Written by Bella | May 4th, 2016

Baru sahaja mendirikan rumah tangga beberapa hari lalu, Hafidz Roshdi telah diduga dengan komen-komen haters di Instagram yang mengutuk rupa paras isterinya . Macam-macam juga kata –kata negatif dan ia ibarat menghina ciptaan Tuhan.

Bengang dengan tindakan tidak sopan itu, beberapa rakan artis seperti Saharul Ridzwan, Emma Maembong, Kamal Adli dan pengarah Michael Ang dilihat telah membidas komen –komen melampau terhadap isteri Hafidz.

Berikut  apa yang berlaku di Instagram Hafidz :-

Tindakan rakan artis yang tidak mahu melihat Hafidz Roshdi dan isteri beliau merasa “down” harus dipuji. Kadang-kadang haters ini rasa diri mereka terlalu bagus dan cakap ikut sedap mulut sahaja. Yang kutuk tu rupa paras dia cantik sangat ke?

Sumber Foto : Forum CARI

101 responses to Rakan Artis Bidas Komen Haters Yang Kutuk Rupa Isteri Hafidz Roshdi

  1. Marie says:

    Y mengomen muke org cantik ke x ni,cantik sgt ke..xpun perasan cantik…ble org tgk kne bash reramai.Omg..Loser je plh cntik x cntik ni..what kind of people.So sick!

    0

    0
    • Ina Sapu Sampah says:

      Alah..ttibe pulak fans2 hafiz ffeeling suci maksum bagai.. konon2 ta baik kutuk fizikal orang.. pdahal haritu kemain lagi ckap muka uqasha mcm tweety bird.. huh!

      0

      0
      • Uqasha Tweety Bird says:

        kutuk dengan kebenaran lain. memang tweety bird.

        0

        0
        • Uqasha Tweety Memang Bird says:

          hahahahaha klako

          0

          0
        • tweety is birdie says:

          serius ke macam tweety bird? tergelak2 ak kat opis ni baca komen memasing!

          0

          0
        • anonymous says:

          so pelik uqasha tak cantik.?..cm tweety bird?….isteri hafiz cantik.?…tolongla bercakap benar walau pahit…my view la kn….saya bercakap atas reality….memang isteri hafiz dalam kategori tak cantik… tapi perangai akhlak agama dia cantik thats y hafiz terpikat dan pilih dia sebagai isteri …..yang uqasha ni memang tak nafi dia dalam kategori cantik tapi perangai tak cantik tu yang kena bash tu..

          kita kena terima hakikat Allah Ya Khaliq Ya Bari Ya Musawwir ..jadikan hambaNYA berbagai bagai rupa dan bentuk …contohnya anak2 Nabi Adam…ada yang cantik ada yang tak cantik so keturunan manusia tu ada cantik ada tidak….ada hitam ada putih…tpi yang penting dan jadi pilihan tetap perangai, akhlak dan paling penting agamanya..itu yang dinilai di sisi Allah….

          0

          0
        • aku says:

          teringat kat kes izzue islam ms mula2 dia kawen dulu..kemain org mengutuk.. gila betul korang ni kan… biar la dia..pilihan dia..tgk sekarang..punya la izzue tu bahagia..aku x rs ade perempuan lain yg bole jaga izzue sebagus awin :)

          0

          0
    • Ina Sapu Sampah says:

      Btw.. Gigih retis2 ni dok melayan batak2 sakai tuh..

      0

      0
    • Anonymous says:

      bini dia sebijik maid jiran aku dari jawa..tak bohong..

      0

      0
      • Anonymous says:

        At least mulut dia x sejahat mulut ko,serius aku ckp,sekali pun ko ni cun sikit dr wife dia tp ternyata sgt malabg lelaki yg jd boyfriend ko atau laki sbb dpt pompuan mulut jahat dan puaka..

        0

        0
      • Maid Jiran Kau says:

        jadinye maid jiran kau berpeluang utk dpt suami yg hensem la kan..harap kau x jelous la ye..

