Written by AbangNara | July 21st, 2011

“Kau Main Jauh-Jauh” adalah tajuk lagu kumpulan Prince of Pop ini. Memang sangat sesuai dengan diorang rasanya. Nyanyi miming, menari nak tak nak. Kalau nak buat kumpulan tue biarlah cukup training dulu. Ini buat sakit mata je. Pleaselah bersedia sikit sebelum nak jadi penyanyi. Buat malu je eh. Tak gitu? Ke korang ada pendapat lain?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

163 responses to Prince Of Pop La Pulak: Memang Kau Pergi Main Jauh-Jauh Boleh Tak?

  1. gea says:

    prasan nak jadi artis korea la tu~ pffft!!!

    0

    0
    • nie feng says:

      ku nk sepak mereka jauh2 … oh … oh … oh. dish!!!! ~~

      0

      0
      • lifeband says:

        tak pyh la komen yg melampau-lampau.
        bagi la peluang ngan budak budak ni.
        daripada dorang buat keja tak senonoh kat luar sana spt melepak, mencuri, merompak untk dpt duit, kita jg yg susah. dorang da berusaha untuk cari mkn ngan apa yg dorang ada, bagi la peluang.

        p/s untk prince of pop,..buat latihan bnyk2.

        0

        0
        • khalis says:

          kire menyanyi melompat2 ni senonoh bebeno la ek?jgn kerena mencuri tu perbuatan buruk kita sokong yg ni pulak. nak nnt anak muda akan datang melompat2..rambut kuning merata-rata?

          Pendedahan Fakta: Berita Menarik : Sanggup berbogel demi Perdana Menteri

          komik lawak : Ending Juvana yang tak berkenan: 4 kesilapan yang tidak disukai

          0

          0
        • Tengku Zawiyah says:

          Amboi2 si Gemok ni!!!!
          Cermin diri tu dulu yea,mulut main sedap jew!! suke menyemak..!! abiz duit dari menabur cerita dalam blog ko tu halal ker? senonoh ker?! Makan hasil dari “duit” macam tu lah jadikan ko tu GUMUK HUDUH!! haha

          0

          0
        • wasabi says:

          ya…mr khalis. jauh lebih senonoh. org yg menyanyi melompat2 tu jauh lebih senonoh dripda org yg diam2 tapi mencuri. tak kn tu pun susah sngt nak nilai.

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eh TZ ! u kt sini rupe nye ! merata2 minah jambu cari u rupe2 nye u ikot si gemok ni eh ! hahahahahaha………..

          0

          0
        • zach says:

          kalau nak buat benda berfaedah…byk lg, membaca, bersukan, bertabligh, bersukarelawan, etc…bukan menyanyi je….klu serius takpe jugak…..

          0

          0
        • Curuz says:

          aku sokong LIFEBAND
          aku suka adik2 aku ada cita2 dan ada usaha..
          semua kejayaan org yg ternama sekarangpun bermula dari “titik” dan “langkah pertama”..

          aku suka didik adik2 dan anak2 kecil dengan puji2an tetapi disudahi dengan.. nanti buat lagi yg LEBIH baik okey..
          (SEBENARNYA ayat sebgini lah yg sentiasa diberikan oleh guru2 di sekolah bukan melayu)
          berbeza sekali bila melangkah ke sekolah melayu..maaf.. sekadar menyedarkan dan menjadi teladan n sempadan yg mana baik n buruk

          0

          0
        • Mantan Artis says:

          Kesian bebudak yg br nk start jd penyanyi blum apa2 dh ada blog2 mcm Abg Nara yg kuar entri untuk hapuskan bakat2 mereka. Bakat neelofa yg ntah2 apa2 Abg Nara leh lak puji melangit tp bebudak mcm ni tnjuk bakat dh kena kutuk. Nyanyi kt WHI mmg x denye yg live semua pakai miming sbb selama ni ak tgk bila ada artis nyanyi sume miming. so x yah la tindas budak2 ni ngan entri2 yg leh musnah kan karier diorang. ak bg nasihat kt semua artis2 bru yg nk sngt jadi artis. kalau korang nk lama duk dlm industri ni pi kipas bebudak blogger mcm Abg Nara. setiap kali buat apa2 ucapan jgn dilupakan blogger2 mcm Abg Nara. Ak pasti korang akan lama dlm industri ni.

          0

          0
        • jue aziz says:

          bukan nak kutuk tapi mmg menggelikan!!!!! artis malaysia makin lama makin tak kreatif dan tak beridentiti

          0

          0
        • ape cer! says:

          bg aku p.o.p ni not bad la…
          klau dgr drang nyayi best je kut… lagi pun muka diorang ssuai juga ngan music drang ni..
          xla macam 24:7 yg knonye kpop tp muka cam mat gian jek sume…. lagi pon p.o.p ni more tu pop rnb so xde la kpop sgt… as long drang nyanyi ok xpe la… lagu drang pon best ape… abg nara ni patut support pyayi baru bukan jatuhkan lagi mereka… kalau neelofa bukan men lagi d puji.. aishh ade berat sebalh di sini ye…

          0

          0
        • Mantan Artis says:

          Nak geli apa lak ??? diaorang masih berpakaian identiti apa lg yg kita leh buat semua identiti dh diguna pakai dri dangdut sampai laa ke nasyid.. ce citer baper banyak boy band yg ada kt malaysia ni masih btahan sampai arini ?? semua dh bungkus laa..kalau bebudak ni nk wat boy band dioarng biarkan laa kenapa lak nk musnah apa yg diorang nk buat kalau x minat duk diam2 je. diorng ada bakat tp shh nk jual ngan market kt malaysia sbb korang suke sngt ngan artis2 luar..so no wonder la diorang terpaksa ikut selera korang. ni salah satu caranya.. x salah pn mencuba dulu ak pn benci ngan tomok but now im so proud with him. so x payah laa nk tnjukkan sangt kebencian korang tu. Memang dh terang2 krang mengutuk x der nye pn menggelikan diorang manusia gak x der cacat cela pn.

