Written by AbangNara | June 24th, 2013

Dengan hanya sekali lafaz, Pierre Andre atau nama sebenarnya Mohd Pierre Andre Bin Nazrul Andre, 28 tahun , sah bergelar suami kepada Siti Nur Hidayah, 26 tahun pada hari Ahad lalu. Majlis pernikahan telah berlangsung di Masjid Al-Ikhlas Taman Melati, Selayang.

gambar perkahwinan pierre andre

Majlis pernikahan dijalankan dalam keadaan sederhana dengan dihadiri oleh lebih kurang 200 tetamu. Pengantin perempuan menerima 7 dulang hantaran dan membalasnya dengan 9 dulang. Mas kahwin sebanyak RM300 dan wang hantaran RM20,000 telah dihantar oleh pengantin lelaki.

gambar perkahwinan pierre andre

Jutaan tahniah diucapkan kepada Pierre Andre dan Nur Hidayah atas perkahwinan ini. Semoga masjid yang dibina akan berkekalan sehingga ke syurga. Sama-samalah kita doakan. Lagi 4 keping gambar sekitar majlis pernikahan pasangan pengantin ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

bestbuyP.S: Murah gila barang-barang kat Best Buy World Malaysia nie. Barangan pun ada banyak pilihan. Memang kelabu mata dibuatnya. Seronok sungguh bershopping di sini. Korang pun jangan ketinggalan. LIKE Facebook Best Buy World Malaysia sekarang atau layari www.my.bestbuy-world.com untuk melihat sendiri.

gambar perkahwinan pierre andre
gambar perkahwinan pierre andre
gambar perkahwinan pierre andre
gambar perkahwinan pierre andre

46 responses to Pierre Andre Kini Suami Kepada Nur Hidayah

  1. makcik says:

    TAHNIAH

    0

    0
    • gulahati says:

      Tahniah… haaaa cerita begini yang kita mahukan instead of cerita murahan jazli=farah=puteri itu..

      semoga berkekalan..

      0

      0
      • jah kaki gosip says:

        asal kening bini die pelik??

        0

        0
        • MINA says:

          OHHHH JAH KAKI GOSIP,,,
          KO NIE MESTI TGK GMBR LAST EH TU YG NMPK PELIK…
          DAH TGK GMBR YG LAIN2???
          PELIK CEMANE LA JAH OIII..
          KENING PON JD HAL..
          SIB LA DIA NIKAH BTUDUNG..KLU TAK KO MESTI ISU KAN PSL TUDUNG KAN…
          @_@

          0

          0
        • Anonymous says:

          tu pown nk tye….pasal mua da tecukor abes kening die sampai botak….last2 lukis sdri…..tu hasil keje tgn manusia…perfect ke agak2 cik jah….ermm

          0

          0
        • gulahati says:

          aku juga dilahirkan dalam kategori kening pelik wei.. jgn buat aku sedih.. sobs……………………

          0

          0
        • Anonymous says:

          kening pelik pun jadi isu. masyarakat sungguh

          0

          0
      • Maria says:

        BERSERI SGT MUKA ISTERI DIA , RATU SEHARI SGT !! *nada menganjengs*

        0

        0
      • zifi says:

        tahniah, semoga kekal bahagia. ameennnn. tp gambar no 2 tu nmpak tudung wife dia pelik bona mcm alien pun ada. maaf, ikhlas cheq habaq.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Aku perasan blog c budiey ade satu gambo pengantin pompuan cium tangan c pierre ni baju blakang istri trkoyak….aduh kesian…

      0

      0
  2. pemburu 1st says:

    1 st ..aku 1st..hahahahha

    0

    0
  3. Mizzygirll says:

    Muka nak sama!!! Congratssss! :D

    0

    0
  4. Mak seee says:

    Nape nikah kt selayang?? Xbuat kat umah pengantin pempuan?? Bukan family awak banyak ikut adat ke.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Alhamdulillah…Aaminn…tahniah la..smoga saling lengkap melengkapi..smoga pernikahan mendapat keberkatan dan diredhai Allah..bahagia akhir hayat

    >>untung la Hidayah..hantaran 20k tuhh…harap2 Pieere dpt pakej yg terbaik..Hidayah pndai mengaji,hafaz Al-Quran,muslimah yg sejati cnth menutup aurat ngn betul,solat xtnggl,pndai masak,rajin masak ,pndai wt keje umah bab kate smua pndai la..bru berbaloi ngn 20k..hehehee..ni ambik kate2 UAI je(xsame tp lbh kurang camni la)

    0

    0
    • gulahati says:

      ALA……jiran aku tu hantaran 10k.. orang biase, keje biase, pendidikan biase. lepastu bangga, riak satu kampung dapat hantaran 10k.. harus ke?