        0

        0
  2. ahkak puaka says:

    BETUL TU. NOWADAYS ADA JE LAKI HENSEM PILIH GIRL YG BIASA2. GIRL YG BIASA2 NI LA YG MENENANGKAN. DRPD YG MELAWA 24JAM TU HAH. ATTENTION SEEKER JE LEBIH

    0

    0
    • nasss says:

      aku rasa elok natural beauty dr tweety bird

      0

      0
    • Abu Genseti says:

      jodoh saya rasa tak kan kemana….

      0

      0
    • kk says:

      aku rase klu die nak pilih cantik, time zaman skolah lg die da pilih gf yg cun,
      in fact klu die nak memilih bile da start jd artis die bley blah je tinggalkn pmpn tu,
      tp mesti ade something dekat pmpn tu yg xde kt pmpn lain, at least bini die x meroyan cm tweety bird
      tweety bird bajet die sorg je yg cun kat msia ni, pls lah wey org yg tukar2 lelaki je yg loser giler

      0

      0
  3. mentari says:

    selalunya beauty and the beast. ni handsome and the beast

    0

    0
    • nenek matahari says:

      Ko kenapa lahanat..lawa sgt ke ko

      0

      0
    • pejul says:

      ko igt sume laki nk carik pompuan cantik ke? rasulullah pn soh carik isteri yg menenangkn hati, biarlah xlawa janji mkn minum layn suami no1..

      0

      0
    • Aawww... says:

      Dia tengah panehhh la tu, artis pujaan dah kawen. Frustt…

      0

      0
  4. Anonymous says:

    wow..rakan2 artis back up HR..dari sini boleh nampak le macamna si HR ni sebab rakan2 sanggup bergaduh support dia..yang kutuk2 tu plak rasanya mesti geng si uqasha..

    0

    0
    • miss kepah says:

      ala, uqasah pun ada jugak rakan artis yang support..sape tah nama dia, ohh nelydia senrose..hehehe #nohatefornelydia

      kbnyakan fan hafidz yg kutuk uqasah ari tu mostly ckp muka uqasah cntik, cuma perangai buruk.dorg sakit ati sbb dia rendahkan hafidz melalui tweet2 dia..yg kutuk pun ckp muka mcm tweety bird, ok la tu, comel ape tweety bird.

      fan2 uqasah yg kutuk bini hafidz ni apa cita pulak..dia ada ckap apa2 ke yg mnyakitkan ati korang2 sume fan uqasah oii???uqasah ngn pminat2 sume same, suka merendahkan org lain

      0

      0
      • Anonymous says:

        Uqasha perasan semua lelaki nak dia sebab dia cun. Jadi bila Hafidz ni nikah dengan gadis melayu muslimah yang manis, dia tercabar lah. Itu je pun. Yang tukang kutuk bini orang ni, no komen but bawak byk2 bersabar ye Mrs HR. Jangan baca social media for the time being. Semoga bahagia till Jannah.

        0

        0
  5. wariya says:

    yg perempuan perasan cantik, biar la dia dah kawin dah bahagia pun. yg aku tak paham yg lelaki over melalak ni apa kes? hahaha

    0

    0
  6. melati says:

    Neelofa bakal berkahwin gan Kambing pun tk kisah….pastu Uqasha plak bakal bertunang dgn Mat Jenin …korang tk kutuk plak…!!@$^(()_

    0

    0
  7. nnnnn says:

    aduhai apa nak jadi lah dgn orang kita ni?rupa paras pun nak jadi isu.
    macam budak sekolah rendah.elok sgt la tu orang cina tegur perangai kau.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Artis pun sblm jd retis pun xla ensem atau lawa mna.. Cuma dh jd artis ada duit mkn vitamin guna produk mhal2 mmg la cntik.. Jd xyah la nk hina org biasa yg bkn retis ni.. Retis pun kdg cntik hensem hanya kerana makeup berkilo2 berinci2 je.. Cer buka makeup pkai kain batik.. Lawa ke idok!!!

    0

    0
  9. kiki says:

    mesti perempuan yg over kutuk2 ni jenis spesis kasah,fikir depa cantik depa baguih. hah perangai cam hape je. hat lelaki ni yg dok meroyan sekali pasaipa? gay ka???

