Written by serenity | February 13th, 2013

Pada 11 Februari 2013, penyanyi Korea Selatan yang mencipta nama dengan lagu dan gerakan Oppa Gangnam Style, iaitu Psy telah mengadakan persembahan bersempana Majlis Rumah Terbuka 1Malaysia Tahun Baru Cina di Kolej Han Chiang, Jalan Air Itam, George Town.

Kira-kira 80,000 penonton telah hadir menyaksikan Psy atau nama sebenarnya Park Jae Sang bersama-sama 12 penarinya menghiburkan pengunjung.


Photobucket
Photobucket

Kredit gambar kepada Karim Daud Photography. Sekiranya anda tidak sempat ke sana untuk menonton Psy secara langsung, boleh saksikan di video ini:

Lagi empat gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

***

Adakah anda seorang penggiat dalam bidang seni dan budaya di negara ini? Kami mengalu-alukan anda untuk mendaftar dengan kami.

Dari sekolah rendah hingga tiada had umur, walau apa jua bidang seni dan budaya yang anda ceburi (tarian, muzik, teater, filem, drama, permainan tradisional, muzik tradisional, nasyid, pertahanan diri dan lain-lain), kami memerlukan maklumat anda. Sila ke http://www.jkkn.gov.my/ untuk mendaftar dengan kami secara online!


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

142 responses to Psy Gegar Pulau Pinang Dengan Oppa Gangnam Style

  1. budak gemuk says:

    membazir duittt

    0

    0
    • Mariah Kari says:

      are u ready for psy???? yes yes yes…are u ready for bn? no! no! no!…hahaha

      0

      0
      • angelina jolie love bread putt says:

        tak best langsung psy perform kt penang…..biasa2 jer, nasib baik angelina dpt angpau byk…tak lah rugi sgt pergi

        0

        0
        • amoi says:

          HAHAHA…rugi duit…R u ready for PSY..R u ready for PSY…R u ready for PSY…suma YES YES YES..R u ready for BEEND…R u ready for BEEND…R u ready for BEEND…sume asik NO NO NO…mmg kene troll..hahaha

          0

          0
        • Mira says:

          Kesian aku nengok najib… kah kah kah.. padan muka ekau! Pakatan Rakyat akan memerintah selepas Mac 2013. Jom saksikan Angin Perubahan Kebangkita Rakyat!!!

          0

          0
        • Anak Kampung says:

          Dasar2 UMNO dah tak relevan. Hidup Melayu konon. Kalau UMNO kasi PTPN free jumlah Kos 5 billion. Hasil minyak…80 billion. Pikirlah.

          0

          0
        • milk says:

          kalau soal 2 juta bayar psy tu memang rugi…tapi kalau ptptn tu memang kena bayar lah…tak boleh free, nama pun hutang, pandai berhutang..pandai lah bayar…yg dpt pointer 3.7 ke atas x payah bayar ptptn…..jd belajar lah sungguh2, ni dpt duit ptptn beli hp mahal..kalah lecturer…pointer rendah, sape pun tak nak bagi free

          0

          0
        • hangin says:

          ko ingat malaysia xd benda laen ke byq..??80bil tu nk byq tok pndidikan korang je ke??gaji2 cikgu, doktor, akak2 kerani n suma2 pekerja kerajaan tu sapa byr? pelaburan2 dll la..ko ingt nk majukan negara mcm ko majukan farm ville ko kt internet ke? nk free usaha la lbey cket, bg dpt pointer tinggi, xyh kalut nk byr..xpun mntk scholar..haiya…

          0

          0
      • Abby Abadi (Mencari Redho Ilahi) says:

        Berita di TV tadi – Tergugat dgn kedatangan PSY ke Penang , kerajaan pusat Kelantan ingin berlawan dgn menjemput Lady Gaga smpena hari thaipussam nanti .
        #LawanTetapLawan

        0

        0
        • Rosmah V2.0 says:

          Seriously failed !!! Tak teringin kah UMNGOK/ BN nak bayar PTPN dan memberi pendidikan percuma kepada rakyat Malaysia ????

          0

          0
        • Lu Pikir La says:

          Bodohla BN ni…kau ingat bawak PSY orang2 nak undi ke? Please la..

          1) Harga barang naik
          2) Harga minyak naik
          3) KL penuh dengan pendatang2 asing
          4) Cukai tinggi kos sara hidup naik
          5) Jenayah meningkat
          6) Yang kaya makin kaya, yg miskin terus miskin
          7) Pendidikan tak percuma padahal Petronas untung berbilion-bilion
          8) Rumah mahal
          9) Kereta mahal
          10) Rasuah dah bertahun-tahun tak selesai-selesai.

          0

          0
        • TANTE says:

          erkk kalu aku kate aku sokong BN amacamm… ? nak unlike? aku undi BN gak,…walau unlike sekali pn… bukan pe.. aku tak paham.. kononnye dgn tukar pentadbiran so yg miskin akan jadi kaye? rumah murah? tak de rahsuah? kete murah?hmm… jenayah banyak pun salah BN? hmm…tak paham tak paham….

          0

          0
        • Rakyat Susah says:

          Bodoh lah kau Tante, Umno menyususahkan rakyat..bukan nak menolong. Hanya pikir perut gendut mereka saja…

          0

          0
        • stoopidmly says:

          lu pikir ni pulak… pemikiran katak bawah tempurung
          1) harga barang naik —-> cuba jengah sikit negara lain. ko ingat kat malaysia AJE ke barang naik?
          2) harga minyak naik —–> compare harga petrol sini ngan negara jiran. semua nak murah banyak cantik muka. keja gaji 1500 nak pki keta besar belaka. nak minyak murah pegi cari/korek telaga minyak sendiri.
          3) KL penuh pendatang asing —-> klu diorang takde sapa nak bersihkan tandas, buat bangunan etc. muka ko? orang melayu ni kan ada degree ngan phd belaka mana nak keja camni. selangor byk indon bersepah apasal ko x bising?
          4) cukai tinggi kos sara hidup naik —> byk sangat ke PCB ko kena? itu ikut tangga gaji kan. besar gaji besarlah potongan, itu pun boleh claim rebate frm LHDN. nampak sangat ko ni tak pernah bayar tax. MAJORITI rakyat malaysia bukan pembayar cukai tapi semua mengaku hak duit rakyat.
          5) Jenayah meningkat —-> dah parti ko dok mengajar rakyat jadi kurang ajar tak hormat undang2 apasal bising bila jenayah meningkat??
          6) yg kaya makin kaya —-> sebab yg miskin asik tunggu bantuan sambil goyang kaki.
          7) pendidikan percuma —-> banyak cantik muka. duit biasiswa beli hp or buat joli pastu kawin beranak pinak apa sumbangan ko pada negara balik? duit petronas mmg berbilion tapi untung bagi habis kat negara ni jugak because majoriti org malaysia BUKAN pembayar cukai. takde duit petronas ko ingat boleh buat sekolah, jalan kemudahan semua??
          8) rumah mahal—-> x payah la aku ckp tgk satu dunia. kat penang harga rumah murah ke?
          9) kereta mahal—-> biar orang yg benar2 mampu je beli keta. aku keja FI selalu sangat jumpa kes gaji ciput nak kereta ribut.
          10) rasuah—-> semua negara ada masalah rasuah. klu parti ko memerintah….diorang tak reti rasuah ke? entah entah 2 kali lima..kunci treasury je belum dapat