      0

      0
      • Anonymous says:

        harus bagi die..tp makhruh bg kite..hahaha..
        ooo gulahati xpe biarkan die ngn sifat camtu..wat xtaw je..org camtu lg d tanya d ajak berbual lg bongkak+takbur…kot2 share xtaw hntaran..kn ke sharing is caring..hehe(ni dtg dah sifat pk bukan2 aku)
        ni RM 10k ke RM 10Keping duit syiling…

        0

        0
        • gulahati says:

          anon, aku x faham ko ckp ape.. btw mase aku dulu senang je ceritanya.. pihak lelaki nak bg mas kahwin rm1k tau tp daddy aku kata xyah memahal.. just rm22.50 je pasal johor kan.. tp tu la aku x leh blar dengan mereka2 yang bongkak dengan hantaran tetinggi tu.. alahai jemah.. thats not important kan..

          0

          0
  6. Anonymous says:

    buek apo la nikah pkai bju camni la kn….ngn butang x abih….kok anak cucu tgk sok2…eiiii….

    0

    0
    • dylo says:

      Maslah jgk ke kat ko…bukan dy tak pkai baju….dy nye suke lar..ape da sohai…

      0

      0
    • Anonymous says:

      alalaaaaa apo kono eah jang??smpai tang butang bj ko tilik…hadoiii
      citarasa masing2 derr..dah die selesa cam tu..law butang hbs tercekik ko pe taw?jd masalah jugk eah..heran jgk aku..ke ko ambik bhg fesyen?

      0

      0
  7. Prince Noob says:

    tahniah pierre andre… jom keluar 40 hari

    0

    0
  8. arlong says:

    kan comel kalau bertudung camtu.. semoga bahagia ke akhir hayat..

    0

    0
  9. iphoneuser says:

    songkok tu pelik sikit, boleh la..

    0

    0
  10. sarah lee says:

    agak pelik muke isteri die bertudung, agak kertu….mase tunang hari tu agak lawalh. Tapi x pe muke pelik bertudung, kalau menutup aurat dengan betul, tetap cantik disisi agama…. Biar suami je tgk die lawa x bertudung kan elok…… Nama dh cantek dh, nurhidayah…..:-)

    0

    0
  11. Anonymous says:

    maaf yer.. tak suka statement piere nie… ego… mcm la amalan dia 100% diterima allah.. klu solat cukup semua cukup tak kan dedah aurat kot… so jaga skit statement… ia semua urusan allah… tp tak perlu kot ckp sampai camtu… klu aku jd wife dia nie mmg kecik ati… maaf lah yer… ta

    0

    0
    • Anonymous says:

      xfaham..pe statement pierre bg?xde pun statement dkt ats..huraian nara adelah..huhuu..ke aku yg terlepas pndang

      0

      0
  12. Sunflower says:

    CERITA NI KAN KAN KAN….100 JUTA KALI LAGI OK DARI CITER SI SJ DAN KONCO-KONCONYO…AHAKS

    0

    0
  13. Anonymous says:

    pic no4 aku tgk bhg mulut dagu,snyuman mcm diana danielle la..ckt je la..law skali imbas…

    0

    0
  14. SH says:

    Ooo itu rupa suami Khatijah Tan…tak penah tengok pon. Handsome cam anaknya…Tahniah dapat menantu sulung…

    0

    0
  15. Sweet16 says:

    Sweet jer.. Muka seiras tol..

    0

    0
  16. Mak iti says:

    Makcik Zaharah buat kt hotel brapa bintang utk reception yaya?

    0

    0
    • Anonymous says:

      mestila berbintang2 u ollssss… mak iti nak joint skali ke?

      0

      0
      • Mak iti says:

        Halahhhh..dia nak ke pandang orang biasa2 macam kita ni hah, dia pandang orang yang ada2 saje kan. Hotel mana lah tu kan. Kelassss ko yaya.

        0

        0
  17. tacacila says:

    aku dari dulu tgk pierre ni tak mcm mix french sikit pon…muke melayu sejati ada la. apakah??

    0

    0
  18. Mak iti says:

    Mmg kenal pon family dia. Cuma malas aje nak cerita. Ye lah bak kata orang, barang yang lepas jangan dikenang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Pape pn sejarah mak iti dgn family dia.. maafkn jelah.. sume org pn ada buat silap… ye.. mmg benar….. sukar bg kita utk nk maafkn org yg buat jahat dgn kita.. tp sekiranya kta memaafkn org, ianya merupakn sifat yg terpuji sbg hamba Allah :)

      0

      0