Written by AbangNara | January 7th, 2011

keputusan ajl25

Semalam Abang Nara sempat menurun di bilik Abang Nara untuk meramal keputusan Anugerah Juara Lagu 25(AJL25) yang bakal diadakan Ahad ini. Berpeluh jugaklah masa menurun nie. Setelah hampir 1 jam menurun, akhirnya Abang Nara telah diberikan ilham untuk keputusan AJL25 Ahad ini.

Ini hasil penurunan Abang Nara.

1. Juara AJL25 – Faizal Tahir, Hanyut

2. Naib Juara AJL25 – Black dan Meet Uncle Hussain, Drama King

3. Tempat Ketiga AJL25 – Shahir, Kebahagiaan Dalam Perpisahan

4. Vokal Terbaik – Black, Sofea Jane

5. Persembahan Terbaik – Adira, Ku Ada Kamu

Apa pulak tekaan korang? Ini senarai 14 lagu final AJL25.

14 Lagu Ke AJL25

1. Hanyut – Faizal Tahir
2. Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir
3. Noktah Cinta – Hafiz
4. Drama King – Meet Uncle Hussein dan Black
5. Ku Ada Kamu – Adira
6. Cinta Sempurna – Yuna
7. Pelita – A.P.I
8. Berlari – Tomok
9. Sofea Jane – Black
10. Mencari Konklusi – Hujan
11. Selamat Malam – Faizal Tahir
12. Ekstravaganza – Bunkface
13. Jahat – Stacy
14. Tolong Ingatkan Aku – Anna Raffali

Sila menurun sebelum buat tekaan. Sekian terima kasih

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

220 responses to Ramalan Abang Nara Keputusan AJL25 Ahad Ini, Pasti Tepat 99.99%

  1. Paan Jr says:

    ana raffali den? T.T

    0
    0
    • pisau cukur says:

      apapun FT lah yg bakal bw gelaran mlm ahad tu nnt aiihhhh…

      0
      0
    • Blog Sensasi says:

      ishhhh nak kena menurun dulu ke ….x nak la kalau betul2 caya boleh jd syirik macam tenung nasib je kan

      Memang selalu sensasi la BN sekarang ni macam juga kami kat Blog Sensasi memang sensasi dan terus sensasi

      0
      0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      ana rafali i rasa ada chance sebab lirik dia mmg unik…..

      0
      0
    • Lipstick Hijau says:

      X mau kalah..Lipstick pun nak juga teka….

      1. Juara AJL25 – Black dan Meet Uncle Hussain, Drama King

      2. Naib Juara AJL25 – Faizal Tahir, Selamat Malam

      3. Tempat Ketiga AJL25 – Adira, Ku Ada Kamu

      4. Vokal Terbaik – Adira, Ku Ada Kamu

      5. Persembahan Terbaik – Faizal Tahir, Selamat Malam

      0
      0
    • Lipstick Hijau says:

      Ana Rafali x best la……melodi x sedap….lagu Ana sesuai dinyanikan tme berkelah tepi pantai jer…

      0
      0
    • flojerz says:

      Pendapat saya ::

      1. Juara AJL25 – Selamat Malam

      2. Naib Juara AJL25 – Jahat – Stacy

      3. Tempat Ketiga AJL25 – Sofea Jane – Black

      4. Vokal Terbaik – Noktah Cinta – Hafiz

      5. Persembahan Terbaik – Jahat – Stacy

      Ini pendapat saya sahaja. Sapa2 boleh menang kalau mereka ckup latihan dan lagu bagus. Semoga berjaya!

      0
      0
      • ehsan says:

        1.juara AJL- selamat mlm- faizal tahir
        2.naib juara- kebahagian dlm perpisahan- shahir
        3.tmpt ketiga- cinta sempurna- yuna
        4.vokal terbaik- adira
        5.persembahan terbaik- stacy

        0
        0
      • Musa Brjanggut says:

        1. Black – meet uncle hussin -Drama King
        2. Faizal Tahir – Hanyut
        3. Shahir – Kebahagian Dalam Perpisahan
        4. Persembahan Terbaik – Black-Meet Uncle Hussin-
        Drama King
        5. Vokal Terbaik -Adhira

        0
        0
    • me,myself n i says:

      stacy mst menang persembahan terbaik..

      0
      0
      • kesah? says:

        yeahh! msuk this year dah 3 kali die sertai..kalo x menang jugak,juri mmg bermasalah =.=”

        0
        0
        • kyle says:

          bg aku persembhan stacy biasa2 jew …..kita dh blh agak dia persmbhan dia…..xdew kelainan melainkan dia menari ..aku xnafikan dia pndai menari ….

          0
          0
        • gemuk says:

          rsnye stacy kne pk cara nk mempelbagaikan persembahan…klu x, nnt jd mcm noraniza idris, predictable

          0
          0
    • Leo says:

      vocal yang menjerit & tinggi tak semesti vocal terbaik..
      vocal terbaik adalah pengawalan suara yang baik.. tinggi atau rendah boleh control.

      0
      0
    • mmmmm says:

      A.P.I kot………….minat gler kt lan………….=)

      0
      0
      • ninz says:

        yes vokal lan mmg mantap. tpi bakat lan x menonjol dlm api sebab suare dah campur2 dgn noh hujan. hope yg terbaek la yg akan menang.