          0

          0
      • GD says:

        DONT WANT TO CHANGE ANYTHING

        0

        0
    • Din says:

      LIKE kalau suka PSY
      UNLIKE kalau benci PSY

      cepat! nak kira ni…

      0

      0
      • tengku minah jambu merah / biru says:

        apeeeee je orang2 ni kalau tknk undi Amno tu diam2 sudah lah mulot tu ! bila PM tanye are u ready for BNNNNNNNNNN ? NOOOOOOOOOOO !!macm sial !! dorang2 ni tak patut di tolong biar kan aje ! huh ! buat malu PM aje ! pas tu bawak pulak kertas yg cakap I LOV PM ! tapi bila PM tanye semua cakap NOOOOOOOOOOOOOOO !! HUH !!!! cetek pemikiran betol dorang2 ni ….helo pak najib ! tk payah lah nk tolong dorang2 ni buang masa aje….dorang2 ni kan dh malu kan pak najib tk payah lah nk tolong ape2 ngan dorang ni !!! semoga pak najib berjaya dlm pilehan raya yg akan datang ini…sape yg cakap NO tu biar padan ngan muka dia kalau Umno yg menang !! idop PM idop pak najib !!

        0

        0
      • tengku minah jambu merah / biru says:

        orang2 ni tau nye nk FREEEEEEEEE aje ! pas tu bila dh berhutang dh keja tknk bayar ! pas tu boleh pulak dia tanye > BN nk bayar ke PTPTN dn memberi pendidekan percuma kepada rakyat malaysian ?????? < kalau semua kerajaan nak kasi FREE mampos lah !!! kalau nk belajar pandai berusaha sendiri lah ! lain lah kalau pelajar tu tkde tangan or kaki boleh lah kerajaan bantu ! ni tk badan tu cukop sifat tapi pemalas nk mampos !! tau nye nk FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEE aje !!! orang kate selalu sangat FREEEE aje tk berkat idop betol ke ??? nanti belajar pon tk PASS bisnes pon nanti lungkop betol ke ??? mari kite pikir kn bersama betol atau pon tidak

        0

        0
        • Anonymous says:

          macai ni

          0

          0
        • Anonymous says:

          atleast ok la mintak education free sbb edu tu penting utk masa depan negara, berguna utk rakyat…

          tak ler mcm geng UMNO asyik nak free benda tak de faedah je.. org umno sll mintak hiburan free, baju free, makan free, makan angin free terutamanye makcik2 and pakcik2 umno kt kampung tu… dpt air kotak free pun dh bersyukur sampai hujung nyawa.. kesian.. takde standard langsung geng umno ni… yela kan org umno ramai yg tak educated tu yg risau sgt klau education free…

          0

          0
        • enth says:

          Sedap mulut ko je nak cakap ramai orang yang sokong UMNO ni x educated…habis orng undi PAS n PKR tu educated sangat ke???ramai je yang terejal aku tengok….

          0

          0
        • PEAH PEOT says:

          Tengku minah jambu merah/biru.. haks tuihhh.. confirm pencacai BN tegar ni.. setakat guna si PSY penunggang kuda gemuk gendut tu tak hadap aku nak nyokong BN tu.. dah tentu bayar upah si gemuk tu datang sini ngajar cara tunggang kuda guna duit kerajaan.. dalam tu sah2 ada duit aku (pasal bayar cukai) dengan ini aku nak maklumkan aku tak halalkan sesen pun duit tu bayar kat si gemuk gendut tu.. ada faham.. sendiri mau ingat la..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dr M yg kata org bijak pandai tak masuk UMNO…

          0

          0
    • Anonymous says:

      are you ready for psy ? YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      are you ready for psy ? YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      are you ready for psy ? YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      are you ready for BN ? NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      are you ready for BN ? NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
      • rara says:

        seronokkah anda? sekarang mereka dah menguasai ekonomi..sekarang masa untuk diorang menguasai politik (pangkat) untuk jadi yang lebih berkuasa…kalau melayu (yg beragama ISLAM) pun bersorak untuk diorang semata-mata perbezaan politik..tak tahu la apa akan jadi…

        0

        0
        • So wat u think says:

          So wat u want us to think about..

          Are u ready for hermes ?
          Are you ready for diamond ring…?
          Are you ready for expensive vacation ?

          Melayu kt atas pijak melayu sendiri..ko rasa seronok ker!
          Dah dmalukan sensiri ngan watak ntah apa2.. Kalau aku mmg malu lah…kena booo….

          0

          0
        • rara says:

          mungkin ko rasa dipijak..tapi ramai yang terus bersyukur dengan apa yang ada sekarang…suara kau seorang atau orang yang sekumpulan sengan kau belum tentu mewakili suara-suara yang berpuas hati dengan apa yang ada…sekurang-kurangnya sekarang..orang ISLAM masih bebas beribadat..orang g melayu ramai yang boleh masuk u..kerja ada (tu pun kalau tak memilih)..yang agama ISLAM tapi tak nak ikut ajaran ISLAM yang benar tu atas pilihan sendiri…masjid dah dibinina, program agama dah diperbanyakkan..sekolah agama juga ada..majalah dan buku-buku agama juga banyak dipasaran malah video2 yang berunsurkan agama juga banyak yang dikongsi..tinggal untuk diri sendiri je nak memilih..kalau pilih pergi pasar raya/disco/konsert/hotel bajet dari pergi masjid/ menghadiri majlis agama..salah siapa? kalau pilih majalah artis/porno/tak berfaedah..salah siapa? kalau pilih tengok konsert dari pilih tengok video2 artis/hiburan..salah siapa?..pilihan di tangan sendiri..pilih la yang baik2..negara kita ni pelbagai bangsa..sebab tu kadang2 susah nk kawal semuanya..

          0

          0
        • Tp kan says:

          Ko tak boleh buat andaian awal…

          Jgn kita akur walau terang2 d perkotak katikkan…

          0

          0
        • amoi says:

          RARA..

          itu tanda MELAYU TAK BOLEH MUNDUR..kene berusaha utk maju seperti dorg..sedangkan melayu mengharapkan bantuan melayu yg bantu, tapi dipijak, dijentik, ditolak dan perlbagai DI lagi pun tak dapat nak bantu org melayu, baik amik org lain utk mentadbir asalkan peruntukan dgn org melayu tetap terpelihara..dgn duit rakyat laki bini joli sana sini..same je rakyat idop merana..then, buat apa nak susah hati.. ko ISLAM kan???percaya pada ALLAH tak???tak percaya, mmg ngoi jugak otak ko…skrg ni, aku sebagai rakyat di negeri penang, takda beza pun guaneng n sukun tu tadbir..aku tgk lebih bagus guaneng tu tadbir sbb cikgu skolah agama pun diberikan kenaikan gaji..dan mcm2 perubahan yg dia dah buat…dulu org kata abeh la cina tadbir, penang tergadai..ade ke selama ni penang ditadbir oleh melayu???cube ko ckp!!!

          pelbagai bangsa susah nak kawal???org kata MALAYSIA adalah NEGARA ISLAM…tp kenapa mentadbir mcm bkan negara islam???menteri idop pun bkn dgn cara islam..sendiri pk la wei..bkn budak2…org dulu mmg bodo (maaf sbb terus terang)…sbb ape, hanya percaya pada siaran radio n tv..tp skrg melayu tak x bodo, sebab dah byk perkara di hujung jari..incik google ada..fb sume ada..bukti kukuh dah depan mata..buat apa nak pertikaikan lagi…lepas ni kalau ada PM melayu yg mentadbir dgn jujur, aku rasa rakyat x kesa pun sapa nak tadbir..skrg ni rakyat kesah sbb PM skrg menyusahkan rakyat…bkn sekadar PM..bini pm pun masuk campur..apa cer!!!!

