Written by AbangNara | February 3rd, 2013

Walaupun tahun ini ialah tahun ular mengikut kalendar Cina, kerajaan Barisan Nasional telah menjemput Psy untuk membuat tarian kuda “Gangnam Style“nya bersempena sambutan Tahun Baru Cina 2013.

psy in malaysia

Menurut laporan The Star, Psy telah ditempah pada 11 Februari untuk membuat persembahan di hadapan lebih 60,000 tetamu termasuk Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak. Rumah terbuka yang akan dimeriahkan oleh kehadiran Psy ini akan dijalankan di Han Chiang High School, Pulau Pinang.

psy in malaysia

Nampaknya sambutan Tahun Baru Cina 2013 di Pulau Pinang pasti meriah tahap tertinggi. Terasa macam nak ajak wife pergi bercuti di Penang dan sekaligus ber”Gangnam Style” bersama-sama Psy pada hari tersebut. Confirm meletup punya kan?

P.S: Pelajar sekolah tinggi bantu kucing lumpuh bergerak

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

230 responses to Psy Bakal Ber”Gangnam Style” Di Rumah Terbuka Anjuran Barisan Nasional

  1. Mira says:

    Daripada korunk layan lembu-lembu UMNO ni berhibur, baik dengar ceramah Dsatuk Seri Anwar.. Jom seratai kami! LAWAN TETAP LAWAN!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      jemput psy bukan pkai seringgit dua. mau berjuta-juta ni. fikir-fikirkan.

      0

      0
      • missa says:

        wowww….

        0

        0
        • Juliana Banoss says:

          mahal kot mau jota2 bayar psy nih….

          kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html

          0

          0
        • i'm not a monster says:

          nara ni saje nak bikin panas…dia pergi tambah ajuran barisan nasional kt blkg tjuk, klau tulis rumah terbuka CNY saje x boleh ker?

          ikut suka dia lah nk jemput PSY ker sape…jgn nak politik kan benda ni pulak, rumah terbuka ni kan utk eratkan silaturahim sesama kaum, klau dia panggil PSY mungkin ramai lg org bangsa lain dtg…lagi lah meriah, nama pun open house kan

          0

          0
        • Anonymous says:

          apesal yg bodoh sgt main politik kt sini, kalau tak sokong pembangkang, tak semstinya sokong BN, pelik kenapa tiba2 main politik pulak kt sini

          0

          0
        • kirana says:

          yg buat kecoh kat sini penyokong PKR, DAP, PAS…perlu ingat kat Malaysia ada pelbagai kaum bukan org melayu jer…nama pun rumah terbuka tahun baharu cina….ke tak pernah pergi rumah terbuka yg kecoh sgt tu

          0

          0
        • Anonymous says:

          woi nara ngok nget tolong delete video anwar tu boleh tak….nak muntah den tgk, hari ni tiba2 buat psal politik ni kenapa…bosan lah

          perlu ingat org cina kaya2…yg anjur ni MCA, kita org melayu jer yg asyik gaduh psal politik, org bangsa lain mana ada

          ko mana tahu dia guna duit rakyat, kalau pembangkang buat majlis plak guna duit sape…???? tolong jawab

          0

          0
        • Juliana Banoss says:

          tapi Pulau Pinang kan negeri DAP hmmm whatever lah… orang cina nih banyak duit, dorang boleh sapa jer dorang suka, orang melayu nan hadooo cakap politik jah lebih, berpolitik di beautifulnara plak tuh…. dorang cina walau parti lain2 tapi dorang tetap bersatu, bukan macam orang melayu, politik jah gaduh….

          kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html

          0

          0
        • Anonymous says:

          tak ada duit nak makan salahkan BN, ckp guna duit rakyat lah apa lah, kau malas keje salahkan kerajaan, bila mintak bantuan kerajaan lmbt kasi, salahkan kerajaan, mcm mana org melayu nak maju

          kebanyakkan yg mintak bantuan kerajaan lmbt kasi tu negeri kelantan, knapa x mintak dgn jer dgn PAS, yg mintak dgn kerajaan pusat tu kenapa, dah tahu dah negeri kau PAS yg take over

          0

          0
        • mak jemah says:

          GUYS LISTEN

          ko nmpk jer yg anjur ni BN tp mana tahu ada sponser dr taukei cina, aku tahu sebab dulu aku skolah cina…masa buat event ada mintak dr MCA, lepas tu ada jugak taukei cina bisness sponser, sponser bukan skit2 byk oooo…org cina tolong bangsa dorang bukan mcm malay…psal politik gaduh, dengki..kalau blh org berjaya pun nak dijatuhkan…sebab tu tak maju2

          0

          0
        • sone says:

          lawak btoi lah..campur aduk politik pulak kt sini….hanya org yg obses dgn politik jer campur adukkan rumah terbuka dgn politik ni

          kalau psy dtg malaysia ada effect life korang ker, kalau x suka jgn pergi, senang jer…yg jadi isu sgt kenapa

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          betulkan kak cham, kalau kak cham salah… kalu betul dia dtg malaysia. maknanya Malaysia adalah negara Asean pertama yg dia dtg ke?

          0

          0
        • nur says:

          ni aku nk ckp sikit ler.. sapa yg jemput si PSY ni mmg agak kurang cerdik la.. tak kira la yg jempun ni BN or PR tp mmg sgt tak rasional..
          bknnye murah nak kena byr kt si PSY ni..mahu juta2.. klau dia FOC ok la kn..
          tak de faedah pun bawa dia masuk sini.. ak menyumbang pada ekonomi, tak memberi faedah kpd rakyat pun.. org kata klau dia ni tak dtg kira tak de sapa yg boleh mati kebulur.. klau nak tgk sgt dia menari tgk je kat youtube.

          dr byr juta2 kat dia baik jemput penari zapin or kuda kepang.. klau yg kebudayaan malaysia nak dpt payment 1k pun ssh..

          zed zaidi sila bersuara.. ini membabitkan pengaliran wang negara yg byk.

          0

          0
        • harry styles says:

          cik kak ni tahun baru cina ape hal pulak nk jemput zapin, kuda kepang…rasenya ada tarian singa, gendang besar nanti….ni lah org melayu sibuk sgt hal org cina……dorunk jemput psy tu sampingan jer tu…zaryn bukan peminat psy tapi ada ramai kawan cina…dorunk memang minat sgt psy ni…kalu blh nak jumpa psy dpan mata…tu kata kawan sy yg berbangsa cina, memang kata kita x mati pun kalu tak jemput psy tapi kata bangsa lain tak

          tolong lah MALAYSIA BUKAN MELAYU JER ADA…nak martabatkan budaya melayu pun biar lah kena tempat, ni sambutan tahun baru cina…biar lah dorunk persembahkan kebudayaan dorang pulak, org melayu ni tolong luaskan pemikiran anda yg MALAYSIA DIHUNI OELH PELBAGAI BANGSA

          0

          0
        • amy says:

          korang tak pernah pergi rumah terbuka cina ker…? nanti akan ada tarian singa, tarian kipas, gendang besar, bagi angpau, menyanyi2…semua tu khas utk org cina…yg sibuk masuk zapin, kuda kepang apa cer…? ni kan perayaan dorang. biar lah dorang..mcm kita hari raya ada ker org cina sibuk2 mari main tarian singa…??? tak ada kan

          0

          0
        • Anonymous says:

          org melayu memang suka sakit hati dgn org bila sesuatu yg dia nk tak tercapai, rela menjatuhkan org lain padahal sesama melayu tu, ingat apa yg kita buat dicatat…tak payah obses sgt dgn politik…kita kutuk buat perkara jahat semua tu berdosa dan akan ditayang di akhirat kelak, nak ker kau cari org yg ko kutuk tu mintak maaf kat akhirat, sekadar nasihat

          0

          0
        • xoxo says:

          korang nak marahkan UMNO kan tp yg buat ni MCA, dah lah kutuk2 nanti kalau gi haji mulut akan kena strok, tangan jd lumpuh (kisah benar) sebab dia suka kutuk2, mengata, tangan buat jahat, korang tak takut ke, kalau dok suka pun nasihat atau ignore jer tu lebih afdal, sekadar nasihat

          0

          0
        • mak melah says:

          dah terang terang BN yang anjurkan. tak nampak ke nak meraih undi. memang negara kita ni berbilang kaum. kot ye pun panggil artis dalam negara tak boleh ke? punya banyak artis dalam malaysia. sah sah la membazir sampai 2 juta. buta hati betol engkorang ni. sedarlah, jangan asik kene sogok dgn duit je