        0
        0
      • LArc En Ciel says:

        aku poonnnn… suara lan 10000000000000X lbih power dr black. suare black bingit.

        0
        0
    • kakisalon says:

      pelita=A.P.I

      0
      0
    • Pakcik says:

      Ramalan Pakcik :

      1. Pelita – Loque, Noh…
      2. Selamat Malam – Faizal Tahir
      3. Cinta Sempurna – Yuna

      Vokal : Yuna
      Persembahan Terbaik : Faizal Tahir

      0
      0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      malangnya x tetap plak….

      0
      0
  2. Menteri Fasola says:

    Yuna juara!

    0
    0
  3. leha says:

    HANYUTTTTTTTTTTTTTTTTTTT~~~~~~~!!!!

    0
    0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

      rindu pada juara lagu yang dulu2….=)

      0
      0
      • Lipstick Hijau says:

        contohnyer……..???

        lagu2 90′ best kan??

        0
        0
        • LArc En Ciel says:

          kembang terhalang…tiara….oh ibu…..patahnya sayap malam….isabella…..fantasia bulan madu…..cenderawasih…..janji padamu…. kau yang satu…tiada lagi kidungmu…karam….kembali terjalin….bayangan gurauan…. pasti….dalam gerimis…..cik mek molek….

          0
          0
        • Kasih says:

          larc, tu zaman2 rock kapak dlm hati ada taman hehehe.. tp mmg best la zaman2 tu, lagu mendayu2 jer :)

          0
          0
        • Lipstick Hijau says:

          wah…ada class taste ko ek…mmm best smua lgu tu…

          0
          0
        • LArc En Ciel says:

          aku men sebut jer… tak tau la betul ke tk lgu2 tu pnah msuk ajl ke idaakkkk….he

          0
          0
        • Kasih says:

          ada yg msk, ada yg xde.. tp mmg zaman2 tu lagu nya best2 belaka.. suka sgt2, ttp layan smp skarang ni ;)

          0
          0
        • zaia says:

          dulu aku dgr lagu2 camtu rasa geli semacam je..mendayu nk mampus rasa macam nk pecahkan radio je..suke kutuk kwn yg dgr lagu cmtu tp skg kwn yg kutuk aku.hahaha.ape taknye,lagu2 cmtu dh bnyk jgk dlm mp3 aku.dgr brulang2 tak boring pulak,lgpun tkde la semua mendayu2 sgt rupenye,ala klau mendayu sgt pun pe salahnye,biasala la tu kan lagu brkasih sayang sesama insan..hehehe

          0
          0
        • LArc En Ciel says:

          yang penting lirik dier tak terlalu direct mcm lagu2 skunk..
          ni lirik zaman dulu..
          ‘Dalam rindu membuai derita
          Di penghujung alam cinta
          Mungkin ada penawar rahsia
          Walau hanya secangkit saja
          Kita sama rantai jiwa diolokkan cinta’

          ni plak lirik zaman skunk….
          Dikau yang berjalan seorang disitu (tunggu)
          Ingin mengenali kamu
          Jangan buat tak tahu
          Janganlah diam membisu
          Kamu telah memanahku
          Gayamu dan caramu
          Ku rasa sungguh sepadan
          Ku tahu kau juga tahu
          Mari kita berteman

          beza kan… lagu2 zaman skunk mmg best2 tapi 90an tetap di hati..

          0
          0
        • silentgirl says:

          juara lagu dlu2 90an n time taun 2000-2004 i think yg ade irama msia dlu…agak meriah..now lagu lebih berunsur kan genre indie n wut so ever..yelah kan…zaman da brubah..xkan nk brada di takuk yg lame..tp bg i, ajl da xbrape nk meriah mcm dlu…pape pon hope faizal tahir,hafiz win…both are so talented.

          0
          0
        • L Arc En Ciel says:

          aku boring klu FT menng lagi. tp nak wat camene klu dier memmg betul2 bagus..

          0
          0
  4. mamamia says:

    rasanya Yuna Juara dan Stacy naib Juara…

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      stacy??? x mungkin…..dia ade kat ajl just nak penuhkan pentas dgn penari2 jer…..

      0
      0
  5. Reena says:

    Juaranya…Tomokkk…hihihi…tetiba jer kaan..

    0
    0
  6. awex gaban says:

    yg vox terbaik mmg sy vote black…tp juara harap drama king mng….

    0
    0
    • mys abby says:

      black ngn FT mmg ade chance menang..
      sengit tu..
      klu sy, shahir tu tak termasuk dlm list kot..
      jahat or drama king mungkin persembahan terbaik..

      0
      0
  7. sape-sape aje lah..

    0
    0
  8. makcikbedah says:

    suma hebat2 dan juaranya pasti adalah milik artis yg mndpt markah paling tinggi oleh pihak juri…semua best2 a

    0
    0
    • zaia says:

      Juara AJL adalah dinilai melalui lagu,bkn artis..lagu trbaik la yg akan menang..
      vokal tbaik dan prsmbahan trbaik tu je yg dinilai mlalui prsmbahan artis tu cmne..