          (maaf dgn pendpt sy yg tak cerdik ni menimbulkan rasa x puas ati kalian)

          0

          0
        • Mira says:

          Kah kah kah… readers Beautifulnara yang bodoh!!! saksikan sendiri betapa ramainya penyokong Be End,,,

          0

          0
        • Aku best says:

          Ni rara yang hutang dgn cdot ke? Cara mengayat sama dah.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Ko tanya orang penang mmg la dpt reply mcm tu. Kubu kuat tokong rasis tu. Klu anwar pegi johor dia pun akan dapat jawapan yg sama so x yah la nak mendabik dada sangat.

        0

        0
    • patik mintak ampun says:

      opah kau jahanam style!!

      0

      0
    • kak timah says:

      najib,rosmah,altantuya dgn backup2 dancernya iaitu menteri2 kabinet ada bergangnam x??????

      0

      0
    • Anonymous says:

      Cina x sunat berak x cebok d agung2kan…pelik aku manusia2 nih..

      0

      0
      • apa pun x boleh says:

        cina yg kata no tu…masalahnya korang suka ke klu cina yg memerintah negara kita MALAYsia ni..gamaknya jd cam singapore ler

        0

        0
        • Anonymous says:

          Singapore yg tanah sikit tu pun boleh maju. Bersih.
          Pantang betul kalau pemimpin makan duit rakyat! Benda negatif yg diorang buat pun korang nak back up lagi ke? Tak habis2 dgn isu perkauman. Kalau Islam + Melayu tapi buat rakyat merana buat apa?

          rumah mahal
          kereta mahal
          minyak mahal
          org tak berapa nak kaya jadi kuli bila mula2 kerja – and slalunye sampai ke tua la mcm ni, unless korang main wayang/ ambil rasuah
          anak org kaya je dpt kerja company hebat2
          malaysia kotor, org buang sampah sesuka hati
          pendatang asing ramai sgt – entah legal entah tak
          pusat pelacuran, urut-mengurut byk

          JELIK dengan apa yg berlaku di Malaysia ni!

          0

          0
      • Anonymous says:

        Kau sure ke adik2 pompuan ngan kakak kau tak minat kpop ni..

        0

        0
    • AMMAR says:

      Memang membazir duit.. membazir tenaga.. membazir masa.. setakat bawak PSY penunggung gemok gendut tu tak hadap aku nak nyokong BN tu.. Bayar upah PSY ajar tarian kuda dah tentu duit kerajaan..duit rakyat yang berkerah siang malam mencari rezeki lepas tu bayar cukai.. aku dengan ini harammmmmkan sesen duit aku yang dibyar kat gemuk tu.. ada faham..sendiri mau ingat..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Confident je duit kau kan. Statement main sembur je. Podah. Tunjuk bukti la kalau betul tu duit kau. Tak abes2 dengan modal lama “Bazir duit rakyat”.

        0

        0
    • educated malay says:

      Semua yg hentam BN, korg tau ke govt yg byr atau individu lain psy ni? Come on la…slalu nye org2 pembangkang ni hya tau surface je. Xkaji betul2 sedalamnye. Sbb tu kalo korg masuk u, korg di ajar cara nk analyse. Bukan sembarangan je jwb exam kan.stop being too defensive.. aku tau sape yg btol2 educated yg kesah sgt psl byr ptptn. Majoriti yg nak free ni adalah student yg xperform, xdpt keje dlm company yg bgus n bla bla bla. Sbb tu rs kedekut nk byr total 20k yg korg pakai tuk bli hp, dating, beli baju smue tu. Letih tgk org2 pkr ni. Tau nak free je.

      0

      0
  2. Alor Setaq Mai says:

    Cek yg dok kat sini pon x p……..

    0

    0
  3. cik embun says:

    cik embun fes?? eh

    0

    0
  4. Jujurlah says:

    Kalau nak bagi info tolong jujur yer…
    Berita singapore nung….mai sini wak laporan, lebih kurang 60ribu jer mai…
    Jgn tambah malu tuk yg dah termalu sekarang nih…

    0

    0
    • poyo says:

      ala tak kesah la berapa ramai pun yg datang. kdg2 stress dgn pembangkang ni sebok nak tau jumlah berapa ramai yg datang.. nak jumlah tepat je! kalau 15496 nak betul2 15496! yg datang tu pun belum tentu2 pangkah bn laaaa jangan takut wahai penyokong al-juburi! tapi kan kalau kau nak sgtttttt jumlah tepat ko boleh jadi pembantu tak berbayo, duduk depan pintu pago kira satu2 org yg datang tu! pastu jgn lupa update kat MiloSuam yeeeee LOL

      0

      0
      • Oh poyo nyer ko says:

        Woi poyo..pentg ok..sbb kitaorg org malaysia tak suka membazir amalan setan tau..ko setan ker?
        Even kaum cina pun pandai ckp ini membazir, byk dol rm3 juta tu kalau agih kasi angpow jer..mcm org slam dpt time nak rayo tuh hah..

        Ko mana andai benda gini..sbb tu ko rasa tak penting…
        Malu teman …

        Are u ready for psy? Yes Are u ready for psy ? Yes Are you ready psy ? Yes

        Are u ready for .poyoooooooo.. A big no hookay…

        0

        0
        • melody says:

          pak cik ni memang tak malu nk angpau org cina, klau budak2 nk angpau ok lah jugak, ni org tua melayu berbulu nk angpau, aku panggil org tua sebab tak ada budak2 sesat kt sini…kalau ada pun budak2 tak kan komen psal politik

          0

          0
        • May poyo ko says:

          Woi poyo…
          Bg kat budak2 lah ngok ngek..gini rupanya otak org kamu…
          Berbelit2…
          Tp kan..org tua mmg kita kena pinggir eik? Oh teruknya parti kamu…

          Kata yg tua d hormati… Guana tuh?

          0

          0
        • melody says:

          nmpk sgt pak cik giler politik, aku bukan parti mana2….aku tak ckp pun suruh kurang ajar dgn org tua…org tua kita kenalah hormat, tp kalau org tu kurang ajar…tak kira tua ke muda memang org hilang respect…kesian pak cik…gilakan politik padahal aku ni bukan part mana2 pun

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku rasa hanya org tua je kot yg sibuk2 dgn politik ni, budak2 muda tak ada masa sebab aktiviti dorang penuh dgn assignment lah, sport lah..klau diaorg relax pun..diaorg akan dengar muzik, tak main lah gaduh2 dgn org psal politik ni, hanya org tua yg lonely jer kot yg gaduh2 dgn org psal parti politik ni

          0

          0
        • amoi says:

          dibayar RM ke USD???g check CEPATTTTTTTTTTTTTTTTT!!!

          0

          0
      • Cian ko says:

        Kesian ko poyo…bertambah2 poyo…
        Meroyan dek non…..

        Org ckp guna fakta …ko ckp guna auta…
        Ko tak takut fitnah org ker? Ko rasa kebal sgt dah kulit badan kalau d bakar dek api neraka tuh?
        Apsal kalau org cakap jujur kena aim org tuh parti anwar? Ko jgn nak memandai bg nama kat org sesuka ati …mak bapak ko ajar camni …

        Tahun ni aku tak tahu lagi nak amik parti mana..

