org panggil proses kaler rambut ni Permenant Dye..melainkan dia guna temporary hair color.

          0
          0
        • propa says:

          kalau mcm tu ami..dh sah2 wuduk ke mandi wajib ke xsah..dh kaler serap dlm rambut

          0
          0
        • ami says:

          Kalau dah kaler, mmg x sah la nak solat ngn mandi wajib. Sbb tu kalau kaler rambut warna apa pun tetap xsah. Takde beza pun kaler blonde or coklat. Sama je x sah. Sekian.

          0
          0
  9. mak cun says:

    ni semua nak raih publisiti murahan je, biasa la artis suam-suam kuku

    0
    0
  10. aku di sini says:

    sesuatu je indah ni…betul kata mak cun…ni cam nak promote diri je biar org kenal….macam2 la artis baru skg ni…takde kontroversi tak leh ke….hasilkan kualiti kerja yg baik kompem org akan hargai….tak gitu….

    0
    0
  11. Mok De says:

    X leh nak kata ape le…dh minat sgt nak warnakan rambut…yg asli tu yg terbaik

    0
    0
  12. melati says:

    biar aper sekali pun rambut ko ….tapi spesis yg paling hina kt muka bumi ni ialah Nabil selepas Khinzir..

    0
    0
  13. Anonymous says:

    Apa apa pun you tetap gorgeoussssss Indah! Seindah nama you.

    Untuk semua haters, Melayu bajet alim dan ustaz/ustazah jadian lahanat, F*CK OFF dan jari tengah aku angkat untuk korang

    0
    0
  14. jemah says:

    aku ttp tgk muka ko cm fairus hussien versi kurus. kbai!

    0
    0
  15. abc123 says:

    kesian dia ni.. setiap kali kontroversi mesti pasal rambut.. attention seeker.

    0
    0
  16. Kah says:

    haa kaler ungu ni cantik sikit. kaler blonde haritu macam tengok orang botak pulak. hihihi

    0
    0
  17. Anonymous says:

    indah dan kita semua kena ingat kematian itu pasti..

    0
    0
  18. bodo lah says:

    Si ruhailah ni attention seeker. saje je nak cara publisiti murahan sbb takde job. kesian kesian. Anyone? boleh x ambik budak ni jadi pelakon? jadi pelakon extra pun jadilah HAHA anyway siapa dia ni? x kenal pun

    0
    0
  19. Mooza says:

    Anyway this colour is better than b4

    0
    0
  20. Anonymous says:

    Mudah2 an beroleh hidayah utk menutup aurat fizikal dan aurat suara dgn sempurna.

    0
    0
  21. . says:

    aku nak tgk yg lebih lagi..gali dik..gali lagi…nanti org galikan..

    0
    0
  22. bunga says:

    Ya allahh..dok tak insaf jugk…erm Selepas ni rambut wrna ijau lakk..atau pn pink..selpas tu biru..hahahaha..erm nama jer indah..kecian hidup x nampk indah di mata allah..

    0
    0
  23. Anonymous says:

    Lepasni botak jela

    0
    0
  24. Anonymous says:

    rambut karat.. bukan lawa pun.

    0
    0
  25. Mat says:

    Takpayah jadi melayu copycat.. omputih yg non muslim rambut kaler sibuk nak kaler.. mate kaler ehh sibuk beli lens kaler2, diorang ala2 hipster ehh nak jugakk.. malaysia doesnt have their own identity . Cerita tamil lagi bagus, at least diorang berlakon pakai sari , rambut hitam, pakai kain putih ntah pobondo kain eh yg lelaki pakai .. nampak kat situ kelainan nya.. artis malaysia? semue nak jd ala omputih puihhh melayu mudah lupe..

    0
    0