Written by Bella | March 13th, 2015

Menjalani kehidupan sebagai selebrti dan menjadi antara pasangan yang popular di tanah air pastinya pasangan Qi Razali dan Nelydia Senrose dihimpit pelbagai gosip dan kontroversi. Ingin mengelakkan diri daripada perkara tersebut, Qi bakal mengikat tali pertunangan dengan Nelydia tidak lama sahaja lagi.

Keputusan ini memang telah saya dan Nelydia bincangkan dan diharapkan selepas bergelar tunang dapat mengurangkan cerita yang kurang enak mengaitkan Nelydia dan pihak tertentu.

Sudah bercinta lebih dua tahun lamanya, Qi yang mengakui belum mempunyai rencana khusus untuk berkahwin berkata, keputusan ini sekurang-kurangnya akan mendekatkan dirinya untuk mendirikan rumah tanggan dan sekaligus melangkah satu tapak ke fasa seterusnya dalam perhubungan mereka.

Setelah lebih dua tahun bercinta saya rasa sudah sampai masanya untuk saya memikirkan langkah seterusnya hubungan kami ini. InsyaAllah, dalam masa terdekat ini saya akan menghantar rombongan meminang Nelydia.

Kami berdua memang belum puas lagi mengejar cita-cita tetapi diharapkan dengan ikatan pertunangan akan menjadi titik tolak kepada perancangan untuk kehidupan berumahtangga yang kalau boleh tak mahu dilengahkan lagi.

Pertunangan Qi Razali dan Nelydia Senrose sudah lama dinantikan oleh peminat. Tambahan pula, Qi boleh dikatakan sudah  berumur dan sudah boleh menjadi seorang ketua keluarga. Iyalah, mungkin sahaja Nelydia tidak pernah membicarakan soal perkahwinan, tetapi hati wanita mana yang tidak menginginkan sesebuah hubungan itu beakhir ke jinjang pelamin?

Sumber Berita: Murai

32 responses to Qi Razali & Nelydia Senrose Bakal Bertunang Mahu Elak Kontroversi

  1. anon says:

    xpayah tunang. korang nikah je terus lagi dapat elak kontroversi.

    0

    0
    • Anonymous says:

      lekluuu.. nak kene g kursus kahwin dulu baru leh nikah.. ingat senang ke? undang2 kat malaysia kan makin ketat kalau nak nikah.

      0

      0
      • kiki says:

        pergi jelah kursus kawin kalau betul2 nak kawin.
        kursus kawin tu dibuat supaya laki bini menjadi org yg lebih bertanggungjawab terhadap perkahwinan.

        0

        0
  2. Anonymous says:

    tahniah.. one step closer..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    macam langit dan bumi….tapi dah jodoh nak cakap apa…..like nelydia very much…..but not her boyfriend

    0

    0
    • kui3 says:

      woit anonymous….!ko komen byk kali bkn ko dpt duit pun…combine skali kan sng….semak!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      sebagai peminat nelly yang cantik manis natural beauty saya kecewa dia pilih jejaka tak hensem dan padan dengan dia. tp nak buat mcmana dah itu pilihan dia. huk huk huk

      0

      0
      • hani says:

        Asal cantik je mst pasangan kena hensem ke.Hensem tu bukan mnjamin kebahagian pun..tak padan di mata awak tp di mata nelly qi yg trbaik tuk jadikan pasangan dia.

        0

        0
  4. melati says:

    pemain bolasepak Negara saper tak nak…apa plak Langit gan Bumi??

    0

    0
  5. melati says:

    pemain bolasepak Negara saper tak nak…apa plak Langit gan Bumi?? Jgn jadi Rakyat Malaysia la kalau pemain bola Negara pun tk kenal..

    0

    0
  6. nelyamors says:

    bile masa pulak si qi ni jadi pemain
    bola sepak negara??

    0

    0
  7. kemek says:

    elok la nk kawen..ko pn bukan nya muda qi razali, dah kertu. tp lg elok tk pyh nk tunang2, kawen je trus..kang lps betunang lg merancak ko buat dosa, skang ni pun da mcm laki bini aku nengok nya haaa…

    0

    0
  8. Joyah Pok Pek says:

    Bertunang tidak menghalangkan perhubungan..jgn jadikan ikatan pertunangan satu jaminan ke arah perkahwinan apatah lagi sentiasa berkepit berdua-duan. Paling baik berkahwin la terus

    0

    0
  9. takde nama says:

    suke nelydia tp boipren die tuwe sgt la…x sesuaiiiiiii

    0

    0
  10. takde nama says:

    sukeee sgt nelydia tp Qi????x sesuaiii..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    suka hati dia la nak bertunang ke hape..doakan yg baik2 saja..korang kalau dalam keadaan apa pon mesti nak yg terbaik kan..apa salahnya tumpang bahagia dan gembira orang lain..susah sgt ke

    0

    0
  12. mawar says:

    qi terdesak tu takut nely kena rampas lelaki lain.. nelydia senrose kot!!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    maaf la ye…tp nak tanya
    kenapa Qi ni selalu nampak macam tak mandi?

    0

    0
  14. sheena kebal says:

    nasib baik yuna reject!

    0

    0
  15. apebonboleh says:

    klu da jodoh xkemane..

    0

    0
  16. jiji says:

    Statement Qi…’Sudah bercinta lebih dua tahun lamanya, Qi yang mengakui belum mempunyai rencana khusus untuk berkahwin berkata, ‘….so sad. Sori to say, mmg dasar jantan tak berapa boleh pakai. gud luck to u nel…all the best…kalau kawen alhamdulillah…kalau tak kwen…harap bersabar. spesies kamal adli…shaheizy sam…

    0

    0