        0

        0
      • Acai Beri says:

        The Machai is strong in you. Jgn lupa minum lagi banyak acai beri yeaaaa…
        udahlaa poyo, machai plak tue…iq machai nie mesti atas skit dari lembu kak zat yg duk dlm kondo….

        0

        0
    • mas joko says:

      cuba tgk ch5, laporan only 16K bukan 60K pun. jauh lagi nak pegi 80K..

      0

      0
      • Tak logik lak says:

        Maybe u silap dgr sixteen vs sixty…
        Mmg ketara lah nampak more than 30k…
        So 60k is logik bg aku…

        Kita dah jd bahan gelak kt singapore..
        Tak malu ker?

        Si poyo stress sbb kebenaran tu menyakitkan kan..kan…kan…

        0

        0
  5. ehh says:

    aku tgk muka psy pn geli.lagu ntah ape2.xde keinginan lngsung nk dgr n p tgk lagu dia.

    0

    0
    • yaya says:

      Ntah…muka dia mcm cina sebijik….xmcm rupa org korea…

      0

      0
      • lolok says:

        tula muka asli orang korea. PSY tak buat plastic surgery pun.:D

        0

        0
        • Anonymous says:

          psssstttt…..psy tu basuh berak tak..? org korea basuh berak tak…?

          0

          0
        • aak says:

          yg rasa menyampah tuh,tak payah lah tengok,muka orang korea memang semula jadi mcm tuh.yg hensem2/cantik2 dah konfem2 plastic surgery (tak semua lah)

          yg kata tak suka tengok psy nih , at least dia dah buat lagu yg 1 dunia kenal . ko ada?

          #alang2 bawak psy nape tak bawak YG family esp bigbang ngan 2ne1 sekali hui

          0

          0
  6. miss mong says:

    byr juta2 hanya utk 1 lagu..baik ajak suki,winnie kok yg nyanyi

    0

    0
  7. pelangi petang says:

    are you ready for BN??———————————->> NO!!!!!!

    BOOOOOOO!!!!!!!

    0

    0
  8. me says:

    membazir je.. Duit 2 bagi dekat anak2 yatim / orang susah lg bagus.. pembaziran.. terlalu banyak sangat hiburan kat Malaysia ni..

    0

    0
  9. nanny mcphee says:

    alahai ,terkilan la sebab ni satu pembaziran.
    syok lah pembangkang ada modal nak serang pak najib.

    0

    0
  10. cikikaka says:

    buat malu je.. berita BN jemput PSY sbb nak tarik pengundi ni dah kecoh sampai ke berita luar negara. xpecaya cuba tengok berita singapore.. macam mana la pembangkang x menjerit.. buat benda bodoh terang2…

    0

    0
  11. buah ciku says:

    Psy memang ade aura dia tersendiri, tak dinafikan.
    Tapi perlu ke parti politik ni ajak dia buat persembahan pastu nak bangga2 dapat jemput Psy?
    Lagi bagus ajak artis Cina tempatan buat performance. Kasi up sikitlah artis tempatan, bangga dengan artis tempatan yang berbakat dulu baru nak bangga dengan artis luar negara.

    0

    0
  12. patik mintak ampun says:

    opah kau jahanam style!!

    0

    0
  13. jemah jematon jr says:

    Opah Ganyang Kau!

    0

    0
  14. Haliza Misboon says:

    kata sokonglah barang buatan malaysia.. produk malaysia..
    alih2.. diorg sniri sanggup panggil n byar untuk produk korea yang berjuta2 lemon mai..
    lepas ni sila promot sokonglah produk buatan korea pulak..

    0

    0
  15. sara says:

    raya aidil fitri ngan raya haji nk jemput sapa plak?

    0

    0
    • Haliza Misboon says:

      ofkos Psy lg.. pys kan “best”.. nnt dia perform tarian kuda gangnam style tp nyanyi lagu kuda kepang aduhhh kuda kepang.. sambil pakai baju melayu okeh..

      0

      0
  16. fl0werhon says:

    sangatlah membazir

    0

    0
  17. Kami says:

    Kalau jemput psy tak laung bn…aku rasa tu lg tindakan yg bijak..
    Aku hijau tidak..biru tidak…just tgk org melayu bergaduh rebut kuasa jer..
    Tp satu parti ni ke arah hiburan sgt lah…bazir duit tuh…

    0

    0
  18. cici says:

    soo embarassing..sebab org luar taw sal konflik dlmn negara…well,sume org ada opinion msg2 sal politik..but it is very important to put a boundry and limit…

    0

    0
  19. sapesape says:

    taw tk harga sebenar nk bwk masuk psy ni USD 2 juta = MYR 6,2 million! membazir! dah boleh buat rumah anak yatim, masjid2 dah. pahala pon berterusan sampai kiamat.

    0

    0
  20. mata biru says:

    Lesson of that day: Don’t ask a question that you might not like the answer to. ;)

    0

    0
  21. bbbb says:

    Kut suke dia la bodoh nk jemput saper2 pun.bkn pkai duit ko pun si pr2 sekalian

    0

    0
  22. hhhhhh says:

    Penyokong2 aljubur berulat da melalak japlg aljubur pun jemput psy

    0

    0
  23. aljuburi says:

    Duit mak bapak ko ker..da tentu cine kayaraye.x mcm melayu.harap duit kerajaan jer.muke xmalu

    0

    0
  24. Ololoah says:

    Teruklah kamu org..semua ingat prti jer bcakap…

    Ni aku tak sokong mana2 tak layak ke nak besuara..kan org kata aku parti anwar pulak…( tak baik panggil org panggilan buruk)

    Idaklah berjuta2 invest tuh..asyik kena pi buat masjid jer…masjid banyak tp pegi nya 2-3 kerat buat apa… Bagi kat anak yatim…tu sendiri mau ingat tak usah nak tunggu org / pihak atasan…kita yg bekerja ni..sedekajh RM100 sebulan kat umah2 tu pun dah bernilai…jgn asyik salahkan bn jer..

    Yer aku akui lah ni raya cina , so takkan nak wat majlis tilawah pulak…

    Tp…jgn lah tunjuk kita ni nak beli undi…not nice tau…
    Abis kaum cina kutuk …kita mlayu ni..takkan tak nampak…nung…kat luar malaysia..singapore khususnya…malu lah weh…abis org tau masalah kita..jgn kan ada yg mai malaysia campur tgn sudah…
    Jgn tutup otak kita..sbb parti..

    Aku nak parti yg ke arah keislaman jer..aku tgk now dah ramai retis bertudung…alhamdulillah…aku suka tuh….

    0

    0
  25. muslim says:

    rara saudaraku, jgn terpedaya dgn duniawi..mudah puas hati dgn kebendaan dan keselesaan.akan ditanya di akhirat kelak pemimpin bagaimana yg kita pilih..yg menggalakkan konsert tak bermaruah?ygmenghalalkan arak dan pub bersepah?yg jadi juruacara majlis konsert membazir dan terkinja?mmg pilihan ditgn kita nak pilih jalan baik ke buruk..itu sudah pasti.skrg kita bercakap ttg pembudayaan islam kerana malaysia adalah sebuah negara islam. rakyat akan tetap maju dan baik tanpa arak tanpa pub tanpa maksiat…tak kira walau apa bangsa sekalipun.syurga tempat bersuka ria.dunia sementara je.

