Written by AbangNara | May 23rd, 2014

Selepas ditangguhkan kerana insiden MH370, ABPBH2013 akhirnya bakal berlangsung esok, 24 Mei di PICC, Putrajaya. Pastinya para selebriti yang tercalon untuk Top 5 kali ini sedang berdebar-debar menanti keputusan anugerah paling berprestij di Malaysia ini. Adakah Zizan Razak akhirnya akan menggondol Anugerah Bintang Paling Popular? Atau ada kejutan yang tak disangka kali ini?

keputusan abpbh2013Semalam ketika Abang Nara sedang tidur, tiba-tiba diri ini didatangi oleh seorang lelaki berjubah kelabu yang membawakan sebuah kertas. Di dalamnya ada keputusan ABPBH2013. Terkejut Abang Nara dibuatnya. Nak tak nak, terpaksalah Abang Nara kongsikan keputusan tersebut bersama anda. Heheh. Ini sekadar ramalan belaka. Yang dihitamkan itu adalah jangkaan Abang Nara untuk menang kategori-kategori yang dipertandingkan.

Artis Baru Lelaki Popular

1. Achey
2. Dazrin
3. Mikael Andre
4. Nomad
5. Waris

Artis Baru Wanita Popular

1. Atikah Suhaime
2. Chacha Maembong
3. Elfaeza Ulhaq
4. Hanis Zalikha
5. Zara Zya

Pelakon TV Lelaki Popular

1. Adi Putra
2. Akim
3. Izzue Islam
4. Johan As’ari
5. Shah Iskandar

Pelakon TV Wanita Popular

1. Ana Dahlia
2. Fasha Sandha
3. Neelofa
4. Raja Ilya
5. Siti Saleha

Pelakon Filem Lelaki Popular

1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Pekin
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

Pelakon Filem Wanita Popular

1. Erra Fazira
2. Lisa Surihani
3. Nora Danish
4. Siti Saleha
5. Yana Samsudin

Artis Komedi Lelaki Popular

1. Ebby Yus
2. Jep
3. Johan
4. Rahim Sepahtu
5. Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular

1. Didie Alias
2. Jihan
3. Noorkhiriah
4. Sharifah Shahira
5. Siti Chubby

Penyanyi Lelaki Popular

1. Awi Rafael
2. Black Hanifah
3. Hafiz
4. Hazama
5. Shahir

Penyanyi Wanita Popular

1. Alyah
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna

Artis Duo/Berkumpulan Popular

1. Altimet & Awi Rafael
2. Forteen
3. Hyperact
4. Stacy & Akim
5. Tasha Manshahar & Syed Shamim

Pengacara TV Lelaki Popular

1. Datuk AC Mizal
2. Johan
3. Nabil Ahmad
4. Nik Michael Imran
5. Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular

1. Adibah Noor
2. Erra Fazira
3. Fara Fauzana
4. Hazlin Hussain
5. Neelofa

Penyampai Radio Lelaki Popular

1. AG
2. Halim Othman
3. Johan
4. Kieran
5. Ray

Penyampai Radio Wanita Popular

1. Abby Fana
2. Dina
3. DJ Lin
4. Fara Fauzana
5. Norshela Baharudin

KATEGORI ONLINE

Artis Lelaki Stailo

1. Adi Putra
2. Awal Ashaari
3. Karl Shafek
4. Nazim Othman
5. Shaheizy Sam

Artis Wanita Stailo

1. Fazura
2. Mizz Nina
3. Scha Alyahya
4. Yana Samsudin
5. Ziana Zain

Gandingan Serasi Di Layar

1. Aaron Aziz & Nadiya Nisaa
2. Aeril Zafril & Wawa Zainal
3. Azlee Khairi & Zara Zya
4. Zizan Razak & Siti Saleha
4. Izzue Islam & Tiz Zaqyah