    0

    0
  10. Anonymous says:

    x sangka hek si HR y ensem mcm ni leh pilih org biasa…bini pn x berapa lawa…x memilih rupanya si HR ni..mula2 aku trkejut gak tengok muka bini dia sb x sangka y si HR ni x memilih…x ap la..x lawa asalkn hati lawa cukup le..lawa d mata n d hati HR..tpi ad y mengutuk muka bini HR ni mcm katak dh melampau sgt…katak tu binatang ok..gupa katak tu dh terlalu buruk klau nk d bandingkn ngan bini HR ni…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    doakn dia org bahagia hingga ke jannah dh le…dlu izzue kna kutuk kaw2..skg HR plk…hmmmmm…enth le..manusia2..

    0

    0
  12. Shhh says:

    Dorg dengki sbb tk dpt hafidz rosli…sbb tk berjaya nk tundukkan dia..termasuk lah si uqasha tu…yg lelaki pulak mengelabah..sbb diri tu tk hensem..tk da org nak..gay pun tak nak dgn dia..hahahahaha….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Sian bini dia ni. Sdkt sbnyak msti terasa hati ngan komen2 org2 yg bodoh piang mcm ni. Ade pulak nk mengomen rupa paras org.. rupa sndri xnk cermin.

    0

    0
    • lallaland says:

      tapi untungnya dia,sbb kawan artis backup dorang. dia pun dari kes ukasha, diam je tak melalak/ cuba nak viral kan. cuba kalau dapat kat retis yg bajet cantik/ hot mesti duk post kat insta, twitter,fb dengan caption maki hamun konon nak mintak simpati.

      0

      0
  14. Say No to Haters says:

    Korang yg kutuk2 ni memang xleh terima takdir Allah ye? Dah tertulis sejak luh mahfuz lagi rezeki, jodoh, ajal maut kita semua… Doakan shj la diorg. Dan pikir yg positif2 je… Hidup akan tenang.

    0

    0
  15. kiut miut says:

    ok lah tu padan la …budak lelaki tu pun bukan kategori kacak perfcect..cute2 je pun padanlah bini dia jenis baby face gitu, padan tu….korang ni semua tak der keje ker sebok kan rupa org!

    0

    0
  16. Muka sendiri elok sangat kot says:

    Lantak la kalau bini dia tak cantik pon, bini dia bkn bini kau. Janji cantik dekat mata suami dia. Macam la manusia ni semua dilahirkan untuk jadi model, pelakon, penyanyi, lol. Pelik bila rupa orang dikutuk, bukannya kita boleh pilih muka masing2 pon, dah lahir2 muka macam tu. Kalau kutuk perangai tu ok la juga sebab perangai tu boleh dicontrol. Lebih baik muka tak cantik tapi hati baik daripada muka mcm Miranda kerr tapi hati taik, hehe.

    0

    0
  17. bella says:

    lantak dia la..nk kawin dgn siape pn..dia yg mengadap muka bini dia..yg penting hati tu baik..takk payah la nk mengata..dah jodoh dia..biarkan doakan yg terbaik2 je…
    yg artis perempuan tu duk nk kutuk2…tk payah la nk marah.dia tolak cinta aawk tu mesti ade sebab..walaupn muka cantik tak semestinye hati tu cantik..muka je makeup tebal..
    lebih baik isteri dia lagi..

    0

    0
  18. jija says:

    Wife dia ni EX student MRSM langkawi tau..bkn sebarangan org.

    0

    0
  19. mel says:

    pempuan ni lawa jer make up time nikah haritu…….cume isunye selekeh…pakailah bedak dgn lipstik deknon… kate kawen dgn artis jagalh penampilan skit….meh akak ajar grooming

    0

    0
    • Anonymous says:

      bukan selekeh ler diknon tapi simple..ok wat..at least masa gelap ke masa terang ke sama je muka dia..takde nak hipokrit & feeling insecure..muka tak cantik tapi otak cantik takpe boleh make make over muka tu tapi kalo otak tak cantik ko nak make over macam mana???

      0

      0
  20. akugeramk says:

    Pelik lah nak hina kutuk2 dia..dah jdoh dia kot…awtt tang mana x lawanya bini dia..lawa aih..nak lawa tqa mana lg..lawa la tu..bongokss yg dok ngata tu meh aku bli cermin Besaq2 sluh muka hangpa sendri bru blh kutuk hina org lain…x da kja dah ka x sdaq dqi ney..mcm ney akhir zaman bermusuh menghina sesama kaum..tobat la wey sblom telambat..heqan aku..