    0

    0
    • pppp says:

      yeke? masa akhirat ada tanya siapa pemimpin yg kite pilih ke? setahu aku tanya siapa TUHAN kita and so on.. politik lebih ni..

      0

      0
      • Anonymous says:

        memg sah penyokong bn taktau hukum. sama mcm PM dia jgk. Blk muhasabah diri la wei

        0

        0
        • my boo says:

          abis tu yg x sokong PM ni kira ahli syurga ke?pasti ke korang?jgn menilai manusia bulat2..kite tak tau disebalik yg tersirat..blom tentu yg pak lebai semua tu mati msk syurga n belum tentu gak yg kaki berdisko tu tak bertaubat sebelum mati.benda mcm ni jgn terus nk meghukum. jgn sb korang berparti lain dr bn korang plak pandai2 nk menghukum org.sila muhasabah diri tu jugak.aku komen atas dasar manusia yg beragama Islam.bkn sb politik A,B or C.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kelantan pulak mcm mana…negeri paling byk maksiat

          0

          0
        • tengku minah jambu merah / biru says:

          eh kau cakap baik2 sikit eh ! jangan ikot sedap mulot aje…sape cakap penyokong BN tk tau hukum hakam jangan2 kau tk????????? bis yg party2 lain tu tau hukum hakam yg kate KO umno tu ????????? islam tk suroh cakap itu semua ! bab tu kalau tk tau ape2 jangan nk sebok cakap PM tk tau hukum hakam macm penyokong nye….yg kau tu pandai sangat !!!! ni mesti otak kau macm otak si Abby ngan si yatt yg eksen alim tu cetek pemikiran kan tol tk?????? hahahahaha apeeeeeeeee la nasib kau jadi cm ni hahahahahahaaha ciannnnnn !! idop pak najib ! idop umno !

          0

          0
      • AnNas says:

        tolong banyakkan membaca buku agama or mendengar kuliah agama, dalam youtube pun banyak, tapi berhati2 jangan terkena yang fake!

        0

        0
      • Anonymous says:

        mu nie x belajar agama…cian org melayu zaman skrang krang didikan agama…..drpd jmput psy baek jmput ust bgi didikan agama kat u all….

        0

        0
  26. Opah Imang says:

    Salam tompang tanye…
    Nak gak tau, aper paedah yang rakyat (KITA) dapat dari kedatangan PSY tu ke sini??
    cer story mory kat opah sket….

    0

    0
  27. Sridewi says:

    Malaysia PM patut panggil i.. ini tawun ular juga kan? i pandai tarian ular juga joget.. i pasti itu Abg Samy juga musti naik atas stage juga.. padiyappa!

    0

    0
  28. aku kesah ke says:

    Ready 2 psy….yes
    Ready 2 bn ….no
    That means bn 4 beautiful nara not 2 barisan…huahua

    0

    0
  29. galaxy says:

    Saya cube nk menyukai kerajaan yg memerintah sekarang..tetapi tindak tanduk yg ditunjukkan..alasan2 yg diberikan..media2 yg digunakan sgt menunjukkan ketidakbijaksanaan mereka.seolah2 rakyat semua x bijak..x mumayyiz…x dpt membezakan antara yg baij dan yg buruk…tp jk saya tinggal di kg2..di felda2…sudah tentu saya akan mengundi BN sbb hanya boleh menonton Buletin Utama Tv3 dan membaca Utusan Malaysia saja

    0

    0
    • Ariana says:

      Encik galaxy.

      kalao anda kerja kerajaan, sila hantar surat berhenti. sebb xgune anda kerja kalao anda kutuk kerajaan, bermakna rezeki awk juga kotor.

      0

      0
      • budak gangnam utusan meloya says:

        nampak sgt nko ni budak tak abih belajo ariana.asal tak sokong krjaan,suh berenti keje.alahai singkattnya akal nko ni.mcm pemimpin2 be end jgk la nko.
        bwk2 la menelaah al quran.baru nko akan tahu ke mana hala tuju yg akan be end bawak negara malaysia tercinta ni 20 thn dr skrg.hadis mana yg kata xsokong be end rezeki kotor?mai cni tunjuk kat aku!

        >susah ckp dgn budak2 gangnam.sbb akar umbinya pon gangnam,smpai cucu cicit nak bergangnam jgk.bila xde modal dah nak backup be end,di suruhnya org tulis surat berenti keje.byk sgt bace utusan meloya,gini la jdnya!
        wake up la woii..

        0

        0
      • cerdik la sikit weiii says:

        aduhh.. parah betoi bila ada manusia tak cerdik macam ko ni ariana.. sadisnya pemikiran ko..

        0

        0
      • Zasss says:

        Awak tu bagus sangat ke kata rezeki orang lain kotor sebab tak sokong kerajaan? ini negara Demokrasi lah. gi google apa makna demokrasi ! semak je .

        0

        0
  30. Ariana says:

    Salam,

    Sekadar memberi pandangan,

    1) Nak pendidikan percuma? Boleh korang tanggung cukai yang tinggi sebab nak cover balik duit korang. Yang xbayar langsung PTPTN tu? aper kes pulak.

    2) Korang amikk tak duit RM500? kalau korang amik, korang ni mmg mata duitan. Dah free bagi duit, nak bising lagi. X tolong heboh kuar kt paper, itu xckup, ini xcukup,

    3) Susah dapat kerja? kalau korang memilih sangt kerja, sampai kiamat pun korang xkn dapt, Xkisahla kalo korang mula dari bawah, at least bila korng kt atas, xder sape boleh tipu ko..

    4) Kerajaan zalim? Zalim dari segi aper? kalau dy dah x bagi Korang solat, dah haramkan puasa baru namanya zalim

    5) Ceramah Kesedaran tentang kerajaan? Biasanya meraka buat malam kan? aku pernah la lalu, satu kawasan tempat ceramah ni. pong pang pong pang cakap pasal agama, cakap pasal politik, bawk anak-anak. kalo korang pasan la kak, anak-anak mereka tu duduk depan skali ker duduk kt tmpat mat2 motor parking moto, kawasan gelap. kalo stakt nak meraba tu, senang skali, Itu kata nak cegah maksiat? smer jer datgnye maksiat tu.

    Pendek kate la kan. kalao korang jenis hentam bangsa sesama lain, Orang melayu india sume gelakk. mereka suka sebb Mereka kalo boleh nk mentadbir malaysia. Malaysia ni lengkap dari segalanya, ekonomi, kedudukanny..

    0

    0
    • cerdik la sikit weiii says:

      ko peteri amno ea ariana??? yg suke pakai tudung dgn kain warna merah tu bila kumpul ramai2 ea?? yg suka tgk berita tv3, baca utusan dgn blog papagomo ea?? ko golongan tu kan ariana kan??

      0

      0
  31. Ayam Kampung says:

    Sy berada di sana masa rumah terbuka CNY, just nak ambik port jap n makan free, 2 je. X kisah sgt ucapan najib atau sape2 yg berucap sbb sy dah tau apa nak pangkah next PRU nanti.

    Mengenai pasal YES and NO, sebagai saksi kejadian yg dduk di belakang sikit area khemah (bukan depan grandstage yg kene berdiri)..bila Najib kata “ready for BN?” kebanyakan semua yg berada di dalam khemah berkata YES, cuma ada kedengaran NO di bahagian hadapan dekat dgn grandstage. So, hanya ada bukti video kat youtube yg diambil dari hadapan yg audionya kua mangatakan NO sbb berada di kelompok hadapan sekali.