Watak Jahat Dalam Drama / Filem Popular

1. Datuk Rosyam Nor
2. Hanez Suraya
3. Izreen Azminda
4. Nabila Huda
5. Sofi Jikan

Artis Berpengaruh Di Laman Sosial

1. Datuk Siti Nurhaliza
2. Nora Danish
3. Shila Amzah
4. Yana Samsudin
5. Zizan Razak

Chef Selebriti Paling Popular

1. Chef Amran
2. Chef Anis Nabilah
3. Chef Nik Michael Imran
4. Chef Sherson Lian
5. Chef Wan

Aksi YouTube Paling Popular

1. Parodi Sayang (Bobo)
2. Parodi Gwiyomi (Nora Danish)
3. Anak Tomok OIAM Merajuk (Tomok)
4. Macam Cantik Je Macam Comel Je Versi Nasyid (Amar)
5. Mengajar Kanak-Kanak Riang (Mat Luthfi)

gambar malam abpbh2

Perlu diingatkan yang anugerah ini berdasarkan populariti dan keputusan ditentukan oleh jumlah pengundi yang terbanyak. Daripada pemerhatian Abang Nara, Zizan Razak ada harapan untuk bawa pulang Anugerah Bintang Paling Popular. Mungkin anda ada pilihan yang tersendiri. Apa kata kongsikan di ruangan komen? Mari kita tengok siapa yang betul tekaannya nanti.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to Ramalan Keputusan ABPBH2013 Daripada Abang Nara

  1. mamamia says:

    Fasha Sandha? erkkk relevan lagi ke dia dalam industri?

    0

    0
    • Anonymous says:

      relevan la juga dari neelofa.. opps! kenapa neelofa ramalannya?

      0

      0
      • madam aloyah kuih lapis says:

        ape pon mak minat jep & nk jep menang….
        hehehehuhuhu
        watak jahat tu mak rase pass kt nabila huda la….yg hanez tu bkn seswai dlm watak je tp realiti pun jahat so x dyh dpt awod pon xpe….

        0

        0
        • Olga says:

          Reaksi retis bile mng award :
          “OMG, i x sangka i akan menang sbb i x tau i ada peminat, sorry i x prepare speech sbb i dtg mlm ni cuma nk enjoy2 je..”

          esoknye : selang 5 minit upload gambar selfie dgn trofi kat instagram! dan bercerita & usung trophy selama sebulan kat Pavillion…

          setahuin kemudian hilang dr industri…

          0

          0
        • Mira says:

          ABP, ABP jugak…. Pilihanraya Kecil di teluk Intan dah makin dekat.. Ayuh bagi sokongan padu kepada calon WANITA BESI Dyana Sofya Daud…

          0

          0
        • Bedah says:

          Aksi YouTube Paling Popular – Bobo lah uols…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Pengacara wanita tv popular mesti fara sbb tv3. Nara ni, asyik2 lopak. lopak kan astro

          0

          0
        • Didi says:

          Berani ke hanez suraya tu nak dtg event ni? Lebih lebih lagi gossip dgn mas ni ha. Tak setel lagi. Kalau aku, malu wooiii.

          0

          0
      • One Direction says:

        kalau One Direction tercalon.. semua trofi tu dapat kat One Direction, artis paling popular pun dapat kat One Direction, ah maklum lah…fans One Direction ada di seluruh dunia, ha3 jangan marahhh uols.. i cakap benda yg betul ni #fact

        0

        0
    • Olga says:

      to MIRA- NI BARU LA NAMA WANITA BESI DINA http://www.youtube.com/watch?v=EzTTmu-cUqo

      0

      0
    • ayam jepon says:

      ALL THE BEST !! BUT I HOPE JEP SEPAHTU YG MENANG PELAWAK LELAKI POPULAR !! N I HOPE JG , KEITH FOO DPT MENANG BINTANG TERFOFULAR ..
      N TO FAFAU ( BERSARA LA ,, ASIK KO JE )

      0

      0
      • diva says:

        betul3 bosan la asyik tengok fafau jer yg menang tiap tahun. lagi bagus kalau takde kategori tu bagi je terus kat konti hotfm tu. sorry la uolls iols tak minat ngan fafau. sore sengau siot! dengar iklan kat radio iklan vitagen ke ape tah, nak sebut “setiap masa setiap hari pun tak betul” fafau sebut “setia masa setia hari” samdol betul

        0

        0
    • mamamia2 says:

      klu xreleven xtercalon dik oiii..tu maknanya fasha ttp ada pminat..