    0

    0
  21. komenjgnnampakbodoh says:

    Adoiii…tuan badan rilek je..walau terasa hati skit pun xpa lah kutt. Yang penting si hafidz tu dia yg punyaaaa hahahaha. Tido mlm blh peluk2 .. yang mengutuk tu telan air liyo jelah kihkihkih

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Akai ciput la dok hantam org…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Aturan Allah S.W.T adalah yg terbaik, kenapa perlu menidakkan aturan yg telah ditetapkan sejak azali lagi????

    0

    0
  24. Anonymous says:

    di zaman orang sibuk nak kukuhkan kewangan, nak further study, nak mantapkan ilmu agama, ada jugak terselit manusia yg suka kondem fizikal org lain.. loser gila ketinggalan zaman.. chill bro.. nilai diri sendiri dl.. loser

    0

    0
    • Anonymous says:

      kannn..aku ingat spesis2 manusia macam ni dah pupus..baru kuar gua agaknya

      0

      0
  25. artis malaysia bodoh says:

    perlu ke rakan2 artis tu menyemak balas komen? lol. x matang. lg keruhkan keadaan. adoiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dy org tu nk backup rakan artis. .. Xsalah pn kn.. Itu hak mereka

      0

      0
      • artis malaysia bodoh says:

        memang x salah. nk tegur pn personal la. public mcm tu org tgk pn malu. x matang cara nk backup pn. lg keruhkan keadaan ada la. tlg buka mata ye wahai cik/encik/puan/tuan/datin/dato/datuk/nenek/makcik/pakcik

        0

        0
  26. cik green says:

    tu pilihan dia, cantik pada mata suami yang penting. apa kehendak suami yang penting diikuti. ada lelaki memang x suka perempuan yang mekap 24 hours, mekap tebal2…for them that is not beautiful pun. ada je lelaki x ske perempuan dia melawa bila nak kluar rumah, x ske isteri dia jadi tatapan umum/tarik perhatian lelaki lain. Tapi bila kat rumah, mmg dia nak isteri dia melawa untuk dia je…..berbaju cantik , simple make up, berwangi-wangian untuk dia je. Contoh my husband. hihihi.. dah cantik untuk yang halal bukan yang haram.

    0

    0
  27. bintik hitam di muka lebih baik daripada bintik hitam di hati kerana ALLAH tidak memandang rupa kita tapi ALLAH memandang hati kita.

    0

    0
  28. lindarafee says:

    naraq curik gosip dalam forum cari x bagi kredit

    0

    0
  29. lindarafee says:

    nara curik gosip dalam forum cari x bagi kredit

    0

    0
  30. kikiki says:

    Kecantikan bkn pgukur kbahagiaan.. perangai elok itu lbih bhagia.. bpe ramai pmpuan kne cerai..

    0

    0
  31. DAFI says:

    nah bang nara.. bukti kan pada peminat blog ni dgn cara g investigate pasal mama @tyaadnan & MIL Shukriyahya yg dah pass away. Weoll nak tau sgt sbb mcm tiba2.

    Btw, Takziah untuk family tya & shukriyahya

    0

    0
    • haah says:

      haah. ada terbaca semalam kt mn ntah. bukak la cerita ni. depa2 ni pun retis kot.
      ni la masa nk bukti kan uoll xcedok je cerita org. opsss

      0

      0
  32. Anonymous says:

    Igt sket!kite n ciptaan tuhan..so ciptaan Allah semuanye indah..dan igt sket b4 nk kutuk penuhkn ilmu agame di dada dulu..jodoh ajal maut rezeki tkdir yg xbole ubh..dlm perut mak korang da dtetapkn!think!

    0

    0
  33. Lin says:

    Blog ni bagus, tak macam ada satu blog tu dan fb duk post gbr awal+ scha dan anak dia hari2, sampai jemu tengok dan skip terus.