          0

          0
        • Anonymous says:

          tak abis lagi, sudah2 lah…kita hidup selesa pun kira bersyukur dh, byk lagi negara yg tak bernasib baik, org cina tu berniaga…untung besar..2 juta apalah sgt kn bg mereka org cina, kita org melayu sibuk2 tak abis politik, pergi cari duit byk tak nak

          0

          0
        • jang nara my love patzi says:

          kt fb bukan main seronok PSY nak dtg…masuk blog ni jd seram, blog artis ke blog politik ni
          alang2 ajak PSY….kenapa tak bawa skali YG FAMILY mari, mesti anti BN mengamuk baca komen ni hahahhahah, politik sungguh membosankan..kbye…chawww

          0

          0
        • jang nara my love patzi says:

          aik ingatkan komen kita dh kena baham dgn anti BN…rupa2nya tak…syukur like dah 11

          0

          0
      • antibodi says:

        mmg kej. BN y jemput..kenape nk bakcup lg….
        klo kaum cina y jemput ak xksh…tp bile BN..otomatik ini big MAMA punye admire la ni…

        drpd menjmput psy ni..baik buka jamuan terbuka….kite byk bdaya kn..tonjolkn bdaye mlalui psmbhn,,,yg islam cara islam…
        itu lebih merapatkan silaturrahim…bkn care hiburan berlebihan mcm ni…

        0

        0
        • amoi says:

          haiya kt malaysia ini bukan sahaja ada org melayu, inikan rumah terbuka tahun baru cina, kalau kamu orang melayu tidak suka tak payah datang lorh, org cina banyak yang suka psy, tak apa psy dtg malaysia, nanti peminat psy dari luar pun mesti ada datang sama, kita juga yg untung

          0

          0
        • Anonymous says:

          antibodi…kau ckp mcm ni kat org cina confirm kena bash teruk….org cina memang suka psy, kebanyakkan parodi kt youtube org cina yg buat…kau kena ingat majlis ni utk org cina…kita yg melayu sibuk2 pulak kenapa, kalau BN yg anjur kenapa, utk org cina kan…yg melayu pulak lebih tu kenapa, hish x paham kita

          0

          0
        • melaka boy says:

          antibodi aku ingat lg ko, dlu ko gaduh dgn org psal kelantan kan, skrg aku tahu kenapa ko sebelah pembangkang sebab kelantan PAS kan, nak backcup parti sendiri leteewww

          0

          0
        • Anonymous says:

          bang jib ajak debat macam obama presiden amerika buat tak berani pengecut… yg dia berani bayar psy datang malaysia buat persembahan taun baru cina.. hahaha psy tu cina ka? najib kompius ka

          0

          0
        • Anonymous says:

          haiyaaaa.. itu BN haa gabungan UMNO, MCA N MIC.. MCA kan chinesee.. yg lu nak bising ape pasai?? mesti lu marah lu nak ckp UMNO kan.. ini sambutan raya cina x kan nak jemput nasyid lohh.. antibodi ni kalo itu DAP yg anjurkan mesti dye tarak bising2 mcm ni owhhh…

          0

          0
        • hidupmelayu says:

          bingai la ko ni antibodi..ni perayaan cine..cine..cine..yg support lebih pon org2 cina la…kt penang tu kn ramai cine…80% kt msia ni pon ramai businessman yg kaye raye sume tu cine..ko xphm2? kalo ko nk tahu cine mmg saling sokong menyokong n bantu kaum dia..bukan jenis nak jatuhkan sesame sendiri mcm melayu! perkara ni da lama aku perhatikan..melayu yg bingai mcm ko je jenis xtahu besyukur anti kerajaan konon..ko tggu la 5tahun akan dtg kalo DAP naik…sume org2 cina je yg kuasai..time tu org2 melayu dok sibok la nk mengelabah..time ni sume semangat nak jatuhkan kerajaan (sebab benci ngan najib&isteri) org melayu kita ni kn mmg PANDAI & BAIK HATI SGT nk sgt jd cacai DAP xlame lg..huh!

          0

          0
        • ingat mati says:

          sudah lah, mati nanti tak tanya pun kau menang berdebat ke tak, dia tgk amal ibadat ko, insaf lah kawan2…sedih tgk kita jatuhkan sesama melayu, kalau betul kerajaan makan duit rakyat nanti akan terima balasan, kita x berhak nk hukum org kalau x tgk dpan mata

          0

          0
        • antibodi says:

          haiyaa….sttment ake kene bg jelas lg ni..MAAF DIPINTA ..ak mengaku kesilapan mengatur ayat mnybbkn salah fhm pd sttment di atas..xda niat mngutuk kaum pn.,,,
          aku kutuk kroni BIG MAMA …

          melaka boy..: nenek aku cina…tp cina y sudah convert lamela…dia asalnye kelantan..aku stay terengganu…
          memang aku org PAS…so what?? aku bangga dgn PAS…
          masing2 ad pendirian kn…pndirian aku dgn parti PAS..ak rase rase ak xbgaduh pn ngn ko,,,cume bkongsi pendpt sb ko kutuk negeri aku kn..sape xmrh..

          0

          0
        • melaka boy says:

          antibodi…aku tak kutuk pun negeri kau, aku cuma ternampak ko gaduh dgn org lain sebab kelantan hari tu…nama kau pulak antibodi, senang lah nk ingat

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yuki,
          mn ada aku salahkan kerajaan wei.. kan aku kata syukur… syukur la ada kerajaan 1 malaysia….klau tak de kerajaan 1malaysia ni tak mampu la org miskin mcm aku ni nak tgk psy tu kan…
          syukur wei..walaupun aku miskin aku tak salah kan kerajaan.. aku syukur wei sbb ada jugak dlm malaysia ni melayu yg kaya raya boleh beli cincin juta2.. aku bangga ada melayu yg mampu mcm tu… syukur tak terhingga kpd kerajaan 1 malaysia… klau tak de krajaan BN tak tahu le cmne hidup aku yg miskin ni…. syukur wei jamban rumah aku tak pernah rosak sbb aku miskin tak yah pakai jamban korek lubang belakang rumah je…
          aku syukur wei…

          0

          0
      • shahmie says:

        Bolehla tengok Najib n Rosmah bergangnam puas- puas.Anggota kabinet lain jadi backup dancer

        0

        0
        • Anonymous says:

          ewwww harap2 ada siaran lansung kt semua tv time Najib n Rosmah bergangnam style….mesti ramai yg muntah hijau!

          0

          0
        • Anonymous says:

          pencacai PR ni lagi dasyat mulut diorang siot.memaki hamun ,menghina orang,mengutuk tak berpikir langsung berdosa pada orang.macam ni ke nak jadi ahli syurga.

          0

          0
        • Anonymous says:

          wei jom bersyukur ramai2 wei.. psy dtg malaysia.. syukur wei syukur..
          jom syukur kat kerajaan 1Malaysia..

          syukur jgn tak syukur wei.. syukur byk2.. syukur wlaupun rakyat ramai miskin tp negara mampu byr artis luar berjuta2.. syukur wei mn nka cari kerajaan mcm ni.. syukur… psy Hidup melayu, ketuanan melayu.. syukur la wei.. takkan melayu hilang di dunia,, tgk gangnam style sambil laungkan ketuanan melayu… syukur2

          0

          0
        • yuki says:

          kpd anon 10:29
          ko miskin…ko salahkan kerajaan..dah ko sendiri malas nk improve life ko…smpai bila2 pun miskin kalau nk harapkn bantuan org, ibarat jamban rumah ko rosak..ko salahkan kerajaan…padahal ko yg guna hari2..tak ke bodoh tu, kalau org miskin ada jer kerajaan bagi bantuan atap, rumah…jiran aku kerajaan bantu…rumah dia skrg dah mcm banglo besar… senang lenang

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yuki,
          mn ada aku salahkan kerajaan wei.. kan aku kata syukur… syukur la ada kerajaan 1 malaysia….klau tak de kerajaan 1malaysia ni tak mampu la org miskin mcm aku ni nak tgk psy tu kan…
          syukur wei..walaupun aku miskin aku tak salah kan kerajaan.. aku syukur wei sbb ada jugak dlm malaysia ni melayu yg kaya raya boleh beli cincin juta2.. aku bangga ada melayu yg mampu mcm tu… syukur tak terhingga kpd kerajaan 1 malaysia… klau tak de krajaan BN tak tahu le cmne hidup aku yg miskin ni…. syukur wei jamban rumah aku tak pernah rosak sbb aku miskin tak yah pakai jamban korek lubang belakang rumah je…
          aku syukur wei

          0

          0
      • Anonymous says:

        matila mo bayar income tax thn ni~ xbawa faedah langsung, sungguh merugikan n xde wawasan

        0

        0
        • kuih baulu says:

          brapa ye kena bayar income tax setiap tahun…? sy tak keje lg sy tak tahu

          0

          0
        • kuih baulu says:

          kenapa pulak pergi dislike komen sy…sy cuma bertanya..tak kan sakit hati kot. sy cuma nak tahu ajer…kalau tak boleh tahu tak pe lah

          0

          0
        • Anonymous says:

          byr dlm RM3k setahun.. ko yg tak keje pun tiap kali beli brg2 ko byr tax. secara langsung atau tak langsung. company aku setiap kali dpt projek pun potong cukai.