      0

      0
  2. nok gebuzzz says:

    masih nak adakan ke ABPBH ni?? vote diri sendiri jerk la…..

    0

    0
  3. Pucuk Kayu says:

    Watak Jahat Dalam Drama / Filem Popular BN pilih Hanez suraya….adakah????

    0

    0
    • izzy says:

      tulah pasal… hanez suraya???!
      itu bukan watak jahat dlm drama/film, itu wanita jahat di alam semesta!

      0

      0
      • Anonymous says:

        jahat kerana perampas.. tu yg blh menang.. kalau nak ikut lakonan sofi jkan la.. tp realiti minah gerutu ni pasti menang!

        0

        0
  4. Anonymous says:

    kecewa tengok nellydia senrose tidak tercalon sebagai pelakon tv wanita popular, gandingan serasi paling best izzue islam&tiz zakyah ssid, pelakon tv lelaki izzue islam, pelakon film wanita lisa surihani, yang lainnya tercalon tak ade yang berminat.

    0

    0
    • madam aloyah kuih lapis says:

      nelydia senrose tuu blakon kaku….kayu….mmg ptot pon x tercalon…..

      0

      0
  5. noname says:

    emma maembong xde ke? fafau relevan lg ke nk menang? bg org len le plak. tp xde plak yg top2 tecalon kt penyampai radio ek? kak engku xde? pengacara tu elok la pun bg kat org len. Asyik fafau je. Same dgn hafiz jugak. Lma2 ade rase kejemuan di situ ble org yg sme je menang. Sme mcm zaman Dato Siti dlu… Ape2 pun good luck lah. Kalau menang dah rezeki deme. hehe (aku x ngundi pun. kihkih)

    0

    0
    • madam aloyah kuih lapis says:

      haa kan????mak igt cik piah sinar tu yg dpt or tercalon top 5 tp xdpt lak….walaupon gedik2 sket tp skurangnye ok la jgk drp fafau yg kjap2 tgelak cm x ikhlas tu….

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kalo x undi xyh nk komen lebih2 merungut asyik org tu org ni yg mng. Terima ajelah.bbg la org lain plak. Nk org lain mng lain kali ko g beli paper 1 lori undi la i

      0

      0
  6. Den dah Lotih says:

    Tak yah nak ramal2 lah Abang Nara. Lebih baik belajar mengira rukyah dan falak. Ada juga pekdah dan pahalanya.

    Matematik Bang Nara ni macam tak berapa nak susah. Budak baru nak tumbuh gigi pun boleh jawab… Kalau tak da soalan matematik ni lagi bagus rasanya Bang Nara.

    0

    0
    • sj2 says:

      kang bg susah2 xde sape yg boleh komen..lg2 ko kn..mesti xdpt komen nnti..kikiki..jgn mara ha…

      0

      0
  7. madam aloyah kuih lapis says:

    eh kau ni biarlah si nara tu nk letak matematik sng ke susah ke ape ke….dah blog dia….cube ko pk kalau dia letak soalan matematik algebra ke,theorem phytagoras ke, function ke xke bkutu kepale ko nk memikir…..karang x memasal sikit pulak komen2 kt bn ni….

    0

    0
  8. Joyah Bandar says:

    ABPBH? apa tu? joyah tak berapa berkenan dengan anugerah itu ini. macam-macam anugerah. artis Malaysia ni nak bergaya je lebih. menangnye tak seberapa. yang menang pun orang yang sama. kadang-kadang yang menang tu orang pun taktau kenapa dia menang. undi sendiri la tu. industri tetap sendu jugak. takdelah havoc mana pun. yang joyah tengok. DRAMA BULAN NI, SAMA JE JALAN CERITA DENGAN DRAMA BULAN LEPAS DAN BULAN DEPAN. joyah bukan nak leser. tapi joyah nak la jugak tengok industri ni berkembang. bukan ntah ape-ape. industri hiburan ni meluas. berhibur tu boleh dalam pelbagai cara. boleh je bersihkan industri hiburan ni. tak semestinya pakai baju ala-ala paris hilton je boleh dianggap hiburan. pakai macam ustazah pun berhibur. tapi kena dengan caranya. bak kata kumpulan raihan dalam lagu mereka. berhibur tiada salahnye, kerana hiburan itu indah.