    0

    0
  34. we are one says:

    Biajela mulot orang,,selagi mampu kutuk, kang dah penat senyap la. Doakan yang baik2 untuk pengantin. Yang x boleh bla rajin plk artis-artis ni komen. Bahahahahaha.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    lantak dia le..suka hati dia le pilih bini x lawa ke..lawa ke…klau x lawa pn..HR ni y mengadap bini dia hari2..tidor sama2..main sama2..klau ko org x selera tengok bini dia..HR seribu kali selera..tpi klau aku la..jujur le aku ckp..aku kurang selera sikit..

    0

    0
  36. orang_penting says:

    teringin nk tau kesah cinta si HR ngn bini dia…*kepochi* :P

    0

    0
  37. tak lawa mane says:

    bodoh la yg mengutuk..
    so what..org xlawa xlayak kawen ke..
    Allah yg ciptakan sume tu..ko nk menidakkan ke ciptaan Allah..

    0

    0
  38. Poppy says:

    tak kisahlah muka bini dia tak lawa. harap setia lah sampai ke hujung nyawa. jangan nanti dah setahun dua mengidam pulak nak bini jambu.

    0

    0
  39. zaza says:

    Mula2 kawin mmg indah semuanya.harus diingat ya kaum perempuan.perkahwinan selalunya diuji masa korang dh berusia.masatu lah para suami mula nk merasa yg muda lawa bergetah.sbb badan korang dh jatuh.muka pon dh ada kedut. Perempuan cntik bila dh tua masih nmpak lg kejelitaannya.tp perempuan tk lawa sejak muda bila dah tua bertukar jd rupa raksasa gamaknya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      perempuan cantik bila tua masih nampak jelita..perempuan tak lawa bila tua jadi rupa raksasa..apala punya ayat..xlogik langsung

      0

      0
    • sedey says:

      woi senah….maksud ko org yg lawa jer la layak kawin. yg xlawa membujang smpi tua sb takut laki nmpk rupa raksasa ko bila tua…sedey la ko dik. ramai la kt luar tu sblm kawin kemain selebet tp bila dh beranak bdn kemain solid. yg sblm kawin cntik lps kawin buruk pon ramai ler. ramai jer yg cantik2 kena cerai gak. kalau kawin sbb rupa mmg xkn kekal la wei. tuhan tarik anytime jer. klu kawin sbb akhlak dia tu yg kekal tu. kenapa perkahwinan makcik2 kt kg kekal je sedangkan deme tu selebet bedak pon xpernah pki???sbb deme tau jaga mkn pki suami.maruah suami.bkn sibuk nk melawa smpi rumah xberkemas,ank terabai, suami terabai….sedey

      0

      0
  40. zaza says:

    Harap bini HR tabah bila usia perkhwinan menjangkau 20 tahun kerana masatu lah prkhwinan anda diuji.
    Amik iktibar dr apa yg berlaku pada bapak Zahirah McWilson.masa muda hensem mcm HR.dh tua pon masih hensem lagi tp bini dah huduh sana sini.maka kringinan utk merasa anak dara lawa pon mula berlaku.

    0

    0
  41. jamalishadat says:

    dah deme ingat org cantik je ada napsu nak kawen.?
    bio le ke deme nk kawen dgn sapa..msing2 bekenan kira on la…
    ada yg nampk najib hensem..rosmah xsbrapa..ada yg nmpk rosmah hot najib biasa2..
    tapi bahgia ja dorg..ni contooohh..pada aku najib n rosmah mmg spadan..dua2 cun..contoohh

    0

    0
  42. no says:

    salute dengan HR ni sebab x pilih rupe.dan pasti ketinggian peribadi dalaman isterinya lebih cantik daripada mekap tebal luaran propa wanita2 yang jeles x dapat HR.same je kes mcm charyl capuis izzue islam lanih.tai HR memang sangat kacak ah.kalau aku dapat Hr nih senyum panjang je.lumrah manusia suke pada kecantikan

    0

    0
  43. aku sayang bini says:

    tak semestinye pempuan cantik tu pandai ehem2…baik rupe hodoh tp pandai layan mcm pelakon blue….dah touch up jd maria ozawa gak….hahahaha….cantik duk perabih duit laki buat ape…balik rumah mcm kayu jati…tak best!