          0

          0
        • ally says:

          whamboiii mira…
          lembu kuda anjing semua ada ye…
          biasalah uols…
          mira itu seekor babi, sebab tu dia bercakap seperti berotakkan binatang…

          *sedap tak mira bila org binatangkan ko???? amacam???

          0

          0
      • dedaun says:

        kutuk2 nnti PSY dtg msia terkinja2 nak tengok jugak…. macam aku xtau je..

        0

        0
    • hyde says:

      ini semua… PPPOOOYYYOOOOO!!!!!!!!!!!!

      0

      0
      • Juliana Banoss says:

        abang nara ni kan orang kelantan harus sokong pembangkang kot, tapi abang nara, neelofa sokong BN, jadi abang nara kna sokong BN gak, kan abang nara peminat neelofa…. kuikuikui….

        kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html

        0

        0
    • hanna says:

      peh berapa byr beliau tu? tolong jgn membazir. T_T

      0

      0
    • aku keliru says:

      aku tersangatlah keliru dgn abang nara… kenapa beliau tak delete komen2 berbaur politik yang dipostkan si mira ni? yang paling pelik:
      1. Kenapa tak pasal2 hari ni si Nara sebut pasal Barisan Nasional hari neh? sebelum ni tak pernah pon
      2. Kenapa komen si mira dapat yang first? seperti mira dan nara kenal antara mereka. Takkan dia boleh dapat 1st komen dalam posting politik buat julung kalinya di Beautifulnara?
      3. Kenapa hanya mira shj yang boleh post video? mcm mana dia buat ehh?

      tersangat lah hairan… Nara owh nara.. kau ni rupanya penyokong juburi kah?

      0

      0
      • misterius says:

        laa.. dah dia komen 1st, keluarlah komen dia mula2.. tak tau ker, bleh post video dengan copy paste code yg ada kat u tube tuh..

        bleh x jgn paranoid sgt..

        0

        0
        • Anonymous says:

          kan kelmarin ada supporter lubang jamban gay anwar psot video, mungkin nara ngok nget baca…sebab tu buat topik ni hari ni…nak suruh laku blog dia

          0

          0
        • lalalala says:

          betul. aku pun tertanya2.sbb si mira dah bayk kali post video si bontot nie! knp nara tak pernah delete. knp alih2 hari ni nara post pasal bn dia dpt 1st? adakah mira dan nara org yang sama>
          -just curious

          0

          0
        • Juliana Banoss says:

          kalau nak pos video, nara kna approve kan dulu, so maknanya mmg dia approve la video aljuburi tu, nampak sangat nara ni saja nak wujudkan baur politik dalam page dia nih….

          kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html

          0

          0
      • Hairan says:

        Tersangatlah paranoid dia ni. Memang supporter bn ni kan.

        0

        0
      • Ish3 says:

        Hairan aku tgk org yg tak tahu menahu nak buat pandai… Cakap tak pernah selidik fakta…kesian.. Korang ni kalau ye pun tak suka membaa, tak suka mencari pengetahuan, kurang2 bahasa tu biar lah berjaga sikit… Sedap2 bagi nama jub****, gay, peliwat n mcm2 nama buruk bunyinya… Korang sedar tak apa korang buat? Apa yg korang tau tentang dia peliwat ke x? Koeang pernah fikir ke cmna hukumnya smua? Mcamana kalau dia tak bersalah, tp korang dah bagi nama peliwat, jub*** bagai tu? Mampu ke korang nak gi minta maaf dgn dia nanti di Padang Mahsyar?

        0

        0
        • Anonymous says:

          abestu yg org2 tertinggi PAS panggil org2 tertinggi BN ni KAPIR boleh la plak kan…

          0

          0
        • nara reader says:

          Tapi..setahu aku, yang reka perkataan al-Juburi ni dari PAS jugak..kalo tak caya, pegi baca sejarah Anwar dulu..masa tu AI dalam UMNO lagi..kalo tak caya la..
          Sekarang PAS pulak setia dengan AI..

          0

          0
    • kak timah says:

      suka hati lah nak gangnam ke gangbang hado aku kesah

      0

      0
      • mecha says:

        orang yang tak kisah sebab dia tak sedar yang duit tu adalah dari tax payer. kalau duit BN, dia punya pasal lah.

        0

        0
        • Anonymous says:

          ada bukti…? mana tahu tu memang duit mereka, org cina kaya2…ko kena ingat yg anjur ni MCA, aku ada ramai kawan cina, sorang2 memang kaya…nak2 bila time chinese new year…byk lah dorang kuar duit…bukan skit2…berjuta kot, tak heran lah dorang jemput psy…kena ingat yg buat ni MCA

          0

          0
        • mecha says:

          bang, sila baca tajuk betul betul sebelum komen. anjuran BN(UMNO, MCA, GERAKAN, PPP, MIC).

          dan sila baca betul betul, saya cakap kalau guna duit BN takpe. asal jangan guna duit rakyat.

          btw wishing this joget kuda event syaria compliant by JAKIM.

          0

          0
        • sara says:

          orang melayu je bodo sibuk politik. bangsa lain tak da pulak gaduh2 hal politik, bukan yg anjur ni MCA ker..? memang lah bawah BN tp MCA pun ada aktiviti dia sendiri kan

          oh buat kat pulau pinang, bukan DAP ker yg perintah pulau pinang

          0

          0
        • kaiiiii says:

          mecha…kalo pembangkang buat event ambik duit dr mana erh…?? mana pembangkang dpt duit byk2 utk buat event yg besar….?? blh tolong jawab

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko memang bangang… pernah ka pembangkag buat event besar-besar? boleh bagi contoh?

          0

          0
    • lala says:

      bosan la dgn mangkuk nie.. dr ari 2 post pasal politik.. nara nie x buat ape2 tindakan ke…… nie blog gosip bkn POLITIK lah.. boring la nk msuk beautiful nara cm nie..

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul tu…bosan lah politik…hanya org tua2 jer yg suka bahas psal poitik ni

        0

        0
        • prihatin says:

          Aku mmg taunsgt org yg pemikiran jnis camni.. Pada pandangan korang politik ni xda kena.mngena dgn hidup koran..buang masa..boring..hal orang tua… Malangnya pemikiran korang salah… Mahu tak mahu, suka tak suka, umur dah meningkat remaja pun dah perlu faham kepentiangan politik. Jangan ingat politik ni saja2 suka2 ja wujud. Segala2 tentang pentadbiran negara bergantung pd politik dan pentadbiran negara mempengaruhi semua yg duduk negara ni..korang ni cakap bersepai sayangkan Malaysia, konon sygkan keamanan Malaysia ni…tapi hal politik pun taknak buka mata hati langsung. Sayang Malaysia apanya? Sayang Malaysia dgn bergoyang kaki, ‘bersyukur’ katanya… Peliklah korang ni…

          0

          0
    • altantuya says:

      abg jib i pon nak bergangnam jugak

      0

      0
    • Sarra says:

      Rindu nak baca komen pakcik Seliton. Dia pandai komen kalau tajuk politik ni. Merajuk lagi ke pakcik?

      0

      0
    • Anonymous says:

      hello kawan. guna duit rakyat kepala otak. duit petroleum lah.
      petroleum persekutuan punya so sukati BN la nak guna buat ape pun
      kan nak entertain rakyat jugak
      BN jemput ke tak jemput ke,
      hari-hari kita kena pegi kerja cari duit jugak kan
      ke nak harap kerajaaan jugak bagi anak bini makan. (oh ya BRIM)
      conclusionnya, just enjoy the show.

      0

      0
      • Anonymous says:

        habis dr bg si psy tu makan baik bg anak bini rakyat sendiri makan..
        dgn harga byran si psy tu byk beras yg boleh di beri utk family miskin, tu anak2 yatim tu, boleh di belikan baju, brp byk lopak lubang kat jln malaysia ni boleh repair.

        0

        0
    • Anonymous says:

      orang kaya sekali mkn lunch dgn family RM500.
      Orang miskin skali dpt RM500 suruh syukur sampai mati…

      0

      0
  2. hoi says:

    errrrrrrrrrrrr…okayyyyy.byk duit kerajaan jemput2 bagai.