      0
      0
      • qie says:

        tp kat malaysia ni artis di nilai gak…coz juri die…kawan2

        0
        0
      • xmungkin says:

        betul…tp ajl biasanye juri2 kat malaysia ni menilai atas kwn2…….sukasuki jer nk kasi pd sape yg menang…ada nama,ramai pminat itu yg dipilih…..ajl itu jer kdang2 bad

        0
        0
  9. intanizani says:

    rasenye abg nara tak cukup menurun lagi ni

    rasenye shahir dgn adira takkan masuk list
    yuna mesti dapat tempat kot

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      Lirik lagu shahir tu biase jer….melodinya pun same gak biase….n x mungkin masuk top 3…..lagu Adira ada peluang cos lirik menarik n melodi pun segar!

      0
      0
    • Zul says:

      lirik lagu shahir tu tak best. tapiiii… kalau lirik lagu Adira kompom menang.

      All the best adira.

      0
      0
  10. bad says:

    tolong la..jgn bg si yuna nie menang apa2..banyak lg lagu2 lain lg best dr CS..x mau & x nk yuna menang..

    0
    0
    • hyde says:

      aku pun tak ske ngn yuna…. tak tau nape… tapi dier sbenarnyer talented cume lgu2 dier ak susah nak tangkap… jgn marah ar pmenat yuna..

      0
      0
  11. MeLia says:

    For me:
    1. Yuna
    2. Stacy
    3. Faizal Tahir

    Persembahan: Stacy

    Vokal: FaiZal Tahir

    0
    0
    • miss eila says:

      1- black n m.u.h – drama king
      2- FT – hanyut
      3- Shahir – Kebahagian dalam perpisahan

      vokal – black-sofea jane
      persembahan terbaik – stacy- jahat.

      0
      0
  12. teDi says:

    sejak bila abg nara jadi nujum pak belalang?

    0
    0
  13. SWEET says:

    Semua hebat2
    dan Semua adalah Pemenang
    Tetapi Faizal Tahir is the best

    0
    0
  14. chempaka says:

    AJL thn ni jatuh kat FT.persembhan terbaik jatuh kt Stacy…dia akan jd pengganti keligatan Anita Sarawak di pentas!

    0
    0
  15. embun pagi says:

    1. faizal tahir (hanyut)
    2. black n m.u.h (drama king)
    3. ana rafali (tlg ingatkn aku)

    vokal: black (sofea jane)
    psembahn tbaik: faizal tahir (idea2 die kn gempak)

    0
    0
  16. petra_dubies says:

    ana raffali
    melodi menarik
    lirik bez

    vokal black kot, xder penyanyi yang vokal sekuat black tuk AJK kali ni

    pesembahan terbaik xtau nak cakap,, kalo ada kak ani mungkin boleh teka gan tepat le

    0
    0
  17. NurKasih says:

    Juara : FT ( Hanyut )
    N.Juara : A.P.I ( Pelita )
    Ketiga: MUH ( Drama King)

    Vocal : Black ( sofea jane )
    persembahan: sape2 pun ok …

    0
    0
    • Zul says:

      asyik FT je sejak 2008. setelah dilihat lirik2 lagu FT.. ia tak bape best lah bang. xmungkin jadi juara AJL25.

      kalau no 3 tu kira bernasib baik lah.

      0
      0
  18. Loto says:

    Lagi2 Faizal Tahir….xde orang len ke…..sume program/anugerah anjuran TV3 da tau da sape akan menang…..in my opinion, Lagu “Pelita” akan menang….len drpd yg len….

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      “lagi2 faizal tahir”….of cos la…..dah dia ada bakat and memang full pakej…..

      0
      0
      • MisstauruS says:

        lipstick hijau, ada juak org jeles ngan kmk kat page ct ya, miak swak juak…sikdapun kmk ngaco nya…tiba2 sik beradab nganok org…

        0
        0
        • Lipstick Hijau says:

          huhuhu sian ktk..kmk agi teruk….kmk dah mls tok nangga komen sidak yg jeles….penin pala..hahaha…peduli la sidak nganok….sidak nganok sidak la ya sakit ati…hehehe

          0
          0
        • mek kelate says:

          lipstick hijau ni orang sarawak ke? org sarawak semua peramah belaka macam miss poco, belacan dan lipstik juga….meriah bn

          0
          0
        • kali ya miak sik pasPMR…manas nangga

          result sik cukup makan..kali juak..

          0
          0
        • Lipstick Hijau says:

          ye mek kelate….ala…keramahan ssrg tu bukan disebabkan org tu asal mna….org sbh, jhor, pahang, klate, kedah, kl, penang n lain2 pun smua baik2……

          0
          0
        • Boh Kaie says:

          Ilek bah…Boh kaie sama swk………
          klak tok Taib mungkas…haha
          Peace no War……

          0
          0
        • Tok Taib says:

          aie2.. ngumpat aku sampey page tok.. ng dasar mulut tong gas ko ya. abis disusey kwu hoo.. apa PMR2??? x ku eran ko madah gya. mun x tauk ujong pangkal iboh nak ngata urg. ko ngga drik ko dolok.