          0

          0
      • Eizus Tshirt says:

        Ayooo…cikit meremang tgk vedio ni.
        Mcm dah x relevan buat band2 cmni…
        Lg2 skrnag ni musim K-pop korea…. lg mnmpk kn cm meniru. Contoh tgk rambut diorang….eukkk…
        Bukan xbleh buat band2 cmni… tp tgk situasi la…
        kn dah byk dpt comment kutuk dr puji. hehehe
        pape good luck la yerh.

        0

        0
      • momoe says:

        korg ni racist la

        0

        0
    • abc says:

      hah elok la..korang memang patut kene gi MAIN JAUH-JAUH..
      dah la aku terperasan dorg tiru ‘lucifer’ punye dance move.
      korang memang saja menempah ‘nak kena caci’ dgn peminat kpop.bladihel..

      0

      0
    • missy says:

      Auto-tuned!!

      0

      0
    • sadis says:

      tak lama ni rasenye.. paling lama 2 bulan bubar la kot.. kehkeh.. :p

      0

      0
    • Mike Lembert says:

      haaadek2 laaa sngt….korang pi main jubooh laaa

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      biar lah kalau budak 2 ni nk tunjok kn bakat dia lantak dia lah nk joget camana pnnnnnnn nk loncat ke nk lambong ke biar kan lahhhhh cian dorang baru nk tunjok bakat dhhhhhhhhhhh kena kutok camana nk tunjok kn bakat !!!!!! minah jambu kalau joget bukan terloncat2 lagi tapi tertonggeng2 tau jangan tk cayaaaaaaaaaaa sampai tumit kasot minah jambu tercampak !!!! bergitu dashat nye minah jambu joget tau ! kalau setakat joget loncat2 macm mat2 kt atas ni elehhh tkde pe lah ! cuba bayang kn kalau minah TUDONG joget terloncat2 gini apeeeeeeeee gak nye perasaan anda yeeeeeeee hahahahahahahahahaha ROSAK ! hahahahahahahahahaha

      0

      0
    • Curuz Pop says:

      KEPADA ADIK2 KAKAK…

      TERUSKAN USAHA ANDA YA ADIK ADIK…

      INI DAH CUKUP BAIK BAGI KAK, MEMANDANGKAN ADIK2 BARU MELANGKAH ‘SATU’ STEP..

      BILA MELANGKAH LEBIH LAGI.. TENTU LEBIH MANTAP…

      KAMI SOKONG USAHA ANDA

      ASALKAN JGN MINUM ARAK N CLUBBING TK TENTU HALA YE DIK..

      YOO…

      0

      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        baik lah kak adek akan dengar nasehat akak yg berguna ni ok…adek tkan minom arak yg tkde fedah nye bun……..show adek yg akan datang nanti adek akan berbaju melayu ye kakkkkkkkkkkkkk…..adek akan berpakaian yg paling sopan dlm semua sopan ye kak yeeeeeeeeeeeee lap u kakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

        0

        0
      • DillaAnuar says:

        Baik belajar lbih banyak step sebelum keluar ye adik adik kakak…

        0

        0
  2. blacktie says:

    montang2 la tak cantek dan seksi.. terus aje ko tamo ye abe nara..akkakaka..

    tp.. mmg tak ble blah la depa nih..kuikuikui

    0

    0
  3. Amirul says:

    ni lagu tema utk you saka pergi jauh2 ke?? haha..

    0

    0
    • lady_jull says:

      haha.. aku pn terpikir bnde yg sama td.. agaknye saka tu pun kalo dnga lagu ni pn bleh muntah darah kot..

      0

      0
    • wak lu lah bhai says:

      drama lu saka pergi jauh2 tu lagu dia tajuk Mesin Masa – Azlan & The Typeritter :) . lagu ini kalau saka tu dengar, mesti si gelam tu kata, baik aku nyanyi lagi sedap dari korang hahaha, hukkkkkk..

      0

      0
  4. By u says:

    Rasa cam nak lempang je sekor2. huh!

    0

    0
  5. nara says:

    sesuai sangt tuh dengar lagu die haaaaaa.. ahahahahahahaa.. pergi main jauh2x, syuh2x.

    0

    0
  6. aduiiii.. says:

    blueekkkkkkkkkkk..

    0

    0
  7. zuan says:

    pening pale tgk ragam diorang ni… hatoi~

    0

    0
  8. daus says:

    xyah la nk kutuk2 org ke ape..biar je la dorg nk jd fmes..tp mmg mcm sampah siot….hahahaa

    0

    0
    • no name says:

      x payah kutuk mereka ni..!! at least mereka ni ada keberanian nak tunjuk bakat yg ada.. x lah jadi sampah mcm u… kau ada bakat ker? hihihihi

      0

      0
      • DillaAnuar says:

        sebab tak de bakat la dok diam2. Daripada perasan berbakat pastu kene kutuk. haha kau ni bodoh ape? nak tunjuk baik sangat la sokong artis malaysia. Ei, tak semua artis asal dari malaysia nak kene sokong okey. nilai dulu, neelofa lagi sedap aku tengok dari dorang yang memang takkan popular ni. lagu kat radio tak pernah ada. masuk tv sekali je. tu pun gaya da lebih. agaknya kalau popular cmne la tu ye?