    0

    0
    • mimi says:

      duit kerajaan tu adalah duit rakyat…~ :-(

      0

      0
      • Anonymous says:

        duit rakyat duit rakyat duit rakyat. itu je modal berbalah. hadoiiii tolongla..

        0

        0
        • Anonymous says:

          ini dia kerajaan barisan nasional …anda pernah tahu kereta chery QQ kereta selekeh china hanya berharga rm 10k di langkawi tapi tahu tak anda berapa harga kereta tersebut si semenanjung malaysia? rm43k kalau tak tahu! benda macam ini adil ka untuk rakyat ! nak kenakan tax boleh tapi biar la berpatutan skit! ini kenakan tax menggila! last2 guna duit tax tu untuk panggil psy! gila bangang ! barisan nasional memang patu tamasuk kubur!

          0

          0
        • cerdik la sikit weiii says:

          jgn tgk berita tv je der…

          0

          0
      • Anonymous says:

        salah tu duit rakyat adalah duit kerajaan barisan nasional!

        0

        0
      • Fisha Sindha says:

        Jemput PSY ke PENANG utk memenangi hati orang2 Penang utk sokong MCA blek ? Puiii ,

        0

        0
    • Anonymous says:

      kerajaan sekarang bawah najib memang kaya ada hutang 500 biliion hasil kebijaksanaan najib memerintah

      0

      0
      • Ckp2 je says:

        BRIM RM500 sorg x (bpe juta org) = ? (Sume rakyat msia pon mohon wlupon die ahli pembgkang seumur hidop.. Dh org nk bg kn? (Alasan biasa dgr)..

        Bantuan2 lain (atau dlm erti kata lain subsidi) utk rakyat msia mmg byk klo nk compared ngn negara lain.. So plz jgn kecoh klo negara berhutang sb utk korg jugak yg dpt kesenangan

        0

        0
        • mecha says:

          sorry for off topic.

          please grow up bitch. tak kisah hutang negara? what a bad rakyat la kamu ni. tak peduli hal negara. nak jadi bangkrup macam greece n argentina? nak problem macam portugal? alahai…

          0

          0
        • Anonymous says:

          bangang betul ko ni … sorang lagi otak ada dkt buah dada… org ramai bayar tax! kerajaan diamanahkan oleh rakyat untuk menguruskan duit tax tersebut secara bijaksana bukannya untuk tabur sana sini buat taik! kesenangan apa yg rakyat dpt setakat 500 ringgit tu? jalan raya tetap teruk pembangunan takda sistem pangankutan awam macam taik! kesenangan apa? nak beli kereta pun kena tax sampai 300% kesenangan untuk rakyat apa tu? ko tahu tak kereta selekeh jenama china chery QQ.. ko tahu berapa harga kereta tu di langkawi? rm10k… tapi ko tahu berapa harganya di semenanjung malaysia ? rm43k… hebat kan BN ..so kalau tak tahu banyak membaca jgn jadi bangang

          0

          0
        • otak ko mana? says:

          bangang betul ko ni … sorang lagi otak ada dkt buah dada… org ramai bayar tax! kerajaan diamanahkan oleh rakyat untuk menguruskan duit tax tersebut secara bijaksana bukannya untuk tabur sana sini buat taik! kesenangan apa yg rakyat dpt setakat 500 ringgit tu? jalan raya tetap teruk pembangunan takda sistem pangankutan awam macam taik! kesenangan apa? nak beli kereta pun kena tax sampai 300% kesenangan untuk rakyat apa tu? ko tahu tak kereta selekeh jenama china chery QQ.. ko tahu berapa harga kereta tu di langkawi? rm10k… tapi ko tahu berapa harganya di semenanjung malaysia ? rm43k… hebat kan BN ..so kalau tak tahu banyak membaca jgn jadi bangang

          0

          0
        • Anonymous says:

          bangang betul ko ni… org ramai bayar tax & kerajaan diamanahkan oleh rakyat untuk menguruskan duit tax tersebut secara bijaksana bukannya untuk tabur sana sini ikut suka buat taik! kesenangan apa yg rakyat dpt setakat 500 ringgit tu? jalan raya tetap teruk pembangunan takda sistem pangankutan awam macam taik! kesenangan apa? nak beli kereta pun kena tax sampai 300% kesenangan untuk rakyat apa tu? ko tahu tak kereta selekeh jenama china chery QQ.. ko tahu berapa harga kereta tu di langkawi? rm10k… tapi ko tahu berapa harganya di semenanjung malaysia ?rm43k… hebat kan BN .so .kalau tak tahu banyak membaca jgn jadi bangang

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalau hutang 500 biliion untuk buat pembangunan ,tambah baik sistem jalan raya pengangkutan awam tak apa la jugak ..ini tak hutang untuk tabur duit sana sini ikut suka hati ! kesenangan sementara lepas makan kuar taik.. hidup tetap macam tu jugak

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko ni sokong bn tapi apa yg bn dah berlanja pun tak tau? kos yg najib kuarkan untuk brim = 3 billion …. 3 billion tu kalau ko tak tahu dah boleh buat lagi satu jambatan pulau pinang

          0

          0
        • riri says:

          anon 7:40 ckp jgn ikut sedap mulut, hutang sebab cost nak bangunkan kawsn bandar, luar bandar, baucer, bantuan skolah…bukan sorang..berjuta rakyat malaysia yg mintak bantuan…kau tak nmpk ke kawasan ko membangun…ke ko duduk dlm gua

          0

          0
        • Anonymous says:

          BRIM tu utk rakyat…lagi elok BRIM dr buat jambatan pulau pinang, kan DAP take over pulau pinang, mintak dgn DAP lah nk jambatan baru

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku bukan suruh buat satu lagi jambatan pulau pinang tapi aku bandingkan kos tabur duit brim dgn kos nak sebuah jambatan supaya nak bagi org2 jenis yg otak ada dkt buah dada nampak berapa banyak duit yg dibazirkan najib untuk hasilkan taik…

          0

          0
        • kiki says:

          salah ker bagi BRIM utk rakyat..ke ko tak dpt BRIM…tu yg bising sgt tu, kerajaan bagi BRIM utk ringankan beban rakyat…so tu bukan pembaziran…org yg jeles jer yg kata tu pembaziran, pembangkang memang hati busuk bila krajaan bg BRIM salah, bila tak bagi dikatanya tak jaga kebajikan rakyat, putar belit kuat sgt

          0

          0
  3. Anonymous says:

    tarian gangnam yang meloyakan,penyanyi pun naik loya aku tengok,uwekk..

    0

    0
  4. aku says:

    w’pon aku menyampah dgn politik malaysia yg macam sampah baik di pihak kerajaan mahupun pembangkang, tp sbb ini sempena CNY, so lantak ler MCA nk buAT kan.. yg mira, DSAI yg ko agung2kan tuh bukan nabi yg maksum, tengok muka pon dh tahu, serius xder cahaya, ko tahu tak Allah akan menarik sinar cahaya pada wajah hambaNya yg dikehendakiNya, ko pk lah kenapa..ckp org hati kering n busuk..ko lagi kering, taksub membabi buta pulak tuh…ingatlah, selepas zaman nabi n sahabat, xder dah politik yg suci.

    PAS pon sama mengarut, bacul, sgup bg non muslim guna nama Allah. kalu betul guna, sok2, anak ko balik sekolah, ko suh solat anak ko jawab ‘xnak lah solat, kawan kite kt sekolah pon sembah Allah, tp dia x solat. x puasa siap celebrate x-mas lagi’ mase tuh baru ko tahu langit itnggi rendah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sokong!! tak sangka ada jugak org yg sependapat dengan aku.

      0

      0
    • Mira says:

      Apabila lembu2 umno israel di perbodohkan&di perkudakan..MAKA taat setia m,abdikan diri s,bagai anjing2 kurupsi yg m,gikut arahan..maruah di bwh kaki umno israel mca..sammpahh msyarakat negara di dpn rakyat… ABU!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        engko pon apa kurangnya mira?? bodoh nak mampus jantan berlagak jadi perempuan. pegi liwat anwar lah weii

        0

        0
      • Rakyat says:

        Amboi bahasa tak
        Melambangkan jiwa islam langsung…jangan letak politik lebih tinggi berbanding agama..skrg letak politik lebih tinggi daripada agama

        0

        0
      • Anonymous says:

        takut dowh aku ng mira ni…aku byg kan dia orang yg fanatik politik, smpai mengalami depression n stress n kemurungan tahap tertinggi…boleh sakit mental ni…macam org aku jmpe dlm bas tibe2 ckp sorang2 bebel pasal politik islam bagai pasal kaum…ko jgn mira…

        0

        0
      • nara reader says:

        sedih betul aku baca komen Mira ni..