          0
          0
      • xmungkin says:

        bakat mmg ada tp poyo nye lebih

        0
        0
    • Puteri Bunian says:

      Berikut merupakan ramalan Puteri Bunian :

      Tempat pertama : MisstauruS @ miss poco
      tempat kedua : Lipstik Hijau
      Tempat ketiga : belacan hangus

      Vokal terbaik : MisstauruS @ miss poco
      persembahan terbaik : lipstik hijau
      Anugerah khas juri : belacan hangus

      Nampak nya Misstaurus @ miss poco, lipstik hijau dan belacan hangus MENANG BESAR pada malam AJL nanti…
      Tahniah!!!!

      0
      0
  19. elya says:

    Persembahan terbaik STACY..hehe~

    0
    0
  20. Sri Bridal says:

    i’m vote for yuna :)

    0
    0
  21. ijul says:

    sy skong kalu adira menang..love u….hehe

    0
    0
  22. FT'sFAN says:

    hohoho…FT wil win!! Gud luck FT!

    0
    0
  23. MisstauruS says:

    semua best…

    0
    0
  24. norhafizzah niat says:

    sejak ct nurhaliza dh x brtnding dlm AJL dah x tahu nk vote sape..

    0
    0
  25. norhafizzah niat says:

    btul3x asyik faizal tahir je mcm dh xde org lain lak.

    0
    0
    • Kasih says:

      FT 2 berbakat, so kalo dia mennag pun atas usaha dia gak kan… persembahan dia mmg superb mlm tu nnt, tgg jer ;)

      0
      0
  26. DRAMA KING JUARA! KOMFEM!

    0
    0
  27. tora aman says:

    pendapat aku
    1. drama king
    2. cinta sempurna
    3. sofea jane/ hanyut/ tolong ingatkan aku

    vokal: black
    persembahan: stacy/ bunkface/ hujan
    jgn lupa persembahan penuh pentas yg biasa menang (kak ani, terbaru aizat). kalau zaman dulu2, dgn lighter je dah boleh menang,

    ape pun, aku dah tak berminat tengok AJL. it doesn’t reflect JUARA lagu. just popularity and entertainment. tengok saje sape yg ada di final. GOOD LUCK TV3 dalam mendapatkan rating.

    0
    0
  28. mama chabel says:

    sokong FT!!!!

    0
    0
  29. sssss says:

    TOMOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

    0
    0
  30. gansta princess says:

    sy sokong black mng vocal terbaik. super power suare dea…!!!

    0
    0
  31. shaz says:

    1. yuna
    2. faizal tahir
    3. black

    vokal terbaik: black
    persembahan: faizal tahir

    0
    0
  32. hyde says:

    LANNNNN AND APIIIIIII—— PELITAAAAA…….. NO 1!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  33. villa says:

    black…sy vote black drama king menang..

    0
    0
  34. Teddy says:

    aku dengar vocal FT tak bape ok skg ni. so x mungkin dia akan jadi juara. lagi pun zaman skg ni bukan musim utk lagu2 mcm faizal tahir.

    Shahir xbape sihat. dia xdapat bawa lagu sendiri dengan baik lah. Hafiz baru je terllibat ngan aksiden. dia masih trauma lagi.

    Hujan dan Pelita best cuma sekadar lagu je. tapi xda apa2 yg menarik. x mungkin kalau dorang menang.

    Yuna nampak biasa2 saja tahun ni. entah kenapa.
    Tomok nampaknya layak ke final kerana bernasib baik.

    Ana Raffalie mmg cantik tapi nampaknya susah dia nak menang dalam ajl25 ni lah. saingan sengit sangat.

    Stacy pula.. dia cuma ada harapan persembahan terbaik. tapi jgn lupa ada Adira yang dengan cuma melontarkan vocalnya mampu mendapat persembahan terbaik juga.

    Black dan MUH mugkin menang tapi bukan sebagai Juara lagu. maybe no 2 or 3 gitu aja kot.

    Bunkface mcm biasa sekadar masuk final. susah nak menang apa2. tapi mereka mmg penghibur yang baik.

    aku rasa anugerah pada malam ajl25 tu dimonopoli oleh Adira.
    lagu Adira Ku Ada Kamu cukup2 bagus liriknya. cuba lihat video klip Adira sangat2 best berbanding semua lagu final ajl25 ni..

    1. Juara AJL25 – Adira, Ku Ada Kamu

    2. Naib Juara AJL25 – Black dan Meet Uncle Hussain, Drama King

    3. Tempat Ketiga AJL25 – Faizal Tahir, Selamat Malam

    4. Vokal Terbaik – Adira, Ku Ada Kamu

    5. Persembahan Terbaik – Adira, Ku Ada Kamu

    Terima kasih.

    0
    0
    • Zul says:

      sy sangat2 setuju dgn kau. yeahh. semoga juri2 ajl25 sependapat dengan kita. ok.

      :P

      0
      0
    • keypo says:

      demam AF tak abis lagi??????

      0
      0
    • Rody says:

      terimalah kenyataan bahawa skg ni musim KRU. lagi2 da nak dekat penayangan Filem yg dinanti2kan oleh panggung2 dan warga seluruh dunia iaitu Hikayat Merong Mahawangsa.

      Zaman monopoli KRU terbukti dengan banyak drama2 mereka terbitkan, lagu2 terbaik mereka popular dan jgn lupa filem MAGIKA tu sangat2 best dan terhebat dihasilkan di Malaysia. sangat2 berkualiti tinggi.
      zaman siti Nurhaliza dengan lagu baladanya dan irama malaysia sudah berlalu. siti banyak menang.

      zaman band2 indie sudah berlalu 2008 apabila band indie MUH dah menang. Zaman Yasmin Ahmad da lalu tahun 2009 bila lagu pergi-aizat menang.