        0

        0
  9. ~amende laa..~ says:

    tah pape tah…bajet ensem je masing2… :P

    0

    0
  10. tumulak says:

    (T______T)

    0

    0
  11. jentayu says:

    ni seme kes nak cari awek je ni…

    0

    0
  12. gula2 says:

    amboiiiiii meremang bulu ketiakku kegelian dgr lgu ne…serius sy tak sanggup dgr smpai habis…rsa nak muntah smua lambchop yg i mkn td…..geli1000000000x

    0

    0
  13. nie feng says:

    ku nk sepak mereka jauh2 … oh .. oh …oh. dish!!!! ~~

    0

    0
  14. tumulak says:

    T_____T

    0

    0
  15. Lily says:

    idols kat Korea at least kena training 4 tahun baru debut..

    just enjoy Kpop music sudaaa, takyah laa nak ikut2…buruk bebenor jadiknya…

    0

    0
  16. diela says:

    geli la…

    0

    0
  17. go mi nam says:

    tolonggggg la industri muzik malaysia skrg ni…. ntah hape2 ntah… asik nak tiru pengaruh muzik luar jer kejenya…dulu time indon muzik meletup2…banyak la band2 muzik ala2 indon… skrg grup ala2 k-pop pulak… kita kan ada identiti sendiri, so x payah nak tiru2 suma ni… plastikkk jer ok… sgt x genuine…. nampak dibuat2… adoiiii…

    0

    0
  18. anonymous says:

    haih! kejinye tgk..ahahahahhaha~

    0

    0
  19. choki tercekik says:

    hampir hampir tersedak tengok video nie…
    adoiiii… habis hensem la nie???

    0

    0
  20. mael lambung says:

    lagu khas tuk dorang—-> “pergi main jauh2….oo…oo..oo..oo…pergi main jauh2…oo..oo..oo…oo…jgn msuk industri muzik malaysia..oo.oo..oo..otak hang….hahaha..bes nya kutuk org….

    0

    0
  21. ntah says:

    hey hey ….read my lips
    ” U R FAIL”

    0

    0
  22. tora dtg lg says:

    kesian aku tngok depa ni….p jauh2 la korang ni ..

    0

    0
  23. warga meru says:

    eeeiiiiiii.. yekkkkkssss… tah pape jek… eeiiiii.. mluatnye laaa…

    0

    0
  24. Criticizer says:

    Ermmm dorg nih x boleh lg la jd penyanyi.. nyanyi miming… kalo buat live + menari nnt, kojol pulak satu2… nice try la tapi korg xkan ke mana…

    0

    0
    • no name says:

      we’ve seen them performing live… !!! boleh tahan.
      engkau BOLEH ker ? hihihii

      0

      0
  25. BUSUK says:

    BERAMBUS JAUH-JAUH!!!

    0

    0
  26. Fatin says:

    bang nara dah makin teruk suka kritik orang x belapik..hati2 bang nara jgn sampai orang baling kat kita balik apa yang kita ckap kat orang..

    0

    0
    • DillaAnuar says:

      Blog abanga nara memang untuk gossip panas. jadi, nak baca yang baik baik , pergi tempat lain k?

      0

      0
  27. razer says:

    broooo….baju beli kat TS ka??? hahahahha

    0

    0
  28. pop la sgt! says:

    wahhh cutenye! especially yg rambut blonde, cute sampai nak munath hijau bak kata bang nara! mana komen2 yg suka kondem pompuan rambut kaler, meh sini kutuk plak budak ni x semayang sbb rambut kaler x sah wuduk dan mandi wajib! erkk mandi wajib ke?? ahaha

    0

    0
  29. kimz says:

    xsedap langsung… macam haram jek..

    0

    0
  30. BAHAHAHAHAH says:

    Melayu dan K Pop sekarang adalah umpama pipit dan enggang. tapi pipit ni versi muke tebal, kuat tengok cermin, perasan, huduh, kuat berangan dan aset yang paling penting; BEBAL & non educated.

    0

    0
  31. watafuu says:

    plastik

    sampah paling banyak di muka bumi…

    0

    0
  32. akugelak mcm nak mati says:

    Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    Giler la baca komen semua,apapon setuju utk semua..hahaaaaa… (cmne nk stop ketawa ni?…)
    Hahahaaaaaaa…..

    0

    0
  33. anon says:

    harap kasut supra je lebey~

    0

    0
  34. kid says:

    macam biasa aje… huhuhuhu

    0

    0
  35. maharajalawak says:

    prince of pop corn

    0

    0
    • lalala says:

      Prince Of POPeye

      0

      0
      • Rin says:

        X nak ckp pape… nak sengeh jek… :D

        Nway, kalo nak buat sesuatu , buat lah bsungguh2..

        tp kan prsan x, artis kat Msia majoriti nya x pndai / kaku menari ken..?

        0

        0
  36. lagubestbest says:

    Keluaran KRU studio gak ke nie? Kalau ye memang naik bengang dah aku ngan KRU nih dok introduce kumpulan pop suam suam kuku ntah ape-ape tuk dapat duit.

    0

    0
  37. ambir pur pur pur says:

    bang nara,kuarkn lh vid gula2 tu,yg ada kuar kt WHI hr tu….mmaluknlh yg pakai tudung dlm group tu

    0

    0
  38. haha says:

    walaupn aku mnyampah gn geng pop korea..bla tgk yg ni lg mnympah

    0

    0
  39. aku x minay kpop says:

    Perasan bagus je dierorg smua ni. Waktu interview kata kita org x follow kpop. Pakaian korang tu follow mana? Gula2 waktu diinterview kata, “dierorg x sangka ada group Korea sama mcm dierorg” WTH!!!

    0

    0
    • minat ori jer says:

      setuju!! pengacara tanya lain tpi yg di jawabnya lain..ntah apa2….sibuk main2 rambut ala2 control ayu..mmg meluat!!!

      0

      0
  40. pija says:

    abg nara P.O.P ni artis bawah cat farish tau.dorang ni okayy je pon.mmg la gaya dorang mcm korea.tp okayy apa suara dorang ni.laen la kalau kumpulan 24:7 tu.yg tu mmg xboleh pakai.kalau nak tau pasai P.O.p ni google la.xpon youtube bnyk.dorang bnyk cover lagu2 korea.best suara dorang ni.abg nara xbaek tau.