    0

    0
    • nakcarikayunakcarikayu says:

      Apa ke lancau bang…abih kira2 kawin cam mak wok pun takpe janji pandai main…jgn2 kau sebut kayu kayu entah2 bini lu jenis kayu tas la ni kena tunduk je…sayang bini ke takut bini

      0

      0
    • nakcarikayu says:

      Apa ke lancau bang…abih kira2 kawin cam mak wok pun takpe janji pandai main…jgn2 kau sebut kayu kayu entah2 bini lu jenis kayu tas la ni kena tunduk je…sayang bini konon bukan takut bini

      0

      0
  44. nonama says:

    Bkn x cantik…cuma terlampau natural n simple smpai x
    menarik…kena la blajar berdandan..bkn rugi pun..mcm2 ada skrg..

    0

    0
  45. Anonymous says:

    muka biasa tapi hati cantik adalah lebih baik dari muka yang perasan cantik tapi hati busuk.mulut duk maki org je..hmm..adab common sense attitude semua da kurang..sbb tu kita jauh kebelakang..intead of berusaha nak majukan diri dan negara…tapi kita sibuk nak jatuhkan org lain dan cari salah org je.jgn memalukan rakyat sendiri

    0

    0
  46. meenah&jeenah says:

    ni tuk netizen yg suka menghina urg lain (syaitan bertepuk tangan happy Sgt, ketawa sakan hasutan nya menjadi jadi)dh jadi kwn syaiton

    0

    0
  47. Brubahlasblomdicaras says:

    Sejujurnye mmg trdtik kat ati aku…mmg bini dia x cntik…hey tipu la korang x trdetik ckp bnda yg sama…trmasuk la retis2 yg backup 2…klu x caye tgok la mcm kamal adli 2..nak kwn ngan pmpuan yg cntik jek..mcm x-gf dia yg kawin ngan pelakon 2..pastu intan ldyana dan skrg emma …tp aku xdela nak ktuk bini dia ni…tp yg aku nak tgur jgn nak tnjuk sgt gmbo2 ngah bhagia ni…mmgla ko x kisah sbb bwu dpt..tp da lame2 nnt sndri igtla…better wife dia cube jaga pnampilan ckit…jgn amek mudah bnda mcm ni…x cntik rupa paras tu xpe..sbb tu dr Allah..tp anggun nye wanita tu dr pnampilan…mcm bini izzu islam gak…xnak lngsung jdikan ktukan org sbg pmbkar smangat utk jd lbih anggun…xnak lngsung mnghargai suami yg sudi menyunting diri jd isteri…cara mnghargai bknla swuh g wat pmbedahan muka…tp cube brdandan ckit…mngkin izzu tu ckp x kisah rupa bini gtu…tp klu bina tibe2 cntik anggun xkan suami x suke…cube amek cntoh jehan muse…dia pun x cntik..lg la mcm makcik2 dlu…tp dia brusaha utk jadi anggun…wahai pmpuan kat luar sane…igtla…xde istilah rupa hodoh..rupa x cntik …tp cuma ad istilah…selekeh..x brgaya..dan pmalas…jgn cpt nak brpuas hati bila da dpt psangan hdup..dpt suami…tp brusaha dan terus brusaha jd cntik agr suami brbngga memiliki kita… Okey bye!!!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      kenapa nak kena puaskan hati orang lain dari hati laki sendiri? dah laki kata okey jea so takyah nak sebok.

      0

      0
  48. Clorok says:

    Kawan mmbr aku eksiden jatuh tangga je. Herot muka n bekas berlubang jelas sbb dlm lukanya tergesek kat batu simen yg kasar. Asalnya mmg cantik, now dia terus sedih n hilang konfiden nk bergaul walau dgn family sndiri. Kesian..

    Korg pakai je lah tutup muka. Idak pun topi keledar full face hahaha..

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Si Hafizd ni nak keturunan yg berkualiti,bijak dan pandai,bt apa klu yg lawa pun x bape nak bijak ditambah dgn mulut yg jahat lg tgk je ciptaan Tuhan yg x cantik mulut tu trs menghina,ko igt klu akhlak pun dah rupa ni bukan lelaki je elak nak kawin ngan korg tu bangla pun bln tentu nak,cari la isteri yg ada agama,pandai,bijak dan mulut x jahat agar keturunan jg berterusan jd seorang baik akhlak ya klu cr pompuan yg cun mulut mcm puaka agk2 keturunan yg dpt nnt camne ek?