      Jadi…tahun 2010 ni KRU. so, terang2 ramai yg ramal Adira akan menang.

      tq.

      0
      0
    • toritonz says:

      dan… jangan lupa…. lagu dah dinilai awal sebanyak 70%. selebihnya, 30% dinilai malam esok utk vokal dan persembahan….. jadi…. lagu2 yang disebut oleh Teddy masih ada peluang lagi….

      0
      0
    • x leyh blahhh says:

      hakhakhakhakhakhak!!!!!!!! psycho giler.. hidup mati utk adira ke wei! kalau dia bgus sgt, dh tntu mng masa final af..ni tak.. ngan shahir poyo tu pun leh kalah.. adira tu budak hingusan je wei

      0
      0
  35. Akoo says:

    kuatnye abg nara ni berangan.. rasa2nya satu pun tak sangkut. AJL beserlaa, salu tersasarr keputusannya.. jarang memuaskan hati ..

    0
    0
  36. mefirst says:

    klu stacy ubah gaya psmbhn dan buat kejutan yg luar biasa dia ble jadi psembahan terbaik but if not psmbhn trbaik mayB goes to FT.best vocal mayB btwen adira n black. no1 adira, no2 FT hanyut, no2 black ft MUH. yuna and ana rafali lgu borink.

    0
    0
    • Sarah says:

      setuju dengan ko. antara semua lagu yang bertanding… lagu Adira cukup sempurna untuk menang if dalam pertandingan. sebab ia menusuk kalbu. LOL

      0
      0
  37. Zeil says:

    aku sebenarnya terkejut dengan kemenangan Aizat last year. lagu2 tu tak best pun. sampai skg ni aku terkejut lagi. tak patut menang pun.

    tapi dorang cakap ikut trend. rupanya trend yasmin tu 2009 tu. sape xkenal tale and time dan iklan2 tv last year.

    menang sebab tu.

    0
    0
  38. Rin says:

    suke sgttt kt Faizal tahir..
    tp utk tahun ni , lagu dia x killer sgt la.. best lg lagu2 yg dr album dulu.
    x sure dia leh menang.

    x kesah lew sape mnang pon, tp aku suke nak tgk persembahan Pelita, Drama King, n Cinta Sempurna..

    harap pmenangnya yg btul2 layak n tbaik.
    harap juri lebih telus dlm pmilihan :)

    0
    0
  39. QianXiang says:

    I think Adira got the best song from Edry…lyric and melody so nice and meaningful….mayb btul kot tahun ni tuk [email protected]

    0
    0
  40. ahli fikir says:

    belum tengok persembahan dah tawu sape prsembahan terbaik?
    hebat gile abg nara. hihi

    0
    0
  41. ft tu lagu xsedapla…sory dah brapa kali dgr pun
    xleh g jugak telinge aku nih..
    so bg aku adira la…lirik die ngan melodi mmg bagus..
    kalo xmenang gak konpomla tv3 tu saje je nk tonjolkn ft tuh…..

    0
    0
  42. aidazr says:

    FT shud win!!! sape2 yg dengki tu boleh blah!!

    0
    0
  43. Edop Faizal Tahir!!!

    0
    0
  44. Yuna menang, takpon Black

    jomla kita tengok sesama ahad ni

    belogapasajajadi.blogspot.com

    new entry : ipad case with keyboard.

    0
    0
  45. LArc En Ciel says:

    suara Adira best eh? ak tak pnah dgr lagu ajl dier sampai abis tpi slalu dgr lgu awan dania dier tu. mm… tak ske aku dgr suara dier dlm lagu tu. tp korang rmai puji suara dier power. mungkin ak patut download n dgr lgu2 lain dier kot…

    0
    0
  46. Saya sokong kak Ramlah Ram kite…harap2 beliau menang

    0
    0
  47. ngokngek says:

    faizal tahir- boring
    yuna- ngantuk
    adira- siape nih?
    tomok- wek!!
    black-hingaq
    bunkface- perasan Green Day!
    ana rafali- ok la..
    stacy-mmm…??
    shahir- lembik..
    hujan-ok la…
    API-ok gak…
    MUH- lagu sdap

    BOSANNYERRR… AJL TAHUN NIHHH!!!!!!!!

    0
    0
    • dy.smith003 says:

      jelas2 minat indie je…hahahahaha..msti ko ska AJL taun estrange ngan MUH mng tu kan…? haaha

      0
      0
      • ngokngek says:

        sbb band2 indie la aku mula dgr lgu2 malayu b4 this taktau nak dgr ape.. stakat lyn greenday,blink 182, the strokes, sum 41, mcr,keane, coldplay, incubus, uncle kraker, rhcp, sugar ray, lame2 bosn gak..,

        0
        0
    • gogo apollo says:

      bodohla.
      bunkface perasan sum 41 bongok.
      bunkface tu nama lagu sum41.
      a.p.i? lagu mcm taik idung je..
      xde emmet mmg xbleh bla la loque..
      ana rafali lagu mmg boring.
      suma ppun boring.
      tapi ana punya lagu suma hasil 100% dia.
      lagi2 1st time finalist.
      phm2 je la..