    0

    0
    • lady_jull says:

      haaa… ko ni mesti salah sorg ahli pop ni ye dak? ekeke..

      0

      0
      • pija says:

        sy ni girl ok.btl la.abg nara mmg suka mengata org.sekali jatuh kat idung sendiri baru tau.!!

        0

        0
      • DillaAnuar says:

        SI abang nara tak perasan nak buat macam ni. so, tak jatuh kat batang hidung sendiri kot. ko ni mesti pempuan yang jenis tak boleh nak tengok lelaki bajet jambu. nak terkam terus!

        0

        0
  41. ahaks says:

    cam bodo..mmg menempah cacian dan makian

    0

    0
  42. ayen honey says:

    macam…….shilaker! (kan dah kene caci).buat hangat hati jer.mnari pun cam harem!

    0

    0
  43. Artis Tolol says:

    Dulu masa band indon meletup… Semua nak jadi macam band indon. La ni Kpop lak… Ada gak yang nak ikut. Apa, artis Malaysia ni xde identiti sendiri ke? POP, kau nyanyi pun macam mercun POP… tak payah la. Semua nak jadi artis mee segera jer ni.

    0

    0
  44. kpork gabungan muzik babi dan anjing says:

    aku benci kpork bek korea bek malaysia bek indon,, suma cam anjing ngn babi,set2 maknyah ja bleh dok layan kpork pon, yg pompuan tu suma spisis jalang ja yg layan kpork

    0

    0
  45. kpork gabungan muzik babi dan anjing says:

    baik layan indie band lg bgos,,

    0

    0
  46. Tina turner says:

    Najis mughallazoh

    0

    0
  47. ayu says:

    saya adala tertengok diaorg ni kat rancangan WHI..mcm eeeeeee..xsesuai..please tonjolkan identiti Malaysia…ni semua adoiii..cekeding..pengacara tv3 tu siap puji2..(TERPAKSA)…klu x malu oiiiii

    0

    0
    • jin kreng kong keng says:

      nak soh tonjolkn identiti malaysia mende kalo ko sndri pon x reti nk support artis malaysia, dok agongkan sgt artis korea tu..

      0

      0
  48. hanipelangi says:

    kowg da layan gula2 kat WHI?? itu lagi gila…and ada member baru, pakai tudung babe..!! strategi ke??murahan babe..!!

    0

    0
  49. Aku hanya mampu gelak... says:

    Muahahaha…kalu diorang masuk final ML boleh kalah Sepah dan Jozan…bw lagu ni jerrr….kompom org gelak sampai pagi lusa…her her her….

    0

    0
  50. basshunter says:

    dah nyanyi miming, menari la btl2..ni pemalas tul..camni ker nak jadi penyanyi???

    0

    0
  51. for men only says:

    ini mencarut namanya…!!!

    0

    0
  52. jabun says:

    *prince of rubbish*

    0

    0
  53. mai says:

    they are good, ada bakat, and mmg betul lagi bagus dari yang melepak-lepak kalau orang sana sini, mencuri dan sebagainya, memang pada pertama kali tgk mereka seperti ‘malas’, miming tu tak salah, ramai juga penyanyi yg terkenal pun miming, cuma mereka perlu tunjukkan kesungguhan bila menyanyi dan menari, menari mereka pun ok cuma perlu SEMANGAT. Takde adik-adik ku…jadikan komen-komen di atas untuk memperbaiki dan untuk jadi yang TERBAIK!

    0

    0
  54. Udang nara says:

    Menulis blog GOSSIP a.k.a MENGUMPaT a.k.a FITNAH pun patut cari kerja lain n main jauh2. Kesian si Nara. Get a life.

    0

    0
  55. kpopfans says:

    kpop:
    every group mesti atleast ada 2org yg vocal power punya
    idol2 kpop mesti pandai menari and berdisplin except for group mcm cnblue n ft island
    diorng ni training palin kjp 2 3 thun n ada samapi 8thun baru bolh debut
    diorng ni dikawal ketat eg: xboleh bercinta sesama idol, xboleh ada mobile phone dlm tempoh masa tertentu
    diorng xde masa rehat everyday ada je schedule n paling penting freetime diorng akan digunakan untuk berlatih nyanyi or dancing..
    diorng sgt rendah diri dan hormat senior2 diorng
    and diorng akan buat yg terbaik eg menyanyi live or lypsinc dlm keadaan tertentu,tunjukkan semua bakat yg ada even dalam 1minit…diorng akan cuba sedaya upaya dengn bersubgguh…
    so mpop
    kalau nak tiru diorng boleh je…xde salahnyer…
    tp atleast training mantapkan vocal n dancing dlm 3thun then baru debut… baru la nmpk dancing yg disiplin yg mantap..n satu lg xpyh la autotune samapi habis lagu..karang orng ingat korng ni memng xleh nyanyi biasa… once u debut set the standart higher..not just as simply as u want a popularity… anyway go go kpop n try harder mpop..

    0

    0
  56. FANTARAS says:

    AKU SANGAT SUKA BEAUTIFUL NARA NI! BUAT BLOG UNTUK MENGUTUK… TAMBAH KAN DOSA UMAT ISLAM, SEMUA TAK KENA… SAMA2 JUMPA KAT NERAKA LA NANTI YER ABANG NARA!

    0

    0
    • sojubi says:

      kalau ko tak baca blog Beautiful nara ni means ko suci dari dosa la.. suci dari kutuk mengutuk la? sama-sama tak masuk syurga la? tu je lah modal korang. dah tau blog ni menambah dosa, datang jugak baca. pigi dah! ko g la baca blog NIOSH ke, bolg SYABAS ke, blog MATRADE ke kalo takut masuk neraka.