    0

    0
  9. binjai says:

    bg laa org lain dpt anugerah paling popular..asik zizan je..muak pulak aku…shahiezy sam ok gak..aku lg minat shahiezy sam dr zizan ni…sam lg sempoi dn nmpk cool..zizan??cam tergedik-gedik je bl jd host melodi..bdn terliut-liut..adooiiiii…seb ko laki jijan…meluat aku tgk lelaki camtu..awal ok je xde laa nk meliut2 bdn tu..sori eh kdp fans jijan..

    0

    0
  10. hye says:

    Aku lagi prefer jep sepahtu jd bintang paling popular berbanding zizan.

    0

    0
    • betoi says:

      sokong.. Sam pon ramal Jep menang..haha sori zizan
      tapi aku ramal Hafiz menang. Bukan sebab aku minat or undi dia tapi sebab lain mcm je murah rezeki dia kebelakangan ni..

      0

      0
  11. Hanez Suraya says:

    Watak Jahat Dalam Drama / Filem Popular…..dan realiti hahaha

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Shila Amzah penyanyi wanita popular? Aku lagi prefer yuna….

    0

    0
  13. sentap says:

    boleh x request artis paling di benci peminat?? teringin tgk pmenangnyer. tp kompem da haniz soraya yg menang tnp btanding..hikhikhik

    0

    0
  14. gigi emas says:

    Melayu semakin mundur kerana terlalu asyik dengan anugerah yg tak bermakna dan bodoh. Manakala bangsa asing merangkul pingat2 dan anugerah cermerlang dalam bidang teknologi, sains dan kewangan. Pernakah kita dengar seorang Melayu mendapat anugerah karyawan di arena antarabangsa? Berbanggalah Melayu hanya juara kampung

    0

    0
    • sempoi says:

      wahhh..gigi emas…tp aku sokong gak kata-kata ko tu…hiburan+melayu tak dpt dipisahkan…xyah bljr rajin2 nk cpt kaya jd je artis..duit pun masyuk..sekali menang anugerah bape puluh ribu riban dpt..org y keje bertahun2 pun lum tentu dpt duit ribu2 cam retis ni…tp smpai bl kan nk jd camni…masa depan cerah time glemer je..pastu gelap…hahaha…

      0

      0
    • mak jemah pemalu says:

      Rancangan realiti yang memualkan:

      – Kanak-kanak = 1) Ceria Pop Star 2) Idola Kecil Ultra (mak bapak suka sgt anak dpt msuk, menangis2 suka)
      – Remaja = 1) Bintang mencari Bintang 2) Tha Band (mcm monyet terkinja2, sorry to say)
      – Orang tua= 1)Kilauan Emas (memalukan org tua diperbodohkan dgn tarian yang memalukan)

      Cukup2 lah memperbodohkan Melayu, semuanya merosakkan bangsa sendiri demi keuntungan poket dan perut sendiri..

      0

      0
  15. Melati says:

    Biar apa2 anugerah pun takper …tetapi kalau ada Zizan ,alamat rosak lah industri seni Malaysia..contoh..1..cara dressing dia amat memalukan, macam bangla dtg Malaysia cari kerja..contoh 2..pengancara yg merosakan AF..tak setanding Aznil, dah lah pendek…terus rosak AF..contoh 3 ..lawak kangkang nya yg memualkan dan geliiiiiiiiiiiiiiii……

    0

    0
    • ryu says:

      oh kak melati..sy igt sy sorg je y x bape nk minat kat zizan ni rupanya akk pun sama…dari mula die buat lawak kat maharaja lawak tu sy dh x bape nk ske cara die melawak..btl laa kak..bl buat lawak je mesti nk mengkangkang..rs cam buat lawak lucah pun ade jugak…lg satu klu die menari msti cam nk tunjuk ‘anu’ die tu..dh laa ske pkai seluar ketat..adoiii..aku y laki ni pun malu tgk…tlg laa zizan klu pkai seluar ketat tu tak pyh menari seolah-olah nk tunjuk ko punya tu..dh mcm penari porno je..