    Papepun, agak pelik dgn sikap segelintir yg mengutuk tindakan membawa PSY ke Penang. Kalau x suka, x perlu dtg ke majlis itu. Kata x suka, tp nak jugak tgk PSY dari dekat. Cuba tiba2 PM tukar mood kata sbb org kat depan sy ni kata NO, so PSY x payah perform. Mengamuk org yg menyokong kuat PR (yg kebanyakan berdiri di hadapan) x puas hati n baling limau ke stage. Just konsisten dgn pendirian anda. Sy juga mendapat maklumat dalaman yg mengatakan DAP ada gak nak jemput PSY ni, cuma PSY terima ajakan BN saja. Kalau ditentukan yg PSY terima jemputan DAP, xde yg kata yg kerajaan negeri membazir, cuma katakan yg kerajaan negeri pandi ambil hati rakyat Cina Penang and duit yg dibayar oleh penduduk Penang disalurkan kembali dengan konsert FREE kepada rakyat Penang.

    Just my 2 cent.

    0

    0
    • LOL says:

      Patut lah nama Ayam Kampung, dok kat kampung tengok buletin utama n baca Utusan Malaysia sahaja. Komen anda sangat kebelakang.”sigh”

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sy sendiri lama x tgk TV3 lg2 Buletin Utama ataupun Utusan Malaysia. Semua 2 buyers kepada BN, xde info yg betul neutral yg tidak memihak mana2.

        Pagi2 sy bukak MalaysiaKini, HarakahDaily, SinarHarian, KLPos, Pisau, Agendadaily, BeritaSemasa, AIDC, SuaraKeadilan, GelagatAnwarIbrahim, Chedet…sy baca semua media Internet. Dr situ sy lihat n perhatikan gelagat n tingkahlaku BN serta PR. Semua ada kelebihan n kekurangan. Sy decide berasaskn bukti sahih, bukan bukti cakap mulut atau pandangan peribadi sahaja.

        At least terbuktila jugak yg people like LOL suka bersangka buruk terhadap sesiapa yg tidak disukainya. Nanti sy tukar nama kepada DarthVader kata sy ni suka bunuh org pulak. Sy suka mkn AyamKampung…sbb susah nak cari.

        Papepun, jika PR menjadi kerajaan next PRU, next PM is Anwar Ibrahim. Then Karpal akan buat U-Turn bukak semua kes Anwar..so Anwar masuk jel. Next PM will be the Timbalan. So, agak2 la siapa jd next PM. Pas2 M’sia tiada yg dipertuan Agong sbb dah jd negara Republik M’sia, ibu negara M’sia yg baru ialah….S, bukan KL lagi.

        0

        0
        • Ayam Kampung says:

          Sorry, anon 9.42am ialah Ayam Kampung..terlupa setting. Statement terakhir ialah ramalan dr sesetengah pendapat pemimpin (Bukan BN atau PR). X semestinya betul/tepat, tp just keep aware on those info. TQ

          0

          0
  32. maktam says:

    Membazir!!! Seeloknya duit tu buatla tolong org2 susah ke apa ke…ni pi panggil psy pastu joget2..buang duit ja…

    0

    0
  33. ms ma says:

    blog abg nara jadi blog politik lah pulakkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  34. galaxy says:

    Cik ariana..jawapan mcm org2 dr cik laa yg menunjukkan mcm mane attitude penyokong2 kerajaan..membuat hukum sendiri..rezki kotor jika mengutuk kerajaan?bkn ke saya katakan..saya menyuarakan pendapat dan penelitian saya..tp jgn risau..saya x kerja kerajaan..saya pekerja swasta saja yg mane setiap bln gaji saya dipotong utk cukai….yg mane cukai2 tersebut x tau kemana dibelanjakan..dulu mmg saya pemegang biasiswa jpa…tp xkan awak nak katakan duit biasiswa tuh pun kotor sedangkan saya mendapatnye diatas hasil usaha kejayaan saya…x kan hanya penyokong kerajaan BN je yg boleh dpt semua tuh?

    0

    0
  35. galaxy says:

    Cik ariana..bkn ke saya ckp melalui pandangan dan penelitian saya..salahker?dan cik ariana laa salah satu contoh penyokong BN yg saya rasa krg cerdik…boleh menjatuhkan hukum rezki kotor..dr gaya penulisan cik ariana..tau laa orgnye mcm mana…dan…sory..saya x bekerja dgn kerajaan..tp saya setia membayar cukai setiap bulan..saya harap kerajaan lbh mengkaji utk menyelesaikan masalah jangka panjang …

    0

    0
    • Ariana says:

      Galaxy

      Saya minta maaflah kalau saya ader terkasar bahasa, saya cakp kalau en. kerja sektor kerajaan sahaja. Dan saya penyokong mana, jangan dinilai dari kata2 saya yang kurang cerdik. kata2 saya hanya menjawab kepada meraka yang mahukan sangt pendidikan percuma. Selidik dahulu sistem pendidikan percuma. Kalau sistem pendidikan percuma tu dilaksanakan, Pelajar yang dapt pointer 2.5 kebawah, adakah setimpal dengan pendidikan percuma itu, mana kualiti yang dihasilkan dari sistem pendidikan negara. Saya cuma menyuarakn kebayakkan permintaan mahasiswa/siswi yang mahukan pendidikan percuma tu. kalau pointer 4.0 nak laksanakn pun xpperla. sebb aper? sebb meraka yang akan memajukan negara kita masa hadapan. umor saya masa tu dah tua.

      Maaf kalau menyinggung.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Get lost lah Ariana! cakap macam bagus jer. cakap macam cikgu yang tak bertauliah. Mual aku baca!

        0

        0
      • joker says:

        Get lost lah Ariana! komen macam bagus jer. cikgu yang tak bertauliah . Mual aku baca.

        0

        0
      • otak jgn sempit sgt bole tak?? says:

        c ariana ni mmg lah cerdik sgt, kami berhak bersuara sbb kami byr cukai ko tau tak??bknnye hidup free2 kat msia ni..aku dpt 3.5 pointer tp still kena byr ptptn tau tak?? tu hanya utk degree, diploma ko dpt 4 flat pun kena bayo, apepun cik ariana daripade jmput psy ni yg sgt membazir baik pam duit byr kat psy ni cover duit ptptn .kurang2 kami yg kena byr 100% ptptn ni bole la byr kurang skit dalam 30% hutang ptptn tu ke… atleast suara kami sebagai pelapis negara di dgtr dan kami golongan belia dpt manfaat ,x rugikan bg pendidikan percuma?sbb golongan belia ni yg akan teraju negara one day nanti. kami ni malaysian psy tu org msia ka???

        0

        0
        • I have brain says:

          Hello otak sempit..ko pk ko sorg je 3.5. Aku pon sm keje company yg gah n byr tax juge. Tp aku xpenah kesah sbb adat la jd peminjam. Kalo dh tau kene byr, apesal ko amik ptptn dl? Hooray2 smpi duit abes pastu bising. Lain x, xnk byr xyah berhutang. Lg satu, ko yakin2 je govt byr psy. Xckup bijak la ko ni sbb ko xtau sape individu yg byr psy. Hahahah… 3.5 student yg not so educated.