      0

      0
  57. eila says:

    dolu2 kumpulan KOOL *yg ada bekas suami safura tu* menari best kan! :)

    0

    0
  58. Kamil ace says:

    pegi main jauh2….dari tv kami

    0

    0
  59. adess says:

    asek2 kpop, asek2 kpop, aduss, dah xda bnda len ke nk tiru,,aku pon dh nek nympah ngn kpop ni sebenornye,,buka tv kpop, dengor radio pon kpop,,,dok lam klas pon ada minah2 gedik dok nyanyi lagu kpop..aduhh sgt2 memualkan

    0

    0
  60. syazana says:

    Assalamualaikum. POP telah ditubuhkan lama. sejak 2006. mereka mula bertapak dalam dunia musik dengan bermula membawa lagu kadazan dusun sebab kebanyakkan mereka adalah orang sabah. kemudian, mereka menyertai Gangstar. dan sejak itu tertubuh lah kumpulan Prince. Kemudian, Cat Farish ambil mereka sebagai artis naugannya. Cat Farish nak wujudkan KL-POP. asal nya macam Korea, tapi, kalau korang dengar balik, ia tak lah Korea sangat. pernah dengar lagu Slot Akasia, Seribu Kali CInta? Yang menyanyikan lagu tema adalah kumpulan POP sendiri. Bertajuk Buku Baru. ada macam unsur K-pop keh? mereka memang mengambil unsur2 Korea tapi, dorang cuba nak bentuk identiti mereka sendiri. Try to improvise. Dari segi tarian, mereka memang praktis a lotttt! see on utube.

    untuk rancangan WHI,, dorang miming kan? dan korang kata tarian dia macam haram jadah kann? bagi saya, maybe dorang gugup or nebes bak kata orang putih. live show kot. miming part tuh saya tak pasti. maybe producer yang suruh.

    saya pernah berkerjasama dengan mereka dalam Jom Heboh. and yes, dorang tak miming. setiap dari mereka, mempunyai suara yang tersendiri. mereka sendiri yang mencipta lagu dan tarian mereka. mungkin kerana pentas itu kecik, korang tak nampak stamina mereka. dorang terpaksa membataskan pergerakan mereka.

    saya pernah juga beritahu mereka, TOLONG lah jangan ikut group 24:7. its shit, I must say. I told them, and they agreed with me. POP memang ramah dengan peminat mereka. Cara dorang handle peminat, amatlah baik. POPPERS adalah nama group fans dorang. mereka sangat menyokong antara satu sama lain.

    just, tolonglah bagi dorang masa. mereka baru nak kembang mekar dalam industri muzik tanah air. try to deal with the change.

    just, hear the songs okay.

    more info: http://klpopper.tumblr.com/
    yang ni antara lagu yang dicipta oleh salah seorang member dorang, http://soundcloud.com/ayepop

    yang atas ni, masa dekat Jom Heboh. Lagu Main Jauh-Jauh.

    sekian.

    0

    0
    • pija says:

      sokong !!!!

      0

      0
      • minat biasa2 je kat kpop says:

        sy menyokong yg positive & mengecam yg negative~ dan sy menyokong usaha cat farish nak menjadikan mereka lebih baik (dari gula2 n 24:7)~ saya nampak genre/style cat farish dalam lagu ni n sy rasa cat farish berusaha utk menghasilkan satu produk yg lebih berkualiti…lebihkan latihan supaya lebih mantop (hehe)…

        klu nak tgk group kpop dr korea tu ambil masa sampai bertahun2 sebelum debut~ n lagu2 drang walaupun dah bertahun-tahun jadi artis tapi baru ade 2-4 lagu sbb drg akan kuakan lagu yg berkualiti n yg betul2 boleh dijual… n klu x silap sy kdg2 drg hanya mampu hasilkan single album je utk memenuhi permintaan peminat..

        x salah kan klu bagi ruang pd mereka… dunia music kan luas… klu asik nak lagu indie je yg bertapak kat dalam industri, x adil la mcm tu….x ade variety… hidup kne ade pilihan~ baru warna warni..

        daripada dok kutuk2 lebih baik beri kritikan yg membina~ lebih baik la berikan cadangan n pendapat utk memajukan industri…kan,kan,kan~~ hehe

        0

        0
  61. akoo says:

    Macam kumpulan Cina Jual Vcd Haram jekk aku tengokk.. jahanamm laa budak melayu cennii..

    0

    0
  62. krunch2sa says:

    P.O.P adalah grup yg bru je nak menapak dlm industri muzik m’sia. mereka masih lg perlukan ruang utk memperbaiki kelemahan atau kekurangan yg ada dlm persembahan mereka tetapi janganlah terus menghukum bahawa mereka ini tidak berkebolehan. situasi industri muzik m’sia & korea sgt berbeza. jika di m’sia, kebanyakan artis yg baru, masih mpunyai pekerjaan utama yg menyebabkan mereka tidak dapat berlatih sekerap artis2 di korea yg kesemua perbelanjaan mereka ditanggung penuh oleh syarikat mereka. rakyat korea juga lebih menghargai karya muzik artis mereka drpd artis luar, jadi pasaran utk artis baru mereka sgt luas. artis korea yg baru debut juga tidak pernah terlepas drpd kritikan, sindiran & tohmahan spt yg dialami oleh P.O.P. utk pengetahuan smua, sumber pendapatan utama korea adalah dr industri muzik & teknologi mereka. cuba bandingkan dgn m’sia? oleh itu, sebelum menghentam sesuatu artis itu, please get your facts right first. I’m a die-hard-fan of kpop too but i know how to differentiate between reality & fantasy. u know what i mean?