        0

        0
    • biol says:

      Cubelah anda semua bezakan muke DSAI mse zaman kegemilangan dlu dan sekarg lepas sibuk dgn parti pkr yg nth hape2. terselah wajah yg dh xberchaya berbndg dlu2.

      0

      0
      • Anonymous says:

        muka takda nur kan?

        0

        0
        • Anonymous says:

          muka muhyiddin pun mn ada nur..
          muka najib mmg nur bersinar la bibir merah.. anak org bangsawan mn pernah susah, jarang berpanas… Ibrahim perkasa, umi hafilda tu ada nur ke?

          eh ramai lg lah org dlm U**O muka tak de nur.

          0

          0
      • Anonymous says:

        najib muka ada nur.. .fazura pun muka ada nur

        0

        0
      • Anonymous says:

        betul2..bukan nak ckp orang lain baik sngt muka nur bagai…tp muka ade seri ni melambangkan hati dia cmne,selalu positif,fikir yg baik2…

        0

        0
  5. Apa nih says:

    Membazir….

    0

    0
  6. mulut x wangi says:

    Msti hajat bik mama kot suh jmpt dia..

    0

    0
  7. antibodi says:

    harga persembahan dia rm1 juta lbh kn..tlg perbetulkan yep

    membazirnye…..ak wt loan baikki rumah mak abah pn ssh..xlulus2…ni labur mcm tu je…bg 1/4 dr total tu xpe dh..skrgnye le tgk mak abah selesa,,,

    0

    0
  8. miss mong says:

    ntah brape juta plk duit depa perabis.kn elok klu duit tu bg sumbangan utk perayaan kt family yg lbh memerlukan..

    0

    0
  9. Cik Mona says:

    Aku heran ape yg best & istimewa sgt PSY & tarian Gangnam Style beliau nih…drpd membazir duit berpuluh2 @ beratus ribu (maybe) kat PSY nih baik duik tu digunakan utk mengurangkan kos sara hidup yg semakin meningkat kpd golongan yg memerlukan cm aku nih…huh! banyak betul duik kerajaan ye :) (P/s: Abg Nara ku syg…pls delete video yg menyemakkan mata kitorg kat atas tuh…tak sesuai lgsg..hilang mood aku nk baca & nk masuk blog a.nara lps ni tgk org2 komen2 & kempen pasal politik ni)…Kerjasama Abg Nara amatlah diperlukan…Sekian TQ :)

    0

    0
  10. aku oyat says:

    untung ko demo tu belako..pakat jeput dio..apo stakat nari lagutu buleh jadi sohor..kemah kakloh demo

    0

    0
  11. Makjemah pemalu says:

    Membazir itu amalan syaitan…

    0

    0
  12. najibun says:

    macai detected. kahkah

    yg pm kite ni pon ape bodo la.. nak raih undi sanggup bazir duit rakyat..duit kite tu weii senang2 je nk bazir..

    0

    0
  13. mimi says:

    aku benci BN…smoga BN berkubur di pru-13…dlm tv pung pang-pung pang cakap pertahankan akidah dan agama islam…hiburan yg melalaikan tak disekat pulak dlm media2 arus perdana.

    0

    0
    • mecha says:

      itula pasal. heboh nak jaga nama allah ape bagai, alih alih membazir duit rakyat dengan hiburan KPOP.

      najib nih tak dengar nasihat tun mahathir ker supaya ikut al-Quran?

      Tun Mahathir saran berpegang kepada Al-Quran

      0

      0
    • KY says:

      habistu PAS bagi pakai nama Allah dalam bible camna plak?islam lah sangat kan?tolonglah sedar. semua parti sama saja. kepentingan politik semata2. tak payah nak bebal sangat. ok?

      0

      0
      • Anonymous says:

        bangang…. kalau nak sangat pertahankan nama allah takmau bagi org lain guna buat satu malaysia la… bagi seragam bukan macam sekarang ckp pong pang pong pang jer lebih tapi belah semenanjung saja tak boleh belah sana malaysia timur boleh pulak

        0

        0
      • misterius says:

        KY.. bila masa plak PAS bg? bleh tak ko rujuk dulu keputusan syura PAS sebelum tulis tuh.. aku tgk kat sini, ramai cakap pakai emosi/sentimen/prasangka tnpa mengetahui fakta asal yg sebenar..

        0

        0
    • Anonymous says:

      baiklah mimi. nanti PRU kau g undi tau. jangan nak sembang kencang je kat sini. ok ?

      0

      0
      • mimi says:

        aku okey je, dah register..tinggal nak mengundi je. lambat sangat datok najib nak tetapkan tarikh pilihanraya.

        aku harap nti BN pula yg jadi pembangkang selepas pru-13.
        harap2 najib bukan lagi perdana menteri lepas pru 13
        harap2 yg jadi pemimpin negara malaysia tu orang yg boleh memimpin kluarga nya dari masuk api neraka. kalo nak pimpin anak bini pon tak mampu…inikan pula nak pimpin rakyat kejalan menuju kejayaan di dunia dan akhirat.

        0

        0
        • Anonymous says:

          hidup ni bukan mudah seperti kata-kata kau mira.cakap pakai air liur memang mudah.selagi PAS masih dalam PR dan bersekutu dengan DAP tak jadi benda lah.nasib kita(orang melayu+ islam ) ko boleh jamin akan di pelihara kalau kerusi parlimen ni di pegang banyak oleh parti DAP?

          0

          0
  14. PSY says:

    Abg Jibby Degar kate Kak Mah ker wakakakaka

    0

    0
  15. Jibby says:

    Abg Jibby dengar kate kak Mah ker =3 wakakakka

    0

    0
  16. Haliza Misboon says:

    Aku rasa dari menjempot si psy ni terkinja2 kuda dia tu.. byr berjuta kt dia soerang yg sah2 bkn org mesia.. baik upah org2 cina mesia jer bt tarian naga diorg tu.. panggil penyanyi2 cina mesia ni perform time majlis tu.. panggil kaum2 kt mesia ni wat tarian kaum masing2.. lagi menjana pendapatan rakyat.. duit rakyat pun rotate lam negara jugak.. rakyat jugak “diutamakan”.

    0

    0
    • PSY vs JIMMY PALIKAT says:

      Saya lg suka show Jimmy Palikat bww lagu anak kampung kat AJL penuh dgn elemen budaya 1 MSIA..tak lah menjolok mata mcm PSY ni. Tapi itulah selera org kita yg terikut2 dgn selera dunia luar..nak kata best sgt tak lah juga..tp nak buat mcm mn kan? sbb semua ni dah ada contoh isteri pemimpin no.1 yg suka kepada benda2 membazir utk kepuasan diri..

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko ni gay ker, sejak bila pulak PSY tu menjolok mata

        0

        0
        • Anonymous says:

          bukan nak sebelahkan sape2 tapi kalau suka politik biar berpada2, kalau hal peribadi mak cik rosmah tak payah campur lah…kepuasan dia ke tak tak ada kena mengena dgn dgn politik

          0

          0
  17. Haliza Misboon says:

    abg nara pun.. kt utube kan ada.. baik bwk anak bini nonton ceramah UAI.

    0

    0
  18. Hj. Malebes says:

    Ini semua duniawi.

    0

    0
  19. sha says:

    nnt kak mah ngn abg jib bergangnam jugak la tu kat atas pentas..hehe

    0

    0
  20. mecha says:

    ini jerlah modal umno bn nak menang pru.

    dulu bawak kpop. itu pun nak jadi juara islam. nak jaga nama Allah apa bagai.

    alahai…

    berapa juta plak duit tax payer nak habis nih?

    0

    0
  21. dua kupang says:

    dear readers, especially fanatic followers mana-mana parti politik yang berkenaan. please stop calling other people as lembu, or mana-mana binatang. kalau betul parti politik yang korang agung-agungkan tu, sangat baik, tell me, diorang ke yang bagi kebenaran untuk gelarkan orang lain, yang tak sekutu dengan mereka sebagai binatang? mana adab kita antara manusia apabila menggelarkan orang lain dengan gelaran binatang?

    please la people, do not too obsessed with your political view and don’t be too stupid to ignore the truth. yang paling penting sekali, kita kena bersatu, hidup dalam suasana yang harmoni. bukannya saling benci membenci. tolong yea.

    anyway, kenapa PSY datang tahun ni? kenapa bukan tahun depan? tahun depan kan tahun kuda. huhu

    0

    0
  22. Prince Noob says:

    berapa juta la habis nak bawak psy ni datang malaysia. perlu ke psy ni datang? dia korea kot bukan cina. dia bukan sambut tahun baru cina pun. kalau bawak artis dari negara china logik lagi

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Halooo negara kite ni ade mcm2 kaum. Melayu, india,cina dan sebagainye.
    So nk kecoh2 sgt pehal. Tak yah nk politik sgt la. Rimas aku.. Ce la kite sume ni brsatu. Org luar tgk kite ketawakn kite adalah.. Ape lah manusia ni.. Tu sikit tak boleh ni sikit tak boleh. Tanak dok msia dok luar. Tade lah myemak mghuru harakn negara yg sekian lame dh makmur ni.. Brsyukur lah sikit yg negara kite ni tak cm ngara yg brperang.. Haiiiiiishhh manusia2..