      0
      0
  48. cibiusagi78 says:

    suka sgt dgn ft. mmg dia akan mng nnt.

    0
    0
  49. lizz says:

    tekaan sama ngan bang nara…lagu ngan artis tuh blh mng salah satu kategori…Stacy pon ada harapan~

    0
    0
  50. reza says:

    (pilihan sy berdasar lagu2 yg dinilai oleh sy mgikut trend semasa.lagu.liriknya..hanya pendapat sy shj dan ini yg sy nilai..)

    1. Tolong Ingatkan Aku – Anna RaffaliHanyut
    2. Hanyut – Faizal
    3. Jahat – Stacy

    4. Noktah Cinta – HafizHussein dan Black
    5. Ku Ada Kamu – Adira
    6. Drama King – Meet Uncle Hussein dan Black
    7. Pelita – A.P.I
    8. Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir
    9. Sofea Jane – Black
    10. Mencari Konklusi – Hujan
    11. Ekstravaganza – Bunkface
    12. Cinta Sempurna – Yuna
    13. Berlari – Tomok
    14. Selamat Malam – Faizal Tahir

    Vokal terbaik : Faizal tahir (Hanyut), Stacy (jahat),black(sofea jane)
    /dinilai berdasarkan quality vocal,tone.kejelesan swktu nynyi.permbawakan lagu tersebut dgn jaya

    Persembahan terbaik : Faizal tahir.Stacy.hujan
    (berdasarkan rehearsal yg dilihat)

    sekian ;)

    0
    0
    • reza says:

      tekaan sy 1 shj betol…juaranya….

      0
      0
    • API says:

      kejelasan vokal mmg HAFIZ yg patut menang!! coz yg len2 tue semalam ader ‘slec’! he3!!! FT mmg hebat! persembahan yang sgt2 hebat!!!!! aku stuju keputusan juri semalam… kecuali JUARA!!!!

      0
      0
  51. takesah says:

    harus bagaimana lagi? mestilah FAIZAL TAHIR yang menang!!! <3 <3 <3

    0
    0
  52. hana says:

    anyone would be fine…if black win lg best..tp tolonglah jgn FT ni yg mnang erkkkk overact! *ble bygkn muke bangga x hengat de bg speech nnt..no offense he was super duper talented tp….

    0
    0
  53. kesah? says:

    korg mmg dah HANYUT dgn FT~

    0
    0
  54. dr ally says:

    x sabar tgu ajl…sanggup korbankan masa sekejap..hehehe
    juara sama ada hanyut atau drama king. tapi bg aku tiba masanya untuk band pulak yang menang..huhu

    tp x dinafikan, it’s a tough fight..

    0
    0
  55. nujum pak belang says:

    1. ku ada kamu : adira
    2. drama king : muh
    3. cinta sempurna : yuna

    vokal : adira / faizal tahir

    persembahan terbaik : faizal tahir

    0
    0
  56. hasrulhassan says:

    Salam .. yeahh .. saya juga pilih Faizal Tahir sebagai Juara AJL kali ni … ehemmm dah cukup .. yang lelain tu kena tgk performace … alalala

    0
    0
  57. butaseni says:

    semua tak minat …

    0
    0
  58. anonymous says:

    Juara lagu : Drama King – Black & Meet Uncle Hussin
    Naib Juara : Cinta Sempurna – Yuna
    Ketiga : Hanyut – Faizal Tahir
    Vokal Terbaik : Black – Sofea Jane
    Persembahan Terbaik : Stacy – Jahat

    0
    0
  59. P.A.L.I.R..C.A.N.G.G.A.R says:

    susah nak ramal kali ni..semua ada peluang utk menang… ramalan suka-suka ja…

    vokal :Black/adira/hafiz
    persembahan: FT/stacy/Tomok/
    no.3: Hanyut ..FT
    no.2: Tolong Ingatkan Aku ..Ana Rafali
    Juara:Sofea Jane..Black

    0
    0
  60. toritonz says:

    lagu2 ni dah dinilai awal2 lagi…. 70% dinilai sebelum AJL… iaitu based on lirik dan lagu… menurut edry abdul hashim juri akan utamakan lirik dahulu kemudian baharulah nilai lagu pulak….. jadi lirik dan lagu dah ada markah… 30% lagi rasanya untuk vokal dan persembahan…..

    so… kalau ikut vokal masing2…. (berdasarkan show2 artis kat tempat lain), mungkin Black boleh menang sekali lagi….. itupun kalau dia tak terkucil malam esok…. tapi saya harap utk vokal faizal / adira/ hafiz yg dapat…. tapi dengar2 hafiz accident kan….

    untuk persembahan pula…. tak dapat ramal sebab mungkin ramai artis yg buat kejutan persembahan malam esok… persembahan bukan dinilai dari aspek tenaga / stamina seseorang artis di atas pentas… tapi dari segi keunikan persembahan,kekreatifan, kemanisan dalam persembahan dan meninggalkan kesan di hati dan mata penonton…..

    harapan saya: semoga juri memilih adira / faizal tahir / hafiz sebagai pemenang malam esok….