          0

          0
        • nara reader says:

          3.5 bukan kelas pertama dalam Institusi Pengajian.
          Ia hanyalah diiktiraf Anugerah Dekan.

          Kelas pertama yang tak perlu bayar PTPTN starting from 3.67

          Cuba tanya yang dapat 3.67 ke atas, kena bayar balik x?

          0

          0
  36. Daku says:

    Dulu- Listen! Listen! Listen!
    Sekarang – No! No! No!

    0

    0
  37. musyi says:

    apalah faedah panggil Psy ni ? :O

    0

    0
  38. tira misu says:

    ikut suka korang la nak kata ….apa..pu
    bagi aku.. tidak jempun Psy lagi bagus… dari jemput…..sebap
    1.membazir duit(bagi org miskin bapat pahala)
    2.rugi masa(baca surat khabar lagi bagus)
    3.pandai2 korang la nak tambah apa2 pun

    0

    0
  39. gg says:

    Wie galaxy..ko ingt nk dukmalaysia ni free je ker..abis tu kemudahan ko dpt ank2 ko dptg sek ti ape kejadahnye..bodoh

    0

    0
  40. sapa sapa says:

    Korunk..simpan duit byk2 pasal x lama lg gst will be implemented…aku dh ingatkan yeaa…lalalala

    0

    0
  41. ELLIE says:

    salam, aku rakyat malaysia yang tek pernah pergi mengundi, tak pernah masuk campo hal politik dan cuma mendengar sipi2 cerita dari orang sekeliling, tapi kebelakangan ni, aku selalu denga pasal bn yang macam2 hal sangat tu. dengan wife dia yang mmg pada aku nampak over (tang rambut tak bole bla, tah saloon mana yang dia g buat rambut beso gitu) haha. tapi aku pelik, bila dapat br1m ni, yang dok keji tu paling laju lah. paling awal menebeng. geli hati jugak aku. rasanya baru semalam aku denga kau cacimaki ngumpat. dulu masa belaja, classmate aku, pun sama. disebabkan aku ni mmg tak berapa nak tahu sangat pasal menteri2 ni, aku selalu lah tadah telinga je. meletop2 dia marah. dah serupa dia pulak yang bertanding, tapi bila nak mintak ptptn, dia lah paling gigih isi borang. tetanya gak aku, kenapa begini? tapi tak apa lah. ikut lah mana2 pun, tapi haraplah kan. tanah melayu tetap menjadi milik melayu, kang tak pasal nama tuka jadi tanah besar china pulak kang. bukan lah racist, tapi ini kan tanah kita.

    0

    0
    • Ayam Kampung says:

      Biase la 2…sama spt kwn sy masa U, yg kuat sokong PR ni penerima JPA. Mcm2 kerajaan bg tp still konsep ‘diberi betis nak peha’ itu tetap wujud. Xda terima kasih atas segala pemberian selama ini.

      Peringatan utk diri sy serta semua org, bersyukur dgn apa yg ada dan bersikap positif dengan segala isu yg diberi/pendapat kawan2. Melalui 2 sikap ini dapat melahirkan peribadi yg lebih mulia dr org yg sibuk memaki,x puas hati, kuat komen negetif terhadap sesuatu isu. Tp still tugas kita sbg pengundi kene buat. Terpulang utk undi BN or PR, kita ada hak masing2 bergantung mcmana kedua2 parti ini mengambil hati kita.

      Bersyukur negara kita x mcm Palestin, Somalia, Syiria, India, Pakistan….bg sy..kerajaan Zalim adalah seperti kerajaan Syiria & Palestin. Negara kita still aman n makmur..cuma kita nak lebih dr apa yg kita dpt skrg, nak tip top dr semua segi. Jgn sbb x bersyukur Allah tarik nikmat yg kita ada skrg.

      0

      0
      • gei says:

        BERSYUKUR,BERSYUKUR,BERSYUKURLAH. tu ja yang korang BN boleh ajar/UGUT kat rakyat ingat kami bodoh. jangan sebab bangsa sendiri buat perangai buruk masih lagi nak backup.zaman jahiliah b4 islam mcmnila. bangga sgt dengan bangsa sendiri, bunuh org,makan duit rasuah, aniaya,penindasan, penipuan, takpelah bangsa kita kan..bersyuklurlah sudah…….Allah tak suruh kita cuma bersyukur, kalau ada maslah depan mata takkan nak cucuk mata bagi buta buat taknampak apa? otak akal tuhan bagi fikirla balik, negara tengah nak bankrupt sekarang, cubalah ubah sikit, mungkin kau org senang yang semuanya bagi kau senang. cuba kau suruh PM pandang org kat bawah. berjuta2 melayu takdak tempat tinggal,mengagur,ekonomi tak maju,tolonglah pandang dan TOLONG, bukan dengan DUIT, duit boleh habis,ada cara bijak lain lagi. buat apa bagi BR1M? lepas tu habis?ajar rakyat dari sekolah rendah dengan DUIT? takdak idea lain lagi ka? duit tu boleh guna ke lain apa? PM engkau kan pandai, takkan takda akal nak fikir caman nak buat dari habiskan duit rakyat? BERSYUKURLAH ye………

        0

        0
        • Ayam Kampung says:

          Sy sendiri pun x beberapa suka konsep kerajaan BN mengenai isu AES, Rosmah, kroni, tax kereta. Tp kalau diberi duit BR1M atau apa2 kemudahan pun nak merungut jugak tp pada masa still ambil duit RM500 2, nmpk sgt perspektif atau mind set dah sokong 100% PR walau bagus mana BN buat. Sy sendiri menghargai apa kerajaan Selangor buat utk skim air..x perlu nak merungut dr sumber mana atau kata semua 2 gula2 politik. Dah dpt 2 ckp terima kasih n Alhmadulillah, itu lebih baik sbg seorang muslim.

          Jika kita buat situasi terbalik, kerajaan PR memerintah and bg RM500 kat rakyat masia bwah RM3k, adakan anda akan merungut benda yg sama spt apa anda komen utk apa BN buat? For sure anda akan cakap kerajaan PR bagus n tolg rakyat. X perlu la hipokrit n terlampau obses dgn parti yg disokong. Bg sy PR ni kuat komen, perkara buruk komen, perkara baik komen gak. Tp yg kelakarnya xde effort/outcome yg betul2 significant utk tolg rakyat setelah memerintah negeri2 lain. Last2 kalau PR memerintah, masalah kroni tetap sama, rasuah tetap berluasa dan kos hidup pun tetap tinggi. Even kerajaan selangor pun ada kroni masing2 utk isu pasir.

          Papepun semua ada hak memangkah parti yg dia nak utk next PRU. Last time sy pangkah PAS, kali ini x jamin sy pangkah PAS atau BN. Politik (x kira M’sia, US, UKmana2 negara) sememangnya kotor…sibuk ambil hati rakyat n cakap keburukan lawan masing2, tp gaya pemerintahan tetap sama. Jangan terlampau percaya dgn semua janji2 x kira BN atau PR. Semua pandi kaki pusing. So, u all decide then….

          0

          0
        • Ayam Kampung says:

          “berjuta2 melayu takdak tempat tinggal,mengagur,ekonomi tak maju,tolonglah pandang”

          Sy x nmpk smpi berjuta xde tempat tinggal…alasan xde tmpt tinggal sbb xde duit beli rumah, tp dduk rumah sewa atau rumah parent. Still ada rumah utk diduduk. Xkan lepas SPM atau gaji kerani/despatch beli rumah RM400k? Sy sendiri pun gaji 3k..dduk rumah sewa. Bersyukur je sbb ada tempat utk berteduh. Nanti usaha lebih kuat, naik pangkat pas2 mampu beli rumah sendiri.