    0

    0
  24. lala says:

    blog nara nie dh jd bosan sbb ade psal politikk.. org nk bce psal gosip bkn politikk.. tlg delete video2 yg Mira bongok 2 post nara oii

    0

    0
  25. rakyat says:

    Assalamualaikum Abang Nara.
    harap abang baca lah apa yang kami komen ye.
    abang nara tak payahlah nak tolong letak BARISAN NASIONAL kat belakang tajuk ni walaupun ni blog abang nara dan hak tu memang hak abang nara.
    tapi sebagai rakyat,saya rasa insan2 yang taksub berpolitik terutamanya yang menyokong pembangkang pasti mengambil isu ini sebagi model untuk mengatakan BN ambil duit rakyat lah untuk buat event besar2.

    Abang nara tolong lah jangan semai fikiran insan2 macam nih .bukan apa,saya tengok orang2 melayu ni tak de kerja lain dah nak ungkit.sikit2 kerajaan makan duit rakyat.
    padahal,malas usaha nak kaya .semua benda nak harap percuma.dari ke pendidikan sampai lah ke beras api air. oke,sebelum nak bangkang ,fikir2 lah dulu macam mana nak majukan diri masing2 .jangan duk taksub sangatlah menyalahkan itu ini.

    ABANG NARA JANGAN TAK PUBLISH KOMEN SAYA YE.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah barisan nasional yg anjurkan, barisan nasional yg panggil psy ..alau tak boleh letak barisan nasional nak letak apa pulak? rumah terbuka anjuran lembu? camtu yg lebih afdal ka

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kalau bukan tajuk yg Nara letak ni kononnya penyokong pembangkang akan kata BN ambil duit rakyat utk buat event besar pun memang kerajaan kerjanya melahap duit rakyat utk kepentingan individu dan kroni2.

      0

      0
  26. lalang says:

    wat perabih duit jer bawa mamat ni dtg..lebih baik panggil artis local jer…berbaloi2…

    0

    0
  27. leklu says:

    membazir je jempt PSY..PUIII

    0

    0
    • ikan duyung says:

      org melayu hanya tau ckp jer membazir, padahal dia sendiri dlm real life pun membazir jugak, mungkin benda tu kecik so korunk x perasan, dia buat utk org cina, kita yg melayu sibuk2 sgt wat pe

      0

      0
      • Anonymous says:

        ni lagi sorang dungu otak dkt buah dada… oiii ko ingat barisan nasional panggil psy takda kait ngan org melayu ka… memang bangang ko ni… ko ingat duit kerajaan tu duit kerajaan ka! itu duit tax yg rakyat bayar untuk kerajaan guna untuk membangunakan malaysia bukan untuk panggil benda2 mengarut macam ni! jalan raya, sistem pengangkutan awam tak kemana panggil psy lebih penting bagi barisan nasional? aku beli kereta kena tax sampai 300% …ada sistem pengangutan awam tambah elok? ada jalan raya bertambanh elok? ada pembangunan ?

        0

        0
        • Anonymous says:

          apa ni mencarut, tu jer point ko kerajaan guna duit rakyat, kalau tukar kerajaan pun masalah yg sama jugak, ko ingat dia nak ambik duit kot celah mana,org negeri mana ko ni, kawasan aku duduk elok jer membangun, jalan raya berturap, ada apartmen sedang dibangunkan, line telnet laju, segala2nya cukup, kalau ko rasa hidup ko beban tu bermakna pendapatan ko rendah

          0

          0
  28. Anonymous says:

    salah satu TABIAT PEMBAZIRAN YG NYATA LAGI BERSULUH….cuma kita buat-buat BUTA……hanya utk syok satu hari….tapi kalu duit tu buat bantu mereka yg susah kat luar sana….it will last forever….

    0

    0
  29. Anonymous says:

    listen..listen…listen…..satu PEMBAZIRAN YG NYATA CUMA KITA BUAT BUAT BUTA

    0

    0
  30. Unknown says:

    Tak payah bazir duit panggil PSY , suroh najib buad GANGNAM STYLE da cukop kot -_-

    0

    0
    • rara says:

      suruh bapak ko buat dulu lah…mesti ko bangga bapak ko buat gangnam style atas pentas…

      *kadang2 tu bercakap biar ada hormat…walaupun kita tak suka..tapi sekurang2nya hormat la pemimpin…ataupun kalau kau muda hormat la dia sebagai orang yang lebih tua..kalau kau dah tua atau dah kawen atau dah anak..memang kesian sangat ank2 ko dapat bapak/mak mcm ko ni..tak reti nak hormat orang…

      0

      0
    • Anonymous says:

      hentahnye si unknown ni. kalau NIK AZIZ TU SIBUK PLAK NAK PERTAHANKAN SURUH HORMAT ”ORANG TUA YG BERILMU” bla bla bla godai
      JANGAN NAK TAKSUB SANGAT LA DENGAN PEMIMPIN. AND ONE MORE THING, SEMUA POLITIK SAMA. OK?? CHAWWWWWW

      0

      0
  31. ape pon x boleh says:

    MEMBAZIR!!!!
    PEMBAZIRAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  32. Duduk Penang says:

    Pendidikan percuma xnak d beri, hiburan percuma anytime bole kasi ye.. Huhu

    0

    0
  33. namzaman says:

    assalammualaikum.. salam ukhuwah di hulur, moga silahtulrahim akan terjalin.. i m new blogger.. jemput la ziarah blog saya ye…

    0

    0
  34. Apa dah jd.. says:

    Disaat ulamak2 nak selamatkan belia2 dari masalah sosial dan mendekatkan belia dgn budaya masjid,BN makin menambahkan parah yg sedia ada.wahai belia2 yg bijak pandai,anda dilahirkan bijak berakal.fikir lah mana yg baik,mana yg buruk.byk lg perkara yg bermanfaat utk anda buat diusia sebegini.jgn lalai dgn tipu helah dunia.sesungguhnya syaitan akan berterusan melalaikan umat nabi muhammad,kerana itulah janjinya sehinga hari kiamat.

    0

    0
  35. rara says:

    org cina tak ada pun bising2 cakap ini membazir..sebab diorang thu benda ni best utk diorg..dan mungkin menguntungkan jugak sebab kalau pergi konsert sendiri mahu kena beli tiket dgn duit sendiri yg mungkin ratusan atau ribuan ringgit…diorang peduli apa duit kerajaan ke duit pembangkang..as long as diorang dapat untung…pangkah apa tu belakang kira..tapi confirm la diorang pilih org diorang jugak..

    kalau melayu pulak benda untung pun diorang kutuk..rugi lagi la dikutuk..malah seronok sangat mengomel sampai memfitnah sampaikan satu hari nnt semuanya hilang akibat fitnah…

    apalah nasib…jangan taksub sangat lah dengan politik ni…dah nama pun chinese new year punya event..panggil rabbani kang diorang kata orang kita racist…

    kita cuma hormat je lah agama/bangsa lain..tapi jangan terlebih rapat sebab nanti takut tak sanggup nak pertahankan agama..konon2 nak jaga hati kawan yang berlainan agama/bangsa tu…

    0

    0
  36. mohd says:

    membazir btoi..baik la duit tu bg kat kaum2 china yg ssh..supaya depa dpt smbut tahun baru china ni dgn meriah sket…dah kata sempena tahun baru china kan..ni p panggei psy tu buat pa..dah la dok terkinja2..mmg la khas utk mereka yg nk sambut tahun baru china tapi bukan ka blh pengaruh ank2 remaja yg beragama islam gak…pikiaq la weh…

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku nak bg tau kau…kt amerika ada jer org muslim..tp dorang x terpengaruh dgn artis amerika yg seksi tu..kenapa…? sebab iman dorang kuat, nak ckp soal maksiat…kt mana2 ada maksiat…yg penting iman kena kuat, kalau iman kuat insyallah tak akan terpengaruh dgn maksiat

      0

      0
  37. Anonymous says:

    ini la perempuan akal ada dekat buah dada… semua benda dungu

    0

    0
  38. Mat K says:

    Apa ni bang najib? Apa ni?