    0
    0
    • HAFIZ beSt!! says:

      yes!!! betol tue!!!! VOKAL MMG UNTUK HAFIZ!! yes!!!! alhmadulillah… wpun hafiz terima dugaan yg sgt2 berat sebelum AJL.. tp… ada hikmah disebaliknyer….

      0
      0
  61. am says:

    ish peninglah…semua hebat2, tp ramalan abang nara mungkin betul dan ada yg dlm senarai tu akan menang

    kalau ramalan aku rasenya:

    Juara Lagu : Shahir, Kebahagiaan Dalam Perpisahan
    Kedua : Faizal Tahir, Hanyut
    Ketiga : Drama King, Meet Uncle Hussein dan Black

    Persembahan Terbaik : Shahir
    Vokal Terbaik : Black

    0
    0
  62. kain batik hitam says:

    hmppp..faizal tahir…shahir

    0
    0
  63. zieza says:

    Vocal Hafiz paling mantap..tetap sokong Dato CT wlaupun Dato CT tak brtanding..boring lah Dato CT takda dlm senarai..beliau tetap penyanyi no. 1 negara..takda yg dpat menandingi beliau..

    0
    0
    • HAFIZ beSt!! says:

      betol tue!! dt ct pun dah bagi komen yg betol dlm metro semalam!!! HAFIZ tak boleh dipertikaikan sore dier!! mmg poWer!!! HAFIZ!!! we lurve u!!!! semalam mmg meletops!!! wpun hafiz tak sihat… tp tetap power!!!

      0
      0
  64. anieziesai says:

    hmppp…klu dato ct ad….mesti best…wlopn..die s menangkn…huhuhuhu….

    0
    0
  65. anieziesai says:

    hmppp…klu dato ct ad….mesti best…wlopn..die x menangkn…huhuhuhu….

    0
    0
  66. lolyat gang says:

    papehal pun FT SUXXX !!

    korg semua ingat tu

    0
    0
  67. papa porno says:

    tolongla jangan shahir tu yg menang…opis papa ni budak2 pempuan seme asik ulang2 lagu tu sampai naik benci papa dibuatnya..

    harap a.p.i menang..

    0
    0
  68. BunkMay says:

    AJL ni bukannya prtandingan berdasarkan nyanyian semata-mata…pemilihan berdasarkan susunan lagu & cara penyampaian lagu tu…so pd pendapat saya…lagu Adira – Ku Ada Kamu & A.P.I – Pelita calon yg sesuai…walaubagaimanapun…kita tunggu je la Ahad ni….

    0
    0
  69. mass says:

    0196680833 – khidmat urut batin. hubungi saya cik mass.

    0
    0
  70. amirul says:

    mybe FT bole mnang…….t[p shahir dan adira pon best….lagu nye mantop……..btw,gud luck tuk sume finalis AJL……….the most important dato CT ade wt persembahan malam tue….yeahhhhh!!!!!!

    0
    0
  71. x payahla kite gaduh2…tunggu je AJL nanti…nanti tgkla sape yg senyap sape yg bising..hehe

    0
    0
  72. sulli says:

    td ade tengok tv3 pasal persiapan ajl. antara artis yg diundang utk wat persembahan;siti, ziana zain, kak pah, nash(pada syurga di wajahmu). tak sabar nak tgu nash nyanyi. suka giler kat lagu tuh.

    then ade orchestra under ramli ms.tp tak semua kot yg guna orkestra.

    0
    0
  73. huhuhu says:

    jgn harap sangat ramalan…ada masa nya yg tak favorite akan menang…..semuanya ikut kepala hotak juri ja…. huhuhu….

    JUARA : TOLONG INGATKAN AKU – ANA RAFALI
    NO.2 : API – PELITA
    NO 3 : JAHAT – STACY
    PERSEMBAHAN : TOMOK
    VOKAL: ADIRA

    YUNA????? FT????

    0
    0
  74. whatever... says:

    1. Hanyut – Faizal Tahir (.knp lately aku dgr sore dia cm bingit ekk…x mcm dolu2)
    2. Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir (lembik)
    3. Noktah Cinta – Hafiz (suam2 kuku)
    4. Drama King – Meet Uncle Hussein dan Black (Ada Can)
    5. Ku Ada Kamu – Adira (first time dgr dia bawak lgu tu hari cm power plak… n lagu ni pon ok..ada can jugak!)
    6. Cinta Sempurna – Yuna (Aku minat yuna… tp lagu ni biase2 jek… hopefully yuna bwk the best)
    7. Pelita – A.P.I (uit feberet…lagu + lirik best)
    8. Berlari – Tomok (xminat org + rambut = x minat lagu)
    9. Sofea Jane – Black (hmm best jugak lagu ni)
    10. Mencari Konklusi – Hujan (so so…. x reti nk ckp)
    11. Selamat Malam – Faizal Tahir (lagi skali aku rs dia suke memekik…bg vokal jelah kat dia)
    12. Ekstravaganza – Bunkface (hmm x thn tgk muke dia x nyanyi…cm nk beyak..peace!)
    13. Jahat – Stacy (dh leh agak cne dia present nnt)
    14. Tolong Ingatkan Aku – Anna Raffali (biase jek… so so)

    Kesimpulannya : AKU MMG XLEH JADI PENGADIL! hahahaha ;p layan jelah AJL nnt k ~ ;p

    0
    0
  75. salju rindu says:

    yang menang aku pilih!!