    0

    0
  63. kuikuikui says:

    bg aku group ni ok skit kot dr max 24789 tu,,muka pon ala2 kpop ngn jpop skit kalo nk dbandingkan ngn max 2478910 tu suma cam gampang je dok bajet hot lebih2..nk harap tarian lg lingkup la..tp lagu diorang ok .cuma tarian ja kurengg.mungkin psal ahli ramai sgt kot.tu yg tarian nmpak x seragam..tp apa2 pon bg aku p.o.p ni better than max 247

    0

    0
  64. tak baik mengutuk says:

    ok apa drg ni,, korang ni tak tentu pasal je mengutuk orang,,
    jeles la tu,,
    peace no war :)

    0

    0
  65. blabla says:

    ade sorang tue muke dier mcm onew(shinee)…..

    0

    0
  66. aku says:

    mcm bese la org mlayu.. ske berdebat utk benda2 bdoh.. ptutnye individu yg cube mencari aib, kecacatan n kelemahan org lain yang patut dihentam.. individu yg terlalu pntgkan keuntungan dan dri sndri sehingga xksh langsung psl dosa yg akan ditanggung..

    to POP.. cari la keje len.. korg wat ape pn xkn selamat slagi korg duk dlm industri yg ntah pape ni.. byk lg rezeki yg blh dicari..

    0

    0
  67. aku says:

    mcm bese la org melayu.. ske bgduh utk perkara2 yg bdoh.. sepatutnya org yg suka mencari aib, kecacatan n kelemahan hambaNya yang lain yg patut disedarkan.. iaitu individu yg mementingkan keuntungan drinya semata2..

    to POP.. lebih baik mencari pekerjaan yg lain n berundur dr industri hburan yang ntah pape ni..

    0

    0
  68. cha says:

    haha… tol abg nara. bek g jejauh.. tgk kt whi… tah hape… kalo menari hebat cm showdown.. boleh g terime dek akal

    0

    0
  69. nik nurhazmiza says:

    Soooooooooo bad. Jgn nk prsan lh nk jd mcm artis Korea!! Lngsung x da bkat… wat mlu jak :(

    0

    0
  70. khyun na says:

    sorry if i interrupt, i just wanna share diz link with u guys…hope u guys check diz out first without judging diz group http://www.youtube.com/watch?v=Fo5hzLm3Lk0&feature=channel_video_title

    0

    0
  71. khyun na says:

    sorry if i interrupt…pleaz check diz link 1st without jump into the conclusion..thank you

    0

    0
  72. oi bodoh says:

    oi bodoh, best ape lagu ni, sengal… ko gi check kat youtube mase dieorg perform utk Radio Era. Bodoh betul orang yang suka mengaibkan orang. Korang ni sume mmg bangang(tak semua la)

    0

    0
  73. huahua says:

    well,pendapat aku plak…1st time dgr lagu drg ok pa…bknnyer teruk sgt pun…n drg actually lama dah wujud…nm group drg Da Princez..dr thun 2006 lg..drg ikut gangstarz tak silap aku…n mmg suara drg mmg sedap pun….sekurg2nya xla mcm max 247 tu..huhuuh

    0

    0
  74. siti says:

    nara, ko boleh ke menari cam diorg ni? kutuk org sedap je… at least b positive la skit. cam nk kacau periuk nasi org je…

    0

    0
  75. ChocoBun says:

    uwaaaaaaahhh. dia tiru step lucifer-shinee.

    bhgian ‘takkan berakhir segala derita’ sama dengan ‘nareul mukko gadeundamyeon sarangdo’.

    Sheeeeshh. you guys are so dead kalau SM Ent nampak this vid -.-

    0

    0
  76. Melayu says:

    Hai semua, sya rasa budak2 ini ada kelebihan dan suda lama kat industri muzik terutamanya d Sabah. Vokal dan tarian pun mantap.. tak caya sila tgok kat sini.. —-> http://www.youtube.com/watch?v=zGnJBl9ar-M dan http://www.youtube.com/watch?v=JXyvwo77w_o&feature=related .. teruskan P.O.P

    0

    0
  77. Yang ni sy tak berapa nak setuju dgn abg Nara… Sbbnye sy rasa budak2 ni dah put much effort, tp biasa la, org baru, takkan nak perfect mcm yg dh lama berkecimpung dlm bidang seni. Group luar negara pun ada yg baru2 kuar tak berapa nak cantik dia punya skill tarian kan. And about miming part tu, watpe diorang susah2 nak buat life, masa yg diberi pun jap je, takdan sempat habis lagu pengacara dah start bercakap. Come on la, bagi la muka sket kat bakat baru dlm industri seni ni… Nama pun org baru, tentunya banyak yg kene belajar lagi. And apa slhnya diorang boyband? Skrg ni pun boyband dah hampir nak pupus kat seni muzik tanahair. Dulu ada 4u2c, Niko, X-factor, dll tp skrg ni mcm dh tak wujud boyband. Sy rasa ok sket la group bebudak lelaki ni dari group pmpuan yg gedik je lebih…. Sekian, mekasih pendapat sy.

    0

    0
  78. Cik Nin says:

    SEMPUUUTTTTT…!!!!!

    0

    0
  79. Orang Sabah YgPure says:

    kenapa ngan POP nie…. BN memang ada masalah kah ngan group ala2 korea…….. jgn komen jak lebih2 BN cak BN wat menari mcm drg pastu upload d youtube ….kita tgk terror sangat BN menari pai cakap POP p main jauh2….

    baru takat pandai cakap korea xsennya lebih2…….. alahBN jeles orang sabah terror menari…. jgn cakap jak kkkk BUATTTTTTTTT!!!!!

    BIKIN PANAS

    0

    0
  80. xbaik mengutuk.. says:

    bangnara, x baik mengutuk orang.. lebih2 lagi time2 kaknara tengah berbadan dua ni.. orang2 tua zaman dulu melarang..

    0

    0
  81. mysara says:

    Lagunya boleh tahan. Tapi, x boleh ke create identiti sendiri? Ni tidak, fesyen, hair style, make-up, dance, sebijik n nampak sangat nak tiru Korea,..Aduhai orang kita..

    0

    0
  82. Bull says:

    Begin with end in mind – 7 Habit of Highly Effective People..