    0

    0
  50. X says:

    Ada bagusnya orang kata isterinya tak cantik..takdelah nanti asyik gambar berpeluk saja..halal katanya.

    0

    0
  51. Pandan Kaya says:

    mamat yg kutuk kat IG tu, @hzfftif, profile dia kat IG dia.. “Menentang wanita yang hodoh didunia ni bagi pupus dan aku sedar aku hensem tak padan untuk perempuan hodoh+buruk, sebab aku ialah KACAK ok”. Tak sangka wujud jugak manusia macam ni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      X sangka ada gak lelaki mulut puaka,lelaki hensem mulut puaka+xde masa depan kahwin ngan pompuan cun mulut jahat+Xde akhlak dpt keturunan perangai mcm setan,klu aku biar muka kurg tp bijak dan ada akhlak supaya keturunan x bodoh n ada maruah diri..

      0

      0
  52. Kisah benar says:

    Sbb tu dlu aku xkawen dgn pakwe aku yg handsome..dan kawen dgn spadan dgn aku aje..bkn xmau dan aku bkn artis tpi aku xmau kena bash..iyalah aku ni rupa pun xada.. rajin pun kurang.. jdi baik aku cri serupa aje.. tahniah hafidz kerna rupa bukan ekoran dan isteri awak brtuah memiliki awak

    0

    0
  53. Anonymous says:

    “Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinion drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition.” – Steve Jobs

    Congrats Hafidz and Shuhada!!! Semoga berbahagia hingga ke Jannah. Suka lelaki yang setia dan wanita penyayang.. Di sebalik kejayaan lelaki ada wanita yang istimewa di belakangnya..

    Biarkan mereka berkata-kata bukan-bukan, semoga bertambah-tambah pahala kamu berdua.. Chill~

    0

    0
  54. shusyi says:

    yg bercakap pn x pikir ke.. hafidz pilih wife dia ni bkn bdasarkan rupa paras.. tp coz kepala otak wife dia ni brilliant… bijak.. genius…. best student dkt u dlu..
    bkn korg tau pn…. aduhaii…

    moralnye wife dia org biasa.. kalau retis ni dh make up dlu br keluar dunia. nampak la cantik nye tuu

    0

    0
  55. shiro says:

    Yang penting HR ni dah pilih wife dia siapa..korang yg kutuk2 perasan lg cun dr wife dia pn dia xpandang..hahaha boleh melalak saja la.

    0

    0
  56. makcik prof says:

    lelaki handsome pilih wanita kurang cantik maknanya ada kehebatan lain yg dimiliki oleh wanita itu..ada lelaki yg tidak memilih rupa tetapi memandang pada budi pekerti yg baik,akhlak dan tuturkata yg sopan kerana wanita yg memiliki peribadi ini bakal menjadi guru kpd pewaris generasi.

    kecantikan tidak semestinya diwarisi..boleh jadi kelahiran anak tidak cukup sifat, dan sebagainya..tetapi akhlak dan sikap yg baik boleh diwarisi dari didikan ibu yg baik.Tahniah Hafidz pandai memilih calon isteri yg baik yg bakal menjadi guru dan ibu yg hebat utk anak2 anda..

    0

    0
  57. kacang kuda says:

    bior la hafiz tu nak kawin ngan pompuan x lawo pun, apa hak org yg nak kutuk2 tu, kecantikan tu boleh jadi nikmat, anugerah dan dugaan Allah, jangan disebabkan ko perasan ko cantik, Allah tarik balik nikmat tu baru tau, ini baru diduga dengan kecantikan dah riak, nak kutuk2 org yg muka biasa2…

    0

    0
  58. Timah sempot says:

    Kalau muka CANTIK tapi, perangai HAMPEH x ke mana jgak UQASHA oiii….

    0

    0
  59. Cleopatrarul says:

    Harap si hafiz rosdi ni…x berubah…hati..ikhlas…dgn pasangan yg dipilih oleh Allah untuknya..semoga bahagia…jgn trgugat dgn kecantikan dunia……sesungguhnya wanita itu hiasan dunia…..

    0

    0