    0
    0
  76. hafeezi says:

    juara; yuna – cinta sempurna
    naib juara- ft selamat malam
    ketiga- hujan

    persembahan terbaik- stacy
    vokal- yuna

    0
    0
  77. izat says:

    juara AJL 2010 – faizal tahir (hanyut)
    naib juara – faizal tahir (selamat malam)
    ketiga -tomok (berlari)
    persembahan terbaik – faizal tahir (hanyut)
    vocal – faizal tahir (selamat malam)

    0
    0
  78. huhuhu says:

    lagu PERGI oleh Aizat tak dijangka akan menang pada AJL lepas..lagu tu simple ja dan tak ada momentem pun…begitu juga lagu DAN SEBENARNYA oleh Yuna sama seperti lagu PERGI….jadi kalau juri masih berfikiran sama mungkin lagu CINTA SEMPURNA ..oleh YUNA atau TOLONG INGATKAN AKU..ANA RAFALI , SEBUAH KONSLUKSI …HUJAN dan SOFEA JANE..Black akan mengungguli AJL ke 25… kononnya lagu begini adalah idea terkini….lagu-lagu lain nmpk keras dan high note semua nya….mmg meremang bulu roma tp idea nya agak lapok kononnya…tak urban…

    Vokal……yg mantap dan jelas …BLACK, HAFIZ dan ADIRA…

    FT vocal power ja tapi tak mantap…ada lari -lari sikit …tp kalau dia menang vocal juga..dah rezeki dia lah…Yuna punya vokal biasa ja sbb lagu pun tak ada nada tinggi….kalau menang vocal mgkn juri tgk keunikan vokal ja lah….tp sejarah AJL membuktikan hanya vokal yg tinggi dan mantap selalunya akan menang….kali ini…bagaimana???

    0
    0
  79. whatever... says:

    Faizal Tahir kata kat Melodi sat ni ..Yuna dan MUH + Black ade can besar ~ wah aku suka!

    0
    0
  80. anyss says:

    lagu2 FT mbosankn…melodi hmpir sme jer…words “kamu” bnyk sgt…stiap lgu asyik sebut “kamu2” bosan laa…
    dh 2..over sgt2…aksi yg membosankn!
    better FT kne wt perubahan…stiap kli dgr lagu dia kt mne2 radio trus tkr chanel…bosan!

    0
    0
  81. xmungkin says:

    juara lagu bkn juara nyanyi

    0
    0
  82. shareen says:

    i xthu la nk kategorikan cmner…tpi name2x yg i list kan ni confirm akn mnang salah satu…
    YUNA.FT.BLACK.STACY.ADIRA.

    0
    0
  83. zuarxpdc says:

    saya pilih juara faizal tahir hanyut, naib juara MUH drama king, ke3 yuna..persembahan terbaik MUH, vokal black.huhu

    0
    0
  84. nani says:

    tekaan abg nara meleset. melecet telinga dgr suara juara lagu ni

    0
    0
  85. yippy says:

    ala, tekaan abg 1 je yg betoi….

    0
    0
  86. apis says:

    aiseymen abg nara

    len kali jgn over konfiden sgt

    keh3x

    apepun tak sangka ana rafali yang menang sebab memang tak ske kat lagu dia tapi memang ske kat orang dia

    0
    0
  87. tengkusidek says:

    hahaha..abg nara menang..menangGung kekalahan..huhu

    0
    0
  88. saya says:

    abg nara..99.99% tak tepat..gluppp~

    0
    0
  89. Syue Mustafa says:

    No 2 dan 3 jer yang tepat.

    0
    0
  90. sab says:

    ramalan abg nara hanya tepat 20% jer….naib juara jer yang tepat..hikhikhik

    0
    0
  91. damia says:

    sooooo yg tepat abg nara no 2 je…yg lain sume tak tepat ramalanmu bak gosip2 disini gak gamaknya ramalan abg nara…..dengar boleh percaya jangan

    0
    0
  92. anon says:

    hahaha abang nara….
    yeah rite…….. tepat 99.99% kan???
    wakakakaka

    0
    0
  93. AJL 25 BEST says:

    TAK TEPAT LA RAMALAN ABG NARA NIE!! HE3!!! tp sy sgt2 berpuas hati dengan kemenangan semalam!!!! VOKAL TERBAIK mmg TERBAIK!!!! sore BLACK mcm biase2 jer!!! jgn mare!!

    0
    0
  94. jerry says:

    ajl nie anugah ntok lagu ke penyanyi?? nama lagu ngn penyayi jer.. mane penulis lirik ngn lagu.. ptotnya tulislah sekali.. pesanan ntok admin ye.

    0
    0
  95. adrianna says:

    ajl tahun ni xde suprise pon….first winner pon xlyak

    0
    0
  96. adrianna says:

    black is the best vocal…lagi2 nyanyi lagu sofea jane..peh best sgt2

    0
    0
  97. miloais says:

    tak tepat pungg…

    0
    0
  98. hate nara says:

    Nara poyolah..99.99% konon..cit tuiiih…

    0
    0
  99. my dear says:

    what happen now ?? yg nombor 14. Tolong Ingatkan Aku – Anna Raffali menang…hahahaha.. funny lor

    0
    0