    Apakah end mereka? Berada di Korea sebagai band yang hebat dari Malaysia.. Bagus, boleh teruskan..

    Atau end nya akan menyanyi seperti ini sampai umur 70 tahun nanti?

    Atau end up with tak laku sebab penampilan yang buruk dan peminat boo..? Elok tak perlu lah berambut begitu.. Cuba cari kerja lain seperti engineer, doctor, lawyer, ramaikan lagi profesional Muslim..

    Fikir dari sekarang apa kesudahan atas permulaan ini..

    0

    0
  83. pJ says:

    nara mmg mangkuk… support la sikit,at least diorang try to do something,x kisahla ble tahan lama or tidak, kurang2 they can learn something from their life..

    0

    0
  84. masinmulut says:

    oiii pJ ko bengap ke apa ko tgok bdk2 nih dh la pakai rantai adik pastu rmbut kuning mcm sengal pa la dok agung2kan muzik luar muzik dlm msia ni pun tak abis lg. arp2 jgn bg skongan dp bdk2 nih sbg biasenya kump ni agt2 taik kucing kurap

    0

    0
  85. Juon says:

    Adoyaiiiii…geliii lar, betul kata nara..if nak perform tu buat dgn sepenuh hati eeeeewwwwwww….aq tak kesah u all half wanita ker full lelaki ker yg penting..performance!!! Memalukan jer la..

    0

    0
  86. aku orang biase says:

    not bad ape diorang ni…xla terkinja2 sgt…seksi?lg x..lg better la dari org yang buat untung dgn org yang kejenye bukak aib orang sana sini…kalo artis pompuan seksi terkinja2 kan main lagi puji melambung….x pasal2 orang kutuk2…sama-sama la kita ingat yg malaikat kiri kanan catat pe yang kite tengok,tulis,dsb….sblm nak kutuk org, bek tgk diri sendiri dl…itu lg baik kot….sowi kalo salah…

    0

    0
  87. P.O.P BEST says:

    SMART,,,

    0

    0
  88. like dance says:

    tak baik mengutuk…dekat ramadhan da ni..ingat dosa dan pahala..

    thanks..

    0

    0
  89. pinkillerlady says:

    1.tolong pilih lagu yng memberangsangan otak sikit..daripada tajuk main jauh-jauh lagi baik kau pergi menjauh!
    2. nak menari biarlah skills sket baru la org x kutuk..ni tarian pn entah apa2 tah..g belaja ngn geng2 showdown 2011 sket.
    3. nama pn penyanyi tlg la tunjuk sket bakat nyanyi tu, ni lip sync, electronic sound jek lebih..masih byk yg kurang kmpln nih.
    4.Muka x leh telah..g wat plastik surgery kasi hensem dulu

    0

    0
  90. Amier says:

    Tak macam Korea pun nampak lebih macam Chin Ah Kit(singkatan dari China Bukit).
    Errrr……ambillah seorang 10sen PERGI MAIN JAUH JAUH tengok lama senak kepala pening perut.

    0

    0
  91. kucing says:

    peraturan pertama bila aku dengar lagu…
    Lagu kena best atau catchy bile dengar.
    pedulikan stail / rupa si penyanyi…

    tapi… lagu main jauh-jauh nih memang tak melekat kat telinga. lagu tahap mcm gula-gula dgn max 247 jek.

    takyah la nak tiru konsep boyband kpop tu. kalo nak kpop sangat, tiru je stail FT island ataupun CN Blue. boleh main live, org pon respek..

    0

    0
  92. gangsta^princess says:

    mcm diperbodohkan je…kesian ahli lam band ni

    0

    0
  93. epics says:

    ni kalau buat sarkis ni ok jugak ni.

    0

    0
  94. LOL~ says:

    Erks? Dlm 4 org ni, sorg je yg Muslim & the rest is non. But still dorg jaga attitude & penampilan. x macam group yg 1 lagi pakai baju kasik nampak tetek. LOL~

    Saya bangga dgn dorang sbb dua ahli kump ni my classmate since form 1-5 & they both mmg sukakan music & mmg ada cita2 mau jadik penyanyi. Now impian dorg dah direalisasikan. So, not bad walaupun at the first place mcm ni kena kutuk.

    Good luck utk korang. Ambik entry ni sebagai positif view meskipun penuh caci nista.
    (:

    0

    0
  95. antu sgguh says:

    masa live kt tv ni mmg ta best lgsung grup ni..lps dorg perform, grup gula-gula lak,aduh yg tu lg la geli. dgn pakaian ketat2 pfftt

    0

    0
  96. say NO to plagiarism says:

    tak tau la nape zaman KRU, NICO, 4U2C, KOOL, etc diorang mampu jadi kegilaan remaja. padahal manede KPOP lagi time tu. dance pun xde la ala-ala sharp. tapi kalau tgk yg zaman skang ni, eww~ muntah megi yg aku makan pagi tadi. tgk gaya pun dah tau. dah la nyanyi ke laut. dance pun cam xde jiwa. aduiiii.. this is so SHITBRIX!!!

    0

    0
  97. akhb says:

    tak boleh tgok video tuu arrhh <<frust menonggeng akuuu huhuhu

    0

    0
  98. RedGurlz says:

    Rasenye, POP ni lebih better la sikit dr Max247 yg tuh.. kirenye mereka ni cute la dr yg team satu lg tuh.. yg satu lg tuh lebih memualkan bile tengok sekaor2 hitam legam.. yg ni not bad la wlupon terlampau byk identiti kpop

    0

    0
  99. sedihnyeee says:

    P.O.P is pronounced as poop

    0

    0
  100. Loudness says:

    Bodoh punye Nara. Semue start dari mistake la..nak jadi perfect.. Kau pun dulu spam sana sini nak dapat traffic. Jaja blog x malu.Xde kisah pun. ..