    0

    0
  39. Anonymous says:

    najib telo takda 24 kecut.. ajak debat kecut, bubur parlimen kecut… semua benda kecut dgn kak ros pun kecut… hahaha selembik2 pak lah yg orang cakap paklah tak la selembik + pengecut macam najib

    0

    0
  40. abang kk says:

    TEGAKKAN BENANG YANG BASAH? BODOH KALIAN. SENANG NAK CARI PENYOKONG BN NI SEBENARNYA. DATANG JA BN HAHAHAHA

    0

    0
    • abang kk says:

      opss lupa nak tulis penuh, ‘senang nak cari penyokong barisan nasional ni sebenarnya. datang ja beautifulnara’ LULZ

      0

      0
  41. tengku minah jambu merah / biru says:

    Idop BN ! idop pak najip ! idop gangnam style ! idop psy ! lov u pak najippppppppppppppppppp !!

    0

    0
  42. kak mah ngokngek jib ngokngok says:

    rosmah gangnam style.haha.mana pencacai2 umngok kat sini..?well..tgk la budaya UMNO/BN.bg duit kat rakyat kononnya then perhabiskan..haha no wonder la BN/UMNO jemput PSY.kakmah ngan abg jib suka joget gangnam style.puiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.dunia akhir zaman.apabila pemimpin yang tidak mampu memimpin tp diangkat naik menjadi pemimpin.padah menjelma..suka la kakmah..pakjib ikut jer..hihihi.kesiannnn..ros ross ross mah gangnam style…fikir2 la rakyat sekalian…hidup tolong berpandukan al-quran dan sunnah..apabila di akhirat,syafaat nabi muhammad s.a.w yg kita inginkan….mana tudung kakmah…?macammana nabi muhammad s.a.w junjungan paling mulia nak bg syafaat di akhirat jika di dunia penuh dengan noda dan dosa..?masyaAllah…

    0

    0
  43. kuih keriaaaaaaa says:

    2juta ringgit?? like seriously!
    politik tolak tepi la.. semata2 1 lagu tu dgn tarian kuda yg mengarut tu utk 2juta??
    membazir gila.. aku pon minat kpop tp tahap membazir smpai mcm ni xyah laa…
    baik 2juta tu tolong byr org yg ssh.. tlg bekalan air, bg berkualiti ckit bnd2 penting lain..

    0

    0
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      tkpe laaaaaaa pak najip nk enjoy skali skala tk boleh ke !!!!!!!!!!!! nk suroh dia keja keja kejaaaaaaaa aje !!!!! soal air lah ape lah tkan nk timbol kn kt blog bang nara ni !!!!!! dh berjuta2 kerajaan kasi2 rakyat duit kelmarin tu tk cukop ke !!!!! maseh nk duit lagi !!!!! kalau pak najip ngan isteri nk berhibor sikit pon tk boleh adeeeeeeeeeeeeeeeee je mulot2 siak ni nk ngumpaaaaaaaaaaaattttttttttttttttt je keja nye !!!! bab tu orang2 macm gini tk guna kasi tolonggggggggggggggg bukan nye nk balas jasa pak najip kena kutok lagi ada huh !!!!!!!!

      0

      0
  44. PSY who??? says:

    da mmg rumah terbuka barisan nasional..sbb PM and menteri2 sumer datang kat majlis umah terbuka tu..harga psy ni bukan ribu riban..tapi juta2…..

    0

    0
  45. benar walaupun pahit says:

    ” Terasa macam nak ajak wife pergi bercuti di Penang dan sekaligus ber”Gangnam Style” bersama-sama Psy pada hari tersebut. Confirm meletup punya kan?”…astarhfirullahalazim..tidakkah anda tahu bahawa hukumnya haram.dlm islam,haram menyambut perayaan agama lain apatah lg bergangnam style..sy menegur spy d akhirat nnti sy tidak dituntut oleh anda..

    0

    0
    • anon says:

      awak, kebanyakan post nara kat sini berbaur sindiran, sarkastik. nak cakap direct nanti kena saman pulak.

      0

      0
  46. Anonymous says:

    yang nak meraikan org cina.. yang bsing org melayu.. melayu2..politik ni la punca org melayu berpecah..

    0

    0
  47. Ada can i buat rambut kembang baru ni..masyukkkk..

    0

    0
  48. galaxy says:

    Kalo yg dpt br1m tuh btol2 yg memerlukan x pe..ni dpt duit..beli hbag br..hset br…bel8 levis br..rm500..sehari je diorg leh abeskan..then menadah lg harapkan bantuan..cube kalo bajet tuh yg bp bilion tuh ..bp juta tuh..ditambah ke subsidi petrol ker..gula ke..myk msk ker..br semua boleh merasa..dan boleh digunakan dlm jangkamasa panjang..trend memberi duit ni semua solution jangkamasa pendek…utk org2 yg mls berfikir dan berusaha….

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Alah, kalau DAP buat PAS mesti senyap punya kan? PAS ni pengecut. Karpal batuk je terus tukar pendirian. Baru kelmarin Hadi Awang kata dah settle isu kalimah Allah dgn DAP, lepas tu Karpal terus buat PC dkt kedai kopi bg tau yg bila isu tu tak selesai lagi? Korang nampak tak lawak PAS ni?

    Kalau betul PAS ni perjuang dan amal Islam, Kelantan dah lama maju. Anak Kelantan ramai bijak dan pekerja profesional. Bila tak maju mula la asyik salahkan org lain. Cakap kerajaan persekutuan sabotaj. Hello, Al-Arqam yg bukan parti politik dan tak mintak bantuan kerajaan pun boleh kaya dan maju. Walaupun selepas 3 kali diharamkan.

    Tapi apa yg jadi kat Kelantan? Antara negeri paling ramai penghidap HIV. Dah bosan dgn pembangkang yang takde otak ni. Sebab korang la ramai pelabur dari luar negara tak nak melabur kat sini sebab demo jalanan mcm beruk korang tu. kesannya pada company yg aku jaga sendiri dan perancangan untuk tambah peluang pekerjaan pada anak melayu kalau pelaburan diterima gagal sbb pelabur kata Malaysia dah tak aman? Nak jadi arab spring.

    Kita perlu ada pembangkang, tp biarlah pembangkang yang bijak? Bukan bodoh dan perangai monyet mcm PKR, PAS dan DAP.

    Sekian

    Rakyat tiada berparti

    0

    0
  50. wawa says:

    BN dan hiburan + pembaziran memang tak dapat dipisahkan; Bagai isi dengan kuku,
    Bagai jari ngan tapak tangan,
    Bagai betis ngan kepala lutut.

    Eh sat sat sat; berapa juta korang bayar si Psy ni? Guna duit BN ke duit rakyat (taxpayers’ money) neh???
    Kalo guna duit rakyat, aku tak halalkan guna portion aku untuk benda neh.

    p/s: tak lama dah BN ni..

    0

    0
  51. cerdik la sikit weiii says:

    sikit lagi nak pilihanraya.. nk tarik undi letewww… lg2 wat kat penang.. kompom!!! tapi skrg dah ramai yg celik dr yg wat2 buta.. makin korang membazir, makin korang bodohkan rakyat dgn dalih2 yg tak cerdik korang tu, makin ramai yg terbuka mata..

    0

    0
    • nara reader says:

      macam la orang cina nak sokong BN..lu xtau orang cina ni licik dan bijak..dia orang akan sambar semua opportunities yg ada, peluang yang orang Melayu xtau pun ada..kalo BN nak tarik undi kat Penang, ingat boleh berjaya ke?
      Orang cina akan turun pi tengok gangnam, tapi nak pangkah BN? sorry laa..

      0

      0
  52. anon says:

    BULLSHIT BE END!

    0

    0
  53. bangan says:

    malas dh ak nak bace blog bodo nie…

    0

    0
  54. rakyat tidak bersalah says:

    mohon PM fikir balik cadangan ini.. banyak kemajuan boleh tercapai dengan 2 juta tuu.. Psy boleh datang malaysia kalau dia nak.. tak payah nak bayar..