          Mengangur sbb masalah org melayu sendiri…malsah penyakit M (Malas). Kat sekolah / universiti pun leh nmpk org melayu jenis malas nak belajar, compare bangsa lain guna masa sebaiknya utk belajar sungguh2. Kita harapkn bantuan sana sini tp merungut nak ada kerja gaji besar. Ada nmpk org cina mangangur? kalau SPM pun boleh cari kerja kat bengkel atau jual CD cetak rompak kat pasar malam, still pandi berdikari nak cari kerja. Bila pendidikan tahap SPM je…memilih nak gaji exac, pas2 complain menganggur. Kalau org putih, kalau x pndi belajar join business jual produck mcm herbalife, insurans….kalau ada rezeki boleh kaya…tp semua benda ada usaha, bkn harap kerajaan bg kerja senang2 tahap SPM.

          Ekonomi x maju satu hal…kalau negara kita mcm India, Afrika baru boleh kata x maju. Yg sebenarnya x maju ialah mentaliti kita yg still 3rd class. Kalau kita gaji kecik kita kata M’sia x maju. Kalau maju sepatutnya gaji sy RM10k. Umur 25 tahun dah boleh bawak kete Toyota Camry dan rumah Double Story kat KL harga 500k. Kalau mcm 2, negara S’pura x majula sbb even gaji manager, tp dduk rumah apartment je sbb tanah kat S’pura x cukup, harga tanah mahal sgt.

          Itu justifikasi sy. X suka sesetangah org melayu kuat merungut sbb gaji kecik tp demand mcm2. Penyakit M kuat sgt dlm jiwa kebanyakan org Melayu. Semua negara kenakan tax utk setiap penduduk yg sepatutnya kene tax. Xkan nak kerajaan M’sia kata M’sia x perlu bayar tax langsung dr gaji, makanan atau segala perkhidmatan…baru kata kerajaan M’sia bagus.

          0

          0
      • Ayam Kampung says:

        Sorry, kerajaan Palestin yg sy maksudkan ialah Israel. harap jgn salah faham. Sbb Israel yg menguasai tanah Palestin, penduduk Palestin hidup berhujankan peluru dan bom setiap hari.

        0

        0
  42. lola says:

    haha , tak bersyukur betol rakyat malaysia yg memaki BN nie , mengungkit je tauu , nak nie nak tuhh , ckap duit kerajaan cukup lha ape laaa , macam lha korang tau segala perihal kewangan negara ,tapi dpt duit rm100 tuh smua ,sibok jugak beratur terhegeh2 ,dasar talam dua muka, bersyukur lha dngan ape yang ada . bile bukan BN yang memerintah , MELAYU lagi akan musnah termasuk la ISLAM . belum pape dah bagi rakyat malaysia jadi ISLAM liberal , buta ke apee korang nie ?? buta dngan duit atau pemikiran cetek ?

    0

    0
  43. AJOIY says:

    Pak jib ngan mak jemah makan isi..kite makan tulang je udah yer..bersyukur jele…

    0

    0
    • Ayam Kampung says:

      Jgn risau, Anwar n Pemimpin2 lain dlm PR pun mkn isi gak…kita mkn tulang je.

      Kalau ada pemimpin mcm Presiden Uruguay (Pemimpin termiskin dunia) atau Iran (Mahmoud Ahmadinejad), lama sy dah undi pemimpin 2. Typical pemimpin Malaysia mesti lebih kaya dr penduduk. Semua pemimpin sama je gaya pemerintahan…cuma membezakan ialah polisi yg akan diterapkan bila jd pemerintah kelak.

      Kalau pelajaran x tinggi, xde gaya pekerja cemerlang and just nak makan gaji buta je…x perlu nak merungut gaji kecik. Gaji besar berdasarkan usaha keras dilakukan semenjak sekolah, universiti dan cara dia bekerja utk syarikat…bkn lepas SPM nak ada org baji kerje bulan2 RM10k. Jgn asyik meminta tanpa usaha..even sebagai rakyat. Even kata duit kerajaan dtg dr tax bayar bulan2/setiap tahun, tp yg merungut ialah org yg gaji kecil yg x perlu byr/byr sikit sgt tax kpd kerajaan. Tp meminta mcm nak gunung emas.

      0

      0
  44. mizz says:

    ok baru faham…sambil menyelam minum air…kita semua ni sbnryer tak ubah spt boneka dalam permainan yg dicipta..politik dah jadi cacamarba akibat dari tindakan mereka yg gagal melaksanakan tanggungjawab dengan adil..tgklah semua tunjuk hebat bersuara menegakkan pandangan msg2 dari apa yg berlaku skrg…tak pasti adakah ia dari hati yg luhur dan ikhlas atau seperti kerbau dicucuk hidung…dan sure koorg akan pertikaikan pandangan aku it’s ok…hak bersuara tu ada pada semua kan tapi gunakanlah dgn cara yg betul…jgn jadi batu api sbb mgkn tindakan kita lebih menyukarkan keadaan… saya cuma cintakan keamanan…

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Mega Ultimate yang bayar katanya…tapi dalam page FB Mega Ultimate takde pun update pasal Psy nie…siap kata anjuran BN…hmmm…pepandai kome lah akal telah diberi untuk berfikir…fikirlah sewajarnya……adakah anda seorang yang “menjunjung akal” atau anda seorang “menjunjung agama”..

    0

    0
    • Ayam Kampung says:

      Terpulang pandangan masing2…kalau isu PSY, rasuah BN, Rosmah, royalti, kereta mahal menyebabkan anda undi PR, go on.

      Kalau anda diluar sana rasa sbb isu kalimah Allah, isu Anwar, isu DAP, isu kemelut dalaman PKR, isu janji x ditepati menyebabkn anda undi BN, go on.

      Kalau dah die-hard PR, apa BN buat mesti bangkang. Sama jugak kalau utk die-hard BN, Just pastikan anda undi time PRU..2 je. Jgn bangkang sana sini tp x undi..buang air liur je.

      Cite pasal politik xkan habis smpi kiamat. Semua patri ada kebaikan n kelemahan. Parti mana yg pandi tarik perhatian kita, itu kita undi. So..x perlu bising2 sgt. PRU pun nak dekat bulan March. Hopefully bila hbis PRU ni slow2 cikit cite pasal politik, kerje lebih sikit.

      0

      0
  46. C chantek says:

    Bodoh la uollss ni ko ingat betul sangat ke psy ni di bayar 2juta tu? Suma politik la weyy…ingat gomen nak invest 2juta ke untuk benda bodoh ni…uoolss uoolsss yg berpolitik ni suma pentingkan diri sendiri..suma bajet betul..nak memperjuangkan negara konon…suma terlibat dalam politik ni sama jew sebenarnya berjuang untuk diri sendiri untuk duit…poooraaahhhh!! rimas aku ..

    0

    0
  47. cerdik la sikit weiii says:

    yang aku tahu aku tanak PM sekarang memerintah sampai bila2!!!!

    0

    0
  48. Anonymous says:

    dan yg aku tahu jgk aku x nak cina memerintah sampai bila2..

    0

    0