    0

    0
  101. macam best says:

    gula-gula korang kutuk habis habisan..p.o.p korang sokong habis habisan..mane adil :P

    0

    0
  102. ape2je says:

    sampah gile group ni..serious sh*t !!

    0

    0
  103. harunkewl says:

    giler geli aku..

    0

    0
  104. K-pop LOvers says:

    terimakasih artikelnya bagus sekali, jangan lupa berkunjung yah di blog saya, salam kenal dan salam blogger

    0

    0
  105. Anon says:

    Yang penting….ko mampu ker???? ko ader? takader pasal kau setakat nan ado kalau tak pasal trafix nih…kutuk org…pondan siot…nama jer dah abg nara…abg ker????

    0

    0
  106. Nakajima yuto fan says:

    nani sore?(mende nie?)ha tu la org “MELAYU”!!!tau nk jatuhkn bngse n ngara sndri…bile kate bongok nti kang meletop lak blog nie..tp tuw la lumrah org melayu kita..cmne ngara kita nk maju?lau org sndri pown nk sebat…aiyaaa…to all kpop fan F.Y.I artist diorg kebnykkan wat plastic surgery…hampir 70% artis kpop wat bende tuh..no wonder la girl2 tergila2 ngn diorg..kira ok pew p.o.p nie?lau betol diorg tiru kpop,dh lame diorg wat plastic surgery tau?silap2 korunk yg mengutuk nie yg lebey2 jd fan diorg…pikir2 la sme ae?bg aq diorg nie ok la..suara pown boley tahan la..cuma kne improve ckt lg…lg pown yg korunk ngutuk2 nie korunk da cukup bgos kew nyanyi?haha…klau setakat karaoke room tuw xpayah nk ada hati kutuk sora org buruk…i bet u all karok pentas tgk?takot adew yg lutut tecabut kang…tuw pown jgn,nk jugak kutuk artis2 bru…haha..anyways p.o.p do ur best don’t fall wif dis stupid cmmnt..just keep going dude…ape2 pown xboley beat jpop lgi(sbb aq suke jpop)xbrmkna aq xsokong music malaysia…msing2 adew favorite band kn?so xpyah la nk kutuk yg lain…duduk diam2 smbil dgr lagu favor korunk tuh..aiyaaaa…mcm2 hal la dunia skunk nie…cian diorg

    0

    0
    • Rahsia says:

      XPAYAH NAK BAGI TAHU PLASTIC SURGERY KE PE KE I LAGI TAHU BANYAK DARI U APA SAJA ABOUT KPOP. DAH LAME TAHU DAH LAPOK PUN BITE TU. LANTAK DIA LER NAK PLASTIC SURGERY KE PE KE TERPULANG PADA DIAORG.AKU SUKA KPOP NOT BECOZ RUPA PARAS TP PADA BAKAT MEREKA COZ DE JER ARTIS KPOP YG XHENSEM OR XCANTIK TP AKU MINAT JE. ADE NGAK XMEMILIKI TUBUH BADAN YG MENARIK TP COZ BAKAT DIA. AKU SUKA GILE DGN DIA. SO WAT?? KO CAKAP ORANG MENGUTUK YG KAU MEMBEBEL TU XMENGUTUK KE. CAMNE NAK SOKONG ARTIS M’SIA SUPER MERAPU MERABAN TAHU NAK COPY PASTE JER. I BUKAN XSOKONG ARTIS M’SIA TAPI MEREKA XLAYAK MENDAPAT SOKONGAN KERANA TERLALU HANCUS KECUALI ARTIS VETEREN. DIAORG DELAH YG TERBAIK COZ I LOVE DENGAR KLASIK NASIONAL N IKIM FM THAT IS MY FAV 4EVER. ARTIS DULU BAGUS SEMUANYE, BERADAB N BERDISPLIN. ARTIS SEKARANG BAKAT XBRAPE KONTROVERSI JE LEBIH. DE YG OK BAGUZ LER CAM YG SENIOR2 CAM DATO SITI DIA XOVER, KO YG ARTIS BARU NAK TUNJUK BAGUZ. AKU XCAKAP PASAL P.O.P OK YG LAIN2 COZ P.O.P NI KIRA OK BUT XYAH LER NAK TIRU2. HEHEHE..NI KANG ABANG AYE MARAH KANG DIA BCE. JUZ MY OPINION.

      0

      0
  107. Rahsia says:

    Mula tu xsuke gile coz apa pasal nak tiru2 kpop ni. Geram gile ler tapi after dengar diaorg nyanyi not bad. Kira ok ler berbanding si GULA GULA n 24:7 ntah pe ntah merapu meraban. Menyampah aku. Kira P.O.P ni kira ok n i pun de penah sembang dengan 1 of diaorang punye member n ok baik orangnye hehehe.. tapi kalo boleh xpayah ler tiru2 orang. Kita uat gaya kita sendiri udah.

    0

    0
  108. fara je says:

    nk tau kenape di korea mereka sgt bgs.. bkn kate malaysia xbgs..bgs..tp kite dgn care kite.. mereka disana dilatih untuk jd mantap n bgs selama 3 hingga 5 thn tau.. xyah la nk tiru org lain ye dak? tgk je artis malaysia yg bawa indentiti malaysia, femes je sampai worldwide. :)

    0

    0
  109. Mnday says:

    x best ar tengok copy copy ni, orang buat k-pop, kita pun nak tiru, sebijik lagi tu, dah terang bersuluh dah x payah denied. Band ni ada bakat, at least bagilah diorang identity sendiri. Buat pa nak warna rambut, mekap, style sebijik cam orang korea, x payah warna rambut pun boleh lah… confuse aper. Buruk sangat ker muka diorang kalau x mekap cam artis korea tu?

    0

    0
  110. loli says:

    tak ade identiti sebagai rakyat malaysia ke..muka x hnsem pn ada hti nk jd orng korea

    0

    0