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Najib ngan rosmah kna gangnam style gamaknya,mcm ne la rosmah nk gangnam style,ngan bontot besarnya tu,,

    0

    0
  56. CikWa says:

    ape la ada pada PSY y perlu diagung2 kan nie… entah ape2 entah… xkan org2 tua pun sibuk nak wt tarian kuda gak kot… mengarut… bg 2 juta tue kat artis malaysia lg baiklah…

    0

    0
  57. psy says:

    Abih xdak keja PM, perabih duit ja dia tau..baguih..gunalah duit rakyat ke arah ni slalu..rakyat suka :)

    0

    0
  58. nazir says:

    Nak sambut tahun baru ke nak sambut psy ni. Mesti caj tinggi

    0

    0
  59. jang nara my love patzi says:

    tak cukop lagi ke apa yg kerajaan bagi tu hah, asyik nak fitnah jer tahu, apa bukti najib songlap duit rakyat, bukan nak sebelah najib tapi komen kt sini dh melampau..dipanggil lembu lah, buah dada lah dikomenya, tak adab langsunggg!!!!
    tak mampu tp pkai hp canggih, kereta besar..bila duit tak ada.. kerajaan yg kena sebab kena bayar tax…semua negara ada tax…duduk kt zimbabwe jelah klu taknak byar tax

    0

    0
  60. Anonymous says:

    ya allah ya tuhanku np la korang sume ni gado sal politik ni? np ek? ni kn blog gosip..lg satu nara ni ak plek jgak….xde rs bersalah ke dlm ati nara ni jd batu api yg wat org len bergado? ak mmg xminat politik tp ak rs rmh terbuka ni utk rpatkan hbgn rkyt malaysia . kite ne igt bk org melayu je kt malysia ni bangsa len pun ada…so plis respect each other..2 nara, klau ko skong pas pun jgn la jd batu api buat org len gado..ak rs klau ko tlis psy akn bergangnam di majls rumah terbuka pun da ok..ni ko saje tulis barisan nasional..saje nk wat org maki hamun, fitnah, gado…seronok kn ko nara jd batu api then senyum tgk bangsa ko bergado sesama sendiri..xphm mnsia jnis apa la ko ni………………….selfish

    0

    0
  61. no name says:

    mcm2 hal lah korg nih…

    0

    0
  62. saya says:

    kerajaan BN yg bg kte mkn?kena bersyukur sbb BN bg kita rezeki,bg keje?korg ni xpercaya psl rezeki tu Allah yg bagi ke?BN kaitkn dgn kerajaan bg itu ini.BN tu parti dlm politik.bkn kerajaan BN.yg org mrhkn ni psl org kerajan yg besar2 ni dah selalu salah guna duit rakyat.salurkan plak kat parti BN.itu yg org mrh.salah guna kuasa yg rakyat bg.mmg msia ni berbilang kaum.apa slhnya jemput artis tempatan bangsa cina?apa yg bagusnya kt psy tu klu stkt satu lagu je yg femes.

    0

    0
  63. PSY says:

    Mmg la nie open house tp perlu ke invite PSY..?? kat m’sia berlambak retis. kalo xmau invite retis melayu wat show, artis cina pun rmai la. nie habis duit berjuta-juta utk PSY. BN nie suka sgt wat benda lagha. dah la dlu ada kontroversi pkai tarian gangnam style tu. ntah2 najib ngan rosmah nak menari terkinja2 mcm psy kot. mmg gaya la kuda.. haha

    0

    0
  64. NHRL says:

    $RM2 Juta boleh bagi makan 20,000 rakyat malaysia yang serba kekurangan.
    atau buka 10 buah surau untuk sembahyang.

    0

    0
  65. NHRL says:

    btw, 2 Juta juga boleh undang 20 penyanyi tempatan dan bagi sedekah makanan kepada yang berkunjung.

    0

    0
  66. low-typo says:

    aku bukan nak against govt or any party,tak salah nak berhibur,tapi invite artis luar tu,tak rasional.kenapa perlu dia? kenapa perlu berhibur dengan invite dia? kalau kita nak berhibur memang tak de masalah,kita ni semua cukup,internet ada,pc ada.pernah fikir orang yang takde keperluan mcm kita? time kita dok celebrate artis ni semua,apa jadi dekat citizen kita sendiri,regardless of race,malaysian are still malaysian.supposedly kita hiburkan citizen kita sendiri.method? macam2,bagi bantuan,bagi saluran yang betul dalam hidup. lagipun hiburan ni keperluan atau kehendak?

    0

    0
  67. nida says:

    memanglah ini perayaan orang Cina. Tp ini negara islam.. kan ke bagus kalau kite jangan berlebih2an sangat hiburan tu. dalam masa yang sama kite boleh berdakwah secara perbuatan. kita tak sokong ape diorang buat, kita berdiam diri. instead of bising2 salah orang tu salah orang ni, kite anjurkan satu sambutan raya cina lg. tp dengan lebih berhemah. berhikmah. dengan niat tarik orang2 cina ni kepada ISLAM.. boleh berdakwah. Bukan join sekakiiiiiiiii derrrrr.. yang bising2 ni sume sebenarnye nak join sekaki ber-gangnam style kan? kui3.

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Cukup-cukup la ngan Gangnam Style. Psy pun kata dier boring dah nak perform lagu tu. Gangnam Style is so 2012 la!

    0

    0
  69. tupai berjanggut says:

    daripada buang duit berjuta ringgit dengan Psy ni,lagi bagus duit tu di dermakan dengan orang susah…

    0

    0
  70. Anonymous says:

    woiii..ape ke pelik org2 dalam ni…sume cakap najib najib najib yg bayor…korg taw ke…ntah2 mmg la anjuran BN to org2 cina yg bg sponsor…disebabkan korg xtau, aku nak bgtau la kan, wlaupun aku rase korang da taw…cina ni kaye raye!!mostly yg bayar tax ribu riban pon dorg…dorg xkecoh pon…melayu ni yg pemalas stakat bayor sciput tax sbb gaji xsberapa nak kecoh…eh, bos aku cina pon gaji dia 150k ++sebulan korg taw x…stakat nak jemput psy tu nak bg anak dia tngok sebelah mata je…apatah lg kalo org cina kat pulau pinang tu…melayu pemalas kecoh je lebey..mcm la korg keje besar sngt,bg sumbangan la sngat…soh kejekan tanah kat kmpung pun xnak..puihh…

    0

    0
  71. Anonymous says:

    jemput la sape2 pun.. ade aku kisah????

    0

    0
  72. Hannibal says:

    Biasaler….dah dkat2 nak undi nie…sekecil-kcil prkara pon nak kaitkan ngan politik…….yg x malu tu, orang kasi hadap sngt nak ambik…tp ktuk tetap ktuk…tue namanye x bersykur….

    0

    0
  73. jang nara fikir guna kepala lutut says:

    jang nara ni kau xpnh belajar ekonomi eh?kau tau x tahap inflasi kat malaysia ni ditahap yg membimbangkan?and kau tau x psl tax kereta yg 300% peratus tu,rakyat malaysia ni blh dikatakan miskin?beli kereta malaysia je dah puluh2 ribu,dahla kecik,kualiti pun tak hebat mana.tapi sbb takde pilihan.nak pakai kete international lagilah ratus ribu.kalau kau banding dgn duit 500 kerajaan bagi dgn kerajaan cuba kurangkan tax2 yg ditanggung rakyat,kau rasa mana lebih bijak.fikir utk jangka masa panjang.no wonder gaji bwh 5000 disiflikasikan sbg golongan bawahan.nak bli rumah pon mampu.mungkin kau bijak sgt kot jang nara.smpai research bnda mengarut.kau kaji semula.aku sokong SAYA komen tu.org bukan marahkan kerajaan.org mrhkn salah guna kuasa yg diguna oleh org atasan kerajaan utk salur duit rakyat pada tak berkenaan spt parti politik2 yg sebok berkempen skang utk ambik hati rakyat.

    0

    0
    • jang nara my love patzi says:

      aku skolah dulu tak belajar ekonomi..aku aliran sains, tgk tu ko kutuk2 kereta buatan malaysia….macam mana nak maju..japan korea…buruk2 kereta mereka, mereka still support tak kutuk2 mcm ni, sebab tu skrg kereta mereka kedepan

      tu lah dulu skolah tak belajar sungguh2, dpt gaji ciput salahkan kerajaan, oh lupa kebanyakkan org melayu suka keja mkn gaji…tgk cina buat bisnes sendiri..bila suruh bayar tax tak ada bising2 sebab kewangan dorang kukuh

      parti mana2 pun dlm dunia ni memang akan berkempen kalau dh nak dkt pilihanraya ni…nak mengambil hati rakyat…kau jgn buat2 tak tahu pulak

      0

      0
  74. Hany says:

    Biarlah kat depa. Kerajaan kita ada duit. Nak merasa jugak PSY mai Malaysia. Habistu bila lagi? Open Minded sikit.

    0

    0
  75. lululemon says:

    An impressive share, I just given this onto a colleague who was performing a bit analysis on this. And he in actual fact purchased me breakfast mainly because I identified it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and really like reading much more on this subject. If probable, as you develop into expertise, would you mind updating your weblog with more details? It really is highly valuable for me. Major thumb up for this weblog post!

    0

    0