      0

      0
  16. Anonymous says:

    mcm x best jer ABPBH tahun ni…bosan plk ngan fafau n si hafiz..asyik2 org y sama jer nti menang…tpi nk wat mcm mane hek sb y lawan dia org semuanya x berapa best sgt…

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Betul! Nanti keluar juga keputusan kat akhbar Berita Harian keesokan harinya..

      0

      0
  17. ermmmm says:

    neelopak???!!…ade lg ke berlakon…xnmpak pn…atau pn ak je yg xtngok….punye la byak retis kt m’sia ne retis yg same gk dorg msukkn…sign kontrak ngn abpbh ke…….???!! kepelikkan…

    0

    0
  18. rotikacang says:

    zizan hegeh…

    0

    0
  19. Ady says:

    gandingan serasi di layar – AARON AZIZ & NADIYA NISAA…….Hero paling kacak & heroin paling jelita kat Malaysia…..

    0

    0
    • anonimes says:

      say what????? nadiya nisaa paling jelita? rasanya tak kot.. lain macam la mata ko

      0

      0
  20. anonymous says:

    gandingan serasi di layar – AARON AZIZ & NADIYA NISAA – Hero paling kacak & Heroin paling jelita di Malaysia…….

    0

    0
  21. lalala says:

    Sy rsa erra blh menang kot utk pengacara paling populor n mrampas trofi dri fafau sbb pngacaraan erra sy tgk lg berisi n santai…wpun bru je dilanda kontroversi tp erra still cool n dapat mgacara dgn baik…tk mgkn neelofa yg mnang sbb blm tentu yg cantik itu berisi wpun pengacaraan neelofa pun mkin meningkat sejak akhir2 ni…gud luck semua…tunggu n lihat siapa yg menang….

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Saya lagi suka dengan Erra sebab dia sopan orangnya, bukan macam Hanez Suraya yang perasan sundal itu..

      0

      0
  22. Yuna patut menang says:

    Rasa aku lah kan, sebelum ni nara mmg fans mati dengan yuna. Tapi sekarang (sejak tahun lepas) dah tak fans dah sbb yuna block nara kat twitter. Ha padan muka kau nara!
    Bagi aku, kategori penyanyi wanita popular ni shila dengan yuna je calon yang kuat. Tapi aku lebih suka yuna sbb yuna naik tanpa sebarang gosip bukan mcm shila. Apa apa pun, kita tgk malam ni result mcm mana ye

    0

    0
  23. sue says:

    nak jep menang!!!! hehe :)

    0

    0
  24. yahoo says:

    Bintang paling popular kononnya persaingan yg BH paparkan..ZIZAN, AARON AZIZ, JEP, ZARA ZYA dan SHILA AMZAH.. kdg2 BH pun main hentam ja..selalunya ada nama2 lain yg tersenarai bersaing utk kategori paling popular. Mgkn nama ZIZAN naik kot.. Mana nama HAFIZ dan YUNA, mereka ni sebenarnya byk kejayaan cemerlang tahun 2013. Nama2 yg kat atas tu apa sgt lh kejayaan mereka..mgkn hanya ramai fans ja.. Utk pelakon TV saya ramalkan SITI SALEHA dan IZZUE ISLAM…pelakon filem AARON AZIZ dan YANA SHAMSUDDIN. Penyanyi HAFIZ dan SHILA AMZAH.

    0

    0
  25. tenok_vogue says:

    siyesly…x minat zizan…kalu johan menang x per jgn zizan..plz lah zizan siyes ly x lawak!*nada serius

    0

    0
  26. […] Ramalan Keputusan ABPBH2013 Daripada Abang Nara (53) […]

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Watak Jahat Dalam Drama / Filem Popular
    1. Datuk Rosyam Nor
    2. Hanez Suraya
    3. Izreen Azminda
    4. Nabila Huda
    5. Sofi Jikan

    aku x sangka btl bang nara pilih HS.. dalam pilem mende dia jadik watak jahat??watak jahat mcm tu byk si Nabila Huda je.. sesuatu btl hahahaha.. mcm sindir hs plk rse. sb di alam realiti mmg hs begitu……

    0

    0
  28. […] Ramalan Keputusan ABPBH2013 Daripada Abang Nara (55) […]

    0

    0